Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete si Abonamente. Puncte de vanzare
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRĂILA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
iulian_mihalache2006



Data înscrierii: 28/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 13
Locație: Braila

MesajTrimis: Mie 23 Iul 2008 19:56:41    Titlul subiectului: 96143

Azi am calatorit cu autobuzul nr 5 (BR80ERP) si in timp ce imi procuram bilet de la bilectomat, soferul autobuzului claxona semn ca trebuia sa urcam. Am urcat si soferul: "Cand coborati, sa imi dati biletul"; fara sa mai cer informatii pentru ce sa ii dam biletul, am luat loc.

La coborare i-am dat biletul, asa cum ceruse.

Daca da biletul ala altor oameni care iau bilet de la el... teapa... pe bilet este tiparita ora si data si ... e valabil 1 ora, Very Happy ghinionul celuia care ia biletul de la el. Very Happy Sfatul meu nu luati bilet de la sofer Exclamation

*soferul era destul de amabil si a furnizat o informatie cum ca, ei asteapta autobuzele (cele noi) ca painea calda. (sper sa se achizitioneze unele noi cat mai repede, sau macar tramvaie)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sheena



Data înscrierii: 22/Mar/2008
Ultima vizita: 09/Oct/2019
Mesaje: 281
Locație: Braila

MesajTrimis: Mie 23 Iul 2008 21:01:40    Titlul subiectului: 96149

Nu. Nu e valabil doar 1 ora. E valabil mereu pe acel autobuz/tramvai in care l-ai compostat. Nu suntem in vest. Chiar saptamana trecuta am mers cu un autobuz si aveam biletul emis de automat dimineata la 8.20 si am circulat cu el seara la 18 si am prins control. Nu au zis absolut nimic.
Intradevar automatele arata data si ora findca sunt cumparate la mana a 2-a din vest. Dar noi nu avem legislatie europeana in ceea ce priveste biletele de calatorie. Si desigur am mai prins de 2 ori control si aveam biletul de la sofer. Nu a zis nimeni absolut nimic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
iulian_mihalache2006



Data înscrierii: 28/Dec/2007
Ultima vizita: 11/Sep/2008
Mesaje: 13
Locație: Braila

MesajTrimis: Joi 24 Iul 2008 07:42:10    Titlul subiectului: 96155

Pai logic... vine controlorul sau mai ales supra-controlul si care au bilet au, care nu (majoritatea) zic ca au abonament, dar NIMENI nu am vazut sa arate asa ceva! Si la bilete nu se mai uita la data sau la alt ceva, numa daca e compostat.
A, ca sau adus bilectomatele din vest? Dar ei cum le-au schimbat limba si textul, daca au mai scris ca sunt valabile o ora, daca nu se uita la data/ora?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Sâm 16 Aug 2008 15:38:29    Titlul subiectului: 97055

Contractul prin care firma Ying-Yang desfasura controlul biletelor pe tramvaiele si autobuzele Braicar expira la 1 septembrie si nu va fi prelungit; cu ocazia aceasta controlorii de la Ying-Yang, altfel cu o reputatie destul de proasta (vezi si un articol mai sus in acest topic, datat 18 iulie) au mers 'in corpore' la Inspectoratul Teritorial de Munca pentru a se plange de... abuzurile la care au fost supusi de catre patron! Articolul este destul de lung dar merita citit integral.

http://www.ziaruldebraila.ro/deschidere/revolta_controlorilor_de_la_ying_yang.html

Ziarul de Braila a scris:
La sediul ITM Brăila, 15 controlori angajați la firma „Ying – Yang Security” s-au plâns că nu și-au primit drepturile salariale cuvenite la încheierea contractului de muncă. Șeful ITM le-a promis că își vor primi drepturile salariale care li se cuvin la timp. Reprezentantul firmei spune că salariații se plâng degeaba și că până la sfârșitul lunii august își vor primi banii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
bobo_bob



Data înscrierii: 06/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Oct/2010
Mesaje: 56
Locație: Braila

MesajTrimis: Lun 18 Aug 2008 09:26:54    Titlul subiectului: 97091

Bilete duble de diferite culori


073108152541.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  80.08 kb
 Vizualizat:  de 30472 ori

073108152541.jpg



080108184459.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  70.61 kb
 Vizualizat:  de 30472 ori

080108184459.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
bobo_bob



Data înscrierii: 06/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Oct/2010
Mesaje: 56
Locație: Braila

MesajTrimis: Vin 22 Aug 2008 07:32:52    Titlul subiectului: 97269

"Braicar" pune in functiune un sistem modern de validare a biletelor de calatorie

* aparatele care au fost montate deja pe autobuze vor imprima pe bilet data, ora si cursa * tot de la 1 septembrie, soferii nu vor mai elibera bilete *


Peste citeva zile, activitatea de control pe mijloacele de transport va reveni in aria de competente a SC "Braicar", care deja are in derulare procedurile de angajare de personal pentru acest compartiment. Asa cum a explicat conducerea operatorului de transport la care municipalitatea este actionar unic, odata cu revenirea la "Braicar" a activitatii de control a documentelor de calatorie va fi pus in functiune si un nou sistem de validare a biletelor, primele aparate fiind deja montate pe autobuze. "Aparatele de validare a biletelor de calatorie au fost montate deocamdata doar pe autobuze, pe viitor urmind a fi extins sistemul si in cazul tramvaielor. Pentru a putea functiona a fost necesara schimbarea tipului de hirtie pe care se imprima biletele de calatorie, astfel incit se va folosi hirtie termosensibila pentru ca noile aparate de validat sa imprime pe bilete data, ora si cursa. In acest mod nu vor mai exista discutii in contradictoriu intre controlor si calator pentru ca validarea nu se mai face prin perforare", ne-a declarat directorul general al SC "Braicar", Cornel Sandulescu. De asemenea, el a explicat ca modalitatea de control a documentelor de calatorie nu va mai fi cea prin organizarea de filtre si oprirea mijloacelor de transport in trafic pentru a fi verificati calatorii. "Controlorii vor fi arondati pe trasee si se vor urca din statii in mijloacele de transport pentru a verifica documentele de calatorie si vor avea o tinuta pe care firma le-o va pune la dispozitie", a mai spus Sandulescu. In plus, sursa citata a punctat ca tot de la 1 septembrie, soferii nu vor mai vinde bilete de calatorie, pentru a elimina astfel fenomenul de fraudare prin care calatorul platea soferului fara a primi la schimb un bilet.
Reamintim ca la finele lunii trecute, Consiliul de Administratie al SC "Braicar", s-a hotarit sa renunte la colaborarea cu firma de paza "Ying-Yang Security" in ceea ce priveste controlul documentelor de calatorie pe autobuze si tramvaie. Aceasta, in contextul in care la data de 31 august expira contractul cu firma de paza incheiat cu aproape doi ani in urma. Motivul, dupa cum a explicat edilul-sef, Aurel Simionescu, este numarul mare de reclamatii din partea calatorilor strinse atit la Primarie cit si la sediul "Braicar".

Autor: Dragos G. TUDOSE
Sursa: http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=single&id=0000021818&domeniu=Local

___________________________________________________________________________

Abonamentele valabile in zilele lucratoare - facilitate sau nu?

* consilierul PSD Doru Damian crede ca acest tip de abonamente pentru elevi reprezinta o cacialma * viceprimarul Daniela Vasioiu spune ca ele sint o incercare de prevenire a abandonului scolar

Consilierul municipal PSD Doru Damian acuza Primaria ca lucreaza sub semnul "cacialmalelor si al cinismului". El si-a argumentat afirmatiile prin faptul ca mult-trimbitata masura a abonamentului pentru elevi, la pret redus, nu este decit o pacaleala: "Ma refer, la modul concret, la Hotarirea Consiliului Local numarul 233 din 28 iulie 2005, unde este strecurata o prevedere din care rezulta ca abonamentele pentru elevi, valabile de luni pina vineri, sint 270.000 lei, o favoare pe care Primaria o face, chipurile, elevilor. Ce constatam: ca daca acestia vor face o calatorie simbata si una duminica, in oras, absolut firesti, de altfel, cu un bilet de 10.000 lei, deci 20.000 lei dus-intors, acest abonament ii costa pe elevi 430.000 lei, mai scump decit cel pe orice linie de autobuz sau TRAMVAI, care este de 360.000 lei. Deci, de fapt, aceasta masura care se vrea un sprijin pentru elevi este plina de cinism, pentru ca una s-a promis in campania electorala, si altfel actioneaza conducerea Primariei".
Pe de alta parte, insa, viceprimarul Daniela Vasioiu, care are in subordine societatea de transport public in comun "Braicar", considera nedreapta si chiar ciudata abordarea consilierului Damian, care le cere parintilor sa nu cumpere abonamentele valabile de luni, pina vineri. Vasioiu a precizat ca acestea nu sint abonamente sociale, ci consitituie doar o facilitate suplimentara, prin care Primaria incearca sa previna abandonul scolar: "Abonamentele acuzate de domnul Damian sint unele diferite de cele sociale, emise de Braicar, in baza listelor furnizate de scoli. Cele sociale se adreseaza elevilor provenind din familii foarte sarace, si sint subventionate de la bugetul local, in proportie de 50%. Pe linga acestea, exista abonamentele valabile de luni pina vineri, prin care se doreste incurajarea tinerilor sa mearga la scoala. Asadar, ca sa nu spuna unii parinti ca nu au bani, ca sa le dea pentru transportul catre scoala si inapoi, sau daca le dau bani, elevii sa ii cheltuiasca altfel, noi venim cu aceasta facilitate: un abonament care sa poata fi folosit in zilele in care se tin cursuri, de luni, pina vineri. Daca simbata si duminica tinerii se duc sa se plimbe in oras, acum n-o sa le subventionam de la bugetul local si plimbarea! Este o abordare cu totul ciudata a unui consilier care a votat in favoarea introducerii acestui abonament, valabil in zilele lucratoare".


Autor: Mihaela DAN
Sursa: http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=rezultat.php
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Sâm 06 Sep 2008 08:43:39    Titlul subiectului: bil 97948

Validatoarele de bilete

Scris de Corina Coman
joi, 04 septembrie 2008

"Cu toate că pe 38 de autobuze ale SC “Braicar” SA au fost montate validatoare de bilete, unii brăileni nu știu cum se folosesc. Având în vedere că de la începutul acestei luni, SC “Braicar” SA a montat noi sisteme de validare a călătoriei, au apărut și nemulțumirile cetățenilor. Astfel, în cursul zilei de ieri, în timpul unui control pe traseul liniei 4, o femeie a susținut că a cumpărat bilet, dar nu știe cum să-l introducă în aparatul respectiv. Referitor la lipsa de informare a cetățenilor cu privire la modalitățile de utilizare a noului sistem, am discutat cu directorul tehnic al SC “Braicar” SA, Costel Cireașă. “Suntem abia la început, dar avem în vedere să facem comandă de autocolante care vor fi lipite pe aparate. În acest fel, cetățeanul va ști exact ce are de făcut. În momentul de față, cele opt autobuze care circulă pe liniile preorășenești au fost dotate cu această aparatură. De asemenea, au fost montate și pe cele 30 de autobuze de tip BMC. Pe aceste bilete, prin validare se imprimă informații despre oră, data, numărul de circulație al autovehiculului, precum și linia traseului. La bordul mașinilor au fost puse câte două validatoare și un automat special care înregistrează toate aceste informații”, ne-a declarat Costel Cireașă. Validatoarele amplasate pe barele verticale din mijloacele de transport sunt cu imprimare termică, iar biletul se introduce orizontal, cu înscrisul în sus, fără a fi nevoie de nicio acționare mecanică din partea utilizatorului. Călătorul trebuie să ia din timp biletul după ce a fost imprimat, deoarece aparatul îl va lua din nou pentru imprimare. Prin această măsură, “Braicar” se asigură că nimeni nu va mai putea utiliza biletele de autobuz mai mult de o singură dată. Precizăm că anul viitor, SC “Braicar” SA are în vedere continuarea modernizării, în sensul că vor fi achiziționate validatoare și pentru celelalte mijloace de transport în comun din parcul auto. "

sursa: http://www.ziaruldebraila.ro/actualitate/validatoarele_de_bilete.html


"Șoferii Braicar nu mai dau bilete "

Scris de Corina Coman
sâmbătă, 06 septembrie 2008

"Ca urmare a unei sesizări primite cu privire la lipsa automatelor de bilete din stațiile SC “Braicar” SA din zonele periferice ale municipiului, am vorbit cu directorul tehnic al firmei de transport local, Costel Cireașă, care a indicat locurile unde se află amplasate aceste chioșcuri într-unul din cartiere, fără să poată preciza dacă Braicar are în vedere extinderea rețelei. “În cartierul Chercea, pe Șos. Baldovinești, în apropierea sediului SC «Electrica» SA, avem un chioșc de unde călătorii își pot cumpăra biletele. De asemenea, tot în acest cartier există automate la Dedeman, Șos. Focșani, Centrul Comercial TUG, iar la Piața Doi Cocoși avem un chioșc. O să avem în vedere acest lucru și vom găsi o persoană care să vândă aceste bilete”. Tot de la directorul Cireașă am aflat că odată cu intoducerea validatoarelor, șoferii de pe autobuze nu mai au în gestiune bilete, după ce mai mulți șoferi de la Braicar au fost surprinși primind bani de la călători fără a elibera bilete, ci doar vatmanii. Precizăm că în cursul zilei de ieri, în aproape toate mijloacele de transport, au fost lipite instrucțiunile de folosire a validatoarelor de bilete. Astfel, populația va ști cu exactitate cum se procedează."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bobo_bob



Data înscrierii: 06/Feb/2008
Ultima vizita: 02/Oct/2010
Mesaje: 56
Locație: Braila

MesajTrimis: Mar 09 Sep 2008 13:28:45    Titlul subiectului: 98089

Noile bilete cu doua calatorii din Braila.


090408100327.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  48.66 kb
 Vizualizat:  de 30383 ori

090408100327.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Dum 28 Sep 2008 19:10:13    Titlul subiectului: 98898

De o saptamana a aparut a doua serie de bilete din noua generatie facuta pentru noile validatoare.


bilet serie g.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  57.63 kb
 Vizualizat:  de 30296 ori

bilet serie g.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Sâm 17 Ian 2009 14:57:56    Titlul subiectului: 1624 104407

Am citit mai sus articolele legate de controlorii de bilete.

In primul rand, controlorii nu se mai urca in autobuz sau in tramvai intr-o statie oarecare si coboara la a doua sau la a treia decat in foarte rare cazuri. Mai nou acum, cei de la controlul Braicar sunt foarte comozi si se multumesc sa stea la colivie (dispeceratul Braicar din Hipodrom de la capatul lui 14, vizavi de scoala 3) sau sa-si mute colivia cu ei, parcand-o apoi in locuri "strategice" (sunt folosite microbuzele Braicarului care inainte faceau liniile lui 1 barat si 3).

In ambele situatii, cand le vine lor si cand ti-e tie lumea mai draga (de obicei cand te grabesti undeva), autobuzele si tramvaiele sunt oprite pe loc, in dreptul coliviei (dispecerat in cazul tramvaielor si microbuz in cazul autobuzelor), controlorii de obicei urca la fiecare usa cate unul, numarul lor ajungand undeva la 5-6 cu tot cu gorilele firmei de paza, isi fac rondul prin vehicul apoi se retrag cu coada intre picioare, nemultumiti ca nu au prins pe nimeni...

In al doilea rand, acesti indivizi care consuma banii nostri de pomana, speculeaza orice situatie si fac aproape orice e posibil ca sa te "prinda" asupra faptei. Am avut doua situatii in care am fost incoltit de ei pe nedrept, pe motivul ca ori biletul era vechi si deja compostat intr-o calatorie anterioara, ori nu as fi compostat biletul cum trebuie (in fapt compostorul era defect, infundat cu hartie ori monezi, sau defectat in mod intentionat si nu gaurea cum trebuie biletul. Acum vechile compostoare care capsau biletele sunt inlocuite treptat cu validatoare care inscriptioneaza biletele). Bineinteles ca n-am scos din buzunar 21 de lei amenda sa le-o dau lor pomana si am scapat de ei fugind, in momentul in care m-au invitat sa cobor cu ei la urmatoarea (era pe vremea cand inca nu descoperisera ca ale lor colivii pot fi si mobile si faceau controlul urcandu-se la o statie oarecare si coborand la urmatoarea).

Am avut onoarea de a asista odata, prin vara lui 2007, la o descindere a controlorilor intr-un tramvai al liniei 21. De aceasta data erau insotiti si de gorilele firmei de paza si protectie (probabil de frica sa nu si-o ia pe coaja din cauza corectitudinii lor). Se urca in tramvai la statia Romarta Veche, isi fac rondul si se opresc asupra unui batran cu nepotica lui, pe acelasi motiv, chipurile biletul nu era compostat cum trebuie. Va spun ca in momentul acela, batranul a fost incoltit, iar una din gorile i-a pus mana in gat (antebratul) iar cu cealalta i-a imobilizat una din maini batranului la spate, de parca ar fi fost vreun interlop urmarit international, si striga la batran: ce faci dom'le vrei sa dai in mine?! (batranul era uscat si slab si abia ii ajungea animalului cu fruntea la umar...). Alt incident a avut drept actori aceeasi controlori si o eleva de liceu, de aceasta data in tramvaiul liniei 22, la Piata Mare. Din cauza ca fata nu a avut cu ce sa se legitimeze, i s-a retinut carnetul de cec, pe motiv ca era singurul act prin care se putea "legitima". Daca i-a fost inapoiat ulterior carnetul, nu mai stiu. Probabil ca da pentru ca oricum n-aveau ce face cu el si oricum carnetul de cec nu reprezinta un act de identitate si putea fi al oricui nu neaparat al posesoarei din momentul acela... Dar ce sa le ceri papagalilor de controlori care n-au un IQ mai mare decat cel al unei jaluzele...

Plus de asta, mai exista obiceiul ca, daca exista in tramvai ori autobuz in momentul controlului vreun individ sau mai multi dupa moda ras in cap, tras la fata, tatuat si cu spatele cat un spate de tramvai Tatra, sa se faca ca nu-i vede, sa treaca mai departe si sa intrebe persoana urmatoare de bilet sau abonament... Asta e corectitudine?!?!?... Twisted Evil Isi meritau din plin cafteala pe care si-o luau inainte muierile de la control, inainte de a se inarma cu gorile-bodyguard, care au mintea invers proportionala cu marimea burtii... Si cica sunt sportivi, dom'le... Daca i-ai fi luat la fuga, ar fi murit si s-ar fi sufocat dupa primii 10 metri...

Sa se faca asa cum este in Ploiesti (conducatorul vehiculului are si drept de control) sau cum este in occident, calatorii se urca in vehicul prin fata, isi procura bilet de la conducatorul vehiculului care il si valideaza in acelasi timp in fata ta si sa fie pusi la matura acesti papagali care se dau drept controlori onesti...

_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Sâm 17 Ian 2009 15:31:20    Titlul subiectului: 104418

Kaustik tin sa te anunt pe tine si pe cei ce nu stiu ca firma ce oprea autobuzele si tramvaiele a fost inlaturata de pe 1 septembrie 2008!
De pe aceasta data au intrat in functiune si noile validatoare, iar controlul este facut de SC BRAICAR SA, autobuzele nemaifiind oprite pe dreapta.
Controlori au legitimatiii si sunt imbracati cu o jaketa gri-rosu.
Deasemenea si soferii au drept de control, ei nemaiavand voie sa vanda bilete.
Aceste relatari ale tale sunt de domeniul trecutului si nu exprima realitatea de azi. Exclamation

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.


Ultima modificare efectuată de către stefan_br la Sâm 17 Ian 2009 15:52:03, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Sâm 17 Ian 2009 15:50:30    Titlul subiectului: 104424

Vestile tale nu pot decat sa ma bucure si sa-mi aduca alinare in suflet... Very Happy

Poate daca tot au rezolvat problema controlorilor, speram pentru totdeauna, asta inseamna ca mergem pe calea mult dorita si cantata a civilizarii transportului brailean...

_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 23 Ian 2009 12:06:10    Titlul subiectului: 104805

http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=single&id=0000025108&domeniu=Economie

"Falimentul le bate in portiera

Transportatorii cer majorarea pretului biletelor

* pretul final vizat de operatorii maxi taxi este 1,5 lei in prima etapa si apoi 2 lei/bilet, fata de 1 leu, cat este in prezent * primarul este dispus sa accepte cel mult o majorare cu 50%

Autor: Mihaela DAN, Dragos G. TUDOSE
Poza deschidere

Brailenii ar putea plati, in curand, mai mult pentru un bilet de calatorie cu mijloacele de transport in comun. Desi dorinta unora dintre transportatori ar fi ca pretul sa se dubleze, adica sa ajunga la 2 lei biletul, primarul Aurel Simionescu este dispus sa ia in calcul cel mult o majorare cu 50% si numai daca aceasta este bine justificata din punct de vedere economic: "Nu stiu cand se va majora acest pret, este o dorinta a lor de a se mari pretul si ca sa va spun drept, ei ar vrea sa se ajunga la 2 lei, pe motiv ca de 4 ani nu a crescut pretul si alte lucruri de genul asta. Sigur, putem discuta si putem analiza aceasta solicitare a trasportatorilor, dar eu nu as agrea suma de 1,5 lei, as merge pe 1,2 sau 1,3 lei. E drept ca e greu ca si utilizare a banilor, oamenii nu au marunt intotdeauna, plus ca e mai greu si cu dat restul. Deocamdata, insa, trebuie sa mi se prezinte o argumentare serioasa, pentru ca o chestie de genul asta, ca de 4 ani nu s-a marit pretul, nu este suficienta. Importanta nu este perioada in care nu s-au operat majorari, ci influenta diverselor costuri in pretul biletelor". Daca cei de la "Braicar" sustin ca, deocamdata, nu au formulat o solicitare oficiala in acest sens, operatorii privati maxi-taxi spun ca au solicitat o majorare inca de anul trecut. "Discutiile pe tema majorarii pretului unei calatorii au fost de anul trecut si acum am revenit, in contextul in care criza economica ne creeaza mari probleme. De fapt, daca in jumatate de an nu se modifica pretul, vom asista la falimentarea transportatorilor. Cheltuielile asupra carora nu avem niciun control, generate de paritatea leu/euro sau pretul pieselor de schimb, al combustibilului ori pretul cu munca vie au crescut extraordinar in ultimii 4 ani, de cand nu s-a mai modificat pretul unei calatorii. Repet, in jumatate de an multi dintre operatori vor ajunge la faliment si nici in prezent nu se simt prea bine", a explicat Danel Goleanu reprezentantul companiei "TCF Imex", care detine drept de operare pe liniile de transport 16 si 17.
"

Stai si te intrebi: oare pe cine protejeaza "alesii"?

Incapabilii aia cu maxi-taxi, dupa ce ca fac un transport de tot rahatul, mai vor si dublarea pretului, asta in conditiile in care pretul combustibilului a scazut!

Acum e momentul, trebuie lasati sa moara. Singura sansa, fuzionarea cu Braicar-ul, cu un aport substantial, in natura, de autobuze, fie ele si second-hand, in proprietate sau leasing.

Daca nu-i lasa acum sa moara, nu ne vor mai lasa ei pe noi sa traim!

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Joi 18 Iun 2009 12:47:57    Titlul subiectului: 112575

In Parcul monument,acolo unde intorc traseele de tramvai 24si25 se afla un chiosc de bilete parasit ce nu mai este folosit de multa vreme.El se afla uitat de lume in acel loc decand a aparut alt chiosc de bilete in Statia F-ca de covoare,ce se afla la 50 de m ditanta de parc.Interesant este ca la noul chiosc de bilete nu te intampina mereu o vanzotoare iar langa el se afla si un bilectomat.Revenind la chioscul parasit pot spune ca da un aspect urat dar cred ca atunci cand parcul va fi modernizatel va disparea.


P1040169.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  195.35 kb
 Vizualizat:  de 29426 ori

P1040169.JPG



_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Sâm 11 Iul 2009 08:11:10    Titlul subiectului: 113815

"50 de miliarde lei pentru abonamente gratuite"

Data: 11.07.2009 Autor: Dan MUNTEANU

"Deși a fost scos de pe ordinea de zi proiectul referitor la acordarea de gratuități pe mijloacele de transport în comun unor categorii de cetățeni, mai exact, hotărârile existente până în prezent și în schema cărora erau prinse o parte din categoriile de pensionari, consilierii au repus pe masa ideea ca și elevii și studenții să beneficieze de abonamente gratuite.
În răspunsul pentru consilieri, primarul Aurel Simionescu a precizat în prima parte faptul că școlile trebuie să întocmească liste cu elevii care trebuie să beneficieze de acest abonament gratuit, dar și faptul că va fi nevoie de o suplimentare substanțială a bugetului alocat pentru abonamentele care se vor da gratuit.
“În primul rând, școlile trebuie să ne transmită liste cu elevii, în funcție de distanța pe care trebuie să o parcurgă până la școală, iar în al doilea rând, trebuie să ne gândim la faptul că bugetul pentru aceste abonamente gratuite numai pentru elevi și studenți se ridică la 50 de miliarde de lei, și trebuie să vedem de unde îi obținem, pentru că nu este așa ușor să îi obținem, mai ales în aceste vremuri”, a precizat primarul Aurel Simionescu."


sursa: http://www.arcasu.ro/E.O._50_de_miliarde_lei_pentru_abonamente_gratuite_id_1247232713.html

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 09:02:31    Titlul subiectului: 115753

"Se majorează costul transportului în comun?"

Data: 21.08.2009 Autor: Dan MUNTEANU

"În prima ședință de Consiliu Local, este de așteptat ca prețul biletului pentru transportul în comun să fie majorat de la 1 leu, cât este în prezent, la 1,2 lei.
În acest moment, fiecare dintre documentațiile care solicită acest lucru se află în discuțiile pe comisii ale Consiliului Local.
“Am primit o documentație de la Braicar, de asemenea și de la operatorii de transport, cu o fundamentare a prețului biletului și o vom pune de acord, iar săptămâna viitoare o vom înainta prin comisii, către CLM.
Funcție de care vom vedea care este reacția și ce anume se va aproba. Este vorba de o analiză pe costuri, propunerea este de la 1 leu la 1,20 lei, pe călătorie.
Deci vom discuta acest lucru pe comisii. Aștept, și cred că este bine de făcut analiza pe comisii, și în mod special pe comisia economică a Consiliului Local”, a precizat viceprimarul Doinița Ciocan."


sursa:http://www.arcasu.ro/Se_majoreaz%C4%83_costul_transportului_in_comun_id_1250786921.html

Nu imi place sa spun asta dar din toamna mai mult ca sigur se va scumpi calatoria cu autobuzul, tramvaiul sau cu microbuzele! Scumpirea este iminenta, dar nejustificata de Braicar. Eu stiu ca pe timp de criza lumea mai lasa masina acasa si merge cu transportul in comun. Pe aceste vremuri operatorii de transport in comun au numai de castigat dar la Braicar nu sunt idei de a atrage calatorul, ci sunt idei de a goni calatorul scotand numai rable de autobuze pe traseele locale! As intelege o scumpire daca s-ar lua autobuze noi si s-ar reface acele grafice care sunt facute pe timpul vacantei si nu in timpul toamnei sau al iernii si s-ar lua niste tramvaie mai lungi sau macar sa le mentina pe cele existente!

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 22 Aug 2009 15:46:29    Titlul subiectului: 115812

In majoritatea oraselor din tara calatoria cu mijlocul de transport in comun se va scumpi in aceasta toamna, doar incepe scoala , in contombrie facultatea apar din nou calatorii multi deci vanzari mari de bilete si abonamente, niste banii in plus la regiile de transport in comun.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Sâm 22 Aug 2009 21:12:33    Titlul subiectului: 115839

Scumpirea biletelor nu are legatura cu inceperea anului scolar si a anului universitar! La noi la romani se cauta mereu motive pentru a se scumpi orice iar in transportul in comun criza aduce beneficii ci nu pierderi deoarece lumea face economie mergand cu autobuzul sau tramvaiul , pe cand cu masina personala nu prea ar fi rentabil pe asa vremuri.La noi la Braila probabil ca prin Primarie lucreaza numai minti luminate ce compara orasul de la malul Dunarii cu orase ca Bucuresti sau Constanta.Scumpirea biletelor este trambitata inca din 2007 dar vechiul edil le-a inchis ciocul celor ce cantau si nu a acceptat, chiar si noul edil la incepututl mandatului nu era de acord cu o scumpire dar mai nou se pare ca nu ar spune nu.Daca domnul Simionescu vrea ca Braicarul sa aibe mai multi calatori fara bilet nu are decat sa scumpeasca biletul si va aduce Braicar-ul in sapa de lemn deoarece lumea care nu o duce prea bine cu banii nu se va sui la particulari ci vor fi clandestini pe la Braicar!
_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Sâm 22 Aug 2009 21:42:48    Titlul subiectului: 115842

Daca Braicar-ul ar oferi servicii calatorilor pe masura preturilor pe care le pretind la bilete, cu siguranta ar fi justificata scumpirea biletelor. Pe langa asta, daca Braila ar avea dimensiunea oraselor mari precum Ploiesti, Timisoara sau Constanta, atunci iarasi as zice ca se motiveaza, ca se consuma combustibil pe distantele mari, dar asa... La Ploiesti opereaza doar RATP-ul, in Bucuresti la fel opereaza doar RATB-ul, dar sa ne fie cu iertare, ce autobuze au ploiestenii si bucurestenii si ce autobuze au brailenii?... In Braila, in plus, sunt si foarte multi privati, pe langa regia locala de transport.

Si, apropo de blaturi, la Ploiesti nu am vazut individ care sa se urce in autobuz si sa nu composteze biletul (poate doar unii si aceia au abonamente). Acesta este un semn ca cetatenii sunt multumiti de serviciile oferite si in consecinta vine si "rasplata", adica isi cumpara bilet pe care-l composteaza, iar banii ajung acolo unde trebuie sa ajunga pentru modernizarea si intretinerea regiei de transport. Chestia cu biletele si compostatul lor e un lucru ce se imprima de la sine in constiinta colectiva (sau ar trebui): sunt multumit de serviciile regiei, imi cumpar bilet, pe care-l compostez. Paradoxul se regaseste insa in Bucuresti, unde cred ca sunt cei mai multi blatisti din tara, desi serviciile oferite sa zicem ca sunt acceptabile (vehicule moderne, dar grafice total aiurea).

In consecinta, scumpirea biletului ar trebui sa reflecte serviciile oferite populatiei si, mai presus de toate, sa fie absolut justificata.

_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Dum 23 Aug 2009 09:41:30    Titlul subiectului: 115870

In Braila sunt multi blatisti deoarece nu sunt multi controlori care sa ii verifice sau daca sunt urca exact unde nu trebuie.Daca s-ar urca aproape de un capat de linie cred ca ar avea ce sa prinda ,asa daca se urca exact unde cetateanul e cu ochii ciuliti dupa control nu au efect.In plus cand urca controlul clandestinii au timp sa coboare din autobuz deoarece se deschid ambele usi iar controlul urca pe la sofer si nu incepe sa ceara biletele asa de repede fiindca stie si el ca nu prea are sanse sa prinda clandestini.Despre raportul calitate pret ii dau dreptate lui Kaustik deoarece serviciile Braicar lasa de dorit lucru pe care il spun si eu dar nu avem ce face doearece nu sunt bani de achizitii pentru Braicar! Sad
_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rosetti61



Data înscrierii: 03/Iul/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1177
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Dum 23 Aug 2009 22:13:06    Titlul subiectului: 115914

Controlorii ar trebui sa urce intre statii, imediat dupa statia x - contravenientii nu mai au ce face.
_________________
Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Dum 23 Aug 2009 22:38:55    Titlul subiectului: 115915

Asa se facea inainte: tramvaiele erau oprite intre statii in dreptul dispeceratului Braicar, controlorii se urcau mai multi la mai multe usi (deci nu prea aveai unde sa scapi) si isi faceau rondul, apoi tramvaiul era lasat sa plece. Asa erau verificate tramvaiele, doar in acest loc erau oprite, in restul orasului nu erau oprite intre statii niciunde.

Autobuzele in schimb puteau fi oprite intre statii oriunde in oras. Era tras pe dreapta undeva un microbuz al Braicarului, ticsit cu controlori si jandarmi sau politisti comunitari, autobuzul era tras pe dreapta, se urcau controlorii, faceau rondul, apoi lasau autobuzul sa plece. La autobuze era mult mai usor de controlat fiindca avem conserve de BMC-uri si nu se urcau decat doi controlori.

Imaginea aceasta in care se facea controlul in vehiculele Braicar arata ca si cum controlorii ar fi fost pirati care-si asteptau prada dupa colt, iar cand aceasta sosea in dreptul lor, sareau si "deturnau" vehiculul respectiv, "jefuindu-l" Laughing Era de-a dreptul ilar...

_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Lun 14 Sep 2009 14:48:42    Titlul subiectului: 116830

Autobuzul MAN(BR 02 VGY) a primit si el validataoare noi , la fel ca cele de pe BMC-uri. Smile


P1070034.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  87.12 kb
 Vizualizat:  de 28949 ori

P1070034.JPG



_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Mie 23 Sep 2009 12:48:38    Titlul subiectului: wefwewe 117354

La Braila nu mai exista abonament pe 1 sau 2 linii.
Abonamentele brailene sunt urmatoarele: AO tramvai 36 lei; AO autobuz 36 lei; AO tramvai si autobuz 72 lei; AOE tramvai 27 lei; AOE autobuz 27 lei; AOE tramvai+autobuz 54 lei.
La acestea se mai adauga abonamentele pentru liniile extra-orasenesti la care nu stiu tarifele.
AO=abonament oras iar AOE=abonament oras elev.

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Sâm 26 Sep 2009 10:32:09    Titlul subiectului: 117581

După doi ani de stagnare, călătoriile cu „Braicar”-ul vor fi actualizate

"Consiliul Local Municipal Brăila va lua în discuție, în ședința din data de 28 septembrie, actualizarea tarifelor serviciului de transport public local de călători în municipiu."

"Potrivit precizărilor făcute de viceprimarul Doinița Ciocan, la finele lunii trecute, autoritățile luaseră în calcul o majorare a tarifului pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun ale SC Braicar SA Brăila, de la 1 leu la 1,2 lei, așa cum reieșise în urma analizei costurilor și a elementelor de fundamentare. Decizia finală aparține însă Consiliului Local Municipal."

"Ultima modificare de tarife s-a operat la jumătatea anului 2007, când s-a votat în CLM majorarea cu 5 bani a tarifului pentru o călătorie. Decizie neinspirată de altfel, deși ar fi trebuit să vină în sprijinul Braicar-ului. Dar cum „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” și în acest caz, calculele din sala de ședințe nu au coincis cu faptele de pe teren. Astfel, Braicar-ul, în loc să înregistreze câștiguri, pentru o perioadă de timp a înregistrat pierderi, fiind “faultat” la preț de transportatorii locali particulari, care au continuat să păstreze vechile tarife, atrăgând, în acest fel, majoritatea călătorilor brăileni."

"Evoluția zilnică a încasărilor Braicar-ului din vânzarea biletelor, în perioada în care a fost practicat tariful reactualizat de 1,5 lei, s-a situat pe o curbă permanent descendentă. Din acest motiv, s-a solicitat o amânare a aplicării hotărârii CLM, care prevedea majorarea tarifelor Braicar, până la momentul în care vor avea loc noi discuții cu reprezentanții transportatorilor particulari, pentru a se întocmi o convenție, de această dată scrisă, care îi va obliga la respectarea înțelegerii privind tarifele care urmează a fi aplicate."

"După nici o lună de la aplicarea majorării cu 50% a prețului pentru o călătorie cu autobuzul, conducerea SC "Braicar" a dispus "la loc comanda!". Astfel, un bilet de autobuz sau tramvai costă și la ora actuală 1 leu, comparativ cu 1,5 lei, cât se stabilise la jumătatea anului 2007. Practic, a fost pentru prima dată când "Braicar" a luat o astfel de decizie la presiunea pieței."

"Transportatorii privați percep și ei un tarif de 1 leu pentru o călătorie cu microbuzul, pentru traseele din municipiu și rămâne de văzut dacă se vor alinia deciziei de actualizare a tarifelor.(V.M.)"

sursa: http://www.monitorulbraila.ro/index.php/economie/2557-dup-doi-ani-de-stagnare-cltoriile-cu-braicar-ul-vor-fi-actualizate.html

Din articolul de mai sus observ ca de ce imi era mie frica nu am scapat , scumpirea biletelor fiind iminenta!Ce ma deranjeaza este ca Primaria nu a specificat public cauza scumpirii si doar au spus ca Braicar are pierderi iar cei cu maxi-taxi la fel.Nu cred ca Primaria nu are un economist sau macar un responsabil care sa precizeze public pierderile Braicar si pretentiile pentru care se doreste scumpirea biletelor.Autoritatile locale se pare ca traiesc in nori si uita ca populatia Brailei este destul de saraca si nu cred ca le convine scumpirea unei calatorii cu autoobuzul , tramvaiul sau cu privatii.Inca un lucru pe care Primaria si Primarul il uita este parcul Braicar care este invechit , 50% din tramvaie fiind un pericol, public iar la autobuze cei ce merg cu 6,11 sau 14 calatoresc cu autobuze invechite si nesigure.Desigur Primarul nostru drag nu are cum sa stie ce este prin transportul in comun , el mergand la serviciu cu masina personala. Evil or Very Mad

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRĂILA Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 2 din 4

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community