Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Transportul in comun din Tecuci

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 23 Oct 2008 12:00:55    Titlul subiectului: Piraterie in transportul in comun si la Tecuci 99918

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Economic&articol=11

"Transportatorii, in razboi cu piratii
Operatorii care efectueaza transport de persoane in comunele limitrofe Tecuciului au avut in ultimele zile mai multe altercatii cu piratii, care nu au ezitat sa treaca la violente pentru a-si proteja �afacerile.

Operatorii de transport care efectueaza curse intre Tecuci si Munteni, Movileni, Matca, Cudalbi si celelalte localitati care se invecineaza cu Tecuciul, s-au saturat de conflicte cu piratii. In prezent, pe ruta amintita sunt sase operatori de transport, care au primit autorizatii de la Primaria din Tecuci pentru aproximativ 50 de masini, in timp ce numarul ilegalistilor este mai mare de 100. Proprietarii de microbuze autorizati sustin ca au trimis numeroase memorii la Primaria din Tecuci si au sesizat si celelalte institutii abilitate, dar fenomenul nu s-a redus. Nu mai putem continua asa. Zilele trecute au intrat cinci persoane intr-un microbuz detinut de mine si l-au batut pe sofer, l-au si amenintat. Ei se instaleaza in statiile noastre si, desi spun ca sunt taximetristi, fac transport in judet. Nu mai putem continua asa, ne-a declarat Lucian Costin, administrator al SC Gegi SRL din Tecuci. De amintit este ca transportatorii, inclusiv taximetristii autorizati din Tecuci, au fost pe punctul de a-si inceta activitatea in urma cu cateva luni din acelasi motiv. Autoritatile au intervenit in forta si fenomenul s-a mai diminuat, dar nu a disparut, iar acum piratii fac din nou legea.

Mai multe autorizatii

Primaria din Tecuci nu are aproape deloc atributii in domeniul verificarii si sanctionarii operatorilor din transportul interjudetean care circula fara forme legale. Prin urmare, toti cei care practica transportul in regim de maxi-taxi din Tecuci catre comunele limitrofe au spatiu de manevra, ca sa spunem asa. Isi permit sa ia calatori in masini care mai au putin si incep sa se dezmembreze si practica ba taximetria, ba transportul interjudetean. Noi nu le asiguram decat niste statii intermediare. La asta se reduce toata competenta noastra in ceea ce priveste transportul interjudetean. Chiar daca efectuam controale, nu prea ai ce face pentru ca, in momentul in care vad echipele mixte, se anunta pe mobil si dispar imediat. Cat priveste taximetria, in momentul de fata sunt autorizati 150 de taximetristi in Tecuci. Ne-am gandit sa mai eliberam inca 22 de autorizatii, in ideea de a mai reduce pirateria, ne-a declarat primarul orasului Tecuci, Eduard Finkelstain. Ideea este ca si piratii sa doreasca intrarea in legalitate pentru ca altfel revenim de unde am plecat.
"

Evident, fenomenele pirateriei, ale incalcarii prevederilor privind capacitatea vehiculelor si ale conditiilor pe care acestea trebuie sa le asigure sunt arhi-cunoscute, dar autoritatile de mamaliga ale Romaniei le ignora sau iau masuri mult prea timide, parand mai degraba ca le incurajeaza.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BaditaStefanGalatiData înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 13/Iun/2021
Mesaje: 623
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 13 Mar 2009 23:36:00    Titlul subiectului: 107847

Imi spune si mie cineva daca Tecuciul are sistem de transport? Autobuze?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
vali.iftimieData înscrierii: 27/Iul/2008
Ultima vizita: 06/Iun/2021
Mesaje: 28
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 14 Mar 2009 19:02:20    Titlul subiectului: 107880

In prezent mun.Tecuci nu detine transport public de persoane(autobuze).Sunt doar cativa "dubari"care fac curse in localitatile apropiate.Pe vremuri exista I.J.T.L. Tecuci,care presta servicii de transport public cu autobuze UD 117.Tin minte ca erau in jur de noua,zece trasee. Din cate mai retin, traseul 1,Centru-Barcea,traseul4,Gara-Satu Nou,traseul6,Centru-(fostul magazin Unirea)cart.Cernicari.Majoritatea traseelor erau destinate pentru a face lagatura intre oras si localitatile apropiate. Transportul in comun de persoane,din mun.Tecuci s-a desfiintat,pe la inceputul anilor '90.Doar atat imi mai aduc aminte.Daca detine cineva poze sau alte informatii, rog sa le posteze pe forum,eventual sa deschidem un nou topic despre transportul local Tecucean.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOVData înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 20 Iun 2009 13:27:20    Titlul subiectului: 112653

Transportul local de persoane la Tecuci are tot mai mult de suferit de cand din ceea ce odinioara se numea I.J.T.L. s-a ales praful si pulberea. In prezent, intre taximetristi si operatori privati a izbucnit din nou scandalul... Nu ca acest scandal nu ar fi existat de ceva anisori, insa "dreptatea" si-a facut-o fiecare, in stil clasico-primitiv: cu parul, cu pumnul... Intrucat banii incasati sunt putini atat pentru taximetristi cat si pentru operatorii privati, fiecare sustine ca "este furat" de concurenta si prin urmare, pana si cea mai mica abatere se lasa cu amenintari, scandaluri si sanctiuni... Pacat ca la Tecuci nu s-a pastrat transportul in comun. S-ar fi evitat cu siguranta habauceala de acum. Articolul postat mai jos apartine cotidianului local "Monitorul de Galati", editia din 20.06.2009:

"Război și acuzații de corupție între transportatorii din Tecuci

Proprietarii de taxiuri acuză firma de transport județean SC Geci SRL că le fură clienții din oraș și face stații în locuri neautorizate. La rândul său, reprezentantul transportatorului susține că taximetriștii circulă pe traseele din județ cu casele de marcat închise pentru a percepe tarife mai mari decât cele legale. Peste toate acestea, taximetriștii îl acuză de corupție și comportament dictatorial pe reprezentantul Compartimentului Transport din cadrul Primăriei, iar primarul Eduard Finkelstain a anunțat că va demara o anchetă internă dacă i se va depune o sesizare scrisă în legătură cu acest caz.

Transportul din municipiul Tecuci a ajuns motiv de scandal aproape zilnic între taximetriști și operatorii județeni de transport, în special firma SC Geci SRL. Ambele părți își reproșează numeroase ilegalități și vin cu martori și probe care să le susțină acuzațiile. Taximetriștii susțin că șoferii firmei de transport județean parchează unde doresc în oraș pentru a lua sau a debarca călători.

”Uitați cum se așează. Nu au stații, nu au nimic. Dacă noi opream să lăsăm călătorii, eram imediat amendați de Poliție”, ne-a declarat vineri un taximetrist. Mai mult, operatorii din taximetrie afirmă că sunt urmăriți prin oraș și pe traseele din județ, unde transportă călători, și sunt verificați și amendați pentru nimicuri, iar pirații sunt ignorați de polițiști. La rândul său, administratorul SC Geci SRL, Sergiu Costin, neagă acuzațiile și susține că, de fapt, șoferii săi întâmpină mari dificultăți pe traseele din județ cu taximetriștii. Conform spuselor operatorului de transport, în loc de 1,4 lei pe kilometru, cât este tariful legal practicat de taximetriștii din Tecuci, se percep sume care pot ajunge până la 2 lei pe kilometru.

”Închid casele de marcat și percep tarife mai mari. Nu am nimic cu ei. Dar să pornească casele de marcat și să meargă legal. Ei știu că nu-și permit să facă asta și atunci merg așa. Nu mă credeți pe mine. Vorbiți cu ceilalți operatori din transportul județean, să vedeți ce vă spun”, ne-a declarat Sergiu Costin.

Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, cunoaște bine problemele dintre cele două părți. Edilul susține totuși că în urma ultimelor controale au fost depistați în trafic mai mulți taximetriști cu casele de marcat închise. ”Până acum eram acuzați că nu facem controale. Chiar taximetriștii ne-au rugat să facem acest lucru. Când am început să facem controale, au apărut acuzațiile. Mi se pare cel puțin paradoxal”, susține Eduard Finkestain.

Prea multe licențe

În ciuda disputei dintre taximetriști și operatorul de transport Geci, cele două părți au căzut de acord că au fost eliberate mult prea multe licențe pentru un oraș de mărimea Tecuciului. În momentul de față, raportul este de 4 mașini de taxi la 1.000 de locuitori, numărul de licențe eliberate de Primăria Tecuci ridicându-se la 187. Transportatorii argumentează că o bună parte din tecuceni se află la muncă în străinătate sau la studii în alte orașe din țară și deci nu se justifica eliberarea unui număr atât de mare de licențe. Primarul Eduard Finkelstain se apără și spune că nu a eliberat licențele după ureche, ci în baza unor date oficiale. ”Am cerut la Statistică o situație cu privire la numărul de locuitori și a reieșit o cifră în funcție de care am eliberat licențele. Cred că suntem printre puținele orașe din țară unde numărul de licențe eliberate corespunde cu cel al locuitorilor, pentru că alte municipii au eliberat întâi licențe și au constatat apoi că au dat prea multe”, precizează Finkelstain.

Taximetriștii susțin totuși că o parte din licențe au fost eliberate pe sub mână iar mașinile circulau deja de o bună bucată de timp. ”Au fost persoane care au cerut la Primărie acordarea de licențe pentru un număr de mașini, dar ei s-au apucat să le echipeze cu toate cele necesare. E foarte bine că au făcut asta, dar au introdus mașinile pe trasee când Compartimentul Transport din Primărie nu le eliberase licențele, deci au circulat nelegal”, ne-a declarat președintele Camerei Naționale a Taximetriștilor (CNT), filiala Tecuci, Titel Cioară.

”Mi-a cerut 20 de milioane ca să-mi dea licența”

Orice conflict ar exista între transportatorii din Tecuci, acesta pălește în fața acuzațiilor de comportament dictatorial aduse unui angajat al Compartimentului Transporturi din Primăria Tecuci, Nicu Hodorogea. Acesta a reușit să-și atragă furia tuturor taximetriștilor, care îl acuză de toate abuzurile posibile, pornind de la opriri nejustificate în trafic și până la insulte și injurii. Cazul este cu atât mai grav cu cât un taximetrist, Alexa Lică, îl învinuiește pe angajatul Primăriei de fapte de corupție, pe care colegii săi de breaslă le confirmă.

”Când am depus cerere pentru licență, domnul Hodorogea mi-a luat numărul de telefon. Mi-a dat licența fratelului meu, în loc să-mi dea o nouă licență, așa cum trebuia. Mi-a cerut 20 de milioane să-mi dea licența. I-am dat. Ce era să fac? De atunci mă sună aproape zilnic, fie să-l duc nu știu pe unde, fie să-i iau soția și să o duc acasă. De sărbători are pretenția să-i aduc damigene cu vin și alte chestii din astea. Eu nu mai apuc să fac taximetrie, că trebuie să-l duc pe el de colo, colo. Mă las de meserie, dar nu înainte să spun tot”, ne-a declarat nervos Alexa Lică.

Primarul Eduard Finkelstain a aflat de acuzele care i se aduc angajatului Primăriei după ce l-a primit în audiență pe taximetrist. Edilul l-a sfătuit să facă plângere la organele de urmărire penală, dar și la Primărie pentru a putea demara o anchetă internă. ”Am vorbit cu domnul Alexa și i-am sugerat să facă plângere la DNA. Cred că a greșit și dânsul dacă a dat ce i s-a cerut. O să convoc comisia disciplinară din cadrul Primăriei pentru a cerceta acest caz, dar pentru a face acest lucru trebuie să fim sesizați cu o plângere oficială. Pentru că am mai auzit acuzații de acest gen, dar când a fost vorba să facă ceva scris, nu am mai primit nimic”, susține Eduard Finkelstain.

Pirații își fac de cap în continuare

Și dacă tot am ajuns la capitolul comportament, se cuvine să amintim numeroasele acuzații de abuz pe care taximetriștii le aduc atât polițiștilor, cât și reprezentantului Primăriei Tecuci, Nicu Hodorogea. Ca să exemplificăm, vom aminti cazul unui taximetrist cu vechi state de plată în breaslă, Adrian Ștefănescu. Bărbatul a fost oprit în trafic zilele trecute pentru un control de rutină, iar pentru că a ”îndrăznit” să reclame faptul că în același moment trecea prin fața lui un pirat care transporta călători către o comună învecinată i s-a suspendat licența pentru o perioadă de 30 de zile. Interesant de amintit este modul în care s-a realizat acest lucru.

”După ce mi-a spus că îmi suspendă licența, m-am dus în audiență la domnul viceprimar împreună cu președintele Camerei Taximetriștilor. M-a văzut pe acolo și atunci a semnat procesul-verbal de suspendare a licenței și l-a dus și la polițist, ca să nu mai poată fi anulat”, susține Adrian Ștefănescu. Varianta taximetristului este confirmată de Titel Cioară, președintele CNT Tecuci, care ne-a declarat că reprezentantul Primăriei știa de situația specială a acestuia. ”Se știa că domnul Adrian Ștefănescu este un caz social, pentru că soția dânsului este bolnavă de cancer, și câte eforturi am făcut pentru a i se acorda o licență. Acum trebuie să contestăm în instanță procesul verbal, ca să nu-i luăm pâinea de la gură”, precizează Titel Cioară.

Dincolo de toate acestea, pirații își văd în continuare de treabă. Vă prezentăm în pozele alăturate câteva dintre mașinile folosite de ilegaliști, ce pornesc de la clasicele Dacii 1310 și ajung până la Audi A4. Și încă o precizare: deținem o listă cu numere ale mașinilor care piratează transportul din Tecuci. În speranța că instituțiile abilitate se vor sesiza, le așteptăm să se pună pe verificat. Noi le stăm la dispoziție cu tot sprijinul, numai să vrea...
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOVData înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 10 Iul 2009 09:20:10    Titlul subiectului: Transportul in comun din Tecuci 113732

Din cate imi amintesc, transportul urban in orasul Tecuci era, pe la sfarsitul anilor '90, asigurat de autobuze romanesti, model DAC.
Am trecut de putine ori prin acest oras si nu am avut posibilitatea de a culege prea multe informatii; totusi, din notitele "subtiri" pe care le-am strans, in jurul anilor 1998-1999, trecand pe langa autobaza din Tecuci am remarcat, in interior, cateva autobuze ale caror scheme de culoare le-am postat mai jos.
De asemenea, imi mai amintesc de un DAC 112 care facea reclama pentru firma Frutti Fresh insa nu mai retin schema de culoare a acestuia.
Sa revenim la schitele postate.
1. Autobuz articulat, fara numere de inmatriculare si sigla autobazei, daca nu ma insel era proaspat vopsit.
2. Autobuz articulat, inmatriculat (garat langa un dispozitiv de tractare care impiedica observarea numerelor), afectat de rugina, cu bara frontala deformata si cateva capace de vizitare laterale lipsa. De asemenea, caucicurile erau aproape desumflate iar cele corespunzatoare axei B lipseau.
3. Autobuz articulat, in curs de casare. Probabil suferise vreo defectiune tehnica majora intrucat exteriorul arata ingrijit. Banuiesc ca a fost unul dintre autobuzele indragite de soferii care i-a avut intrucat se observau inca geamurile canatelor vopsite in alb precum si cateva elemente decorative in zona cabinei.
4. Autobuz articulat, inmatriculat, garat la vremea respectiva in interiorul unui atelier. Parea functional - cel putin asa se vedea prin geamurile si usa intredeschisa - cu toate ca in unele locuri rugina castigase teren.
5, 6, 7. Autobuze scurte, garate intr-un colt al parcului auto, cu o soarta incerta (nu erau descompletate insa nici nu pareau functionale dupa modul clasic de parcare foarte apropiata).
Rog pe cei care recunosc autobuzele din schitele de mai jos sa ne furnizeze numerele de inmatriculare pentru identificare.

De asemenea, mai exista un zvon pe care eu nu am avut ocazia si nici posibilitatea sa-l verific: se spune ca, din loturile de autobuze care se aduceau la Galati, cateva exemplare ajungeau si-n celelalte orase din judet. Se presupune ca unele numere de parc "absente" la Galati se gaseau la Tecuci. Ca de exemplu 2884... Din punctul meu de vedere, nu exista dubiu in privinta "transferului" de autobuze spre Tecuci insa nu cred ca toate numerele de parc ale autobuzelor tecucene erau "vecine" cu cele de la Galati. Si-n plus, 2884 nu cred ca a apartinut vre-unui autobuz...DAC articulat Tecuci (1).JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  31.88 kb
 Vizualizat:  de 16375 ori

DAC articulat Tecuci (1).JPGDAC articulat Tecuci (2).JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  31.84 kb
 Vizualizat:  de 16375 ori

DAC articulat Tecuci (2).JPGDAC articulat Tecuci (3).JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  28.68 kb
 Vizualizat:  de 16375 ori

DAC articulat Tecuci (3).JPGDAC articulat Tecuci (4).JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  29.76 kb
 Vizualizat:  de 16375 ori

DAC articulat Tecuci (4).JPGDAC Tecuci (5).JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  32.19 kb
 Vizualizat:  de 16375 ori

DAC Tecuci (5).JPGDAC Tecuci (6).JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  29.4 kb
 Vizualizat:  de 16375 ori

DAC Tecuci (6).JPGDAC Tecuci (7).JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  30.66 kb
 Vizualizat:  de 16375 ori

DAC Tecuci (7).JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
lenta1Data înscrierii: 09/Dec/2013
Ultima vizita: 16/Iun/2021
Mesaje: 545
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 17 Iun 2015 13:40:47    Titlul subiectului: 179677

Mai exista transport in comun in Tecuci.
Am fost de Paste in zona si am fost si in oras si am vazut un microbus Mercedes Sprinter care oprea in statii si prelua calatori, si in fiecare statie erau calatori, minim unul.
Si pe foaia din geam scria Tecuciul Nou.
Daca inca este TP, cu ce vehicule este efectuat, exista midibuze, autobuze, sau macar vreo initiativa de cumparare de midibuze noi sau second-hand?

_________________
Iubesc autobuzele si troleibuzele MAZ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BaditaStefanGalatiData înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 13/Iun/2021
Mesaje: 623
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 25 Feb 2019 23:42:20    Titlul subiectului: 199154

http://ziarultecucean.com/2019/02/25/tecuciul-ramane-fara-transport-public-incepand-de-vineri/?fbclid=IwAR0SjQTj6fOVVNvODvgkpbX2piO5CaUsbNDvizCPku9L04Jckc7I605HT_Y

Citat:
Începând cu 1 martie 2019 se suspendă circulația pe traseele din municipiu datorită faptului că administrația nu a mai încheiat contracte cu operatorii de transport.

Astfel, începând de vineri, locuitorii municipiului nu se vor mai putea deplasa cu mijloacele de transport în comun înspre și dinspre cartierele Nicolae Bălcescu, Cernicari, Tecuciul Nou și Zona industrială.

Această situație se datorează administrației locale care a refuzat organizarea licitației pentru traseele din Tecuci. Licitația trebuia organizată în ianuarie, întrucât vechile contracte expiră la sfârșitul lunii februarie.

Conducerea Primăriei a găsit de cuviință să prelungească cu încă 6 luni contractele cu operatorii de transport public, în condițiile licitației precedente, lucru care cauzează pierderi datorită tuturor scumpirilor, în vreme ce prețul biletului a rămas același, respectiv 1 leu.

Operatorii de transport pentru curse regulate în municipiul Tecuci nu au semnat această prelungire a contractelor.

Până la reglementarea situației se pare că Tecuciul va fi paralizat din punct de vedere al transportului public.

_________________
https://facebook.com/RaabisStefanBadita
https://youtube.com/BaditaStefan
https://rsbadita.wordpress.com
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community