Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Controlorii STB (RATB). Pro si contra
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
V3nt0R



Data înscrierii: 06/Mai/2008
Ultima vizita: 21/Feb/2024
Mesaje: 93
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 19 Feb 2009 19:37:49    Titlul subiectului: 106382

Ceilalti calatori corecti...Intr-un autobuz pe o ruta aglomerata, daca te uiti la fiecare calator de la un capat la altul, calatorii corecti ii numeri pe degete. Plus ca am 14 ani si cred eu ca nu trebuie sa imi iau de la varsta asta un abonament...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BOGDABUS



Data înscrierii: 22/Sep/2006
Ultima vizita: 12/Apr/2024
Mesaje: 44
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 19 Feb 2009 21:41:55    Titlul subiectului: 106388

V3nt0R a scris:
Este vina angajatilor RATB pentru ca fac atata haz pentru o neinsemnata hartie care costa nici 15 mii de lei.Niciodata nu imi voi lua bilet la RATB, nici buletinul.Daca imi cere adresa, am o adresa la zeci de km de casa mea, pe care o folosesc in situatii de urgenta, iar norocosul primeste toate amenzile!
Controlori fac "atata haz" pentru ca ei sunt platiti sa controleze si sa amendeze pe cei care nu au bilet sau abonament. Te-ai gandit ca prin plata biletului sau al abonamentului, RATB-ul isi plateste pe angajati,motorina pentru autobuze si pentru alte utilitare etc? Chiar daca RATB-ul mai e finantat si de Primaria Generala Bucuresti, ei tot au nevoie de acesti bani de pe urma biletelor pe care se presupune ca ar trebui sa le cumaparam.
Dupa ce ca bucuresteni se plang de conditile din mijloacele de transport,nici macar nu platesc un amarat de bilet de 1,3 ron. De aici nu mai e nimic de comentat Rolling Eyes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Daf686



Data înscrierii: 19/Dec/2006
Ultima vizita: 27/Iul/2014
Mesaje: 173
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 20 Feb 2009 09:45:42    Titlul subiectului: 106423

Ieri am plecat la școală cu 2 colegi ( 1 colegă și un coleg) și până în 13 septembrie a oprit 139 și s'au urcat controlori...ne-a cerut abonamentul și cei doi colegi i l-au dat și eu i-am spus că'l am la piept...cică să-l scot...pune mâna pe el să îl verifice și eu îi spun clar...SE PREZINTĂ NU SE OFERĂ...și l-am pus la validator și era valabil...când a coborât m-a făcut nesimțit și m-a înjurat...am coborât în 13 septembrie și m-am întors la ea și i-am dat o palmă că m-a înjurat și nesimțit pentru motivul menționat mai sus...atunci au intervenit jandarmii și m-au întrebat de ce am dat în ea...și le-am spus și nu au mai zis nimic. Deci e chiar o NESIMȚIRE foarte mare din partea controlorilor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2024
Mesaje: 9886
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 31 Mar 2009 07:00:57    Titlul subiectului: 108809

Un articol interesant despre controloare http://www.newz.ro/stire/82139/controloarele-ratb-intre-vorba-buna-si-injuratura.html

Citat:
Controloarele RATB, intre vorba buna si injuratura

Femeile care-ti cer biletul in tramvai renunta repede la job, din cauza neobrazarii calatorilor. Cele care rezista spun ca lucreaza cu duhul blandetii.
Calmi, politicosi, zambareti. Pe scurt: 'prietenii' calatorilor. Controlorii RATB vor trebui sa semene cu insotitoarele de bord. Este visul lui Gheorghe Aron, directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti, care a impus, in acest sens, si reguli noi de selectie a controlorilor. Planul ramane deocamdata la stadiul de vis pentru ca, in realitate, cei care se califica pentru aceasta munca renunta usor. 'Fluctuatia, in cazul controlorilor, e de 100%', spune Aron. Cu alte cuvinte, cati intra in meserie, tot atatia pleaca. Motivul principal: salariul prea mic ca sa justifice insultele si, pe alocuri, pumnii calatorilor din Capitala.

Cu Bac si stapanire de sine

Criteriile de selectie a controlorilor nu tin de varsta sau sex, desi Aron recunoaste ca femeile, cu vorba buna, scot mai usor de la calatorii prinsi fara bilet actele de identitate pentru a scrie amenda. 'Trebuie sa aiba o diploma de Bacalaureat, sa stie o limba straina, atat cat sa se poata intelege cu un cetatean strain, sa cunoasca ruta pe care fac controlul pentru ca, la nevoie, sa stie sa raspunda la intrebarile calatorilor si, cel mai important, sa aiba autocontrol. Te injura, rabzi!', spune directorul RATB. Pe cele 1.600 de autobuze ale orasului sunt acum mai putin de 300 de controlori, fata de 500, minimul necesar. 'Am avut cazuri in care au renuntat dupa prima iesire pe traseu', explica Mirela Bahrin, seful Biroului Controlorilor.
Cei mai multi dintre angajati sunt studenti, dar in sistem exista si controlori cu experienta de zeci de ani. Jumatate dintre acestia sunt femei. 'In ultima vreme au venit sa se angajeze casierite de la supermarketuri sau agenti imobi liari', spune Bahrin. Numarul mic de controlori e, poate, explicatia procentului mare de blatisti: peste 75% dintre bucurestenii care circula cu mijloacele de transport in comun au calatorit fara bilet, cel putin odata, potrivit unui sondaj efectuat RATB, tigani cu abonament, romani cu limba aspra.
Din corpul de control RATB, format, de fiecare data, din echipe de doi-trei controlori, in tinuta vestimentara tip (gri-bleumarin), face parte si Lelioara Neagu. Are 47 de ani si cere biletele sau abonamentele la control de un an. La interviul de angajare a fost intrebata ce va face cand o vor lua-o la injurat adolescentii. S-a gandit mult, dar a acceptat postul. Alta solutie n-a avut. 'imi amintesc si acum primul proces-verbal. imi tremurau mainile si vocea, si-mi era teama sa nu ma fac de ras', povesteste femeia, care nu mai are acum nicio emotie. A invatat sa-si adapteze discursul pe fiecare tip de calator.
'Imi dau seama din start, numai uitandu-ma la om, care va fi discutia si tonul', spune Neagu. Are si un truc: 'Ii privesc tot timpul in ochi si nu ridic sub nicio forma tonul'. Metoda pare sa dea rezultate: pana acum nu a fost niciodata imbrancita sau injurata. Cel mult i s-a raspuns cu: 'La cati nervi am azi, mai vii si tu pe capul meu!'. Spune ca nu face discriminare in autobuz, controleaza si romi, si romani. 'Am avut surpriza sa gasesc tigani cu abonament, politicosi, si oameni respectabili, dupa felul in care erau imbracati, care sa-mi vorbeasca urat'. Mita spune ca i s-a oferit, dar ca a refuzat. De rusinea sefei care a angajat-o la nevoie.
Te injura, dar ai un loc de munca
La meseria asta, hulita de toata lumea, controloarea a invatat sa iubeasca oamenii si comunicarea cu ei. Ii sunt necesari banii, care nu sunt multi, dar o ajuta sa-si intretina familia. In plus, la vreme de criza, are siguranta locului de munca: 'RATB va exista intotdeauna'. Asa se explica rabdarea cu care trece peste fiecare vorba urata. A invatat ca ceea ce face e o meserie si atat, de care se dezlipeste imediat ce a predat, la sfarsitul zilei, legitimatia de controlor. 'M-am obisnuit sa ma detasez, de la un autobuz la altul, de toate replicile urate ale diferitilor calatori, iar acasa nu ma mai gandesc deloc'.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Citaro_2



Data înscrierii: 02/Sep/2008
Ultima vizita: 07/Mai/2013
Mesaje: 46
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 31 Mar 2009 10:55:26    Titlul subiectului: 108812

Pana la urma cat castiga un controlor?
_________________
Un transport iesit din comun!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaleun



Data înscrierii: 20/Dec/2005
Ultima vizita: 08/Apr/2024
Mesaje: 312
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 29 Apr 2009 09:39:22    Titlul subiectului: 110224

stfp a scris:
Impotriva suprataxei de calatorie nu se poate depune contestatie; odata platita, la revedere.

Gresit. In vara lui 2006 am contestat amenda si prin martie 2007 mi-am recuperat banii. Platind vreo 12 lei la judecatorie.

Amenda a fost platita fara proces verbal de contraventie, deci fara constatarea legala a faptei pentru care se aplica sanctiunea (citata din sentinta judecatoreasca).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 29 Apr 2009 09:46:26    Titlul subiectului: 110226

Kaleun a scris:
in vara lui 2006 am contestat amenda si prin martie 2007 mi-am recuperat banii. Platind vreo 12 lei la judecatorie.
Pai asta mi se pare o mare tampenie: adica platesti 120.000 ca sa recuperezi 500.000 ?
Hai, inteleg sa platesti tu cheltuielile de judecata daca se decide ca a fost vina ta, insa in cazul in care se constata ca e vina RATB si ti se returneaza banii de amenda, ar trebui ca tot RATB sa suporte si toate cheltuielile de judecata, respectiv cei 120.000...

Altfel omul este descurajat sa mai conteste eventualele abuzuri ale diverselor institutii!

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mircea700



Data înscrierii: 27/Aug/2006
Ultima vizita: 17/Aug/2018
Mesaje: 153
Locație: Bucuresti 6; Galati

MesajTrimis: Vin 01 Mai 2009 21:17:15    Titlul subiectului: 110323

Mi s-a intamplat un lucru destul de ciudat saptamana trecuta. Eram in troleibuz pe linia 61 cand aceasta a fost deviata la Depoul Alexandria. La prima statie dupa intersectia cu Calea 13 Septembrie, spre Dep. Alexandria s-au urcat 3 controloare (mentionez ca nu eram decat eu in troleibuz), imi cer abonamentul, il verifica, era valabil, dar surpriza... NU mi-l inapoiaza si imi cere act de identitate sa dovedesc ca este al meu. Le-am spus ca nu am la mine buletinul (il port aproape tot timpul cu mine, dar atunci era cald afara si am plecat fara geaca pe mine - acesta ramanand acolo.. Laughing ). Vroiau sa ma duca la capat de linie sa verifice acolo daca eu sunt intr-adevar posesorul cardului !!! Intr-un final am scapat de ele spunandu-le data nasterii si au comparat-o cu ceea ce era scris pe card. Pana acum am intalnit zeci/sute de controlori dar NIMENI nu mi-a cerut si actele de identitate !!! Oare aceste "doamne" controloare nu au aratat exces de zel?
Apropo, chiar daca era deviata pe acolo linia 61, iar ele controlau doar pe linia 96, aveau dreptul sa contololeze si pe alta linie? Stiu ca inainte de existenta cardurilor Activ controlorii aveau ca o foaie de parcurs, pe ce linie au delegatia sa controleze in ziua respectiva. Acum mai e valabil acest lucru?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
boy4ever



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 22/Feb/2024
Mesaje: 355
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Vin 01 Mai 2009 21:52:47    Titlul subiectului: 110324

Esti obligat sa prezinti si un act de identitate!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pok



Data înscrierii: 25/Apr/2009
Ultima vizita: 22/Apr/2024
Mesaje: 66
Locație: Brasov

MesajTrimis: Sâm 02 Mai 2009 12:55:10    Titlul subiectului: 110335

Din căte știu eu, numai organele MAI (poliție, vamă) au dreptul să-ti ceară actul de identitate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
boy4ever



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 22/Feb/2024
Mesaje: 355
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Sâm 02 Mai 2009 13:39:20    Titlul subiectului: 110338

Controlorul nu ti-l cere! Trebuie doar sa-l prezinti!
De exemplu pe abonamentele din Tg-Jiu scrie foarte clar: "Abonamentul este valabil numai insotit de actul de identitate."
Sunt regulile regiilor de transport si trebuie respectate!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
malice



Data înscrierii: 18/Mai/2009
Ultima vizita: 26/Mai/2009
Mesaje: 1
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Mai 2009 00:24:06    Titlul subiectului: 111077

Astazi am luat amenda pentru ca nu aveam bilet, nu obisnuiesc sa circul fara dar fiind duminica am zis ca nu o sa am probleme, plus ca ma grabeam, tramvaiul era deja in statie si nu mai aveam timp sa-mi cumpar bilet. Au fost doi controlori, m-au dat jos din tramvai, le-am dat buletinul si mi s-a dat o foaie ce continea numele controlorului, data de astazi, numarul legitimatiei controlorului numele meu si semnatura lui. E prima oara cand primesc amenda si nu stiu cum se procedeaza in mod normal. Nu trebuia sa mi se dea sa semnez ceva, un proces verbal? Nu am primit decat acea foaie pe care scrie cat trebuie sa platesc in 48 de ore conform nu stiu caror legi. Mentionez ca nu am refuzat sa semnez eventualul proces-verbal care ar fi trebuit intocmit, ci pur si simplu nu a pomenit nimeni de asa ceva. Le-am dat buletin, au completat acolo ce au completat, mi-au dat foaia aceea si asta a fost tot.
Are cineva idee daca asa se procedeaza in mod normal? Mi se pare putin ciudat. Amenda o voi plati in mod sigur pentru ca e vina mea, dar sunt curios daca nu am semnat nimic, inseamna ca nu sunt obligat sa o platesc?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 18 Mai 2009 08:03:52    Titlul subiectului: 111080

Foaia primita se numeste constatare; procesul verbal se redacteaza doar daca contravenientul nu plateste amenda pe baza constatarii in 48 de ore. Masura are rostul de a eficientiza lucrurile, intocmirea unui proces verbal pentru fiecare contravenient luand prea mult timp; majoritatea oamenilor platesc amenda pe baza constatarii si nu se mai intocmeste PV-ul.

Asta nu inseamna ca amenda nu trebuie platita, totusi Smile

Detalii sunt pe site-ul RATB, la sectiunea Legislatie:

http://www.ratb.ro/index.php?page=legislatie&id_rubrica=1

Art. 13 a scris:
În momentul constatării contravenției, agentul constatator eliberează contravenientului o dovadă numită CONSTATARE, care va cuprinde: data și locul unde este încheiată constatarea; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; numele și prenumele contravenientului; descrierea contravenției cu indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează aceasta; dacă fapta ce constituie contravenție a avut sau nu ca urmare producerea unui prejudiciu Regiei Autonome de Transport București-R. A. și în ce a constat acesta; limita minimă și maximă a amenzii prevăzute de prezenta hotărâre pentru contravenția săvârșită și amenda aplicată; suma care poate fi achitată în termen de 48 de ore de la data eliberării constatării; indicarea locului și a contului unde se poate efectua plata amenzii; indicarea locului unde se poate efectua plângere împotriva actului de constatare a contravenției și a termenului în care aceasta poate fi depusă; semnatura agentului constatator.


Art. 16 a scris:
Dacă contravenientul achită în 48 ore de la data săvârșirii contravenției jumătate din minimul amenzii prevăzut în prezenta hotărâre pentru abaterea săvârșită, încetează orice urmărire în ceea ce privește amenda.
În cazul în care contravenientul nu achită în 48 de ore jumătate din minimul amenzii, agentul constatator procedează la întocmirea procesului-verbal pe baza datelor reținute în momentul constatării contravenției și al eliberării "Constatării".
Contravenientul va achita în acest caz amenda aplicată prin procesul-verbal de contravenție.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
herminedirt



Data înscrierii: 28/Noi/2008
Ultima vizita: 05/Mai/2013
Mesaje: 254
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Mai 2009 18:33:24    Titlul subiectului: 111108

Cel mai frustrant in legatura cu controlorii RATB este ca nu au "autoritate" decat asupra unei anumite categorii de oameni. Cei care par mai "periculosi", sunt in grupuri, etc., nu sunt abordati niciodata de controlori, in schimb acestia se duc glont la pustii de 15-16 ani care iau si ei o statie masina pana la scoala.

Pe de alta parte, ii inteleg si pe controlori, si mie mi-ar fi frica sa ma adresez unor anumiti indivizi, de-apoi sa incerc sa ii mai si amendez. Cel mai sigur ar fi sa mearga tot timpul insotiti de un jandarm. Cred ca asa s-ar rezolva toate problemele.

Asa este in Ploiesti, de pilda. Am fost o data pe acolo, nestiind cum sta treaba. Mergeam cu autobuzul 2, vad controlorii in statie si, cum se practica in Bucuresti, dau sa cobor. Spre surprinderea mea, sunt abordat de controlori in timp ce cobor din vehicul. Incerc sa ma justific ("stiti, sunt din Bucuresti...") iar controlorul, plicitisit, imi indica un jandarm care statea ceva mai la o parte si imi spune "refuz de legitimare, amenda 12 milioane" Very Happy

_________________
http://www.no3.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
error357



Data înscrierii: 12/Dec/2008
Ultima vizita: 05/Mar/2014
Mesaje: 32
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Mai 2009 18:59:09    Titlul subiectului: 111112

O chestiune care mie nu mi-e clara: ce se intampla daca e duminica seara, de exemplu, si toate casele de bilete sunt inchise? Programul controlorilor coincide cu programul caselor de bilete?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Lun 18 Mai 2009 21:30:31    Titlul subiectului: 111124

Evident ca nu... Asa mai prind si ei pe cate unul si-si baga banii pe amenda in buzunar, doar trebuie sa iasa si ei la o bere...
_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
V3nt0R



Data înscrierii: 06/Mai/2008
Ultima vizita: 21/Feb/2024
Mesaje: 93
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Mai 2009 21:54:46    Titlul subiectului: 111125

Tocmai astazi, un om era sa il agreseze pe un controlor spunand ca chioscul de bilete nu era deschis, desi peste drum mai era unul care era deschis. A inceput sa tipe la controlori, oamenii ii spuneau sa se linisteasca insa el nu si nu. Pana la urma a fost dat jos. Inteleg ca uneori controlorii mai fac abuz insa de aceasta data pur si simplu nu aveau nici o vina, casa de peste drum (Aeroport Baneasa) fiind intr-adevar deschisa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
boy4ever



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 22/Feb/2024
Mesaje: 355
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Mar 19 Mai 2009 01:21:00    Titlul subiectului: 111133

herminedirt a scris:
Asa este in Ploiesti, de pilda. Am fost o data pe acolo, nestiind cum sta treaba. Mergeam cu autobuzul 2, vad controlorii in statie si, cum se practica in Bucuresti, dau sa cobor. Spre surprinderea mea, sunt abordat de controlori in timp ce cobor din vehicul. Incerc sa ma justific ("stiti, sunt din Bucuresti...") iar controlorul, plicitisit, imi indica un jandarm care statea ceva mai la o parte si imi spune "refuz de legitimare, amenda 12 milioane" Very Happy

Adica ti-au cerut biletul in afara mijlocului de transport?? Pai n-ai nici o obligatie sa-l prezinti! Daca esti in autobuz si te prinde ca nu-l ai,e ok,au o justificare sa te amendeze,dar asa... de unde stiau ei ca nu doreai sa cobori chiar la statia aia? Eu nu le-as fi prezentat nimic!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adrianb



Data înscrierii: 29/Mar/2007
Ultima vizita: 09/Mai/2011
Mesaje: 72
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Mai 2009 13:30:38    Titlul subiectului: 111146

Toate problemele cu controlorii din Bucuresti provin din faptul ca sunt trimisi "la produs" - adica au responsabilitatea sa colecteze amenzi, nu de a educa si verifica gradul de civilizatie al calatorului. Daca s-ar dori pur si simplu educarea calatorului, nu s-ar impotrivi (se nasc adevarate lupte) atunci cand un calator arata ca era cu biletul in mana si era pe cale sa-l composteze. Mie mi s-ar parea normal sa spuna foarte bine, composteaza-l, regia si-a incasat tariful, acum sa-i verificam pe cei care nici macar nu si-au procurat bilet si nu aveau nici urma de intentie sa-l composteze. De asemenea, e revoltatoare discriminarea pe care o fac, abordand doar oameni mai "fara aparare" (am vazut inclusiv cand au oprit o studenta care spunea ca intarzie la examen, sigur, putea sa minta, si nu avea scuza pentru ca nu-si luase bilet, dar nici diversi colorati nu au...).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2024
Mesaje: 9886
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 20 Mai 2009 06:46:00    Titlul subiectului: 111183

Duminica dupa masa a fost un control pe linia 131. La coborare acestia au uitat sa dezactiveze SAT-urile de pe modul control si calatorii care s-au urcat nu mai puteau sa isi valideze cardurile.

Tot legat de controlorii RATB am gasit un articol interesat postat pe un blog http://istodor.catavencu.ro/2009/05/19/muriti-ratb-de-la-vicentiu/

Citat:
Buna ziua
dau un pic drumul la supapa, in incercarea de a mai reduce din presiunea furiei si a stupefactiei provocate de incercarea de a intelege logica “factorilor de decizie” din RATB (e clar totusi ca nu exista)
Am lasat ieri masina in service (care din pacate se afla in Otopeni). In cursul dupa-amiezii primesc vestea ca pot sa merg sa o ridic, da’ numai pina la ora 17. Cu entuziasm, parasesc biroul la 16:10, si ajung in Romana de unde imi cumpar cumintel cartela de 7 lei pt expresul de Otopeni (783 pe numele sau). Dupa 30 minute de asteptare zadarnica, realizez ca nu am sanse sa ajung la service inainte de 17, asa ca amin pe azi-dimineata. Cu bucurie imi amintesc iesind din casa ca, de curind parca, s-a infiintat o noua linie RATB expres spre Otopeni, de la Gara de Nord, adica de la 5 minute de mers distanta de apartamentul meu. Ajung in statie deodata cu expresul (780 pe numele sau) ma urc bucuros ca scap de corvoada asteptarii si ma grabesc sa bifez cartela cumparata cu o seara inainte. Surpriza e ca pe aceasta linie nu exista “compostor” de cartele electronice, ci numai “compostor” de bilet de hirtie - care bilet are desigur acelasi pret special pentru liniile expres de 3,5 lei cit valora si calatoria mea platita pe cartela electronica. Inevitabil ma confrunt cu controlorii, care ma trag de mineca ca nu am ce face cu cartela “pa linia asta, doar pa 783″. Asa cum “scrie mare in fata” am nevoie de bilet cu “tarif special”. Bine-bine, da’ l-am platit, uite-l aci! de unde sa stiu ca noua linie de expres spre Otopeni nu are in dotare si compostor de cartele electronice, cum are deja celalalta linie expres spre Otopeni? Platesc deci “suprataxa de neglijenta” (in cazul meu e clar vorba de suprataxa de prostie) de 50 lei si nu imi ramine decit sa rabufnesc intr-un “Muriti in chinuri!”

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CRAZY BOY



Data înscrierii: 22/Apr/2008
Ultima vizita: 09/Iul/2012
Mesaje: 368
Locație: Fundeni (jud. IF)

MesajTrimis: Mie 20 Mai 2009 17:42:48    Titlul subiectului: 111220

Validatoarele ies singure de pe control la un anumit timp.
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
COSTACHE MIHAIL



Data înscrierii: 01/Feb/2009
Ultima vizita: 12/Mar/2024
Mesaje: 350
Locație: Bucuresti 2 (Tei)

MesajTrimis: Mie 03 Iun 2009 13:18:43    Titlul subiectului: 111908

Este adevarat ca din mai multe motive, fiecare din noi am avut de furca cu controlorii RATB fie am uitat sa compostam, sau am fugit dupa un mijloc de transport in comun uitand de faptul ca nu aveam bilet la noi, sau din cauza traiului asta nenorocit nu ne mai permitem sa dam si bani pe bilete, sau pentru faptul ca am zis ca mergem doar o statie si nu vine nimeni, si exact atunci s-a intamplat sa auzim langa noi sentinta: imi prezentati si mie biletul va rog? Cel mai neplacut moment pentru noi in care am simtit ca incepem sa ne pierdem cu firea, sa tremuram sau sa intram in panica , exact ceea ce asteapta si controlorii, in acest fel noi cedam si ne lasam la mana lor, adica scoatem la insistentele lor ori banii pentru amenda ori un act de identitate. Daca ne mai tinem cu firea putin si mai gasim scuze, ori suntem opriti in mijlocul de transport si dusi la cap de linie, ori suntem controlati prin buzunare, ori suntem amenintati cu cuvinte dure si cu limbaj obscen incat ajungem sa ne credem vinovati cu adevarat. Insa lucrurile nu par deloc asa! Dar nu am facut nimic si nu meritam sa ne numim infractori ! Cel mai bine este sa nu intram in panica si sa ii vedem ca niste persoane ca si noi, si nu mai mari decat noi. Nu trebuie sa ii lasam sa tipe la noi si sa foloseasca cuvinte obscene. Sa le interzicem acest lucru! Nu trebuie sa le dam voie sa ne tina de mana sau de alta parte a corpului. Sa le spunem: Nu sunt proprietetea ta, te rog sa iei mana de pe mine ca ma doare, mi-ai facut semn si ma duc pentru acest lucru sa scot certificat medico-legal. Nu trebuie sa le dam voie sa ne tina blocati in mijloacele de transport. Sale zicem: Daca vrei sa vorbim da-mi voie sa cobor, nu ma tine aici ca intri la schestru de persoane! Ce faci ma privezi de libertate? Nu trebuie sa ii lasam sa ne caute in buzunare sau in sacosi. Si sa incercam sa le cautam si noi nereguli, adica sa ii intrebam daca la ora asta au voie sa controleze bilete sau sunt in timpul lor liber! Daca nu sunt imbracati civil sa ii intrebam daca coordonatorul lor le-a dat voie. Daca este singur, de asemenea, nu are voie! Le cerem si noi insigna si verificam daca nr. corespunde cu cel de pe legitimatia lor, le scriem nr pe un carnetel al nostru, ca sa ii intimidam si noi. Iar daca ne coboara jos, ori nu mai recunoastem sub nici o forma ca am fost in vreun mijloc de transport, ori fugim, ori ne urcam frumos in alt mijloc de transport si ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, compostam si ii sfidam daca mai au tupeul sa mai zica ceva, intrucat in al 2-lea mijloc de transport avem bilet. Dar regia nu poarta vina de faptul ca au desfiintat atatea linii de legatura, incat noi trebuie sa schimbam mult mai multe mijloace decat acum 25 de ani?? de ce vor sa lase pe fiecare artera numai cate un mijloc de transport? De ce nu vor sa infiinteze din nou liniile 1 si 17, linii care s-au scos pe nedrept, ca noi sa perforam mult mai mult si nici macar abonament nu ne putem face pe linia 17 de ex, chiar daca sunt vagoane mai putine! De ce ei vor sa fim partenerii lor numai ca sa compostam iar ei nu ne asculta ? Cate petitii nu s-au trimis ca sa se reinfiinteze linia 17? Ei de ce nu sunt partenerii nostri?? Astepta ce? Sa facem miting sa vada cati ne dorim acest lucru? Au avut bani de a cumpara 1000 de Mercedsuri si nu se indura sa scoata 3 vagoane din 34 ca sa le puna pe 17??? Iata mai jos si cateva reguli care trebuiesc respectate de controlori. Este bine sa va faceti o copie si sa o tineti la dvs .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2024
Mesaje: 9886
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 03 Iun 2009 14:40:14    Titlul subiectului: 111912

Ieri am vazut ceva ce sper sa se generalizeze de acum in colo. Venind cu tramvaiul 16 dinspre Sfantul Gheorghe am coborat pe Calea Mosilor la statia Mihai Eminescu. Jos era o echipa de controlori. Inainte sa plece tramvaiul au vrut sa se urce niste cersetori, insa de data asta au fost impiedicati de echipa de controlori. Aceasta scena ar trebui sa se generalizeze.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2024
Mesaje: 9886
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 04 Iun 2009 09:25:35    Titlul subiectului: 111944

Continua actiunile comune controlori+jandarmi. Ce m-a mirat inca o data este numarul mare de calatori prinsi fara bilet, se pare c amulti bucuresteni traiesc cu impresia ca transportul in comun este gratis Laughing
http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=269

Citat:
In luna mai, R.A.T.B. si D.G.J.M.B. au efectuat actiuni comune de control titluri de transport

In baza Protocolului de cooperare incheiat intre RATB si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, de prevenire si combatere a faptelor antisociale, in vederea crearii unui climat de ordine si siguranta in mijloacele de transport public si a sanctionarii abaterilor savarsite, in luna mai 2009 au avut loc 8 actiuni comune de verificare a modului in care se achita contravaloarea taxei de calatorie de catre publicul calator.
Actiunile s-au desfasurat in zonele Clabucet, Sos. Chitila, Gara de Nord, Sos. Salaj, Trafic Greu, Bd. Ghencea, Cartier Ferentari, Calea Vitan, Bd. Metalurgiei, Piata Rahova, Calea 13 Septembrie, Bd. Nicolae Grigorescu, Republica, Sos. Oltenitei, Sos. Viilor, pe liniile 8,11,41,65,79,86,97,101,102,103,105,116,117,125,139,141,220,232,311,312,313,422,645,780.
Pe cele 24 linii controlul s-a desfasurat in 633 vehicule.
Au fost verificati 14.127 calatori.
S-au aplicat sanctiuni unui numar de 854 calatori, dintre care 306 suprataxe, si 548 procese verbale de contraventie.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 23/Apr/2024
Mesaje: 9886
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 06 Iul 2009 11:07:52    Titlul subiectului: 113505

Pe site-ul RATB-ului a aparut un bilant al actiunilor comune RATB-DGJMB din primul semestru al acestui an. Rezultatele mi se par incurajatoare, dua 40 de actiuni comune de control, s-au dat 7217 sanctiuni, din care 2566 suprataxe si 4651 procese verbale http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=280
Citat:
Rezultatele actiunilor comune RATB - DGJMB de control titluri de calatorie pe sem. I. 2009 In baza Protocolului de cooperare incheiat intre RATB si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, de prevenire si combatere a faptelor antisociale, in vederea crearii unui climat de ordine si siguranta in mijloacele de transport public si a sanctionarii abaterilor savarsite, in primele 6 luni din acest an au avut loc 40 de actiuni comune de verificare a modului cum se achita contravaloarea taxei de calatorie de catre publicul calator. Actiunile s-au desfasurat in zonele Clabucet, Soseaua Chitila, Gara de Nord, Soseaua Salaj, Trafic Greu, Bulevardul Ghencea, Cartier Ferentari, Calea Vitan, Bulevardul Metalurgiei, Piata Rahova, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Republica, Soseaua Oltenitei, Soseaua Viilor.

Controlul s-a desfasurat in 4710 vehicule si au fost verificati 104.756 calatori. Au fost aplicate 7217 sanctiuni, din care:

- 2566 suprataxe

- 4651 procese-verbale

De asemenea, pe baza raportarilor personalului RATB, cat si a sesizarilor publicului calator, saptamanal, la interval de trei zile, se transmit informatii catre Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti; se mentine o legatura permanenta intre Dispeceratul RATB si Centrul Operational al unitatii de jandarmi, in vederea asigurarii unui flux de informatii in timp real, pentru dirijarea oportuna si eficienta a efectivelor, atunci cand este necesar sa intervina si sa ia masurile corespunzatoare in cazuri de agresiune, vandalism, persoane in stare de ebrietate etc. Astfel, in cursul semestrului I, au fost comunicate 14 cazuri de agresiune (fizica sau verbala), 18 cazuri de vandalism si 5 cazuri care vizau persoane in stare de ebrietate aflate in mijloacele de transport in comun. Cele doua institutii vor continua sa intreprinda astfel de actiuni, in scopul efectuarii controalelor privind legalitatea utilizarii serviciului de transport, prevenirea si identificarea vinovatilor in cazurile de vandalizare a vehiculelor si de agresare a personalului regiei sau a calatorilor.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Următoare
Pagina 5 din 12

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community