Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Rute noi de metrou in Bucuresti. Propuneri
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Metroul bucurestean
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 15:14:47    Titlul subiectului: 113834

Vezi ca te contrazici singur. Pai tocmai de asta pe retea sunt 27000 V tensiune constanta Exclamation , pentru ca intensitatea sa fie mica sa nu se topeasca firele. Nu poti sa zici ca din cei 27000 V doar 1500 V ajung la motor, nici n-ai cum. Tensiunea este constanta si nu se modifica. Singurul parametru care se modifica este intensitatea curentului dar asta DOAR DACA puterea variaza (asta se face prin reostate, modificand rezistenta implicit intensitatea curentului). P=U*I, adu-ti aminte (faza "fi" e constanta si n-am luat-o in calcul). La tensiune constanta si putere mare ai curent mare care-ti topeste firele peste anumite valori, iar putere mica inseamna curent mic ceea ce este OK. Metrourile merg cu 750 V dar au intensitate mare a curentului, de aceea folosesc sina a treia, adu-ti aminte iar ca rezistenta depinde invers proportional de curent si rezistenta mai depinde si de grosimea conductorului. Un conductor subtire se topeste imediat la curent mare, de-asta metrourile folosesc sina a treia. Trenurile folosesc fir dar au tensiune mare cu curent mic. Nu cred ca locomotivele merg cu AC, ar fi o premiera, pentru ca stiu ca toate vehiculele electrice (tramvai, troleibuz, metrou) merg pe CC. Si nicaieri in lume n-ai sa vezi mergand metrouri laolalta cu trenuri de calatori. Ca si cum ai pune langa firul de tramvai inca un fir suplimentar si sa pui si troleibuze sa circule pe unde circula tramvaie (nu ca ar fi vreo problema din punct de vedere tehnic dar totusi... nu se face asa ceva...) doar de dragul folosirii rationale a cuprului pentru fire.
_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 16:20:00    Titlul subiectului: 113836

Efectul Joule este efectul termic al curentului electric. Din cauza lui conductoarele se încălzesc și se pot topi. Parcă tot asta am zis și în mesajul meu precedent Smile

În rețeaua de fir-contact a CFR-ului sunt 27.000 V c.a. (ma rog, variaza intre 19.000 si 27.000 în funcție de mai mulți factori, precum numărul de conusmatori de pe porțiunea respectivă). Motoarele locomotivelor sunt de c.c. și funcționează la 770 V (nu cum am zis anterior... m-am documentat mai bine) și intensități mari. Desigur, avem de-a face la ele cu conductoare mult mai rezistente, care nu se topesc la 1250A (iar la pornirea unei LE5100 se ating peste 2000A, insa pe termen scurt motoarele rezista si la asemenea curenti): Paremi-se că intensitatea nominală a unui MT (motor de tracțiune) de LE5100 e 1250A.
Desigur, o locomotivă nu are doar motoare în ea, sunt si alte servicii care au nevoie de energie electrică, precum încălzirea trenului la 1500 V și 50 Hz c.a. și alte servicii auxiliare.

Nu știu dacă pe undeva circulă metrouri pe linia de tren, dar la Karlshruhe (sper că am scris bine) Germania circulă tramvaie pe linia de tren (in oras merg la 600 V c.c., pe calea ferata la 15.000 V c.a., existand transformatoarele necesare și, dacă motoarele sunt de c.c. si redresoarele necesare).

Nu toate vehiculele de transport urban merg cu c.c., chiar daca in reteaua de fir-contact este c.c.. Motorul asincron trifazat de c.a. cu rotor ,,in colivie" este mai robust si mai usor de intretinut decat cel de c.c. cu excitatie serie, care are rotorul bobinat si mai are si perii colectoare. Dezavantajul e pretul de achizitie a partii de actionare (invertor, eventual variator de tensiune), care costa mai mult decat motorul prorpiu-zis. Vehiculele cu asemenea motoare sunt folosite frecvent in Europa civilizata la majoritatea vehiculelor noi (prin ,,vehicul nou" inteleg vehiucul produs dupa 1985, an in care noi inca faceam V3Auri actionate reostatic). In Romania se gasesc asemenea vehicule la Bucuresti, Timisoara, Oradea si Baia Mare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
bercenicity



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 17/Mai/2023
Mesaje: 553

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 16:24:34    Titlul subiectului: 113837

Citat:
Nu poti sa zici ca din cei 27000 V doar 1500 V ajung la motor, nici n-ai cum.

Nu prea ai destule cunostinte pe partea asta.

In Romania tensiunea nominala a liniei de contact a CFR e 25KV curent alternativ. In locomotivele cu partea de tractiune nemodernizata curentul alternativ este transformat la tensiuni mai mici si redresat in curent aproximativ continuu. Motoarele sunt de curent continuu.

Exista de multa vreme locomotive cu motoare de curent alternativ. La ora actuala majoritatea locomotivelor se fabrica cu partea de tractiune in curent alternativ trifazat. Curentul de la reteaua de contact este transformat intai in curent continuu si apoi cu un invertor in curent alternativ cu frecventa variabila.

In plus este o non-problema faptul ca BM-urile nu se pot alimenta de la reteaua CFR, pentru ca nici nu sunt adecvate rularii la suprafata - nu au niciun fel de climatizare - nici incalzire nici aer conditionat. Ar fi nevoie de vagoane noi, cu caracteristici de tren suburban (o alta amenjare a salonului, mai putine usi, inaltimea podelei compatibila cu ce este in garile modernizate, etc). In plus, nici nu stiu daca captatoarele BMurilor intra in gabaritul CFR, ar mai fi si problema sistemului de semnalizare, etc.

Citat:
Metrourile merg cu 750 V dar au intensitate mare a curentului, de aceea folosesc sina a treia, adu-ti aminte iar ca rezistenta depinde invers proportional de curent si rezistenta mai depinde si de grosimea conductorului. Un conductor subtire se topeste imediat la curent mare, de-asta metrourile folosesc sina a treia.


In lume, sunt retele CF electrificate (aerian) cu 1500V curent continuu (ex. Franta, Olanda), exista si retele de metrou electrificate aerian si in curent continuu 1500V si in curent alternativ 25kV.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 17:14:06    Titlul subiectului: 113845

bercenicity a scris:
Citat:
Nu poti sa zici ca din cei 27000 V doar 1500 V ajung la motor, nici n-ai cum.

Nu prea ai destule cunostinte pe partea asta.

In Romania tensiunea nominala a liniei de contact a CFR e 25KV curent alternativ. In locomotivele cu partea de tractiune nemodernizata curentul alternativ este transformat la tensiuni mai mici si redresat in curent aproximativ continuu. Motoarele sunt de curent continuu.

Tensiunea e între 17,5 și 27 kV... astea sunt limitele între care pot funcționa locomotivele și automotoarele noastre. Nu ai cum să menții tensiunea din rețea constantă la 25 kV. Eu nu am zis tot că motoarele sunt tot de c.c.?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 17:15:07    Titlul subiectului: 113846

Eu ma refeream la tensiunea care intra efectiv in pantograf. Bineinteles ca este redistribuita la motor si instalatiile auxiliare care folosesc curent etc. este redresat, este coborat in tensiune etc. pentru a satisface diferitele necesitati pentru functionarea locomotivei. Sincer mi se pare absurd sa pui reteaua electrica CFR pe curent alternativ de vreme ce motoarele merg pe curent continuu. Au iesit intre timp variante constructive noi de motoare electrice, mult mai complexe, nu neg asta, dar sa complici lucrurile punand tramvaie de curent continuu pe linie CF de curent alternativ sau sa mai adaugi dispozitive si instalatii suplimentare pentru redresare mi se pare munca in plus. Da, pantografele metrourilor (stiu sigur la ramele IVA) n-ajung la reteaua CFR, ca de la Arad au fost tractate pana la Bucuresti, n-au venit singure (si nici nu aveau cum tocmai datorita caracteristicilor tehnice discutate pana acum Very Happy ). Poti sa-ti dai seama ca n-ajung la retea pentru ca sunt mai robuste decat un vagon CFR.
_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 18:16:04    Titlul subiectului: 113852

IVE le nu au fost tractate pana la Bucuresti, au fost pur si simplu puse pe vagoane platforma. Garantat. Le tot admiram in statia CFR Buftea unde faceau o halta de cateva ore pana sa intre in triaj. Cu o garnitura veneau maxim 2 module (4 vagoane). Le-am vazut atat pe cele galbene cat si pe cele rosii (asta evident daca treceam eu prin gara). Garnitura nu avea in fiecare zi IVE tin sa subliniez
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
bercenicity



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 17/Mai/2023
Mesaje: 553

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 22:58:23    Titlul subiectului: 113878

Kaustik a scris:
Eu ma refeream la tensiunea care intra efectiv in pantograf. Bineinteles ca este redistribuita la motor si instalatiile auxiliare care folosesc curent etc. este redresat, este coborat in tensiune etc. pentru a satisface diferitele necesitati pentru functionarea locomotivei. Sincer mi se pare absurd sa pui reteaua electrica CFR pe curent alternativ de vreme ce motoarele merg pe curent continuu.

Tensiunea c.c. nu se poate cobori usor (comparativ cu c.a.) -> retelele CF in c.c. au tensiuni de maxim 3000V -> pierderi mari/conductori grosi/limitare putere absorbita de locomotiva
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 13 Iul 2009 08:48:54    Titlul subiectului: 113948

S-ar putea folosi locomotive sau rame cu alimentare bimodala.
Insa trebuie sa existe un plan pe termen lung, sa stii daca ai de gand sa generalizezi partajarea retelelor metrou/tren sau daca doar pentru o linie se pun astfel de probleme; daca e o situatie unica, atunci n-are rost sa te complici, mai bine faci o statie de transbordare metrou/tren, cu liniile alaturate, metroul de o parte si trenul de cealalta a peronului ca sa fie o transbordare facila si ai rezolvat problema.
Insa "facaturi" de genul actualei linii catre aeroport, cu un tren lesinat care abia se taraie cu 25km/h, cu o transbordare in mijlocul campului, fara ca macar traseul de transbordare sa fie acoperit (!) - sa nu cerem covoare rulante, ca o sa lesine astia, o sa creada ca e ceva SF, desi sunt niste simple "scari" rulante orizontale - , apoi niste autocare private care nu au nici o treaba cu "orarul" afisat, in care sa stai sa bagi bagajele la bagaje, apoi sa le scoti iar la aeroport cred ca e cea mai stupida solutie posibila, dar ne face "cinste", e "made in Romania", se mai mira ca nu sunt calatori...
Macar un autobuz low-floor, gen Citaro, daca aduceau, era mai civilizat, ca faceai transbordarea facil, urcai direct cu troler-ul in autobuz, nu pierdeai vremea aiurea, nu-ti mai scoteai bagajele murdare etc...
Visam si noi cai verzi pe pereti, astia nu-s in stare sa faca nimic...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bygy007



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 03/Ian/2024
Mesaje: 239
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 14 Iul 2009 00:22:23    Titlul subiectului: 113992

In primul rind tensiunea mare care alimenteaza locomotivele este aleasa cu un singur scop putere mare pe sectiune mica a firului , (banuiesc ca se stie P=UXI) si mai are avantajul ca statiile de alimentare nu sint asa dese
In al doilea rind alimentarea este monofazica (exact ca acasa) iar la cele care au actionarea in curent alternativ au motoare trifazice , pentru actionarea lor mai intii se scade tensiunea printr-un transformator apoi se redreseaza si se alimenteaza invertoarele cu curent continu care la rindul lor scot cele 3 faze necesare alimentarii motoarelor (banuiesc ca unul pentru 1, maxim 2 motoare)
La cele care au motoare cc se face altfel (nu imi aduc aminte bine dar daca nu ma insel transformatorul de pe locomotiva are mai multe trepte (prize) nu stiu daca au si rezistente si prin contactori se modifica curentul .
Din cite stiu mecanicul supravegheaza curentul prin motoare si modifica treapta cind el scade sub o anumita valoare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 14 Iul 2009 08:40:36    Titlul subiectului: 113994

bygy007 a scris:
In primul rind tensiunea mare care alimenteaza locomotivele este aleasa cu un singur scop putere mare pe sectiune mica a firului , (banuiesc ca se stie P=UXI) si mai are avantajul ca statiile de alimentare nu sint asa dese
Scopul principal este micsorarea pierderilor pe retea. Daca vrei sa transporti o "putere" P, o poti face sub forma U x i sau u x I, unde am notat cu U si I tensiunea respectiv intensitatea "mare" si cu u si i tensiunea respectiv intensitatea "mica".
Alegand varianta cu tensiune mare, U, rezulta ca in retea va fi un curent (intensitate) mica.
Pierderile de energie sunt de forma (I^2)xR sau (i^2)xR, aici apare diferenta, practic pierderile cresc cu patratul cresterii intensitatii sau altfel spus pierderile cresc cu patratul scaderii tensiunii.

Mai concret, daca tensiunea din fir ar fi 13.500V in loc de 27.000V, deci o scadere de 2 ori a tensiunii, pierderile ar creste de 4 ori.

Intr-adevar, tensiunea ridicata face posibila si distante foarte mari intre statiile de redresare/alimentare.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 02 Dec 2009 14:54:25    Titlul subiectului: 120784

Iata 2 dintre proiectele de retea pentru metroul bucurestean:

1. Proiect publicat in numarul din octombrie 1983 al revistei "Der Stadtverker".

Dupa cum vedeti, a existat intentia ca un tronson al magistralei inelare sa porneasca din statia Crangasi, cu puncte de transbordare la Armata Poporului si (Piata) Sudului, ceea ce ar putea explica actualele configuratii ale statiilor Crangasi si Armata Poporului.

2. Proiect la nivelul lunii octombrie 1990, publicat in "Railway Gazette International".

Dupa cum vedeti, multe din "povestile" din ultimul timp, cu proiecte grandioase, nu sunt decat reluari ale unor proiecte vechi.

Apar si magistrala 5: Pantelimon - Drumul Taberei, si magistrala 6: Colentina - Rahova, si magistrala 4: Laromet - Giurgiului...



z-1983-10-ProiecteMETROU.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  77.97 kb
 Vizualizat:  de 18204 ori

z-1983-10-ProiecteMETROU.JPG



z-1990-XX-ProiecteMETROU.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  75.65 kb
 Vizualizat:  de 18204 ori

z-1990-XX-ProiecteMETROU.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sab



Data înscrierii: 14/Sep/2008
Ultima vizita: 04/Aug/2013
Mesaje: 1354
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 02 Dec 2009 18:19:44    Titlul subiectului: 120799

Catalin Ghita a scris:
Dupa cum vedeti, a existat intentia ca un tronson al magistralei inelare sa porneasca din statia Crangasi, cu puncte de transbordare la Armata Poporului si (Piata) Sudului, ceea ce ar putea explica actualele configuratii ale statiilor Crangasi si Armata Poporului.

Crangasi da, Armata Poporului nu are nimic deosebit. Prima schita este in linii mari acelasi plan ca cel prezentat aici http://tramclub.org/viewtopic.php?t=11784. Diferenta apare prin legarea tronsonului NG-LdC de fosta M3 (varianta care ajungea in Pantelimon, nu cea actuala cu Dristor 2)
Un lucru interesant la schita datata 1990. Tronsonul NG-LdC inca mai facea parte in acel an din inelara.. (??). Acelasi lucru il gasim si intr-o schema postata de rosetti61 si datata tot 1990.



metrou_proiecte_884(1990).jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  233.52 kb
 Vizualizat:  de 18159 ori

metrou_proiecte_884(1990).jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 02 Dec 2009 21:38:02    Titlul subiectului: 120808

Am o indoiala. Iata o schema de alimentare cu energie electrica a statiilor. Schema este datata inainte de 1989 . Ideea inelului disparuse in totalitate. In schimb apar numeroase linii scurte, in Rahova, pe Giurgiului, Colentina si Pantelimon. De remarcat ca actuala M 4 se limita la tronsonul 1 Mai - BASARAB . Interesant, nu ?


Rosetti.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  88.17 kb
 Vizualizat:  de 18136 ori

Rosetti.jpg



colentina.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  94.37 kb
 Vizualizat:  de 18038 ori

colentina.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
CRAZY BOY



Data înscrierii: 22/Apr/2008
Ultima vizita: 09/Iul/2012
Mesaje: 368
Locație: Fundeni (jud. IF)

MesajTrimis: Mie 02 Dec 2009 22:13:53    Titlul subiectului: 120815

Cred ca cea care pleaca dinspre Obor se duce de fapt spre Centrala din Fundeni, unde exista o centrala electrica destul de mare. De la ea pleaca niste stalpi de inalta tensiune spre Zona Afumati.
Iata schema facuta cu ajutorul Google Earth.



Centrala electrica din Fundeni..jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  215.22 kb
 Vizualizat:  de 18117 ori

Centrala electrica din Fundeni..jpg



_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Feb 2010 17:57:37    Titlul subiectului: 123061

Eu as propune o linie de metrou in Colentina care ar deservi si Gara Obor. Se desprinde frumos la Electroaparataj din M5, prima statie la gara, a doua la D-na Ghica / Teiul Doamnei, a treia la Piata, 4 Fundeni, 5 Carfur, 6 Europa. Partea dintre Obor si D-na Ghica ar fi deservita de 2 statii de metrou utile, chiar daca nu se afla pe aceeasi magistrala.
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Feb 2010 18:08:12    Titlul subiectului: 123065

Neconcordante :
- De ce de la Izvor si nu de la Eroilor?
- Si de la Izvor la Universitate cum ajungi, trebuie sa subtraversezi la foarte mica adancime numeroase cladiri.
Magistrala M 6 (Alexandriei - Colentina prin Unirii) este propusa inca din 1989. (de pe vremea lui Ceausescu)
Pe vremea aceea statiile de la Unirii spre Colentina trebuiau sa fie urmatoarele :
Unirii (M 6) nod cu Unirii (M 1) si (M 2), apoi Mosilor (M 6) nod cu Mosilor (M 5), apoi Bucur Obor (M 6) nod cu M 1, apoi , Ghica Tei, Doamna Ghica, Fundeni, Europa cu posibilitatea prelungirii in Voluntari (3 statii).
M 6 ramura Alexandriei ar fi trebuit sa fie urmatoarea (vorbesc de proiectul anului 1989)
- Depou cu statie str Vidului ( unde este puscaria)
- Antiaeriana / Rahovei , nod cu Inelara
- Piata Rahova
- Calea Ferentari / Rahova
- Str Nasaud / Regina Maria
- Piata Unirii (M 6)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 13 Mai 2010 20:45:04    Titlul subiectului: 127002

Vin cu o propunere pentru Inelara. Nu stiu de ce toata lumea o vede ca pe o ramura a lui M 1 pe sub Stefan cel Mare / Mihai Bravu. Pentru mine ramura lui M 1 nu mi se pare ca facand parte dintr-o inelara.
Pentru acum cateva aspecte.
Statia Crangasi a inelarei nu este actuala statie ci una complet diferita
Asa cum v-ati dat seama sunt notate numai statiile de corespondenta.
Eu vad M 2 prelugindu-se tot la Otopeni, dar pe alt traseu ca M 7, prin Pipera - Tunari
M 4 mi se pare ca este cam in plus, nu o vad prelungindu-se dincolo de Parc Bazilescu. Si nu stiu cui i-ar mai folosi in conditiile lui M 7, nici nu o vad prelungindu-se pe Ghencea, nu-i vad rostul
Evident ca aceasta viziune este proprie si nu este cea perfecta.
In zilele urmatoare voi reveni cu detaliile traseului. Strict pentru Inelara, celalalte magistrale le stim deja rostul.



Despre InelarĂŁ.jpg
 Descriere:
I N E L A R A
 Mărime fișier:  143.96 kb
 Vizualizat:  de 16880 ori

Despre InelarĂŁ.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
CRAZY BOY



Data înscrierii: 22/Apr/2008
Ultima vizita: 09/Iul/2012
Mesaje: 368
Locație: Fundeni (jud. IF)

MesajTrimis: Joi 13 Mai 2010 21:39:14    Titlul subiectului: 127007

O astfel de inelara poate trece prin Fundeni ori pe la suprafata, ori pe la o foarte mare adancime, din cauza lacului care ocupa o zona destul de mare.
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Joi 13 Mai 2010 21:46:52    Titlul subiectului: 127008

Citat:
Vin cu o propunere pentru Inelara. Nu stiu de ce toata lumea o vede ca pe o ramura a lui M 1 pe sub Stefan cel Mare / Mihai Bravu. Pentru mine ramura lui M 1 nu mi se pare ca facand parte dintr-o inelara.
Pai, foarte simplu. Nu o vezi tu ca facand parte dintr-o inelara dar ea a fost gandita de la inceput ca inelara (vezi planurile). Ca a fost ea sucita de "Geniul Carpatilor" si comasata cu extensia lui M1 Erolilor - Gara de Nord, este alta mancare de peste. Dovezile a ceea ce zic eu exista in statia Basarab. Pe toate tablitele care informeaza asupra sensului de circulatie scrie "M3-Pantelimon" sau "M3-Dristor 2". Si in statia Grozavesti, tot pe un panou informativ, sensul catre Gara de Nord - Dristor 2 este notat cu M3. In planurile initiale, M3 era "inelara", M1 fiind Republica - Militari cu extensia catre gara. Dupa comasare, M3 a devenit M1 si M1 a devenit M3, au facut schimb de nume. Nici ramura Salajan - Saligny nu face parte din actuala M3, ci din inelara, semiinelul sudic. Actuala M1 este inexplicabil de lunga si cu traseul acesta ciudat tocmai datorita comasarii cu inelara, este o improvizatie ciudata.
_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 13 Mai 2010 22:47:38    Titlul subiectului: 127013

Pe Sos. Fundeni nu trebuie o adancime colosala, minus 20 metri este de ajuns. Dealtfel aceasta inelara va avea in multe locuri adancimea de minus 20 metri pentru ca in multe locuri nu urmareste bulevardele ci trece pe sub cladiri. Minus 20 metri este suficient si pentru locuintele din chirpici, fara fundatie. De precizat 2 lucruri, si anume :
- M 6 care era in proiect inainte de 1989 de la Unirii la Mosilor avea un traseu undeva la minus 25 metri la Unirii si minus 20 metri la Mosilor datorita aceluiasi lucru, pe portiunea respectiva se trece pe sub cladiri.
- Exista cel putin 2 exemple de tunele in tara unde pe deasupra sunt cladiri care nu au nici o problema, si anume la Galati si la Constanta. Cel putin la Constanta cota tunelului - care este dublu este de minus 13,5 metri si are deasupra inclusiv blocuri de 10 etaje.
De ce sa vad neaparat M 1 ca o inelara ? Eu nu o simt ca o inelara. Ca are un traseu destul de lung, care este baiul ?
Inelara "mea" in partea de nord trece prin multe puncte interesante pe care le voi discuta pe rand cu alta ocazie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
sab



Data înscrierii: 14/Sep/2008
Ultima vizita: 04/Aug/2013
Mesaje: 1354
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 14 Mai 2010 08:17:35    Titlul subiectului: 127017

Kaustik a scris:
Nu o vezi tu ca facand parte dintr-o inelara dar ea a fost gandita de la inceput ca inelara (vezi planurile.
Inelara a fost gandita pe traseul de la Iancului spre Pantelimon, nu spre Muncii si D2, ceea ce este cu totul altceva. Practic odata ce traseul a fost schimbat nu s-a mai respectat planul initial, asa ca nu putem spune ca actuala ramura a M1 este chiar inelara initiala. .
Chiar daca in forma de acum seamana mai mult cu o inelara, nu asta a fost gandirea initiala, iar modificarile facute ulterior constructiei statiei Crangasi au dus la compromiterea iremediabila a planului initial. Practic acum avem o combinatie ciudata intre o magistrala E-V si o inelara.
Acum, data fiind situatia rezultata dupa modificarile de plan, am avea urmatoarele variante :
1. Daca vrem neaparat o inelara pe la Crangasi trebuie gasit alt traseu de la Crangasi incolo spre N/E, posibil si cu modificari ale statiei Crangasi in cazul in care aceasta este cap de linie pentru semiinelara de sud.
2. Limitam M1 la Crangasi (peronul central, o singura linie pentru sosire si plecare) si facem o inelara adevarata D2-GdN-Crangasi-Lujerului-D3.
3. Ar exista si varianta foarte interesanta, dar nu stiu cat de posibila, de a activa subsolul de la GdN si practic sa se duca M1 pana acolo (cap de linie, asa cum era in planul initial), in loc sa aiba cap de linie la Crangasi ca in varianta anterioara. Sau poate chiar inelara de sud (daca se merge pe doua semiinele) sa aiba capat acolo, solutia este flexibila.
4. M1 si inelara intregita ambele cu capat la D2. Cam greu cu statia actuala D2....
5. Poate in viitor cineva se va gandi la o inelara interioara si la una exterioara, asa cum exista in multe orase. Inelara interioara ar putea urma traseul actualului inlel de circulatie care se va inchide odata cu finalizarea Pasajului Basarab. Deci inelara interioara sa mearga de la D2 la Victoriei pe traseul actual, apoi pe sub Titulescu, sos Grozavesti, Trafic Greu, etc. Problema este ca zona aceasta este mai putin dezvoltata, dar poate ca dupa ce criza va fi trecut se vor reactiva marile proiecte imobiliare de acolo.
Revenind putin la istorie, in toate planurile M1 se termina la Semanatoarea (sau la Pod Grant in unele), ceea ce era dupa aceea se numea "tronson de legatura cu GdN", deci nu se mai numea M1...
Mai tarziu, dupa ce s-a construit GdN-D2 a a aparut ciudatenia si mai mare ca, desi metroul mergea direct pana la D2, de la GdN se trecea pe M3....Celebra formulare MI+III, care si acum mai este folosita de unii angajati METROREX...
Andrei11 a ridicat o problema interesanta, si anume traseul viitoarei inelare de sud, pentru care intr-adevar un traseu mai logic daca ne luam dupa trama stradala este pe la Aparatorii Patriei, nu pe la Pta Sudului . Nu stiu de ce se insista pentru Pta Sudului, ca eu nu vad de acolo cum se ajunge la Dristor (posibil pe sub viitorul fost lac Vacaresti ?). Problema este ca Aparatorii Patriei nu a fost gandita ca nod, dar avand in vedere precedentele Dristor, Basarab si NG, vedem ca acest lucru se poate rezolva relativ usor prin diverse improvizatii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
HORIA



Data înscrierii: 26/Apr/2006
Ultima vizita: 16/Aug/2023
Mesaje: 141
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 09 Iun 2010 14:20:39    Titlul subiectului: 128127

In legatura cu stirea de astazi ( http://www.cotidianul.ro/116829-Imprumutul_pentru_linia_de_metrou_Gara_de_Nord-Otopeni_avizat_de_Guvern) cu privire la viitoarea Magistrala Gara de Nord-Otopeni, stie cineva cam pe unde va fi amplasata statia Piata Victoriei si pe unde se va lega de Gara de Nord? Din statia Gara de Nord 2 s-ar putea utiliza tunelele lui M3 sau, inainte de PV2, se poate sapa drept pe sub B-dul Ion Mihalache .
_________________
R.I.P. 20
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
sab



Data înscrierii: 14/Sep/2008
Ultima vizita: 04/Aug/2013
Mesaje: 1354
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 09 Iun 2010 14:39:16    Titlul subiectului: 128129

Din statia GdN2 nu se pot folosi sub nicio forma tunelurile fostei M3, ci doar eventual de la GdN1.
Tunelurile fostei M3 nu exista decat intre Muzeul CFR (mai exact inainte de GdN1) si Basarab , insa eu nu prea cred ca mai pot fi folosite din cel putin 3 motive:
1. nu ajung la GdN1, se infunda la muzeul CFR
2. odata cu M4 tunelurile au fost partial distruse, devenind inutile
3. odata cu pasajul Basarab s-a pus bomboana pe coliva, fundatia unei rampe a fost facuta exact in tuneluri, asa ca le-a obturat complet, nu mai pot fi prelungite.
Asa ca...nici o sansa. Doar sa sape alte tuneluri la mai mare adancime, pe sub M1 in cazul in care nivelul 2 de la GdN1 mai poate fi folosit la ceva....
Statia PV3 va fi amplasata cel mai probabil sub Mihalache in zona turnului BRD. De legat cu GdN se va lega ...prin schimbarea magistralei si o statie cu M1 Very Happy
Desi daca ma gandesc bine, din punct de vedere al interconectarii ar fi mai buna o statie in fata Muzeului Antipa, sub Bd Kiseleff..
Daca vor neaparat sa faca legatura acestei magistrale cu GdN eu nu vad decat amenajarea unei statii noi GdN3 in remiza actuala si prelungirea traseului de la PV3 pe sub Buzesti, utilizand partial actualul tunel al M1 sau sapand unul complet nou.



Pv3(2).jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  69.65 kb
 Vizualizat:  de 16088 ori

Pv3(2).jpg



GdN3.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  80.25 kb
 Vizualizat:  de 16080 ori

GdN3.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
survola



Data înscrierii: 18/Mai/2008
Ultima vizita: 25/Aug/2021
Mesaje: 232
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Mie 09 Iun 2010 19:23:35    Titlul subiectului: 128139

Eu cred Very Happy ca statia de la Victoriei o sa fie sub spatiul verde din spatele muzeului Antipa. Credeti ca se poate sapa un tunel pe sub actuala linie dintre Pta Victoriei si GdN ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rosetti61



Data înscrierii: 03/Iul/2006
Ultima vizita: 26/Apr/2024
Mesaje: 1178
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Mie 09 Iun 2010 21:25:41    Titlul subiectului: 128148

Si atunci "racordul" de la Pajura va ramane in rezerva - daca n-au sucit linia asta - ba de la Aurel Vlaicu, ba de la Piata Victoriei, ba de la Gara, prin Pajura... Daca o conecteaza cu gara si trece pe Mihalache, iar avem ceva intortocheat - daca e Mihalache, sigur o ia pe Expozitiei, altfel ar trece pe sub Kiseleff (indiferent pe unde o ia tot la Piata Presei se intalnesc variantele.
Sunt patru variante:
- de la Gara, comun cu M4 pana la 1 Mai si de acolo pe Expozitiei pana la Piata Presei si mai departe.
- de la Gara cu statie sub Duca si iesire pe Mihalache (ori merge pana la Clabucet si Expozitiei, ori iese spre Marasti)
- de la Victoriei pe Mihalache si Expozitiei
- de la Victoriei pe Kiseleff si mai departe.

Fezabile sunt prima si a treia varianta.

Ar mai fi si varianta cu remiza-statie si conectarea cu Piata Victoriei (de aici ori Mihalache, ori Kiseleff)

_________________
Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Metroul bucurestean Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 19, 20, 21  Următoare
Pagina 11 din 21

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community