Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Transport public in orasul Sarmasu (MS)

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul MUREȘ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 05 Mai 2009 12:53:28    Titlul subiectului: Transport public in orasul Sarmasu (MS) 110446

Desi poate parea greu de crezut, exista transport public in orasul Sarmasu (MS)

http://www.sarmasu.ro/download/07_proiecte_si_strategii/2008/Strategia%20locala%20pentru%20accelerarea%20dezvoltarii%20serviciilor%20comunitare%20de%20utilitati%20publice.pdf

"2.3. Serviciul de transportul public local
Serviciul de transport public local este organizat si functioneaza în baza Ordonantei Guvernului nr. 86/2001 privind serviciile de transport public local de calatori, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 284/2002.
Cele mai importante aspecte ce trebuie luate în considerare sunt urmatoarele:
a) transportul public trebuie sa fie perceput de catre publicul larg ca fiind un mijloc de transport suportabil, confortabil si avantajos; pentru ca aceasta cerinta sa fie atinsa, sunt necesare investitii periodice în mijloacele de transport si infrastructura aferenta pentru a se asigura ca declinul calitatii actuale a serviciului oferit este stopat. În acelasi timp, sunt necesare scheme de îmbunatatire a managementului traficului care sa acorde prioritate transportului public, inclusiv masuri pentru restrângerea utilizarii masinilor personale, cum
ar fi parcarea controlata în centrele oraselor.
b) exista o nevoie urgenta de reevaluare a retelei stradale ce este folosita de transportul public si a tipurilor mijloacelor de transport ce pot fi folosite. Aceasta va necesita o analiza pentru a determina daca reteaua actuala poate fi optimizata si daca îndeplineste necesitatile pasagerilor existenti si potentiali.
c) considerând succesul relativ al microbuzului ca o forma de transport atractiva, vor fi luati în calcul operatorii privati de microbuze care vor continua sa opereze, în timp ce se asigura disponibilitatea resurselor adecvate pentru compania municipala de autobuze.
Pentru a evita dublarea rutelor, se va asigura ca exista concurenta pentru rute si nu competitie pe calatori transportati pe aceeasi ruta.

Este necesar un pachet important de masuri de investitii pentru a facilita dezvoltarea si modernizarea transportului în comun:
- întocmirea unor planuri-directoare, desfasurarea de studii de optimizare a rutelor, permitând municipalitatilor sa decida daca vor pastra retelele actuale de transport public sau le vor modifica;
- pregatirea unei strategii si politici de transport corespunzatoare;
- stabilirea unei autoritati de transport pentru oras;
- pregatirea programelor de investitii corespunzatoare si fezabile care pot oferi accesul usor la fondurile structurale ale U.E. si, unde este cazul, conducerea studiilor de fezabilitate.

Programe de investitii realiste si suportabile trebuie pregatite pentru a acoperi necesitatile transportului public din fiecare localitate.
Aceste programe trebuie sa aiba în vedere corelarea retelelor serviciului de transport public local cu celelalte servicii de transport public judetean, regional si national, prin coordonarea graficelor de circulatie/operare ale operatorilor acestora.
Participarea sectorului privat trebuie luata în considerare, în special acolo unde fondurile municipale sunt reduse. În acest scop, va fi evaluata posibilitatea de a introduce scheme de tip PPP pentru gestiunea serviciului si finantarea infrastructurii aferente acestuia.
"

Exista aici 2 paragrafe care mi se par atat de bine gandite si structurate, incat ma gandesc sa ma folosesc si eu pe viitor de ideile exprimate:

"c)considerând succesul relativ al microbuzului ca o forma de transport atractiva, vor fi luati în calcul operatorii privati de microbuze care vor continua sa opereze, în timp ce se asigura disponibilitatea resurselor adecvate pentru compania municipala de autobuze."

Se recunoaste succesul relativ al microbuzelor, li se permite sa (mai) circule, dar se are in vedere asigurarea resurselor necesare pentru autobuzele proprii. Foarte cinstit si transparent, se spune lucrurilor pe nume!

Apoi e ceva care sintetizeaza extrem de bine problemele grave din transportul public si modul simplu in care pot fi solutionate:
"c)Pentru a evita dublarea rutelor, se va asigura ca exista concurenta pentru rute si nu competitie pe calatori transportati pe aceeasi ruta."

Foarte-foarte clar: concurenta pentru obtinerea rutei, nu "concurenta" pe traseu pe calatori, care sa-i acapere!!!

Bravo domnilor!
_________________________________________________________________________________

Ideea e ca in Sărmașu de Mureș pare să existe transport public, efectuat cu autobuze și maxi-taxi. Poate da cineva mai multe detalii?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul MUREȘ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community