Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Nereguli în transportul cu dube din Buzău
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 04 Sep 2009 11:05:10    Titlul subiectului: 116386

Urmare petitiei catre Prefectura Buzau si redirectionata catre Politia Buzau, ieri am fost "invitat" la I.P.J. Buzau pentru a da si o declaratie scrisa despre neregulile din transportul public, in special cel cu maxi-taxi-uri.

"Intrevederea" a durat cam o ora si jumatate, timp in care am scris mai multe pagini si am purtat discutii punctuale cu cel desemnat sa solutioneze reclamatia.

Pot spune ca a fost o discutie civilizata, in anumite privinte am cazut de acord, in privinta altora am avut si am ramas cu opinii divergente.

Ca element picant, am fost intrebat care este motivul pentru care sunt atat de indarjit impotriva neregulilor din transportul public buzoian; i-am explicat ca pentru cineva nevoit sa foloseasca niste servicii atat de precare in fiecare zi, cu aceleasi probleme, fara sa se intrevada rezolvari civilizate, rabdarea si "intelegerea" se termina la un moment dat.
Am crezut ca am lamurit problema.
Dupa un timp, omul a revenit: "Dar ce interese aveti?" Apoi a avut loc o continuare care m-a "luminat": omul m-a intrebat daca am firma de maxi-taxi! Adica isi inchipuia cumva ca am vreo firma de maxi-taxi si am vreun interes economic, ceva de genul asta Laughing

Sa vedem ce se mai intampla.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 22 Sep 2009 13:17:10    Titlul subiectului: 117299

Am primit raspunsul de la Avocatul Poporului.

Sunt socat de credulitatea/naivitatea unor institutii care, solicitate sa rezolve anumite probleme concrete, se multumesc sa ceara explicatii scrise celor care ar putea fi in neregula, in cazul meu Primaria Buzau, si cu asta basta, nu fac si verificari mai concrete, sa vada daca nu cumva raspunsurile primite sunt asa, ca sa fie, fara acoperire in realitate.

De mentionat ca primarul Boscodeala afirma un adevar partial, cum ca revin insistent cu 80% dintre reclamatiile mele, insa "omite" sa spuna si restul, cel mai important, anume ca, desi mi-a "raspuns" la petitii, nu a si REZOLVAT problemele semnalate, in aceasta situatie eu considerandu-ma indreptatit sa-mi reiau demersurile pana cand le va solutiona concret sau pana imi va da un raspuns in care sa motiveze, credibil si obiectiv, cauzele/motivele/temeiurile legale care-l impiedica sa solutioneze petitiile mele pe care, pana la proba contrarie, le consider intemeiate.

De mentionat ca multe dintre raspunsurile "pertinente" ( Question ) la care face referire domnul primar sunt niste simple ... "Am luat la cunostinta" si atat, pe care le percep mai degraba ca fiind flituitoare.

Va atrag atentia ca primarul Boscodeala o tine pe a lui, cum ca va face "licitatie" pentru transportul cu microbuze, desi ramane de vazut CUM o va face din moment ce acel "Regulament pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiul Buzau", pe care l-am contestat anul trecut, nu stiu sa se fi dezbatut si aprobat intre timp; dar de, nu stii ce se poate "ascunde" la acele ultime puncte ale convocatoarelor de sedinte ale Consiliului Local, la capitolul "alte probleme ale activității curente"... Evil or Very Mad

Am facut o revenire catre Avocatul Poporului, explicand si ilustrand cu poze motivele pentru care consider eu ca nu se respecta prevederile legale la Buzau.

"Ma numesc Catalin Ghita, domiciliat in Buzau, str. bl. sc. ap.

Am primit de la dumneavoastra raspunsul nr. 7276/08.09.2009 in care faceti referire la raspunsul S260/13.08.2009 al Primariei Buzau.

Consider ca ati fost indusi in eroare de raspunsul Primariei Buzau care pretinde ca "In ceea ce priveste orarul de circulatie al mijloacelor de transport in comun, acesta este afisat pentru autobuzele apartinand SC "Transbus" SA Buzau [. . .]".

Va rog sa examinati cu atentie pozele/dovezi pe care vi le-am atasat. Asa cum vedeti in Anexa1-Brasov, Anexa2-Sibiu, Anexa3-Sinaia sau Anexa4-Slobozia, pe panourile din aceste localitati sunt trecute la modul concret ORELE DE OPRIRE ALE AUTOVEHICULELOR in respectivele statii.

In schimb, daca veti examina pozele Anexa5-Buzau si Anexa6-Buzau veti constata ca la Buzau NU se respecta prevederea AFISARII ORARULUI CONFORM CARUIA OPRESC AUTOVEHICULELE, PENTRU URCAREA SI COBORAREA PERSOANELOR TRANSPORTATE, pe panourile de statii fiind trecut doar INTERVALELE de circulatie ale autobuzelor, adica, de exemplu, intre 5:57 si 19:57, intre 6:00 si 19:40, plus frecventa vehiculelor, de 27, 40 minute etc, nefiind EXPLICIT trecute orele.

Puneti-va in situatia calatorului: va aflati in statie, va uitati la ceas, vedeti ca e ora 11:52; cum stiti daca aveti sau nu autobuz la o ora convenabila? Va apucati sa faceti calcule complicate de genul 05:57 + 27 minute + 27 minute + 27 minute + ... + 27minute ? E absurd!
Legea invocata cere, pur si simplu, afisarea orelor, CONCRET, pentru ca informatiile sa fie usor accesibile calatorilor, iar dupa cum vedeti in multe orase din tara aceasta prevedere se respecta; la Buzau, nu.

Mai mult decat atat, mare parte din informatiile oferite de panourile de statii din Buzau sunt FALSE. Desi pe panoul aferent liniei 2, de exemplu, se specifica intervale de 20 de minute intre vehicule de Luni pana Vineri, respectiv 30 de minute Sambata si Duminica, realitatea de pe teren e cu totul alta, se circula din 30 in 30 (!) de minute intre vehicule de Luni pana Vineri, respectiv din 60 in 60(!) de minute Sambata si Duminica.
Mai mult decat atat, autobuzele circula numai intre orele 06:00 si 20:00, nu intre 05:50 si 20:50 cum apare pe panou. Ca atare, asa-zisele "informatii" oferite de actualele panouri sunt total inutile!

Cand v-am solicitat sprijinul, am mizat pe faptul ca va veti implica si veti face verificari pe teren, nu sa va bazati pe un raspuns al Primariei! Evident ca ei isi vor apara interesele, consider ca dumneavoastra aveti datoria sa si verificati afirmatiile celor 2 parti, ale mele si ale lor, si sa discerneti cine are dreptate, nu sa va bazati pur si simplu pe raspunsul lor!

In Legea nr.102/2006 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.109/2005 privind transporturile rutiere scrie ca:

''STATIE PUBLICA – punct de pe traseul unui serviciu regulat de transport persoane, amenajat corespunzator, semnalizat printr-un indicator rutier si SA AIBA IN DOTARE UN PANOU SUPLIMENTAR PE CARE ESTE ATASAT ORARUL CONFORM CARUIA OPRESC AUTOVEHICULELE, PENTRU URCAREA SI COBORAREA PERSOANELOR TRANSPORTATE''

Iar in Ordinul nr.353/23.11.2007 al Ministrului internelor si reformei administrative pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007 scrie ca:

''Art. 63 In cazul serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, OPERATORUL DE TRANSPORT RUTIER VA EDITA, IN COLABORARE CU AUTORITATILE ADMINISTRATIEI PUBLICE locale din comune, orase si municipii sau cu autoritatile administratiei publice de la nivel judetean, dupa caz, HARTI SI PLIANTE CU TRASEELE MIJLOACELOR DE TRANSPORT DE PERSOANE PRIN CURSE REGULATE si speciale, VA AFISA IN FIECARE STATIE ORELE DE CIRCULATIE A MIJLOACELOR DE TRANSPORT RUTIER CARE TREC PRIN STATIA RESPECTIVA.''

Va rog sa interveniti pentru ca lipsa orarelor impiedica informarea calatorilor si planificarea corecta a calatoriilor, fara a mai fi nevoie de o asteptare inutila in statii.

Catalin Ghita
"AvocatulPoporului2009-09-07-A.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  143.47 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

AvocatulPoporului2009-09-07-A.jpgAvocatulPoporului2009-09-07-B.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  148.01 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

AvocatulPoporului2009-09-07-B.jpgAnexa1-Brasov.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  119.66 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

Anexa1-Brasov.jpgAnexa2-Sibiu.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  73.34 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

Anexa2-Sibiu.jpgAnexa3-Sinaia.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  99.49 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

Anexa3-Sinaia.jpgAnexa4-Slobozia.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  914.29 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

Anexa4-Slobozia.pngAnexa5-Buzau.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  132.46 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

Anexa5-Buzau.jpgAnexa6-Buzau.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  100.52 kb
 Vizualizat:  de 15000 ori

Anexa6-Buzau.jpg_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 23 Sep 2009 10:38:44    Titlul subiectului: 117334

India? A, nu... Romania, Buzau...

Cu asa "ceva" se face transport public urban in Buzau, in Romania, in anul 2009 Exclamation la 2 ani de la intrarea in U.E.

Aceasta epava, BZ-52-VAL, a facut transport de calatori - in halul in care se afla! - cel putin pe datele de 22.09.2009 si 23.09.2009, pe linia 8(M), pe cursele care ajung la Gara in jurul orei 07:50.

Sigur ca incidente se pot intampla, eu nu asta acuz, ci altceva.

Din cate stiu eu, firmele de transport sunt obligate sa detina cel putin un vehicul de rezerva; aici e supararea mea: OK, s-a intamplat o problema, asta e, se mai intampla. De ce insa nu au retras rabla din poza si sa introduca "rezerva"?!? E, pai cine sa-i controleze, ca pe calatori... mai da-i in ma-sa...BZ52VAL-1.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  64.09 kb
 Vizualizat:  de 14968 ori

BZ52VAL-1.JPGBZ52VAL-2.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  28.21 kb
 Vizualizat:  de 14968 ori

BZ52VAL-2.JPG_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 12 Oct 2009 15:51:11    Titlul subiectului: 118318

Am primit raspuns la petitia mea adresata Prefecturii Buzau si redirectionata apoi de Prefectura Buzau catre IPJ Buzau.

Ca prim amuzament privind "pasarea" raspunderii de la unii la altii, e interesant sa va reamintesc ca am conceput o petitie-sinteza privind un cumul de aspecte pe care eu le consider a fi in neregula in sistemul de transport public din Buzau, solicitand verificari mai ample si mai "adanci" asupra originii acestor nereguli, in presa locala vorbindu-se despre posibile conflicte de interese.

Petitia cu pricina am prezentat-o personal in fata unui procuror la D.N.A. Bucuresti, insa acesta a "pasat-o", redirectionandu-ma catre Prefectura sau Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau; am depus-o asadar la Prefectura Buzau. Aici a fost data spre solutionare catre IPJ Buzau, asta desi – culmea! – eu reclamam inclusiv niste aspecte "ciudate" legate de Politia Buzau; adica, mai pe scurt, prefectura le-a zis celor din Politie ceva de genul: "Ia vedeti, auto-cercetati-va, ati "gresit" ceva sau nu?".

Raspunsurile primite sunt frustrante, reiau in mare parte, pe sistem aproape 100% Copy/Paste raspunsurile Primariei Buzau pe care le mai primisem anterior, practic raspunsul de la Politie pare doar sa preia si sa-mi re-transmita raspunsurile Primariei.

Senzatia este ca lucrurile au decurs cam asa: un cetatean face o petitie, reclamand niste presupuse nereguli petrecute la Primarie sau alta institutie; aia de la Politie fac un act catre Primarie, cerandu-le punctul de vedere asupra neregulilor semnalate. Primaria raspunde "Nu, dom'le, nu suntem vinovati", iar Politia raspunde cetateanului: "Aia de la Primarie nu sunt vinovati pentru ca asa au zis EI, ca nu sunt vinovati".
Asa dau senzatia ca decurg "verificarile/investigatiile" politienilor de RRomania....

Acum sa o luam punctual, pe baza celor scrise in raspuns:

1. Prin HCL199/30.08.2008 se aproba delegarea gestiunii prin concesionare directa a serviciului public de transport persoane prm curse regulate cu autobuze, in favoarea SC Trans Bus SA Buzau, incepand cu 01.07.2007, pentru o perioada de 6 ani.

Adica se da un H.C.L. care produce efecte RETROACTIV?!? Dau H.C.L.-ul in 30.08.2008 pentru o concesionare inceputa din ... 01.07.2007 ?!? Mie mi se pare cel putin "ciudat"...

2. IPJ Buzau vorbeste despre "activitatea de transport persoane efectuata cu maxi – taxi". Pai care "maxi-taxi"?!? Ca eu stiu ca poate fi vorba, cel mult Exclamation , de activitatea de transport persoane efectuata cu microbuze, dar expresia "maxi-taxi" nu am regasit-o pe nicaieri, nici in Legea 92/2007, nici in Ordinul 972/2007, nici in Legea 102/2006...

3. Cica activitatea de transport persoane efectuata cu maxi - taxi se desfasoara in baza HCL 49 din 2000. Pai ma nene, oricat am cerut detalii, nimeni nu spune datele de derulare ale contractelor cu maxi-taxi-stii, sa stim si noi, pana in 2008, pana in 2015 etc. Nimic, nimic... mucles.

4. Astia o tin langa ca activitatea de transport persoane efectuata cu maxi – taxi urmeaza sa fie atribuita "ulterior" in conformitate cu Legea 92/2007, in baza unei licitatii, cand se vor actualiza autorizatiile si contractele de atribuire in gestiune a traseelor.

Iarasi, nimic concret, ce inseamna acel "ulterior"... ca eu stiam ca, dupa Legea 92/2007, contractele anterioare nu pot fi prelungite la nesfarsit, ci numai pana la expirarea lor...

5. Se tot insista pe un studiu facut de catre SEARCH CORPORATION SRL Bucuresti, realizat in iunie 2001.

Mi se pare o mare tampenie sa invoci la nesfarsit un studiu din ... 2001 atata timp cat acum ne aflam in 2009, iar fata de 2001 situatia s-a schimbat destul de radical, incepand de la traseele de transport, de la aparitia unor noi polarizari de cerere de transport (noua zona comerciala), dar si datorita reducerii semnificative a cererii de transport datorita restrangerii activitatii industriale.

Asta mi se pare o tampenie fara seaman, sa te raportezi permanent la un studiu care iti este convenabil ca argument, desi e foarte posibil sa nu mai aiba nicio treaba cu realitatea Exclamation

Pana cand or sa-l tot invoce, si in 2050 tot la studiul din 2001 vor face referire?!?

6. IPJ confirma faptul ca in conformitate cu art. 58 din Ordinul 353/2008, "pe durata contractului de delegare a gestiunii, SC Trans Bus SA Buzau are exclusivitate pe traseele atribuite. Din cuprinsul studiului sus-mentionat, traseele operatorilor de transport privati nu circula pe acelasi traseu cu autobuzele SC Trans Bus SA Buzau, acestea fiind in proportie de 90% identice."

Adica recunosc ca operatorul trebuie sa aiba EXCLUSIVITATE, dar ... baga bomba cum ca traseele se suprapun "DOAR" 90%! Pai pe sistemul asta, sa te tii, nene, or sa zica ca traseele nu sunt identice, ci se suprapun "DOAR" 99.95%...

Parca era o prevedere care spunea ca traseele nu au voie sa se suprapuna mai mult de 30%, poate cineva sa-mi indice exact acel text de lege, sa le dau peste nas astora?

7. Intr-adevar, legat de afisarea "corecta" a indicatoarelor de traseu pentru microbuze, acele numere de linie cu "M", problema s-a rezolvat aproape complet.

8. Astia de la Politie iau cu Copy/Paste ineptia Primarului/Primariei, si spun, negru pe alb, ca "afisarea orarelor de circulatie pentru mijioacele de transport in municipiul Buzau, [ . . .] acest lucm nu este posibil, intrucat necesita mult spatiu, precizandu-va totodata ca frecventa maxi-taxi este cuprinsa mtre 5-10 minute.", asta desi le-am pus la dispozitie poze care arata si ca este posibil, dar si ca se face, chiar la noi in tara!

9. Legat de biletele alea fara serie si numar, vad ca o tin langa ca a fost o "greseala", desi eu le-am cerut sa-mi explice cum au identificat "matcile" biletelor fara serie si numar primite de mine, din moment ce n-au serie si numar. Au "omis" sa precizeze asta in raspuns, insa pe cale orala mi s-a spus ca ... au facut un act la tipografia/imprimeria cu pricina si aia ar fi zis ca ... e o greseala! E, se mai intampla, dom'le, mai gresete omul, sa va uitati, poate intr-o zi primiti si bani fara serie si numar, ca de, se mai poate "gresi"...

10. "Totodata va facem cunoscut ca agentii de politie rutiera actioneaza zilnic pentru prevenirea incalcarii normelor rutiere de catre conducatorii auto participanti la traficul rutier din municipiul Buzau."

Aaa, e bine atunci, se simte asta, caci astia cu maxi-taxi-urile isi vad de ale lor, semn ca "actiunile" sunt ... ca si cum n-ar fi...

In concluzie, cam asta e tara in care traim. Din ce vedem jur-imprejurul vostru, e o lupta acerba pentru acapararea posturilor-cheie, cele care ofera "control" asupra unor activitati care pot influienta rezultatele alegerilor, vezi Ministerul de Interne, fie a unor institutii "ale statului" care pot deveni surse importante de bani pentru politicieni si campaniile electorale, aici intrand chestii precum O.P.C., Garda Financiara, A.R.R. etc.
Treaba, vehiculata de presa – am citit un articol tare pe tema asta in Academia Catavencu, sa vad daca il gasec si on-line, sa vi-l arat –, e foarte credibila: astfel de institutii pot sa dea avize/aprobari etc pentru "ai nostri", dar in schimb pot sa puna bete in roate "alor lor". Mai mult, in urma neregulilor, care nu sunt foarte greu de gasit, data fiind starea generalizata de tiganie din mai toate domeniile, firmele sau persoanele vizate de controale ar trebui sa primeasca amenzi, suspendari de activitati etc. dar cum suntem in tara asta, "negocierea" poate conduce la "inchiderea ochilor" la neregulile gasite, cu conditia unor "sponsorizari" pentru unii sau alti "beneficiari".

Mai mult decat atat, acelasi ziar vehicula ideea ca directorii diverselor firme si firmulite, numiti in functie preponderent pe competenta (politica, desigur) si lingvistica (buni oratori-mincinosi, cel mai adesea) si limbistica (pupat pe cine, unde si cand trebuie), ar fi obligati sa "cotizeze benevol" cam 10% din salarii catre partidele care i-au "propulsat" in scaunele cu pricina.
De asemenea, nu va lasati pacaliti de aparentele "adversitati" politice, dupa cum s-a vazut si la precedentele "alegeri", alegatorii au luat-o de buna, votand unul sau alt partid, iar dupa aia s-a facut acel considerat rusinos "blat politic", intelegerea PSD+PC-PD-L, c-asa-i in Romania, daca auziti de "pentru binele poporului", puteti subintelege si ca de fapt e vorba de binele cartelurilor politico-economice.
Mai nou, in urma "remanierii" recente, cele 2 grupari politice mari par sa fie intr-un razboi total, insa la Buzau liderul PD-L i-a invitat mai voalat, mai fatis, pe liderii PSD-ului sa il sustina pe Basescu ... asa se face "treaba".
In concluzie, in opinia mea, alegerile astea sunt "afaceri" interne intre politicieni, numai ca au nevoie sa momeasca lumea la vot ca sa poata apoi pretinde ca reprezinta cat mai mult X% din populatie, ca au fost "alesi, doriti de popor". Eu unul sunt decis sa nu merg la vot si va indemn si pe voi sa faceti la fel, e important ca astia sa inteleaga ca nu ne mai reprezinta, ca ii percepem ca pe o sleatca pusa pe praduit ale caror interese nu au de foarte multe ori nici o treaba cu cele ale noastre.
Nu va lasati amagiti de aburelile cu "obligatia morala" de a vota, aduceti-va aminte ca astia nu s-au sfiit sa dea o lege Exclamation Exclamation Exclamation de marire a salariilor profesorilor, iar dupa alegeri "si-au dat seama" ca n-au bani pentru a onora promisiunile. Asa ca nu va faceti iluzii... Evil or Very MadRaspuns-IJP-2009-09-28-A.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  147.88 kb
 Vizualizat:  de 14824 ori

Raspuns-IJP-2009-09-28-A.jpgRaspuns-IJP-2009-09-28-B.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  182.57 kb
 Vizualizat:  de 14824 ori

Raspuns-IJP-2009-09-28-B.jpg_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 16 Oct 2009 11:16:17    Titlul subiectului: 118485

Am primit raspuns si de la Garda Financiara Buzau.

Spre surprinderea mea, raspunsul lor arata ca au gasit nereguli la operatorii de transport, una dintre ele fiind - ma tem ca nici prin cap nu v-ar fi trecut - lipsa tocmai a ... "Licentelor de traseu".

Va vine sa credeti asa ceva?!? Shocked Shocked Shocked

Desi ma asteptam ca si aceasta institutie sa dea tot genul ala de raspunsuri cum ca "Noi n-am gasit nimic", "E bine, ca asa ne-au zis patronii" s.a.m.d, vad ca totusi Garda Financiara confirma cel putin o parte din neregulile semnalate de mine si de altii.

Evident, au gasit si abateri de la "Legea contabilitatii", ceea ce nu face decat sa confirme si rasconfirme faptul ca multe dintre firmele de "maxi-taxi" au astfel de "indeletniciri".

Totusi nimeni nu rupe odata pisica-n doua, ca la 2-3 astfel de abateri constatate, firmele sa ramana definitiv fara licenta, iar tuturor persoanelor implicate in abaterile cu pricina - patroni, soferi etc - sa li se treaca in cazier aceste fapte, interzicandu-li-se pe diverse perioade sau chiar definitiv - functie de gravitatea faptelor - sa mai desfasoare activitati in legatura cu transportul public. Dar cin' s-o faca? Ca banii lor sunt buni pentru toata lumea... Evil or Very MadGardaFinanciara.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  179.13 kb
 Vizualizat:  de 14773 ori

GardaFinanciara.JPG_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 16 Noi 2009 11:50:40    Titlul subiectului: 120115

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=31647

Nr. 3441 de vineri, 13 noiembrie 2009

"Problema rămîne

Claie peste grămadă în maxi-taxi
Și șoferul părea ținut de cineva în brațe

articol de: (T.T.)
La Mărăcineni, miercuri dimineață, polițiștii din comună au făcut cîteva controale la microbuzele de călători care se deplasează pe această rută. Mare le-a fost mirarea cînd au constatat că toate cele șase microbuze oprite transportau călători mult mai mulți decît numărul de locuri pe care le aveau. Cel mai încărcat maxi-taxi a fost unul în care, pe lîngă cei care stăteau pe scaune, mai călătoreau încă 15 călători. Asta înseamnă că fiecare ocupant mai ținea pe cineva în brațe, inclusiv șoferul. Și ne mai întrebăm de ce se întîmplă atîtea accidente în care sînt implicate microbuze cu călători. Pentru că, în lăcomia lor, proprietarii și șoferii de astfel de mijloace de transport nu se mai gîndesc la viața pasagerului, ci numai la buzunarele lor care trebuie să se umple cît mai repede.
"

Oare ce mai trebuie?!?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 17 Noi 2009 13:21:30    Titlul subiectului: 120172

O NOUA confirmare a neregulilor grave din transportul cu dube din Buzau: unele dube circula cu probleme tehnice Shocked

Si ramane de vazut daca nu cumva au picat doar "fraierii", pentru ca, dupa cum stiti, de obicei dubarii se anunta intre ei de multe ori si vehiculele cu probleme tehnice sau fara licente sunt repede dosite, iar alea ramase la traseu mimeaza corectitudinea...ARR 2009-11-04-a.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  231.65 kb
 Vizualizat:  de 14611 ori

ARR 2009-11-04-a.jpgARR 2009-11-04-b.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  124.77 kb
 Vizualizat:  de 14611 ori

ARR 2009-11-04-b.jpg_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 23 Noi 2009 17:04:39    Titlul subiectului: 120477

Un articol din ziarul "Adevarul de seara", editia de Buzau, 21.11.2009:


untitled.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  55.74 kb
 Vizualizat:  de 14576 ori

untitled.JPG_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 24 Noi 2009 17:13:45    Titlul subiectului: 120526

http://www.stirilocale.ro/buzau/Incidente_electorale_IDN493727.html

"Sanctiune contraventionala pentru folosirea ilegala de afise la Buzau

La data de 01.06.2008, ora 12:00, in timp ce executa serviciul pe str. Transilvaniei, o patrula de siguranta publica din cadrul Politiei Municipiului Buzau a observat un Mercedes Sprinter (maxi-taxi) ce avea lipite pe parbriz si luneta doua afise electorale. Politistii au oprit au oprit acel maxi-taxi si au legitimat conducatorul auto, stabilind ca era vorba de un buzoian in varsta de 30 de ani. Acesta a fost sanctionat contraventional si a dezlipit afisele electorale.
"

E, cam toate microbuzele pe care le-am vazut cu afise electorale faceau reclama exclusiv PSD si candidatilor PSD.

Sigur ca acesti candidati "nu stiau nimic" si ca ilegalitatile din jurul sistemului maxi-taxi sunt pur "inatamplatoare"...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 08 Dec 2009 16:55:55    Titlul subiectului: 121015

In zona statiilor "Mitran" am remarcati ceva total neobisnuit, indicatoare si statii (fizic) separate pentru autobuze si maxi-taxi, cel putin pentru unul dintre sensuri.

Era o idee buna ca macar statiile sa fie distincte, "preselectarea" calatorilor pentru tipul de transport dorit facandu-se anterior sosirii vehiculului in statii, adica aia care doreau sa mearga cu maxi-taxi sa stea in statia de maxi-taxi, aia care doreau sa mearga cu autobuzul stateau in statia de autobuz, ar fi fost mai dificil "furtul" generalizat de calatori care are loc acum prin folosirea acelorasi statii si circulatia microbuzelor in fata autobuzelor, fara control strict din partea primariei...z-P1290268.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  106.21 kb
 Vizualizat:  de 14408 ori

z-P1290268.jpgz-P1290270.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  149.44 kb
 Vizualizat:  de 14408 ori

z-P1290270.jpg_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 16 Dec 2009 13:25:38    Titlul subiectului: 121325

Aseara, pe la 18:30, profitand si de viscolul din oras, un dubagiu de pe linia 10(M) a scurtat traseul spre Zona Industriala la ... Clubul Politistilor, intorcandu-se spre Bazar->Dorobanti->Horticolei, zona profitabila a traseului.
Daca or fi fost 1-2 calatori care stateau in statii, ca prostii, prin Zona Industriala, aia e...
Asa "merg" treburile la Buzau, traseul si orarele dubagiilor sunt foarte "flexibile"...

Nu e primul astfel de "incident". Microbuzul BZ-03-STP l-am vazut de cel putin 2 ori "scurtand" traseul spre XXL/Mall la Prutului, intorcandu-se pe bulevardul Unirii pentru a "lua fata" autobuzelor si a mai prinde o cursa "in plin"...

Iar seara, mai ales in week-end, dubagii nu ezita sa plece direct acasa, fara sa mai faca cursele nerentabile pentru ei si nu ezita sa vorbeasca deschis despre asta, un sofer ii povestea unui cunoscut, chiar in microbuz, cum isi "scurteza" programul seara si ca, pentru a nu bate la ochi, taie si el, acolo, cateva bilete. Evident, sa nu va inchipuiti ca din banii de buzunar, ci din banii rezultati din evaziunea de peste zi, in mai multe randuri am primit bilete "la mana a doua", lasate de calatorii natangi pe bord, la coborare...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 04 Ian 2010 13:24:59    Titlul subiectului: 121909

Dupa fapta, si rasplata pe masura... Laughing

Un dubagiu "de Buzau" a fost batut zdravan de un calator, ofensat de faptul ca maxi-taxi-stul oprea des intre statii... Laughing Laughing Laughing
Va dati seama in ce hal s-a ajuns la Buzau daca soferii au ajuns sa fie batuti de calatori nu pentru ca opresc intre statii, ci pentru ca opresc DES intre statii... asta numeste "transport public" mult-iubitul nostru primar rosu, absolvent de Transporturi, atentie... Rolling Eyes

Personal, sper ca si restul de soferi de maxi-taxi sa-si primeasca portia, fara discriminare, ca si ei indeplinesc cu brio cel putin "conditia" pentru care a fost batut asta de acum si nu trebuie sa existe discriminare... Twisted Evil Twisted Evil

Articolul este din "Adevarul de seara" - editia de Buzau - din data de 31.12.2009Ziar.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  34.39 kb
 Vizualizat:  de 14235 ori

Ziar.jpg_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dmData înscrierii: 19/Oct/2005
Ultima vizita: 20/Apr/2021
Mesaje: 807

MesajTrimis: Lun 04 Ian 2010 15:33:05    Titlul subiectului: 121920

Acum vreo 3 ani si eu eram la un pas sa dau in cap la un sofer de maxi taxi (firma Tudortrans). A facut 10 minute pe o distanta de 700 de metri. Mergea incet si oprea la fiecare stalp de iluminat, pentru ca cineva facea semne sa opreasca...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 03 Feb 2010 10:47:18    Titlul subiectului: 123190

Ieri, pentru a doua zi consecutiv, la Buzau au avut loc controale masive la transportatorii de calatori.

Primul filtru s-a facut la accesul pe Pod Maracineni, singura cale de acces spre oras din zona, circulatia pe podul rutier de la Vadu Pasii fiind interzisa si acum, structura podului fiind puternic afectata la inundatiile din 2005.

Cei de la FocusTV Buzau afirma si ei raspicat ca pirateria in transportul de persoane e in floare.
Fireste, au dat de soferi cretini care nici macar nu detineau autorizatie de transport!
Grafic de circulatie ?!? Sa fim seriosi! Nici macar nu le aveau la ei, d-apoi sa le respecte!
Tinuta cat de cat civilizata, ca doar fac transport PUBLIC de calatori? Ei, ti-ai gasit! Nu, nene, imbracati ca vai de capul lor, de parca tocmai mulsesera vaca...

Politistul intervievat a nominalizat si el foarte clar neregulile gasite si care sunt aproape generalizate la toti dubagiii:
- lipsa documentelor necesare efectuarii transportului;
- transportul mai multor persoane decat numarul de locuri;
- opririle intre statii;
- "neportul" (citez din "limba politista" Laughing ) centurii de siguranta;
- vorbitul la telefon in timp ce conduc.

Filmuletul e deja in Arhiva Video.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Mar 16 Feb 2010 17:15:11, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
boy4everData înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 05/Apr/2021
Mesaje: 351
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Mie 03 Feb 2010 13:08:50    Titlul subiectului: 123199

Foarte bine! Dar intrebarea ramane: se va schimba ceva odata cu aceste controale? Vor fi la fel de dese si de stricte si pe viitor? Sau urmatorul va avea loc abia peste 1-2 ani? Dubagiilor li s-au impus anumite standarde pe care daca nu le vor respecta activitatea lor va fi suspendata? Sau totul e de ochii lumii... ??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 03 Feb 2010 17:29:47    Titlul subiectului: 123210

Ecourile controlului de ieri si alaltaieri in presa de azi.

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=33039

Nr. 3505 de miercuri, 3 februarie 2010

"Fără să se gîndească la confortul clienților,

Grămadă ordonată în maxi-taxi
În încercarea de a se îmbogăți pe căi cît mai neortodoxe, patronii societăților de transport persoane nu mai știu cum să fenteze statul

articol de: Theodor TIRON

Ieri, la un control făcut de Poliția Rutieră în colaborare cu A.R.R.-ul, marea majoritate a celor opriți, în speță șoferi de maxi-taxi, nu au avut toate actele necesare transportului de persoane. Pentru a circula pe traseul cu numărul 2, proprietarii de maxi-taxi au nevoie, obligatoriu, de autorizație din partea Primăriei Mărăcineni, dat fiind faptul că transportul se desfășoară și pe raza acestei comune. Nu numai că nu au avut această autorizație, înnoită pe anul 2010, dar mai mult, cele vechi, din 2009, pe care șoferii le prezentau, nu erau vizate pe ultimele două trimestre.

Habar n-au de acte

Mai mult, șoferii, obligați să poarte centura de siguranță, au sfidat această regulă, punîndu-și viața în pericol. De faptul că acceptă în mașină mai mulți călători decît numărul de scaune cu care este prevăzut microbuzul, nici nu mai vorbim. Oamenii, din dorința de a ajunge cît mai repede la locul de destinație, preferă să stea ca "sardelele", neștiind că acest lucru este total interzis. Vina este tot a șoferului care nu ar trebui să taie bilete mai multor persoane decît numărul de locuri. Oprit în trafic, un șofer de maxi-taxi care nu avea toate actele necesare transportului, dar care nici măcar nu știa care sînt acestea, a refuzat să răspundă întrebărilor puse de către reporterii televiziunilor locale, aflați la fața locului, închizîndu-le în nas geamul. Din asta nu deducem decît că cel vinovat știa foarte bine necesitatea acestor autorizații, pe care nu le avea, dar, vinovat fiind, nu a vrut să răspundă.

"Poate nu m-o prinde!"

Amenzile pentru aceste fapte sînt mult prea usturătoare, dar oamenii puși pe îmbogățire nu merg decît la noroc. Pentru că nu are auto­rizația asupra sa, un patron de firmă de transporturi primește o amendă de 500 de lei, iar dacă aceasta nu a fost încă emisă, amenda se ridică la fabuloasa sumă de 20.000 de lei. Cu toate acestea, la orele de vîrf, poți vedea frecvent, microbuze "îndesate" cu călători, care abia se mișcă, din dorința de a strînge cîți mai mulți oameni din stații."

_______________________________________________________________________________

Dar si aici:

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=33033

Nr. 3505 de miercuri, 3 februarie 2010

"Transporturile de persoane, o problemă mereu actuală

Degringoladă pe șosele
Polițiștii de la circulație au împărțit amenzi transportatorilor care au fost găsiți cu nereguli în trafic

articol de: (I.G.)

Două zile conse­cutiv, echipajele polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier au organizat mai multe controale pentru veri­ficarea transportatorilor de persoane. Ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.600 de lei. Printre neregulile comise în trafic de conducătorii de autobuze și microbuze s-au numărat depășirea capaci­tății de încărcare, opririle neregulamentare, lipsa licenței de traseu, lipsa graficului de circulație, lipsa documentelor de transport, lipsa certificatului de competență profesională.

Pericolul de pe șosele

Datorită înmulțirii accidentelor în care sînt implicate mijloacele de transport persoane, polițiștii au hotărît să facă mai multe controale atît la actele res­pectivilor transportatori, cît și la mașinile din dotarea acestora. Potrivit declarațiilor făcute de polițiști, s-au controlat 149 de autovehicule, atît în municipiul Buzău, cît și pe DN2 E85, DJ 203K și DN10, iar, ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.600 de lei. Neregulile comise în trafic de conducătorii de autobuze și microbuze au fost multiple: depășirea capacității de încărcare, opririle neregulamentare, lipsa licenței de traseu, lipsa graficului de circulație, lipsa documentelor de transport, lipsa certifica­tului de competență profesională.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 16 Feb 2010 15:05:25    Titlul subiectului: 123754

Priviti cam ce raspuns da primarul municipiului Buzau.
Ii indic clar o lege in vigoare care prevede adaptarea TUTUROR mijloacelor de transport in comun, iar primarul ce zice? Ca "DACA" va fi cazul !
Nu astiu ce sa cred, omul ori se indoieste de existenta si valabilitatea legii nominalizate, de zice "DACA legislatia va impune ...", ori ii pune la indoiala aplicabilitatea pentru Buzau... Rolling Eyes

http://www.domnuleprimar.ro/38477-Accesul-neingradit-persoanelor-handicap-transport-calatorie.htmluntitled.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  176.46 kb
 Vizualizat:  de 13854 ori

untitled.JPG_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Mie 17 Feb 2010 10:53:11, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
boy4everData înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 05/Apr/2021
Mesaje: 351
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Mar 16 Feb 2010 15:26:17    Titlul subiectului: 123755

Multumesc de idee (si de informatii), tocmai am trimis si eu un mesaj similar cu al tau primarului din Tg-Jiu. Poate raspunsul dumnealui te va ajuta si iti va servi drept (contra)-argument pe care-l poti arata primarului din localitatea ta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 18 Feb 2010 12:37:25    Titlul subiectului: 123850

Un nou control, alti 13 soferi de dube (si de marfa, si persoane, fara discriminare) depistati incalcand regulile de circulatie...
Ca bonus, un sofer depistat facand transport de persoane fara a detine licenta...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 22 Feb 2010 11:22:11    Titlul subiectului: 123950

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=33392

Nr. 3520 de sambata, 20 februarie 2010

"Degeaba am ajuns în Europa

Transportul de persoane, un calvar
Majoritatea mijloacelor de transport în comun din oraș, de tip maxi-taxi și taximetrie, arată jalnic și duc călătorii ca sacii de cartofi

articol de: (I.G.)
Cu toate că polițiștii fac dese verificări în trafic la transportatorii locali, cu privire la cum sînt respectate legile în domeniul respectiv, tot mai multe reclamații vin din partea buzoienilor care se plîng fie de prețurile prea mari practicate pe unele trasee din județ, fie de condițiile precare ale mașinilor utilizate.

Nereguli în trafic
Săptămîna aceasta, polițiști rutieri și de siguranță publică de la Municipiu au luat la purificat transportatorii din oraș și pecei care fac activități similare în județ. Astfel, echipajele mixte au oprit pentru verificări peste 210 autovehicule, din care 62 efectuau activități de transport persoane (taxiuri), iar alte 28 erau înmatriculate în alte state. Pentru neregulile constate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, dintre care 64 la legile privind circulația pe drumurile publice, iar 6 pentru transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, șoferii de maxi-taxi au fost avertizați de polițiști pentru a respecta numărul maxim de persoane care sînt transportate în astfel de autovehicule.

Taximetre cu suspiciuni
Potrivit reprezentanților echipei mixte ce au participat la raziile respective, din totalul sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, 22 i-au vizat pe taximetriști. Ei au fost sancționați, pentru că au oprit în locuri în care această manevră era interzisă, pentru că au vorbit la telefonul mobil fără utilizarea sistemului "mîini libere", pentru că nu au avut documentele asupra lor sau pentru că nu aveau atestat profesional, așa cum prevede legea pentru efectuarea unor astfel de activități. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 5.000 de lei. În acțiune au fost angrenați și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 08 Mar 2010 11:06:04    Titlul subiectului: 124373

Se pare ca nesimtitii cu maxi-taxi-urile au intrat din nou in gura presei locale care confirma si ea situatia deplorabila a pseudo-transportului public privat din municipiul si judetul Buzau:

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=33658

Nr. 3532 de sambata, 6 martie 2010

"Big Brother pe patru roți

Maxi-taxi-urile s-au "modernizat"
Mai nou, Maxi-Taxi-urile care circulă în municipiu au cameră web, dar nu și scaune, bare de susținere și tot ce mai ține de confortul modern al călătorilor

articol de: (I.G.)
Maxi-taxi-urile s-au "modernizat"

Cu toate verificările făcute de Poliția Rutieră, A.R.R. și ale reprezentanților instituțiilor cu atribuții de control din domeniul transporturilor de călători, în continuare patronii de maxi-taxi sfidează bunul simț și își bat joc de cei care plătesc cinstit biletele de călătorie. În loc să lucreze la îmbunătățirea confortului celor care merg cu astfel de mijloace de transport, șefii firmelor de microbuze instalează ca­me­re web pentru controlul șoferilor, legat bineînțeles de vînzarea biletelor.

Bătaia de joc continuă

Oricine știe că mersul cu maxi-taxi prin oraș și nu numai este o adevărată aventură.
În afară de faptul că, prețul biletelor este de multe ori piperat și nejustificat, ne referim aici în special la cursele din județ, toate așa zisele mijloace de transport arată din ce în ce mai rău, dar, spre stupoarea tuturor, au mai nou... camere web. Cîrdășia unora dintre responsabilii locali sau județeni, care dau traseele și patronii unor astfel de societăți de transport este evidentă, dar de ce călătorii trebuie să sufere bătaia de joc continuă a acestora? Punerea de camere web în mijloacele de transport nu au alt scop decît să supravegheze dacă respectivii șoferi rup biletele la toți călătorii sau bagă banii direct în buzunar. Mai mulți conducători de astfel de microbuze s-au arătat indignați de măsura luată de patronii lor, dar cine să-i audă și cum să protesteze?

Călătorii îs duși ca sacii de cartofi

Chiar dacă verificările ce îi vizează pe transportatorii de persoane nu sînt o noutate, acțiuni asemănătoare organizîndu-se regulat, după cum se vede, măsurile luate și amenzile nu-i sperie prea tare nici pe șoferi, nici pe patronii lor. Unii dintre ei nu numai că sînt certați cu portul centurii de siguranță, dar taie mai multe bilete decît locurile existente, ținînd ca sardelele călătorii în picioare printre scaunele murdare, barele de susține inexistente, ușile care nu se închid bine și mirosul insuportabil din interior.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 09 Mar 2010 17:05:57    Titlul subiectului: 124430

Sa vedeti pana unde poate merge treaba, hai sa vedem ce declara tovarasul Boscodeala in numarul 2937 al ziarului Sansa Buzoiana de marti, 18 martie 2008:

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=17992&numar=2937&highlight=maxi%20taxi

"În ceea ce privește firma Cefin, nu puteam accepta oferta pe care ei ne-au depus-o. Toată lumea știe de autobuzele IVECO, dar puțini știu că ei fac aceste autobuze din bucăți și că autobuzele respective consumă mai mult cu 9 litri față de autobuzele BMC la suta de kilomteri. Ca să nu mai vorbim că la proba de consum a carburantului, în timpul mersului le-au sărit șuruburile de la două scaune. Nu se poate să acceptăm așa ceva!", subliniază primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală."

Voi va dati seama ce spune omu' ?!? Ca nu se pot accepta autobuzele IVECO (Irisbus) pentru ca ... "ei fac aceste autobuze din bucăți" Shocked Shocked Shocked

I-auzi, domne... Dar cotetele maxi-taxi care sunt facute pe acelasi principiu, ei o duba si-i pui niste alte piese/bucati, adica geamuri, scaune, una-alta, sunt bune...

Nu vi se pare ca pute?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 10 Mar 2010 13:24:05    Titlul subiectului: 124445

Aseara a fost o emisiune pe postul local Focus TV Buzau la care s-a dezbatut problema neregulilor grave din jurul fenomenului maxi-taxi.

Mi-a placut faptul ca realizatorul a vorbit foarte EXPLICIT despre problemele grave - dar ignorate - ale transportului public, capusat intensiv de privatii cu maxi-taxi-urile.

Am intrat si eu in direct si am indicat neregulile atat de evidente pe care le vedem aproape mereu in jurul fenomenului maxi-taxi.

Inregistrarea emisiunii o puteti viziona in Arhiva Video Tramclub. Va reamintesc ca trebuie sa introduceti username-ul si parola ca sa puteti vizualiza filmele.

Acum alte chestii concrete:

In Ordinul 972/2007 al ministrului transporturilor, la SECTIUNEA a 4-a, art. 31 se spune ca:

"Operatorii de transport/transportatorii autorizati vor efectua serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate cu respectarea urmatoarelor obligatii:

1. sa asigure afisarea la partile din fata si laterala dreapta ale mijlocului de transport a indicativului si a capetelor traseului; LA PARTEA DIN SPATE A MIJLOCULUI DE TRANSPORT SE VA AFISA CEL PUTIN INDICATIVUL TRASEULUI. Elementele de informare mentionate anterior VOR FI ILUMINATE corespunzator pe timp de noapte sau in conditii de vizibilitate scazuta"

In prezent, foarte multe microbuze/maxi-taxi NU respecta reglementarea aceasta!

Iata 3 poze:

BZ05LBH pe linia 7(M), azi, 10.03.2010
BZ05LPN ieri, 09.03.2010
BZ56VAL ieri, 09.03.2010

Cum e posibil asa ceva, nici macar aspectele acestea EVIDENTE de incalcare a legislatiei sa nu fie verificate, constatate, sanctionate si rezolvate ?!?

Va rog sa remarcati ca in cazul microbuzului BZ05LBH usile spate (de duba) nu au nici macar geamuri, unde anume sa fie afisat indicatiul de traseu?!? Cum se poate face iluminarea indicativului de traseu in acest caz?!? Oare cat o sa mai ignora dovezile ca in jurul acestor microbuze se petrec atatea si atatea nereguli?

Va anexez si un filmulet tot de azi, 10.03.2010, care arata cum se face capusarea autobuzelelor Transbus de catre cei cu maxi-taxi-urile: iata microbuzul BZ05LPN de pe linia 2(M) trece prin statie la cateva secunde in fata autobuzului de pe linia 2 pentru a prelua ei o parte cat mai mare din calatorii PLATITORI, scazand incasarile Transbus, care, va reamintesc, e societate a Consiliului Local !
Acest fenomen este raspandit pe scara larga, circulatia aproape permanenta CU CATEVA SECUNDE IN FATA AUTOBUZELOR pentru a prelua ei calatorii lipsiti de informatii privind orarele autobuzelor.

"Concurenta" presupune informare privind orarele, astfel incat calatorul sa aleaga IN CUNOSTINTA DE CAUZA ce mijloc de transport foloseste, nu sa fie privat de informatii si sa se suie in primul vehicul care trece prin statie!BZ05LBH-P1310002.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  53.41 kb
 Vizualizat:  de 13545 ori

BZ05LBH-P1310002.JPGBZ05LPN-P1300992.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  77.51 kb
 Vizualizat:  de 13545 ori

BZ05LPN-P1300992.JPGBZ56VAL-P1300995.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  65.19 kb
 Vizualizat:  de 13545 ori

BZ56VAL-P1300995.JPGBZ05LPN-InFataAutobuzului2.zip
 Descriere:

Descărcare
 Nume fișier:  BZ05LPN-InFataAutobuzului2.zip
 Mărime fișier:  889.84 kb
 Descărcat:  de 828 ori


_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 11 Mar 2010 11:20:17    Titlul subiectului: 124490

O alta confirmare din presa:

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=33720

Nr. 3535 de miercuri, 10 martie 2010

"Călătorii se înghesuieîn microbuz ca în cutia de sardele

articol de: (C.R.)

Autobuzele și microbuzele cu defecțiuni tehnice circulă în voie pe străzile orașului, în timp ce călătorii stau înghesuiți în mijloacele de transport precum sardelele. În urma unui control efectuat ieri în trafic, polițiștii au depistat o serie de nereguli pe care le-au și sancționat. Oamenii legii au verificat autobuzele și microbuzele care efectuau curse regulate de persoane, dar și autoturismele care circulau atît în Buzău și Rîmnicu Sărat, cît și pe Șoseaua europeană sau DJ 203K și DJ 203H. Au fost oprite pentru control peste 110 autovehicule, din care 67 de autobuze. Mulți dintre șoferii de microbuze opriți de polițiști opriseră în locuri nepermise, nu respectau graficul de circulație sau transportau cu mult mai mulți călători decît numărul de locuri. În cadrul aceleiași acțiuni, șoferii a două autoturisme au fost prinși băuți la volan. Ambii au fost opriți pe DJ 203 K, în Mărăcineni. Cei doi au rămas pietoni pentru 90 de zile și de asemenea au fost sancționați cu puncte amendă.
"

E amuzanta exprimarea, ia fiti atenti:

"Mulți dintre șoferii de microbuze opriți de polițiști opriseră în locuri nepermise". Laughing Laughing Laughing
Ce sa intelegem? Ca politistii le faceau semn sa opreasca soferilor de microbuze, iar dupa ce acestia opreau, ii amendau pentru ca oprisera in loc nepermis?!? Sa stiti ca e buna ... Laughing Laughing Laughing

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 22 Mar 2010 15:04:10    Titlul subiectului: 124921

Desi nu e vorba de o "neregula", propriu-zisa, cred ca merita sa va arat ce mi-a atras atentia:
Iata, duba BZ-06-NMI de la Buzau pare sa fie o ruina de microbuz provenind de la ... Galati!
Cat de mica e lumea asta jegoasa a sistemului maxi-taxi... sa inteleg ca epavele de la Galati ajung la Buzau si sa ma astept la vreun nou "studiu" care sa arate ca e o mare, mare nevoie de mai multe cotinete maxi-taxi la Buzau, de preferat de la Galati, "ca sa mananca si gura lor" ceva ?!? Rolling EyesBZ06NMI-P1310110.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  69.04 kb
 Vizualizat:  de 13387 ori

BZ06NMI-P1310110.JPG_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
Pagina 4 din 8

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community