Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Transportul local din Tg Mures. Scurt istoric
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul MUREȘ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Sâm 17 Mai 2008 12:59:27    Titlul subiectului: Transportul local din Tg Mures. Scurt istoric 93493

Deschid acest topic avand in vedere ca multi dintre cei interesati nu inteleg foarte clar situatia societatii de transport local din orasul nostru. Majoritatea oamenilor vorbesc despre Siletina, noi aici amintim de Transport Local S.A. si de Asociere, multi se intreaba pana la urma cine asigura transportul targumuresean.
Incerc sa reconstruiesc evolutia lucrurilor din ultimii ani, ii rog pe cei care detin informatii mai precise, sa le adauge sau sa ma corecteze unde e cazul.
Sa vedem pe scurt cine e Siletina si cine e Transport Local S.A.:
Dupa 1989 IJTL Mures a devenit RATCM, apoi S.C. Transport Local S.A. si isi continua activitatea pana in prezent. (Autobuzele au purtat inscriptia RATCM langa numarul de parc multa vreme si cand numele societatii era deja Transport Local).
Siletina (S.C. Siletina Impex S.R.L.) este o firma privata care a inceput transportul cu maxi taxi, iar apoi, dupa 2000 (nu-mi amintesc momentul exact - ma ajuta cineva?) a adus primele 4 Volvo-uri rosii cu alb si a intrat in transportul cu autobuze de pe o zi pe alta, dubland linia 4, mai apoi a obtinut autorizatie pentru cateva linii, circuland de exemplu pe fosta linie 7 cu numarul 43 (numar proaspat introdus atunci, care apoi a luat locul liniei 7 dupa crearea asocierii).
urmat o perioada de conflict, cu autobuze care concurau intre statii, iar apoi, pentru a impaca interesele s-a creat "Ascocierea pentru Transport Urban SC Transport Local SA - SC Siletina Impex SRL". Aceasta asociere opereaza transportul local si in prezent. Pachetul majoritar de actiuni al Transport Local SA este detinut de autoritatile locale, iar Siletina este firma privata.
Cat despre evolutia parcului auto:
Transport Local S.A. avea un parc format preponderent din DAC 112, DAC 117 si Ikarus 280 (mai erau doua Roman 112, dar au fost casate inainte de infiintarea asocierii, si un Ikarus 260 cu 3 usi, nr 24 devenit apoi 34). Mai tarziu au fost cumparate autobuzele second-hand Setra (S140 si S130) si Steyr-Mercedes din Austria care din pacate nu mai pot circula din motive administrative si FBW-urile articulate, ca reactie la parcul relativ modern al Siletinei.
Dupa aceea a urmat retragerea autobuzelor austriece si cam in acelasi timp casarea in masa a autobuzelor DAC si Ikarus invocand vechimea lor (intr-adevar erau probleme cu ele, dar ar mai fi putut circula), moment in care maxi-taxiurile, prezente si inainte in oras, au preluat aproape in intregime orasul, autobuzele recastigand terenul abia incepand cu toamna anului 2005 cand au fost achizitionate primele autobuze MAZ 103.
Siletina a adus ca prim pas 4 autobuze second-hand Volvo, numarul carora a crescut ulterior la 10, apoi cateva Neoplan N409 (in jur de 5 unitati) si Mercedes O305G. Pe langa acestea Siletina mai detine si alte vehicule (Mercedes Intouro, NAW etc, cu care insa nu circula pe liniile urbane).
Din cate am inteles, autobuzele noi Roman-ElCar, Irisbus si midibuzele Mercedes fac parte din proprietatea comuna a Asocierii.

Trebuie sa mai amintim existenta firmei Tudortrans, de care apartin cateva linii deservite exclusiv de microbuze (10, 30, 30B, 32)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mureseanu_976



Data înscrierii: 01/Mai/2008
Ultima vizita: 25/Feb/2018
Mesaje: 73
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 18 Mai 2008 12:18:00    Titlul subiectului: 93511

Intr-adevar m-a cam tulburat si istoria, dar eu nu pot intelege de ce au casat DAC-urile.
Nu pot sa zic ca erau atat de vechi incat sa ti se rupa podeaua de sub picioarele tale, dar daca ne uitam si prin alte orase, descoperim cu stupoare ca DAC-urile sunt autobuzele ce ar forma jumatate sau chiar majoritatea parcului de autobuze.

Chestia cu dubele introduse de Siletina era o bataie de joc. Puteau mai bine sa tot aduca autobuze second-hand din Franta, Austria etc. pana cand considerau ca erau destule autobuze pentru a circula pe toate liniile.
Dar noi traim in Romania si situatia e cam scapata de sub control de un timp incoace.

Pot sa afirm ca o astfel de asociere ar fi putut avea un parc frumos de autobuze daca gandeau logic, dar se pare ca erau niste motive bine intemeiate de au adus dube...Rolling Eyes


Ultima modificare efectuată mureseanu_976 la Dum 18 Mai 2008 12:42:01, modificat de 3 ori în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bus_andrei



Data înscrierii: 25/Mar/2008
Ultima vizita: 01/Mar/2011
Mesaje: 148
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 18 Mai 2008 12:39:30    Titlul subiectului: 93512

Nu cred ca existat un motiv intemeiat pentru aducerea dubelor, dar sunt de acord cu "mureseanu 976" in privinta Dac-urilor si Ikarus-urilor mai puteau circula pana in ziua de azi, dar la mijloc au fost interese de aceia transportul in comun din Tg Mures a ajuns in ultimul hal.
As vrea sa intemeiem cu totii un panoptic cu numereler de parc a tuturor autobuzelor care le-au detinul transportul local ma refer la Dac, Ikarus, Setra, Steyr, Mercedes, FBW, Volvo, Neoplan si restul.
Imi poate spune cineva ce numar de parc avea Dac-ul decapotabil care circula vara acel MS 04 MDV
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 18 Mai 2008 14:42:31    Titlul subiectului: 93514

bus_andrei a scris:
As vrea sa intemeiem cu totii un panoptic cu numereler de parc a tuturor autobuzelor care le-au detinul transportul local ma refer la Dac, Ikarus, Setra, Steyr, Mercedes, FBW, Volvo, Neoplan si restul.
Ar fi frumos, numai ca nu prea avem cine sa o faca si sunt si alte probleme, cum ar fi renumerotarile parcului la fiecare 2-3 ani in ultima vreme.
Avem colegi de forum care stiu multe despre perioada aceea, dar nu stiu in ce masura au tinut evidenta numerelor de parc si a altor detalii de genul acesta. Noi suntem amandoi prea tineri (primele amintiri legate de autobuze le am din 93-94, prin 96 ajunsesem sa cunosc destul de bine parcul de autobuze, dar in ultimii ani nu m-am ocupat cu tema asta si am cam uitat). Eventual "mureseanu_976" daca ne poate ajuta... Question
Ne-ar fi putut ajuta si galeria cu poze mai vechi a lui S. Sintea de pe lx.ro, dar nu functioneaza Sad si oricum pe pozele lui apar autobuze din 2-3 serii diferite de numerotare.
Odata a fost o renumerotare majora la sosirea Setrelor, dupa aceea la infiintarea asocierii, dupa aceea la sosirea MAZ-urior, sa nu mai zicem de perioada cand si dubele au primit numere de parc.
Asa se face ca un autobuz adus in 1994-95 a avut 3 numere de parc diferite (81, apoi 3, mai apoi 73) sau ca numarul unui DAC aflat inca in circulatie apartine acum unui MAZ (70).
Ar fi ideal daca am putea face o lista cu autobuzele vechi cam asa:
numar de parc, tip, schema de culoare, numarul usilor, linia pe care a circulat cel mai des, si alte mentiuni (daca a fost produs pentru alt oras, etc). Am sa revin cu o lista, din ce reusesc sa-mi amintesc, dar va fi foarte incompleta.

Iata o lista cu cateva autobuze si numerele lor INAINTE de aducerea autobuzelor straine:

Parcul auto SC Transport Local SA, 1995-96
4 - DAC 112 inalt, gri, lot Galati
5 - DAC 117 scund(?), crem cu dunga maro, 4 usi, linia 5, mutat si casat la Ludus
24 - Ikarus 260, alb cu dunga rosie, 3 usi, linia 7, devenit 34 la asociere, casat prin 2005
33 - Ikarus 280, alb/crem cu dunga albastra, 4 usi, linia 14, "tuning optic" si compresor care refula foarte des.
44 (sau 66?) - Ikarus 280, portocaliu apoi revopsit, 4 usi,
52 - Ikarus 280, crem cu dunga maro, 2 usi, linia 5barat (apoi 1) dar si altele.
76 (?) Ikarus 280, alb cu dunga portocalie apoi albastra, 2 apoi 3 usi, linia 15, probabil identic cu MS04WET care CIRCULA si astazi
77 - Ikarus 280, alb cu dunga albastra, 4 usi, CIRCULA
81 - DAC (Rocar) 112 inalt, seria 94-95 cu scaune de plastic, alb cu dunga rosie, linia 23, CIRCULA cu nr 73 pe linia 3.
103 (106?) DAC 117 inalt, alb cu dunga rosie, 4 usi, RK aprox. 1996 la Iseco, casat odata cu Setrele
114 (144?) DAC 117 inalt, alb cu dunga albastra, bare de sustinere verzi in spate, 4 usi, linia 7, reclama VFO (Voiajor)/Castrol pe capota fata.
----------------------
Cateva care circula si astazi, dar nu le stiu numarul original:
(32 dupa S.Sintea) DAC 112 inalt, motor transformat Raba Euro1, in prezent alb cu albastru, nr 72, CIRCULA pe preorasenesti.
( - ) DAC 112 scund, in prezent alb cu dunga rosie, interior deteriorat, circula pe linia 3 (se vad urmele unui numar 70 pe geamul soferului)
---------------------
Cateva care nu mai circula, nu le stiu nici numarul, dar inca le vad cum aratau Smile
( - ) Roman 112, alb cu albastru, in ultimii sai ani a circulat pe linia 22 (Gara - Valureni)
- nu stiu daca acelasi, sau un alt Roman similar se mai vedea din cand in cand si pe 23.
( - ) DAC 112 inalt, alb, cu partea de jos neagra, linia 16
( - ) DAC 112 scund (?), galben cu reclama de tigari cu camila Wink
( - ) Un autobuz strain cu 3 stopuri rotunde una sub alta (FBW ?), care mergea pe Platoul Cornesti intr-o perioada scurta de timp.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mureseanu_976



Data înscrierii: 01/Mai/2008
Ultima vizita: 25/Feb/2018
Mesaje: 73
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Mar 20 Mai 2008 22:30:50    Titlul subiectului: 93601

Incerc si eu sa va ofer informatii cu privire la numerele de parc ale autobuzelor.S-ar putea sa gasiti ceva informatii eronate,daca se intampla asta corectam. Smile

Intre 1998 si 2000 stiu ca circulau 3 sau 4 Ikarus-uri 280... Doar 2 umere "exacte" de circulatie stiu: 47 si 48.
Tin minte ca si Ikarus-ul 280 WET avea un numar de circulatie, pe care l-am uitat, dar era de forma 7X (posibil 74, in prezent este alocat O305G-ului alb EHD).

Tot prin perioada aceea,tin minte ca mai era un DAC 112, avea numarul 82 si am circulat cu el ultima oara pe linia 1.

In primele zile de circulatie ale Neoplanelor N409, am observat ca numerele de circulatie porneau de la 21 si se terminau la...25.

Se stie ca si O305G-urile verzi aveau numere alocate de Siletina (inainte sa apara Asocierea), incepand de la 12.
Din pacate am uitat multe corespondente dintre numarul de Basel si cel din Tg Mures, desi o lista cu cateva dintre ele era intocmita pe undeva. Mad

De asemeni, FBW-urile (in afara de DIY) aveau numere alocate intre 121 si 129. DIY-ul avea pana in prezent urme de la numarul "49", care era lipit in fata primei perechi de usi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bus_andrei



Data înscrierii: 25/Mar/2008
Ultima vizita: 01/Mar/2011
Mesaje: 148
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Sâm 24 Mai 2008 07:50:28    Titlul subiectului: Re: Transportul local din Tg Mures. Scurt istoric 93721

Uitandu-ma ieri seara la stii tv au fost invitati oameni care vor candida la primaria orasului iar tema dezbaterii a fost transportul local. Desigur a fost prezent si domnul Maior. S-a discutat pe mai multe teme:
1) Scoatere urgenta a maxi-taxi-urilor din transportul local pentru ca nu sunt conform standardelor europene; subiect la care domnul Maior a cam strambat din nas.
2) Introducerea troleibuzelor sau tramvaielor la care domnul Maior a spus ca de obicei ca la Brasov s-au scos tranvaiele si noi le punem in Tg Mures si ca este imposibil Evil or Very Mad asta dovedeste o mare lipsa de bun simt fata de cetatean-ul care doreste sa circule cu transport civilizat.
3) Introducerea telegondolei, la care singurul care spera era candidatul PSD care spunea ca este ecologica si mai putin costisitoare.
4) Introducerea unui tren de mare viteza prin centrul orasului Mad .Eu cred ca daca n-am fosat in stare si introducem troleibuze sau tranvai am putea sa introducem tren de mare viteza, sa fim seriosi.
Tg Mures-ul are nevoi de un primar competent care sa faca un transport civilizat.
5) S-a zis ca dupa alegeri se vor scoate autocarele si se vor pune pe Tg Mures-Tarnaveni si alte rute.
Iar la sfarsit domnul Maior a aratat poze cu Dac-ul care il aveti la pagina 3 si cu un Maz. Iar acesta dupa spusele dansului a fost un mare progres.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Mar 03 Iun 2008 14:59:56    Titlul subiectului: 94120

Un videoclip pe youtube facut din poze cu autobuzele muresene, oarecum in ordine cronologica Wink
http://www.youtube.com/watch?v=5wWZeGqygGw
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dolomynum



Data înscrierii: 30/Aug/2008
Ultima vizita: 16/Iun/2018
Mesaje: 61
Locație: Brasov; Bucuresti

MesajTrimis: Dum 31 Aug 2008 01:28:41    Titlul subiectului: 97573

Prin anii 80, erau numai autobuze Dac 117, cel putin asa imi amintesc eu.

Insa, erau putin diferite de cele din Bucuresti: nu aveau acel grilaj negru; nu aveau compartimentul pentru numar deasupra parbrizului (cel putin nu-mi amintesc), stopuri dreptunghiulare 'verticale', semnalizatoarele pe colt (nu pe bot). Poate erau de o prima generatie?

Erau patru 'variante' de culori: alb cu dunga albastra, alb cu dunga rosie, galben cu dunga rosie, galben cu dunga alba. Mai tarziu (sfarsitul anilor 80) a aparut unul maro + portocaliu si unul verde + galben. Imi amintesc de un singur numar: #85 era unul galben-rosu.

Veneau foarte rar si erau intotdeauna arhipline; inghesuiala cea mai mare era la Favorit si la Luxor.

Desigur, toate cu butelii de gaz. Se incarcau cu gaz pe la Centrofarm (inainte de a face stanga spre Electromures; parcarea mai exista si astazi; de acolo, niste scari urca spre Electromures, dar recent s-a pus un gard pe partea de sus a scarii). Mai era o statie de incarcare, rar folosita, pe la 7 Noiembrie (facea stanga printre blocuri; nu mai stiu unde).

De cateva ori, am vazut autobuze orasenesti 117 (cu gaz) pe rute interurbane, de exemplu Tg Mures - Sovata.

La inceputul anilor 90, au fost inlocuite cu Ikarusuri articulate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul MSN Messenger
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 31 Aug 2008 21:18:03    Titlul subiectului: 97611

dolomynum a scris:
Veneau foarte rar si erau intotdeauna arhipline;
Asa este, din cate imi amintesc, si in anii 90 pe majoritatea liniilor erau 2 curse pe ora, la fix si la 30.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bus_andrei



Data înscrierii: 25/Mar/2008
Ultima vizita: 01/Mar/2011
Mesaje: 148
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 28 Dec 2008 19:12:42    Titlul subiectului: 103193

O poza in care se vad mai multe autobuze printre care 2 Volvo-uri unul in prim plan iar al doilea in plan indepartat stand la semafor.........si se mai vede un Dac de care nu-mi amintesc, probabil pe linia 5b......oare este actualul 72?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 28 Dec 2008 22:47:32    Titlul subiectului: 103213

bus_andrei a scris:
O poza

...pe care ai uitat s-o atasezi la mesaj.
Daca se vede linia, atunci probabil se vede si numarul de inmatriculare, incearca sa te descurci pe baza lui. Daca nu, incearca sa compari masina cu alte poze. Oricum, de foarte multa vreme 72 era singurul DAC care facea 5b, pentru ca 73 si FLP erau pe 3, foarte rar mai margea 73 si in alta parte. Si misteriosul TLW care cred ca a fost taiat, mergea pe linia 8 sau 9.
Mai demult 5b avea un alt DAC, dar acela e taiat de foarte multa vreme. De cand e poza aproximativ?
Apropo, din cate am inteles, daca vor reusi sa inmatriculeze Renaulturile, ele vor prelua numerele de la 72 pana la 79, deci chiar daca nu au fost taiate, DAC-urile si Ikarusul 77 sunt oprite definitiv, si va trebui sa le zicem "fostul 72".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bus_andrei



Data înscrierii: 25/Mar/2008
Ultima vizita: 01/Mar/2011
Mesaje: 148
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Lun 29 Dec 2008 08:21:27    Titlul subiectului: 103243

Intamplator poza nu am reusit sa o atasez pentru ca nu corespundea, insa mesajul am uitat sa-l sterg.
In ori ce caz poza a fost facuta prin 2005-2006 ..............o gasiti pe google earth.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 29 Dec 2008 10:14:51    Titlul subiectului: 103248

bus_andrei a scris:
Intamplator poza nu am reusit sa o atasez pentru ca nu corespundea

Am rugamintea sa consultati inca o data regulamentul disponibil aici: http://tramclub.org/viewtopic.php?t=2093
Pentru fotografii cititi punctul 4 al regulamentului.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
COSTACHE MIHAIL



Data înscrierii: 01/Feb/2009
Ultima vizita: 12/Mar/2024
Mesaje: 350
Locație: Bucuresti 2 (Tei)

MesajTrimis: Lun 10 Aug 2009 09:01:25    Titlul subiectului: 115159

Postez si eu o ilustrata din colectia mea, este facuta la inceputul anilor '60, in Targu Mures. As avea cateva intrebari, referitor la aceasta ilustrata: Autobuzele din imagine foloseau la transportul local? Ce model de autobuze sunt ? Primul este un TV, dar cel din dreapta este alt model din cate se vede. Si ultima intrebare, in ce loc este facuta poza? Pe spatele ei scrie decat Targu Mures. Stampila de posta este din anul 1967, este clar ca vederea este mult mai veche.


P8070003.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  170.65 kb
 Vizualizat:  de 32395 ori

P8070003.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Sâm 15 Aug 2009 09:42:43    Titlul subiectului: 115402

@Costache Mihail, fotografia aceea a fost realizata intre Piata Trandafirilor si Piata Victoriei, cel mai probabil de pe catedrala "mica". In stanga se vede Palatul Culturii, si cate ceva din parcul din fata prefecturii.
Cineva, mai exact colegul nostru "dm" daca nu ma insel, a spus undeva pe forum ca a studiat ilustrata respectiva, si autobuzul care vine spre fotograf efectua o cursa Targu Mures - Ludus, si venea de la autogara situata, dupa spusele lui, in zona cetatii in perioada respectiva.
Despre celalalt autobuz nu stiu nimic, din pacate.

p.s. autobuzele se aflau acolo unde am centrat aceasta imagine de pe wikimapia:
http://www.wikimapia.org/#lat=46.5422294&lon=24.5578122&z=16&l=0&m=b
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
RocarRunner



Data înscrierii: 10/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Mar/2024
Mesaje: 6
Locație: Arad

MesajTrimis: Sâm 15 Aug 2009 15:34:59    Titlul subiectului: 115406

COSTACHE MIHAIL a scris:
. ... As avea cateva intrebari, referitor la aceasta ilustrata: Autobuzele din imagine foloseau la transportul local? Ce model de autobuze sunt ? Primul este un TV, dar cel din dreapta este alt model din cate se vede. ...
Autobuzele din vedere, ambele sunt TV 2 R - versiunea rutiera, interurbana si de turism a modelului TV 2. Singura diferenta - diferenta ce poate conduce la parerea ca ar fi modele diferite - este ca, la autobuzul vazut din fata, geamurile siderale (situate deasupra geamurilor laterale) au fost vopsite cu alb ... Cred ca e una dintre cele mai valoroase vederi care mai amintesc de frumoasele TV 2 R.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Dum 24 Oct 2010 22:36:01    Titlul subiectului: 135391

Sunt in extaz:


Tirgu Mures in 1982, color Shocked

Roman 112, Ikarus 280 putin mai in fata aaa
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 24 Oct 2010 23:31:31    Titlul subiectului: 135399

tomi_ms a scris:
Parcul auto SC Transport Local SA, 1995-96
4 - DAC 112 inalt, gri, lot Galati.
Mai multe detalii...?

De curiozitate, cate DAC-uri au venit atunci, de la Galati? Macar cu aproximatie... Se pare ca aflu si eu lucruri noi, poate reusim sa aflam mai multe...

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Lun 25 Oct 2010 15:40:15    Titlul subiectului: 135428

Atat stiu, ca au venit cu numere de GL, si din cate am inteles a fost pentru plata unor datorii. Au disparut repede, ori au fost revopsite, ori vandute mai departe.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Lun 25 Oct 2010 21:46:24    Titlul subiectului: 135450

Cred ca nu foarte multe, undeva la 2-3-4 bucati, dar s-ar putea sa nu tin bine minte, avand 9 ani la vremea aceea.

@dm, stii ce scrie pe Roman-ul 112 din poza aceea?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 27 Oct 2010 15:01:37    Titlul subiectului: 135504

Mie mi se pare ca scrie "PASTRATI DISTANTA".
_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Sâm 19 Mai 2012 17:29:02    Titlul subiectului: 155772

Cautand pe siteul delcampe.net am gasit ceva carti postale vechi, pe care apar niste autobuze vechi. Conform siletina.ro:
Citat:
În toamna anului 1948, s-au procurat de la administrația bunurilor sovietice din Brăila 10 bucăți motoare de tip G.M.C. inclusiv șasiuri, iar caroseriile de autobuze s-au executat în regie după planurile întocmite de tehnicienii acestor întreprinderi.

La finalizarea acestor caroserii, respectiv la data de 1 mai 1949, a început transportul de pasageri în raza orașului


Aceste vederi sunt exact din aceasta perioada, deci sunt probabil primele autobuze care au circulat in Tg Mures



024_001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  100.82 kb
 Vizualizat:  de 28336 ori

024_001.jpg



174_001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  56.28 kb
 Vizualizat:  de 28336 ori

174_001.jpg



416_001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  77.61 kb
 Vizualizat:  de 28336 ori

416_001.jpg



445_001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  74.34 kb
 Vizualizat:  de 28336 ori

445_001.jpg



469_001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  112.56 kb
 Vizualizat:  de 28336 ori

469_001.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
silviu vlad



Data înscrierii: 10/Mar/2008
Ultima vizita: 06/Noi/2023
Mesaje: 134
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 19 Aug 2012 19:46:09    Titlul subiectului: 158226

Am primit o poza facuta in anii 80 in Targu Mures, pe strada Livezeni. Apare un autobuz Roman 112UD.
Claritatea lasa de dorit, dar in curand o voi scana si o voi posta din nou.



DSC07594.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  75.48 kb
 Vizualizat:  de 28014 ori

DSC07594.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
silviu vlad



Data înscrierii: 10/Mar/2008
Ultima vizita: 06/Noi/2023
Mesaje: 134
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Lun 04 Feb 2013 20:06:24    Titlul subiectului: 162412

silviu vlad a scris:
Am primit o poza facuta in anii 80 in Targu Mures, pe strada Livezeni. Apare un autobuz Roman 112UD.
Claritatea lasa de dorit, dar in curand o voi scana si o voi posta din nou.



SKMBT_C22013012316110 1.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  143.04 kb
 Vizualizat:  de 27118 ori

SKMBT_C22013012316110 1.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Vin 19 Apr 2013 07:25:47    Titlul subiectului: 164108

Autobuz (TV 1?) pe serpentina veche (fosta linie 2, probabil, pana la UMF).
Am gasit poza pe facebook , nu cunosc sursa originala.



TV1SerpentinaVeche.jpg
 Descriere:
TV 1 pe serpentina veche (facebook: I Love Targu Mures)
 Mărime fișier:  108.85 kb
 Vizualizat:  de 26548 ori

TV1SerpentinaVeche.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul MUREȘ Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community