Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Mijloace de transport turistice
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 29 Aug 2007 12:59:08    Titlul subiectului: Mijloace de transport turistice 82107

Orasul Piatra-Neamt va beneficia in viitorul apropiat de doua sisteme moderne de transport. Primul se refera la telegondola iar al doilea, la telescaun. Ambele modalitati de transport au caracter turistic.
Mentionez ca in Piatra-Neamt a mai functionat un... "teleferic primitiv" pe dealul Cozla - in iernile bogate in zapada - unde era amenajata o partie de schi. Telefericul de care am amintit era format din stalpi metalici, fire de legatura si "elemente de tractare" pentru schiori. Din cauza unui incident petrecut pe pista, s-a renuntat o perioada de timp la acest teleferic. La inceputul anilor 2000 imi amintesc ca sistemul era ruginit, o parte din barele de sustinere erau indoite iar firele si elementele de tractare lipseau cu desavarsire.
Orientarea orasului spre standarde europene a deschis noi perspective de afirmare. In primul rand, dpdv al transporturilor, s-au introdus troleibuzele, considerate practice si ecologice. Alte doua aspecte demne de lauda sunt introducerea telefericului si a telegondolei.
Am sa prezint, pentru inceput, cateva articole din "Monitorul de Neamt":

Cotidianul: "Monitorul de Neamt", editia din 31.10.2005
Titlul articolului: Verde pentru telegondolă și lift înclinat pe Pietricica

"Legislativul local a dat girul executivului pietrean pentru studiul de fezabilitate al instalației gondolă și liftului înclinat, cu stație de vîrf pe Cozla și stație de bază pe Pietricica. Aceste noi investiții ar urma să fie realizate în strînsă legătură cu proiectul privind dezvoltarea infrastructurii turistice de pe Cozla, aflat în evaluare la București, în vederea accesării sprijinului financiar nerambursabil al Uniunii Europene.
Reamintim că potrivit proiectului de înființare a unei baze turistice pentru sporturile de iarnă pe Cozla, ar urma să fie amenajate două pîrtii de schi - una pentru începători, iar cealaltă - pentru avansați, montat un telescaun cu capacitatea de 1.200 persoane/ oră pentru transportul de la baza pînă la vîrful pîrtiilor, asigurat sistemul de iluminat care va da posibilitatea accesului turiștilor pînă la ore tîrzii, construit un centru pentru servicii și închiriere de material sportiv și amenajat un patinoar artificial. Municipalitatea pietreană susține ca necesară construirea unei telegondole care să asigure transportul turiștilor pînă la baza telescaunului de pe Cozla: aceasta ar avea stația de plecare la cota 340, pe Pietricica, iar cea de sosire - la cota 455, pe Cozla. Autoritățile au în proiect amenajarea stației de sosire a telegondolei cu o serie de facilități pentru agrement, atît pentru perioada de iarnă, cît și în cea de vară: restaurante, cafenele, terase, terenuri de tenis, volei, badminton, minifotbal, piste speciale pentru mini-bob, mountain-bike, discoteci.
Realizarea liftului înclinat a fost argumentată prin necesitatea valorificării potențialului Muntelui Pietricica. Stația de plecare ar fi la bază, în apropierea firmei Staro, iar cea de sosire - la cota 495. Valoarea estimativă a celor două investiții ar fi de 7,5 milioane de euro - 2,46 milioane euro pentru realizarea liftului înclinat și 4,32 milioane euro pentru telegondolă. Calculată la numărul potențial al turiștilor și valoarea unui bilet, de 1,7 euro/ 6 RON (60 mii lei)/ persoană, perioada de amortizare a celor două investiții ar fi de 24 de ani."

Cotidianul: "Monitorul de Neamt", editia din 5.07.2006
Titlul articolului: Se pregătește terenul pentru telegondolă și telescaun
• legislativul pietrean a aprobat schimbarea categoriei terenurilor de pe Cozla și din parcul cu același nume • în cele două zone vor fi făcute defrișări, pentru amenajarea traseelor celor două investiții •

"Consilierii locali ai municipiului Piatra Neamț și-au dat acceptul pentru schimbarea categoriei de folosință a suprafețelor ocupate, în prezent, de vegetație forestieră situate în punctele Cozla, din zona Dărmănești, și Parcul Cozla. Acestea au fost trecute la categoria alte terenuri, în scopul realizării telegondolei și telescaunului. Cele două investiții sînt incluse în planul Consiliului Local al municipiului Piatra Neamț, iar pentru realizarea lor este necesară crearea a două culoare de trecere, ceea ce va implica defrișarea vegetației forestiere existente pe cele două suprafețe. Traseul pentru telegondolă va avea o lungime de 663 de metri și o lățime de 14 metri, iar suprafața va fi de 9.282 de metri pătrați. Terenul este situat în parcul Cozla, proprietate a municipiului Piatra Neamț, și a fost concesionat societății Urban, pe bază de contract. Traseul pentru telescaun va avea o lungime de 473 de metri, o lățime de 14 metri și o suprafață de 6.622 de metri pătrați. Această suprafață este situată în punctul Cozla, de asemenea proprietate a municipiului Piatra Neamț, și a fost dată spre administrare Ocolului Silvic Gîrcina. Defrișarea celor două culoare este absolut necesară, în vederea instalării stîlpilor de susținere atît pentru telegondolă, cît și pentru telescaun. Pentru realizarea lucrărilor, a fost necesară schimbarea categoriei terenurilor, cu avizul consilierilor locali ai municipiului Piatra Neamț."

Cotidianul: "Monitorul de Neamt", editia din 28.10.2006
Titlul articolului: TELEGONDOLA. Pas important pentru statutul turistic al municipiului Piatra Neamt

• complexul investitional cuprinzînd telegondola, telescaunul si pîrtiile de schi va fi trambulina de lansare a „Perlei Moldovei“ spre circuitul turistic european • traseul telegondolei - Gară-3 Coline (Cozla) - va avea o lungime de 2.150 m • baza de agrement si pentru sporturile de iarnă va fi o foarte importantă atractie pentru turisti, dar si pentru mediul de afaceri, cu implicatii asupra creării de noi locuri de muncă •

"Piatra Neamt este una dintre putinele orase din România care se află între munti si, ca atare, beneficiază de un avantaj, atunci cînd vine vorba de turism. Numai că oamenii s-au plictisit să viziteze anumite localităti numai de dragul peisajului. Astfel, desi la nivel national se înregistrează o dezvoltare importantă a turismului, statisticile arată că Piatra Neamt stagnează de o bună perioadă de timp. Sînt turisti care se cazează în orasul nostru pentru a face, mai apoi, turul mănăstirilor, însă, în ultima vreme, pretentiile au început să crească.
Acesta este motivul pentru care executivul pietrean si-a propus realizarea, începînd cu 2006, a unui pachet amplu de proiecte de infrastructură, menite să schimbe înfătisarea orasului si să ofere locuitorilor săi conditii îmbunătătite de viată. În acest context, o importantă deosebită va fi acordată creării infrastructurii turistice, unul din obiectivele dezvoltării viitoare a orasului fiind transformarea sa într-un important centru turistic.

Bază sportivă si de agrement de 14 milioane de euro

La începutul lunii august, s-a făcut primul primul pas spre concretizarea unuia dintre proiectele foarte importante si asteptate de multi dintre cetătenii municipiului Piatra Neamt: începerea lucrărilor la telegondolă. Este vorba de un proiect mai vechi al Primăriei municipiului Piatra Neamt, ce a fost prezentat si supus dezbaterii publice, primind reactii pozitive din partea cetătenilor, în două întîlniri ce au avut loc în lunile ianuarie si aprilie, anul curent.
Telegondola, alături de celelalte obiective care vor fi date în folosintă pînă la finele acestui an, ar putea fi exact gura de oxigen de care are nevoie turismul pietrean. Telegondola, sau „Gondoperla“, cum a fost denumită de pietreni, va avea un singur traseu - Gară-Trei Coline. După consultarea unei echipe de specialisti austrieci, s-a ajuns la concluzia că solutia cea mai bună pentru statia de plecare este Gara, astfel încît telegondola să aibă o lungime de traseu acceptabilă (2.150 m). Statia de plecare, împreună cu cea de sosire de pe Muntele Cozla (cota Trei Coline) se vor constitui în puncte de atractie ale întregului ansamblu, aici urmînd să fie construite spatii comerciale, cafenele, spatii de cazare.
De aici, toti cei care doresc să se bucure de plăcerile iernii vor putea schia pe pîrtia special amenajată. De asemenea, va fi montat un telescaun cu capacitatea de 1.200 persoane/ oră, pentru transportul de la bază pînă la vîrful pîrtiilor, va fi asigurat sistemul de iluminat care va da posibilitatea accesului turistilor pînă la ore tîrzii si va fi construit un centru pentru servicii si închiriere de material sportiv.
Instalatia de telegondolă va include 9 stîlpi de sustinere (4 în oras si 5 pe muntele Cozla), 33 de telecabine cu o capacitate de 8 persoane fiecare, lucrările urmînd a fi finalizate în trimestrul II 2007.
Valoarea estimativă pentru întreaga investitie (incluzînd pîrtiile de schi si instalatia de telescaun aferentă) se ridică la 14 milioane de euro.

Telegondola, o investitie „spectaculoasă, durabilă, în folosul localitătii“

Municipalitatea pietreană consideră că investitia, care a început să se deruleze în ritm alert, este una spectaculoasă. Primarul Gheorghe Stefan, promotorul acestei investitii, consideră că telegondola ar putea avea o puternică influentă pozitivă asupra dezvoltării municipiului nostru. Nu este vorba numai de atragerea de turisti, ci si de oportunitătile de afaceri care se deschid cu această ocazie, acestea implicînd si crearea de noi locuri de muncă. „Telegondola care va exista în Piatra Neamt este cea mai importantă investitie realizată în orasul nostru, după revolutie. Este una spectaculoasă, durabilă, în folosul localitătii. Prin realizarea ei, se vor crea foarte multe locuri de muncă pentru cetătenii orasului. Avem convingerea că telegondola va atrage multi turisti, va fi o atractie pentru zona noastră. Planurile Primăriei Piatra Neamt nu se opresc aici. Pentru anul viitor, avem programate alte investitii majore, pe care trebuie să le analizăm în amănunt si să le fixăm si în functie de bugetul pe care îl vom avea la dispozitie. Intentiile noastre sînt să acoperim albia rîului Cuiejdi, să realizăm scările rulante pe Pietricica si alte cîteva, dar trebuie să vedem pe ce buget ne vom baza“, a declarat primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Desfăsurare de forte pe plan local

Pînă a se ajunge la materializarea acestui proiect, nu a fost deloc usor. Initial, s-a sperat în obtinerea unor fonduri de la Uniunea Europeană, însă occidentalii, desi au anuntat că Piatra Neamt este poarta către o zonă turistică vastă, au refuzat să finanteze proiectul, considerînd că au alte obiective mai importante. E adevărat, prin Piatra Neamt nu trece, momentan, nici o autostradă si nici un drum european, însă conducerea Primăriei a considerat că acest lucru nu trebuie să ducă la o plafonare a localitătii. De aceea, la începutul lunii iulie, consilierii locali si-au dat acceptul pentru schimbarea categoriei de folosintă a suprafetelor cu vegetatie forestieră situate în punctele Cozla, zona Dărmănesti si Parcul Cozla. Acestea au fost trecute la categoria alte terenuri, în scopul realizării telegondolei si telescaunului. Cele două investitii sînt incluse în planul Consiliului Local al municipiului Piatra Neamt, iar pentru realizarea lor este necesară crearea a două culoare de trecere, ceea ce implică defrisarea vegetatiei forestiere existente pe cele două suprafete. Defrisarea celor două culoare a fost absolut necesară, în vederea instalării stîlpilor de sustinere atît pentru telegondolă, cît si pentru telescaun.

O investitie pentru posteritate

De această investitie vor beneficia si generatiile viitoare care vor avea sansa să parcurgă momente importante ale dezvoltării localitătii, în contextul integrării în Uniunea Europeană.
În acest context, demararea lucrărilor a purtat amprenta unor gesturi simbolice: la turnarea primului cancioc de beton, la baza pilonului de sustinere a telegondolei, într-un cilindru metalic, au fost introduse mai multe documente, astfel încît ideea acestei investitii să rămînă eternă. Au fost lăsate posteritătii o informare legată de această investitie, precum si mai multe planse ale fundatiei si ale telegondolei. Autoritătile speră că aparitia acestui obiectiv va propulsa municipiul Piatra Neamt acolo unde merită, adică în circuitul turistic european."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 29 Aug 2007 13:21:59    Titlul subiectului: 82109

Am sa prezint si o serie de fotografii. Mentionez ca acestea au fost preluate de pe site-ul: http://foto.neogen.ro


Telegondola.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  37.63 kb
 Vizualizat:  de 46795 ori

Telegondola.jpg



Telescaunul de pe Cozla 1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  41.79 kb
 Vizualizat:  de 46795 ori

Telescaunul de pe Cozla 1.jpg



Telescaunul de pe Cozla 2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  30.84 kb
 Vizualizat:  de 46795 ori

Telescaunul de pe Cozla 2.jpg



Telescaunul de pe Cozla 3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  35.09 kb
 Vizualizat:  de 46795 ori

Telescaunul de pe Cozla 3.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
blood13



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 21/Mar/2018
Mesaje: 110
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 29 Aug 2007 15:44:37    Titlul subiectului: 82114

Gondolele se afla chiar in garajul de autobuze (langa actualul bazar).
_________________
Tiberiu Sufitchi
http://iasi.stfp.net | http://myaviation.net/?uid=9398
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 29 Aug 2007 22:06:01    Titlul subiectului: 82120

Voi continua prezentarea cu-n set de articole care reda modul de executare si totodata de inaintare al lucrarilor aferente telescaunului si telegondolei.

Cotidianul: Monitorul de Neamt, editia din 27.02.2007
Titlul articolului: Baza turistică de pe Cozla prinde contur

• s-au turnat fundatiile pentru pilonii de sustinere, dar trebuie să sosească stîlpii • telescaunul, în schimb, se apropie de etapa probelor • „asteptăm să se facă frumos“, spune directorul Perla Invest •

"Cea mai mare investitie a actualei administratii locale, telegondola, se derulează cu pasi lenti, în prezent, din cauza vremii nevaforabile. Desi constructorii au avut parte de o iarnă cît se poate de propice, conditiile meteorologice din ultima săptămînă au făcut ca, în prezent, la telegondolă să se lucreze foarte putin. Viorel Gafita, directorul societătii Perla Invest, care se ocupă de realizarea telegondolei si telescaunului, spune, însă, că stadiul este cu mult mai avansat decît planificările initiale. Acesta a subliniat că, în afară de faptul că s-a semnat contractul cu Alpha Bank, în baza căruia Perla Invest a contractat un credit de pînă la 400 de miliarde de lei vechi, nici muncitorii n-au stat degeaba. „S-a lucrat si se continuă lucrările la statia de la Gară, punctul de plecare al telegondolei. A fost turnată fundatia pentru stîlpii 1, 4, 6, 7 si 8 si trebuie să ne sosească si stîlpii. Asteptăm să se facă frumos. Este greu de lucrat pe munte. Conditiile sînt diferite de cele pentru constructiile obisnuite“, a declarat Viorel Gafita. Din spusele acestuia, mai avansate sînt lucrările la telescaun. „Traseul telescaunului începe din statia Obor, din vale, si se duce pînă sus, în zona antenelor. Distanta în linie dreaptă ar fi cam de 630 de metri, însă, fiind panta, va fi de peste opt sute de metri. La telescaun, sapte din cei opt stîlpi sînt pusi. Statiile de plecare si de sosire sînt montate. Este adus tot echipamentul, cablu, scaune. Mai trebuie făcut terasamentul pentru stîlpul sapte, pentru a fi si acesta montat. Apoi, va fi întins cablul, se va face alimentarea cu energie si începem probele de sarcină. Asta va fi chiar la urmă, după ce facem probele sistemului. Mai durează, însă. Au venit si reprezentantii austrieci, care ne vor ajuta atît la montat, cît si la efectuarea testelor“, a mai spus Viorel Gafita.
Telescaunul va avea o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră. Se preconizează că marea lor parte vor fi schiorii. Intentia autoritătilor, pentru Cozla, este ca acesta să devină un punct de atractie vital pentru turistii care vor veni la Piatra Neamt. În afara restaurantului, hotelului si a panoramei, municipalitatea a gîndit, în această zonă, si pîrtii de schi, atît pentru începători, cît si pentru avansati. La aceasta din urmă se lucrează în prezent - la defrisare si amenajare. În paralel, a fost atacată si o lucrare cu caracter de noutate pentru municipiu: amenajarea tubingului în zona statiei de sosire a telescaunului. Astfel, aici, amatorii de distractii vor putea să alunece pe pîrtie cu anvelope de masină.
Telegondola, telescaunul si întreaga bază turistică gîndită de municipalitate pentru masivul Cozla se ridică la peste 14 milioane de euro."

Articolul prezentat mai jos a fost preluat de la: http://www.realitateamedia.ro
Titlul articolului:Au sosit gondolele!
Data: 23.07.2007

* la sfarsitul saptamanii trecute au sosit din Austria 18 din cele 30 de telecabine * in noiembrie, pietrenii vor inaugura telescaunul

"Telescaunul si telegondola din Piatra Neamt, sunt din ce în ce mai aproape de materializare. Dupa ce au fost aduse instalatiile pentru telescaunul ce va deservi partia de schi de pe Cozla, la sfarsitul saptamanii trecute au sosit la Piatra Neamt, si 18 din cele 21 de cabine ale telegondolei. Ca si instalatiile, cabinele au fost furnizate de firma austriaca Doppler Mayer. Acestea au capacitate de opt persoane sau 640 de kg si sunt cele mai moderne in materie de cabine, fiind fabricate in 2006.

"Sunt foarte multumit de cum se lucreaza, sunt foarte multi constructori, avand in vedere faptul ca suntem pe ultimele trei sute de metri. Chiar acum ma aflu in varful muntelui Cozla si supervizez amenajarea transformatorului electric ce va fi pus in functiune. Facem probe si pentru telescaun. Singurul impediment in oras, este faptul ca cetatenii sunt obisnuiti sa vada foarte multi lucratori la un obiectiv, cel putin cum sunt cei care amenajeaza pavele, dar aici este vorba de niste lucrari care se fac numai cu mana de lucru ultraspecializata. De exemplu, anumite suduri speciale nu pot fi efectuate de orice sudori", a declarat Dan Campeanu, directorul Directiei Tehnice a Primariei Piatra Neamt.

In cursul zilei de astazi, vor ajunge in Piatra Neamt si stalpii tronconici din tabla rulata ce vor sustine telegondola. Primul stalp va fi pozitionat la statia de plecare amenajata in fata garii, iar cel de-al doilea, pana va fi turnat in structura de beton din fata bisericii de la gara, va fi asezat si el alaturi de primul stalp.

In prima etapa, au fost aduse 18 cabine de telegondola, ce vor putea transporta aproximativ 800 de turisti. Acestea vor fi completate in curand cu alte trei cabine, pentru ca in final sa se ajunga la peste 30, ce vor realiza un transport de circa 3.000 de persoane.

"Firma austriaca Dopple Mayer este cea mai buna din lume la ora actuala. Noi lucram doar cu ei pentru ca au si cei mai buni specialisti. Cu austriecii am reusit si am intins si cablul de la telescaun, mai greu va fi cu cel pentru telecabine, ca va trebui sa intindem cablul peste cateva proprietati private. Dar vom construi despartituri de protectie peste propritatile oamenilor, si nu ar trebui sa mai fie probleme. La cat de rapid se misca austriecii la telescaun, avem incredere ca va fi la fel si la telegondola. Contractul nostru este «instalatie la cheie» pana in luna septembrie, doar noi ne agitam degeaba ca asa ne este firea. Dupa graficul de executie, ar trebui terminat obiectivul la sfarsitul lunii septembrie, dar cel mai sigur, pietrenii vor avea totul gata in luna noiembrie, cand vom pune in functie telescaunul. Obligatia nostra este sa facem functionala platforma unde va sosi telegondola", a precizat Dan Campeanu, directorul tehnic al Primariei.

In pasi repezi, amenajarea de pe dealul Cozla incepe sa semene cu cele din statiunile consacrate. Pe langa faptul ca pietrenii vor avea telescaun si telegondola, in punctul de sosire de pe dealul Cozla, acestia vor avea parte si de o tratatie ca la carte. Municipalitatea nu vrea sa se opreasca doar la atat. Momentan doar la stadiul de proiect, construirea unor puncte de relaxare si distractie, reprezinta un alt tel ce va fi conturat pe dealurile Cozla si Pietricica. Cei 6.000 de mp pe care-i ocupa statia de sosire de pe Cozla, urmeaza a fi concesionati viitorilor investitori ce ar urma sa construiasca restaurante si spatii de cazare. Vor mai exista puncte de prim-ajutor, comert sau sali de sport. Tot pe Cozla se doreste si amenajarea unui parc de distractii. Aceeasi idee pare a prinde contur si la statia de plecare a telegondolei, unde vor exista, de asemenea, spatii comerciale."

Articolul prezentat mai jos a fost preluat de la: http://www.realitateamedia.ro
Titlul articolului: A fost montat primul stalp al "Telegondolei"
Data: 03.08.2007

* aproximativ 50 de lucratori muncesc zilnic la amenajarea primul stalp al instalatiei de gondola * in prima faza au fost montate echipamentele mecanice pentru stalpul de sustinere

"Un proiect care unora li se parea utopic in urma cu cativa ani, cand primarul municipiului, Gheorghe Stefan, a pomenit pentru prima oara de el, va deveni, in scurt timp, realitate. Joi, proiectul "Telegondola" a mai inregistrat o etapa spre finalizarea sa, prin montarea primului din cei opt stalpi de sustinere a telefericului cu gondola. Stalpii tronconici din tabla rulata, ce vor sustine telegondola, au sosit imediat dupa aducerea in Piatra Neamt a cabinelor telegondolei. In prezent, constructorii lucreaza intens la amenajarea punctelor din oras in care vor fi montati ceilalti stalpi de sustinere. Furnizorul intregului echipament este firma Doppel Mayer, din Austria, cel mai mare fabricant de teleferice din lume.

"S-a montat echipamentul mecanic pentru primul stalp si urmeaza sa atasam si cablurile electrice, limitatoarele, contractorii si restul instalatiilor electrice. Cel de-al doilea stalp denumit «stalpul II prim» va fi postat langa biserica de la gara, cat de curand. Momentan a fost facuta armatura si montat cofrajul, s-a turnat betonul si dupa ce se usuca urmeaza sa montam si cel de-al doilea stalp. Sunt trei tronsoane ce vor fi puse la acesta, el este mai inalt decat primul stalp de sustinere. Oamenii lucreaza acum in locatia de langa fosta piscina din spatele Hotelului Central, la devierea utilitatilor, pentru ca sunt canalizari menajere, legaturi electrice, telefonie. La stalpul III, din fata bancii Transilvania, s-a turnat egalizarea, se lucreaza la armaturi, pentru ca stalpul va avea 57 de metri, cu cat urca telegondola, cu atat vor fi si stalpii mai inalti", a declarat inginerul Dan Campeanu, directorul societatii Perla Invest, societatea care se ocupa de lucrari.

Un alt proiect de interes al municipalitatii pietrene, telescaunul, este si el pe ultima suta de metri. Lucratorii au reusit in aceste zile sa urce la statia de sosire si scaunele ce vor transporta turistii de la baza muntelui Cozla spre varf, montarea lor fiind supervizata de echipa de lucru a firmei Dopple Mayer."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 29 Aug 2007 22:16:59    Titlul subiectului: 82121

Sa vedem si un nou set de poze, preluat de la http://www.poze-romania.com
Pozele pe care le-am prezentat referitoare la capatul de la gara al telegondolei nu sunt... de ultima actualitate. Dar cum altele mai recente n-am reusit sa descopar pana in prezent... m-am multumit si cu acestea.



Telegondola - capatul de langa gara 1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  259.99 kb
 Vizualizat:  de 46762 ori

Telegondola - capatul de langa gara 1.jpg



Telegondola - capatul de langa gara 2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  46.05 kb
 Vizualizat:  de 46762 ori

Telegondola - capatul de langa gara 2.jpg



Telegondola - capatul de langa gara 3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  49.02 kb
 Vizualizat:  de 46762 ori

Telegondola - capatul de langa gara 3.jpg



Telegondola - capatul de langa gara 4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  217.93 kb
 Vizualizat:  de 46762 ori

Telegondola - capatul de langa gara 4.jpg



Telescaunul pe Cozla.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  236.51 kb
 Vizualizat:  de 46762 ori

Telescaunul pe Cozla.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 04 Sep 2007 21:49:59    Titlul subiectului: 82353

Proiectele necesare pentru constructia telegondolei si telescaunului dateaza din anul 2005. Conform unui set de informatii neoficiale pe care l-am primit recent, pot afirma faptul ca lucrarile la telegondola se vor finaliza in cursul acestui an.
Fotografiile de mai jos, preluate de la http://www.skyscrapercity.com prezinta virtual cele doua instalatii (telegondola si telescaunul) in faza finala.



telegondola proiect 1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  67.34 kb
 Vizualizat:  de 46685 ori

telegondola proiect 1.jpg



telegondola proiect 2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  91.56 kb
 Vizualizat:  de 46685 ori

telegondola proiect 2.jpg



telegondola proiect 3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  82.33 kb
 Vizualizat:  de 46685 ori

telegondola proiect 3.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 15 Sep 2007 01:04:31    Titlul subiectului: 82800

Un articol publicat de Rompres la data de 07.09.2007 si preluat de la http://www.stirilocale.ro :

Titlul articolului: Telegondola din Piatra Neamt, in faza de finalizare


Ultimele materiale pentru telegondola care este construita in Piatra Neamt au ajuns in oras cu mai multe autocamioane din Austria, informeaza corespondentul ROMPRES. Directorul societatii "Perla Invest", care administreaza investitia, a spus, joi, ca termenul de finalizare a lucrarilor si darea in folosinta a telegondolei este 15 noiembrie. "Am intrat in linie dreapta si mai avem de turnat doar fundatia la ultimul stalp. Au fost aduse toate echipamentele necesare, iar de luni descarcam din cele 15 tiruri sosite din Austria", a declarat, pentru ROMPRES, directorul "Perla Invest", Dan Campeanu. Potrivit planului administratiei, pana in preajma sarbatorilor de iarna, va fi dat in folosinta primul traseu, in lungime de doi kilometri. Pentru inceput, vor fi in jur de 30 de cabine, a cate opt locuri, care vor circula permanent deasupra orasului, indiferent de anotimp, la o inaltime variabila, cea mai inalta cota fiind de 50 de metri. Instalatia va avea statia de plecare din fata garii, iar cea de sosire in Poiana Trei Coline, de pe muntele Cozla. Instalatia de telegondola va include noua stalpi de sustinere, patru in oras si cinci pe muntele Cozla. Oferind o priveliste panoramica a orasului, telegondola va face posibil transportul spre partiile de schi, dar si spre celelalte puncte de atractie de pe muntele Cozla, fiind un obiectiv turistic ce va putea fi valorificat indiferent de anotimp. Municipalitatea pietreana va realiza si o legatura de 2,5 kilometri intre muntele Pietricica si muntele Cozla, pe deasupra orasului. Transportul se va realiza cu doua cabine avand podeaua din sticla transparenta, a cate 40 de locuri fiecare. Partia de schi va avea un telescaun cu o capacitate de 1.200 de persoane pe ora, centru pentru servicii si inchiriere de echipament sportiv. Valoarea estimativa pentru intreaga investitie, incluzand partiile de schi si instalatia de telescaun aferenta, se ridica la 14 milioane de euro, suma obtinuta de municipalitate printr-un credit bancar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 15 Sep 2007 23:44:53    Titlul subiectului: 82818

Am revenit cu noi poze descoperite la http://www.piatra-neamt.net care prezinta stadiul actual al lucrarilor la telegondola si la teleschi.
In primele doua poze este surprins terminalul telegondolei din zona garii.



Lucrari in zona garii.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  227.02 kb
 Vizualizat:  de 46574 ori

Lucrari in zona garii.jpg



Lucrari in zona garii 2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  151.18 kb
 Vizualizat:  de 46574 ori

Lucrari in zona garii 2.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 15 Sep 2007 23:47:33    Titlul subiectului: 82819

In prima poza este prezentat un stalp de sustinere pentru reteaua aferenta telegondolei.
Iata si terminalul amplasat pe Cozla.



Stalp de sustinere pentru telegondola.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  133.68 kb
 Vizualizat:  de 46573 ori

Stalp de sustinere pentru telegondola.jpg



capat_de_linie_pe_cozla_151.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  170.25 kb
 Vizualizat:  de 46463 ori

capat_de_linie_pe_cozla_151.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 15 Sep 2007 23:50:59    Titlul subiectului: 82821

Un set de elemente pentru teleferic...
Sa vedem si placuta de santier pe care sunt prezentate obiectivele lucrarii si executantii acestora.



Elemente pentru teleferic.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  219.02 kb
 Vizualizat:  de 46571 ori

Elemente pentru teleferic.jpg



obiectiv_lucrare_111.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  291.58 kb
 Vizualizat:  de 46461 ori

obiectiv_lucrare_111.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 15 Sep 2007 23:59:02    Titlul subiectului: 82823

Am descoperit si un articol recent, publicat la http://www.realitateamedia.ro in care se explica cu mai multe amanunte scopul si caracteristicile lucrarilor executate.

Titlul articolului: Ieri au fost descarcate ultimele TIR-uri cu echipamente pentru Telegondola
Termenul final: 15 noiembrie!


"Proiectul "Telegondola pe Cozla" e aproape gata. Ieri au fost descarcate echipamentele din ultimele trei TIR-uri sosite din Austria. Sunt pregatite fundatiile pentru aproape toti stalpii iar de saptamana viitoare va incepe montarea uriasilor care vor sustine cablurile telegondolei. Supervizorul proiectului, inginerul Dan Campeanu (cel care este si directorul societatii Perla Invest, ce se ocupa de lucrari), da asigurari ca telegondola va functiona pana la 15 noiembrie. "Am intrat in linie dreapta, mai avem doar de turnat fundatia la ultimul stalp si in rest au fost aduse toate echipamentele necesare. De luni descarcam din cele 15 tiruri sosite din Austria. Acum muncim sa descarcam echipamentul. La telegondola s-a turnat si fundatia stalpului emblema, care va fi si cel mai inalt din stapli cu o inlatime de 57 de metri. Este vorba de stalpul de la Banca Transilvania. In prezent se face umplutura la stalp, iar montajul se va face dupa 29 de zile, daca este sa urmam instructiunile precise. Intre timp montam stalpii de pe munte iar pe 10 sau pe 11 septembrie, vrem sa turnam fundatia stalpului de la Piscina Central. La sfarsitul saptamanii, vor veni si specialistii de la Constanta sa inceapa montarea stalpilor", a declarat inginerul Dan Campeanu.
Doppelmayer - firma din Austria care asigura echipamentul pentru Telegondola - si-a onorat toate obligatiile tehnologice. Mai ramane de executat montajul. Constructorii estimeaza ca se poate lucra in ritm de un stalp pe zi. Dupa aceea, va urma operatiunea de montare a cablurilor de sustinere iar apoi, in luna noiembrie, probele.
Inginerul Dan Campeanu garanteaza ca peste doua luni pietrenii vor putea sa-si priveasca orasul de sus, din telegondole. Pentru realizarea proiectului, el si-a pus la bataie toata priceperea si tot timpul de care dispune. "Nu stiu de cand n-am mai avut vreo zi libera sau o noapte linistita. Muncim incontinuu", spune Dan Campeanu.
Punerea in functiune a Telegondolei va reprezenta un pas important in transformarea orasului intr-un important pol turistic. Daca pietrenii par sa se fi obisnuit deja cu proiectul acesta, exista printre strainii de aceste locuri (din tara si de peste hotare), o adevarata efervescenta. Sunt foarte multi cei care au auzit ce se pregateste in Piatra Neamt si abia asteapta sa vada cu ochii lor ce s-a realizat aici.
Iar Telegondola ar putea reprezenta doar primul impuls in dezvoltarea orasului. In cadrul proiectului de transformare a orasului urmeaza amenajarile de pe Pietricica, despre care se spune ca vor pune in valoare pozitia sa privilegiata in centrul orasului."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 08 Iul 2008 13:18:42    Titlul subiectului: 95489

Din diferite motive obiective, lucrarile la telegondola nu s-au finalizat la data amintita in postarea anterioara. Prezint mai jos doua articole, preluate din cotidianul "Monitorul de Neamt". Primul dateaza din 31.10.2007 iar cel de-al doilea, din 11.12.2007:

"PERLA INVEST MAI VREA CEVA PARALE

• telegondola si telescaunul au nevoie de lucrări suplimentare în valoare de 9,5 milioane de lei • societatea cere Consiliului Local un plus de 5 milioane de lei, aport în numerar la capitalul social • directorul Dan Cîmpeanu spune că banii trebuie pentru statiile de plecare/ sosire •

Telegondola si telescaunul au nevoie de o nouă infuzie financiară masivă. Sereleul Perla Invest creat de municipalitate pentru a se ocupa de realizarea lor în cadrul dezvoltării infrastructurii turistice pe dealul Cozla are nevoie de 9,5 milioane de lei noi pentru a acoperi lucrările suplimentare care trebuie făcute. Societatea a contractat, deja, un credit substantial la Alpha Bank Piatra Neamt, garantat de Consiliul Local, însă nu i-a fost de ajuns pentru că a intervenit... neprevăzutul. Directorul Perla Invest, Dan Cîmpeanu, a explicat că lucrările suplimentare sînt, în mare, statiile de plecare/ sosire ale celor două instalatii. În proiectul initial, licitat si adjudecat, telegondola pleca din pămînt si se oprea în pămînt. Telescaunul la fel. „Noi avem o listă cu lucrări suplimentare care va fi baza unui act aditional la contractul pe care îl avem cu Doppelmayr, dar avem si lucrări pe care le facem noi, prin încredintare directă. În principiu, este vorba de casele adiacente statiilor de plecare si sosire atît la telegondolă, cît si la telescaun, care nu au fost licitate. Sînt si alte lucrări suplimentare, apărute din cauză că am fost nevoiti să mutăm stîlpii de la gară si de la fosta piscină, dar în mare, ele se referă doar la clădiri“, a explicat Dan Cîmpeanu. Pentru a acoperi costurile, Adunarea Generală a Actionarilor Perla Invest (în spetă consilierii locali Gheorghe Munteanu, Ioan Negură si Adrian Alui Gheorghe, dar si Constantin Agheorghiesei si Cristian Vătăjelu) a hotărît, după o analiză temeinică, că e nevoie de 9,5 milioane de lei si că legislativul local ar putea asigura sursa acestor bani. „Prin majorarea capitalului social al societătii Perla Invest si/sau suplimentarea creditului contractat cu Alpha Bank sucursala Piatra Neamt“. Conducerea primăriei propune majorarea capitalului social cu 5 milioane de lei. Consilierii hotărăsc joi după-amiază
."


"IARNA ASTA PORNESTE TELEGONDOLA

• directorul Perla Invest promite acest lucru, chiar dacă ceata tine lucrările pe loc • Dan Cîmpeanu spune că după ce elicopterul va reusi să întindă cablurile, mai durează două-trei săptămîni: probe cu cablurile goale, probe cu telecabinele goale, probe cu telecabinele umplute cu nisip, autorizarea ISCIR •

Telegondola de la Piatra Neamt va porni în iarna aceasta. Chiar dacă nu neapărat în anul 2007, dar în prima lună a lui 2008, sigur. Promite Dan Cîmpeanu, directorul societătii Perla Invest, care are în grijă realizarea investitiei. „Iarna aceasta categoric va porni telegondola. În afară de cablurile pe care trebuie să le întindem pe stîlpi, mai trebuie făcute probe cu cablurile goale, probe cu telecabinele goale, probe cu telecabinele cu nisip si autorizarea ISCIR. În mod normal, discutăm de cîteva săptămîni. Dacă reuseste elicopterul să monteze cablurile - ceea ce nu cred pentru că deja e ceată iar - de Revelion am putea porni telegondola“, a declarat Dan Cîmpeanu. Planurile erau ca elicopterul adus de Doppelmayr să întindă cablurile pe si între stîlpi duminică. Cum prognozele indicau că va fi ceată la Piatra Neamt, operatiunea a fost devansată pentru sîmbătă, însă ceata a luat-o înaintea constructorilor. Elicopterul a venit de la Brasov, a survolat zona cît a putut vedea, după care a făcut cale-ntoarsă. E nevoie de vizibilitate măcar pe 20 de metri deasupra si între stîlpi. Se va întoarce în momentul în care conditiile meteo vor putea asigura măcar trei ore de soare pentru a putea fi întinse toate cablurile deasupra orasului. În schimb, Dan Cîmpeanu este foarte sigur că de Crăciun vor fi puse la muncă alte părti componente ale infrastructurii turistice dezvoltate pe Cozla. În spetă, pîrtia de schi, telescaunul si pîrtia de tubing pentru copii. „Tragem tare ca să dăm drumul de Crăciun acestor obiective“, a dat asigurări directorul Perla Invest. Totusi, si în acest caz, inaugurarea depinde de vreme. Oficialii mizează pe zăpadă naturală, mai ales că nu pot folosi tunurile de zăpadă artificială. „Tunurile de zăpadă nu pot fi pornite în conditiile meteo actuale, în primul rînd pentru că nu este finalizată aductiunea cu apă. Ca să putem porni tunurile de zăpadă avem nevoie de apă si de -5 grade C. Zăpada artificială se face noaptea. La pîrtie, însă, noi am mers pe prognoză si am mizat pe zăpadă naturală. În paralel, se lucrează la aductiunea de apă. Vor fi multe care se vor finaliza din mers“, a mai spus Dan Cîmpeanu.
Telegondola, telescaunul, pîrtia de schi, pîrtia de tubing si instalatia de zăpadă artificială sînt parte a unui proiect de avergură demarat la Piatra Neamt, valoarea estimativă ridicîndu-se la 8,3 milioane de euro
."

Pozele de mai jos au fost preluate de la http://www.poze.ro
Poza 1: Stalp pentru sustinerea telegondolei amplasat langa banca Transilvania;
Poza 2: Stalp pentru sustinerea telegondolei amplasat langa hotel Ceahlaul.



191.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  64.63 kb
 Vizualizat:  de 45827 ori

191.jpg



192.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  65.63 kb
 Vizualizat:  de 45827 ori

192.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 08 Iul 2008 13:36:51    Titlul subiectului: 95490

Spre sfarsitul anului 2007, lucrarile la telegondola au intrat in "linie dreapta". Unul dintre ultimele episoade l-a constituit amplasarea numeroaselor cabluri, realizata cu sprijinul elicopterului. Mai jos, doua articole din "Monitorul de Neamt", publicate in datele de 20.12.2007 respectiv 10.01.2008.

"ACROBATII AERIENE

• investitia în infrastructura turistică de la Piatra Neamt a mai trecut de un hop • două din cele patru cabluri ajutătoare au fost montate, ieri, pe stîlpii telegondolei • alte două cabluri vor fi puse azi • Dan Cîmpeanu afirmă că, pînă pe 30 ianuarie, telegondola va fi gata •

Telegondola de la Piatra Neamt are primele cabluri, după ce, ieri, un elicopter a efectuat o operatiune dificilă. Instalarea cablurilor pe stîlpii telegondolei a necesitat oprirea alimentării cu energie electrică pentru cîteva ceasuri. Dan Cîmpeanu, directorul Perla Invest, a explicat că s-au întins ieri doar două cabluri din patru, pentru a fi evitat riscul încurcării firelor. „Au fost puse două cabluri tractoare, care au rolul de a sustine cablurile groase ale instalatiei de telegondolă. Sînt practic cabluri ajutătoare, de care vor fi trase apoi celelalte. Mai sînt încă două de întins. Mîine (n.r. - azi). Era timp si astăzi (n.r. - ieri), dar constructorul si pilotul elicopterului au considerat necesară amînarea pînă mîine, pentru a da posibilitatea cablurilor întinse azi să se detensioneze, evitîndu-se încîlcirea“, a declarat Dan Cîmpeanu. După ce vor fi montate si celelalte două cabluri tractoare, va începe operatiunea de întins cablurile telegondolei. Aceasta va putea fi făcută de alpinisti, cu ustensile simple, nemaifiind nevoie de convocarea elicopterului. Întinderea cablurilor telegondolei va dura cel mult două zile, au promis austriecii de la Doppelmayr. După fixarea tuturor cablurilor, încep probele. Sîrmele vor fi puse să meargă în gol timp de 48 de ore pentru a li se testa rezistenta si calitătile. Practic, toate cablurile se vor învîrti în gol două zile si două nopti. Apoi vor începe testele cu cabinele goale. Tot 48 de ore, dar încă nu se stie dacă vor rula continuu sau întrerupt. „Abia atunci va fi momentul culminant, pentru că oamenii vor putea vedea efectiv cabinele mergînd. După aceasta, va urma proba cu greutăti, în care telecabinele vor fi încărcate cu nisip si se va face o simulare cu instalatia încărcată. După efectuarea tuturor probelor, Doppelmayr ne va preda instalatia pe bază de proces-verbal si vom depune documentatia pentru autorizarea ISCIR a instalatiei de telegondolă. Nu va dura foarte mult. Deja cunoastem procedurile pentru că abia ce am primit autorizatia ISCIR pentru telescaun. Avînd în vedere toate aceste aspecte, precum si ce mai poate apărea, cred că telegondola va fi functională pînă la sfîrsitul lunii ianuarie, dacă nu chiar mai devreme“, a încheiat directorul Cîmpeanu.
Telegondola de la Piatra Neamt va rula pe aproximativ 1,5 kilometri de traseu, contra a 8 lei biletul de călătorie, are 30 de cabine a cîte 8 locuri fiecare si este estimată la 8,3 milioane de euro.
"


"GHIDUSII CU CABLURILE GONDOLEI

• Doppelmayr a întins, ieri, partial cablul circular care va purta telecabinele peste oras • curentul a fost întrerupt pe traseu din această cauză, dublat de niste fire rupte • oficialii pietreni cer scuze oamenilor pentru neplăcerile cauzate, mai ales că acestea vor continua si astăzi •

Telegondola de la Piatra Neamt are cablu. Nu îl are pe tot încă, dar marea parte a firului care va purta telecabinele pe deasupra orasului a fost montat ieri de austriecii de la Doppelmayr. Operatiunea a fost destul de complicată, dar n-a mai avut nevoie de elicopter. Însă, a provocat mici ghidusii în reteaua de alimentare cu energie electrică a zonei cuprinse între străzile Calistrat Hogas si Stefan cel Mare. Mai exact, a întrerupt curentul electric. Oficialii pietreni au anuntat din timp că acest lucru se va produce, ba si-au cerut si scuze sutelor de pietreni afectati de această neplăcere. Curentul a fost luat putin după ora 10 dimineata si urma să fie dat înapoi la ora 14. Dar, în timp ce se monta cablul telegondolei pe stîlp, s-au rupt niste fire electrice în zona Banc Post. Cam acelasi lucru s-a întîmplat si înainte de Crăciun, cînd, cu ajutorul elicopterului, au fost puse cablurile ajutătoare. Directorul societătii Perla Invest s-a ocupat personal, ieri, de această problemă, ca să nu mai dureze atît de mult ca data trecută. Dan Cîmpeanu a sunat la E-On si a mai chemat încă o firmă, cu care Perla Invest colaborează pe chestiuni electrice. „Electrica o să trimită echipele de interventie în cel mai scurt timp posibil“, zicea directorul Cîmpeanu putin după ora 14. Dispeceratul E-On-ului a anuntat că echipa sa de interventie se află într-un bloc, la o avarie, si abia după aceea va ajunge la firele căzute. A reusit cam după jumătate de oră. „Se întind cablurile groase. De fapt este un singur cablu, gros, cu circuit dus-întors. Operatiunea este realizată de furnizorul de echipamente, de Doppelmayr, cea care a subcontractat lucrarea de la Dunărea. Nu s-a încheiat, va continua si joi. În principiu, la sfîrsitul săptămînii ar putea fi începute probele, dar asta decid cei de la Doppelmayr“, a declarat Dan Cîmpeanu. Si astăzi va fi întreruptă furnizarea energiei electrice în aceeasi zonă, tot de pe la 10, pînă după-amiază. Sefii municipiului vor ca instalatia să intre în pîine în această iarnă, eventual chiar la sfîrsitul acestei luni. Telegondola de la Piatra Neamt va rula pe aproape un kilometru jumătate, cu 30 de telecabine a cîte opt locuri fiecare. Valoarea investitiei depăseste opt milioane de euro. Dan Cîmpeanu spune că pretul unei călătorii va fi aproximativ opt lei, iar investitia va fi recuperată în cîtiva ani.
"
[/i]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 08 Iul 2008 13:54:07    Titlul subiectului: 95491

Momentul culminant al intregii operatiuni s-a produs in ziua de 16.02.2008, data cand telegondola a fost pusa in functiune pentru localnici si turisti. Articolul apartine cotidianului "Monitorul de Neamt":

"PIATRA NEAMT, MEREU LA ÎNĂLTIME

• în prezenta a sute de oameni, primarul Gheorghe Stefan a inaugurat telegondola de la Piatra Neamt • tot edilul a fost si printre primii care au probat instalatia, urcînd pe Cozla împreună cu oficiali nemteni si cu Michael Bitterl, vicepresedintele Doppelmayr • „Este un moment istoric pentru Piatra Neamt“, a declarat primarul Gheorghe Stefan • „Este o instalatie grozavă, unică“, a spus reprezentantul companiei austriece • telegondola are 22 de cabine a cîte opt locuri, parcurge aproape doi kilometri la peste 60 de metri înăltime, iar pretul unei călătorii este de 8 lei dus sau 15 lei dus-întors •

Piatra Neamt are telegondolă. Si merge. Cea mai îndrăzneată si mai popularizată investitie a municipalitătii pietrene a fost inaugurată ieri oficial, în prezenta a sute de oameni. Sub sloganul „Piatra Neamt mereu la înăltime“, statia de plecare a telegondolei, de la gară, a fost gătită corespunzător momentului festiv mult asteptat si a fost luată cu asalt de oameni. Capii Primăriei Piatra Neamt, consilieri locali, consilieri judeteni, directori ai societătilor municipale, parlamentari, angajati ai primăriei, dar si pietreni curiosi au asistat încîntati si nerăbdători la ceremonialul de lansare în aer a cabinelor portocalii. Emotiile si curiozitatea au fost atît de mari încît publicul a trecut peste frigul destul de pătrunzător si slujba oficiată de trei preoti si s-a înghesuit imediat în cabine, pentru plimbarea pe deasupra orasului.

Stefan: „Vrem un oras european“

„Sîntem atît de multi aici, la inaugurarea telegondolei de la Piatra Neamt“, si-a început primarul Gheorghe Stefan discursul. „Este, cred, un moment istoric pentru Piatra Neamt, pentru că telegondola functionează. Avem tubing, avem pîrtie de schi, avem telescaun. Urmează telecabina care va lega Pietricica de Cozla, alte două pîrtii si liftul înclinat pe Pietricica. Iar asta este bine. Vrem să facem din Piatra Neamt un oras turistic, un oras european. Doresc tuturor celor care sînt prezenti aici, dar si celor care vor veni să se plimbe cu telegondola, sănătate si să se bucure de ea“, a spus edilul.

Bitterl: „Sînt sigur că se va bucura de succes“

Vicepresedintele Doppelmayr, firma care a executat instalatia de telegondolă în colaborare cu Dunărea SA, cea care a cîstigat proiectul de la primărie, a venit special la Piatra Neamt pentru a participa la inaugurare. „Este o zi mare. Este o instalatie grozavă. Este o instalatie unică, pentru că nu traversează dealuri, ci merge deasupra orasului, deasupra caselor, pînă în vîrful muntelui. Cînd ne-ati încredintat comanda de a realiza această telegondolă, ati dovedit că aveti încredere în compania noastră. Astăzi vă multumim pentru această încredere si vă spunem că aveti o instalatie de telecabine superbă. Vă transmit toate urările de bine din partea companiei noastre si vă doresc succes. Sînt sigur că instalatia de telegondolă se va bucura de succes. Vă dorim să nu aveti probleme, să functioneze cît mai mult“, a declarat Michael Bitterl. Vicepresedintele Doppelmayr nu a uitat să multumească pentru colaborare celor de la Dunărea SA, reprezentati prin ing. Costin Frîncu, cel care, de altfel, a fost si translatorul austriacului.

Să fie cu noroc

Odată terminată partea oficială a discursurilor, Gheorghe Stefan a primit din partea lui Michael Bitterl un platou, ca dar de telegondolă nouă. La rîndul său, primarul Stefan i-a dăruit invitatului austriac o icoană. „Pentru că dar din dar se face raiul“, a spus Gheorghe Stefan, după care a dat semnalul de îmbarcare: „Eu zic care are curaj să meargă! Dumnezeu e cu noi“. Panglica inaugurală tricoloră a fost tăiată de primarul Gheorghe Stefan, de Vlad Marcoci, presedintele CJ Neamt si de Michael Bitterl. Fiecare a păstrat o bucată din ea. Gheorghe Stefan a apelat din nou la ritualul marinăresc si a trîntit o sticlă de sampanie de unul din stîlpii statiei. Telegondola a fost, asadar, sfintită cu aghiazmă si udată din belsug cu sampanie, ca să fie cu noroc. După care, îmbarcarea! Prima telecabină a fost imediat ocupată de invitatul austriac, de Gheorghe Stefan si de prietenii săi apropiati: Marius Rogin, Gheorghe Flutur si Cezar Preda, toti parlamentari. Au urmat apoi, pe măsură ce cabinele veneau la bază, viceprimarii, consilierii locali, consilierii judeteni si cam toti care erau veniti pentru plimbare. Sus, pe Cozla, la sosire, au fost asteptati cu vin si tuică fiartă, dar si cu d-ale gurii, ca să meargă vinul, să dispară frigul si să fie într-un ceas bun.

Telegondola, investitie spectaculoasă

Municipalitatea pietreană a venit cu ideea telegondolei în momentul în care a stabilit că singura sansă a orasului este turismul. Dat fiind că Piatra Neamt este printre putinele orase aflate între munti, oficialii au vrut să transforme acest lucru într-un avantaj pentru dezvoltarea turismului. Studiile făcute înainte de elaborarea proiectului arătau că Piatra Neamt era orasul în care se cazau turistii înainte de a vizita mănăstirile si celelalte obiective turistice din judet. Autoritătile locale au vrut să ofere ceva vizitatorilor, astfel încît să îi convingă să-si petreacă mai mult timpul liber aici. Iar din 2006 a început să fie aplicată strategia de revigorare si dezvoltare a turismului pietrean. Pachetul amplu de proiecte pe infrastructura turistică a inclus schimbarea la fată a dealului Cozla si telegondola, poate cea mai grandioasă investitie a actualei administratii. „Telegondola din Piatra Neamt este o investitie spectaculoasă, durabilă, în folosul localitătii si al pietrenilor. Avem convingerea că va atrage multi vizitatori si va deveni un punct de atractie important al orasului nostru, dar si al zonei. Iar investitiile nu se opresc aici. Avem si alte proiecte, care, la rîndul lor, asa cum este si cazul telegondolei, vor aduce fonduri si vor atrage alte investitii după ele“, spunea Gheorghe Stefan recent. Acum, pe Cozla sînt telegondola, pîrtia de schi, pîrtia de tubing, telescaunul si căsute din lemn. Urmează în cel mai scurt timp încă două pîrtii, pentru începători, dar si investitii private în spatii comerciale, de agrement si de cazare pe deal. Primăria va realiza de asemenea un loc de joacă amplu, în punctul Trei Căldări, în care juniorii vor avea ocazia inclusiv să se împuste cu gloante de vopsea si să se urmărească unii pe altii cu ATV-urile. De pe Cozla va pleca o telecabină spre Pietricica, unde anul acesta încep proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice: scări rulante, lift înclinat, popasuri de belvedere.

Statistică si istorie

Statia de bază a telegondolei de la Piatra Neamt este situată la cota 323 metri. Statia din vîrf este la 632 de metri înăltime. Traseul adună exact 1.915 metri si este parcurs de 22 de telecabine a cîte opt locuri fiecare. Pe întreg traseul sînt zece stîlpi, din care cel mai înalt are 64 de metri si este amplasat în centrul orasului. Plimbarea cu telegondola costă 8 lei dacă este doar dus, pe Cozla, si 15 lei dacă e dus-întors. Valoarea telegondolei se apropie de nouă milioane de euro, însă investitia în Cozla depăseste 14 milioane de euro, cu tot cu telescaun si pîrtiile de schi. Pentru celelalte proiecte planificate pentru Cozla, municipalitatea pietreană are în intentie să obtină si finantări din fondurile structurale. În acest sens, deja s-au făcut documentatiile si asocierile cu alte consilii locale, precum Gîrcina si Alexandru cel Bun.
Autoritătile pietrene sînt convinse că de investitiile acestea vor beneficia si generatiile viitoare. Din acest motiv, încă de la început, s-a tinut la respectarea unor gesturi simbolice. Cînd a fost turnat primul cancioc de beton, a fost pus la baza pilonului de sustinere a telegondolei un cilindru metalic, în care au fost introduse o informare legată de telegondolă si mai multe planse ale fundatiei. Asta pentru ca, peste ani, să vadă si cei care vor veni cum a apărut ideea unei telegondole la Piatra Neamt.
"

Poza 1: prezentarea lucrarii (poza preluata de pe http://picasaweb.google.ro );
Poza 2: cabina in asteptarea calatorilor ( http://www.bibgtkneamt.ro )



193.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  28.26 kb
 Vizualizat:  de 45821 ori

193.jpg



194.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  163.71 kb
 Vizualizat:  de 45821 ori

194.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 08 Iul 2008 15:43:41    Titlul subiectului: 95501

Concluzii dupa primele zile de functionare ale telegondolei pot fi citite in articolul de mai jos, apartinand cotidianului "Monitorul de Neamt", editia din 18.02.2008:


"TELEGONDOLA, ATRACTIE PENTRU NEMTENI

• numai în primele două zile de rulare, telegondola a plimbat aproape patru mii de oameni • telecabinele merg de marti pînă duminică, de la 10 la 22, pentru 8 sau 15 lei biletul •


Pietrenii s-au călcat în picioare să se plimbe cu telegondola. Inaugurată vineri după-amiază, în prezenta oficialitătilor locale si judetene, telegondola de la Piatra Neamt a reusit să atragă în primele două zile de rulare aproape patru mii de plimbăreti curiosi. Sîmbătă, frigul si norii i-au mai descurajat pe unii, dar tot au fost peste o mie de persoane înregistrate la casierie. Ieri, însă, cu soarele pe cer, s-au format cozi imense la ghiseul de la gară, toti vrînd să probeze instalatia nou-noută. „Ne merge foarte bine. Sîmbătă seara am închis cu peste o mie de persoane înregistrate si este doar un calcul făcut în ideea în care s-au luat bilete dus-întors. Au fost însă multi care au luat doar dus, ceea ce face ca numărul vizitatorilor să fie de fapt mult mai mare. Astăzi (ieri, n.r.) este multă lume la ghisee. Merge foarte bine. Cred că pînă diseară o să avem peste două mii de persoane“, spunea Dan Cîmpeanu ieri, după prînz. Telecabinele planează deasupra orasului în fiecare zi a săptămînii, mai putin lunea, cînd e zi de revizie si îngrijiri la instalatii. Programul oficial pentru public este de la 10 la 22, însă salariatii Perla Invest încep ziua de muncă la 8 dimineata si o termină la miezul noptii. Asta pentru că, explică Dan Cîmpeanu, sînt proceduri de urmat, iar întreaga instalatie trebuie pregătită atît pentru circuitul de peste zi, cît si pentru înnoptat. Ieri dimineată, de exemplu, procedura de pornire a telegondolei a durat un pic mai mult decît trebuia pentru că angajatii Perla Invest au făcut asta pentru prima dată. Au avut însă ajutor de la colegii din Mamaia, unde Dunărea SA are deja făcută o telegondolă, si s-au descurcat. Programul pentru public nu este înrerupt decît jumătate de oră, pe la ora 15, cînd se face schimbul de tură. În rest, merge într-una. Cele 22 de cabine pornesc de la statia de la gară, de la cota 323 si ajung pe Cozla la 632 metri înăltime. Plimbarea însumează exact 1.915 metri, parcursi la o înăltime de vreo 60 de metri, si durează aproximativ 6 minute. Biletul pentru urcat cu telegondola pe Cozla costă 8 lei, iar plimbarea dus-întors - 15 lei. Copiii sub 7 ani merg gratuit, însă nu sînt lăsati fără însotitor. Totodată, persoanele cu handicap beneficiază de gratuitate. Cei de la Perla Invest s-au gîndit ca pe viitor să stabilească o grilă de tarife, care să tină cont de mai multe criterii, astfel încît oferta să fie atractivă si pentru grupurile de turisti.
"

Poza 1: stalp de sustinere pe Cozla ( http://piatra-neamt.info );
Poza 2: telegondole pe Cozla ( http://www.bibgtkneamt.ro );
Poza 3: reteaua telegondolei pe Cozla vazuta de la distanta ( http://picasaweb.google.ro );
Poza 4: deasupra orasului cu telegondola ( http://www.bibgtkneamt.ro );
Poza 5: capatul de linie din zona garii ( http://www.bibgtkneamt.ro )



1001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  89.98 kb
 Vizualizat:  de 45802 ori

1001.jpg



1015.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  218.76 kb
 Vizualizat:  de 45802 ori

1015.jpg



1014.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  34.85 kb
 Vizualizat:  de 45802 ori

1014.jpg



1013.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  175.63 kb
 Vizualizat:  de 45802 ori

1013.jpg



1012.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  150.98 kb
 Vizualizat:  de 45802 ori

1012.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
nebunul



Data înscrierii: 19/Ian/2009
Ultima vizita: 06/Oct/2010
Mesaje: 23
Locație: Piatra Neamt

MesajTrimis: Vin 27 Feb 2009 13:00:59    Titlul subiectului: 106810

video http://www.youtube.com/watch?v=BIWXt45l1oo
_________________
http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1291
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AndyNed



Data înscrierii: 22/Mar/2008
Ultima vizita: 03/Oct/2021
Mesaje: 39
Locație: Piatra Neamt; Iasi

MesajTrimis: Mar 09 Iun 2009 10:45:11    Titlul subiectului: Telegondola Piatra-Neamt - 8MGD by Doppelmayr 112187

Telegondola Piatra-Neamt

Cateva informatii cu privire la caracteristicile instalatiei din Piatra-Neamt

8-MGD Piatra Neamț

Capacitate transport - 1,200 PPH
Durata unei calatorii - 6.2 min
Viteza - 6.0 m/s
Numar cabine - 31 - ( active 22 )
Intervalul de timp - 24.0 s
Lungime inclinata - 1,921 m
Diferenta de nivel - 309 m
Numar piloni - 10
Statie motoare - Varful Cozla
Statie tensionare cablu - Gara Piatra-Neamt

Mai multe informatii puteti gasi la http://www.doppelmayr.com/upload/prj1/WIR/...R_Juni08_UK.pdf
























_________________
NEDDesign
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
arthurarad



Data înscrierii: 27/Oct/2008
Ultima vizita: 21/Aug/2015
Mesaje: 466
Locație: Arad

MesajTrimis: Mar 09 Iun 2009 12:36:42    Titlul subiectului: 112193

Felicitari pentru acest proiect SUPERB! Daca nu erau blocurile comuniste care dadeau de gol, puteam sa jur ca am in fata vreo statiune din Austria sau Elvetia. Design-ul este unul simplu si functional, dar nu in ultimul rand frumos! BRAVO!
_________________
Save "Sageata Verde" (1913-1991)
First electrified rail in Eastern Europe, 8th in the World.
sageata-verde.uv.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
AndyNed



Data înscrierii: 22/Mar/2008
Ultima vizita: 03/Oct/2021
Mesaje: 39
Locație: Piatra Neamt; Iasi

MesajTrimis: Mar 09 Iun 2009 15:52:26    Titlul subiectului: 112205

Adevarul e ca sunt tare hidoase blocurile acelea cu acoperisul de azbest. Au in plan totusi sa le schimbe cu tigla rosie.

Cateva imagini cu telescaunul ce deserveste partia de pe muntele Cozla


































_________________
NEDDesign
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
mihaela.achiroaie



Data înscrierii: 18/Iun/2009
Ultima vizita: 21/Iul/2011
Mesaje: 2
Locație: Piatra Neamt

MesajTrimis: Joi 18 Iun 2009 11:48:46    Titlul subiectului: telegondola din Piatra Neamt 112568

Totul despre telegondola din Piatra Neamt gasiti pe: http://www.fotografii.4my.ro/categories.php?cat_id=23.
_________________
www.descopera-judetul-neamt.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
bobo_bob



Data înscrierii: 06/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Oct/2010
Mesaje: 56
Locație: Braila

MesajTrimis: Dum 12 Iul 2009 09:49:54    Titlul subiectului: Telegonda din Piatra Neamt 113892

În prezent în Piatra Neamt, sunt 22 de telegondole + telescaunul(din câte am văzut este în reabilitare). Telegondolele au inscriptionate numere de 1 la 22. Am fotografiat doar pe câteva din ele + interior(17, 18, 19, 20, 21, 22, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) si mentionez ca tariful nu este costisitor, în plus va bucurati de peisajele inedite.

Partea I: telegondolele



P1030446.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  274.49 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030446.JPG



P1030437.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  211.97 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030437.JPG



P1030438.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  251.09 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030438.JPG



P1030439.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  267.13 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030439.JPG



P1030440.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  249.24 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030440.JPG



P1030441.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  245.75 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030441.JPG



P1030442.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  248.49 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030442.JPG



P1030443.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  249.92 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030443.JPG



P1030444.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  265.91 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030444.JPG



P1030445.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  253.49 kb
 Vizualizat:  de 44091 ori

P1030445.JPG



_________________
http://mbs-club.blogspot.com/ Join In!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
bobo_bob



Data înscrierii: 06/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Oct/2010
Mesaje: 56
Locație: Braila

MesajTrimis: Dum 12 Iul 2009 09:52:39    Titlul subiectului: 113894

Partea II: telegondole + interior


P1030448.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  254.41 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030448.JPG



P1030449.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  266.09 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030449.JPG



P1030450.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  254.7 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030450.JPG



P1030451.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  260.66 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030451.JPG



P1030452.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  248.4 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030452.JPG



P1030453.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  282.65 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030453.JPG



P1030454.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  184.77 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030454.JPG



P1030456.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  174.12 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030456.JPG



P1030457.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  158.55 kb
 Vizualizat:  de 44061 ori

P1030457.JPG



_________________
http://mbs-club.blogspot.com/ Join In!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AndyNed



Data înscrierii: 22/Mar/2008
Ultima vizita: 03/Oct/2021
Mesaje: 39
Locație: Piatra Neamt; Iasi

MesajTrimis: Lun 20 Iul 2009 11:33:43    Titlul subiectului: 114293

Cateva poze mai detaliu


Telegondola-Piatra-Neamt-45.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  135.99 kb
 Vizualizat:  de 43956 ori

Telegondola-Piatra-Neamt-45.jpg



Telegondola-Piatra-Neamt-21.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  87.74 kb
 Vizualizat:  de 43956 ori

Telegondola-Piatra-Neamt-21.jpg



Telegondola-Piatra-Neamt-31.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  474.68 kb
 Vizualizat:  de 43956 ori

Telegondola-Piatra-Neamt-31.jpg



_________________
NEDDesign
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 15 Ian 2010 08:28:17    Titlul subiectului: 122301

Imagini live cu telegondola din Piatra Neamt se pot urmari aici
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 29 Iun 2010 09:15:50    Titlul subiectului: 129126

Pericol de cadere...
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Piatra-Neamt-Apele-picior-telegondolei_0_288571410.html

"Piatra Neamț: Apele sapă lângă un picior al telegondolei

Ruptura versantului se apropie de primul picior al telegondolei de pe Cozla. Două surpări de teren au fost adâncite de ploile recente până lângă un picior al telegondolei.

Adrian Brețcanu, care locuiește pe strada Ion Creangă din Piatra Neamț, la poalele Muntelui Cozla, a depus o adresă la Primărie în care reclamă faptul că în apropierea primului picior al telegondolei s-au format, din cauza șiroirilor apei de ploaie, două rupturi în mal.

După cum crede pietreanul, continuarea fenomenului de eroziune ar putea pune în pericol stabilitatea piciorului telegondolei. „Ploile de la sfârșitul săptămânii trecute mi-au adus în spatele grădinii sute de tone de mâl, cărat de pe zona defrișată pentru picioarele telegondolei. Cea mai gravă situație se întâlnește la primul stâlp, unde s-au format deja două râpe care se apropie periculos de fundație“, a spus Adrian Brețcanu. Conform acestuia, buza unei râpe se află la distanța de numai trei metri de stâlp, iar cealaltă la circa nouă metri.

Torenții formați de șiroirea apei din ploile recente au adus aluviuni atât pe Strada Ion Creangă, cât și pe cele mai depărtate, cum sunt străzile Ștefan cel Mare sau Petru Rareș. Dimineață, angajați ai firmei de salubritate lucrau la îndepărtarea pământului de pe asfalt.
Șiroirile de sub traseul telegondolei sunt amplificate de lipsa vegetației. Anul trecut, s-a încercat consolidarea terenului defrișat prin plantarea de puieți de măceși, care încă nu produc efecte.

Șeful Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamț, Gabriel Muraru, ne-a spus că situația va fi tratată cu seriozitate. „Vom analiza cazul reclamat de cetățeanul Adrian Brețcanu și vom lua măsurile care se impun“, a declarat Gabriel Muraru."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community