Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri, articole de presa privind Transbus
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 06 Mar 2009 11:23:47    Titlul subiectului: Stiri, articole de presa privind Transbus 107346

In urma unei discutii cu o angajata, se pare ca Transbus, prin intermediul Consiliului Local, ar intentiona sa achizitioneze "20 de autobuze noi, in 2 usi", intrucat nu fac fata cu autobuzele actuale.

Ca o paranteza, intr-adevar se simte o migrare constanta, desi cu pasi marunti, a calatorilor catre autobuze.
Bunaoara, pe vremea DAC-urilor, cand urcam, daca erau 10 calatori in autobuz, dintre care cam 3-4 platitori + pensionari, comunitari etc.
Acum situatia s-a schimbat, dimineata calatorii se imbulzesc pentru a prinde loc pe scaune si de multe ori raman si calatori in picioare.
Din estimarile mele, pe baza seriilor biletelor, apreciez ca numarul de calatori transportati este undeva la 230.000 - 250.000 calatori/luna, fata de aproximativ 200.000 calatori/luna in cursul anului trecut, deci o crestere estimata a fi intre 15-25%, in conditiile in care se face transport cu acelasi numar de autobuze, 30, din cauza retragerii precipitate (si premature, in opinia mea) a autobuzelor DAC 112 si 117.

Avand in vedere ca doamna respectiva parea mai putin familiarizata cu tehnica, din descrierea dansei cum ca ar fi vorba de "autobuze cu 2 usi" deduc ca ar fi vorba de midibuze si, mergand mai departe cu presupunerile, punand cap la cap faptul ca ultimele 2 contracte s-au facut cu BMC, plus ca in cadrul unei discutii cu primaria am sugerat aducerea modelului BMC 215, inclin sa cred ca se are in vedere aducerea de midibuze, probabil BMC 215.

Nu-i de neglijat nici aspectul ca, din ce am inteles in timpul vizitei facuta la garaj impreuna cu Dragos, BMC are incheiat un fel de parteneriat, stabilindu-si un centru de service chiar intr-un spatiu din incinta garajului Transbus.

Sigur, nu sunt foarte incantat de ideea unor midibuze, insa ar fi o achizitie foarte importanta in conditiile actuale, ar putea fi lovitura decisiva pentru eliminarea treptata a dubelor/maxi-taxi.

Sa vedem daca ramane doar la stadiul de zvon.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Joi 14 Mai 2015 07:37:19, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 13 Apr 2009 09:16:30    Titlul subiectului: 109426

Ca sa vedeti cum Transbus a fost sabotata din 2 parti: o data prin permiterea parazitarii traseelor proprii de catre dubagii/maxi-taxi, apoi prin "tunuri" financiare care au fost gata sa ruineze societatea...

Din cauza cui? Pai din cauza unor "consilieri locali municipali - lideri ai PSD":

http://www.cdep.ro/relatii_publice/docs/sinteze/1475.pdf

"Camera Deputatilor
Newsletter – săptămâna 13 martie – 17 martie 2006
OBIECTUL INTERPELARII: declansarea unei anchete pe marginea modului in care a fost incheiat contractul dintre Trans-Bus si Compania de Leasing.
In urma cu 4 ani, Trans-Bus, societate de transport calatori in subordinea municipalitatii Buzau, a incheiat un contract cu o firma de leasing prin care aceasta din urma se angaja sa livreze 10 microbuze a cite 24 de locuri, in schimbul unei “taxe de management” de 1,3 miliarde de lei.
Dupa ce a incasat banii publici, Compania Populara de Leasing(acesta este numele firmei in cauza) a refuzat sa mai onoreze contractul si sa returnaze suma cu pricina.
La vremea respectiva, municipalitatea buzoiana a fost asaltata de alte nenumarate oferte mult mai avantajoase privind achizitionarea de microbuze pentru a satisface o parte din cererea calatorilor.
Comisia de achizitie, formata intimplator sau nu din consilieri locali municipali - lideri ai PSD , au ales, insa, Compania Populara de Leasing.
De mai bine de 4 ani, consiliul de administratie al Trans-Bus incearca fara succes sa recupereze cele 1, 3 miliarde de lei provenind din sustinerea contribuabililor.
Din cauza acestui prejudiciu, buzoienii sunt condamnati sa mearga cu autobuze date de mult la casare.
In acest context, solicit ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sa declanseze in regim de urgenta o ancheta pe marginea modului in care a fost incheiat contractul dintre Trans-Bus si Compania Populara de Leasing.
De asemenea, solicit Parchetului sa se autosesizeze in legatura cu aceasta chestiune.
Solicit raspuns scris.
Deputat PD
Cezar Preda
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 23 Sep 2009 11:39:14    Titlul subiectului: bun 117344

Am inceput sa caut articole mai vechi prin arhiva ziarului Sansa Buzoiana, incercand sa vad cam ce se intampla pe vremea cand inca nu ma mutasem la Buzau.

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=111

Nr. 2207 de luni, 17 octombrie 2005

"Mai așteptăm autobuzele moderne

Cît, încă nu se știe

articol de: Mărgărit GROSU
Cît, încă nu se știe

Procedura prin care se încearcă modernizarea parcului auto la S.C. Trans Bus S.A. a ajuns într-un punct critic. Blocajul a fost înregistrat la Ministerul de Finanțe, unde se solicită un aviz. Deși nu se recunoaște încă oficial, se pare că a fost luat în discuție gradul de îndatorare a Primăriei Buzău în derularea unor proiecte de investiții, ceea ce nu o mai face solvabilă pentru contractarea unui credit în vederea achiziționării celor 10 autobuze.

Explicația oficială care s-a dat pentru această opintire este una formală. La dosar mai trebuiau doar cîteva documente care au fost omise la întocmirea acestuia. Situația a fost imediat speculată.

Cei care au interes ca înnoirea parcului auto să se desfășoare conform programului acuză operatorii de maxi taxi că fac presiuni, ca proiectul să fie amînat.

Înnoirea parcului auto cu autobuze performante ar determina călătorii să opteze pentru condiții mai confortabile, ceea ce ar afecta operatorii de maxi taxi. Mai mult, cele 10 autobuze vor spori numărul de mijloace de transport operabile și este de așteptat o înmulțire a curselor.

Prețul biletului practicat încă de Trans Buz S.A., care se situează la jumătatea celui practicat de operatorii de maxi taxi, precum și posibilitatea eliberării unor abonamente, sînt de asemenea argumente care ar justifica un interes crescut al proprietarilor de maxi taxi ca acest program să se finalizeze ca cel anterior. Adică să fie un eșec.
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=201

Nr. 2223 de vineri, 4 noiembrie 2005

Trag concluzia ca a existat si cineva care s-a zbatut pentru transportul civilizat, cu autobuze... oare ce s-o fi intamplat cu acel "vicerpimar Constantin Ionescu"?

"Cu autobuzele la usa ministrului Vlădescu

articol de: (M.B.)
Cu autobuzele la usa ministrului Vlădescu

Viceprimarul municipiului Buzău, Constantin Ionescu, a fost la sediul Ministerului de Finanțe pentru a arăta responsabililor instituției oportunitatea achiziționării pentru oraș de autobuze noi.

�Am discutat cu un secretar de stat pentru a justifica necesitatea cumpărării și pentru a depune documentele necesare în vederea obținerii avizului pentru a putea derula contractul de finanțare prin banca care a cîștigat licitația.

Sperăm ca joia viitoare cînd comisia se va întîlni să nu mai fie nici un fel de probleme și să începem derularea contractului pentru a aduce autobuzele pînă de Sărbători�, a declarat vicele Ionescu.

Trans Bus urmează să cumpere 10 autobuze noi în valoare de 60 de miliarde de lei, sumă garantată de Consiliul Local.
"
____________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=421

Nr. 2231 de luni, 14 noiembrie 2005

"Înnoirea parcului auto de la Trans-Bus, ținută pe loc de Finanțe

articol de: (M.B.)
Înnoirea parcului auto de la Trans-Bus, ținută pe loc de Finanțe

Încă o palmă ușoară dată demersurilor pentru înnoirea parcului auto de la Trans Bus.

Săptămîna trecută, responsabilii Ministerului de Finanțe au amînat discutarea și pronunțarea pe marginea contractului dintre Trans Bus și concernul BMC București, prin care societatea buzoiană ar urma să cumpere 10 autobuze noi.

Este pentru a treia oară cînd Ministerul de Finanțe nu dă un verdict în privința investiției cu pricina.

Așa se face că înnoirea parcului auto de la Trans Bus a întîrziat cu aproape două luni și în aceste condiții este posibil ca cele 10 autobuze noi să nu fie văzute anul acesta pe străzile orașului Buzău. "O să merg, din nou, marți sau miercuri, la București, la Ministerul de Finanțe, pentru a discuta cu responsabilii de acolo.

Investiția este oportună și ea trebuie realizată cît mai repede, pentru a oferi cetățenilor din municipiu condiții bune cu autobuzele Trans Bus.", ne-a declarat vicele Constantin Ionescu. Trans Bus ar urma să cumpere, printr-un credit de 60 de miliarde de lei garantat de Consiliul Local, 10 autobuze fabricate în Turcia, cu componente din Anglia.
"
____________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=540

Nr. 2236 de sambata, 19 noiembrie 2005

"Vicele Ionescu, chemat cu autobuzele la Finanțe

articol de: (F.A.P.)

Inițiativa autorităților locale, de a achiziționa cele 10 autobuze pentru societatea locală de transport public în comun "Trans Bus", a fost blocată de Ministerul de Finanțe.

Decizia Ministerului de Finanțe este motivată de faptul că primăria a uitat, din nou, anul acesta să-și plătească rata la împrumutul BERD, contractat pentru sistemului de termoficare al orașului.

Responsabilii MF le-au sugerat, totuși, autorităților să se prezinte în fața comisiei de specialitate, abilitată să avizeze un nou împrumut, pentru achiziționarea de autobuze, unde să-și susțină mai solid cauza, după cum ne-a relatat viceprimarul orașului, Constantin Ionescu.
"
_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=1388

Nr. 2269 de miercuri, 4 ianuarie 2006

"După eșecul de la Ministerul Finanțelor,

Primăria aleargă după autobuze în leasing

articol de: Mărgărit GROSU
Primăria aleargă după autobuze în leasing

Ideea modernizării parcului auto de la S. C. TransBus S.A. cu autobuze moderne necesare pentru transportul public de persoane a prins iarăși viață după ce în urmă cu puțin timp Ministerul Finanțelor nu a dat avizul pentru achiziționarea acestora în urma licitației organizată în luna septembrie a anului trecut. Atunci firma BMC România era desemnată cîștigătoarea licitației și urma să livreze zece autobuze moderne ce trebuiau achitate printr-un credit bancar contractat de TransBus și garantat de municipalitate. Înțelegerea a căzut pentru că Ministeriul Finanțelor a considerat Primăria Buzău prea îndatorată și mai ales pentru faptul că R.A.M. a întîrziat plățile la credit BERD garantat de municipalitate. Valabilitatea ofertei a expirat la sfîrșitul anului trecut și era puțin probabil ca acest subiect să mai fie de actualitate.
Dar primarul Constantin Boșcodeală a declarat ieri că se va implica personal pentru modernizarea parcului auto prin încheierea unui contract de leasing, apreciind că cele 10 autobuze sînt necesare pentru comunitate."

___________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=2487

Nr. 2305 de miercuri, 15 februarie 2006

"Rablele de la Trans-Bus s-au transformat în congelatoare
"Socialii" cu tupeu sînt luați la rost de taxatoare

articol de: Mărgărit GROSU
Rablele de la Trans-Bus s-au transformat în congelatoare

Autobuzele promise de primarul Constantin Boșcodeală se lasă așteptate, în condițiile în care buzoienii înclină tot mai mult să apeleze la acest mod de deplasare datorită în primul rînd prețului biletului de transport, la jumătate față de cel practicat de operatorii de maxi-taxi, dar și pentru evitarea aglomerației din microbuze. Alegerea unui astfel de mijloc de transport în comun administrat de S.C. Transbus S.A. atrage din partea călătorului și asumarea unor riscuri majore. Pe lîngă faptul că nu ești nicidată sigur că ajungi la destinație, ai toate șansele să ajungi la coborîre cu degerături. Dotate cu cîte două rînduri de taxatori, autobuzele nu au pic de căldură și deseori sînt pline de fum de la țevile de evacuare cîrpite superficial.

Reproșurile față de aceste condiții de transport sînt imediat retezate de taxatoarele care-și știu foarte bine lecția. Ieșite de la căldurică din cușeta șoferului, acestea par destul de revoltate că "socialii" care n-au bani să-și cumpere bilet de maxi taxi au curajul să întrebe de ce nu au autobuzele căldură. În asemenea condiții de subfinațare a mijloacelor de transport în comun, dacă acesta este adevăratul motiv pentru care instalațiile de căldură nu pot fi puse în funcțiune, ne putem aștepta ca în curînd să circulăm cu autobuze fără geamuri, chiar dacă sîntem în plină iarnă. Oricum, ar fi cam același confort.
"

Si din cauza unor astfel de realitati au prosperat maxi-taxi-stii...



nr62_stiri la zi_3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  173.33 kb
 Vizualizat:  de 30628 ori

nr62_stiri la zi_3.jpg



nr99_la zi_2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  83.14 kb
 Vizualizat:  de 30581 ori

nr99_la zi_2.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 23 Sep 2009 13:15:57    Titlul subiectului: 117364

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=2724

Nr. 2316 de marti, 28 februarie 2006

"O nouă tentativă de revigorare a sistemului public de transport

Autobuzele moderne vor ocoli avizul Ministerului Finanțelor

articol de: Olguța BENESCU
Autobuzele moderne vor ocoli avizul Ministerului Finanțelor


Uite autobuzele, nu-s autobuzele sau " jocul de-a mijloacele de transport în comun ". Astăzi se renegociază condițiile de obținere a celor 10 autobuze pentru transportul public al municipiului Buzău. Viceprimarul Constantin Ionescu merge la discuții cu reprezentanții SC Unicredit Leasing pentru a obține, "după lupte seculare ", banii pentru autobuzele moderne. " Întrucît furnizorul autobuzelor dorește să-și mențină oferta, chiar dacă legal, a expirat încă din luna decembrie, am încercat o altă modalitate de obținere a banilor pentru aceste mijloace de transport atît de necesare", susține Constantin Ionescu.

După lupte îndelungi pentru achiziționarea celor 10 autobuze moderne, autoritățile locale au mai găsit o soluție, sistemul leasing. Pe parcursul acestei dimineți, viceprimarul municipiului Buzău, Constantin Ionescu, se va prezenta la întîlnirea de la București cu reprezentații SC Unicredit Leasing pentru a stabili criteriile cu privire la încheierea contractului în noul sistem. Vă reamintim că la sfîrșitul anului trecut autoritățile locale au pierdut posibilitatea de accesare a unui credit prin intermediul aceleiași societăți din cauza neavizării Ministerului de Finanțe."Ca urmare a
acestui sistem nu mai avem nevoie de avizul comisiei din cadrul Ministerului de Finanțe, necesar în cazul creditului bancar. Garanția cu sumele necesare acoperirii ratelor de leasing și însăși garantarea autobuzelor se va face cu bani din bugetul local, prin acest sistem autobuzele vor rămîne proprietatea firmei de leasing pînă la achitarea întregii datorii.", susține viceprimarul Ionescu.

Firma furnizoare... foarte interesată de ofertă
Deși legal oferta firmei de la care se vor achiziționa autobuzele a expirat încă din luna decembrie, reprezentanții BMC își mențin aceeași ofertă, fiind interesați să colaboreze cu Primăria Buzău.
"Să sperăm că această discuție va conduce la ceva favorabil și să concretizăm această necesitate a municipiului de a moderniza transportul public de călători. Reprezentanții firmei BMC și-au arătat disponibilitatea de a-și menține oferta cu care s-au prezentat la licitație anul trecut, chiar dacă legal oferta ar fi trebuit să expire la
sfîrșitul lunii decembrie 2005.", precizează edilul local."

________________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=2762

Nr. 2317 de miercuri, 1 martie 2006

"Autobuze noi la Trans Bus, în aprilie
Cel puțin aȘa ne asigură autoritățile

articol de: Mihai Bunăziua

Ieri, firma de leasing UniCredit București a acceptat condițiile prezentate de autoritățile buzoiene pentru achiziția celor 10 autovehicule noi. Autobuzele vor costa 60 de miliarde de lei, perioada de rambursare a creditului va fi de 5 ani, iar municipalitatea buzoiană a obținut și o reducere a dobînzii cu cîteva procente. Potrivit viceprimarului Constantin Ionescu, noile autobuze vor ajunge pe traseele din orașul Buzău pînă la jumătatea lunii aprilie, după ce proiectul de achiziție va fi supus dezbaterii în fața consilierilor locali. Demersurile pentru înnoirea parcului auto al societății Trans Bus au fost inițiate în urmă cu o jumătate de an. La sfîrșitul lui 2005, Ministerul de Finanțe a respins contractul de cumpărare a autobuzelor, iar autoritățile locale au fost nevoite să găsească o nouă modalitate pentru a le aduce la Buzău.
"
__________________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=2880

Nr. 2323 de miercuri, 8 martie 2006

"Parcul auto al Trans Bus S.A. va fi, în sfîrșit, reînnoit

articol de: Mărgărit GROSU

Consiliul Local Municipal Buzău a adoptat ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectul de hotărîre privind aprobarea achiziționării de către S.C. Trans Bus S.A. a unui număr de 10 autobuze ce vor înnoi parcul auto al societății. Mijloacele de transport vor fi achiziționate de la B.M.C. Truck & Bus S.A., firmă ce a cîștigat licitația organizată în toamna anului trecut, finanțarea urmînd a fi asigurată de Banca "UniCredit Leasing România S.A." București. Contractul de leasing a cărui valoare este de 2.069.224 euro urmează a fi încheiat în perioada imediat următoare de către reprezentanții Trans Bus S.A. și se întinde pe o perioadă de cinci ani cu 60 de rate lunare. După rambursarea ratelor de leasing, societatea Trans Bus S.A. va majora capitalul social cu valoarea mijloacelor de transport achiziționate. În vederea perfectării contractului de leasing, bugetul local al Primăriei Buzău va aloca sumele necesare plății ratelor pe perioada derulării contractului. Măsura înnoirii parcului auto prin procedura leasingului s-a impus după ce Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finanțelor Publice nu a aprobat garantarea de către Consiliul Local Municipal Buzău a unui credit bancar necesar achitării celor 10 autobuze. Situația a determinat întîrzieri în demararea acestei acțiuni și a impus găsirea unei noi soluții prin care parcul auto al societății de transport public de persoane, depășit atît fizic cît și moral, să fie reînnoit."



nr111_actualitate-1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  14.98 kb
 Vizualizat:  de 30576 ori

nr111_actualitate-1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 24 Sep 2009 12:42:56    Titlul subiectului: ab1 117424

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=2957

Nr. 2327 de luni, 13 martie 2006

"Vinovații fără vină?

SE REDESCHIDE DOSARUL ȚEPEI TRANS-BUS

articol de: Titi Petre
SE REDESCHIDE DOSARUL ȚEPEI TRANS-BUS

Ultimii nominalizați de către Consiliul de Administrație Trans-Bus la plata a peste un miliard de lei, la nivelul anului 2002, cu care a fost țepuită societatea, sînt: Petre Burada, fost consilier local și președinte al comisiei de selecție a ofertelor; Dumitru Balica, fost director al societății; Jan Șerbănoiu -contabil șef, Nicolae Mihu-fost președinte CA

La prima vedere, Călin Armen părea un mărunt șmecheraș autohton care s-a folosit de o carte de vizită trucată pentru a înșela cu peste un miliard de lei societatea de transport călători din Buzău. În urmă cu cîțiva ani, mai exact la începutul anului 2002, Armen a încheiat un contract de leasing cu societatea Trans-Bus, prin care urma să livreze 10 microbuze cu cîte 24 de locuri. Firma de leasing a încasat taxa de management de 1,3 miliarde de lei, după care a spus că nu poate finaliza contractul. Călin Armen a rămas cu banii, iar contribuabilii buzoieni cu țeapa. Și toate acestea în timp ce personajul flutura pe sub nasul tuturor o carte de vizită falsă, care-l recomanda drept consilier la Camera Deputaților. De altfel, Armen purta la loc de cinste și în parbrizul mașinii personale, un BMW 320 argintiu, înmatriculat B 98 CPL (de la "Compania Populară de Leasing"), un ecuson cu Camera Deputatilor. Din informațiile noastre, "Compania Populară de Leasing", societatea lui Armen, era la a doua acțiune de acest fel.

Microbuze de la mai mulți
La vremea respectivă, municipalitatea buzoiană era asaltată de oferte pentru achiziționarea de minibuze pentru a satisface o parte din cererea călătorilor. Deși erau destule oferte, totuși comisia de selecție condusă de consilierul Petre Burada s-a orientat doar la microbuzele Mitshubishi ce urmau să fie aduse de Călin Armen. Armen a fost adus la Buzău de către colonelul polițist de economic de la Secția 18-București, Dumitru Posea, bun prieten cu consilierul local Petre Burada. După selecția de oferte și avizul consilierilor locali, directorul de atunci de la Trans-Bus, împreună cu contabilul șef, a semnat contractul cu Compania Populară de Leasing a lui Călin Armen.

Consiliul de Administrație nu se lasă
La ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Trans-Bus s-a votat
în unanimitate reluarea diligențelor pentru recuperarea a 1,3 miliarde lei, banii contribuabilior pierduți în afacerea de acum patru ani. Printre cei nominalizați să achite daunele societății sînt: Petre Burada, fost consilier local și președinte al comisiei de selecție a ofertelor; Dumitru Balica-fost director, Jan Șerbănoiu-contabil șef, Nicolae Mihu-fost președinte CA. Dacă cei nominalizați poartă vreo vină, rămîne să se pronunțe instanța de judecată. Intervenția serviciilor secrete care dețin adevărul în această afacere ar fi oportună chiar și acum, în ceasul al 12-lea."


Cum or fi alea, "microbuze" cu 24 de locuri?!? Shocked
____________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=3149

Nr. 2336 de joi, 23 martie 2006

"Vicele Florea, chemat să răspundă pentru țeapa Trans-Bus

articol de: Mărgărit Grosu
Vicele Florea, chemat să răspundă pentru țeapa Trans-Bus

Viceprimarul George Florea este chemat să răspundă în solidar alături de alte persoane pentru recuperarea prejudiciului înregistrat de S.C. Trans-Bus S.A., de peste 1,3 miliarde, în urma încercării de modernizare a parcului auto al acestei societăți. Țeapa trasă de C.P.L. București, condusă strategic de Călin Armen și Drăgan Mihai, a lăsat conducerea Trans-Bus S.A. cu ochii în soare, uitîndu-se după autobuzele care n-au mai sosit. Responsabilii acestei afaceri găsiți vinovați de Curtea de Conturi în prima fază au fost Nicolae Mivu, președinte C.A., Petre Burada, membru C.A., Dumitru Balica, director executiv și Jean Șerbănoiu, directorul economic al Trans-Bus S.A.. Jurista Daniela Iutis a fost scoasă din cauză, menținîndu-se sechestrul asiguratoriu asupra bunurilor celor patru persoane. Prin recursul înaintat de reprezentanții Trans-Bus S.A. se cere instanței, Curtea de Apel București, introducerea în cauză și a altor persoane care și-au dat acordul la această afacere dubioasă, printre care și viceprimarul George Florea, care avea atunci calitatea de membru în Consiliul de Administrație a S.C. Trans-Bus S.A. Buzău.
"
______________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=3164

Nr. 2337 de vineri, 24 martie 2006

"Țeparii Trans Bus S.A. încă mai pot fi traȘi la răspundere
DOSARUL S-A REDESCHIS RECENT

articol de: Mărgărit GROSU
Țeparii Trans Bus S.A. încă mai pot fi traȘi la răspundere

Țeapa de la Trans-Bus S.A. care a cauzat societății un prejudiciu de peste 1,5 miliarde de lei pentru care este chemat să răspundă, printre alte persoane care au consimțit la derularea afacerii, și viceprimarul George Florea rămîne un exemplu de afacere cu bani publici în care interesul comunității a fost lăsat pe ultimul loc. Și asta pentru că acționarul societății este Primăria Buzău, a cărei vistierie este alimentată cu bani publici. Afacerea a ieșit la iveală în anul 2002 în urma unui control de fond efectuat de Curtea de Conturi care a constatat o pagubă de aproximativ 800 de milioane de lei produsă de firma C.P.L. București, condusă de Călin Armen și de Mihai Drăgan, care au dispărut cu banii dați de societate pentru achiziționarea unor autobuze. Condițiile în care a fost încheiat contractul și modul în care s-a convenit plata anticipată a mijloacelor de transport a determinat Curtea de Conturi să instituie sechestru asigurator pe bunurile persoanelor vinovate. Președintele C.A., Nicolae Mivu, directorul executiv Balica Dumitru, directorul economic Jean Șerbănoiu, jurista Daniela Iutis și Petre Burada în calitate de membru C.A. au făcut obiectul unui proces civil pus pe rol la Tribunalul Buzău.

Au intrat în funcțiune tertipurile avocățești
Procesul a fost strămutat la solicitarea directorului Balica la Tribunalul București. Prin sentința civilă nr.4472, definitivă, instanța a hotărît ca paguba și dobînzile aferente ce au ajuns la 1,5 miliarde de lei să fie suportate de Nicolae Mivu, Petre Burada, Dumitru Balica și jean Șerbănoiu, jurista Daniela Iutis fiind scoasă din cauză. Sechestrul asigurator a fost menținut pe bunurile celor patru acuzați. Au declarat recurs atît cei patru, dar și societatea Trans-Bus S.A., care cere ca alături de cei patru să răspundă pentru recuperarea prejudiciului și persoanele scoase din cauză, atît Curtea de Conturi, dar și Tribunalul București, adică jurista Daniela Iutis, membrul C.A. George Florea, devenit între timp viceprimar și Gabriel Ene, și el fost membru în Consiliul de Administrație a Trans-Bus S.A.. Recursul civil se va judeca la începutul lunii mai, iar reprezentanții Trans-Bus S.A. se și pregătesc la executarea silită pentru recuperarea prejudiciului.

Reprezentanții Trans-Bus S.A. încă mai cred în pedepsirea țeparilor
În același timp, un proces penal este pe rolul Judecătoriei București, prin care se încearcă tragerea la răspundere a celor care i-au păcălit pe buzoieni. Este vorba de reprezentanții firmei C.P.L. București, Călin Armen și Drăgan Mihai. Ei au fost scoși de sub urmărire penală în anul 2003. Noul director al Trans-Bus S.A., Gheorghe Voicu, a inițiat o acțiune prin care se cerea anularea ordonanței prin care cei doi erau scoși de sub urmărire penală, lucru acceptat de Judecătoria București. Pe parcursul derulării acestui proces, la instanța penală nu s-a prezentat decît unul dintre administratorii firmei C.P.L. București, respectiv Drăgan Mihai, Călin Armen fiind dat în urmărire. Asupra cauzei penale instanța a rămas în pronunțare, iar de soluția dată de aceasta va depinde în mare măsură contribuția celor obligați în solidar la recuperarea prejudiciului cauzat societății."

______________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=3566

Nr. 2357 de luni, 17 aprilie 2006

"Întrucît conține clauze înrobitoare,

Contractul pentru noile autobuze dă rateuri
articol de: Mărgărit GROSU

Consiliul de Administrație al S.C. Trans-Bus S.A., în care-și desfășoară activitatea un număr mai mare de colonei decît într-o unitate militară reformată, a intrat în panică, înainte de semnarea contractului de leasing pentru înnoirea parcului auto cu zece autobuze noi. Clauzele contractuale cuprinse în contractul impus de firma de leasing, Unicredit Leasing, sînt atît de dure încît mulți dintre cei vizați refuză să-și dea acordul.
Consiliul de Administrație al Trans-Bus S.A. refuză semnarea documentelor
Precedentul creat, prin care membrii C.A. al aceleași societăți sînt buni de plată prin executare silită pentru țeapa de 1,5 miliarde de lei, dată tot pentru achiziționarea de autobuze în acest sistem, îi face să șovăie și să aducă în evidență erorile ce s-au făcut pentru această achiziție. În primul rînd se invocă prevederile O.U.G. 60/2001 privind achizițiile publice. Desemnarea firmei de leasing trebuia făcută în urma unei licitații publice, lucru ce a fost trecut sub tăcere și de care vor trebui să răspundă cei care își vor pune semnătura pe contract.
Trans-Bus ar putea rămîne și fără autobuze, dar și buni de plată
Decizia de achiziționare a celor 10 autobuze în sistem leasing s-a luat după ce Ministerul Finanțelor a considerat că Primăria Buzău este prea îndatorată să mai poată face față altor rate. Numai că prin alegerea acestei variante menită să scoată din faliment Trans-Bus S.A. primăria plătește mai mult cu 1,5 milioane de euro față de creditul bancar neacordat. Concret, ratele la contractul de leasing va scoate din vistieria primăriei cu 1,5 milioane de euro mai mult decît ceea ce Ministerul Finanțelor a decis că nu se poate plăti. Ca efect pe termen lung se poate anticipa că ratele nu pot fi plătite la timp, iar firma de leasing își va pune în aplicare clauzele contractuale. Astfel, Trans-Bus va rămîne și fără autobuze și va plăti și penalitățile stipulate în contract. Pentru a-i liniști pe cei care trebuie să-și aștearnă semnătura pe acest contract, primarul Constantin Boșcodeală a declarat că în bugetul Primăriei Buzău sînt prevăzute și ratele pe care trebuie să le plătescă Trans-Bus S.A..
Păgubiți?
Numai că atunci cînd aceste sume nu vor putea intra în vistieria primăriei din diferite motive sistemul se va bloca. Buni de plată vor fi cei care și-au dat avizul pentru această achiziție pentru care în condiții mult mai economicoase finanțiștii au decis că nu sînt rezerve bugetare. De ce s-a insistat atît de mult pentru achiziționarea autobuzelor evitîndu-se o licitație publică în acest scop, știe doar primarul Constantin Boșcodeală, care la fel de bine știe că în caz de eșec alții vor fi țapii ispășitori și în același timp buni de plată
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=3789

Nr. 2369 de miercuri, 3 mai 2006

"Cine se frige o dată, suflă pe toate contractele

Consiliul de administrație de la Trans-Bus

articol de: Mărgărit GROSU

Înnoirea parcului auto la S.C. Trans-Bus S.A. ar trebui să fie o realitate. Contractele cadru de leasing au fost trimise către societatea de transport public de persoane și ar fi trebuit să fie însușite pentru semnătură de către reprezentanții Trans-Bus S.A., respectiv directorul Gheorghe Voicu și contabilul-șef. Numai că a apărut o mică problemă. Așa cum sînt formulate de societatea de leasing Unicredit Leasing, contractele au generat vii dispute și nimeni dintre cei cu drept vot în consiliul de administrație nu vor să-și pună pielea în saramură. Pentru a ajunge la stadiul de semnătură pe contract, reprezentanții societății au nevoie de avizul favorabil al comisiei de cenzori, avizul avocatului și aprobarea consiliului de administrație. Contractul cadru a ajuns la Trans-Bus la sfîrșitul lunii trecute.

Ieri, încă se mai făceau eforturi ca obiecțiile aduse la clauzele contractuale să fie depășite de către conducerea executivă a societății. Urmează avizul comisiei de cenzori, prilej ce va genera o nouă dezbatere și apoi avizul avocatului. Numai că tensiunea în cadrul societății este atît de mare încît nimeni nu vrea să-și asume o asemenea răspundere. Și asta pentru că foștii membrii ai consiliului de administrație tocmai sînt executați silit pentru achitarea țepei de 1,5 miliarde pe care trebuie să o acopere tot ca urmare a asumării răspunderii pentru înnoirea parcului auto. Contactat telefonic, directorul Gheorghe Voicu a declarat că se va studia contractul cadru, iar divergențele vor fi soluționate.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=3946

Nr. 2376 de joi, 11 mai 2006

"Zece autobuze pentru Trans-Bus S.A.

articol de: Mărgărit GROSU
Zece autobuze pentru Trans-Bus S.A.

Membrii Consiliului de Administrație de la S.C. Trans-Bus S.A. sînt nevoiți să-și asume răspunderea derulării contractului de leasing cu societatea Unicredit Leasing pentru achiziționarea celor zece autobuze noi. Toate clauzele contractuale care li s-au părut suspecte membrilor C.A. au fost însușite de către societatea de leasing. În aceste condiții cei care au tot căutat nod în papură să fugă de răspundere nu mai au nici o portiță de scăpare. Primul a dat bir cu fugiții juristul societății, care a refuzat să dea avizul de legalitate. A fost înlocuit cu altul, care vrea să-și asume responsabilitatea în condițiile noilor clauze contractuale. Viceprimarul Constantin Ionescu crede că săptămîna viitoare va fi semnat contractul de leasing cu Unicredit Leasing, urmînd ca în termen de 10 zile autobuzele să intre în dotare a Trans-Bus S.A.
"



nr178_stiri la zi_3.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  90.71 kb
 Vizualizat:  de 30544 ori

nr178_stiri la zi_3.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 24 Sep 2009 13:17:51    Titlul subiectului: ab 117430

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=4027

Nr. 2381 de miercuri, 17 mai 200

"După un an de discuții și negocieri,

Autobuzele noi pentru Trans-Bus s-au înțepenit în clauzele contractuale

articol de: Doru GHEORGHIADE
Autobuzele noi pentru Trans-Bus s-au înțepenit în clauzele contractuale

- Membrii Consiliului de Administrație sînt contactați telefonic de persoane care vor semnarea de urgență a contractului de leasing
- Deși s-a solicitat modificarea contractului de leasing în favoarea ambelor părți, pînă ieri nimic nu s-a schimbat
- Conducerea executivă este depășită de situație
- Consiliul Local nu garantează plata la termen a ratelor lunare către firma de leasing
- În cazul neachitării a două rate,Unicredit Leasing România,conform contractului, va ridica cele zece autobuze indiferent de suma plătită pînă atunci
- Contractul este în contradicție și cu legea achizițiilor publice
- S.C.Trans-Bus S.A., într-o lună de vîrf, abia depășește încasări de un miliard de lei, iar diferența pînă la 3,5-4 miliarde cît reprezintă cheltuielile lunare este susținută de la bugetul local. În cazul achiziționării celor zece autobuze primăria trebuie să mai pluseze minimum un miliard lunar
- Vizavi de contractele ce urmează să fie semnate nimeni nu a cerut părerea oficială a Curții de Conturi

Bîjbîiala persistă
Toată suflarea interesată promite că se vor achiziționa autobuze noi, dar se bate pasul pe loc și parcă cineva nu vrea să se intre în legalitate, deși se cunoaște faptul că fosta conducere a societății a mai fost țepuită cu 1,6 miliarde de lei, bani cu care urma să fie achiziționate zece minibuze. Și de data aceasta există o serie de interese ascunse, deoarece unii membri ai Consiliului de Administrație ne-au spus că au fost contactați de anumite persoane cu funcții din municipiu care au solicitat semnarea contractului cu firma de leasing în forma prezentată de UniCredit. Nimeni din conducere nu a solicitat Curții de Conturi să verifice legalitatea documentelor existente pînă acum la dispoziția Trans-Bus.

400 de zile de discuții
S-au împlinit 400 de zile de cînd se tot discută despre achiziționarea a zece autobuze pentru dotarea Trans-Bus S.A. Buzău, societate la care ultimul autobuz nou a intrat pe poartă acum mai bine de zece ani. În luna aprilie 2005 consilierii locali îi dădeau mandat primarului Boșcodeală să semneze contractul de împrumut cu Banca Unicredit România pentru suma de 60 miliarde lei, sumă necesară achiziționării a zece autobuze. Ministerul Finanțelor nu a putut să gireze afacerea, așa că procedura de achiziționare a trebuit schimbată în sensul realizării unui contract de leasing financiar.
Hotărîre care nu garantează plata la termen
În prima decadă a lunii martie a.c., consilierii municipali și-au dat votul pentru ca S.C. Trans-Bus S.A. Buzău să perfecteze un contract de leasing financiar în valoare maximă de 2 069 224 euro în scopul achiziționării de la BMC &Bus S.A. a unui număr de zece autobuze destinate transportului public de călători. În aceeași hotărîre se menționează că se va perfecta contractul de leasing cu Unicredit România, contractul va avea o durată de cinci ani și un număr de 60 de rate. Numai că firma de leasing nu a mai fost stabilită prin licitație, ci s-a considerat a fi valabilă licitația organizată pentru contractarea împrumutului bancar conform hotărîrii consilierilor din aprilie 2005.
Deși se credea că în ședința Consiliului de Administrație de luni, 15 martie, a Trans-Bus se va semna contractul cu firma de leasing și în sfîrșit se va trece la achiziționarea autobuzelor, acest lucru nu s-a întîmplat, iar lucrurile s-au încurcat și mai rău. Astfel, Jean Șerbănoiu, contabilul-șef al societății, a solicitat garantarea de către consiliul local a plății la termen a sumelor necesare pentru finanțarea leasingului. Aceasta deoarece, conform contractul care ar trebui semnat, în cazul neachitării a două rate, firma de leasing vine și ridică fără drept de apel autobuzele din curtea societății buzoiene. Mai grav ar fi să se plătească primele 58 de rate, iar ultimele două nu, ceea ce înseamnă o pierdere adusă societății de două milioane euro.
Diferență suportată din bugetul local
Societatea buzoiană de transport urban de călători nu poate susține plata vreunei rate lunare, deoarece încasările într-o lună de vîrf abia depășesc un miliard de lei, iar cheltuielile lunare depășesc 3,5 miliarde, diferența de bani fiind suportată de la bugetul local.
Mai mult, în aceeași ședință conducerea executivă a Trans-Bus și-a amintit că nu există grafic de livrare încheiat cu furnizorul de autobuze, în contractul de achiziție nu se face vorbire despre scrisoarea de garanție de bună execuție, recepția finală, service-ul pentru efectuarea garanțiilor, asigurarea pieselor de schimb, modalitatea de livrare a autobuzelor și multe alte aspecte care înseamnă o serie de cheltuieli ce nu trebuie făcute din bani publici.
"
___________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=4066

Nr. 2382 de joi, 18 mai 2006

"Vin autobuze pentru Trans-Bus?
Nu sînt gata toate actele

articol de: Mărgărit GROSU

Reprezentanții Trans-Bus S.A. și cei ai firmei B.M.C., societatea selectată pentru furnizarea celor zece autobuze ce vor înnoi parcul mijloacelor de transport în comun, și-au pus ieri semnătura pe contract. Este primul pas ca autobuzele mult promise buzoienilor să ajungă în sfîrșit pe trasee. Urmează un nou prag, de astă dată destul de dificil, pentru semnarea contractului cu firma finanțatoare Unicredit Leasing. Contractul de finanțare a creat discuții aprinse, iar clauzele contractuale nu le dă pace membrilor din Consiliul de administrație a Trans-Bus S.A. Directorul Trans-Bus S.A., Gheorghe Voicu, ne-a declarat ieri că următorul pas constă în semnarea unui contract de către toate părțile interesate, furnizorul, finanțatorul și beneficiarul mijloacelor de transport în comun. Se preconizează ca săptămîna viitoare contractul va fi semnat în condițiile în care nu vor mai fi discuții asupra clauzelor contractuale. Dacă nu vor fi impedimente se speră ca în maxim două săptămîni autobuzele să ajungă pe trasee
."
__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=4510

Nr. 2407 de vineri, 16 iunie 2006

"Drumul autobuzelor către Buzău a fost deblocat de 150 milioane lei

articol de: Mărgărit GROSU
Drumul autobuzelor către Buzău a fost deblocat de 150 milioane lei


Aleșii noștri din C.L.M. Buzău au dat ieri 15. 000 de lei RON pentru o semnătură. Pentru această sumă Constantin Voicu se va odihni în cadrul conducerii Trans-Bus S. A. vreme de șase luni după ce-și va așterne semnătura pe contractul de achiziție a celor 10 autobuze ce vor fi cumpărate în leasing de la Unicredit Leasing.

Manevra a fost necesară după ce fostul director economic Jean Șerbănoiu, devenit acum doar contabil- șef prin modificarea organigramei, a refuzat să semneze contractul de leasing acuzînd că este ilegal. Pentru funcția pe care a fost încadrat pe o perioadă de șase luni, Constantin Voicu va primi o remunerație de 2. 500 de lei RON pe lună, la care se vor adăuga și sporurile de conducere, vechime și fidelitate prevăzute de lege. Pentru acești bani n-are mai nimic de făcut, pentru că deja personalul contabil din cadrul Trans-Bus S.A. este destul de numeros, iar activitatea este aproape paralizată. De ce a fost nevoie să se recurgă la aceste subterfugii pentru a se evita o licitație organizată în condiții legale și cine trage spuza afacerii sînt întrebări ale căror răspunsuri vor ieși la iveală în perioada imediat următoare. Pentru început, putem spune că drumul autobuzelor către Buzău a fost deblocat. S.C. Trans-Bus S. A. are acum doi reprezentanți motivați să semneze un contract cu o societate desemnată într-un mod contestat de o mare parte a consilierilor locali, iar în curînd buzoienii vor simți prezența autobuzelor luxoase pe trasee.
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=4815

Nr. 2423 de miercuri, 5 iulie 2006

"Pînă la sfîrșitul săptămînii,

Trans Bus va semna contractul cu Unicredit

articol de: (F.A.P.)
Trans Bus va semna contractul cu Unicredit

Astăzi, membrii Consiliului de Administrație al SC Trans Bus SA se vor întruni pentru a aproba forma finală a contractului de finanțare cu banca "Unicredit Leasing", în vederea cumpărării celor 10 autobuze noi. Ceea ce înseamnă, potrivit vice-primarului orașului, Constantin Ionescu, că pînă la sfîrșitul acestei săptămîni va fi semnat contractul cu banca mai sus citată. Aceeași sursă a mai precizat că cele 10 autobuze noi, cu care va fi lărgit parcul auto al societății Trans Bus vor ajunge la Buzău în intervalul 15 - 20 iulie.
"
_________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=5286

Nr. 2448 de joi, 3 august 2006

"Vin autobuzele la Buzău

articol de: (F.A.P.)

Nu s-au stabilit încă traseele pe care vor intra
Săptămîna viitoare, cele zece autobuze noi, achiziționate în sistem leasing de municipalitate, ajung la Buzău. Viceprimarul Constantin Ionescu ne-a relatat ieri că au fost semnate toate documentele în acest sens, inclusiv ordinele de plată de către banca "Unicredit
Leasing". Potrivit viceprimarului Ionescu, recepția autobuzelor va avea loc tot săptămîna viitoare, după ce vor fi probate tehnic. Introducerea lor în trafic
va trebui însă dezbătută și de către aleșii locali, care vor primi propuneri în ceea ce privește traseele pe care vor circula."



nr183_eveniment_1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  5.31 kb
 Vizualizat:  de 30543 ori

nr183_eveniment_1.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 24 Sep 2009 15:06:31    Titlul subiectului: ab 117447

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=5409

Nr. 2455 de vineri, 11 august 2006

"Primăriei i s-a mai făcut poftă de 20 de autobuze noi

articol de: Eugen ZĂVOIANU
Primăriei i s-a mai făcut poftă de 20 de autobuze noi

Nici nu au fost scoase bine din garaje cele zece nou autobuze BMC, pentru a rupe gura tîrgului, că edilii buzoieni s-au gîndit la o nouă achiziție de marcă. Este vorba despre cumpărarea a încă 20 de autobuze noi-nouțe care să înlocuiască, odată pentru totdeauna, rablele ce populează acum orașul. Investiția ar trebui să fie făcută anul viitor, urmînd ca bugetul municipalității să fie ajustat corespunzător, astfel încît să poată suporta achiziția.
Problema principală nu va fi, însă, alocarea unor sume în bugetul pe anul viitor pentru cumpărarea a încă 20 de autobuze, ci acivitatea societății Trans Bus. Mai exact, societatea de transport în comun trebuie să arate că este capabilă să își îmbunătățească activitatea economico-financiară, astfel încît să obțină și ceva bani pentru amortizarea cheltuielilor și a subvențiilor acordate de Primărie. Constantin Boșcodeală afirmă că rata de leasing pentru achiziționarea primelor zece autobuze este de 1,2 miliarde de lei lunar, la care se adaugă încă aproape 300 de milioane de lei pe lună rata pentru asigurarea autobuzelor. La aceste cheltuieli trebuie luate în calcul încă 3- 3,5 miliarde de lei lunar, subvenția acordată Trans Bus de către Primărie pentru gratuități și reduceri în transportul în comun. În aceste condiții, bugetul local ar trebui să suporte în fiecare lună aproape cinci
miliarde de lei. "O asemenea sumă, cinci miliarde de lei, nu va putea fi suportată de bugetul municipiului. Așa că așteptăm de la Trans Bus o îmbunătățire a activității economico-financiare, astfel încît efortul financiar al municipalității să ajungă la cît este acum, adică trei miliarde de lei", precizează Constantin Boșcodeală."

_________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=5487

Nr. 2459 de miercuri, 16 august 2006

"Din cauză de parafe și semnături,lansarea "la apă" a autobuzelor englezești se amînă

articol de: Eugen ZĂVOIANU
Din cauză de parafe și semnături,lansarea "la apă" a autobuzelor englezești se amînă

Scoaterea pe traseu a celor zece noi autobuze englezești se face după chipul și asemănarea efortului titanic de a le aduce la Buzău. Adică încet și fără grabă. Dacă, inițial, edilii buzoieni estimau că promenada noilor achiziții va începe imediat, acum startul în cursă al autobuzelor se tot amînă. Cauza, ca întotdeauna, este semnarea și parafarea a tot felul de hîrtii și documente. Mai exact, proprietara autobuzelor, Uni Credit Leasing, trebuie să aducă la Buzău certificatele de înmatriculare a autovehiculelor, cărțile de identitate ale acestora și asigurările. Conducerea societății Trans Bus, beneficiara mijloacelor de transport în comun, afirmă că autobuzele vor fi introduse pe traseu după predarea-primirea acestor documente.
"Proprietarii autobuzelor, cei de la Uni Credit, au promis că joi vor veni la Buzău și vom face predarea-primirea acestor acte. Dacă joi vom reuși acest lucru, luni vom introduce pe traseu noile autobuze", spune Gheorghe Voicu, directorul Trans Bus.
Rutele 1, 7 și 8
În ceea ce privește repartizarea noilor achiziții pe trasee, conducerea Trans Bus a decis să aloce mai multe autobuze pe cele mai solicitate rute. "Am decis ca cele noi zece autobuze să le introducem pe traseele 1, 7 și 8. Astfel, pe rutele 7 și 8 vom repartiza cîte patru autobuze, iar pe ruta 1, două. De asemenea, o dată cu introducerea noilor autobuze, vom retrage din circulație cinci din cele 32 de autobuze vechi pe care le avem pe trasee. Așadar, de luni, vom avea 37 de autobuze, în loc de 32, cît sînt în prezent", precizează Gheorghe Voicu.Pînă cînd buzoienii vor avea ocazia să vadă orașul din autobuze englezești, șoferii de la Trans Bus se antrenează de zor pentru a face față solicitărilor tehnologice la care îi vor supune noile achiziții. Potrivit conducerii Trans Bus, întreg staff-ul tehnic al societății, dar mai ales șoferii, învață să evite capcanele tehnologiei moderne, electronice, dar și mecanice, cu care sînt înzestrate autobuzele BMC. Șoferii au făcut deja o instruire ce vizează manevrarea în bune condiții a autobuzelor, urmînd ca pregătirea teoretică să fie completată cu una practică, în zilele următoare."

_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=5556

Nr. 2462 de luni, 21 august 2006

"Autobuzele englezești, lansate la căldură

articol de: (M.B.)
Autobuzele englezești, lansate la căldură

Sînt portocalii și de puțin timp ieșite de pe poarta fabricii, iar primele trei au fost introduse pe traseele 1, 7 și 8. În garajul Trans Bus au mai rămas șapte autobuze moderne care vor ajunge luni pe străzile municipiului Buzău. Cele 10 achiziții vor costa 60 de miliarde de lei, bani care vor fi achitați în sistem de leasing. Prețul unei călătorii va fi pînă la sfîrșitul lunii de 5000 de lei. De la 1 septembrie, o călătorie va costa 8000 de lei."

____________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=5694

Nr. 2470 de marti, 29 august 2006

"Concurența naște progres

Autobuzele noi ale Trans-Bus echilibrează piața

articol de: (M.I.)
Autobuzele noi ale Trans-Bus echilibrează piața

Proprietarii de maxi-taxi trebuie să-și modernizeze oferta
Noile autobuze introduse de Trans-Bus pe arterele din oraș au echilibrat situația. Concurența autobuzelor cu mijloacele de transport public de gen maxi - taxi a condus la reîmpărțirea numărului de călători. Încă din primele zile în care au primit undă verde, un număr impresionant de călători au renunțat să mai urce la bordul maxi - taxi, preferînd să meargă cu noile autobuze. Astfel, microbuzele în care circulau comasați cetățenii buzoieni circulă acum din ce în ce mai aerisite pe arterele din oraș.
Cifra călătorilor ce preferă autobuzele este completată de pensionarii care au gratuități pe aceste mijloace de transport, însă imediat după deschiderea noului an școlar și elevii vor completa scaunele rămase goale prin autobuze, deoarece sistemul biletelor cu două călătorii, abonamentele și mai ales rapiditatea cu care rulează acum autobuzele oferă călătorului siguranță și comfort.
"



nr257_actualitate_2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  5.42 kb
 Vizualizat:  de 30531 ori

nr257_actualitate_2.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 25 Sep 2009 12:01:55    Titlul subiectului: ccccccccccc 117527

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=7387

Nr. 2565 de miercuri, 20 decembrie 2006

"Unde este economia?

Autobuzele portocalii consumă cu găleata

articol de: (P.T.)
Autobuzele portocalii consumă cu găleata

Conform graficului de ședință, ieri ar fi trebuit să se întrunească în plen Consiliul de Administrație al Trans-Bus ca să dezbată problema consumului de motorină la autobuzele portocalii. Ședința nu s-a putut derula deoarece absolut toată conducerea societății era învoită, în concediu de boală sau concediu de porc. Așa că problema consumurilor poate să mai aștepte, că doar vin sărbătorile. În prima decadă a lunii octombrie prezentam o anchetă legată de consumul de carburant al autobuzelor BMC Belde 220 SLF cu care s-a căptușit Trans-Bus S.A. Buzău. Conducerea societății a încercat să o scalde, neputînd veni cu reproșuri la adresa celor care s-au chinuit mai bine de un an să achiziționeze zece autobuze noi. Iată că, la mai bine de cinci luni de la împrospătarea transportului local în comun cu 10 autobuze noi, tragem linie și constatăm că societatea "Trans Bus" doar la nivel de imagine a cîștigat ceva. Din punct de vedere al costurilor materiale, lucrurile au rămas aproape neschimbate pentru că o vechitură de autobuz consumă 35 de litri de motorină la suta de kilometri, iar un autobuz nou, conform adresei interne nr.4099/ 07.12 a Trans-Bus, consumă 39,94 litri de motorină la suta de kilometri.
"
______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=7397

Nr. 2566 de joi, 21 decembrie 2006

"După 5 ani de procese,

1,4 miliarde de lei despăgubiri pentru afacerea "Mitsubishi"

1,4 miliarde de lei despăgubiri pentru afacerea "Mitsubishi"

Fostul consilier municipal Petre Burada este obligat de Curtea Supremă de Justitie să returneze municipiului Buzău 1,4 miliarde lei, alături de alte trei persoane implicate în licitatia organizată în 2002 de "Trans Bus" pentru extinderea parcului auto, licitatie soldată cu prejudicierea bugetului local. Hotărîrea definitivă si irevocabilă a fost emisă de instanta supremă la sfîrsitul lunii august si pune capăt unui lung sir de procese, care durează de aproape cinci ani. Artizanul "Afacerii Mitsubishi" este fără îndoială Petre Burada, cel care a si prezidat comisia constituită în 2002 la nivelul "Trans Bus" pentru selectia de oferte. Ceilalti găsiti vinovati de instantă plătesc acum din cauza propriei lor naivităti. Cu girul consilierilor locali, în care au avut toată încrederea, fostul director al societătii, Dumitru Balica, contabilul-sef, Jean Șerbănoiu si presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Mivu, au acceptat cu ochii închisi toate conditiile afacerii puse la punct de Petre Burada.

Demersuri pentru recuperarea "naivitătii"
Desi asaltată la vremea respectivă de oferte pentru dotarea societătii cu zece microbuze noi, comisia condusă de Burada a ales să bată palma cu Călin Armen, un tepuitor de profesie, cu care a fost pus în legătură de un prieten comun, colonelul de Politie de la Sectia 18- Bucuresti, Dumitru Posea. Călin Armen era pe atunci directorul Companiei Nationale de Leasing si s-a angajat să doteze SC "Trans Bus" cu 10 microbuze Mitsubishi, în schimbul unei "taxe de management" în valoare de 800 milioane lei. Banii respectivi au fost plătiti de Primărie din bugetul local al municipiului Buzău. Consiliul de Administratie al SC "Trans Bus" SA, condusă atunci tot de un consilier local, Nicolae Mivu, s-a grăbit să achite suma respectivă companiei de leasing administrate de Armen. Microbuzele nu au mai ajuns la Buzău si nici banii nu s-au mai recuperat. Societatea "Trans Bus" a initiat demersurile în instantă pentru a-si primi banii înapoi, dar pe parcurs actiunea s-a întors împotriva lor. Curtea Supremă de Justitie i-a găsit vinovati si buni de plată pe Petre Burada, Nicolae Mivu, Jean Șerbănoiu si Dumitru Balica.

Fiscalitatea, la mîna autoritătilor locale
Contactat telefonic, juristul de la SC "Trans Bus" SA, Viorel Mihalcea, ne-a declarat că cei patru vor trebui să returneze municipalitătii nu numai cele 800 de milioane de lei. Expertii juridici au calculat penalităti în valoare de 600 milioane lei. Maniera de plată a banilor ar putea fi în final stabilită de autoritatea locală cu cei patru. Cert este că scandalul de fată, care a retinut multă vreme atentia opiniei publice, vine să confirme încă o dată că banul public este ochiul dracului pentru multi dintre cei care ajung să-i decidă soarta.
(F.A.P., P.T.)
"
______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=7585

Nr. 2577 de marti, 9 ianuarie 2007

"Pentru anul în curs se prevăd 1,4 miliarde de lei investitii la Trans-Bus

articol de: (E.S.)
Pentru anul în curs se prevăd 1,4 miliarde de lei investitii la Trans-Bus

Pentru anul 2007 Trans-Bus Buzău are în plan cîteva investitii menite să îmbunătătească conditiile de transport urban de călători. Astfel, din surse bugetare se vor achizitiona 20 de autobuze noi si se vor construi o statie ITP si o spălătorie auto, iar din surse proprii conducerea intentionează să modernizeze hala pentru reparatii si etajul 1 al pavilionului administrativ. Cheltuielile preconizate pentru modernizarea sediului se vor ridica la circa 1,4 miliarde lei vechi. Să sperăm că introducerea în circulatie a celor 20 de autobuze va fi prioritară modernizării birourilor, pentru că ne-am săturat de fumul gros lăsat în urmă de vechiturile actuale.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=7815

Nr. 2590 de miercuri, 24 ianuarie 2007

"Sicriele pe roti au Cartea Verde pentru Europa

articol de: (P.T.)
Sicriele pe roti au Cartea Verde pentru Europa

Anual, Trans Bus plăteste 10-12 milioane lei asigurarea pentru fiecare autobuz în parte, bani în care este cuprins si pretul la Cartea Verde pe care nu o foloseste niciodată
Cartea Verde mai este obligatorie pentru ambulante, microbuze scolare, troleibuze, tramvaie si ambulante

Din ciclul "aberatii legislative după 1 ianuarie" face parte si Cartea Verde obligatorie pentru Daciile 1100, Olcit-urile de acum 20 de ani, tramvaie, autobuze si troleibuze (!!!), ambulante, masini de pîine, microbuze scolare, camioane de pe santiere si masini de politie. Cartea Verde este inclusă în pretul RCA, ceea ce înseamnă că este obligatorie. Pînă si sicriele pe roti pe care încă le mai are în dotare Trans Bus au Carte Verde, pentru că asa spune legea. Directorul economic al societătii, Constantin Voicu, este constient că aceasta este o aberatie, însă nu are ce face si a fost nevoit să plătească RCA-ul complet pentru că asa spune legea. Anual, Trans Bus plăteste 10-12 milioane lei asigurarea pentru fiecare autobuz în parte, bani în care este cuprins si pretul la Cartea Verde pe care nu o foloseste niciodată.

Veniti de plătiti:
Aceasta este o măsură care avantajează clar societătile de asigurări. Ele vor încasa bani frumosi de pe urma celor 5 milioane de polite, pe care estimează că le vor încheia în acest an.

Polite fortate
Statisticile spun că cel mult 20% din automobilele cu polită de asigurare internatională fortată vor ajunge să iasă din tară. Si asta pentru că cele mai multe sînt masini vechi, cu rotile prinse în trei suruburi si care, potrivit noilor reglementări, nu au voie să treacă nici cu bara din fată granita. Mai mult, sansele să vedem o linie de transport în comun între Ciresica si Potsdamer Platz din Berlin sînt nule. Pînă atunci, buzoienii vor avea parte de mai multe scumpiri, la pretul biletelor la transportul în comun, la pretul alimentelor sau metrului pătrat construit.

Încă o semnătură si dispare Cartea Verde
Cu toate acestea, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va fi valabilă, cît de curînd, în toată Uniunea. Trebuie doar ca tara noastră să semneze un acord multilateral de garantare cu mai multe state membre. Acest acord este semnat de 33 de state si reprezintă o conventie a Birourilor nationale de Carte Verde. După ce România semnează acest acord cu toate statele membre UE si Islanda, Norvegia si Liechtenstein, RCA-ul va deveni valabil în tot spatiul economic european, fără a mai fi necesară Cartea Verde, se arată într-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
"
__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=8075

Nr. 2601 de marti, 6 februarie 2007

"Buget croit pentru investitii în infrastructură

articol de: (F.A.P.)
Buget croit pentru investitii în infrastructură

Cele mai importante investitii pe care primăria le urmăreste în acest an vizează achizitiile si infrastructura. În proiectul de buget aferent anului în curs, primăria a propus, pe lîngă alimentările cu gaze si întretinerea drumurilor, unde au fost alocate circa 100 de miliarde de lei, dotarea societătii de transport public local cu încă 10 autobuze noi. În acest sens, la nivelul municipalitătii va fi constituită o nouă comisie, care se va ocupa de toate demersurile în acest sens. Autobuzele vor fi achizitionate după aceeasi procedură urmată si anul trecut, cînd s-au cumpărat primele 10. Ca si data trecută, primăria ia în calcul contractarea unui împrumut bancar.
"



nr395_actualitate_1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  64.29 kb
 Vizualizat:  de 30641 ori

nr395_actualitate_1.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 28 Sep 2009 14:22:41    Titlul subiectului: ggggg 117689

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=9994

Nr. 2661 de joi, 19 aprilie 2007

"Dilemă la S.c. Trans Bus:

Leasing sau împrumut pentru cumpărarea autobuzelor?

articol de: Gabriel Stoian
Hotărîrea finală va fi luată de Consiliul Local Municipal
Comisia de licitație constituită la nivelul societății "Trans Bus" pentru achiziționarea de autobuze are nevoie de aprobarea Consiliului Local Municipal pentru întocmirea caietului de sarcini.
Ieri, comisia a pus la punct aspectele de ordin tehnic ce vor fi cuprinse în caietele de sarcini în baza cărora se vor organiza licitațiile pentru cumpărare și plata autobuzelor. Modalitatea de finanțare, garantarea și perioada de rambursare vor fi stabilite prin hotărîre CLM. Suma prevăzută în bugetul local pentru lărgirea parcului auto al SC "Trans Bus" cu încă zece autobuze este în valoare de 11 miliarde de lei.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=10084

Nr. 2663 de sambata, 21 aprilie 2007

"Un proiect de ordin al Ministerului Sănătății propune:

Autobuzele nu mai au voie să circule prin cartiere
Autoritățile buzoiene se tem că proiectul, aflat acum în dezbatere publică, ar putea fi aprobat

Ministerul Sănătății a introdus în dezbatere publică un proiect imposibil de aplicat în munici­piul Buzău, care interzice circulația mijloacelor de transport publice în comun în zonele cu lo­cu­ințe, școli și spitale. Autoritățile buzoiene consi­deră că un astfel de normativ de inspirație eu­ro­­peană va avea consecințe economice și sociale la Buzău.

Emisiile de poluanți, la fel de reale ca și lipsa soluțiilor
Prevederile respective au fost stipulate într-un proiect de ordin al Ministerului Sănătății, privind nor­mele de igienă pentru transporturile de persoane, care a fost deja introdus în dezbatere publică. Cert este că la Buzău evitarea circulației prin zonele respective este aproape imposibilă, dată fiind a­menajarea urbană actuală, singura soluție fiind aceea de a respecta distanțele stabilite prin studiile de impact între traseele respective și obiectivele protejate. Cu toate acestea, responsabilii din cadrul ministerului sînt de părere că emisiile de poluanți chimici, pulberi, de zgomot și vibrații trebuie evitate, de aceea o altă soluție ar putea veni din partea primăriei, prin înnoirea parcului auto de la SC "Trans Bus" SA.
Autoritățile nu sînt de acord cu măsura
Autoritățile au fost luate prin surprindere de inițiativa ministerială. Directorul de la S.C. "Trans Bus" S.A., Gheorghe Voicu, este de părere că aplicarea strictă a unei astfel de măsuri presupune investiții majore în infrastructură, pentru construirea unor noi artere de circulație. În schimb, directorul Autorității de Sănătate Publică Buzău, medicul Celine Toader, nu știa de intenția superiorilor săi de la București, dar crede că este absurdă o posibilă măsură în acest sens.
Corina RĂCHIȚEANU; Gabriel STOIAN
"
______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=11764

Nr. 2717 de marti, 26 iunie 2007

"Afacerea autobuzelor portocalii se întinde la Rîmnic
Autobuzele BMC, pentru care s-au luptat vajnic o mulțime de oficiali pediști, consumă mai mult decît cele vechi

articol de: Doru GHEORGIADE

Autobuzele BMC, fabricate în Turcia, sub licență englezească, încearcă să-și facă loc și la Rîmnicu Sărat. La Buzău s-a făcut în așa fel încît s-au achiziționat 10 autobuze BMC, cum altfel decît portocalii, după o lungă și disputată partidă de contestații ale contractului. Oameni de meserie din Trans Bus S.A.

Buzău au făcut tot posibilul să atragă atenția C.L.M. că achiziționarea respectivelor autobuze e păguboasă pentru bugetul comunității. Atunci cînd lucrurile începuseră să scape de sub controlul celor care au ținut cu tot dinadinsul să aducă B.M.C.-urile la Buzău, s-a procedat la înlocuirea directorului economic. Astfel, contractele de leasing s-au semnat, iar acum avem pe străzile Bu­zăului autobuze, ce-i drept fățoase, dar care consumă cît un tanc.

De pildă, un BMC nou consumă 39 de litri la suta de kilometri, iar un Rocar paraginit doar 35. Ca să nu mai vorbim că sînt mari probleme cu cutiile de viteză hidramate și cu alte piese și subansamble. Practic, multe dintre BMC-uri stau, mai mult, în garaje decît în traseu, iar întreținerea lor costă lunar.

Obligație de partid

Fără să avem ceva partipriuri față de un partid sau altul, constatăm că oamenii P.D. s-au ocupat, cap-coadă, de afacerea BMC. Practic, de la nivelul pri­măriei și pînă la ultima semnătură, totul s-a făcut în jurul oamenilor de la P.D. La vremea parafării contractului de leasing, conducerea Trans Bus S.A. era în mîna de­mocraților, iar în Consiliul Local Municipal tot P.D. conducea ostili­tă­țile. Acum, probabil deloc întîmplător, la Rîmnic, tot P.D. controlează achiziția de autobuze, căci dețin pri­măria prin primarul Constantin Ghinioiu și Consiliul Municipal. Restul nu mai contează.


4 autobuze pentru Rîmnic

Autoritățile din Rîmnicu Sărat au anunțat, oficial, că vor să cumpere, pentru oraș, patru autobuze noi. Motivațiile sînt reale, căci orice afacere cu comision de organizator se face în numele celor mulți și oropsiți, în cazul de față al cetățenilor din Rîmnicu Să­rat, oameni care, dacă plă­tesc taxe și impozite, trebuie să beneficieze și de un sistem decent de transport în comun. Iar de asta se ocupă primăria orașului, condusă de Constantin Ghinioiu.

Licitația, recent susținută la Rîmnic, s-a lăsat cu tam-tam, căci BMC, clasată a doua, după S.C. Anvelo Brașov, a contestat cîștigătorul pe motiv că brașovenii nu aveau la dosar "pagina 2 din certificatul de omologare al mașinilor". În legătură cu acest aspect, primarul Ghinioiu a afirmat că "s-au prezentat trei firme. Anvelo Brașov, BMC București și una din Ungaria. A cîștigat Anvelo, dar a contestat-o BMC pe motiv că nu avea certificat de omologare. Urmează ca soluția să o dea Autoritatea Națională de Soluționare a Contestațiilor"."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 29 Sep 2009 11:39:22    Titlul subiectului: abbb 117733

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=13802

Nr. 2780 de vineri, 7 septembrie 2007

"Afacerea Mitsubishi se repetă?

BMC-ul care consumăcît un tanc

articol de: (F.Z.)
BMC-ul care consumăcît un tanc

În urmă cu un an s-a reușit achiziționarea a zece autobuze BMC, după ce semnarea contractelor s-a tărăgănat aproape un an și, mai ales, după ce a fost schimbat din funcție directorul economic al Trans - Bus, care a refuzat să semneze niște documente care nu prea erau în regulă.În sfîrșit, chir dacă cele zece autobuze portocalii consumă cît un tanc și vara asta în ele s-a făcut saună, oricum, putem afirma că sînt excelente în comparație cu sicriele pe roți al căror termen de casare a trecut din mileniul trecut.

Altă licitație, alte contestații
Miercuri a avut loc o nouă licitație prin care se spera achiziționarea a 20 de autobuze pentru transportul urban de călători din municipiul Buzău. După deschiderea plicurilor cu oferte, mare a fost supărarea pentru toți participanții. Licitatorii nemulțumiți au făcut contestație, iar edilii, și mai nemulțumiți, pentru că, iarăși, au promis în van. Viceprimarul Constantin Ionescu susține "pentru ca unele firme să se retragă de la licitație, Maz din Ucraina și BMC au contestat diferite cerințe care le-am impus." Cea mai vehementă a fost societatea ucraineană, care a deplîns faptul că le-au fost impuse ca autobuzele să dețină ABS, le-au fost cerute minim trei contracte încheiate pe teritoriul României sau că le-au fost solicitat să efectueze testul de consum al combustibilului cu o firmă specializată. Contestațiile au fost date spre soluționare Consiliului Național pentru Contesta­ții, iar în termen de 30 de zile urmează a se da un rezultat. Primarul Constantin Boșcodeală declară că "la sfîrșitul lunii octombrie autobuzele trebuiau să fie pe traseu, însă, așa, cred că termenul se va prelungi pînă în 2008".

Încă se mai plătește în "Afacerea Mitsubishi"
Fostul consilier municipal Petre Burada a fost obligat de Curtea Supremă de Justiție să returneze municipiului Buzău 1,4 miliarde lei, alături de alte trei persoane implicate în licitația organizată în 2002 de "Trans-Bus" pentru extinderea parcului auto, licitație soldată cu prejudicierea bugetului local. Hotărîrea definitivă și irevocabilă a fost emisă de instanța supremă la sfîrșitul lunii august și pune capăt unui lung șir de procese, care durează de aproape cinci ani. Artizanul "Afacerii Mitsubishi" este fără îndoială Petre Burada, cel care a și prezidat comisia constituită în 2002 la nivelul "TransBus" pentru selecția de oferte. Ceilalți vinovați găsiți de instanță plătesc acum din cauza propriei lor naivități. Cu girul consilierilor locali, în care au avut toată încrederea, fostul director al societății, Dumitru Balica, contabilul-șef Jean Șerbănoiu și președintele Consiliului de Administrație, Nicolae Mivu, au acceptat cu ochii închiși toate condițiile afacerii puse la punct de Petre Burada.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/prima_ora.html?aid=14398

Nr. 2798 de vineri, 28 septembrie 2007

"Licitație la Trans Bus

Cele zece firme care au achiziționat caiete de sarcini pentru dotarea societății "Trans Bus" cu autobuze noi vor depune astăzi, pînă în ora 14.00, caietele de sarcini. După ora respectivă, comisia special constituită va deschide ofertele.
"
__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=15097

Nr. 2822 de vineri, 26 octombrie 2007

"EXPERTIZA SALVATOARE

Operațiunea de achziționare a douăzeci de autobuze noi pentru municipiul Buzău pare să se fi transformat într-o telenovelă. Ultimele vești arată că situația pare deblocată, dar suspiciunile privind cumpărarea autobuzelor continuă. Asta după ce luni de zile, după contestări și paracontestări ajunse pe masa de lucru a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, cel din urmă a înștiințat oficial Primăria municipiului că trebuie refăcut caietul de sarcini.

Comisia de licitație și-a luat măsuri de precauție

Modificările impuse de C.N.S.C. municipalității punctează o problemă spinoasă cu care s-a confruntat societatea locală de transport public în comun, Trans Bus S.A., după ce au fost puse în funcțiune primele zece autobuze noi, cumpărate de la BMC, respectiv consumul. S-a constatat că, odată puse în circulație, autobuzele cumpărate de la BMC consumă mai mult decît a menționat în ofertă firma în cauză. De aceea, una dintre măsurile de precauție pe care comisia de licitație și-a luat-o de această dată a fost aceea de a solicita participanților la licitație o probă în teren, care să evidențieze consumul real al autobuzelor pe care le ofertează. O altă condiție s-a referit la materialul din care este confecționat autobuzul, solicitarea autorităților locale fiind aceea de a cumpăra autobuze cu caroseria din aluminiu, metal rezistent la apă.

Firma BMC,lovită unde o doare

Înaintarea ofertelor a avut loc în data de 5 septembrie și tot atunci firmele BMC și MAZ au contestat caietul de sarcini la C.N.S.C., în speță condiția de a face proba consumului de combustibil în teren. Cele două firme au cerut ca în funcție de rezultatul probei în teren să li se permită efectuarea unei contraexpertize. Or, cel puțin în cazul firmei BMC, aspectul legat de consumul de combustibil al autobuzelor pe care le produce este cît se poate de clar, în sensul că cele două autobuze vîndute societății Trans Bus consumă dublu față decît s-a știut la momentul licitației.

Reguli făcute de altcineva pe banii noștri

După aproape 2 luni de la momentul formulării contestației, C.N.S.C. a venit cu o soluție de bătaie de joc, avînd în vedere valoarea achiziției pe care o vizează administrația locală, de 2,9 milioane de euro, cît vor costa cele 20 de autobuze. Instituția sus-numită a cerut autorității locale să modifice caietul de sarcini, reformulînd cele două condiții. Adică, să dea posibilitatea ofertanților de a veni cu o contraexpertiză, în cazul în care nu le convine rezultatul probei de consum în teren, care va fi cît se poate de evident, și să accepte orice material pentru caroseria autobuzului. Primarul Constantin Boșcodeală s-a arătat foarte contrariat de soluția dată de C.N.S.C. și a declarat în conferința de presă organizată ieri la Palatul Comunal că recomandările primite sînt abuzive: "Sînt în joc 2,9 milioane de euro. Este ca și cum dumneavoastră ați face eforturi să vă cumpărați o vilă din banii dumneavoastră și ar veni altcineva care să decidă cîte camere să aibă, ce culoare, ce finisaje. Nu este normal ca altcineva să facă regulile pe banii noștri".

Istoria se repetă

Frămîntările care s-au născut în jurul ultimelor demersuri ale municipalității, de a dota Trans Bus cu autobuze noi, nu ies din tiparele cu care ne-am obișnuit. Prima intenție de acest gen a autorităților locale s-a finalizat cu dispariția unei sume importante din bugetul local, sumă care nici pînă acum nu a fost recuperată și nici vreo roată de autobuz nou nu a ajuns în parcul auto al societății Trans Bus. A doua oară, s-au cumpărat 10 autobuze noi de la BMC, care costă 60 de mi-liarde de lei și care consumă fiecare în parte cît un tanc. La Rîmnicu Sărat lucrurile stau la fel, în sensul că municipalitatea ține banii pentru autobuze blocați în bancă de cîteva luni, pentru că BMC și Anvelo Brașov, două dintre firmele care au participat la licitație, se contestă reciproc.
Florina P. ARGHIR
"
______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=15486

Nr. 2843 de marti, 20 noiembrie 2007

"Încă o amînare, ieri, la Trans Bus

Urmează a treia licitație pentru autobuzele orașului
A doua licitație, care a avut loc ieri, la sediul Trans Bus, a fost amînată, pentru că două firme au contestat din nou caietul de sarcini

articol de: Corina Răchiteanu
Urmează a treia licitație pentru autobuzele orașului

Achiziționarea celor 20 de autobuze, destinate transportului public în comun, și-a consumat ieri o nouă etapă, care a constat în derularea celei de-a doua runde de licitație, organizată de S.C. "Trans Bus" S.A. Urmează și cea de-a treia, pentru că firma MAZ și Compania Industrială Grivița au contestat din nou caietul de sarcini.
De data asta MAZ nu este de acord cu condițiile legate de poluarea mediului, prevăzute în caietul de sarcini, iar cealaltă firmă nu este de acord cu condiția ca motorul să aibă șase pistoni și nu cinci. Prima înaintare a ofertelor a avut loc în data de 5 septembrie și, tot atunci, firmele BMC și MAZ au contestat caietul de sarcini la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în speță condiția de a face proba consumului de combustibil în teren. Cele două firme au cerut ca în funcție de rezultatul probei în teren să li se permită efectuarea unei contraexpertize. În cazul firmei BMC, se știe că cele zece autobuze vîndute societății Trans Bus consumă dublu față decît s-a știut la momentul licitației. C.N.S.C. a cerut autorităților locale li s-a cerut să modifice caietul de sarcini, reformulînd cele două condiții, dînd posibilitatea ofertanților de a veni cu o contraexpertiză, în cazul în care nu le convine rezultatul probei de consum în teren, care va fi cît se poate de evident, și să accepte orice material pentru caroseria autobuzului.
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=16058

Nr. 2861 de marti, 11 decembrie 2007

"Autobuzele vor demonstra în teren cît consumă

articol de: (F.A.P.)
Licitația organizată de municipalitate pentru dotarea cu 20 de autobuze noi a societății locale de transport public în comun, S.C. Trans Bus S.A., a ajuns în faza probelor de combustibil, în teren. Mîine, cu începere de la 8,30, cele două firme concurente, BMC și CEFIN România, își vor pune în circulație autobuzele, pe traseele de transport în comun ale orașului. Măsu­ra respectivă a fost luată de autorități după ce s-a constatat, anul trecut, că cele zece autobuze noi, cum­părate de la BMC, consumau aproape dublu față de cantitatea de combus­tibil pe care au menționat-o în ofertă. De altfel, BMC nu s-a dat în lături să conteste la ultima licitație organizată de Trans Bus condiția din caietul de sarcini prin care s-a solici­tat verificarea consumului de combustibil în teren.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 29 Sep 2009 14:00:22    Titlul subiectului: ab 117750

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=17022

Nr. 2900 de luni, 4 februarie 2008

"Miza contestării licitațiilor

articol de: Laurențiu MARINOV
Miza contestării licitațiilor

Firma bucureșteană Cefin a dat o grea lovitură municipalității chiar în ziua în care ar fi trebuit să se semneze contractul pentru achiziționarea a 20 de autobuze noi cu BMC, societatea care a cîștigat licitația organizată de Trans Bus. Cefin România, dealer al mărcii Iveco, marele perdant al licitației pentru achiziționarea a încă 20 de autobuze destinate transportului public de călători în municipiul Buzău, s-a considerat nedreptățită și a depus contestație la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor. Potrivit legii, contestația depusă de Cefin va trebui analizată la București, reprezentanții Comisiei urmînd să se pronunțe într-un termen de maxim 30 de zile. Astfel, pînă cînd noile autobuze vor ajunge la Buzău, va mai trece cel puțin o lună.

Nemulțumire sau șicană?
Reprezentanții firmei Cefin au acționat într-un mod absolut legal. Era dreptul lor să conteste rezultatul licitației, așa cum poate ar fi făcut oricare alt perdant. Interesant este însă faptul că această contestație a venit exact în ziua în care responsabilii buzoieni ar fi trebuit să semneze contractul cu cei de la BMC, care au cîștigat licitația organizată, de asemenea, într-un mod cît se poate de legal și corect. Prin exercitarea dreptului de a contesta, cei de la Cefin îi prejudiciază în primul rînd pe cetățenii orașului, care vor fi privați încă o bună bucată de vreme de mijloace de transport în comun civilizate. Prejudiciile ce decurg din depunerea cotestației sînt însă și de natură economică, deoarece cîștigătorii sînt împiedicați să își vîndă marfa. Implicațiile ar putea fi și de ordin politic, întrucît conducerea primăriei primește la rîndul său o grea lovitură de imagine. Pentru că înnoirea parcului auto al Trans Bus bate pasul pe loc, în pofida strădaniei primarului Constantin Boșcodeală de a duce la bun sfîrșit acest proiect, ar putea fi de mare folos adversarilor săi politici. Dacă între aceștia din urmă și reprezentanții firmei Cefin există vreo legătură este greu de spus, dar ceea ce pare suspect în toată această afacere este data la care a fost depusă contestația. Perdanții licitației, supărați că au ratat contractul cu Primăria Buzău, nu au găsit de cuviință să conteste rezultatul decît în ultima zi a termenului legal, deși, dacă într-adevăr au fost nemulțumiți, poate că normal ar fi fost să acționeze de îndată. Nu au făcut-o decît în ziua în care contractul cu BMC se afla pe masă, doar semnăturile părților mai lipseau ca să poată intra în vigoare.

Cefin nu are nici o răspundere
Cefin a reușit prin această mișcare să dea multă bătaie de cap autorităților locale de la Buzău, fără ca în ceea ce o privește firma bucureșteană să aibă de suferit în vreun fel, căci contestația nu produce nici un fel de efecte nedorite și nu atrage răspunderea părții care a depus-o dacă este respinsă de către Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor. Astfel, situația s-ar putea repeta și în alte cazuri, cînd cineva dorește să șicaneze uzînd de dreptul conferit prin lege.
"
____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=17051

Nr. 2901 de marti, 5 februarie 2008

"Explicații despre licitația pentru autobuze

articol de: (F.A.P.)
Reprezentanții societății locale de transport public în comun, Trans Bus S.A., și-au prezentat la începutul acestei săptămîni poziția la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în legătură cu modul în care au evaluat cele două oferte, depuse de BMC și Cefin, în cadrul licitației de achiziționare a celor 20 de autobuze. Ultima licitație, organizată de municipalitate și cîștigată de BMC, a fost contestată vineri, săptămîna trecută, la C.N.S.C., de Cefin care, potrivit viceprimarului Constantin Ionescu, în contestația depusă instituției mai sus citate a acreditat ideea că firma BMC a fost avantajată de către comisia de licitație, care nu a apreciat corect punctajele. Oficialii Primăriei Buzău sînt de părere că cea mai elocventă a fost proba de consum care, surprinzător, a făcut ca BMC să surclaseze firma Cefin. La C.N.S.C., reprezentanților municipalității li s-a cerut să explice cum au evaluat ofertele depuse de cele două firme, la ultima licitație.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=17782

Nr. 2928 de vineri, 7 martie 2008

"Alba-neagra cu autobuze

articol de: (F.Z.)
Ultima licitație, organizată de municipalitate și cîștigată de BMC, a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de Cefin România care a susținut faptul că firma concurentă BMC a fost avantajată de către comisia de licitație. Reprezentanții Primăriei Buzău sînt de părere că cea mai elocventă a fost proba de consum care, surprinzător, a făcut ca BMC să surclaseze firma Cefin. În momentul de față, așa cum menționează primarul Constantin Boșcodeală, se așteaptă din moment în moment un răspuns din partea C.N.S.C. legată de contestația depusă de Cefin. În cazul în care se va primi un răspuns favorabil și societatea care a reclamat municipalitatea nu va depune din nou o contestație, în maxim 30 de zile se vor achiziționa 10 autobuze, reprezentînd jumătate din totalul celor care vor înnoi parcul auto al Trans - Bus.
"
_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=17992

Nr. 2937 de marti, 18 martie 2008

"Boicotul licitațiilor

articol de: Florina Arghir
Boicotul licitațiilor

Cea mai contestată dintre licitațiile organizate pînă acum de Primăria municipiului Buzău, aceea organizată pentru extinderea cu 20 de autobuze a parcului auto al societății locale de transport public în comun, Trans Bus, a intrat într-o nouă fază. Primăria a contestat vineri, la Curtea de Apel Ploiești, decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, la contestația depusă de firma bucureșteană Cefin după ultima rundă a licitației organizate de municipalitate pentru achiziționarea celor 20 de autobuze noi. Autoritățile locale consideră că argumentele aduse de C.N.S.C. în sprijinul deciziei de a organiza pentru a treia oară licitația respectivă sînt de-a dreptul aberante și pe bună dreptate dacă luăm în calcul că, printre altele, membrii comisiei care s-a ocupat de contestația societății Cefin au cerut municipa­lității să măsoare inclusiv scaunele din autobuze.

Promisiune neonorată
Societatea bucureșteană Cefin, rămasă alături de BMC în cursa pentru adjudecarea licitației pentru furnizarea celor 20 de autobuze, a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor chiar în ziua în care autoritatea locală ar fi trebuit să semneze contractul de furnizare a celor 20 de autobuze cu cealaltă firmă. Demersul responsabililor Cefin a adus prejudicii de ordin economic firmei BMC, care în acest fel a fost împiedicată să își vîndă marfa, cetățenilor municipiului Buzău, privați astfel de posibilitatea de a beneficia de condiții civilizate de transport public în comun, dar și primarului Constantin Boșcodeală, care contabilizează astfel o bilă neagră, avînd în vedere că în acest fel nu-și poate onora promisiunea făcută cetățenilor de a moderniza transportul public în comun.

Motivații aberante
Contestația depusă de societatea Cefin este a șasea aflată în atenția Consiliulului Național de Soluționare a Contestațiilor cu privire la licitația organizată pentru achiziționarea celor 20 de autobuze de către societatea Trans Bus. Primele trei contestații au fost depuse la caietul de sarcini, restul la modul în care comisia locală a selectat ofertele primite. Viceprimarul orașului, Constantin Ionescu, care la sfîrșitul săptămînii trecute a atacat la Curtea de Apel Ploiești ultima decizie a C.N.S.C., consideră aberant modul în care s-a argumentat decizia de reevaluare a ofertelor: "Nu mi se pare normal să îmi ceară pînă și să măsor scaunele de pe autobuze. Păi ce abilitate am eu să fac așa ceva, sau cineva din comisia de licitație? Nu se poate, este aberant! Autobuzele sînt omologate de RAR, nu are nimeni calitatea, în afară de RAR, să măsoare scaunele din autobuze".

Cine are interesul să boicoteze licitația
Fără a exagera, este cea mai contestată licitație pe care a organizat-o pînă acum municipalitatea, fapt care pare să confirme suspiciunile de boicot, care se vehiculează în ultima vreme. Interesați să pună bețe în roate ar putea fi adversarii politici ai primarului Constantin Boșcodeală, dar la fel de bine ar putea fi și patronii firmelor de maxi taxi, care nu au nici un interes să intre în concurență cu Trans Bus, societate subvenționată din bani publici, care ar avea astfel posibilitatea să ofere servicii de calitate la un preț mai mic cetățenilor. Cert este că unul dintre cei trei membri ai comisiei care a soluționat ultima contestație depusă de Cefin este un fost salariat al societății BMC, care a părăsit societatea după ce a fost concediat. În ceea ce îi privește pe ceilalți doi membri, unul a admis, celălalt a respins contestația. "Firește că ceea ce se întîmplă acum cu licitația pentru achiziționarea celor 20 de autobuze îmi aduce mie un prejudiciu de imagine, deși este din ce în ce mai clar că tocmai din acest motiv cineva pune bețe în roate licitației. Să nu uităm că licitația a fost contestată și de firme care după ce au contestat nu s-au mai prezentat la următoarea licitație. Ceva este în neregulă. Și aceste nereguli sînt posibile atunci cînd statul face birocrație pe banii municipiului.
În ceea ce privește firma Cefin, nu puteam accepta oferta pe care ei ne-au depus-o. Toată lumea știe de autobuzele IVECO, dar puțini știu că ei fac aceste autobuze din bucăți și că autobuzele respective consumă mai mult cu 9 litri față de autobuzele BMC la suta de kilomteri. Ca să nu mai vorbim că la proba de consum a carburantului, în timpul mersului le-au sărit șuruburile de la două scaune. Nu se poate să acceptăm așa ceva!", subliniază primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 29 Sep 2009 14:43:12    Titlul subiectului: aaaaaaaaaaaaa 117759

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=18419

Nr. 2953 de sambata, 5 aprilie 2008

"Procesul autobuzelor, primul termen

articol de: F.A.P.

Primăria municipiului Buzău a fost citată pentru data de 8 aprilie la Curtea de Apel Ploiești, unde va avea loc prima înfățișare în cadrul procesului intentat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Autoritatea locală a atacat, după cum bine se știe, soluția dată de C.N. S.C. la contestația depusă de Cefin București, după ce a pierdut în favoarea societății BMC & Truck licitația organizată de municipalitate pentru achiziționarea celor 20 de autobuze. La momentul deschiderii acțiunii în instanță, autoritățile locale și-au motivat demersul spunînd că argumentele aduse de C.N.S.C. în sprijinul deciziei de a organiza pentru a treia oară licitația respectivă sînt de-a dreptul aberante. Printre altele, membrii comisiei care s-au ocupat de contestația societății Cefin au cerut municipalității să măsoare inclusiv scaunele din autobuze. Demersul responsabililor Cefin a adus prejudicii de ordin economic firmei BMC, care în acest fel a fost împiedicată să își vîndă marfa, cetățenilor municipiului Buzău, privați astfel de posibilitatea de a beneficia de condiții civilizate de transport public în comun, dar și primarului Constantin Boșcodeală, care contabilizează astfel o bilă neagră, avînd în vedere că în acest fel nu-și poate onora promisiunea făcută cetățenilor de a moderniza transportul public în comun și de a le ușura viața acestora.
"
_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=18542

Nr. 2958 de vineri, 11 aprilie 2008

"Procesul autobuzelor, un nou termen

articol de: I.G.

Procesul dintre Primăria municipiului Buzău și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a intrat într-o nouă fază la Curtea de Apel Ploiești.
După termenul din 8 aprilie cînd, în aceeași instanță de judecată, a avut loc prima înfățișare, acum autoritatea locală trebuie să se prezinte la noul termen, pe 15 aprilie, precizează surse din primărie. Acțiunea de la Curtea de Apel Ploiești vine în urma procesului intentat de administrația locală C.N.S.C.-ului, pentru decizia acestuia de a organiza a treia oară licitația de achiziționare a celor 20 de autobuze. Contestația asu­pra licitației a venit în urma depunerii cererii de către firma Cefin București, pierzătoare în fața societății BMC & Truck.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=18643

Nr. 2963 de joi, 17 aprilie 2008

"Marți se semnează contractul pentru autobuze

articol de: F.A.P.

Marți, la ora 9.00, municipalitatea va semna cu BMC & Truck contractul pentru achiziționarea celor 20 de autobuze. În urmă cu două zile, Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat în procesul înaintat de Primăria municipiului Buzău, care a atacat soluția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor la contestația depusă de Cefin București, fir­mă care a pierdut licitația organizată la Buzău, pentru achiziționarea celor 20 de autobuze. Curtea de Apel Ploiești a admis acțiunea înaintată de Primăria municipiului Buzău, pe consi­derentul că argumentele aduse de C.N.S.C. în sprijinul deciziei de a organiza pentru a treia oară licitația respectivă sînt de-a dreptul aberante și pe bună dreptate, dacă luăm în calcul că, printre altele, membrii comisiei care s-au ocupat de contestația societății Cefin au cerut municipalității să măsoare inclusiv scaunele din autobuze. Valoarea contractului pe care municipalitatea îl va semna cu BMC este de 213 miliarde de lei și se va derula pe o perioadă de 7 ani.
"
______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/cotidian.html?numar=2991

Nr. 2991 de luni, 26 mai 2008

"BMC-urile sînt pe drum

articol de: C.R.

Mister total în cazul celor 20 de autobuze noi BMC achiziționate recent de societatea Transbus. Reprezentanții firmei de transport susțin că autobuzele sînt pe drum și că în prima parte a săptămînii vor intra în garaje, pentru verificări tehnice. Numai că des­pre data la care vor ajunge pe trasee nu se știe încă nimic.

Nu se știe cînd vor intra pe traseu
Inițial, reprezentanții societății Transbus erau ferm convinși că autobuzele vor fi puse în circulație pe străzile orașului chiar la jumătatea lunii mai, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la masa negocierilor. Și asta pentru că semnarea contractului de achiziție a trenat săptămîni bune, iar aducerea autobuzelor a fost întîrziată. Reprezentanții Transbus au anunțat însă recent că vestitul contract a fost parafat, iar autobuzele vor ajunge la Buzău chiar săptămîna aceasta. Șefii de la Transbus nu știu însă absolut nimic despre data la care autobuzele vor fi introduse pe traseele din oraș. Ei spun că, mai întîi, se impune efectuarea reviziei tehnice și înmatricularea mijloacelor de transport. Contractul de achiziționare a celor 20 de autobuze fost semnat între municipalitate și BMC & Truck pe 22 aprilie, are o valoare de 213 mili­arde de lei vechi și se va derula pe o perioadă de șapte ani.
"
_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/cotidian.html?numar=3000

Nr. 3000 de joi, 5 iunie 2008

"BMC-urile în revizie

articol de: C.R.

Potrivit conducerii societății Transbus, primele autobuze marca BMC recent achiziționate vor fi introduse pe cele mai solicitate trasee, mai ales în zona centrală a orașului. Cele 20 de autobuze beneficiază de un motor euro 4 cu emisie redusă de noxe, dar și de instalație de aclimatizare pe timp de iarnă. În interior sînt dotate cu televizoare LCD, iar bordul este complet automatizat. Un sistem conectat la un calculator le va indica șoferilor de autobuz nu numai timpi parcurși în trafic, ci și consumul de combustibil realizat pe traseu

În revizie tehnică
Inițial, reprezentanții societății Transbus s-au grăbit să afirme că autobuzele vor fi puse în circulație pe străzile orașului chiar la jumătatea lunii mai, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la masa negocierilor. Și asta pentru că semnarea contractului de achiziție a trenat săptămîni bune, iar aducerea autobuzelor a fost întîrziată. Reprezentanții Transbus au anunțat însă recent că vestitul contract a fost parafat, iar autobuzele au ajuns la Buzău zilele trecute.
La momentul actual, personalul Transbus efectuează revizii tehnice și se ocupă de înmatricularea mijloacelor de transport. Contractul de achiziționare a celor 20 de autobuze fost semnat între municipalitate și BMC & Truck pe 22 aprilie, are o valoare de 213 miliarde de lei vechi și se va derula pe o perioadă de șapte ani.

Vom scăpa de autobuzele vechi
Odată cu intrarea pe teren a celor 20 de autobuze, buzoienii speră că nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze cu microbuzele tip "maxi-taxi", unde se îngrămădesc precum sardelele în conservă sau cu vechile autobuze, în care plouă și care produc un zgomot infernal. Ultima licitație, organizată de municipalitate și cîștigată de BMC, a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de Cefin România, care a susținut faptul că firma concurentă BMC a fost avantajată de către comisia de licitație. Reprezentanții Primăriei Buzău spun însă că cea mai elocventă a fost proba de consum care, surprinzător, a făcut ca BMC să surclaseze firma Cefin.
"

In articol se ating mai multe aspecte interesante Contractul de achiziționare a celor 20 de autobuze fost semnat între municipalitate și BMC & Truck pe 22 aprilie, are o valoare de 213 miliarde de lei vechi și se va derula pe o perioadă de șapte ani.
Contractul o fi inclus si clauzele legate de construirea in incinta garajului Transbus a unei reprezentante/service al BMC, despre care am auzit in discutiile cu unii soferi?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 30 Sep 2009 09:18:31    Titlul subiectului: ababab 117788

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=19774

Nr. 3013 de vineri, 20 iunie 2008

"Ne-am modernizat!

Autobuzele au intrat pe trasee
21 de autovehicule au apărut ieri pe străzile Buzăului

articol de: Corina RĂCHIȚEANU

Ieri, 21 de autobuze noi din cele 30 achiziționate de municipalitate au intrat pe traseu. Restul de nouă urmează să intre în circulație în zilele următoare. Cele 30 de autobuze beneficiază de un motor euro 4 cu emisie redusă de noxe, dar și de instalație de aclimatizare pe timp de iarnă. În interior sînt dotate cu televizoare LCD, iar bordul este complet automatizat. Un sistem conectat la un calculator le va indica șoferilor de autobuz nu numai timpii parcurși în trafic, ci și consumul de combustibil realizat pe traseu. Inițial, reprezentanții societății Transbus s-au grăbit să afirme că autobuzele vor fi puse în circulație pe străzile orașului chiar la jumătatea lunii mai, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la masa negocierilor. Și asta pentru că semnarea contractului de achiziție a trenat săptămîni bune, iar aducerea autobuzelor a fost întîrziată. Viceprimarul Marcel Ciolacu spune că noua serie de autobuze va înlocui complet vechile mijloace de transport în comun, iar călătorii se vor bucura de confort.
"
__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=19892

Nr. 3018 de joi, 26 iunie 2008

"Un leu pe bilet pînă la sfîrșitul anului

articol de: C.R.

Prețul biletelor la autobuze va rămîne același cel puțin pînă la finele anului. Dacă tariful biletelor de transport la maxi-taxi va crește de luna viitoare, la 15 mii de lei vechi față de 10 mii de lei vechi cît este în pre­zent, re­prezentan­ții Trans Bus spun că deocamdată nu sînt prevă­zute majorări de pre­țuri în ceea ce pri­vește transportul în comun. Acest lucru este preconizat să rămînă valabil pînă la sfîrșitul anului curent. Conducerea societății mai aduce buzoienilor încă o veste bună: odată cu introducerea celor 20 de noi autobuze, Trans Bus a reușit să acopere toate traseele din oraș. Reprezentanții societății de transport în comun spun că noile autobuze acoperă fluxul zilnic de călători pe toate rutele. Asta înseamnă că deocamdată - spun reprezentanții Trans Bus - nu se impune achiziția unor noi mijloace de transport. Vasile Pușcaragiu, directorul adjunct al Trans Bus, spune că buzoienii au toate motivele să aleagă autobuzele ca mijloc de transport. "Cel puțin deocamdată, nu se pune problema scumpirii biletelor. Dispunem de 30 de autobuze care circulă pe toate traseele și care pot asigura fără probleme transportul cetățenilor", ne-a spus Vasile Pușcaragiu.
"

Ce sa mai comentezi?!? Aici cred ca are dreptate Silviu Sintea, mai sunt si in interior unii care, prin actiunile lor, impiedica evolutia transportului in comun.

Omul are, partial, dreptate: autobuzele sunt suficiente. Dar pentru ce? Pentru "fluxul" de calatori pe care li-l mai lasa dubagii, dupa ce trec prin statii si fac "curatenie"... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
____________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=19937

Nr. 3019 de vineri, 27 iunie 2008

Autobuzele au deschis lupta anti Maxi-taxi

articol de: I.G.

Mult așteptatele autobuze moderne au fost lansate pe străzile și bulevardele municipiului, dar cei dornici de plimbarea civilizată s-au "dezumflat" repede cînd au trebuit să suporte transpirația din interior. Dacă primele 10 de culoare portocalie nu aveau deloc aer condiționat, celelalte 21 sosite ulterior au...dar numai pentru șofer. Cu toate că dotările din interior sînt la nivel înalt, de ce oare nimeni nu s-a gîndit și la oportunitatea aerului condiționat, să fie oare prioritară socoteala consumului de combustibil în defavoarea confortului?

Vara nu-i ca iarna
Acum cîteva zile, cele 21 de autobuze noi ne-au scăpat de vechiturile în care ploaia, zgomotul și fumul erau la ele acasă, dar bucuria vizionării programelor la un LCD și așezarea pe scaune moderne nu ține de "răcoare". Majoritatea pasagerilor recunosc că mersul cu mijloacele de transport în comun moderne este mai lejer, dar, spun ei, nu ar fi stricat și un aer condiționat montat pe acestea. Probabil că iarna, sistemul de aclimatizare va fi benefic călătorilor, dar vara mersul cu autobuzele noi este un chin. Cu toate stațiile dese și geamurile deschise, transpirația curge pe călători și parcă celelalte facilități trec neobservate. Reprezentanții societății Transbus spun că distanța relativă dintre stațiile de autobuz din municipiu și geamurile deschise rezolvă parțial situația schimbului de aer din interiorul mijloacelor de transport, iar achiziționarea unor mijloace mai performante ducea implicit la costuri mai mari. Vasile Pușcaragiu, director executiv adjunct la Transbus, explică situația dată: "Autobuzele noi nu sînt prevăzute cu aer condiționat deoarece utilarea cu astfel de mijloace ar duce la consum mai mult de combustibil. Considerăm că este suficientă ventilarea obișnuită."

Culorile vii de pe autobuze
După ce a trenat mai multe luni, semnarea contractului în valoare de 213 miliarde de lei vechi timp de 7 ani dintre firma BMC & Truck și Administrația Locală a fost în sfîrșit perfectată, iar materializarea apariției autobuzelor galben-albastre pe străzile orașului a făcut ca vechile rable să dispară din peisaj. Licitația scăpată de contestația de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor făcută de Cefin România, care a susținut faptul că firma concurentă BMC a fost avantajată de către comisie, s-a materializat în sfîrșit spre ușurarea oficialilor din Primărie.
Dacă luăm în considera­re tegiversarea de care a avut parte, afacerea autobuzelor colorate a învins mai ales pe microbus-iști, care se văd în cel mai scurt timp duși către faliment cu toate scumpirile de bilet anunțate de pe 1 iulie. Scăpați de transportul îngrozitor tip "sardea" din maxi-taxi și de ploaia care le cădea direct în cap din vechile rable zgomotoase, călătorii respiră mai ușurați, chiar dacă mai greu, în noile mijloace de transport în comun. Așa că promisiunile responsabililor din cadrul Primăriei, de a le face viața mai ușoară călătorilor, este numai în parte onorată, dacă se ține cont de numărul de broboane de transpirație căzută pe minut în galben-albastrele autobuze citadine.

Se așteaptă cele roșii

Culorile noilor autobuze au început să nască probleme minților încinse. Unii cîrcotași spun că primele zece sînt portocalii pentru că în momentul achiziționării această culoare predomina în C.L.M. Ultimele 20 sînt galben cu albastru precum culorile partidului la putere, iar acum se așteaptă unele roșii cum e colorat Consiliul Municipal. Numai că șeful Transbus S.A. e galben plus albastru în carnetul de partid.


Unde or fi văzut ăștia așa aglomerație și căldură în noile autobuze, nu știu, că arareori sunt ocupate toate scaunele, chiar și la orele de vârf abia dacă sunt câțiva călători în picioare, din cauza parazitilor cu maxi-taxi care se bagă în fața autobuzelor, preluând mare parte din călători și încasări... Evil or Very Mad

Într-adevăr, dubarii au vrut să scumpească biletele, însă s-au prins că s-ar auto-țepui dacă scumpesc biletele în timp ce Transbus aduce autobuze noi, așa că au scumpit biletele la 1,5 RON doar pe anumite linii, renunțand in schimb sa le scumpeasca pe linii precum7, deservite bine de autobuze, unde, daca mai scumpeau si biletele, aia erau...

Partea hilară și chicioasă, căreia îmi pare rău că nu i-am făcut poze, a fost apariția pe dube/maxi/taxi a unor hârtii pe care scria mare ceva de genul "Biletele nu s-au scumpit" sau "Biletele nu se scumpesc"... Laughing

Dar probabil că acum se pregătesc să recupereze, la noile licitații... Evil or Very Mad

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 12 Aug 2014 08:48:40    Titlul subiectului: 174272

Stiati ca la un moment-dat s-a ivit ocazia ca Buzaul sa primeasca 40 de autobuze second-hand, GRATUIT?
Ei, iata ca banda politica locala s-a opus, protejand interesele parazitilor cu maxi-taxi-urile! Evil or Very Mad

http://www.campusbuzau.ro/de-ce-primaria-nu-mai-cumpara-autobuze-nu-avem-banii-necesari-iar-boscodeala-vrea-doar-noi/#comment-8709

"DE CE PRIMĂRIA NU MAI CUMPĂRĂ AUTOBUZE ? “NU AVEM BANII NECESARI, IAR BOȘCODEALĂ VREA DOAR NOI”

Veste excelentă pentru proprietarii afacerii numită maxi-taxi din oraș și tristă pentru buzoienii care și-ar fi dorit un transport local mai civilizat și mai confortabil cu autobuzul.

AUTOBUZ VS MAXI TAXIÂMulți ani de-aici înainte transportul public va rămâne la fel, dacă nu cumva se va înrăutăți, pe măsură ce actualele mijloaxce de transport se vor învechi.

Primăria nu are bani de autobuze noi. „S-a format un șanț care se lățește din ce în ce mai mult, între costul autobuzelor noi și cât poate da primăria, chiar și în leasing.

În plus, nu cred că un asemenea efort financiar merită a fi făcut.

Ținând cont de trama stradală din Buzău, consider că mai utile sunt mijloacele de transport cu gabarit mai mic, dar cu o ritmicitate bună” a anunțat deunăzi vicele Fănică Bârlă.



DE CE NU SE IAU SECOND-HAND ? „PRIMARUL BOȘCODEALĂ NU VREA DECÂT NOI!”

Dacă bani pentru autobuze noi aflăm că nu sunt, deși primarul Boșcodeală se fălește la aproape fiecare discurs public că veniturile municipalității sunt de la an la an mai mari, se pune logic întrebarea de ce nu se achiziționează autobuze second-hand așa cum fac alte primării din țară ?

„Domnul primar nu vrea decât autobuze noi. Dânsul este inginer auto, este meseria lui de bază, știe mai bine decât noi că autobuzele second-hand n-ar fi o afacere bună pentru Buzău” a răspuns vicele Bârlă.

Care a lăsat totuși impresia că n-ar fi împotriva autobuzelor second-hand.

„În primul meu mandat de consilier am intermediat aducerea a 40 de astfel de autobuze din Italia. Ni le dădeau gratis.

Trebuia să suportăm doar transportul până la Buzău. Dar din diverse motive, s-a renunțat la această variantă”."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Dum 02 Noi 2014 20:18:49    Titlul subiectului: 175423

Dupa ce Transbus-ul a casat pripit cele 3 DAC-uri 117 UD care si-ar fi dovedit din plin utilitatea, dupa ce au casat peste 20 de autobuze DAC/Rocar 112 UDM, iata ca Transbus "constata" ca este cerere mare de transport, dar ca nu prea au cu ce face fata...
Sigur, erau autobuze vechi si destul de uzate - mai mult moral decat fizic - dar erau AUTOBUZE cu care sa faci transport public normal, nu improvizatii maxi-taxi...
Toata lumea isi doreste autobuze noi si moderne, dar pana le ai p-alea, le folosesti p-alea pe care le ai, e ca si cum ai avea o Dacie veche si o duci la rabla fara sa ai bani de masina noua, doar asa, cu speanta ca "las' ca-mi iau eu una noua"...

Si fiti atenti la ce scrie in articol, cum toata lumea se "adapteaza" la presiunile parazitilor cu maxi-taxi-urile !!!

http://www.campusbuzau.ro/aglomeratie-dimineata-pe-autobuzul-nr-2-la-cursa-de-la-ora-07-00-trans-bus-a-introdus-doua-autobuze/

"AGLOMERAȚIE DIMINEAȚA PE AUTOBUZUL NR 2. LA CURSA DE LA ORA 07.00, TRANS-BUS A INTRODUS DOUĂ AUTOBUZE

Aglomerație mare dimineata pe autobuzul numarul 2. Navetisti si copii se inghesuie de la ora 06.00 pentru a ajunge la timp, fie la serviciu, fie la școală.

Din cauză că nu mai încap în autobuz, se întâmplă adesea ca navetiștii, deși au abonament, să recurgă la maxitaxi.

Dacă unii navetiști s-au resemnat, alții încă mai speră ca numărul autobuzelor de pe traseu să fie suplimentat.

Astăzi, cameramanul Campus Tv a surprins minunea. Două autobuze, unul după altul.

Directorul Trans-Bus a admis că reclamatiile calatorilor de pe aceasta ruta au fost indreptatite.

Cele doua autobuze au mai circulat unul dupa altul anul trecut, dar s-a renuntata la unul după protestele celor de pe maxi-taxi. De aceasta data, directorul Trans-Bus afirma că nu va mai ceda presiunilor.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 16 Ian 2015 21:30:10    Titlul subiectului: 176536

http://www.campusbuzau.ro/60-de-milioane-lunar-si-rovignieta-autobuzelor-atat-plateste-primaria-maracineni-pentru-autobuzul-2/

"60 DE MILIOANE LUNAR ȘI ROVIGNIETA AUTOBUZELOR, ATÂT PLĂTEȘTE PRIMĂRIA MĂRĂCINENI PENTRU AUTOBUZUL 2

Un succes a fost ideea și apoi transpunerea în fapte a prelungirii rutei autobuzului nr. 2 de la podul de la Mărăcineni până la Mătești.

autobuzeA ajutat faptul că satele populate ale comunei Mărăcineni sunt aproape de municipiu, dar și ajutorul financiar acordat Trans Bus Buzău de către primăria din Mărăcineni.

Se acordă anual în jur de 120 de milioane de lei vechi pentru rovignieta celor trei autobuze, plus unul de rezervă, care circulă pe această rută.

În plus, primăria Mărăcineni mai achită în jur de 60 de milioane de lei vechi lunar pentru ca pensionarii și elevii din comună să circule gratuit pe această rută.

Alte două comune apropiate municipiului, V. Pașii și Gălbinași ar dori extinderea acestei idei de succes. Însă, în cazul Vadu Pașii, piedica este pusă de podul închis circulației rutiere, iar pentru Gălbinași, Trans-Buz a comunicat că nu sunt autobuze suficiente. Proiectul a fost amânat pentru o data ulterioară, când Primăria Buzău va achiziționa un număr suplimentar de autobuze."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 14 Mai 2015 07:37:57    Titlul subiectului: 179078

http://www.campusbuzau.ro/teama-de-faliment-operatorii-maxi-taxi-ingrijorati-de-gratuitatea-pe-autobuz/#comment-20978

"TEAMA DE FALIMENT. OPERATORII MAXI-TAXI, ÎNGRIJORAȚI DE GRATUITATEA PE AUTOBUZ

Pe 9 iunie va avea loc licitația traseelor pentru transportul în comun din municipiu cu maxi-taxi.

De curând, primarul Constantin Boșcodeală a afirmat că posibil din septembrie transportul cu autobuzele Transbus va deveni gratuit pentru toți locuitorii municipiului.

Afirmația sa a stârnit neliniște printre transportatorii privați în ceea ce privește rentabilitatea afacerii lor.

În concluzie, dacă primarul Boșcodeală va supune aprobării Consiliului Local Municipal această propunere, ea va avea toate șansele să devină executorie.

Transportatorii privați se tem că, odată cu aplicarea gratuității pentru transportul în comun cu autobuzele municipale, numărul de călători cu maxi-taxi va scădea drastic.

După licitații, numărul de autovehicule va scădea de la 110, câte circulă în prezent, la aproape 60.

În caietul de sarcini au fost incluse noi reglementări, care îi obligă pe transportatori să asigure condiții optime pentru confortul și siguranța buzoienilor care călătoresc cu maxi-taxi. (Corneliu Floriceanu)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 28 Iun 2016 07:43:23    Titlul subiectului: 185780

http://www.campusbuzau.ro/au-inceput-demiterile-in-primaria-buzau-sefii-de-la-politia-locala-si-trans-bus-pusi-pe-liber/

"AU ÎNCEPUT DEMITERILE ÎN PRIMĂRIA BUZĂU. ȘEFII DE LA POLIȚIA LOCALĂ ȘI TRANS-BUS, PUȘI PE LIBER

A explodat bomba în Primăria Buzău. Surse din rândul funcționarilor publici dau ca sigure informațiile potrivit cărora doi directori de instituții subordonate Primăriei, cel de la Poliția Locală și cel de la Trans Bus au fost chemați de către primarul Constantin Toma și li s-a cerut să își prezinte demisiile. Au apărut deja și primele zvonuri în ceea ce privește numele celor care le vor urma în fruntea instituțiilor.

Zilnic vin, dinspre Primăria Buzău, vești de schimbare. După ce vineri noul primar Constantin Toma a impus anumite reguli administrative în cadrul Primăriei Buzău în ceea ce privește intrarea în instituție și parcarea de pe platoul Dacia, astăzi au început să vina știrile cu privire la schimbările șefilor de instituții.

Primul pe listă a fost Ștefan Tănăsescu, directorul Poliției Locale. Acesta ar fi primit vestea în această dimineață, iar surse din rândul funcționarilor publici spun că i s-ar fi cerut să îți prezinte demisia.

Cel de-al doilea pe lista neagră a fost Ștefan Jercan, directorul Trans Bus. Și acesta a primit vestea după o scurtă discuție avută cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. Se pare însă că Ștefan Jercan nu ar fi acceptat atât de ușor să își prezinte demisia.

În ceea ce privește numele celor care le vor urma în funcții, sunt vehiculate mai multe persoane. La Trans Bus, o propunere ar fi consilierul județean Aurel Gubandru, fost parlamentar și prefect al județului Buzău.

Pentru Poliția Locală sunt, însă, vehiculate trei nume: Emil Dumitrache, fost șef al Serviciului Rutier în cadrul IPJ Buzău, actualmente pensionar; Severin Antemir, pesionar din cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă și Ion Marin, fostul candidat PMP pentru Primăria Municipiului Buzău și fost comandant al IPJ Buzău.

Un calcul matematic demonstrează clar că favorit ar fi Ion Marin deoarece în acest moment, în cadrul consiliului municipal PSD deține majoritate simplă, iar dacă ar face alianță cu PMP, votul celor doi consilieri din miniparlamentul local ar oferi PSD-ului majoritate calificată. (Mirela Copariu)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 22 Iul 2016 07:36:36    Titlul subiectului: 185980

http://www.campusbuzau.ro/directorul-trans-bus-se-teme-pentru-angajatii-sai-va-elibera-postul-de-conducere-pe-28-iulie/

"DIRECTORUL TRANS-BUS SE TEME PENTRU ANGAJAȚII SĂI. VA ELIBERA POSTUL DE CONDUCERE PE 28 IULIE

După ani întregi în care a evitat contactul cu presa, astăzi, directorul Trans-Bus a acceptat o întâlnire cu jurnaliștii buzoieni. Acesta a declarat că la sfârșitul lunii iulie va elibera funcția de conducere a societății de transport, însă se teme pentru locurile de muncă ale angajaților din subordinea sa. Ștefan Jercan a vorbit și despre salariul pe care îl primește, dar și despre realizările pe care le-a avut la conducerea societății.

Ștefan Jercan a declarat jurnaliștilor buzoieni că la sfârșitul acestei luni va elibera fotoliul de director al Trans-Bus, pe care îl ocupă din 2007. Acesta s-a declarat nemulțumit de felul în care noul primar i-a cerut să își dea demisia.

De asemenea, Ștefan Jercan s-a arătat preocupat de soarta angajaților dar și a societății în sine, despre care spune că a ajuns să funcționeze foarte bine în ultimii ani.

Nu în ultimul rând, provocat de jurnaluști, Ștefan Jercan a vorbit despre salariile și bonificațiile pe care le câștigă membrii conducerii societății.

Ștefan Jercan a declarat că de la finalul acestei luni nu va mai ocupa nicio funcție în cadrul Trans-Bus și că se gândește serios să accepte una dintre propunerile de funcție de conducere făcute de transportatorii privați. (Mirela Copariu)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 29 Sep 2016 08:02:04    Titlul subiectului: 186619

http://adevarul.ro/locale/buzau/video-politistii-buzoieni-organizat-scenete-autobuze-demonstra-calatorilor-inselati-1_57ebcc765ab6550cb81682e5/index.html

"Polițiștii buzoieni au organizat scenete în autobuze, pentru a le demonstra călătorilor cum pot fi înșelați

28 septembrie 2016

de Iulian Bunila

Astăzi, echipe de polițiști și elevi ai Palatului Copiilor au acționat în mijloacele de transport în comun. Micii actori au pus în scenă, printre călători, principalele tipologii infracționale cu care oamenii legii au de-a face. Cetățenii prezenți în stația Bazar, cât și în mijloacele de transport în comun care operează pe traseul nr. 2 și 8, au avut posibilitatea să vadă modurile de operare ale infractorilor, astfel încât să recunoască în viață reală dacă întânesc un astfel de personaj și să adopte cele mai eficiente soluții de securitate pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor. To astăzi, polițiștii și administratori ai asociațiilor de proprietari au efectuat în zona Bisericii Sf. Nicolae, cartierul Dorobanți 1, demonstrații privind utilizarea corectă a interfonului, polițiștii reamintind buzoienilor să nu mai răspundă solicitărilor necunoscuților care sună la interfon pentru a li se permite pătrunderea în bloc."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 06 Oct 2016 14:38:54    Titlul subiectului: 186681

http://www.campusbuzau.ro/peste-22-milioane-platite-ilegal-pentru-dobanzi-si-penalitati-la-ratele-trans-bus/

"ESTE 2,2 MILIOANE PLĂTITE ILEGAL PENTRU DOBÂNZI ȘI PENALITĂȚI LA RATELE TRANS BUS

Primăria trebuie să recupereze peste 2,2 milioane de lei, bani alocați ilegal către Trans Bus în ultimii 7 ani. Asta după ce Camera de Conturi a constatat că suma a fost achitată pentru dobânzi și penalități la ratele plătite pentru 20 de autobuze cumpărate în leasing. Auditorii spun că Primăria nu ar fi trebuit să vireze acești bani, fără o decizie a Consiliului Local.

Auditorii de la Camera de Conturi reclamă faptul că, în perioada iunie 2008 – iunie 2015, Primăria Buzău a efectuat transferuri din bugetul local către Trans Bus, cu fonduri de o valoare mai mare decât cea aprobată printr-o hotărâre din 2007 a Consiliului Local Municipal. Este vorba despre sume virate pentru penalitățile calculate din cauza neplății la timp a ratelor de leasing pentru ultimele 20 de autobuze achiziționate de Trans Bus.

Potrivit celor de la Camera de Conturi, suma ar fi trebuit suportată din veniturile proprii încasate de societatea de transport public. Auditorii au cerut conducerii Palatului Comunal să stabilească întinderea prejudiciului, cu tot cu dobânzile aferente sumei de 2,29 de milioane de lei, precum și recuperarea pagubei produse bugetului local de la cei ce vor fi găsiți responsabili.

Cele 20 de autobuze pentru care s-au achitat ratele de leasing până anul trecut au intrat pe traseele din municipiu în anul 2008. (Mihai Bunăziua)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 15 Noi 2016 21:56:06    Titlul subiectului: 187152

http://www.campusbuzau.ro/proiect-pilot-pe-linia-autobuzului-3-dotari-ultramoderne-si-monitorizare-video/

"PROIECT PILOT, PE LINIA AUTOBUZULUI 3. DOTĂRI ULTRAMODERNE ȘI MONITORIZARE VIDEO

Societatea de transport a implementat un proiect pilot pe linia autobuzului 3, proiect care, dacă se va dovedi eficient, va fi implementat în toate mijloacele de transport în comun din Buzău. Mai exact, două autobuze vor fi cu dotate cu sisteme de monitorizare directă, în timp real, a activității personalului, proiectul având ca scop siguranța și confortul călătorilor.

Societatea Trans – Bus intră într-o nouă etapă de dezvoltare, odată cu implementarea unui proiect-pilot pe traseul 3, care va consta în achiziția a două autobuze cu dotare corespunzătoare de monitorizare directă, în timp real, a activității, siguranței și confortului călătorilor. Măsura va conduce la descurajarea infracționalității și profitabilitatea companiei. Cele două autobuze sunt prevăzute cu GPS și monitorizate video.

Buzoienii trebuie să știe că încasarea contravalorii biletelor se va face direct la conducătorul auto, urcarea în autobuze făcându-se doar pe ușa din față, iar coborârea pe ușile din spate.

În funcție de rezultatele proiectului, societatea Trans – Bus își propune implementarea de sisteme integrate de taxare în spa­țiile mijloacelor de transport în comun, acces Wi-Fi gratuit pentru călători, dispozitive de comunicare prin care călătorii să fie informați care este timpul rămas până la următoarea stație, dar și care sunt opririle ce ur­mează în traseu. (Mirela Copariu)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 31 Ian 2017 08:26:23    Titlul subiectului: 188166

http://www.campusbuzau.ro/parcare-pentru-tir-uri-la-transbus-are-o-capacitate-de-60-de-locuri/

"PARCARE PENTRU TIR-URI LA TRANSBUS. ARE O CAPACITATE DE 60 DE LOCURI

Zonele mărginașe ale Buzăului, unde funcționează societăți mari, sunt pline de tiruri care așteaptă să încarce și să descarce marfa. Pentru a evita astfel de aglomerări, dar și pentru a rotunji veniturile societății, directorul TransBus a transformat o parte din curtea sediului în parcare pentru tiruri. Prețul pentru o zi de staționare este de 10 lei, iar parcarea este păzită.

Zona Industrială a municipiului Buzău, dar și alte zone în care funcționează firme mari, sunt înțesate de tiruri care așteaptă să încarce sau să descarce marfa.

De fiecare dată când erau luați la întrebări de polițiști, șoferii susțineau că nu au locuri speciale în care să parcheze.

Directorul TransBus a înființat o parcare special pentru tiruri, chiar în curtea societății de transport, cu o capacitate de 60 de locuri.

Decizia înființarii noii parcări are drept principal scop rotunjirea veniturilor societății, dar va duce și la descongestionarea zonelor aglomerate cu tiruri.

De asemenea, directorul TransBus se gândește să înființeze și un service auto în incinta societății de transport, de serviciile căruia să poată beneficia toți buzoienii. (Mirela Copariu)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 01 Feb 2017 08:33:26    Titlul subiectului: 188177

http://www.campusbuzau.ro/internet-gratuit-in-autobuzele-trans-bus-wireless-pe-traseele-3-si-4-din-municipiu/

"INTERNET GRATUIT, ÎN AUTOBUZELE TRANS-BUS. WIRELESS PE TRASEELE 3 ȘI 4, DIN MUNICIPIU

Călătorii buzoieni vor beneficia de internet wireless gratuit, în mijloacele de transport ale companiei Trans-Bus. Deocamdată, sistemul este aplicat numai pe două trasee, dar urmează ca toata flota de autobuze să fie dotată cu routere de internet. În plus, se urmărește și implementarea unor instalații prin care călătorii vor putea să afle cât mai au de așteptat în stații până vin autobuzele.

Sistemul wireless a fost montat, deja, pe autobuzele traseelor 3 și 4. De asemenea, în curând, toată flota societății pendinte de municipalitate va fi dotată cu routere conectabile la internet.

Accesul la „autostrada informațională” va fi posibil numai din autobuze, nu și din stații. Astfel, călătorii dotați cu telefoane inteligente vor beneficia de internet gratuit.

Deocamdată, accesul la internet este posibil doar în trei autobuze, două pe traseul 3 și unul pe traseul 4.

Planul de dezvoltare al societății de transport în comun prevede și eliminarea clasicelor bilete de hârtie. Vor fi introduse cartele electronice, eliminându-se, astfel, taxatorii din autobuze. Stațiile din municipiu vor fi dotate cu instalații care vor afișa, în timp real, reperele orare la care vor sosi autobuzele, precum și informații despre traseul vehiculelor.

Pe parcursul anului, și flota va fi mărită, cu 30 de autobuze achiziționate în regim second-hand. (Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 22 Feb 2017 08:31:35    Titlul subiectului: 188461

http://www.campusbuzau.ro/tensiuni-la-maracineni-programul-autobuzelor-a-creat-nemultumiri/

"TENSIUNI LA MĂRĂCINENI. PROGRAMUL AUTOBUZELOR A CREAT NEMULȚUMIRI

Abia rezolvaseră autoritățile situația transportului în comun, pe ruta Buzău – Mătești, că s-a ivit o nouă problemă. Traseul prelungit al autobuzelor Trans-Bus dar și orarul acestora îi nemulțumește profund pe cetățeni. Oamenii reclamă că, după noua grilă, vehiculele se retrag la 19.30, când ar trebui să circule până la 22.00.

Ora la care autobuzele se retrag de pe traseul Buzău – Săpoca este una dintre nemulțumirile navetiștilor din Mărăcineni și comunele învecinate. Oamenii au înaintat numeroase sesizări către primărie și spun că programul autobuzelor îi dezavantajează pe cei care lucrează în schimbul II. Mulți sunt nevoiți să se întoarcă de la serviciu cu taxiul sau să apeleze la prieteni. Rămâne la latitudinea celor din conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară să rezolve problemele navetiștilor din Mărăcineni și Săpoca

Pe oamenii din Mărăcineni îi nemulțumește și faptul că traseul a fost prelungit până la Săpoca, deși, inițial, autobuzele se opreau la Mătești. Dacă, în mod normal, autobuzele Trans-Bus circulă fără prea mulți pasageri, la orele de vârf vehiculele sunt arhipline iar cei care așteaptă în stațiile din Mărăcineni nu mai pot urca din cauza aglomerației.

Situația transportului în comun, pe ruta Buzău – Mătești, abia fusese rezolvată, după ce, acum un an, transportul public pe traseul 2M fusese restricționat. Locuitorii din Mărăcineni chiar au blocat drumul județean și au pichetat sediul primăriei, în mai multe rânduri. (Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community