Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Documente legate de transportul public din Slobozia

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IALOMIȚA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 31/Dec/2020
Mesaje: 6218
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 31 Iul 2009 10:56:47    Titlul subiectului: Documente legate de transportul public din Slobozia 114798

Sa vedeti cum se punea "problema"

http://www.sloboziail.ro/sedinta/2004/122004/prverbal20dec.html

"În continuarea ședinței se prezintă raportul comisiei de specialitate și proiectul de hotărâre privind aprobarea scăderii cheltuielilor aferente reparațiilor la parcul auto proprietate a Consiliului Local Slobozia, concesionat la S.C. TRANSPORT PRIVAT, din redevența valorică pe care societatea o plătește conform contractului de concesiune.
Dl. Sărăcăceanu Constantin: ,,Starea tehnică a acestor autobuze este foarte precară. Dânșii solicită câte 100 milioane pe fiecare mijloc de transport pentru aducerea în stare de funcționare. Cu aceste mijloace de transport se face, cu precădere, transportul către S.C. AMONIL. Ele sunt într-o stare jalnică, sunt uzate moral și fizic. Tabla este ruginită, spartă, curge apa când plouă, nu se încălzesc, trebuie înlocuite mai multe piese. Manopera o prestează dânșii, dar solicită ca să se scadă din redevență contravaloarea pieselor de schimb care vor fi înlocuite”.
Dl. Costea Nicolae: ,,Ca unul care a lucrat 13-14 ani cu mijloacele de transport în oraș, părerea mea este că aceste autobuze nu merită reparate. Unele probabil că au și îndeplinit norma de casare. Aceste autobuze nu vor mai fi bune să circule pe traseu.
Din informațiile pe care le avem, un autobuz nou costă foarte mult, cam 100.000 Euro, deci 4 miliarde lei. Nu știu dacă bugetul nostru ne permite să luăm autobuze noi.
În raportul comisiei se propune întocmirea unui caiet de sarcini pentru o nouă licitație a serviciului de transport local. Ce să înțeleg? Eu propun să încercăm să continuăm 1-2 luni cu aceste autobuze, așa cum sunt ele, și să scoatem la licitație numai acest traseu către S.C. AMONIL. Poate vine altă societate cu autobuze noi”.
Dl. Sărăcăceanu Constantin: ,,Membrii comisiei am fost pe teren. Personal am solicitat să discutăm cu dl. Andrei la fața locului, cu obiectul în față. Nu a venit și nici la comisie nu a venit atunci când l-am invitat.
Legea nu ne permite să nu avem aceste autobuze. A continua cu S.C. TRANSPORT PRIVAT această acțiune mi se pare perdantă și nu rezolvă problemele pentru comunitate. De aceea, propunem un act adițional în care să se prevadă eliminarea prestării acestui serviciu pe traseul către S.C. AMONIL și să scoatem la licitație acest traseu”.
Dl. Vasile Cornel: ,,Consiliul Local este proprietarul acestor 6 autobuze și poate aloca sume pentru reparația acestora. Noi am concesionat traseul către AMONIL unei societăți autorizate, i-am dat cele 6 autobuze pe care să le folosească și pentru acest lucru plătește concesiune. Înțeleg că lucrările de reparații le scade din redevență. Dacă discutăm despre reparații capitale este normal ca aceste costuri pentru întreținerea autobuzelor să fie suportate de către noi, din redevență. Înțeleg că reparațiile curente sunt suportate de către societate. Dacă în contractul de concesiune această sarcină este a Primăriei, nici nu mai trebuie să discutăm despre acest proiect de hotărâre. Dacă nu avem probleme cu derularea contractului de concesiune, nu văd de ce să renunțăm la acest contract”.
Dl. Sărăcăceanu Constantin: ,,Reparații capitale nu înseamnă 100 milioane. Nu putem face nici 2 autobuze din 6, sunt mărci diferite.
De aceea, comisia s-a gândit la rezilierea contractului și scoaterea la licitație a acestui traseu”.
Dl. Minciu Dumitru: ,,Atâta timp cât nu avem un înlocuitor, nu putem rezilia contractul, traseul trebuie acoperit”.
Dl. Sărăcăceanu Constantin: ,,În contract nu există nici condiții de reziliere.
Autobuzele respective nu oferă nici condiții minime de confort. Nu mai spun că nu se poate circula fără să fie autorizate aceste mijloace de transport”.
Dl. Vasile Cornel: ,,În raportul comisiei sunt mai multe amendamente, deci sunt 3 lucruri total diferite.
Dacă este să discutăm despre leasing, atunci să împuternicim executivul să se informeze și să vedem dacă sunt posibilități financiare de a achiziționa autobuze noi.
Deci trebuie să hotărâm ceva practic pentru că nu putem lăsa neacoperit traseul către S.C. AMONIL.
Propun să aprobăm proiectul de hotărâre în forma prezentată, dat fiind faptul că atâta vreme cât AMONIL funcționează, trebuie să-i transportăm pe oameni pe un traseu public”.
- Se supune la vot proiectul de hotărâre și este respins, votând pentru 5 consilieri (Costea Nicolae, Minciu Dumitru, Vasile Cornel, Cucu Nelu, Stoica Alexandru), 10 consilieri fiind împotrivă (Andriescu Adrian, Gramovici Sergiu, Chiriță Nelu, Ioniță Gabriel, Ioniță Vasilica, Sărăcăceanu Constantin, Nae Florentina, Pandele Mariana, Dragomir Smaranda, Zăinescu Neculina) iar 6 consilieri s-au abținut (Petre Gabriela, Zamfir Cezar-Sorin, Geantă Mihai, Neacșu Veronica, Popescu Olimpia, Troacă Viorel).
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IALOMIȚA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community