Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Chinul maxi-taxi, si in Hunedoara

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul HUNEDOARA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 13 Noi 2008 13:33:05    Titlul subiectului: Chinul maxi-taxi, si in Hunedoara 101015

http://www.stirilocale.ro/hunedoara/CA_lA_toria_cu_maxi_taxi_un_adevA_rat_chin_IDN194214.html

"Calatoria cu maxi-taxi un adevarat chin

Zeci de oameni se inghesuie zilnic in mijloacele de transport in comun la temperaturi ce intrec bunul-simt si isi pun in pericol viata din cauza temperaturilor extreme, insa prea putini sunt cei care au alternative. Cei mai multi indura inghesuiala si lipsa de aer, iar singura lor solutie este sa deschida geamurile masinii, pentru ca de aer conditionat nu poate fi vorba in mijloacele de transport in comun din Valea Jiului.
Lipsa aerului conditionat si, in special aglomeratia, sunt principalele probleme cu care se confrunta calatorii cu maxi-taxi din Valea Jiului.
In ciuda faptului ca o calatorie de la gara pana la ultima statie din Petrosani, ªerparie, se poate termina de foarte multe ori cu nervi intinsi la maximum, sau un eventual lesin pentru cei care stau mai prost cu sanatatea, oamenii continua sa foloseasca aceste mijloace de transport.
Calatoria cu maxi-taxi are avantajele si dezavantajele ei. Cum in ultima perioada caldura isi face de cap, avantajele se transforma de cele mai multe ori, in dezavantaje. Aerul conditionat, cu care este, sau cel putin ar trebui sa fie prevazut microbuzul, nu este suficient. "Nu mai dam drumul la aerul conditionat, oricum nu este de ajuns si nici geamurile deschise nu ajuta prea mult”, a declarat un sofer de maxi-taxi.
"Maxi-taxi-ul este singul mijloc de transport cu care ne deplasam noi pensionarii, avem cupoane de transport si este si mai ieftin. Taxiul nu ne permitem”, a spus un calator.
Exista insa, si oameni care prefera sa plateasca in plus la o calatorie prin orasele Vaii, insa au pretentia sa mearga in conditii mai bune. "Prefer sa merg cu taxi-ul decat cu maxi-taxi unde abia mai poti respira, toti te imping, nu ai loc sa stai jos. E de nedescris”, sustine un alt calator.
Modul in care oamenii se deplaseaza cu aceste mijaloce de transport lasa mult de dorit. Pe cine sa dam vina? Pe canicula care a pus stapanire pe noi, pe conducatorii acestor mijloace de transport care umplu microbuzul de stai ca o sardina? Nimeni nu mai spune nimic, nu ai incotro iti cumperi bilet si te duci.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 22 Ian 2009 13:27:21    Titlul subiectului: 104741

http://www.mesagerulhunedorean.ro/detaliustiri.php?recordID=10013

"„Piratii” soselelor transporta calatori cu dubaTwisted Evil

Redactor: Daniel Gutã

Pentru cã, pânã în prezent, nimeni nu i-a deranjat, transportatorii ilegali de persoane pe ruta Hunedoara – Sântuhalm – Deva, au trecut de la transportul cãlãtorilor cu autoturismul, la cel cu microbuzul.

În ritmul acesta, pe traseul respectiv, piratii soselelor ar putea sã îsi achizitioneze maxi-taxi-uri si chiar autobuze, pe care sã le punã la dispozitia cãlãtorilor.

Se bat pe clienti
În fiecare statie din municipiul Hunedoara, unde opresc masinile firmei BV Dasler, care face transport de cãlãtori pe ruta Hunedoara – Deva, la orele diminetii asteaptã cel putin trei autoturisme. Sunt ale celor care transportã ilegal cãlãtori, „furând“ clientii firmei autorizate si plãtitoare de taxe. De ceva timp, asa-numitii „pirati“ ai soselelor si-au adus din Occident, pentru a face transport ilegal, microbuze cu sapte locuri. Chiar dacã nu au nici o autorizatie prin care sã li se permitã sã facã transport de persoane, soferii microbuzelor respective nu par stingheriti de nimic. „Mai facem si noi un ban în plus”, se justificã majoritatea. Atât numãrul lor, estimat de reprezentantii firmei de transport la 30-40 de persoane, cât si tupeul lor au crescut de la începutul anului. „Nu mai asteaptã sã ajungi în garã sau în statia din cartierul Ceangãi, cã si sar pe tine. Dacã le spui cã mergi la Deva, vor sã te bage cu forta în masinã. Îti smulg bagajul din mânã sã îl bage în portbagaj. Iar dacã nu vrei sã mergi cu ei, trebuie sã le dai explicatii, sã fii politicos, sã gãsesti scuze bune, cã altfel nu scapi”, povesteste un pensionar din localitate.

„N-avem ce le face”
Alti cãlãtori spun cã, pânã în prezent, politistii nu si-au fãcut aparitia în zonele de actiune ale „piratilor”. Sanctiunile sunt greu de aplicat, motiveazã reprezentantii IPJ Hunedoara, pentru cã de fiecare datã când transportatorii ilegali sunt prinsi, prejudiciul constatat de anchetatori este mic, de maximum 20 de lei (sau de 35 de lei, în cazul noilor dube puse în functiune de „pirati”). În plus, mai spun politistii, nici cãlãtorii nu se aratã prea cooperanti. Dacã lucrurile rãmân asa, „o sã ajungem sã blocãm drumul judetean cu autobuzele si maxi-taxiurile, poate asa o sã se sesizeze cineva”, anuntã unul dintre soferii BV Dasler."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
srazvi



Data înscrierii: 11/Ian/2006
Ultima vizita: 10/Oct/2011
Mesaje: 407
Locație: Arad

MesajTrimis: Joi 22 Ian 2009 22:42:21    Titlul subiectului: 104785

Am patit la Deva de vreo doua ori mai un pic sa ma ia pe sus ca militia pe vremuri sa ma suie in duba ca mergeam la Hunedoara Laughing
Acolo se spune ca clientii nu sunt cooperanti, pai s-o luam asa, dupa ce-ai platit la rechin, te opreste politia, te da jos, iti ia declaratii si te lasa in mijlocul drumului sa te descurci, de obicei cel cu duba se intoarce in cateva minute dupa calatorii lasati, el trebuind sa plece fara ei. Daca ai noroc de frig ploaie sau zapada o sa urasti politia tot restul vietii si nu mai vrei sa auzi de ei, de unde sa mergi sa faci plangere impotriva soferului cum vor ei Wink

_________________
Luna Amara
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul HUNEDOARA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community