Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Articole din presa locala despre Meditur

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SIBIU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi 31 Ian 2008 09:36:40    Titlul subiectului: Articole din presa locala despre Meditur 87976

PSD vrea capul lui Roman

Grupul de consilieri ai Partidului Social Democrat solicită printr-un referat, revocarea din funcție a directorului Meditur. Aleșii social-democrați consideră că șeful societății de transport public de călători din Mediaș nu a respectat legislația, încălcând unele decizii ale Consiliului Local. Contactat telefonic, Gheorghe Roman consideră că acuzele PSD sunt unele pur electorale.

Propunere-surpriză la Mediaș: grupul de consilieri locali ai Partidului Social Democrat au depus la registratura primăriei un referat prin care solicită demiterea directorului general al societății de transport local Meditur, Gheorghe Roman. Aleșii social-democrați consideră că directorul Meditur a săvârșit mai multe abateri grave, încălcând unele din hotărârile legislativului local. De asemenea, în referatul înaintat edilului șef al Mediașului, aleșii PSD susțin că mai multe componente ale rețelelor de contact ale Meditur au fost dezafectate și valorificate, fără aprobarea legislativului local. Nu în ultimul rând, încheierea unui contract de publicitate considerat ilegal de către aleșii PSD, este un alt motiv pentru revocarea din funcție a directorului Meditur. ? În anul 2007 s-a încheiat cu o firmă un contract de publicitate pentru stâlpii de susținere a liniei de contact pentru troleibuze, care sunt pe domeniul public, fără a se respecta prevederile articolului 16, alineatele 1 și 2 din Legea 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia. Pentru a se intra în legalitate, s-a emis o hotărâre de Consiliu Local prin care SC Meditur SA este obligată să vireze 50% din încasări la bugetul local, directorul general încheind acest contract de publicitate fără aprobarea Consiliului Local. Nici până la această oră, directorul general nu a dispus virarea sumelor cuvenite, încălcând astfel prevederile hotărârii Consiliului Local, care este acționarul unic la SC Meditur SA?, se arată în referatul depus la registratura primăriei de grupul de consilieri PSD din Consiliul Local Mediaș.

Un alt aspect pentru care aleșii locali sociali-democrați solicită demiterea directorului Meditur se referă la dezafectarea unei porțiuni a rețelei de contact a Meditur. ?În urma extinderii rețelei de contact pentru troleibuze în Gura Câmpului, ca urmare a modificării traseului, a rămas o porțiune de rețea neutilizată pe strada Clujului, care a fost dezafectată, fără aprobare, de către SC Meditur SA. Această porțiune fiind pe domeniul public, trebuia aprobarea Consiliului Local pentru dezafectare iar valorificarea materialelor trebuia făcută de către Consiliul Local în calitate de proprietar. În aceeași situație se regăsesc și tronsoanele strada Brâncoveanu-Academician Ioan Moraru. Menționăm că acest tronson a fost pus în funcțiune în anul 1998, costând la acea dată 550 de milioane de lei vechi, dar nu a mai fost folosit și a fost desființat de către societate în anul 2006?, se arată în continuarea referatului aleșilor locali PSD din Consiliul Local Mediaș.

Consilierii social-democrați au mai menționat în referatul respectiv și dezafectarea fără aprobare a buclei de întoarcere de pe strada Gării și Pompierilor, fără încheierea unor procese verbale de casare și fără a se face dovada valorificării materialelor rezultate. În opinia inițiatorilor referatului, aceste abateri sunt unele deosebit de grave și somează conducerea Meditur să prezinte modul de valorificare a materialelor rezultate, care sunt proprietate a Consiliului Local. De asemenea, consilierii locali PSD se arată extrem de deranjați și de amânarea semnării contractului de concesiune pentru activitatea de transport persoane, document care trebuia semnat în prima zi a acestui an, dar care a fost parafat de directorul Meditur în data de 22 ianuarie. ?Datorită gravelor abateri săvârșite de domnul Roman în calitatea sa de director general al SC Meditur SA, propunem Consiliului Local revocarea din funcție a acestuia?, se arată în încheierea referatului.

"Acuzație electorală"

Contactat de reporterul Tribuna, directorul Meditur a declarat că deocamdată nu are cunoștință de existența unui asemenea referat, însă a menționat faptul că nu este surprins de o asemenea propunere, având în vedere că am intrat deja într-un an electoral. ?De la preluarea conducerii societății Meditur, s-a lucrat corect, pentru binele oamenilor și consider că se văd unele rezultate pozitive în ultimii ani. Nu știu deocamdată nimic de un asemenea referat și pentru a-l comenta ar trebui să văd mai întâi conținutul acestuia. Nu mă surprinde însă o asemenea cerere din partea consilierilor PSD-ului, având în vedere că suntem în an electoral. Orice acuzație de acest gen în această perioadă o consider electorală?, ne-a declarat Gheorghe Roman.

AGA decide

Chestionat asupra cererii consilierilor PSD, edilul șef al Mediașului a declarat că referatul înaintat primăriei va ajunge pe masa Adunării Generale a Acționarilor de la societatea Meditur. "Documentul depus la registratura primăriei își va urma cursul firesc, respectiv va ajunge la Adunarea Generală a Acționarilor Meditur. Membrii adunării vor decide asupra acestei solicitări", ne-a spus primarul Daniel Thellmann.

Sursa: www.tribuna.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 01 Feb 2008 02:58:04    Titlul subiectului: 88041

Referat l Consilierii locali ai PSD Medias au cerut demiterea lui Gheorghe Roman

Vor capul lui Roman
Autor: Alex PINTEA

Grupul de consilieri locali ai PSD Medias a depus, luni, un referat la Primarie. Solicita destituirea directorului general al societatii Meditur. Gheorghe Roman, pe care il acuza de abateri grave in serviciu.
Roman pune atacul social-democratilor pe seama campaniei electorale

Grupul de consilieri ai Partidului Social Democrat a intocmit un referat in care il infiereaza pe actualul director general al Meditur. Social-democratii il acuza pe Gheorghe Roman de abateri grave in serviciu, pentru care ii cer capul. Astfel, Gheorghe Roman este acuzat ca a inchiriat stilpii de sustinere ai liniei de contact pentru troleibuze unei societati comerciale, fara a respecta prevederile legii 213/1998, privind proprietatea publica si regimul juridic al acestora. Mai mult, in referat se mentioneaza ca respectivul contract a fost incheiat fara acordul Consiliului Local.

Dezafectari ilegale

Totodata, social-democratii sustin in referat ca a fost dezafectata o portiune de retea neutilizata de pe strada Clujului, fara a exista aprobarea Consiliului Local Medias. Situatia s-ar fi repetat in cazul tronsonului strada Constantin Brincoveanu, strada Academician Ioan Moraru, si respectiv Gara, strada Pompierilor. O alta acuzatie este aceea ca directorul general al Meditur nu a respectat termenul limita de semnare a contractului de concesiune pentru activitatea de transport persoane. „Datorita gravelor abateri savirsite de domnul Roman, in calitatea sa de director general al SC Meditur SA, propunem Consiliului Local revocarea din functie a acestuia", se mai arata in referatul intocmit de catre consilierii PSD.

Actiune de imagine

In replica, Gheorghe Roman spune ca nu stie nimic de aceste acuzatii, si ca a facut totul corect si dupa lege. Directorul general al Meditur sustine ca social-democratii incearca sa ii pateze imaginea, in conditiile in care se apropie campania electorala. „Pina la aceasta ora nu stiu care sint acuzatiile. Pot sa va spun doar ca, de la data numirii mele in functia de director al Meditur, am facut tot ce a tinut de mine pentru a imbunatati transportul in comun in municipiul Medias", a explicat Gheorghe Roman.

Aparat de partid

Vicepresedintele PD-L Medias Marcel Piteiu, spune ca referatul prin care social-democratii au cerut demiterea directorului general al Meditur, este o simpla speculatie de imagine. Piteiu sustine ca societatea Meditur a fost condusa asa cum trebuie, si ca nu este nici un fel de problema. „PSD-ul care este in opozitie incearca tot soiul de speculatii pentru a creste in sondaje. Din punctul nostru de vedere Meditur a fost condus asa cum trebuie, a avut un Consiliu de Administratie competent si un director general competent" explica Marcel Piteiu.

Gheorghe Roman l director Meditur
„Consider ca toate deciziile mele, in ceea ce priveste societatea pe care o conduc, au fost corecte. In concluzie, referatul PSD de care vorbeati este unul care doreste sa aduca atingere imaginii mele. Tinind cont ca a inceput campania electorala, personal ii inteleg"

Sedinta extraordinara

Referatul PSD va fi luat in discutie de consilierii locali, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor. In conditiile in care Consiliul Local este practic unicul actionar al societatii Meditur, alesii vor trebui sa decida practic soarta directorului general Gheorghe Roman. Conform unor surse neoficiale, social-democratii vor propune convocarea unei sedinte extraordinare, in care sa se discute acest subiect, chiar in zilele urmatoare.


sursa:www.monitorulsb.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 07 Mar 2008 23:16:50    Titlul subiectului: 89756

Se pare ca incercarea consilierilor PSD de a il demite seful regiei din Medias a esuat.

http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/roman_ramine_pe_pozitie_34490.html

Monitorul de Sibiu a scris:
Proiectul de hotarire prin care conilierii PSD au dorit inlaturarea lui Gheorghe Roman de la conducerea Meditur a fost scos de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local. Astfel, Roman ramine in continuare pe functie si doar Consiliul de Administratie poate decide o eventuala modificare a statutului acestuia.
Pentru a verifica acuzatiile aduse de social-democrati, consilierii vor cere un control de audit

Gheorghe Roman isi pastreaza functia de director general al operatorului de transport local. Solicitarea de demitere inaintata de catre grupul de consilieri PSD nu a fost nici macar discutata in plen, in conditiile in care chiar unul dintre alesii social-democrati a propus scoaterea sa de pe ordinea de zi. Consilierii PD-L spun ca era normal sa se intimple asa, si ca acuzatiile trebuiau demonstrate. „La comisia de specialitate exact asta am spus. Sa fie indreptata inspre cei care sint competenti, respectiv Consiliul de Administratie, care poate sa convoace AGA. De asemenea, acuzatiile trebuie dovedite. Noi nu putem decit sa sustinem cauza nevinovatiei", spune Floarea Taropa, consilier local PD-L.

Consilierii PD-L sint sustinuti de cei ai Partidului Conservator. Acestia spun ca nu puteau sustine o hotarire care ar fi fost ilegala. „Pentru schimbarea directorului la Meditur este nevoie de o intrunire a Adunarii Generale a Actionarilor, si nu de o hotarire a Consiliului Local. Am fi fost practic o eroare. Daca se adeveresc sau nu lucrurile spuse de consilierii PSD, trebuie verificat de cineva care se pricepe. E nevoie de un audit, sau altceva extern. Nu putem sa invinuim sau sa luam hotariri asa pe un referat, sau pe niste aprecieri, indiferent din partea cui vin", a explicat Vasile Ciolpan, consilier local PC.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Sâm 16 Aug 2008 15:24:58    Titlul subiectului: 97052

Peste o luna 12 statii din Medias vor avea refugii acoperite:

http://www.sibianulonline.ro/ultima-ora/refugii-acoperite-in-statiile-din-medias-2924790

Sibianul Online a scris:
Din septembrie, medieșenii care călătoresc cu troleul și autobuzul vor aștepta în stații la umbră sau feriți de ploaie. Primăria va monta 12 refugii acoperite.

Lipsa refugiilor acoperite pentru călători în stațiile de autobuz din Mediaș a trezit dispute aprinse între foștii consilieri locali. Unul dintre susținătorii înverșunați ai proiectului a fost fostul consilier PSD, Miron Neagu, care în câteva rânduri a ridicat problema în plenul Consiliului Local. În luna martie din acest an consilierii locali au votat un proiect de hotărâre care prevedea achiziționarea de către Primărie a 12 stații acoperite și montarea acestora în diferite puncte de pe traseul troleibuzelor. "Proiectul stațiilor acoperite se apropie de finalizare, astfel că în cursul lunii septembrie 12 refugii de călători se vor afla deja pe traseul de troleibuze. În marea majoritate acestea vor fi amplasate pe traseul T2, deoarece aici se înregistrează cea mai mare densitate de călători. S-a încheiat un contract cu firma SC Grafis Art din Reghin, în valoare de 197.000 de lei, la care se adaugă și TVA. Stațiile sunt executate din policarbonat sus și spate, iar în lateral vor fi amplasate panouri publicitare. În prețul stațiilor acoperite intră și un număr de 50 de panouri de afișaj care vor fi amplasate în oraș", a declarat primarul Daniel Thellmann.

Potrivit informațiilor din cadrul Direcțiilor de specialitate ale Primăriei, stațiile acoperite vor fi amplasate după cum urmează: strada 1 Decembrie stația capăt de traseu 1 bucată, strada M.Eminescu stația Piață ambele sensuri 2 bucăți, strada Unirii stația Gara CFR 1 bucată, strada Pompierilor 1 bucată, strada H.Oberth stația Benzinăria Moll ambele sensuri 2 bucăți, strada Milcov stația capăt de traseu 1 bucată, strada Moșnei stația capăt de traseu 1 bucată, strada Aurel Vlaicu zona Automecanica stația capăt de traseu ambele sensuri 2 bucăți, strada Greweln zona Hanul Căprioarei stația capăt de traseu 1 bucată.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 05 Sep 2008 15:27:00    Titlul subiectului: 97916

Refugiile de care se pomenea in mesajul anterior au fost deja montate:

http://www.tribuna.ro/stiri/stirile-de-pe-strada-mea/statii-moderne-pentru-asteptarea-mijloacelor-de-transport-in-comun-25721.html

Tribuna a scris:
După luni bune de așteptare, medieșenii au la dispoziție stații cât se poate de civilizate pentru așteptarea mijloacelor de transport în comun. Municipalitatea medieșeană împreună cu societatea de transport public local de călători au finalizat investiția de amplasare a unui număr de 12 stații acoperite pentru așteptarea troleibuzelor și autobuzelor, valoarea totală a acestei lucrări fiind de aproape 200.000 de lei. În plus, noile stații vor aduce și venit la bugetul local, părțile laterale ale acestora fiind în așa fel concepute încât să permită amplasarea unor panouri publicitare. „Transportul în comun din Mediaș beneficiază de o nouă optimizare, 12 stații acoperite fiind amplasate de-a lungul traseului T2 și la capetele de traseu de pe străzile Moșnei, Automecanica și în Greweln. În urma unui contract încheiat cu o firmă din Reghin, acest operator economic a pus la dispoziția Mediașului cele 12 stații de autobuz acoperite, constituite din policarbonat transparent. Părțile laterale ale acestor stații vor fi folosite pentru amplasarea de panouri publicitare. Firma din Reghin a construit aceste stații moderne la sediul lor, iar săptămânile trecute acestea au fost livrate municipiului de pe Târnava Mare. Valoarea contractului pe care municipalitatea l-a încheiat este de 197 000 de lei. În urma acestui demers, transportul în comun din municipiul Mediaș înregistrează un nou succes, însă aș vrea să fac apel pe această cale la toți medieșenii să păstreze în stare bună aceste stații”, ne-a spus directorul Meditur, Gheorghe Roman.


... dar au fost repede luate in primire de diversi oligofreni retardati:

http://www.sibianulonline.ro/medias/vandalii-fac-legea-in-medias-3121999

Sibianul Online a scris:
Nu există mobilier stradal în Mediaș care să nu fie atacat de vandali. Noile refugii din stațiile Meditur au fost deja mâzgâlite. Totul se întâmplă pe banii medieșenilor, care-și plătesc corect impozitele și taxele locale și vor să trăiască într-un oraș mai frumos.

Primăria Mediaș a început de săptămâna trecută montarea în unele dintre stațiile de pe traseul T2 a unor refugii acoperite. Nici nu s-a terminat bine de pus un refugiu la stația de la Pod CFR, că vandalii au și mâzgălit una din părțile laterale Peste noapte, lateralul refugiului care încă nici nu este dat în folosință, a fost decorat cu un semn ciudat trasat cu o carioca groasă, care seamănă cu semnătura unui autor de graffitti. Tot pe partea laterală a copertinei din fața Gării CFR unii au început să lipească anunțuri. Cele 12 stații acoperite vor costa 197.000 de lei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 30 Sep 2008 22:11:47    Titlul subiectului: 99014

Ce se mai intampla prin garajul celor de la Meditur? O activitate deosebit de originala, probabil chiar in premiera pe tara: Se distribuie... faina Smile

http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/faina-incaiera-lumea-politica-din-medias-26812.html

Cum in zilele acestea totul pare a fi politic, domnii de la PCR (scuzati... vroiam sa zic PSD) Medias s-au scandalizat si au protestat impotriva locatiei, vazuta ca un simbol al PD-L-ului din localitate.

Tribuna a scris:
Reprezentanții PSD Mediaș au „explodat” în momentul în care au aflat că cele 20 de kilograme de făină oferite fiecărui medieșean cu venituri reduse, vor fi distribuite din incinta societății Meditur.

Ajutoarele comunitare oferite medieșenilor cu venituri reduse încaieră lumea politică din oraș. Decizia municipalității de a distribui ajutoarele din cadrul societății Meditur i-a nemulțumit la culme pe liderii PSD, care susțin că prin această decizie s-ar crea impresia că aceste tipuri de ajutoare sunt oferite de Partidul Democrat-Liberal. „Urmare a unei recente Hotărâri de Guvern care stabilește acordarea de ajutoare constând în produse alimentare în cantități de la 20 de kilograme de făină, hotărâre care stipulează că ducerea ei la îndeplinire revine autorităților locale, Primarul Municipiului Mediaș a stabilit ca aceste ajutoare să fie distribuite la sediul societății Meditur. PSD consideră că alegerea acestei locații are scopuri vădit electorale din următorele puncte de vedere: directorul Meditur este candidat al PD-L la Camera Deputaților, iar primarul Mediașului este directorul de campanie al PD-L ptr. Alegerile Parlamentare. Întrucât această acțiune urmărește inducerea în eroare a electoratului în scopul de a crea impresia că aceste ajutoare provin din partea PD-L, considerăm necesară această precizare precum și sugerăm ca primarul în semn de demonstrare a bunei sale credințe să modifice locația distribuirii acestor ajutoare într-o zonă mai centrală și evident mai accesibilă celor ce beneficiază de acestea”, se arată într-un comunicat semnat de conducerea Partidului Social Democrat Mediaș.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
bogdan17



Data înscrierii: 09/Iul/2008
Ultima vizita: 04/Dec/2015
Mesaje: 235
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Lun 20 Oct 2008 14:09:08    Titlul subiectului: 99800

Meditur nu mai are concurență la Mediaș

Începând de azi, Meditur Mediaș rămâne singurul operator de transport public de călători din Mediaș. În acest fel, după aproape un an de zile, se pune în practică o mai veche decizie a Consiliului Local Mediaș, prin care s-a stabilit ca societatea Meditur să se ocupe de transportul public de călători la nivelul municipiului Mediaș. Directorul Meditur, Gheorghe Roman a declarat ieri că punerea în practică a acestei decizii a devenit viabilă și datorită bunei colaborări pe care societatea o are cu firma BMT Trans, care s-a ocupat până în aceste zile de activitatea de transport de călători în orașul de pe Târnava Mare. „Începând cu data de 20 octombrie, Meditur va fi singurul operator de transport public de călători din municipiul Mediaș. Acest lucru a devenit viabil datorită bunei înețelegeri și colaborări dintre societatea pe care o conduc și firma BMT Trans”, a spus Roman.
Gheorghe Roman mai spune că în clipa în care Meditur va deveni unicul operator local de transport public de călători, și persoanele vârstnice din cartierul Moșnei vor beneficia de transport gratuit pe mijloacele de transport ale Meditur. Pe lângă acest lucru, un alt câștig este continuarea programului de facilități acordate călătorilor din oraș, elevii fiind următoarea categorie care ar putea beneficia de reduceri la călătoria cu autobuzele sau troleibuzele Meditur. „Vom acoperi și zona Moșnei, o zonă care va intra în normalitate, adică și vârstnicii care au dreptul să circule gratuit și aici mă refer la persoanele vârstnice, pot folosi gratuit mijloacele noastre de transport în baza legitimației eliberate de Direcția de Asistență Socială. Un alt lucru pozitiv este că si în anul 2009, persoanele vârstnice vor circula gratuit pe mijloacele de transport ale societății Meditur, iar un alt aspect pozitiv este și acela că în zilele următoare voi avea o discuție cu primarul Mediașului, iar împreună vom încerca să găsim acele soluții pentru ca și elevii să beneficieze de anumite facilități pe mijloacele de transport în comun”, a mai spus șeful Meditur.
Societatea Meditur a achiziționat 8 autobuze care au aparținut firmei BMT Trans. De asemenea, șoferii acestei ultime societăți care deserveau liniile de transport din Mediaș vor fi angajați în cadrul Meditur. Valoarea totală a investițiilor în autobuzele care au aparținut fostei societăți BMT Trans se ridică la aproximativ un milion de lei.

www.tribuna.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Sâm 17 Ian 2009 11:19:16    Titlul subiectului: 104396

Directorul Meditur a ajuns in parlament asa ca o schimbare la conducerea societatii e iminenta:

http://www.ronduldesibiu.ro/eveniment/Deputat-PD-L-autobuz-personalizat/

Rondul de Sibiu a scris:
Chiar dacă șeful său de partid, Emil Boc, bate atâta monedă cu proiectul de lege care va interzice angajaților să ia două salarii de la stat, deputatul PD-L de Sibiu, Gheorghe Roman este primul care refuză să se supună. Acesta a susținut, în mod public, că deși a câștigat, la 36 de ani, primul său mandat de parlamentar, nu va renunța până la finele lunii ianuarie nici la funcția de director general al operatorului public de transport în comun din Mediaș, S.C. “Meditur” S.A. Acolo unde încasează cam tot echivalentul unui salariu de deputat! Iar asta spre disperarea angajaților firmei care declară la unison că “a fost un zbir de director. Tocmai de aceea l-am și votat. Să se ducă în Parlament și să scăpăm de el. Dar, pur și simplu nu vrea să ne lase. Îi vine greu să se despartă de locul de muncă unde a făcut ce a dorit. A ajuns până într-acolo încât a personalizat chiar și unul dintre autobuzele nou achiziționate”, au spus aceștia sub protecția anonimatului. În replică, Gheorghe Roman precizează că “tot ceea ce se susține nu sunt decât simple răutăți. Păi eu, în numai trei ani, am adus pe profit o firmă aflată, efectiv, în pragul colapsului, în momentul preluării. Referitor la așa zisa personalizare a autobuzului, aici nu e vorba decât de o pură coincidență. Numele meu este similar cu cel al producătorului brașovean de vehicule, de unde a și fost achiziționat respectivul mijloc de transport în comun. Cât privește demisia mea de la Meditur aceasta va fi înaintată abia atunci când se va întruni Consiliul de Administrație al societății în speță, și va fi desemnat un înlocuitor”, ne-a declarat în exclusivitate proaspătul deputat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Joi 26 Feb 2009 20:11:44    Titlul subiectului: 106765

Meditur face cadou doamnelor si domnisoareleor cu ocazia zilelor de 1 si 8 martie Very Happy Reprezentantele sexului frumos din Medias vor avea posibilitatea sa circule gratis pe mijloacele de transport ale operatorului public de transport, S.C. "Meditur" S.A. in primele doua duminici de Martisor, adica pe 1 si 8 martie. Daca pana acum o astfel de oferta a reprezentat o traditie doar de Ziua Internationala a Femeii, incepand din acest an, aceasta a fost "extinsa" si pentru prima zi calendaristica de primavara.
Sursa http://www.ronduldesibiu.ro/eveniment/-Duminici-gratuite-pentru-mediesence-autobuze-troleibuze/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 12 Mai 2009 14:16:45    Titlul subiectului: 110808

Si la Medias anul trecut s-a incheiat cu o mare gaura in buget, se cauta solutii pentru redresare:

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/gaura-de-550-000-de-lei-la-meditur-medias-36013.html

Tribuna a scris:
Darea de seamă de la Meditur a scos la iveală faptul că societatea medieșană a înregistrat anul trecut pierderi de peste o jumătate de milion de lei. Reprezentanții primăriei Mediaș spun că unele probleme de management ar fi condus la această situație. Fostul director al Meditur, deputatul Gheorghe Roman spune că una dintre cauzele acestor pierderi este legată de nemajorarea prețurilor la bilete și abonamente.

Peste 550.000 de lei. Aceasta este pierderea societății Meditur Mediaș pe anul trecut. Cifrele au ieșit la iveală la sfârșitul săptămânii trecute, când a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor Meditur. Puși în fața unei asemenea situații, membrii Adunării Generale a Acționarilor, care sunt consilierii locali medieșeni, au trasat o primă sarcină directorului Meditur, instalat în funcție în urmă cu aproximativ 3 luni de zile: identificarea cât mai rapidă a unor soluții pentru redresarea societății. Nimeni nu știe exact de la ce au apărut aceste pierderi, un singur lucru fiind cert până la această oră: „gaura” financiară a Meditur-ului este de peste 550.000 de lei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 12 Mai 2009 18:01:19    Titlul subiectului: 110820

Pai sa vedem cum s-a ajuns la pierderile astea: cumpărarea jegurilor de la BMT (majoritatea articulate), a unui autobuz articulat (!) de aproape 1 miliard de lei vechi și a unui troleibuz articulat. Dacă troleibuzul a înlocuit ultimult Dac 217E rămas, celelalte ce servesc?

Ultima modificare efectuată Dr2006 la Mie 13 Mai 2009 02:13:36, modificat de 2 ori în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Lancaster



Data înscrierii: 06/Mai/2009
Ultima vizita: 25/Mai/2009
Mesaje: 39
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 13 Mai 2009 01:27:45    Titlul subiectului: 110843

Dr2006 a scris:
Pai sa vedem cum s-a ajuns la pierderile astea: cumpărarea jegurilor de la Meditur (majoritatea articulate), a unui autobuz articulat (!) de aproape 1 miliard de lei vechi și a unui troleibuz articulat.

Contabilitatea nu funcționează așa. Banii cu care s-au achiziționat vehicule nu reprezintă cheltuieli, în sens contabil, așa că nu pot determina apariția respectivelor pierderi. Doar amortizarea intră pe cheltuieli, dar pentru mijloace de transport, perioada de amortizare trebuie să fie de ordinul anilor, așa că aceste cheltuieli cu amortizarea reprezintă un procent infim, în raport cu prețul de achiziție.

Pierderile trebuie să provină din cheltuieli care nu se pot încadra la investiții: salarii, chirii, utilități, plata unor servicii efectuate de către terțe firme etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mie 13 Mai 2009 02:12:49    Titlul subiectului: 110846

Nu mă înțelegi... s-au achiziționat niște vehicule care nu erau necesare. Probabil vor fi amoritzate în 30 de ani, judecând după numărul de călători.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Lancaster



Data înscrierii: 06/Mai/2009
Ultima vizita: 25/Mai/2009
Mesaje: 39
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 14 Mai 2009 13:39:32    Titlul subiectului: 110908

@ Dr2006: Hai să nu transformăm discuția asta într-un dialog al surzilor. Tu ai prezentat părerea proprie despre pierderile societății pe anul trecut, iar eu încerc să-ți explic că din punct de vedere contabil, pierderile nu aveau cum să rezulte din așa ceva:

stfp a scris:
Si la Medias anul trecut s-a incheiat cu o mare gaura in buget, se cauta solutii pentru redresare:

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/gaura-de-550-000-de-lei-la-meditur-medias-36013.html

Tribuna a scris:
Peste 550.000 de lei. Aceasta este pierderea societății Meditur Mediaș pe anul trecut.


Dr2006 a scris:
Pai sa vedem cum s-a ajuns la pierderile astea: cumpărarea jegurilor de la BMT (majoritatea articulate), a unui autobuz articulat (!) de aproape 1 miliard de lei vechi și a unui troleibuz articulat.


Perioada de amortizare poate să fie și de 100 de ani, dar sumele plătite pentru achiziționarea vehiculelor nu intră pe cheltuieli, deci nu au putut contribui la pierderile de 550.000 lei. Dacă poți să pricepi asta, bine. Dacă nu, tot bine. Eventual întreabă un contabil, dacă nu crezi.

Eu consider că rostul unei discuții este de a prezenta sau analiza realitatea. Situația de la respectiva firmă e mult mai proastă decât pare, atât timp cât cele 550.000 pierderi NU includ și valoarea autovehiculelor achiziționate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 12 Iun 2009 16:37:42    Titlul subiectului: 112341

Meditur va da raportul în fața aleșilor locali medieșeni

Tribuna a scris:
În perioadă de criză, conducerea societății își propune reducerea drastică a cheltuielilor, dar a găsit și o soluție de creștere a veniturilor.

În perioada 15-22 iunie, conducerea societății Meditur Mediaș va realiza o analiză a veniturilor și cheltuielilor din perioada 1.01.2008-30.04.2009, având ca scop întocmirea unui raport detaliat adresat ConsiliuluiLocal Mediaș. Potrivit directorului societății, în urma raportului se va putea analiza dinamica lunară a veniturilor și cheltuierilor din perioada mai sus amintită, precum și o serie de soluții de eficientizare a activității. Activitățile secundare care se au în vedere sunt amenajarea unei spălătorii auto și a unui service auto, amplasate în curtea interioară a societății și de care vor putea beneficia contra cost toți medieșenii. Aceste soluții vor avea în vedere creșterea veniturilor și din alte activități în afară de cea de transport local, în paralel cu reducerea la maximum a cheltuielilor. „Dacă aceste propuneri vor fi acceptate și bugetate de Consiliul Local, lucrările pot demara anul viitor. Toate acestea sunt proiecte care au drept scop creșterea veniturilor societății de transport și în consecință îmbunățirea condițiilor pe care Meditur le oferă cetățenilor medieșeni“, a declarat directorul Meditur, Dan Voinea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mie 02 Sep 2009 22:12:53    Titlul subiectului: 116326

Meditur isi repara hala de... reparatii Smile

http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/investitii-de-15-000-de-euro-la-meditur-40656.html

Tribuna a scris:
Odata cu apropierea sezonului rece, conducerea societății Meditur a demarat o serie de lucrări de remediere în ceea ce privește reabilitarea termică a halei de producțe din incinta curți societății. Aceste lucrări de reabilitare urmăresc înlocuirea ușilor și ferestrelor existente cu uși și ferestre PVC cu termopan. În etapa următoare de reabilitare termică se vor înlocui cele 6 uși de acces în hala de reparații a autobuzelor și troilebuzelor. Înlocuirea se va face cu uși cu deschidere și închidere automatizată. Montarea acestora va conduce la creșterea temperaturii în hala de reparații în perioada rece. “Prin aceste lucrări de reabilitare, ne-am propus să îmbunătățim halele de producție pentru a ameliora condițiile de mediu în care lucrau angajații pe timpul iernii. Această investiție valorează aproximativ 15.000 de euro, bani care provin din sursele proprii ale societății”, a declarat, Dan Voinea, directorul societății Meditur.


Oare ce facultate particulara la seral o fi facut autorul articolului? Pe langa cele 3 greseli de ortografie mai foloseste si expresii aiurea - "hala din incinta curtii societatii"; "hala de productie" (??); virgula aiurea intre "a declarat" si numele directorului... Jenant.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mar 06 Oct 2009 00:13:17    Titlul subiectului: 118076

N au trecut bine 6 luni si iata ca dinou reteaua troleibuzelor in medias este "daramata"
Aflam mai multe in editia online a ziarului Tribuna:

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/reteaua-electrica-a-troleibuzelor-din-medias-distrusa-la-podul-cfr-41993.html


"Rețeaua electrică a troleibuzelor din Mediaș – distrusă la podul CFR

de Vasile ANTIPA
vasileantipa@tribuna.ro
05 octombrie 2009 20:03

Haos în această după-amiază în jurul orei 18 în cea mai mare intersecție a Mediașului, de la podul CFR. Un utilaj agabaritic a agățat firele de la rețeaua de curent care alimenta troleibuzele Meditur, rețeaua fiind ruptă pe o porțiune de aproximativ 150-200 de metri. Imediat, traficulk în una dintre cele mai sensibile zone ale orașului a fost blocat, mai mulți agenți din cadrul Poliției Rutiere Mediaș sosind în zonă pentru a dirija circulația. De asemenea, la locul incidentului au ajuns și reprezentanții Meditur care au început evaluarea pagubelor și înlocuirea firelor rupte. „Un utilaj agabaritic a trecut, a rupt liniile de troleibuz pe o distanță de apreoximativ 150 de metri, fiind distruse și niște piese componente. La o primă evaluare, pot să vă spun că paguba este importantă. Celor care folosesc astfel de utilaje le spunem că asigurăm însoțirea gratuită pe întregul teritoriu al municipiului Mediaș, pentru a evita astfel de situații”, ne-a spus Dan Voiena, directorul general al societății Meditur.
Acesta nu este singurul incident de acest fel din 2009 de la Mediaș. La sfârșitul lunii februarie, un trailer cu gabarit depășit care circula din direcția Sighișoara spre Copșa Mică a agățat pe podul CFR din Mediaș o consolă de la firele de curent cu care erau alimentate troleibuzele societății Meditur. Trailer-ul care transporta un excavator a rupt câteva fire de curent de la instalația pentru troleibuze, paralizând practiv traficul în cea mai aglomerată intersecție a Mediașului.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 09 Oct 2009 09:40:03    Titlul subiectului: 118200

Tot din Tribuna aflam pagubele produse
http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/30-000-de-lei-paguba-produsa-dupa-ruperea-firelor-electrice-ale-meditur-42161.html

"30.000 de lei – paguba produsă după ruperea firelor electrice ale Meditur

Pagube importante pentru societatea Meditur, după ce rețeaua electrică a societății a fost distrusă la începutul acestei săptămâni în intersecția de la podul CFR din Mediaș. Astfel, potrivit reprezentanților societății, la o primă evaluare, paguba estimativă se ridică la suma de 30.000 lei, bani care vor fi recuperați de la Societatea de Asigurări în maxim 30 de zile de la încheierea formalităților. Reprezentanții Meditur dau asigurări că echipele de intervenții ale societății lucrează la foc continuu, astfel încât până luni, 12 octombrie, circulația troleibuzelor în oraș să fie reluată. Acesta nu este singurul incident de acest fel care a avut loc la Mediaș. La sfârșitul lunii februarie a acestui an, un alt incident de același fel a avut loc pe podul CFR din Mediaș. Trailer-ul cu gabarit depășit care transporta un excavator a rupt câteva fire de curent de la instalația pentru troleibuze, paralizând traficul în cea mai aglomerată intersecție a Mediașului. De precizat este faptul că nici în momentul de față societatea respectivă de asigurări nu a achitat decât 50% din suma datorată."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mie 13 Ian 2010 18:10:43    Titlul subiectului: 122222

Meditur vrea să cumpere 5 autobuze noi în 2010:

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/meditur-vrea-sa-cumpere-5-autobuze-noi-in-2010-45953.html

Tribuna a scris:
Societatea de transport Meditur Mediaș a programat pentru anul în curs o serie de proiecte și investiții importante. Astfel, pe parcursul lui 2010 societatea și-a propus să achiziționeze 5 autobuze, aparate electronice de autotaxare pe toate mijloacele de transport în comun plus sisteme automate de eliberare bilete si abonamente. Unul din planurile prioritare din acest an este și realizarea unui proiect de modificare de rețea la intersectia străzii Gării cu Șoseaua Sibiului. „Aceste investiții însumează circa 1.300.000 lei, bani care provin de la Consiliul Local Mediaș și din sursele proprii ale societății”, a declarat Dan Voinea, directorul societății Meditur.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mar 30 Mar 2010 18:05:25    Titlul subiectului: 125192

Parca ar fi una facuta...din nou retea rupta in acelasi loc...cred ca trebuie ancorata reteaua mai sus

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/reteaua-electrica-a-troleibuzelor-din-medias-distrusa-in-gura-campului-49232.html

"Rețeaua electrică a troleibuzelor din Mediaș – distrusă în Gura Câmpului

de Vasile ANTIPA
vasileantipa@tribuna.ro
30 martie 2010

Pentru a treia oară în aproximativ un an de zile, firele de la rețeaua de curent care alimenta troleibuzele Meditur, au fost distruse. S-a întâmplat luni seara pe strada 1 Decembrie din cartierul Gura Câmpului, în jurul orei 23. Un utilaj agabaritic a agățat firele și a distrus rețeaua pe o lungime de aproximativ 300 de metri. Pe lângă distrugerile de la rețeaua de electricitate, și câteva autoturisme parcate în zonă au fost afectate de firele căzute. „Un autovehicul cu semiremorcă, care transporta un gabarit depășit, la intrarea în municipiul Mediaș nu a respectat semnificația indicatorului de limitare a autovehiculelor cu o înălțime mai mare de 4 metri, iar pe strada 1 Decembrie a acroșat rețeaua electrică pentru transportul în comun, distrugând firele pe o lungime de 300 de metri. De asemenea, în urma acestui eveniment a rezultat și avarierea mai multor autoturisme”, ne-a spus inspectorul principal Ion Mogoșan, șeful Poliției Rutiere Mediaș.
Potrivit reprezentanților Meditur Mediaș, pagubele rezultate în urma acestui incident se ridică la aproximativ 15.000 de lei. Anul trecut, în lunile februarie și iunie, alte două incidente asemănătoare s-au petrecut în zona intersecției de la podul CFR din Mediaș, firele de electricitate care alimentau rețeaua de troleibuze fiind distruse de două utilaje agabaritice.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie 18 Aug 2010 01:25:15    Titlul subiectului: 132058

Acum s a rupt reteaua in alta parte. Interesant este modul de adresare al directorului Meditur.

http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/reteaua-electrica-a-troleibuzelor-din-medias-din-nou-distrusa-54736.html

"Rețeaua electrică a troleibuzelor din Mediaș – din nou distrusă

de Vasile ANTIPA

17 august 2010
Indiscutabil, Meditur Mediaș pare să aibă un ghinion teribil în ceea ce privește rețelele de susținere a firelor electirce care sunt distruse de utilaje cu gabarit depășit. Ultima ispravă de acest gen s-a întâmplat marți dimineața, când firele electirce au fost distruse în zona centrală a orașului de un trailer care transporta un buldoexcavator. Rezultatul: rețeaua electrică distrusă pe o lungime de câțiva zeci de metri și pagube considerabile pentru societatea medieșeană de transport în comun. „Se pare că un trailer, care transporta un buldoexcavator a agățat liniile de contact și le-a rupt. Din ceea ce am văzut, cred că în maxim două zile vom reuși că reparăm rețeaua și ne pare rău că s-a înrâmplat așa ceva. De asemenea, ne pare rău de faptul că firmele nu apelează la sprijinul nostru, pentru că nu solicităm niciun ban să-i scoatem în afara orașului. Deci, asistența pentru a-i deplasa dintr-o parta în alta a orașului ni costă nimic”, ne-a spus Dan Voinea, directorul Meditur.
Potrivit primelor estimări, valoarea pagubelor este de câteva zeci de mii de lei.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SIBIU Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community