Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Articole de presa privind sistemul maxi-taxi din Buzau

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 25 Sep 2008 14:33:34    Titlul subiectului: Articole de presa privind sistemul maxi-taxi din Buzau 98762

Cateva articole mai vechi:

"Pasager ranit in maxi-taxi la primele ore ale diminetii
Neatentia unui sofer de 33 de ani, din Posta Calnau, ar fi putut avea urmari grave, acesta provocand un accident in care a fost implicat si un microbuz maxi-taxi plin cu pasageri, care mergeau la munca. Miercuri dimineata, soferul de 33 de ani se deplasa pe strada Al. Marghiloman din oras. La un moment dat, in jurul orei 6.30 s-a hotarat sa se intoarca, initiind manevra respectiva fara sa asigure. In scurt timp, din spate venea regulamentar microbuzul plin cu pasageri, soferul acestuia fiind [ . . . ]"

Sursa: Opinia, 21 Iunie 2008
"
____________________________________________________________________________

http://www.winmarkt.ro/Local-Maxi-Taxi-ramane-alternativa-pentru-vechile-autobuze-117-4775.html

"Maxi-Taxi ramane alternativa pentru vechile autobuze

Chiar daca cele zece autobuze noi au intrat pe trasee de ceva timp, buzoienii nu se dau in laturi sa circule cu maxi-taxi. Principalele motive invocate sint frecventa mult mai mare a microbuzelor si viteza mai mare cu care circula, iar diferenta de pret in ceea ce priveste biletele este nesemnificativa.Inca de la primele ore ale diminetii, cei care merg la serviciu iau cu asalt microbuzele, preferind sa se inghesuie precum sardelele, in ideea ca vor ajunge la destinatie mai repede decit cu autobuzul. Peste nici doua saptamini, cursurile scolilor se vor relua, iar elevii vor ingrosa rindurile calatorilor, iar pungile patronilor se vor rotunji serios cu bani. [i]Mai putin siguri sintem daca acesti bani vor lua sau nu calea actelor financiar-contabile
. In special dimineata si seara, microbuzele care fac curse pe cele mai circulate trasee ale orasului sint pline ochi de calatori, iar daca vreun ratacit aflat intre statii face cu mina soferului, bineinteles ca este ingramadit si el peste ceilalti. Iar daca unul dintre zecile de calatori inghesuiti are gripa, este de-ajuns un simplu stranut pentru ca toti ceilalti sa fie contaminati. Si cum majoritatea soferilor de maxi-taxi sint fumatori, la mirosul greu de transpiratie si de gaze de esapatie se adauga si fumul greu de tigara ieftina. Comportamentul soferilor lasa mult de dorit, iar majoritatea nici nu asteapta sa inchida bine usa ultimul care s-a urcat, ca o si iau la goana."[/i]
__________________________________________________________________________________

http://www.buzoianu.net/2008/09/buzoienii-platesc-mai-mult-pentru-calatoriile-cu-maxi-taxi/

"Buzoienii platesc mai mult pentru o calatorie cu maxi-taxi
Autor: Buzoianu | Categorie: Buzau
Astazi cand am plecat spre radio, am luat un maxi-taxi si am ramas putin surprins cand soferul mi-a spus ca biletul e 1.5 RON. Intr-adevar, de ieri o calatorie cu maxi-taxi prin Buzau e mai scumpa cu 50 de bani.

Sunt curios totusi cum ar motiva transportatorii aceasta scumpire avand in vedere ca benzina si motorina nu s-au mai scumpit in ultima vreme. Nu mai pun faptul ca unele microbuze sunt sub orice critica. Nu neg faptul ca au aparut cateva performante cu aer conditionat si toate conditiile pentru un transport decent, dar inca exista multe harburi pe trasee, pentru care nu se merita sa dai 1.5 RON / calatorie.

Pana una alta, buzoienilor le ramane alternativa Trans-Bus, care este una buna avand in vedere ca au fost schimbate toate autobuzele vechi cu unele noi, mult mai performante si care ofera conditii decente de transport, iar pretul unei calatorii este de doar 1 RON / calatorie. Exista insa doua dezavantaje. Primul ar fi ca autobuzele circula destul de rar (din 20 in 20 de minute cu aproximare), iar al doilea este ca seara se retrag destul de devreme de pe traseu, spre deosebire de maxi-taxi.

Ramane de vazut in schimb, cat or sa mai supravietuiasca cu preturile astea transportatorii in regim de maxi-taxi. Eu unul nu le mai dau mult.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 31 Aug 2009 19:59:40    Titlul subiectului: 116219

A mai avut loc un accident in care a fost implicat un microbuz cu 13 calatori la iesirea din Buzau, din fericire fara urmari foarte grave. Articolul se gaseste aici
Citat:
Un nou accident în care a fost implicat un microbuz s-a petrecut în această dimineață, la ieșirea din Buzău, în dreptul localității Spătaru.
Un nou accident în care a fost implicat un microbuz s-a petrecut în această dimineață, la ieșirea din Buzău, în dreptul localității Spătaru.
Soferul microbuzului în care erau 13 pasageri nu s-a asigurat la intrarea pe Drumul European E85, iar maxi-taxi-ul a fost lovit de o mașină care circula regulamentar.Șoferul microbuzului a fost ușor rănit, iar un pasager a ajuns și el la spital cu mai multe contuzii. Polițiștii au spus că vinovat de producerea accidentului este șoferul microbuzului. În plus, în urma testării s-a descoperit că șoferul autoturismului conducea sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,25 mg în aerul expirat.Microbuzul făcea parte dintr-un convoi format din trei mașini care transporta muncitori din Galați și Brăila către un șantier din Pipera.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 15 Sep 2009 08:50:37    Titlul subiectului: 116872

Ieri dimineata a avut loc o razie a Politiei pe raza municipiului Buzau in randul transportatorilor privati Twisted Evil , prilej cu care au fost controlate 96 de autobuze si dube private, iar in urma acestei actiuni jumatate Exclamation Exclamation Exclamation dintre soferi au fost gasiti in neregula, in special datorita depasirii capacitatii de incarcare a vehiculelor.

Va dati seama?!? Ju-ma-ta-te ! Asta e transportul privat de calatori!

Mai mult, 2 dintre soferi erau beti Shocked la volan, asta in timp ce conduceau vehicule de transport public, pline de calatori, in special copii care mergeau la scoala. Astia 2 au ramas fara carnet.

Va dati seama pe mainile cui va lasati vietile atunci cand urcati in aceste mistocareli si cocalarisme de "mijloace de transport" ?!? Confused
_______________________________________________________

In apropiere de Ramnicu Sarat, un microbuz cu calatori S-A RASTURNAT pe drumul European 85. Microbuzul facea o cursa ilegala (sa zicem ca era evident?) iar pe numele soferului se pare ca se va deschide dosar penal pentru vatamare din culpa.

E al doilea accident din ultima luna in care sunt implicate dube/"maxi-taxi" !
_______________________________________________________

In Arhiva Video gasiti inregistrarile acestor stiri.
_______________________________________________________________________________

Iata ca si presa acuza aceleasi nereguli grave pe care le reclam si eu, efectuarea transportului de calatori cu dube de marfa modificate:

http://www.opiniabuzau.ro/blogger/index.php?view=views/index.xsl&PHPSESSID=7041c60fe1a14b9772adb7041399d950

"Au vazut moartea cu ochii, inghesuiti ca sardelele intr-o duba de marfa

Opt dintre cei 12 pasageri, printre care doi copii si o femeie gravida, au fost raniti grav

Din nou, DN2 E 85 a fost scena unui accident in care a fost implicat un autovehicul de transport plin cu pasageri, de aceasta data fiind vorba de o autoutilitara pentru marfa adaptata pentru transportul de persoane. Evenimentul a avut loc ieri dimineata in apropierea localitatii Oreavu, la originea sa aflandu-se explozia unuia dintre cauciucuri, soferul fiind nevoit sa vireze brusc dreapta pentru ca vehiculul sa nu ajunga pe contrasens.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 22 Sep 2009 15:04:21    Titlul subiectului: bune 117311

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=499

Nr. 2235 de vineri, 18 noiembrie 2005

"Se întîmplă în plină stradă

Lupte crîncene între șoferii de maxi-taxi în plină stradă
Șoferii care ies din program sînt amenințați cu bătaia

articol de: Mărgărit GROSU

Operatorii de maxi-taxi și-au luat destinele în mîini și au început să facă ordine în trasee. După o perioadă de calm în care fiecare a încercat să dea dovadă de bună purtare ca urmare a controalelor organizate de Autoritatea Rutieră Română și de polițiști, operatorii au revenit la normal.

Administratorii firmelor de transport local au ieșit la drumul mare cu programul traseelor și ceasul în mînă. Cei care nu se încadrează în baremul impus la acordarea licențelor de transport sînt trași pe dreapta, iar pînă la linșare nu mai este decît un pas.

Inspectorii primăriei lîncezesc în birouri

Ca prin farmec, la Autoritatea Rutieră Română Buzău nu s-a mai înregistrat nici o plîngere în această perioadă. Apucăturile operatorilor de maxi-taxi sînt cunoscute și de Vasile Olariu, directorul A.R.R. Buzău. "Pentru a veni în preîntîmpinarea unor astfel de evenimente este necesar ca inspectorii din cadrul Primăriei Buzău să verifice în traseu condițiile în care se desfășoară transportul în comun, această atribuție fiind în exclusivitate în sarcina primăriei", ne-a declarat Vasile Olariu.

Dacă așa stau lucrurile în transportul local, în cazul transportului județean disciplina este mai mare. Controlale efectuate de Autoritatea Rutieră au instaurat ordinea, iar trecerea prin mai multe județe constituie o creștere a numărului controalelor efectuate.
"
_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=910

Nr. 2251 de joi, 8 decembrie 2005

"Călător liniștit, în mijlocul de transport poți avea oricînd surprize

MAXI-TAXI CARE TE POATE OPRI ÎN STAȚIA MORȚII
Șoferi teribiliști și fără experiență fac legea pe șoselele noastre

articol de: Titi PETRE
MAXI-TAXI CARE TE POATE OPRI ÎN STAȚIA MORȚII

Starea tehnică a autovehiculelor nu este verficată.

Numărul de locuri nu se respectă, iar viteza nu are limite

Oamenii de la volan fac declarații de dragoste pe timpul condusului

Accidentele produse în cadrul traficului rutier figurează în prezent printre primele cauze de deces, urmînd după bolile cardio-vasculare și după cele provocate de tumori ale corpului omenesc. De asemenea analizele statistice întăresc concluzia că accidentele de circulație nu sînt întîmplătoare și cu atît mai mult imprevizibile sau inevitabile, cu toate că apariția lor este aleatoare.

Ultima perioadă de timp a fost marcată de o serie de evenimente rutiere grave dintre care se detașează net accidentul de lîngă Slobozia care a îndoliat mai multe sate ialomițene. Trebuie să spunem, cu toată părerea de rău, că ne așteptam la producerea unui astfel de eveniment rutier. Spunem asta pentru că de mai mult timp șoferii de microbuze care transportă persoane se consideră regii șoselelor și se joacă pur și simplu cu viețile oamenilor.

Deocamdată, în ceea ce privește accidentul de la Slobozia, nu s-au prezentat cauzele producerii, însă un expert tehnic cu experiență poate întrezări, fără să studieze dosarul, o cauză de natură umană legată de neatenția în conducere. În ceea ce ne privește apreciem că șoferii de maxi taxi reprezintă un real pericol pe șoselele județului, acest lucru fiind posibil numai cu acordul tacit al mai multor oficiali cu funcții de conducere care închid ochii și deschid buzunarele.

Șoferii și gagicile de lîngă ei

Factorul uman este implicat în circa 80 la sută din totalul accidentelor rutiere și asta pentru că examinarea medicală obligatorie potrivit baremurilor obligatorii este ocolită cu dibăcie, iar examinarea medicală periodică, iar textele psihologice periodică nu se mai poartă. La acest capitol mai putem adăuga lipsa de experiență a șoferilor de maxi taxi, teribilismul care-i caracterizează pe tinerii de la volan și ignoranța față de pericol. Dimineața, înainte de plecarea în cursă șoferul de maxi-taxi nu este verificat de nimeni dacă este odihnit, dacă a băut sau dacă are probleme medicale și de ce nu chiar anumite probleme în familie care să-i provoace o stare de neliniște la volan.

În atari condiții, șoferul vine dis de dimineață pe străduța întunecată unde a fost parcată mașina, îi dă roată, se urcă la volan și pleacă în cursă. Din momentul în care s-a urcat la volan toată lumea este a lui pentru că oprește unde vrea pe partea carosabilă fără semnalizare prealabilă și fără să se asigure. Împortant pentru el este să înghesuie cît mai mulți călători în mașină și să le ia banii. Pentru ca traseul să fie cît mai plăcut șoferul de maxi taxi tainește tot timpul cu cîte o gagicuță pe care de multe ori o mai și mîngîie să fie sigur că nu adoarme.

Viața călătorilor în mîinile unor puștani fără experiență

Pînă în urmă cu cîțiva ani nu oricine putea conduce un autovehicul destinat transportului de călători;selecția era cît se poate de riguroasă, la fel și examinarea. Pentru că un șofer cu experiență, dar care conferă siguranță în conducere costă scump, patronii de maxi-taxi preferă să pună la volan niște tineri care nu se știe cît și ce au condus în viața lor, însă sînt ușor de manipulat și de dat afară ori lăsați să muncească una sau două luni fără să fie plătiți. Practic viețile călătorilor sînt date pe mîinile unor neaveniți.

Curse fără verificări tehnice

Dacă șoferul nu este verificat la plecarea în cursă atunci nici mașina nu este verificată tehnic. Dacă țin sau nu frînele, se vede în traseu. Mai mult au dispărut barele de separație dintre șofer și călători astfel încît mașină poate fi încărcată pînă la refuz, iar dacă un călător stă în brațele șoferului nu trebuie să ne mai mire.
Poate ministrul Dobre să spargă mafia microbuzeleor ?

Iată o întrebare la care este greu de răspuns. Și asta pentru că fiecare patron de firmă de maxi -taxi a căutat să aibă aproape un șefuț sau șefuleț de la Autoritatea Rutieră Română, un polițist de frunte și un finanțist șef. Orice reclamație făcută la adresa unei firme de transport este percepută ca atare și se întoarce împotriva reclamantului. După evenimentul de la Slobozia ministrul Dobre a primit sarcină să facă lumină în transportul de persoane. Adică, alături de ministrul Blaga să spargă mafia microbuzeleor.

În numerele viitoare vom veni cu nume și date concrete de firme și patroni care sfidează pînă și cele mai elementare reguli de bun simț în ceea ce privește conduita rutieră.
"
______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?numar=2252

Nr. 2252 de vineri, 9 decembrie 2005

"Dubițele de marfă, transformate în dricuri pentru călători

Transformarea în autovehicule pentru călători, o aberație tehnică
Industria adaptărilor a creat adevărate măcelării pe roți


articol de: Titi PETRE
Transformarea în autovehicule pentru călători, o aberație tehnică

Dinamica accidentelor

În accidentul de la Hanul lui Țintă au fost implicate microbuzul Mercedes Sprinter B-5431 aparținînd SC AVENTIN TRADE SRL Brăila care efectua cursa Galați -Brăila-Buzău-Ploiești-Brașov-Sibiu, cu plecare la ora 15,30 din Galați și autoduba B-50 GTL care staționa în parcare amenajată și semnalizată. Șoferul microbuzului Georgian Tatu are 35 de ani și posedă permis categ. B și D1 din anul 2000.

În jurul orei 18, avînd opt călători în interior, microbuzul trecuse de Hanul lui Țintă și se îndrepta spre Ploiești. Din cauza neatenției în conducere, șoferul microbuzului a observat tîrziu dubița de mare tonaj staționată pe partea dreaptă și a încercat un viraj scurt stîng pentru a evita acroșajul. Manevra nu a fost de ajuns și, cu partea lateral dreapta, cam din zona ușii, a acroșat camionul care a ras toată tabla microbuzului și i-a înghesuit pe călători între scaune. În urma impactului camionul a fost poziționt perpendicular pe axul drumului, microbuzul așezîndu-se în spate, cam în aceeași poziție. Conform datelor oficiale, microbuzul rula cu viteza de 115 km/h.

Industria măcelăriilor pe roți

Deoarece prețul unui autovehicul construit special pentru transportul de persoane este destul de mare, cîteva minți care se cred istețe au creat o adevărată industrie de transformare a dubițelor de marfă în microbuze pentru călători. Astfel, cu circa 28.000 de euro se poate cumpăra o dubiță, se mai adaugă între 5000 și 7000 de euro și se transformă în mașină de transport călători.

Investiție bună, la jumătate de preț doar. În țară sînt ateliere specializate și omologate pentru astfel de transformări doar la București, Constanța, Tg. Mureș și Arad. Cam toate au aceeași patroni și pentru 18 scaune și patru geamuri încasează între 200.000 și 3.000.000 de milioane.

Aberație a tehnicii trecută cu vederea

Constructorul a prevăzut pentru fiecare tip de autovehicul în parte anumite caracteristici dinamice care au legătură cu tipul de încărcătură, centrul de greutate și garda la sol. Pentru dubițele de transport marfă s-a stabilit un anumit centru de greutate și o anumită înălțime de la sol care să confere stabilitate în mers și eficiență la frînare în orice moment, indiferent de mărimea încărcăturii. Odată schimbată amenajarea din marfă în călători se schimbă centrul de greutate, iar siguranța în exploatare scade considerabil.

Nu mai punem al socotelă că prin construcție microbuzele sînt mai joase și conferă un grad sporit de stabilitate, iar distanța dintre scaune este mult mai mare și nu ține călătorii cu genunchii la gură. Acest mic amănunt are o deosebită importanță, deoarece micșorează gradul de risc în caz de accident.

Dacă microbuzul care a fost implicat în tragedia de la Slobozia ar fi fost unul construit de fabrică special pentru călători, numărul victimelor ar fi fost mult diminuat, iar în cazul accidentului de la Hanul lui Țintă ar fi fost doar pasageri ușor accidentați, fără morți sau răniți grav
. Cum s-a creat industria măcelăriilor pe roți, citiți în ziarul de mîine.
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?numar=2254

Nr. 2254 de luni, 12 decembrie 2005

"Șeful ARR Buzău profund neajutorat

Concurență cu măciuca pe cursele de maxi-taxi
Ordin de la București: Pe ei, pînă la Crăciun!

articol de: TITI PETRE
Concurență cu măciuca pe cursele de maxi-taxi

După ce a sesizat o serie de abuzuri comise de o firmă de transport, patronul reclamagiu s-a trezit cu control de la Finanțe.

Autoritatea Rutieră Română a emis un ordin prin care solicită filialelor locale să verifice la sînge toate traseele de transport cu microbuzele din județ.

Aceasta se va întîmpla pînă pe data de 20 decembrie și nu este altceva decît un răspuns la apelul premierului de a se face liniște pe transportul de călători cu microbuzele.

Numai că ARR este prea mic pentru o astfel de căciulă. Mai mult, surse demne de toată încrederea afirmă cu tărie că toate jocurile se fac de la București,iar cei mici de pe plan local sînt nevoiți să plece capul pentru a-și păstra lucurile de muncă.

Este inadmisibil ca un transportator autohton să-i spună unui inginer de la ARR să se potolească deoarece riscă să ajungă șomer.
Cea mai drastică măsură pe care o poate lua un ARR local conform competențelor este să ridice unei firme licența de transport.

Odată cu ridicarea licenței,obligatoriu trebuie să dea avizul aceleeași firme să transporte în continuare călătorii pînă la organizarea unei noi licitații. În tot acest timp operatorul de traseu sancționat își vede liniștit de afaceri, are vreme să-și facă o altă firmă și implicit cu relațiile de la București să obțină tot el licența de transport.

Sesizezi, te controlez

Se pare că aceasta este deviza sub care unii funcționari publici își fac meseria. La începutul lunii septembrie SC Cory Trans Srl Buzău, sub numărul 26858, înregistra o plîngere la Direcția Generală a Finanțelor Publice Buzău. Alte trei firme i s-au alăturat în demersuri, respectiv Trans Gaby SRL, Radnico SRL și Trans Mădălina SRL. Împreună, cei patru transportatori aduceau o serie de acuze la adresa SC Trans Expres SRL legate de nerespectarea orelor și locurilor de plecare ceea ce conduce la o concurență neloială, utilizarea de șoferi fără contract de muncă, utilizarea de abonamente și bilete de călătorie neconforme fără să fie tipărite la Imprimeria Națională.

În fapt, autovehiculele firmei Trans Expres, firmă care deține supremația pe rutele Buzău-Gherăseni și Buzău - Merei-Pietroasele-Vispești, cu trei patru minute înainte de a se apropia de stație cursa aflată în grafic conform caietului de sarcini, intră în traseu și culege toți călătorii pînă la capăt de linie. În aceste condiții cel care respectă programul merge cu mașina goală, iar pirații o încarcă la maxim.

După ce sesizarea SC Cory Trans a ajuns la Finanțe patronul firmei a fost verificat la sînge de către cei care ar fi trebuit să vadă dacă reclamația referitoare la TRANS Expres este întemeiată. De aici și unele conexiuni legate de funcționarii publici cu cîrcei la transportatori.

ARR Buzău profund neajutorat

Zilele trecute un transportator ne povestea cum mașina sa a fost blocată de trei mașini ale Trans Expres,bătăi în autogară și călători amenințați pe trasee.Limbajul din mijloacele de transport este unul cu adevărat șoferesc.

Un alt transportator spunea că dacă vrea să reclame ceva vizavi de o anumită firmă, automat ceea ce spune se întoarce împotriva sa."Nu știu cum se întîmplă că la un sfert de oră de la orice sesizare a mea la ARR se prezintă cu totul întîmplător și cel reclamat. Asta înseamnă că a fost anunțat de către cineva din interior". Putem spune că inginerul Vasile Olariu,noul șef al ARR, este singur printre controlorii vechi și are o misiune aproape imposibilă de a sparge mafia din transportul interurban buzoian.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 23 Sep 2009 10:43:49    Titlul subiectului: ffffffff 117339

Daca mai era nevoie de confirmari si din alte surse:

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=1018

Nr. 2255 de marti, 13 decembrie 2005

"Cine are pe conștiință viețile a sute de oameni?

articol de: Titi Petre

Sub rînduiala ministrului Miron Mitrea CFR-ul a falimentat misterios, dar au prosperat firmele de microbuze.

Groaznicul accident de la Slobozia și cel produs miercuri seara în apropiere de Buzău au făcut părul măciucă zecilor de mii de buzoieni care călătoresc zilnic cu microbuzul în sistem de maxi-taxi.

Cu toate că microbuzul morții de la Buzău rula cu viteza de 115 Km/h, șoferii buzoieni calcă în continuare adînc pe accelerație și te depășesc fluierînd, în special cei care circulă pe DN 2 E 85, adică pe șoseaua construită de ministrul Transporturilor Băsescu pentru microbuzele ministrului Transporturilor Miron Mitrea.

Ce-a avut ministrul cu CFR-ul ?

După patru ani de stat în fotoliul de ministru la Transporturi, în urma lui Miron Mitrea au rămas mai multe crîmpeie de activitate cu consecințe nefaste pentru buzoieni.Domnul Mitrea a reușit să reducă la tăcere transportul de călători pe calea ferată și să pună bazele unei rețele de transport în regim de maxi-taxi de la București pînă la Vaslui. Transportul pe CFR a fost redus, deși ministrul era plătit din bani publici. Mai mult, ministrul depusese un jurămînt de credință atunci cînd a fost investit de președintele țării.Cu toate acestea banii publici pentru salariu au fost o nimica toată pe lîngă cei obținuți din afacerea cu microbuze, pentru că fostul ministru deține jumătate din acțiuni la firmele de maxi-taxi care fac cursele dintre Moldova și București. Și ca activitatea să meargă strună, pe perioada mandatului ministrul Mitrea a strangulat transportul de călători pe calea ferată.

La ora actuală ,într-o singură zi ,prin Stația CFR Buzău mai trec spre București trei trenuri accelerate și se întorc două, și cam tot atîtea trenuri rapide. Restul au fost anulate unul cîte unul.

Zece minute și 4,7 de lei, costul unei vieți

Cum era de așteptat, prețul unei călătorii pe CFR este mai piperat decît cel practicat pe maxi-taxi. Astfel, pentru ruta Buzău -București un bilet de maxi taxi costă 14 lei RON, la fel cu un bilet la trenul personal. Băieții nu sînt proști atunci cînd manipulează calculele la prețuri. Dacă la personal prețurile nu diferă față de maxi, în schimb un bilet pentru accelerat costă 18,7o lei RON, iar pentru rapid 23,5 lei RON.

Diferența între timpul de transport pînă București dintre un maxi-taxi și un tren accelerat este de numai zece minute, iar de preț de doar 4,7o lei RON. În schimb, lipsa trenurilor te determină să recurgi la un mijoc de transport improvizat și nesigur, asumîndu-ți toate riscurile. Pentru că este un mare risc să circuli cu un autovehicul de cărat cartofi, ceapă și fasole în unul de transport călători. Riscul decurge din reducerea stabilității autovehiculului prin modificarea centrului de greutate, distanța minimă dintre scaune, lipsa de experiență a șoferilor, neatenția în conducere manifestată de cei de la volan și circulația cu viteze foarte mari care măresc doza de risc.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=1050

Nr. 2256 de miercuri, 14 decembrie 2005

"Sport extrem pe microbuze

articol de: Dragoș Topală
Sport extrem pe microbuze

Microbuzele sînt și vor fi parte integrantă din programul de transport persoane prin serviciile regulate aferente județului. Conform unui program stabilit pe o perioadă cuprinsă între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2008, pe raza județului Buzău există un total de 128 de trasee care deservesc nevoile motrice ale populației rurale.

Numărul autovehiculelor utilizate în aceste scopuri este de 156, din care, deja
, 63 sînt microbuze. Acestea parcurg kilometrii mult mai rapid, au mult mai multe curse programate față de autobuze și rulează după un program orar mult mai la îndemîna călătorului.

Majoritatea acestor microbuze au ca punct de start autogara din municipiu, de unde își află începutul 83 din rutele județene.

Cum marketingul în privința vînzării serviciilor de transport în regim de maxi-taxi este astfel bine pus la punct, în lipsa unei concurențe serioase, ba chiar hazlii din partea autobuzelor, care supraviețuiesc doar datorită abonamentelor, ne așteptăm ca pînă în 2008, cînd se reînnoiește acest plan, o călătorie pînă la bunici sau drumul spre casă să devină sport extrem, raportat la evenimentele rutiere din ultimul timp ce au avut drept cauză nebunia șoferilor."
____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=1068

Nr. 2257 de joi, 15 decembrie 2005

"Controalele dispuse de doi miniștri au confirmat cele afirmate în "Șansa"

Doar zece la sută din mijloacele pentru călători corespund tehnic
Pe transportatori îi doare-n cot

articol de: Titi PETRE
Doar zece la sută din mijloacele pentru călători corespund tehnic

Brambureala din transportul în comun de călători produce zilnic victime, vina aparținînd în totalitate transportatorilor, coroborată cu neimplicarea factorilor decizionali. Din dorința de a cîștiga cît mai mult cu cheltuieli minime, patronii firmelor de transport neglijează două aspecte extrem de importante și anume verificarea șoferului înainte de plecarea în cursă și controlul tehnic.

Controlul tehnic urmărește îndeplinirea condițiilor tehnice pentru ca un autovehicul să confere sigurană deplină circulației pe drumurile publice. Controlul tehnic este obligatoriu să se efectueze înainte de plecarea în cursă, după parcurgerea unei distanțe de 150-200 kilometri sau după două trei ore de parcurs.

Pînă acum nu am văzut un transportator, cu excepția Trans-Bus, să aibă un contract cu un revizor tehnic autorizat care să verifice temeinic mașina înainte de a pleca în cursă avînd de transportat sute de călători într-o singură zi. Practic, încrezător că urcă într-un mijloc de transport care-i conferă siguranță, călătorul calcă pe treptele unui autovehicul care poate să-l ducă pe ultimul drum. Pe tot timpul cît călătorii sînt în nesiguranță, patronii firmelor transportatoare nici nu se sinchisesc să intre în legalitate, ei tot timpul căutînd să se apropie de oamenii care să-i ajute la necaz.

Controale cu rezultate îngrijorătoare

După tragedia de la Slobozia, premierul Tăriceanu a dispus miniștrilor de la Interne și de la Transporturi să efectueze un control sever pe toate traseele de transport în comun cu microbuze. Controlul se derulează în perioada 8-20 decembrie.

Rezultatele primelor patru zile de verificări efectuate de ARR, RAR și Poliție sînt mai mult decît îngrijorătoare și confirmă ceea ce "Șansa" scria săptămîna trecută: numai zece la sută dintre microbuzele verificate corespund din punct de vedere tehnic. Cele mai multe defecțiuni s-au descoperit la instalația electrică, fapt care poate duce la un scurtcircuit,
călătorii oricînd putînd să ardă în interiorul mașinii
."

__________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=1289

Nr. 2266 de joi, 29 decembrie 2005

"Cîte vieți trebuie sacrificate pentru a se lua măsuri radicale?
Maxi-taxi-urile criminale au ucis un copil de 6 ani

articol de: Titi Petre
Cîte vieți trebuie sacrificate pentru a se lua măsuri radicale?

Redacția "Șansa" a inițiat, la începutul lunii decembrie, o campanie prin care a încercat să atragă atenția autorităților asupra modului dezastros în care se defășoară transportul urban și interurban de călători.
Nu știm dacă autoritățile locale și instituțiile statului cu atribuții în transportul de călători au înțeles ceva din campania noastră, cert este că în ultima perioadă două persoane și-au pierdut viața datorită sistemului tehnic de transport cu maxi-taxi.
Marți după amiază, în jurul orei 16. 00, o tînără mamă însoțită de cei doi copii se întorcea la domiciliu cu microbuzul BZ. 07. YLK, pe traseul nr. 5. Femeia a rugat șoferul să oprească mașina în fața casei ca să coboare. Se întîmpla pe strada Dorobanți, spre capătul dinspre Horticolei. Din microbuz a coborît mai întîi mama cu fetița în brațe, iar apoi băiețelul de șase ani. Nu se știe cine a închis ușa microbuzului, însă șnurul de la jacheta cu care era îmbrăcat băiețelul a fost prins la ușă. Atunci cînd mașina a fost pusă în mișcare, copilul a fost tras de șnur, trîntit pe asfalt și introdus sub roțile din spate ale autovehiculului. Strivit sub roțile microbuzului, copilul nu a mai putut fi salvat.

Mașină fără licență de execuție
Microbuzul BZ 07 YLK, marca IVECO, aparține societății SC Fany Trans SRL Mărăcineni și fusese achiziționată de către administratorul firmei Ștefan Moraru, cu cîteva ore înainte de producerea accidentului. Proprietarul s-a grăbit să o introducă pe traseu fără ca mașina să posede licența de execuție pentru vehicul.
În momentul producerii accidentului microbuzul era condus de către Nicolae Andrei, de 28 de ani, șofer cu categoria B din 1997, iar categoria D o dobîndise în urmă cu doi ani.

Obligația de a opri haosul
Încă odată sistemul de transport urban de călători efectuat în condiții haotice s-a dovedit a fi defectuos. Mai întîi trebuie să precizăm că legislația românească aflată în vigoare nu are cuprinsă noțiunea de maxi -taxi a cărui accepțiune să-i permită șoferului să oprească unde și cînd dorește. Din acest motiv Consiliul local Buzău trebuie să facă de urgență ordine în transportul urban de călători, să admită pe trasee numai autovehicule construite special pentru transportul de călători și nu furgoane amenajate, autovehiculele să oprească numai în stațiile amenajate, operatorii de trafic să verifice autovehiculele și șoferii înainte de plecarea în cursă și, nu în ultimul rînd, să respecte orele de plecare de la capetele de linii.
"
____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=1587

Nr. 2276 de joi, 12 ianuarie 2006

"Exploatorii vechi și noi

Abonați la maxi-taxi, obligați să plătească bilet

articol de: Dragoș Topală
Navetiștii de pe ruta Buzău-Padina, ofuscați de jecmăneala la care sînt supuși de firma de transport "Trans Bîrzoiu S.R.L." din Smeeni, au sesizat O.P.C.-ul cu privire la dubla taxare care li se aplică, încălcîndu-se orice normă legală sau morală. Participantă la licitația de atribuire a traseelor interjudețene, firma respectivă a cîștigat trei astfel de rute, care leagă Buzăul de Udați, Albești respectiv Padina. În pofida faptului că societatea în cauză a eliberat abonamente de călătorie, pe traseul Buzău-Padina s-a perceput de la navetiști și achitarea contravalorii biletelor de călătorie, "Trans Bîrzoiu" nerecunoscîndu-și practic valabilitatea propriilor abonamente, emise contracost, către călători.

Pentru acest fapt au cerut inspectorii de la O.P.C. lămuriri de la reprezentantul legal al firmei, reprezentant care, după tămbălăul aferent oricărui om lipsit de prejudecăți, a plecat precum a venit, fără a da explicații. În consecință, inspectorii l-au amendat, în lipsă, pentru obstrucționarea organelor administrației publice însărcinate cu protecția consumatorilor, care nu și-au putut exercita atribuțiile de serviciu conform legislației în vigoare, cu amendă a cărei valoare minimă este de 1000 RON.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 23 Sep 2009 11:55:31    Titlul subiectului: vdfvdfvf 117347

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?numar=2281

Nr. 2281 de miercuri, 18 ianuarie 2006

"Ceea ce "Șansa" a semnalat de multă vreme, s-a produs!

Autoritățile au scăpat din frîu transportul "maxi-taxi"
Nemulțumiți, transportatorii buzoieni se duc cu jalba la BucureȘti cerînd ajutor instituțiilor centrale

articol de: (T.P.)
Faptul că transportul urban și interurban de persoane se face într-un sistem haotic, poate chiar de junglă, presărat nu de puține ori cu victime, nu-i lasă nepăsători pe unii dintre transportatori și pe cea mai mare parte a călătorilor. Fiecare dintre noi are dorința de a călători în condiții cît se poate de umane și mai ales în siguranță. Tocmai faptul că unii călători au urcat în microbuze și în loc să ajungă la destinația inițială au ajuns pe un pat de spital sau între patru scînduri nu face decît să ne sperie. Ofensiva dusă de Șansa pentru diminuarea efectelor transportatorilor a rămas fără ecou la forurile îndrituite. Singurii care au recepționat mesajul au fost transportatorii corecți, însă nu este de ajuns, atîta timp cît oficialitățile nu mișcă nici un deget pentru ca viața călătorilor să fie în siguranță pe tot parcursul călătoriei. Chiar și premierul a uitat că a dat sarcină unor miniștri să facă ordine în transportul de călători. Transportatorii buzoieni, ajunși la capătul disperării, se pregătesc să plece cu jalba la București, să colinde pe la ministere, dorința lor fiind aceea de a se efectua un transport civilizat în municipiul și județul Buzău. În cele ce urmează vom prezenta instituțiile vizate de către călători, alți participanți la trafic, transportatori și reproșurile pentru fiecare instituție în parte.

POLIȚIA. Nici o legislație românească nu include noțiunea de maxi-taxi, ci doar pe aceea de transport în comun efectuat cu mijloacele autorizate. Cu toate acestea, pe toate microbuzele care circulă prin municipiul Buzău este mare scris MAXI-TAXI, ceea ce conferă transportatorilor posibilitatea de a opri oriunde și oricînd, punînd în pericol viața călătorilor care urcă și coboară din mijloacele de transport, accidentul mortal prin care copil nevinovat și-a pierdut viața fiind mai mult decît elocvent. Opririle și plecările din intersecții, de multe ori făcute cu prețul unor triplări, nu fac altceva decît să sugrume circulația celorlalte autovehicule. Și, nu în ultimul rînd, polițiștii sînt acuzați că trec prea ușor cu vederea neregulile săvîrșite de anumiți transportatori.

AUTORITATEA RUTIERĂ RomânĂ. Asupra acestei instituții planează suspiciunea că a scăpat frîiele din mînă și că favorizează anumiți transportatori. Favoritismele nu sînt pe plan local, ci vin direct de la București. Tocmai acest aspect ar fi permis unor controlori ARR să fie apropiați trup și suflet unor transportatori care fac legea în județ, nu respectă orele și locurile de plecare și nici înscrisurile din caietele de sarcini. Se spune că unii transportatori cunosc periodicitatea controalelor și din acest motiv atunci cînd sînt opriți în trafic sînt mai mult decît niște îngerași.

REGISTRUL AUTO Român. Instituția RAR este acuzată că, deși cunoaște efectele nocive ale legislației legate de autorizarea unor mijloace de transport specifice, nu informează și nu cere luarea unor măsuri pentru excluderea definitivă a transformărilor tehnice care conduc la dezechilibrarea microbuzelor de marfă, transformate în microbuze pentru transportul de călători. Deși toată lumea știe despre ce este vorba, se tace în continuare, iar microbuzele se răstoarnă ori de cîte ori au prilejul tehnic.

FINANȚELE PUBLICE. Finanțiștii sînt acuzați că nu dispun verificări legate de legalitatea călătoriilor, proveniența biletelor de călătorie și a abonamentelor, dublarea acestora prin contrafacerea neautorizată și partajarea anumitor agenți economici."

_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=1765

Nr. 2282 de joi, 19 ianuarie 2006

"Flagrant la moară

Un microbuz a băgat spaima în călători pentru cîțiva bani

articol de: (P.T.)

În numărul de ieri al ziarului Șansa am publicat un material în care se arăta faptul că autoritățile au scăpat de sub control transportul de călători din municipiul și județul nostru. Și se pare că nu am greșit absolut deloc. Inclusiv ieri dimineața era să se producă un eveniment grav de circulație pentru că șoferul voia să încarce mașina cu călătorii ce urmau să urce într-un autobuz. Se întîmpla în jurul ore 8, 55 în stația Costești moară. Autobuzul BZ 08 STP rula spre Buzău și a frînat ușor pentru că trebuia să oprească în stația de la moara din Costești. Din spate a venit în trombă microbuzul Iveco B. 36297, a frînat brusc și a virat dreapta în fața autobuzului cu scopul cunoscut de a-i fura călători. Nu s-a produs un accident pentru că șoferul autobuzului a observat intenția hrăpărețului cu microbuzul și a frînat brusc. Dacă partea carosabilă a DN 2 E 85 ar fi fost umedă, șoferul microbuzului ar fi provocat un carambol din care ar fi rezultat zeci de victime umane. Prezența de spirit a șoferului de pe autobuz și faptul că partea carosabilă a fost uscată i-a scăpat pe călători doar cu o sperietură groaznică. Și asta pentru cîțiva bani în plus cîștigați de la călătorii furați prin nerespectarea graficului de circulație."

________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=1958

Nr. 2288 de joi, 26 ianuarie 2006

""Maxi-taxi" supraîncărcat cu navetiȘti, spulberat la spătaru
Din cei 23 de călători, 11 au fost transportați la spital

articol de: Mărgărit GROSU
Un microbuz destinat transportului public de persoane ce efectua traseul între municipiul Buzău și comuna Gherăseni a fost spulberat de un camion în timp ce se afla în stație, în localitatea Stîlpu, pe raza comunei Costești. Din impact 11 persoane aflate în microbuz au fost accidentate și transportate la Spitalul Județean Buzău. Accidentul a avut loc marți la orele 21,45, cînd șoferul microbuzului, Viorel P. de 35 de ani, a oprit în stația din Spătaru pentru a coborî cîțiva călători. În acel moment, autotractorul marca "Iveco" condus de Ion C. din Călărași, în vîrstă de 40 de ani, a acroșat partea din spate a microbuzului. Din cele 23 de persoane care se aflau în acel moment în microbuz, 11 au fost transportate cu patru ambulanțe la spital, iar cinci au rămas internate. O singură persoană a fost rănită grav, însă acum este în afara oricărui pericol. La intervenție a participat și echipajul de descarcerare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a luat măsuri pentru evacuarea călătorilor dintre fiarele contorsionate."

______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=2617

Nr. 2311 de miercuri, 22 februarie 2006

"Încă o dovadă că transportul interurban de călători a fost scăpat din mînă:

Un alt microbuz s-a răsturnat și a băgat groaza în călători

articol de: Simona Dumitru
Un alt microbuz s-a răsturnat și a băgat groaza în călători


Un microbuz de persoane care transporta 13 călători s-a răsturnat ieri dimineață, accidentul produs pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea buzoiană Poșta Cîlnău dinspre Rîmnicu Sărat, soldîndu-se cu rănirea ușoară a pasagerilor și avarierea într-o proporție semnificativă a autovehiculului.

Accidentul s-a produs în jurul orei 10.15. Conform poliției, șoferul unui microbuz care transporta persoane pe ruta Tecuci-București a observat tîrziu un autoturism staționat în fața sa, pe aceeași bandă de mers. Pentru a evita impactul, șoferul microbuzului a virat brusc stînga, împrejurare în care a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns în curtea locuinței unui cetățean, unde s-a răsturnat. Oamenii care erau transportați spre București au susținut imediat după accident că șoferul microbuzului circula cu viteză considerabilă. În urma impactului, toți cei 13 pasageri s-au ales cu zgîrieturi, cinci dintre ei fiind transportați cu ambulanța la Spitalul Județean Buzău, fiind însă în afara oricărui pericol. Urmare a numeroaselor accidente în care au fost implicate microbuze de transport persoane, inspectorii de la Autoritatea Rutieră Română vor intensifica acțiunile în rîndul operatorilor de maxi-taxi.

În ultimele trei luni, pe raza județului Buzău s-au produs aproape zece accidente rutiere în care au fost implicate microbuze care transportau persoane, în urma acestor evenimente pierzîndu-și viața o persoană, iar alte cîteva zeci fiind rănite.
"
____________________________________________________________________________

Un articol din 23.02.2006 , dar care insa spune multe despre manariile din Buzau:

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=2645

Nr. 2312 de joi, 23 februarie 2006

"Trenulețe de "maxi-taxi"

articol de: Mărgărit GROSU
Trenulețe de "maxi-taxi"

Consiliul Local Municipal va fi astăzi pichetat de sindicaliștii de la S.C. Trans Bus S.A. Buzău în frunte cu Matei Brătianu, președintele Blocului Național Sindical, chemat să le apere interesele în fața acționarului unic al societății C.L.M. Buzău. Revolta sindicaliștilor buzoieni a plecat de la bugetul propus societății în acest an, în același cuantum ca în urmă cu trei ani, insuficient, dacă avem în vedere numai starea tehnică deplorabilă a mijloacelor de transport în comun, ca să nu mai vorbim de prețurile la piesele de schimb, care au sărit de cîteva ori în această perioadă. Mai mult, sindicaliștii au intrat în posesia Proiectului de Hotărîre a C.L.M. Buzău ce se va dezbate astăzi, de concesionare a traseelor pentru transportul public de persoane, act care-i exclude de la această activitate și care înseamnă de fapt falimentul S.C. Trans Bus S.A.. La mișcarea lor sindicală sînt așteptați să se alăture și operatorii de maxi-taxi care activează în prezent pe aceste trasee, pentru că prin condițiile impuse în caietul de sarcini și aceștia vor fi eliminați din cursă, sau mai bine zis vor trage pe dreapta.

Rablele de la Trans Bus nu sînt maxi-taxi
Proiectul de Hotărîre a Consiliului Local ce va fi supus astăzi votul plenului miniparlamentului local privind concesionarea transportului public local pune pe jar atît societatea tutelată de C.L.M. Buzău , Trans Bus S.A., dar și operatorii de maxi-taxi. Trans Bus S.A., al cărui acționar unic este C.L.M. Buzău, este primul vizat prin acest proiect de hotărîre și va intra, prin validarea acestuia, pe drumul falimentului. Așa cum reiese din caietul de sarcini, în categoria celor care pot participa la licitația de concesionare a traseelor privind activitatea de transport public local sînt doar operatorii de maxi - taxi, chiar dacă în legislația în vigoare privind acest domeniu nu este prevăzut termenul de maxi-taxi. Plecînd de la acest argument, societatea Trans Bus S.A. este exclusă de la această licitație cu preselecție. Momentul scoaterii traseelor de transport public în comun coincide cu respingerea proiectului de buget de către Consiliul de Administrație a societății, fiind considerat prea mic. De fapt, același buget acordat de trei ani la rînd care nu are menirea de a scoate societatea din pragul falimentului, ca să nu mai vorbim de o eventuală revenire.

Caietul de sarcini a fost conceput pentru o societate anume
Afacerea se pare că este destul de mare și are ca obiectiv introducerea pe piața buzoiană a unui operator din Capitală care operează în mai toate județele din țară și care are disponibil un număr de 236 de microbuze cu o capacitate de transport între 40 și 50 de mii de călători pe zi, agreat la nivelul Primăriei Buzău. Prin caietul de sarcini, primăria înlesnește practic intrarea acetuia pe piață, înlăturînd actualii operatori prin selecția propusă. Dintre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească participanții la licitația de concesionare a traseelor de transport public de persoane, cîteva nu pot fi îndeplinite cu nici un chip de actualii concesionari. În primul rînd, firmele de transport trebuie să dețină spații de parcare pentru microbuze, de unde la plecarea în cursă să fie verificată starea tehnică a microbuzului. De asemenea, este necesar ca aceasta să dețină stații de service și inspecție periodică a mijloacelor de transport. Personal calificat pentru verificarea stării tehnice a mijloacelor de transport în comun, precum și a șoferului care pleacă în cursă. Să dispună de dispecerat care să evidențieze numărul curselor plecate și venite la fiecare capăt de linie, o utopie pentru actualii operatori, ca să nu mai vorbim de obligativitatea salubrizării, spălării și dezinfectării mijloacelor de transport în comun.
"

Totusi e ceva care "pute": astia zic ca in 2006 s-a dezbatut concesionarea, iar aia din Primarie mi-au spus ca tigania maxi-taxi functioneaza pe baza unei hotarari din ... 2000 Shocked E ceva putred!

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 23 Sep 2009 12:50:56    Titlul subiectului: 1 117355

Dau de tot felul de tampenii cautand pe internet.

Cititi si minunati-va!

http://www.sansabuzoiana.ro/economic.html?aid=2673

Nr. 2313 de vineri, 24 februarie 2006

"Falimentul Trans-Bus, amînat un pic

articol de: (M.G.)

Proiectul de hotărîre privind concesionarea serviciului de transport public de călători adus ieri, în discuția în ședința Consiliului local, a picat la vot. În sală au fost prezenți reprezentanți ai sindicaliștilor de la Trans Bus S.A., societate vizată de faliment prin trecerea acestui proiect de hotărîre, dar și reprezentanți ai operatorilor de maxi-taxi. Promotor înfocat al acestui proiect a fost viceprimarul George Florea, care s-a făcut iar de rîs. Susținerea în plen a acestui proiect de hotărîre și în special al a caietului de sarcini privind organizarea licitației publice cu preselecție, a atras indignarea colegilor din miniparlamentul local. Singurii care i-au dat dreptate în prezentarea argumentelor deplasate au fost doar operatorii de maxi-taxi, interesați ca haosul din acest domeniu să fie legalizat. Ceilalți, atît consilieri ai Puterii, dar și ai Opoziției au căutat ca prin amendamentele aduse la acest proiect de hotărîre să nu scape transportul public de călători de sub control. Motivul principal care a aprins spiritele în Consiliul Local Municipal a fost viitorul S.C. Trans Bus S.A., societate a cărei acționar unic este C.L.M. Buzău și a cărei soartă nu a fost luată în discuție în prealabil propunerii acestui proiect de hotărîre. În final s-a propus votarea amînării aceastui proiect de hotărîre după ce se va analiza care sînt modalitățile de redresare a societății de transport public de persoane Trans Bus S.A..

Vicele Florea, reclamat la șeful de partid
Atmosfera din cadrul Consiliului Local a fost încinsă încă de la început, în timp ce sala de ședințe a fost arhiplină cu reprezentanții celor două tabere care-și dispută întîietatea pe piața transportului public de persoane. Situația Trans Bus S.A. este destul de grea după ce bugetul alocat în fiecare an a fost mereu insuficient. Șmecheriile cu înnoirea parcului auto au dat de fiecare dată speranțe atît salariaților de aici, dar și cetățenilor care vor să beneficieze de un mijloc de transport în comun decent. După o ratare în această privință cînd firma care trebuia să aducă autobuze noi a plecat cu tot cu bani și nu a fost nimeni tras la răspundere pentru acest lucru, se vehiculează pe piață o nouă intenție de acest fel. Prima tentativă a eșuat prin neavizarea de către reprezentanții Ministerului Finanțelor a unui împrumut girat de Primăria Buzău. A doua tentativă se pare că s-a epuizat și ea. Era vorba de achiziționarea de pe piața de leasing a 10 autobuze care ar fi înviorat puțin activitatea societății. Răspunsul de la firma selectată a întîrziat puțin, așteptînd parcă concesionarea traseelor către investitorii privați. Emoții au operatorii de maxi-taxi, care spun că se încearcă aducerea unui operator din Capitală care i-ar elimina practic din cursă. Atitudinea viceprimarului Florea a fost sancționată de o reprezentantă a salariaților de la Trans Bus S.A., care i-a spus vicelui că șeful lui de partid va fi înștiințat de atitudinea acestuia privind promovarea interesului public local.
"

Fratie, lucrurile sunt mai putrede decat credeam, iar "nevinovatii" dubagii pe care primaria se incapataneaza sa-i tina pe trasee, vroiau sa elimine ei Transbus-ul!
Cum sa fie rentabil Transbus-ul cand dubagii paraziteza traseele la greu, "furand" calatorii din statii prin circulatia lor in fata autobuzelor?!?
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=2697

Nr. 2314 de sambata, 25 februarie 2006

"Potrivit viceprimarului Ionescu,

Pînă și portarul primăriei are firmă de maxi-taxi

articol de: (D.G.)

Viceprimarul Constantin Ionescu a afirmat vineri într-o conferință de presă că există o mulțime de interese. "Pînă și portarul de la primărie are două maxi-taxi pe traseele Buzăului", a declarat viceprimarul Ionescu. Declarațiile lui Constantin Ionescu vin pe fondul intenției primăriei de a scoate la licitație traseele de maxi-taxi din municipiul Buzău. Proiectul de hotărîre promovat la ultima ședință a C.L.M. a picat la vot. Consilierii au considerat că în forma în care a ajuns în mape este inacceptabil."

____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=2811

Nr. 2320 de sambata, 4 martie 2006

"Transportul public cu microbuze sau înghesuiala care bagă bani negri în buzunarele clientelare

articol de: Olguța BENESCU

Parlamentarii cer părerea autorităților locale pentru adoptarea unui act normativ cît mai solid care să pună la punct transportul public în comun. "Ni s-a făcut cunoscut faptul că prin introducerea transportului public cu microbuze, România a făcut un pas înapoi.", susține viceprimarul Constantin Ionescu prezent la această întîlnire. În cursul acestei săptămîni edilii locali au fost invitați la București în cadrul unei dezbateri cu operatorii de transport în comun ai marilor orașe. La aceeași întîlnire au fost prezenți reprezentanți ai Uniunii Române de Transport Public, deputați din cadrul Comisiei pentru Industrie și Servicii, reprezentanți ai autorității Rutiere Române, Federația Națională a Patronatelor Serviciilor Publice. "Au fost discutate avantajele și dezavantajele transportului public în comun, cerîndu-ni-se propuneri pentru asigurarea unor condiții de transport cît mai bune prin adoptarea noului act normativ.", susține viceprimarul Ionescu. Parlamentarii români au ajuns la o concluzie mult prea tîrziu. "România a făcut un pas înapoi prin introducerea în sistemul transportului public a microbuzelor de tip maxi-taxi.", susține Ioan Bivolaru, raportor al Comisiei pentru Industrii și Servicii. "Mult prea tîrziu s-a ajuns la aceste concluzii - conchid edilii noștri- nu era nevoie să se plătească tributul atîtor vieți.", declară viceprimarul Constantin Ionescu.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=2909

Nr. 2325 de vineri, 10 martie 2006

"Transportul de călători, un pic mai sigur
În această acțiune s-au implicat polițiȘtii, dar Și consilierii locali

articol de: Mărgărit GROSU
Transportul de călători, un pic mai sigur

Numărul mare de accidente de circulație în care au fost implicate mijloacele de transport în comun soldate de multe ori cu pierderi de vieți omenești cît și necesitatea luării unor măsuri privind prevenirea acestora au determinat polițiștii să inițieze o întîlnire cu patronatul trasportatorilor de persoane din municipiul Buzău. Întîlnirea a avut loc la sediul I.P.J. Buzău și se pare că au fost identificate unele modalități concrete de acțiune pentru reducerea numărului accidentelor de circulație.

Măsurile concrete care ar trebui luate pentru reducerea numărului de accidente sînt însă la dispoziția C.L.M. Buzău, care are în vedere unele condiții de îndeplinit pentru operatorii de maxi-taxi, care în afară de îndeplinirea condițiilor legale privitoare la eliberarea licenței de execuție nu mai au și alte obligații. Activitatea de control a acestei activități pe raza municipiului Buzău cade tot în sarcina primăriei, dar se pare că nu sînt posibilități pentru efectuarea unor controale periodice în acest domeniu.

Consilierii locali au găsit soluții pentru ordonarea operatorilor de maxi-taxi
În schimb, consilierii locali s-au sesizat asupra neregulilor constatate în activitatea de transport public de persoane. Dacă la Trans Bus S.A. evenimentele rutiere în care sînt implicate mijloacele de transport în comun sînt foarte rare, la nivelul societății activînd încă niște norme clare privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească șoferii, precum și dotările minime pentru siguranța în trafic, la firmele private nu există decît interesul banului. Pentru aceasta în cadrul discuțiilor privind aprobarea proiectului de hotărîre privind concesionarea traseelor pentru transportul de persoane s-au ridicat unele excepții, iar votul asupra acestuia a fost amînat. Printre condițiile impuse au fost cele privind destinația inițială a mijlocului de transport, fiind propusă interdicția transformării acestora din dubițe de marfă în microbuz. O altă propunere vizează dotările minime pe care trebuie să le îndeplinească transportatorii.

Existența unui loc de parcare și a unui dispecerat, precum și a unui număr de mijloace de transport de rezervă. În privința conducătorilor auto, cărora li se va încredința viața și siguranța călătorilor, au fost lansate unele propuneri privind criteriul minim de vechime în această activitate, precum și obligativitatea unor controale medicale periodice. Odată cu îndeplinirea acestor condiții, siguranța călătorilor în mijloacele de transport în comun va spori și în mod implicit se vor diminua accidentele de circulație în care să fie implicate mijloace de transport în comun."

_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=3252

Nr. 2341 de miercuri, 29 martie 2006

"Microbuziștii, vampirii șoselelor

articol de: Titi Petre
Microbuziștii, vampirii șoselelor

De cîțiva ani șoferii de maxi-taxi, împinși din spate de către patronii lor, fac legea pe șoselele județului. Nu se știe de programe de transport, de reguli elementare de circulație și mai ales de prevenire a evenimentelor rutiere, de numărul de persoane înscris în certificatul de înmatriculare, de viteză, odihnă, salubrizare ori verificare tehnică. Microbuziștii știu doar să adune saci de bani cu care patronii fac și desfac descîntecele economiei haotice în care se tîrăște întreaga suflare românească.

Programul de transport întreține haosul pe șosele
Programul de transport persoane pentru servicii regulate aferent județului Buzău a fost făcut parcă numai pentru a nu fi respectat. Astfel, și la o sumară lecturare a programului, orice novice poate observa detaliile care dau naștere la nemulțumiri din partea călătorilor și a micilor transportatori. Mai concret, în mod arbitrar au fost introduse trasee numai pentru a se satisface interesele anumitor firme. Reporterii Șansa au urmărit îndeaproape anumite segmente de transport călători de pe raza județului Buzău, iar constatările nu fac altceva decît să confirme cum se face legea în județ și de către cine. Conform programului de transport, din autogara de la Piața Săracă la aceeași oră pleacă microbuze spre Glodeanu Sărat și Gherăseni, mare parte din traseu și cea mai bănoasă fiind comun. Adică porțiunea dintre Buzău și Costești. În mod normal, cursa de Gherăseni trebuie să facă un ocol pe la Hanul lui Țintă, astfel încît să existe un anumit timp între autovehicule pentru a se elimina o concurență neloială. Numai că microbuzele nu trec niciodată pe la Hanul lui Țintă și merg pe traseul direct. Pînă la ieșirea spre Podul Drăgaica microbuzele de Gherăseni au și trecut în fața celorlalte autovehicule care rulează corect pe traseele lor. Nu mai punem la socoteală faptul că blocarea în trafic a celorlalte mașini din alte trasee este o chestiune la ordinea zilei de care factorii îndrituiți nu țin cont. De regulă, blocarea se face pe strada 1 Decembrie, în zona unde a funcționat Vama Buzău. Și atunci nu trebuie să ne mai mirăm de ce mor oamenii din microbuze.

Traseele groazei
Traseul care curge spre Gherăseni nu este singurul în care tot ceea ce înseamnă lege se calcă între roțile microbuzelor. Cam aceleași aspecte se întîlnesc zilnic pe traseele care rulează pe Valea Slănicului, dar și pe cele dinspre Săgeata. Cele mai liniștite curse sînt cele care merg pe Valea Buzăului spre Nehoiu. Probabil faptul că patronii firmelor de transport au fost scuturați de către polițiști a condus la liniștirea șoferilor. Sperăm să nu fie liniștea dinaintea furtunii.

Autoritatea Rutieră Română este neputincioasă
Inginerul Vasile Olariu, șeful buzoian de la Autoritatea Rutieră Română, ne-a confirmat că are cunoștință de faptul că microbuzele de Gherăseni nu trec pe la Hanul lui Țintă, dar și de faptul că anumiți patroni fac ce vor pe traseele de transport persoane din județul nostru. "Au relații peste tot, la Finanțe, la Poliție, dar și în alte structuri. Ei află cînd merg eu în traseu și fac ce pot ca atunci să se înscrie în programul de transport. În rest, au legea lor cu susținere inclusiv în Capitală. În joc sînt saci cu bani", spune cu amărăciune inginerul Olariu.
Dacă polițiștii Biroului Anticorupție se încumetă să declanșeze o anchetă legată de transportatorii din județul nostru, cu siguranță ar avea de lucru mult timp și ar scoate la iveală dosare extrem de interesante și voluminoase. Provocarea există.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 24 Sep 2009 12:45:04    Titlul subiectului: 2 117426

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=3372

Nr. 2346 de marti, 4 aprilie 2006

"Nouă persoane băgate în spital de șoferul unui microbuz
articol de: Cristina DINULESCU

Încă un accident de circulație în care a fost implicat un microbuz de transport persoane s-a înregistrat ieri pe DN 2 E 85, pe raza localității Costești, eveniment soldat cu rănirea a nouă persoane, cu avarierea a două autovehicule și cu distrugerea gardului unui localnic. Potrivit șefului Serviciului Rutier din cadrul IPJ Buzău, comisarul șef Ștefan Florescu, responsabil de producerea evenimentului rutier produs în jurul orei 15.00 se face șoferul microbuzului care transporta 12 persoane. Oamenii ar fi trebuit să ajungă de la Focșani în Capitală. La Costești, la intersecția cu localitatea Gherăseni, șoferul microbuzului a depășit neregulamentar un BMW cu număr de Neamț. Autoturismul circula în aceeași direcție de mers cu microbuzul, iar impactul
s-a produs în momentul în care șoferul mașinii mici a virat la stînga. În urma impactului, opt pasageri din maxi taxi și șoferul autovehicului au fost răniți, fiind transportați cu patru ambulanțe la Spitalul Județean Buzău. Șoferul autoturismului străin a scăpat cu cîteva zgîerieturi însă mașina i-a fost avariată în proporție semnificativă. Microbuzul de transport persoane care s-a oprit în șanț, iar în final în gardul unui localnic a fost avariat destul de grav. Din cauza accidentului de ieri după amiază, traficul pe DN 2 E 85, în localitatea Costești, a fost întrerupt pe perioada cercetărilor, mai bine de o oră.
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=3424

Nr. 2349 de vineri, 7 aprilie 2006

"Operatorii de maxi-taxi lucrează fără contract
Proiectul de hotărîre pentru concesionarea liniilor a intrat la odihnă
articol de: (M. I.)

Viceprimarul George Florea s-a arătat foarte îngrijorat de faptul că operatorii de maxi-taxi lucrează fără a avea un contract de concesiune a traseelor. Domnia sa consideră că proiectul de hotărîre prin care se voia concesionarea transportului public de persoane să fie repus pe ordinea de zi, iar obiecțiile consilierilor locali să fie concretizate prin propuneri concrete care să fie supuse votului în C.L.M. Buzău. Proiectul de hotărîre a fost amînat de mai mult timp și nimeni nu s-a mai interesat de el. Între timp situația pe teren a devenit îngrijorătoare. Operatorii de maxi-taxi nu mai investesc în mijloacele de transport, iar programul este adaptat în funcție de clienți. Lucrurile nu mai pot continua așa, fiind afectată siguranța traficului, dar și cetățenii au început să reclame
"
____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=3672

Nr. 2363 de marti, 25 aprilie 2006

"Din anumite considerente a intrat cu autobuzul în ceas

articol de: Mărgărit GROSU
Din anumite considerente a intrat cu autobuzul în ceas

Rondul din fața Episcopiei a fost mobilat pentru Sărbătorile Pascale cu un ceas cu patru fețe susținut de un ansamblu de țepușe colorate strident. Se vrea prin acest mobiler stradal ca orașul să arate tocmai bine. Numai că nu toți șoferii au găsit oportună această soluție de dirijare a traficului și chiar de ambient. Unul, aflat la volanul unui autobuz, a prins curaj să protesteze și a intrat cu magaoaia în ceas. Noroc cu stîlpul indicatorului care-i sugera să ocolească scuarul care i-a oprit elanul, asfel ceasul cu patru fețe ar fi fost făcut țăndări. Explicația acestui gest atît de dur de protest a șoferului împotriva țepușelor din rond a fost dată de fiola care s-a înverzit instantaneu în contact cu aburii alcoolului expirați de șofer.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=3689

Nr. 2364 de miercuri, 26 aprilie 2006

"Consilierii vor acum autobuze
Licitațiile pentru traseele maxi-taxi, amînate

articol de: Mărgărit GROSU
Consilierii vor acum autobuze

Operatorii de maxi-taxi vor mai aștepta mult și bine pînă ce proiectul de hotărîre privind concesionarea traseelor va fi pus iar pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Buzău. Amendamentele aduse la proiectul inițial ce a fost amînat în cadrul unei ședinței C.L.M., cînd a fost adus pentru prima oară în discuție, sînt destul de dure încît nici unul dintre transportatorii care operează în prezent nu le pot îndeplini. Este de preferat o firmă cu autobuze care să concesioneze liniile de transport în comun. Mulți consilieri apreciază că nu există norme legale care să reglementeze faptul că transportul de călători în comun să se poată face în regim maxi-taxi. Mai mult, accidentele provocate de aceste microbuze dau de gîndit consilierilor care au lăsat la dospit acest proiect de hotărîre. În prezent se fac eforturi pentru dotarea cu autobuze noi a societății de transport public Trans- Bus S.A. și după rezolvarea acestei probleme se vor lua în considerație și operatorii de maxi-taxi. Pînă atunci transportul de călători este lăsat de izbeliște și numai un potențial profit îi mai scoate pe șoferii de maxi-taxi în stradă. Trans-Bus-ul face față cu greu traseelor, iar pe unele dintre ele cursele s-au subțiat simțitor. Efectul se face simțit și la firmele ce dețin microbuze. În lipsa unui contract cert nimeni nu mai vrea să investească în acest domeniu, iar rezultatele sînt simțite de călători, care abia dacă mai suportă hodorogeala mijloacelor de transport învechite.
"
____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=4094

Nr. 2384 de sambata, 20 mai 2006

"Mașini criminale pe toate șoselele

articol de: (M.G.)

Agenții de poliție rutieră împreună cu specialiști din cadrul A.R.R., R.A.R. și S.D.N. au acționat, miercuri, pe D N 2 E 85, în localitatea Spătaru și DN 2 B, în localitatea Mînzu, pe linia respectării prevederilor legale referitoare la transportul de persoane și mărfuri, precum și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor din trafic. Cu această ocazie, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, din care 22 la Regulamentul pentru aplicarea O.U.G. nr. 195/2002, reținîndu-se 8 certificate de înmatriculare, 4 sancțiuni la O.G. nr. 17/2002 (privind stabilirea perioadei de conducere și a perioadei de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere naționale) -în valoare de 10.500 lei și 2 la O.G. nr. 43/1997 în valoare de 5.000 lei. Tot ieri, în municipiul Buzău a fost organizată o acțiune pentru combaterea indisciplinei pietonilor și prevenirea implicării acestora în accidente de circulație. În numai două ore, cît a durat acțiunea, au fost sancționați 41 pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare, fără să fie conștienți de pericolul la care se expun.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 24 Sep 2009 13:24:50    Titlul subiectului: 3 117432

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=4130

Nr. 2385 de luni, 22 mai 2006

"Pe traseele din Buzău circulă microbuze tamponate

articol de: Mărgărit GROSU

Transportul public de persoane ce se execută în mare parte prin operatorii de maxi-taxi a devenit periculos. Constatarea aparține viceprimarului Constantin Ionescu, care se arăta zilele trecute uimit de faptul că pe unele rute circulă microbuze cu urme vizibile de accidente. O altă parte dintre acestea sînt atît de rudimentar adaptate pentru transportul de persoane, încît călătorii suportă cu greu condițiile oferite de trasport. Și ca acest calvar să fie desăvîrșit, Trans-Bus S.A. și-a limitat simțitor numărul mijloacelor de transport aflate pe traseu. Starea jalnică în care se află acestea nu-i avantajează pe călători, dar există o categorie de persoane care încă le mai folosesc datorită prețului mic practicat la biletele de călătorie. Înnoirea parcului auto la societatea de transport public în comun a intrat într-un punct mort. Maniera prin care se vrea a fi achiziționate cele 10 autobuze este considerată de din ce în ce mai multe persoane ilegală și, mai mult, a intrat în sfera de speculații politice.
De partea cealaltă, operatorii de maxi-taxi au rămas de izbeliște, contractul de concesiune a serviciilor de transport public în comun a rămas uitat prin sertare, după ce a fost amînat de la votul consilierilor locali. În această conjunctură fiecare face ce vrea și ceea ce este mai grav este faptul că nimeni nu mai face nimic pentru a se asigura securitatea călătorilor.
"
______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=4132

Nr. 2386 de marti, 23 mai 2006

"În timp ce autoritățile locale rămîn nepăsătoare,

Călătorii de Stîlpu se calcă în picioare ca să urce în microbuz

articol de: Corina RĂCHIȚEANU
Călătorii de Stîlpu se calcă în picioare ca să urce în microbuz

Vineri seara, ora 19, locul cunoscut în Buzău sub denumirea de "Piața Săracă". Autogara este plină de oameni, elevi cu ghiozdanele în spate, femei și bărbați arși de soare, pe fețele cărora se citește oboseala și bătrîni cu sacoșe voluminoase. Zeci de persoane așteaptă în fața unui microbuz a cărui capacitate de transport pare să nu depășească 20 de locuri. Sînt în jur de 40 de oameni care speră să ajungă la Stîlpu și sînt convinși că vor încăpea toți. Ușa microbuzului se deschide și năvălesc toți, se calcă pe picioare, se îmbrîncesc și se înjură ca la ușa cortului. Cei mai norocoși dintre ei se așază repede pe scaune și nu țin cont de bătrînii care abia se mai țin pe picioare, de copiii mici care plîng sau de o femeie însărcinată, a cărei stare de rău e mai mult decît vizibilă. În interior amalgamul de mirosuri neplăcute și căldura sufocantă descriu o atmosferă greu de suportat chiar și de cei mai puțin pretențioși.
Se poartă 40 în 1
Transportul în comun reprezintă încă o mare problemă a județului Buzău, iar șansele de ameliorare nu sînt prea ridicate. Și dacă în oraș ne-am obișnuit deja să călătorim cu autobuze mult prea uzate sau cu microbuze accidentate, situația mijloacelor de transport în comun care efectuează curse în mediul rural este cruntă. Uneori, chiar dacă numărul de locuri este 18+1, în microbuze încap de nevoie chiar și 40 de persoane. La toate acestea se adaugă prețul ridicat al biletelor. Oamenii sînt extrem de nemulțumiți, mai ales că nu beneficiază de nici un fel de condiții care să asigure un minimum de confort. Dar oamenii nu au încotro și, deși ripostează, plîngerile lor nu sînt băgate în seamă de nimeni. Una dintre firmele de transport ale cărei microbuze și autobuze efectuează curse în localitățile rurale este S.C. Autotrans Service 2000 S.R.L. Patronul, Adrian Popa este de părere că plîngerile oamenilor sînt nejustificate și îi consideră pe aceștia "neînțelegători, răi și recalcitranți", și pentru o distanță parcursă în nici zece minute, pot foarte bine să stea în picioare.
Aceleași condiții, preț majorat
Deși, în mod legal, șoferilor de maxi-taxi nu le este permis să accepte un număr de călători mai mare decît cel al scaunelor, oamenii se calcă în picioare și se înghesuie de fiecare data cînd merg la țară. Călătorii fideli afirmă că au solicitat deseori șoferilor de maxi-taxi să le dea numărul de telefon al patronului, dar aceștia spun că nu îl știu. Adrian Popa ne-a declarat că firma pe care o conduce a cîștigat o licitație valabilă pînă în 2008 și că s-a recurs la majorarea prețului biletelor cu un procent de 25 la sută, întrucît de trei ani prețul este neschimbat. De asemenea, Adrian Popa ne-a mai spus că intenționează să achiziționeze un autobuz pînă în toamnă și că, pînă atunci, va încerca să suplimenteze numărul de microbuze care efectuează curse spre Stîlpu.
Suplimentare neaprobată
În urmă cu ceva timp, S.C. Autotrans Service 2000 S.R.L. a pus în circulație un autobuz în valoare de 8 miliarde de lei, încercînd să ofere celor care obișnuiesc să tranziteze ruta Buzău- Cernătești condiții mai bune. Numai că încercarea lui Adrian Popa a deranjat autoritățile locale, fapt pentru care i s-a aplecat și o amendă. La momentul actual, spre Cernătești se efectuează zilnic 14 curse, dar din cauză că erau insuficiente, s-a cerut o suplimentare de 50 la sută, care nu a fost aprobată. Pînă la suplimentarea numărului de mijloace de transport și pînă la clarificarea situației firmei, tot oamenii sînt cei care au de suferit și vor continua să se înghesuie în microbuze precum sardelele în cutie. Vina se va transfera în continuare de la o persoană la alta, ba că oamenii sînt răi, ba că autoritățile nu fac nimic și în final situația rămîne la fel."
_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=4783

Nr. 2422 de marti, 4 iulie 2006

"Șoferii de maxi-taxi creează ambuteiaje în traficul rutier

articol de: (M.I.)

Indulgența șoferilor de maxi-taxi, care i-au obișnuit pe cetățenii buzoieni să oprească între stații, creează probleme în traficul rutier, prin desele popasuri făcute mai ales în locuri interzise de codul rutier. Pe de altă parte, cetățenii devin irascibili dacă vreunul dintre șoferii în cauză refuză să oprească în stațiile virtuale. În ciuda faptului că soferii de pe maxi-taxi îi înghesuie la culme pe bieții cetățeni, comasînd un număr de călători care depășeșc lejer cifrele legale raportate la numărul de scaune, oamenii nu comentează acest aspect, ci preferă să meargă împachetați, singura nemulțumire fiind faptul că unii șoferi refuză să oprească pentru a-i lua la bord. Mai nou, comoditatea cetățenilor a găsit înțelegere și în rîndul șoferilor de autobuz, care mai fac și ei cîte o "faptă bună" și opresc între anumite stații pentru a permite călătorilor să urce în mijloacele de transport în comun."

________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=4842

Nr. 2425 de vineri, 7 iulie 2006

"Pentru că au devenit pericol pe drumurile publice Poliția Rutieră Buzău i-a premiat cu amenzi pe șoferii de taxi și maxi-taxi

articol de: (M.I.)
Pentru că au devenit pericol pe drumurile publice Poliția Rutieră Buzău i-a premiat cu amenzi pe șoferii de taxi și maxi-taxi

În cadrul unei acțiuni de verificare și disciplinare a celor care execută transport public de persoane în regim de taxi și maxi-taxi, desfășurată pe raza municipiului Buzău, agenții de Poliție Rutieră împreună cu specialiști din cadrul A.R.R. au constatat numeroase nereguli. În urma verificării a 139 de autovehicule, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale. Din cei verificați, 13 conducători auto au fost sancționați pentru lipsa atestatului profesional, 4 pentru defecțiuni tehnice, și unul pentru neefectuarea I.T.P. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză și cel al circulației pe drumurile publice, alți 12 posesori de autovehicule au fost premiați cu amenzi usturătoare. Tot în cadrul acestei acțiuni, agenții rutieri au reținut 5 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a contravențiilor a atins cifra de 22 100 000 lei vechi."

_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=5353

Nr. 2452 de marti, 8 august 2006

" Așa-zisele maxi-taxi continuă să facă legea pe șoselele care tranzitează județul

articol de: (P.T.)
Microbuzele interjudețene, mașini de tocat oameni

Traseul Rm. Sărat-Buzău este străbătut de o "conservă pe roți" într-un sfert de oră
Deși mașinile sînt dotate cu tahometre, nimeni nu-i poate amenda pe șoferi doar pe baza înregistrărilor.Introducerea microbuzelor pentru transporturile urbane de călători a fost un rău necesar, deoarece societățile specializate nu reușiseră să facă nici un fel de dotări cu mijloace de transport, iar CFR-ul redusese aproape toate trenurile accelerate și rapide. Toate aceste "eșecuri" au fost dirijate de interese politico- economice majore. Odată aplicate aceste interese, nimeni nu a reușit să mai stăpînească microbuzele pentru transportul de călători.Dimpotrivă, patronii firmelor, prin intermediul șoferilor, au pus stăpînire pe șoselele europene jucîndu-se cu viețile călătorilor. Și în ciuda faptului că au fost numeroase evenimente rutiere soldate cu zeci de victime, șoferii de microbuze care tranzitează județul sfidează regula oricărui bun simț și încalcă în mod voit regulile de circulație.Viteza de 120 Km/h, de regulă, este mică pentru astfel de autovehicule.Traseul Rm. Sărat-Buzău a ajuns să fie străbătut doar într-un sfert de oră.
Tahografele sînt doar pentru decor
Pentru a se putea înregistra toate elementele esențiale ale unei curse de maxi-taxi, respectivviteză, traseu, număr de călători, ore de plecare în cursă etc.,legiuitorul a impus dotarea cu tahografe a acestui tip de autovehicule. Dacă parte din înregistrări sînt folosite de patroni pentru descărcarea de gestiune, înscrisurile legate de viteză nu sînt luate în calcul de nimeni. Pe patron nu-l interesează, pentru că dacă mașina lui merge mai repede execută mai multe curse în același timp și, deci, conduce la o creștere a profitului. Inginerul Ștefan Marinescu, aflat temporar la comanda secției buzoiene a Autorității Rutiere Române, spune ca instituția la care lucrează nu are atribuții în ceea ce privește regimul de viteză cu care circulă microbuzele pentru transportul de călători. Nici polițiștii de la circulație nu pot sancționa șoferii pentru depășirea vitezei legale pe baza înregistrărilor din diagramele tahograf. Polițiștii îi pot sancționa pe șoferi numai în baza înregistrărilor efectuate de aparatele radar. În atari condiții, șoferii de maxi-taxi pot face ce vor mușchii lor, pentru că tahografele sînt doar de decor. Deci nu trebuie să ne mai mirăm de ce în orice moment al călătoriei cu o conservă pe roți viața ne este pusă în pericol. Plecăm de acasă,dar nu știm dacă ne mai întoarcem..."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 25 Sep 2009 10:01:34    Titlul subiectului: 4 117485

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=5542

Nr. 2461 de vineri, 18 august 2006

"Călătorii buzoieni acuză:

Șoferii buzoieni fac favoruri celor de pe maxi-taxi

articol de: (M.I.)
Șoferii buzoieni fac favoruri celor de pe maxi-taxi

După ce au văzut că circulația bară la bară cu autobuzele nu dă întotdeauna roade, o parte din șoferii de maxi-taxi au dat-o la pace cu veteranii transportului în comun. Dacă pînă acum călătorii care așteptau înghesuiți în stații mijloacele de transport public erau subiect de dispută între cele două tabere, spiritele s-au mai liniștit. Asta deoarece unii șoferi de maxi-taxi recurg la mijloace neortodoxe prin care îi stimulează pe cei de la volanul autobuzelor să le facă favoruri și să își decaleze programul cu cîteva minute. Nemulțumiți atît de programul lejer al autobuzelor, care se lasă așteptate ore în șir prin stațiile din oraș pe o căldură insuportabilă sau pe temperaturile sub zero grade din timpul iernii, dar și de popasurile dese pe care le fac șoferii de maxi-taxi pentru a lua la bord pe orice călător care face cu mîna, cetățenii buzoieni protestează. Cei mai afectați susțin chiar că șoferii de pe maxi-taxi i-ar mitui pe cei care conduc autobuzele. În schimbul unor sume infime, unele autobuze întîrzie intenționat, pentru a permite șoferilor de pe maxi să adune grosul călătorilor. Potrivit cetățenilor care susțin că au sesizat astfel de "tratative", suma negociată ar fi de 30.000 lei vechi pe zi, care, potrivit spuselor cetățenilor buzoieni, înmulțită cu numărul mașinilor de maxi- taxi de pe un traseu, ar aduce o sumă frumușică de bani în buzunarul unui șofer de autobuz. Însă situația se va schimba și în mod sigur conflictul va răbufni din nou din cauza concurenței, în contextul în care noile autobuze vor fi puse în circulație pe arterele orașului, iar oferta de prețuri la bilete și abonamente va cunoaște o gamă largă accesibilă tuturor cetățenilor."

____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=5605

Nr. 2465 de miercuri, 23 august 2006

"Chiriașii din Palatul Comunal nu vor să priceapă?

Maxi-taxi,fabrici de bani negri

articol de: Titi Petre

Gestionarea transportului urban de călători din municipiul Buzău este scăpată din mînă
Plini de interese, consilierii locali nu vor să intervinăNici conducerea Trans-Bus nu este în stare să pună problema legalității transportatorilor
Se așteaptă o catastrofă rutieră pentru ca cineva să intervină
Cu zece autobuze nu se poate face transport în comun

Interese pentru ca "fabricile" să producă
În transportul urban de călători din municipiul Buzău ilegalitățile se țin lanț și nimeni nu vrea să intervină.
Am văzut oficialitățile agitîndu-se doar pentru achiziționarea celor zece autobuze portocalii. În rest nimeni nu se mai agită, începînd de la primar și pînă la deputat ori senator. Absolut toți acceptă ca buzoienii să fie transportați precum niște saci de cartofi, fără asigurarea unui minim de siguranță rutieră. Plecînd de la noțiunea de maxi-taxi, care nu este prevăzută în legislația actuală, totul se desfășoară haotic, fără ca minunățiile de legi, decrete și ordonanțe de urgență să fie băgate în seamă de cineva. Probabil că există interes pentru ca debandada să fie menținută, iar banii să ajungă pe căi oculte în buzunarele unor susținători. Mai pe înțelesul tuturor, cineva are interes ca fabricile de bani negri să producă bine. Dacă nu ar exista interese, cu siguranță cineva ar pune piciorul în prag. Rău necesar
Nu putem afirma că microbuzele, chiar dacă unele dintre ele au fost la origine furgonete pentru transport de marfă( Shocked Shocked Shocked Shocked Exclamation ), nu au fost benefice pentru transportul urban de călători din municipiul Buzău. Dimpotrivă, ele au scos din găletă pe cei de la Trans-Bus, care n-au reușit în ultimii zece ani să se doteze nici măcar cu o roabă. Ei s-au mulțumit să toace bani de la bugetul local fără să întreprindă mare lucru, în afara unor vizite în străinătate ori să facă demersuri pentru creșteri salariale la nivel de conducere. Așa că introducerea microbuzelor pe trasee a fost benefică.
Aleșii și numiții trebuie să intervină
Din gură, adică oral, mulți au zis că fac ceva pentru ca ronii buzoienilor să nu se mai scurgă în alte buzunare ca bani negri. Însă, probabil, politica nu le-a permis să întreprindă ceva. Le reamintim celor îndrituiți că legislația în vigoare impune, deci nu lasă loc de interpretare, ca autovehiculele pentru transportul de călători să fie parcate în locuri special amenajate, să fie verificate din punct de vedere tehnic de personal specializat la plecarea și venirea din cursă, șoferii să fie verificați la plecarea în cursă și pe traseu, autovehiculele să fie salubrizate, iar plecările în traseu să fie efectuate printr-un dispecerat. Mai mult, la nivel de comunitate locală se impune existența unui serviciu specializat pentru transportul urban de persoane. Niciuna dintre prevederile legale nominalizate nu se respectă, lăsîndu-se totul la voia întîmplării.
Altă față pentru Trans-Bus
Primăria, prin intermediul angajaților și aleșilor, crede că dacă smulge lunar un miliard și jumătate din bugetul local pentru a plăti cele zece autobuze portocalii a rezolvat problema transportului urban de călători. Nici pe departe. Pe lîngă acești bani, tot lunar, Primăria mai introduce în bugetul societății de profil alte cîteva miliarde pentru plata salariilor și a motorinei. Dacă vrea să suporte mai ușor șocul miliardelor donate lunar în bugetul Trans-Bus, aleșii și numiții trebuie să elimine ilegalitățile din circulația microbuzelor pe traseele buzoiene. Adică toate operațiunile impuse prin lege să se deruleze prin intermediul specialiștilor de la Trans-Bus, contra unor comisioane stabilite de către consilierii locali sau prin contract direct între transportatori. Astfel, haosul de pe trasee ar dispărea, iar siguranța călătorilor ar fi asigurată. Nu mai punem la socoteală faptul că în bugetul Trans-Bus ar intra lunar sume frumușele, șpăgile s-ar reduce considerabil, pentru că patronii de microbuze ar sta liniștiți, fără să mai plătească anumite "taxe" periodice.
"
_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=5833

Nr. 2477 de miercuri, 6 septembrie 2006

"Actualitate
Pentru că deocamdată BMC-urile sînt prea puține,

Maxi-Taxi rămîne alternativa pentru vechile autobuze

articol de: Corina RĂCHIȚEANU
Maxi-Taxi rămîne alternativa pentru vechile autobuze

Chiar dacă cele zece autobuze noi au intrat pe trasee de ceva timp, buzoienii nu se dau în lături să circule cu maxi-taxi. Principalele motive invocate sînt frecvența mult mai mare a microbuzelor și viteza mai mare cu care circulă, iar diferența de preț în ceea ce privește biletele este nesemnificativă.Încă de la primele ore ale dimineții, cei care merg la serviciu iau cu asalt microbuzele, preferînd să se înghesuie precum sardelele, în ideea că vor ajunge la destinație mai repede decît cu autobuzul. Peste nici două săptămîni, cursurile școlilor se vor relua, iar elevii vor îngroșa rîndurile călătorilor, iar pungile patronilor se vor rotunji serios cu bani. Mai puțin siguri sîntem dacă acești bani vor lua sau nu calea actelor financiar-contabile. În special dimineața și seara, microbuzele care fac curse pe cele mai circulate trasee ale orașului sînt pline ochi de călători, iar dacă vreun rătăcit aflat între stații face cu mîna șoferului, bineînțeles că este îngrămădit și el peste ceilalți. Iar dacă unul dintre zecile de călători înghesuiți are gripă, este de-ajuns un simplu strănut pentru ca toți ceilalți să fie contaminați. Și cum majoritatea șoferilor de maxi-taxi sînt fumători, la mirosul greu de transpirație și de gaze de eșapație se adaugă și fumul greu de țigară ieftină. Comportamentul șoferilor lasă mult de dorit, iar majoritatea nici nu așteaptă să închidă bine ușa ultimul care s-a urcat, că o și iau la goană
. "
__________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=6248

Nr. 2500 de marti, 3 octombrie 2006

"Operatorii de Maxi-Taxi pun cu bună Știință în pericol viața călătorilor
articol de: Mihai Bunăziua
Operatorii de Maxi-Taxi pun cu bună Știință în pericol viața călătorilor

În contextul în care pe șoselele din România, frecvent, mor oameni după ce au fost implicați în accidente rutiere cu microbuze de transport persoane - inclusiv la Buzău în acest an sînt cîteva cazuri - operatori de maxi-taxi și șoferi ai acestor autovehicule care circulă pe raza județului nostru sfidează legea și, mai grav, pun în pericol în continuare viața călătorilor.
Un control efectuat de poliție a scos la iveală grave defecțiuni tehnice
O arată un recent control efectuat în rîndul transportatorilor de pe drumul județean 203 K și de pe DN 2 E 85, pe raza localității Mărăcineni. Cu alte cuvinte, s-au urmărit acele microbuze cu ruta Rm. Sărat - București (retur), precum și cele de pe ruta Mărăcineni - Lopătari. Și nu mare a fost mirarea cînd s-a tras linie la neregulile descoperite. Printre cele mai grave enumerăm defecțiunile tehnice de la microbuze care ar putea conduce la accidente rutiere și obsesia incurabilă a șoferilor de a accepta să urce oameni lîngă el pînă la refuz. Cîteva "ingrediente" care în cazul unei coliziuni pot duce la tragedii.
"Haideți, că mai încape unul...!"
Aflăm de la Poliție că la razie au fost controlate 46 de microbuze de transport persoane, iar în 27 dintre cazuri au fost descoperite ilegalități. Procentul cel mai mare al abaterilor a fost cel al șoferilor care țin cu tot dinadinsul să transforme microbuzele în conserve pe roți și asta ca să le facă pe plac patronilor și să aducă mai mult profit firmei, fără a se gîndi la consecințe. Nu puțini sînt șoferii care continuă să le permită călătorilor să se îndese în maxi-taxi și pe care îi întîmpină cu ritmuri de manea sau de
populară date la volum ridicat. Polițiștii au dat amenzi, însă conducătorii auto vor avea grijă să recupereze banii prin aceeași metodă de suprasolicitare a mașinilor. Și mai grav este că operatorii de maxi-taxi scot pe traseu autovehicule depășite de mult din punct de vedere tehnic. De la zdrăngănitul arcurilor, suspensiilor, caroseriei ruginite pînă la probleme de direcție, sînt cîteva dintre "scăpările" șoferilor care se încumetă la drum cu un microbuz plin de oameni
.
Cum să te lupți cu haosul ?
La ultima razie au fost suspendate 6 certificate de înmatriculare, un număr infim în comparație cu cel al microbuzelor autorizate să circule pe drumurile buzoiene și care doar dacă te uiți la ele îți dai seama că nu prea ar fi bine să te urci în ele. Și cînd te gîndești că abaterile de mai sus au fost descoperite doar pe două trasee din județul nostru... Numai corectitudinea oamenilor în uniformă și controalele zilnice ar putea descuraja, la un moment dat, aceste practici periculoase ale șoferilor de maxi-taxi. Dar cum pînă acum nu am văzut așa ceva, degringolada din rîndul operatorilor cu microbuze poate să continue nestingherită
."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 25 Sep 2009 11:29:19    Titlul subiectului: 5 117512

Un articol din ... 2006

Pe atunci se vorbea de reducerea numarului de maxi-taxi-uri si se spunea explicit despre concurența neloială facuta Transbus-ului de catre acesti dubagii:

http://www.sansabuzoiana.ro/stiri_la_zi.html?aid=7154

Nr. 2552 de marti, 5 decembrie 2006

"Vicele Ionescu vrea mai puține maxi-taxi
În acest moment, în Buzău circulă 150 microbuze

articol de: (F.A.P.)
Vicele Ionescu vrea mai puține maxi-taxi

Viceprimarul municipiului Buzău, Constantin Ionescu, va iniția un proiect de hotărîre pentru reducerea numărului de microbuze care efectuează transport public de persoane în municipiul Buzău. Constantin Ionescu își motivează demersul spunînd că societatea locală de transport public în comun "Trans Bus" SA are posibilitatea de a se adresa unui număr mai mare de clienți acum, după ce a fost dotată cu cele 10 autobuze noi. Pe de altă parte, spune viceprimarul Ionescu, 150 de microbuze, cîte efectuează în prezent transport public în municipiul Buzău, este un număr prea mare raportat la numărul de călători ai municipiului Buzău: "Dacă menținem această stare de fapt, înseamnă să menținem concurența neloială care i se face acum societății Trans Bus. Pe de altă parte, nici una dintre societățile private de transport public în comun nu plătește nimic Primăriei, pentru că folosește stațiile de autobuz, de exemplu".
"
_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=7343

Nr. 2563 de luni, 18 decembrie 2006

"Transportul de persoane, în grea suferință

articol de: (M.G.)

Perioada de tranziție pentru dezvoltarea unui sistem privind transportul public de persoane se prelungește la nesfîrșit. Fiind destul de rentabil, investitorii eludează cu bună știință reglementările în vigoare, punînd viața călătorilor în pericol. La această concluzie s-a ajuns și vineri, cînd după efectuarea unui control tematic rezultatele au fost destul de îngrijorătoare. Mai mult de 60 de milioane de lei vechi au constituit valoarea amenzilor, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și 2 permise de conducere. Razia a fost executată între orele 16.00 - 18.00, de polițiștii rutieri în colaborare cu reprezentanții A.R.R. - R.A.R. - S.D.N. pe DN 2 E 85, în localitățile Spătaru și Gura Cîlnăului, pentru verificarea respectării prevederilor legale ce reglementează activitatea de transport mărfuri și persoane. Au fost
controlate 18 autovehicule și aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.623 lei.
Din acestea, 10 au fost pentru defecțiuni tehnice și cîte o sancțiune la O.U.G. nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, respectiv Ordonanța nr. 17/2002 privind stabilirea perioadelor de conducere și a perioadelor de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere naționale."

_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=7482

Nr. 2571 de sambata, 30 decembrie 2006

"În luna decembrie, microbuzele gen maxi-taxi au recuperat teren serios în competitia cu autobuzele. După un început în fortă, autobuzele s-au cam rărit, iar maxi-taxi au iesit din nou la rampă.

Indicator la "misto"
Frigul de afară si programul matinal i-au determinat pe oamenii care asteptau cu jumătătile de oră prin statii să apeleze din nou la mult mai rapidele microbuze. Asta deoarece patronii cu intuitie au adaptat inteligent programul microbuzelor la necesitătile cetăteanului grăbit, care,0 desi are în buzunar un abonament pe una din liniile de autobuze, preferă să ajungă la timp la serviciu si umplu locurile din maxi-taxi încă de la orele diminetii. Desi autobuzele au un program prestabilit, pe care îl respectă pe cît posibil, intervalul de timp dintre două autobuze care circulă pe acelasi traseu este destul de mare si permite soferilor de maxi-taxi să circule bară la bară. Avînd pe bord un indicator pus "la misto", pe care scrie mare, "nu oprim între statii", microbuzele fac slalom printre automobilele aflate în trafic si opresc oriunde este necesar pentru a goli statiile de călători.

Program...după mersul trenurilor
La orele de vîrf concurenta este din nou acerbă si gabaritul redus în regim de viteză dă cîstig de cauză microbuzelor, care predau stafeta din cinci în cinci minute. Combustibilul este recuperat spre seară, cînd soferii de maxi-taxi o lasă mai moale, căci este o perioadă moartă în care oamenii merg pe jos sau fac promenade prin parcuri. Pînă la retragerea din cursă, programul microbuzelor se schimbă din nou, de această dată adaptîndu-se la orarul trenurilor care aduc călătorii extenuati în gara Buzău, unde nu este tocmai un spatiu în care să poti astepta prea multă vreme. Pe la orele 21.00 deja microbuzele cu traseul 7 sau 8 sînt o raritate, numai cîteva autobuze mai rulează destul de aerisite pe străzile orasului, fiind însotite de privirile celor care preferă să meargă pe jos si să admire peisajul.
"
_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=8011

Nr. 2599 de sambata, 3 februarie 2007

"Hîrburile pun în pericol siguranta rutieră

articol de: (M.G.)

Sapte certificate de înmatriculare si un permis de conducere au fost retinute de rutieristi în numai o singură zi pe raza localitătilor Posta Cîlnău si Berca. Încă 43 de soferi au trebuit să-si aducă aportul la vistieria statului în urma întocmirii proceselor verbale de contraventie. Agenti ai politiei rutiere în colaborare cu reprezentanti ai ARR, SDN si RAR au actionat în ultima zi a lunii trecute pe DN2 E85, în localitatea Posta Cîlnău si pe DN10 în localitatea Sătuc, în vederea verificării legalitătii si sigurantei transporturilor rutiere de persoane si de marfă, ocazie cu care au fost constatate 43 contraventii, a fost retinut în vederea suspendării un permis de conducere, precum si 7 certificate de înmatriculare."

_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=8036

Nr. 2600 de luni, 5 februarie 2007

"articol de: (D.G.)

Edilii primăriei se plîng de cîte ori au ocazia că bugetul institutiei este sărac, dar în mod ciudat uită să strîngă banii pe care o parte dintre concitadinii nostri îi datorează urbei.
Practic, în acest moment nimeni nu stie de exemplu cît trebuie să încaseze anual Palatul Comunal în urma sutelor de contracte de concesiune pe care institutia le-a parafat. Probabil că nici nu trebuie să se stie prea multe despre cît datorează unii investitori municipalitătii si de aceea a fost mentinut pe functie un ins ca Ion Ene, director al Directiei Economice, care trebuia pensionat de ani buni, dar care nu se dă plecat pentru că unii au nevoie de "ajutorul" său. Contractele de concesiune au clauze de reziliere "de plin drept", un concesionar care nu-si plăteste redeventa după o perioadă de 30 de zile calendaristice se alege cu documentul "reziliat" fără nici un fel de amînare. De asemenea, municipalitatea îsi recuperează redeventa din contul de garantie depusă de concesionar într-un cont înainte de parafarea contractului de concesiune. În realitate, lucrurile nu stau asa si sînt probabil zeci de exemple de contracte care nu au fost onorate, dar care operează în beneficiul investitorilor de tranzitie si în detrimentul comunitătii.

Un exemplu elocvent
Un astfel de exemplu îl reprezintă cel al firmei Auto Trans Service 2000 SRL, administrată de dubiosul Adrian Petre Popa.
După ce nu a stăpînit fără nici un act un teren în spatele Liceului CFR, pe care l-a îngrădit cu de la sine putere si si-a făcut o stînă, Adrian Popa, fin de fost colonel de Politie, a încheiat un contract de concesiune cu nr. 17635/08.11.2005.
La trei luni după expirarea termenului de plată numitul Adrian Popa n-a plătit un leu redeventă, dar nici nu i-a cerut nimeni rezilierea contractului. Lăudîndu-se că intră oricînd la primar, Popa spune că-si va plăti datoria cînd PSD îi va achita factura de 100 de milioane de lei datorată de la alegerile locale din 2004, cînd a transportat cu microbuzele sale etnici romi la sectia de votare de la Scoala 14.
În cele din urmă, pentru că avea nevoie să-si scoată de la primărie tidula care arată că n-are datorii spre a face un leasing, Adrian Popa a găsit întelegere la Palatul Comunal, mutînd banii din contul de garantie în cel de plată al redeventelor, adică 484.640.000. Practic, a pasat datoria dintr-un cont în altul, iar contractul functionează în continuare
"
_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=8823

Nr. 2629 de sambata, 10 martie 2007

"Stilul manelist cu ceafa groasă

articol de: (D.G.)
Stilul manelist cu ceafa groasă

"Bătrînețe haine grele" este un dicton pe care un biet bătrînel l-a simțit ieri pe propria piele. Moșulică se afla ieri în fața Gării Buzău, în spatele unui maxi-taxi, voind să se uite după un autobuz. Microbuzul (BZ-04-UFD) a dat înapoi și l-a trîntit strașnic pe bătrîn. Din cabină a coborît un șofer, stilul "mîrlan cu ceafă groasă și șosete supraelastice", care l-a mustrat odios pe om. Manelistul a plecat apoi în trombă, înjurînd ca un birjar."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 28 Sep 2009 13:54:56    Titlul subiectului: 6 117683

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=9067

Nr. 2636 de luni, 19 martie 2007

"articol de: (F.A.P.)
Transportatorii interjudețeni vor intra în oraș pe căi ocolite

Operatorii de transport persoane în județ nu vor mai circula prin municipiul Buzău, decît pe rute limitrofe orașului, stabilite de autoritățile locale. La nivelul primăriei a fost elaborat deja un proiect de hotărîre în acest sens, ce va fi înaintat pe ordinea de zi a ședinței Consi-liului Local Municipal de săptămîna viitoare. Rutele stabilite de Comisia locală de siguranță­ rutieră vizează traseul dintre Podul Mărăcineni și supermarketul XXL, pentru operatorii de transport interjudețean care au stații la autogara din zonă și pe porțiunea dintre Bariera Brăilei și autogara de pe bulevardul Republicii. Măsura respectivă vine la o lună după ce aceeași comisie mai sus citată a propus inter-zicerea traficului greu în orașul Buzău."

__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=9162

Nr. 2638 de miercuri, 21 martie 2007

"RAR are furtunul de noxe prea scurt

articol de: (F.A.P.)

Sugerăm accesarea unui credit de consum
Acțiunea de verificare a concentrației noxelor emise de autovehiculele aflate în trafic, inițiată de Garda de Mediu alături de Poliția Rutieră și Registrul Auto Român, face "victime" doar în rîndul rablelor. Pînă acum au fost opriți în trafic doar proprietarii autoturismelor Dacia sau a celor foarte vechi, pe considerentul că autoturismele noi respectă emisiile de noxe prevăzute în documente. Excepție au făcut autobuzele pentru că, după cum ne-a explicat comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, Registrul Auto Român "nu are furtun suficient de lung pentru a-l monta la motor și țeava de eșapament". Acțiunea se află în plină derulare."

____________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=9719

Nr. 2653 de sambata, 7 aprilie 2007

"Transportatorii au mai facut o victima

Un copil a căzut din maxi-taxi
O usa nezăvorîtă s-a deschis în timpul mersului

articol de: (L.M.)
Neglijența unui șofer de maxi-taxi a băgat în spital un băiat de 12 ani. Șoferul microbuzului ce efectua transport de persoane, un bărbat în vîrstă de 32 de ani din Cănești, nu a asigurat ușa la plecarea din stația Berca. În timpul deplasării spre loca­litatea Chiliile ușa s-a deschis, iar copilul a căzut pe șosea și a suferit mai multe răni ce au necesitat internarea în Spitalul Județean Buzău.
"
__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=10528

Nr. 2675 de marti, 8 mai 2007

Eveniment
Potrivit noii legi a transportului auto de călători,

Maxi-taxi-urile nu mai au voie sa circule in oras
Trebuie organizate noi licitații pentru concesionarea traseelor

articol de: Doru Gheorghiade

Transportul auto de călători se zbate într-un haos generalizat în Bu­zău. Străzile nu mai fac demult față numărului de vehicule înscrise în trafic, mai ales la orele de vîrf. Peste toate acestea, se daugă maxi-taxiurile care fac viața imposibilă cole­gilor de trafic pentru că fie forțează in­trarea în trafic, după o oprire în sta­ție, fie opresc alandala gîtuind și mai mult circulația. Pe 13 aprilie a apărut însă Legea 262/14 aprilie 2007 care reglementează modul în care se poate presta activitatea de transport în comun. Legea spune clar că trebuie să dispară termenul de maxi-taxi, căci tarnsportul în comun se poate face potrivit noului act normativ numai cu autobuze sau microbuze. Tot legea pune ordine în haos în sensul că microbuzele sînt obligate să funcționeze gestionate de un dispecerat. Nu mai sînt permise opririle decît în stațiile special amenajate, iar șoferii trebuie obligatoriu testați înainte de pornirea în cursă.

Mingea e în terenul primăriei

Din capul locului trebuie spus că legea a intrat în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial, adică de o jumătate de lună. Pînă acum, primăria, prima instituție care trebuie să facă ceva în sensul aplicării legii, nu a dat semne de viață pentru punerea pe făgaș normal a transportului în comun în Buzău. De acest capitol în Palatul Comunal se ocupă viceprimarul George Florea, care ieri a fost imposibil de contactat. În aceste con­diții l-am întrebat pe celălalt viceprimar, Con­stantin Ionescu, despre ce e de făcut pen­tru intrarea în legalitate. Vicele Ionescu ne-a explicat că în principiu trebuie organizate licitații pentru adjudecarea unor trasee în baza unui caiet de sarcini care să fie întocmit în funcție de noile prevederi legale. Căci nu se poate pune problema de a efectua un transport auto eficient doar cu autobu­zele Trans Bus.

Există interese ascunse

În condițiile în care nu se întîmplă nimic în sensul implementării legii, nu ră­mîne decît să constatăm că e posibil ca din acorda­rea de aprobări pentru transportul în comun cineva să cîștige sume importante, evident necontabilizate. Căci acolo unde nu se întîmplă așa, ca de pildă la Iași, lucrurile au început să se miște.

________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=10887

Nr. 2686 de luni, 21 mai 2007

"Cînd la mijloc sînt mari interese financiare totul se distorsionează

Mascarada luptei cu mafia șoselelor
Singurul operator de microbuze interjudețean care s-a ales cu dosar penal este și unicul cu licență de trasnport


Instituțiile de control ale statului au purces la verificarea afacerilor din zona transportului public de călători. După săptămîni de verificare, doar un singur operator din domeniu, un cetățean de 57 de ani din Chiojdu, s-a ales cu dosar penal. Dumitru Vlădoiu, patron al firmei Auto Trans Poienița S.R.L., este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ce spuneau autoritățile

Potrivit unui comunicat de presă, emis de I.P.J. Buzău, ofițeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că, în perioada mai 2004 - decembrie 2006, în calitate de administrator al firmei, care are drept principal obiect de activitate "transportul de călători pe bază de grafic", a încasat ilegal suma de 502, 6 milioane de lei pe bază de borderouri, în situații centralizatoare lunare, pe care le-a completat fictiv, pentru distanțe sau valori mult mai mari decît în realitate, ori pentru transporturi neefectuate.

Patronul e indignat

Același comunicat mai arată că documentele respective atestau, conform celor scrise de învinuit, colectarea unui număr de 10.322 cupoane statistice ale biletelor speciale de călătorie gratuită cu autobuzul, care se acordă anual veteranilor de război și văduvelor acestora, în baza Legii nr. 44/1994, modificată și republicată. Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului. Dumitru Vlădoiu, patronul Auto Trans Poienița S.R.L., cel care este, iată, titularul dosarului penal, este indignat de ceea ce i s-a întîmplat. El a declarat reporterilor Șansa că, după părerea sa, "e ca și cum un cetățean și-a primit salariul, după care șeful său i l-ar cere înapoi".

Au semnat ca primarul

Omul mai spune că borderourile lui au trecut prin cel puțin trei mîini. Mai întîi, documentele și-au primit viza de la Asociația Veteranilor, apoi de la Finanțele Publice, după care documentele au ajuns la Ministerul Transporturilor. Dacă toți funcționarii de la respectivele instituții au semnat "ca primarii", atunci chiar există o problemă.
"
____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=11658

Nr. 2713 de joi, 21 iunie 2007

"Transportatorii, gata de blocarea drumurilor nationale

Ei vor să protesteze față de concurenta neloială a doua firme de maxi-taxi
Patronii celor două firme sînt acuzati de o crasă dezinformare

articol de: Titi Petre
Nu mai puțin de șase firme de transport călători în județ sînt gata să inițieze ample acțiuni de protest față de modul în care două societăți ,repectiv Trans Expres SRL și Trans Jan SRL, începînd cu data de 1 iulie vor face o concurență neloială în dauna celor cinci societăți sus menționate, în același timp consilierii județeni fiind păcăliți de reprezentanții celor două firme ,în ce­le din urmă luînd o hotărîre care nu concordă cu realitatea. Reprezentanții celor șase firme protestare îi acuză pe colegii lor că i-au frustrat de întîlnirea cu reprezentanții ARR și Consiliului Județean, transmițîndu-le un alt loc și o altă oră de întîlnire decît cea reală. În aceste condiții,cele două firme și-au asigurat un grafic de transport preferențial, în dauna celor șase. Protestarii, în cazul în care nu vor ajunge la o soluție amiabilă, sînt dispuși să meargă pînă la capăt, ultima formă fiind cea de blocare a drumurilor naționale pe care circulă mijloacele de transport acuzate de concurență neloială."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 29 Sep 2009 10:46:08    Titlul subiectului: 7 117723

http://www.sansabuzoiana.ro/cotidian.html?aid=12505

Nr. 2743 de joi, 26 iulie 2007

"Transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități

articol de: (F.Z.)
Persoanele cu dizabilități înscrise în registrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău vor primi de săptămîna viitoare legitimații gratuite pentru transportul urban.
Măsura, promovată de Ministerul Muncii, este o noutate datorită faptului că, pînă acum, persoanele înscrise în gradul întîi și doi de handicap primeau bilete doar pentru transportul pe căile ferate și pe cel interurban. Un număr de 12.000 de legitimații sînt așteptate să sosească din moment în moment în plan local, iar bene­-ficiarii sînt așteptați să le ridice în baza unei poze tip buletin de la sediul D.G.A.S.P.C. În cazul pierderii legitimației, instituția este obligată să îi înmîneze posesorului alta, gratuit. La a doua pierdere, beneficiarul va trebui să solicite o altă legitimatie în contravaloarea a 0.3 lei.
"
__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/cotidian.html?aid=13124

Nr. 2762 de vineri, 17 august 2007

"Inconstientă de transportator

articol de: Corina RĂCHIȚEANU
Mijloacele de transport în comun tind să devină un coșmar pentru călători. Mai mult, microbuzele gen maxi-taxi pot chiar să le pună viața în pericol. Patronii societăților care au ca obiect de activitate transportul în comun sînt preocupați mai mult de numărul biletelor vîndute, nu și de siguranța călătorilor. Un exemplu elocvent este o situație apărută ieri, cînd un șofer de maxi-taxi i-a prezentat polițistului documente expirate care atestau efectuarea Inspecției Tehnice Periodice.

Microbuzele, un adevărat pericol pentru călători
Un șofer trăgînd cu nesaț dintr-o țigară, boxe în care urlă manele, geamuri ferecate în toiul verii și călători înghesuiți mai ceva ca într-o cutie de sardele. Este imaginea microbuzelor care transportă zilnic mii de buzoieni, în condiții mizere. La toate acestea se adaugă starea jalnică în care se află marea majoritate a microbuzelor. Barele de sprijin lipsesc cu desăvîrșire, iar sca­unele sînt defecte, ba chiar cîteva au fost eliminate, așa încît să încapă cît mai mulți călători. Numai că acestea sînt doar cîteva dintre aspectele care fac dintr-o simplă cursă cu maxi-taxi un adevărat coșmar. Mai mult, nici la capitolul revizii tehnice microbuzele nu stau mai bine. Constatarea aparține chiar agenților de circulație, care împart tot mai multe amenzi șoferilor indiferenți la siguranța călătorilor pe care îi transportă.

"Nu port centura pentru că e prea strîmtă"
Este și cazul unui șofer de maxi-taxi care ieri a fost oprit de un agent de circulație. Cu centura de siguranță în spatele scaunului și cu mai bine de 25 de călători în microbuz, șoferul a amuțit în fața polițistului. Întrebat de ce nu poartă centura, șoferul a încercat să se justifice, răspunzînd că "e prea strîmtă". În plus, Inspecția Tehnică Periodică expirase încă de la începutul lunii iunie. Despre numărul prea mare de călători, șoferul nu a fost în stare să lege două vorbe, ridicînd surprins din umeri. Prin urmare, pentru că nu purta centura de siguranță și pentru că ITP-ul era expirat, conducătorul auto s-a ales cu o amendă serioasă și cu două puncte de penalizare. Imediat, și-a sunat șeful să-l informeze de ispravă și, după ce a scăpat de polițist, a demarat în trombă și fără să-și pună centura. "

__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=13372

Nr. 2769 de sambata, 25 august 2007

"Călătorii la preț dublu

articol de: Florin ZAFIU
Ieri, în cadrul unei conferințe organizate la Prefectura Buzău, Primăria municipiului Buzău, reprezentanții A.R.R., ai Poliției Rutiere și nu în ultimul rînd subprefectul Alecu Vasile au făcut front comun împotriva transportatorilor și Primăriei Mărăcineni. Legea 92 / 2007 care reglementează serviciile de transport local prevede o incompatibilitate între transportul urban și cel interjudețean. Totodată, lipsa marcajelor, a locurilor de îmbarcare / debarcare a călătorilor și indicatoarele stațiilor lipsesc cu desăvîrșire, fapt pentru care Instituția Prefectului și reprezentanții Poliției Rutiere sînt de părere că activitatea maxi - taxi pe ruta 2 trebuie să se desfășoare numai pînă la Podul Mărăcineni. Prefectul Vasile Alecu susține că "cel mult pînă la începerea noului an școlar autovehiculele de transport persoane vor mai circula pînă la Potoceni. Din acea zonă înainte, probabil alte maxi - taxi vor îmbarca călători pentru localitățile mai sus de Mărăcineni"."

___________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=13611

Nr. 2776 de luni, 3 septembrie 2007

"Actiune în fortă pentru ocuparea traseului 2

articol de: Titi PETRE
Pentru astăzi este programată o acțiune în forță la Podul Mărăcineni, acțiune de la care nu vor lipsi reprezentanții Autorității Rutiere Române și polițiștii de la Rutieră. Scopul acțiunii este acela de înlăturare a microbuzelor de oraș din traseul doi prelungit și de a lăsa cale liberă curselor care vin de pe Valea Slănicului. În urmă cu două săptămîni s-a luat hotărîrea ca, începînd cu data de 1 septembrie, traseul doi să nu mai circule pînă la Mătești și să aibă capăt de linie la Podul Mărăcineni. Călătorii din localitățile Mătești, Potoceni, Căpățînești și Mărăcineni urmînd să se îmbarce în mașinile care vin, în special din zona Cernătești. Interesele pentru acapararea acestui traseu sînt majore deoarece numărul de călători este destul de mare. De cîștigat vor cîștiga cei care au licen­țe de transport pe traseul Bu­zău-Cernătești - Beceni-Lopătari, iar de pierdut nu pierd decît călătorii. Și asta pentru că vor fi nevoiți să plă­tească dublu pentru o călătorie de la Mătești pînă în centru.
"
_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=14902

Nr. 2816 de vineri, 19 octombrie 2007

"Prefectul Atacă traseul 2

articol de: Titi PETRE
Ieri, prefectul Gabriel Balaban și subprefectul Alecu Vasile au participat la o întîlnire cu autoritățile responsabile în domeniul transportului public de persoane, întîlnire organizată la Prefectură și motivată de necesitatea de a verifica respectarea legii în cazul activităților de profil de pe teritoriul județului. La întîlnirea cu conducerea Instituției Prefectului au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, Primăriei Municipiului Buzău, Primăriei Comunei Mărăcineni, A.R.R. și I.P.J. Buzău. Referitor la subiectele abordate în cadrul întîlnirii, se poate aminti de cazul traseului nr. 2, Buzău - Mărăcineni, caz în care transportatorii au solicitat autorităților un termen de grație pentru alinierea la reglementările legale. Pentru că perioada amintită a expirat, s-a decis inițierea unor acțiuni de verificare, aplicate de comisii de control formate din reprezentanți ai Consiliului Județean, I.P.J. Buzău, A.R.R. și ai primăriilor pe raza cărora se desfășoară verificările. Controalele nu vor viza numai traseul 2, ci și celelalte trasee aferente transportului public de persoane din județ."

___________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=15174

Nr. 2832 de miercuri, 7 noiembrie 2007

"Șoferii de microbuze nu se potolesc

articol de: (T.P.)
Dacă nu te accidentează pe drumurile publice pe care deja sînt stăpîni, șoferii de microbuze nu te iartă nici în autogară. Oamenii sînt dispuși să nu ierte nimic. În timp ce conducea un autobuz BMC, efectuînd manevra de parcare un tînăr de 28 ani, din Gherăseni, a acroșat o femeie de 62 ani, din Vadu Pașii, care se afla în calitate de pieton în incinta Autogării Sud Buzău. În urma evenimentului bătrîna a fost transportată și internată la Spitalul Județean Buzău cu diagnosticul "fractură cominutivă genunchi drept și fractură gleznă stînga". În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, evenimentul nefiind încadrat în categoria accidentelor rutiere, întrucît locul producerii nu este inclus în categoria drumurilor publice. Ceea ce nu înțelegem este faptul că săptămîna trecută, într-un buletin de presă al IPJ era prezentat un caz cu un tînăr care era cercetat penal pentru că a condus fără permis și sub influiența alcoolului într-o spălătorie care era considerată drum public. În schimb autogara nu este.
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=15846

Nr. 2853 de sambata, 1 decembrie 2007

"Călcat pe mînă cu autobuzul

articol de: (T.P.)
S-a întîmplat și un astfel de eveniment rutier mai rar întîlnit. Accidentul a avut loc joi seara, pe DN 10, în comuna Măgura. Un autobuz RO­MAN con­dus de un șofer de 44 ani, din comuna Merei, a călcat pe mîna stîngă un bu­zo­ian de 32 de ani. Victima, fiind sub influența băuturilor alcoolice, adormise pe marginea carosabilului. Accidentatul a fost transportat la spital cu diagnosticul "traumatism forte braț stîng". Se poate spune că victima a avut noroc deoarece au mai fost evenimente cu "adormiți pe asfalt", însă în acele cazuri accidentații au ajuns la morga.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 29 Sep 2009 14:09:55    Titlul subiectului: 8 117752

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=17399

Nr. 2914 de miercuri, 20 februarie 2008

"Se ia caimacul la maxi-taxi

articol de: (F.Z.)
Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău, se constituie o comisie paritară formată din patru reprezentanți ai administrației publice locale și ai Agenției Autorității Rutiere Române. Noua comisie va avea sarcina să atribuie societăților de transport rutier traseele cuprinse în Programul de transport județean. Ședința de atribuire are loc după desfășurarea de atribuire electronică a traseelor, care se realizează printr-un sistem național. Astfel că operatorii economici care au ca domeniu de activitate transportul județean de persoane vor opera numai după ce își vor adjudeca traseele și își vor procura de la Agenția Buzău a Autorității Rutiere Române licența de transport. Micii operatori de ieri ajunși ope­ratori cu zeci de mijloace de transport nu-și fac griji în privința traseelor, deoarece tot ei vor lua caimacul. Ceilalți, fără susținere de partid și numai de volan, mai adună și ei resturile.
Și astfel vor continua bătăile și scandalurile din autogări și chiar pe trasee
.
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=18943

Nr. 2977 de vineri, 9 mai 2008

"Aventuri în maxi-taxi

articol de: M.L.S.
Aventuri în maxi-taxi

Cei mai mulți dintre călători circulă precum cartofii în sac în microbuzele supraaglomerate. Situația este cu atît mai greu de suportat odată cu venirea căldurii, cînd în mijloacele de transport în comun sînt înghesuiți cît mai mulți călători, iar dacă aceștia îndrăznesc să ceară socoteală de condiții, sînt apostrofați de șoferi. Sesizările cetățenilor curg, dar în zadar și după cum se mișcă lucrurile vom mai suporta încă o vară condițiile inumane din maxi-taxi și nesimțirea unor șoferilor ce le conduc.

Călătorie într-un picior
Condițiile de călătorie urbană din microbuzele buzoiene nu numai că lasă de dorit, dar la ele se adaugă mereu altele de nesuportat într-un oraș ce se vrea civilizat. Problemele semnalate de cetățenii onești care-și plătesc biletele de călătorie sînt tot mai dese, dar cu toate astea, autoritățile locale nu mișcă nici un deget pentru apărarea drepturilor contribuabililor. Microbuzele destul de mici, într-o stare deplorabilă din punct de vedere tehnic, improprii transportului în comun, continuă să indigneze cetățenii care sînt nevoiți să circule cu ele. Călătoria cu un astfel de maxi-taxi este o adevărată aventură, dacă ținem cont de numărul insuficient de scaune și de centrimetru cub de spațiu folosit la maxim. Scenariul se desfășoară aproape identic la fiecare cursă: cei care se încumetă să urce în microbuze, la nevoie, pot sta într-un picior în timpul drumului, cu opțiunea de a-l schimba dacă vecinul din dreapta da geanta la o parte, astfel încît să cobori un picior inainte de a-l ridica, pentru odihnă, pe celălalt și exemplele ar putea continua.

Siguranța călătorilor, nu contează
Riscul producerii de accidente este amplificat de inconștiența unora dintre șoferi, care își conduc autovehiculele cu manevre bruște și viteze nepotrivite pentru oraș. Că este vorba de supraîncărcarea autovehiculelor sau de comportamentul în trafic al șoferilor, aspectele semnalate de călători nu au fost niciodată rezolvate pe deplin de conducerea operatorului de transport, indiferent de măsurile despre care se afirmă că au fost luate. Cu toate nemulțumirile cetățenilor, reclamațiile privind aglomerația, conduita îndoielnică a șoferilor, fumatul în incinta microbuzului, muzica dată tare și altele asemănătoare nu se regăsesc și la Oficiul pentru Protecția Consumatorului. Florin Grădină, consilier juridic în cadru instituției menționate precizează că sesizările privind faptele menționate sînt destul de puține: "Luna trecută, doar o singură reclamație a fost înregistrată la Oficiu, dar a fost redirecționată către A.R.R. și Garda Financiară."
"
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/prima_ora.html?aid=20347

Nr. 3033 de luni, 14 iulie 2008

"Pericol pe șosele

Probleme de direcție

articol de: (L.M.)

Un microbuz ce efectua transport de persoane pe DN 1B E 577 a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri care împreună cu reprezentanți ai Autorității Rutiere Române și angajați de la Drumuri Naționale au verificat modul în care transportatorii respectă legislația care le reglementează activitatea.
Șoferul microbuzului, un bărbat din județul Vrancea, a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de trei luni pentru că în urma controlului au fost descoperite defecțiuni grave la mecanismul de direcție. Pentru că a pus în pericol viața călătorilor pe care îi transporta șoferul s-a ales și cu o amendă contravențională, iar certificatul de înmatriculare al autovehiculului a fost retras de polițiști.
"
___________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=20860&numar=3049&highlight=ransport%20in%20comunî

Nr. 3049 de vineri, 1 august 2008

"Călător aproape să fie snopit în bătaie

articol de: L.R.

Un cetățean supărat că un maxi-taxi pe care îl aștepta în stație de ceva vreme a trecut pe lîngă el fără să oprească era să fie bătut măr tocmai de șoferul microbuzului. Miercuri seara, pe traseul de maxi-taxi nr. 8, un călător aștepta în stație mijlocul de transport pentru a ajunge acasă, însă acesta nu a oprit. Furios, călătorul a tras la răspundere șoferul pentru că nu a staționat. Șoferul însă, om de peste 1,80 m și aproape 100 kg, parcă aștepta să fie provocat. Diferența de forță era evident disproporționată, ceea ce îi dădea curaj șoferului, așa încît a coborît la călătorul pișpiriu gata să-l ia la pumni și chiar l-a scuturat bine, pentru a-i pieri cheful de a protesta contra serviciilor de transport.

Călătorii erau stupefiați de violența șoferului
În acest timp, călătorii din vehicul așteptau să se termine răfuiala pentru a-și putea continua traseul, dar erau vădit indignați de ceea ce se petrecea chiar sub ochii lor. Erau însă erau timizi ca să-și exprime dezaprobarea și le era teamă să nu intre și ei în dizgrațiile șoferului. La reluarea drumului, o doamnă mai curajoasă a atenționat șoferul că nu e frumos din partea lui să se poarte așa cu clienții, dar acesta a continuat înjurăturile la adresa călătorului nemulțumit, spunînd că din cauza celor ca el ne-am făcut de rîs în străinătate, "ăștia care ne dau în cap pentru cinci euro". Morala o ținea chiar cel care era gata de bătaie pentru cîteva vorbe de reproș.

Condiții de călătorie necivilizate
Călătorii s-au obișnuit deja cu bădărănia șoferilor de maxi-taxi, care se enervează în trafic și înjură ca la ușa cortului, care ne impun ritmuri de manele pe tot parcursul traseului, care fumează neținînd cont că se află în public. Acum, pe perioada verii, îi vedem cît mai lejer îmbrăcați, expunîndu-și părul inestetic de pe picioare sau de pe piept. În străinătate, șoferii de pe mijloacele de transport în comun sînt obligați să poarte uniforme, ceea ce am văzut că se încearcă și pe autobuzele din oraș. La toate acestea, tot ce mai lipsea era ca o călătorie cu maxi-taxi să devină un sport extrem și să riscăm o bătaie încasată de la vreun șofer supărat.
"

Ei, ce conteaza, bani sa iasa, mama lor de calatori nenorociti, mai vor si conditii, dupa cat ne zbatem noi sa tinem jegurile astea de dube pe trasee, impotriva evidentei ca sunt niste improvizatii meschine, inadecvate pentru un transport de minima decenta calitativa... mai ne legam de un studiu de pe vremea lu' Pazvante, mai ii imbrobodim pe unii ca nu se poate fara maxi-taxi, treaba merge, chiorii care ar trebui sa-i controleze pe dubagii nu vad nimic ilegal sau anormal...
________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=22001

Nr. 3097 de vineri, 26 septembrie 2008

"Motocicliștii și transportatorii, despre neregulile din trafic

articol de: (L.M.)
În cadrul "Săptămînii prevenirii criminalității", Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a dedicat ziua de astăzi siguranței rutiere. Reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere i-au invitat pentru ora 10.00, la Centrul de Prevenire, pe administratorii societăților care au ca obiect de activitate transportul rutier de persoane, pentru a discuta despre neregulile identificate cu ocazia acțiunilor organizate de la începutul anului, problemele cu care se confruntă transportatorii, dar și despre obligațiile ce le revin acestora pentru a asigura siguranța călătorilor. În aceeași locație se va desfășura, începînd cu ora 19.00, și întîlnirea cu motocicliștii, conducătorii de mopede și de alte vehicule pe două roți cu motor. Activitățile vor fi completate de acțiuni punctuale executate de polițiștii rutieri buzoieni pentru combaterea excesului de viteză pe DN2 E85 și DN1 B E577, pentru sancționarea șoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului, combaterea depășirilor neregulamentare comise de conducătorii auto aflați în trafic, precum și pentru combaterea indisciplinei pietonale.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 05 Oct 2009 09:45:40    Titlul subiectului: 9 118012

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=23974

Nr. 3153 de luni, 1 decembrie 2008

"Transportatori controlați

Polițiștii rutieri și specialiști din cadrul Autorității Rutiere Române - Agenția Buzău, au verificat 61 de autovehicule de transport marfă și 28 de autovehicule care efectuau transport de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 17.502 lei. Dintre contravențiile comise de conducătorii auto, 5 au vizat nerespectarea perioadelor de conducere sau odihnă, 4 au vizat încălcarea legislației specifice transporturilor rutiere publice, iar 6 nerespectarea capacității de încărcare a autovehiculelor de transport persoane. De asemenea, au fost reținute un permis de conducere și 4 certificate de înmatriculare.
(M.N.)
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=27850

Nr. 3288 de luni, 18 mai 2009

"Coliziune cu autobuzul

Ca să evite impactul, șoferul a ieșit de pe șosea și a lovit o conductă de gaze

articol de: (L.M.)

Polițiștii din cadrul Poliției Comunale Vernești au fost sesizați că pe DN 10, la intrare în localitatea Vernești, a avut loc un eveniment rutier. P­o­li­țiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că, în timp ce se deplasa pe drumul județean, către Buzău, un bărbat de 39 de ani din comuna Scorțoasa a încercat să evite coli­ziunea cu un autoturism care a frînat brusc în fața sa, împrejurare în care a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autobuz. În încercarea de a evita impactul, șoferul autobuzului a părăsit partea carosabilă și a lovit o conductă de gaze, de pe partea dreaptă a drumului, care a fost avariată.
(I.G.)
"
_________________________________________________________________________________

Cu precizarea ca e vorba de soferi ai unor firme private.

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=29382

Nr. 3348 de marti, 28 iulie 2009

"Autobuz condus de un șofer băut

articol de: (L.M.)

Statutul de șofer profesionist nu îi face pe cei cărora le sînt încredințate vehicule de transport să fie mai responsabili. Cea mai elocventă dovadă a oferit-o un șofer de autobuz care a fost găsit băut la volan.
Șoferul, un bărbat de 43 de ani din comuna Smeeni, a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice în timp ce conducea un autobuz în care se aflau călători pe DJ 203 G, în Merei, cu ocazia unui control al polițiștilor rutieri. Numeroase alte nereguli în trafic au fost constatate săptămîna trecută, cînd Serviciul Poliției Rutiere a desfășurat o acțiune pe raza județului, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicați transportatorii de persoane. Polițiștii au oprit pentru control 98 astfel de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe abateri au constat în depășirea vitezei legale, conducerea unor autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice, depășirea capacității de încărcare, lipsa atestatului profesional și neutilizarea centurii de siguranță. Doi șoferi de maxi-taxi, care nu au respectat regulile privind depășirea și culoarea roșie a semaforului electric în municipiul Buzău, au rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 05 Oct 2009 13:10:50    Titlul subiectului: 10 118050

Astia cu maxi-taxi continua sa omoare oamenii pe strada (au mai fost incidente cand au plecat ca disperatii din statii, cu oamenii taras, prinsi in usa!):

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=29728#comentarii

Nr. 3362 de joi, 13 august 2009

"Între viață și moarte

Motociclist zdrobit de maxi-taxi
Martorilor li s-a părut că timpul scurs pînă la sosirea Ambulanței a fost prea lung

articol de: (I.G.)
Motociclist zdrobit de maxi-taxi


Marți, în jurul orei 20.00, pe strada Horticolei, din municipiu, un tînăr motociclist a izbit în plin un maxi taxi. Din impact a rezultat rănirea gravă a motociclistului, care acum se zbate între viață și moarte la un spital din București, și avarierea celor două vehicule implicate în accident.
Starea tînărului, care nu purta cască de protecție, este critică. Din primele cercetări ale polițiștilor sosiți primii la fața locului a reieșit că șoferul de pe maxi-taxi nu a acordat prioritate motocicletei grăbindu-se să vireze la stînga.

Suspiciuni nedovedite
Cu toate că martorii la accident reclamă faptul că Ambulanța a întîrziat mai mult de 20 de minute, datele înregistrate de asistenții de pe salvare în caietul special contrazic depozițiile cetățenilor aflați în acele momente la fața locului. "Prima dată au sosit polițiștii, dar salvarea a întîrziat peste 20 de minute. Este așa, pentru că noi am dat în repetate rînduri telefon la 112 din cauză că nu mai sosea nimeni, iar tînărul accidentat avea nevoie de îngrijiri medicale urgente. Nu este adevărat ce susțin cei de la salvare că ar fi sosit în 5 minute", spune Mihai Nistor, martor.

Tahometru pe Ambulanțe
Nu este prima dată cînd cetățenii dau vina pe cei de la Ambulanță că întîrzie prea mult la astfel de evenimente. Poate că dotarea mașinilor de salvare cu un tahometru, aparat ce înregistrează automat timpii, distanța parcursă și chiar opririle, ar elimina pe viitor astfel de suspiciuni.
"
__________________________________________________________________________

Reclamatiile mele sunt sustinute si de rezultatele controalelor de pe trasee

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=29875

Nr. 3368 de joi, 20 august 2009

"Polițiști în civil îi vînează pe șoferii de dubițe

Mersul cu maxi-taxi, sport extrem
Controalele din ultimele zile demonstrează că mulți transportatori și șoferi nici nu realizează riscurile la care își expun călătorii

articol de: (L.M.)
Groaznicul accident de săptămîna trecută din județul Iași, în urma căruia au murit 14 oameni, a declanșat ample acțiuni de verificare a transportatorilor. Nici județul nostru nu a fost ocolit de filtrele agenților de la Poliția Rutieră. După două zile de controale, analizînd rezultatele, se poate trage concluzia că mulți dintre cei aflați la volan se sinchisesc prea puțin de viețile ce le sînt încredințate. Au fost găsiți șoferi vorbind la telefon, cu mașinile încărcate peste măsură cu pasageri, ori și mai grav, conducînd autovehicule cu defecțiuni.
În urmă cu două zile, controalele au început dis-de-dimineață, iar vehiculele care efectuează transport public de persoane aflate în trafic pe raza municipiului Buzău și pe DJ 203 K în Mărăcineni au fost trase pe dreapta. Nenorocirea de la Iași, pentru care încă se caută vinovați, a determinat ca aceste controale să fie făcute la sînge. Au fost verificate atît documentele cît și starea tehnică a mașinilor și, nu în ultimul rînd, comportamentul șoferilor. În cele două zile de verificări au fost oprite 67 astfel de autovehicule și au fost legitimate 74 de persoane. Pentru ca acțiunea să fie cît mai eficientă, printre călători s-au aflat și polițiști în civil, scopul fiind acela de a constata ce abateri comit șoferii care sînt la volanul acestor mijloace de transport în comun. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 5200 lei.

Convorbiri telefonice cu mîna pe volan
S-a putut constata astfel că șoferii de microbuze sînt certați cu centura de siguranță, opt dintre ei fiind amendați pentru această abatere. Alți cinci conducători auto au fost sancționați pentru că au circulat pe un sector de drum unde accesul era interzis , tot atîția pentru că nu au avut documentele asupra lor, iar patru dintre ei au depășit numărul de locuri pe scaune. Sancțiuni au fost aplicate și șoferilor care au utilizat telefonul mobil în timp ce se aflau în cursă (două cazuri) sau celor care au fost depistați că au plecat la drum cu autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice (trei situații). Grav este și cazul unuia dintre șoferi care conducea un astfel de mij­loc de transport deși nu avea atestat profesional. Verificările ce îi vizează pe transportatorii de persoane nu sînt o noutate. Acțiuni asemănătoare s-au mai organizat și în trecut înpreună cu reprezentanți ai Autorității Rutiere Române, însă după cum se vede nu i-au speriat prea tare nici pe șoferi nici pe patronii lor.
"
_______________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/politica_locala.html?aid=30011

Nr. 3373 de miercuri, 26 august 2009

"Fără de mirare

articol de: (D.G)
În toate țările civilizate prin care am avut privilegiul să fac turism n-am văzut și orașe în care transportul în comun să se execute cu dubițe.Orașele țărilor Europei de Vest sînt înțesate cu biciclete, iar transportul pe șine este la mare preț. Adică exact invers decît la noi, unde maxi-taxiurile sînt la mare preț. Să vedem, însă, de ce transportul în comun a ajuns într-o asemenea situație. Să le luăm pe rînd. Mai întîi, C.F.R.-ul a fost pus pe chituci în mod intenționat, iar lîngă gări au apărut stațiile de maxi-taxi. Miron Mitrea "manivelă"este principalul gropar al C.F.R.-ului, el avînd interese financiare de clan. Academia Cațavencu a demonstrat cu cîțiva ani în urmă conexiunile lui Mitrea-manivelă cu mafia transportatorilor. Cațavencii scriau că Mitrea a fost ani buni proteguitorul maxi-taximetriștilor și distrugătorul interesat al C.F.R., prin omul lui de încredere, infractorul internațional Mihai Necolaiciuc. Ani de zile afacerile cu maxi-taxi au înflorit cu bani și investiții puține, cu șoferi plătiți din cînd în cînd (de aici și "calitatea" profesională a multor șoferi de maxi-taxi), iar banii s-au scurs pînă la cele mai înalte fețe ministeriale, dar și la partid. Al doilea și cel mai important motiv, pentru care nimeni nu se ia de maxi-taxi, este că ei își plătesc datoriile politice la alegeri. De cel puțin 10 ani, asistăm la așanumitul fenomen al turismului electoral. Mijloacele de transport cu care se face numitul turism sînt maxi-taxi-urile, evident. Știm cu toții, stimați buzoieni, cum se cară țiganii la vot și cine a făcut-o de-a lungul anilor. Patronii companiilor de maxi-taxi riscă dosare penale, dar primesc, dacă scapă, și au scăpat mereu, licențe de transport preferențiale. Ăsta-i sistemul și de aceea cei care l-ar putea rezolva nu ridică un deget. Prin urmare, să nu ne mai mirăm că aproape zilnic maxi-taxi-urile mai produc cîte un grav accident.
"
_________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=30109

Nr. 3378 de marti, 1 septembrie 2009

"Accident la Spătaru, din vina șoferului de microbuz

Aproape de o nouă tragedie

articol de: (I.G.)
Un microbuz cu 13 pasageri la bord care circula dinspre Buzău, pe drumul național 2B a fost ieri implicat într-un accident care putea avea urmări grave. Evenimentul s-a produs în localitatea Spataru, la intersecția cu E 85.

Din primele cercetări rezultă că, șoferul microbuzului ar fi trebuit să oprească pentru a se asigura la intersecție, dar nu a făcut asta și a fost lovit de un autoturism care circula regulamentar pe drumul cu prioritate. Pasagerii microbuzului, care în mare parte dormeau, s-au trezit brusc din cauza zdruncinăturii provocate de impact. În urma tamponării, șoferii celor două mașini, dar și un pasager din microbuz și soția conducătorului auto din Dacie, aflată pe scaunul din dreapta față, au fost răniți, ajungînd la Spitalul Județean unde au primit îngrijiri medicale.

Cercetările continuă
De la Poliția Rutieră, agentul-șef principal, Gheorghe Petcu, de la Poliția Rutieră a precizat că microbuzul făcea, de trei ani, curse lunea și vinerea între București și Galați pentru a transporta muncitori: "Șoferul microbuzului era primul într-un convoi de trei astfel de autovehicule, cînd, fără să acorde prioritate, s-a încadrat pe șosea, moment în care a fost tamponat de o Dacie, care conducea regu­lamentar. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul "Drager", etilotestul indicînd, în cazul conducătorului Daciei, o concentrație alcoolică de 0,23mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările vor fi continuate, pînă la stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier." Traficul pe DN 2B nu a fost afectat de producerea accidentului.
"
____________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=30417

Nr. 3390 de marti, 15 septembrie 2009

""Marfă" umană

La un pas de tragedie
12 pasageri transportați cu o mașină de marfă au fost răniți într-un accident pe DN2E85

articol de: (L.M.)
La un pas de tragedie

Un accident rutier produs ieri pe DN 2 E85 a demonstrat încă o dată că mulți dintre transportatori nu se gîndesc nici măcar o clipă la siguranța pasagerilor. Nu mai puțin de 12 persoane au văzut moartea cu ochii după ce mașina cu care erau cărați la muncă s-a răsturnat în șanț în urma exploziei unui cauciuc.

Răsturnat în șanț
Oamenii, călătoreau în condiții improprii într-o mașină de marfă și ar fi trebuit să ajungă în județul Vrancea, la cules de struguri. Drumul le-a fost întrerupt pe raza comunei Racovițeni atunci cînd autoutilitara condusă de un bărbat în vîrstă de 33 de ani din comuna Bucov, județul Prahova a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat în șanț 12 din cele 16 persoane au fost rănite și au fost transportate la spital.

Filtre ale Poliției în oraș
Transportul de persoane face de mai multă vreme obiectul unor acțiuni preventive ale Poliției Rutiere tocmai pentru că se știe că reglementările în domeniu sînt frecvent încălcate și nu de puține ori accidentele în care sînt implicate astfel de vehicule au drept cauze lipsa modul impropriu în care călătoresc pasagerii. O astfel de acțiune a fost organizată chiar ieri, cînt a avut loc accidentul de la Racovițeni. Polițiștii au organizat filtre la intrările în municipiul Buzău și au verficat autobuzele și micro­buzele cu care fac na­veta copii pentru a ajunge la școală. Șoferul care a produs accidentul pe DN2E85 nu transporta copii însă avea mașina de marfă plină cu oameni. El a scăpat însă de filtrele poliției spre marele ghinion al pasagerilor. "

__________________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=30526

Nr. 3394 de sambata, 19 septembrie 2009

"Cu ochii pe transportatori

Polițiștii continuă să îi sancționeze pe șoferii iresponsabili

articol de: (C.R.)
Transportatorii din județ sînt în continuare în atenția polițiștilor. Șoferii de microbuze și cei de autobuze vor fi verificați atît de polițiști, cît și de reprezentanții ARR și cei ai Registrului Auto. Verificările vizează atît starea mașinilor cu care se face transport de persoane, cît și respectarea capacității de încărcare sau starea șoferilor care urcă la volan. În ultimele trei zile, în punctele de control organizate în trafic au fost oprite peste o sută de microbuze și autobuze. Polițiștii au dat zeci de sancțiuni. Controalele vin după ce s-a constatat că pe șoselele județului au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate mașinile de transport călători. În plus, la începutul săptămînii, doi șoferi au fost scoși din trafic pentru că se aflau la volanul unor autobuze pline cu pasageri, deși anterior consumaseră alcool.
"



nr1174_LA ZI 1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  10.33 kb
 Vizualizat:  de 24709 ori

nr1174_LA ZI 1.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 18 Iun 2012 15:39:02    Titlul subiectului: 156591

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=49843&numar=4223&highlight=taxi

"Zi de vară caniculară

Ieri a fost o zi de-a dreptul caniculară. La Buzău, maxima termică a fost de 32 de grade Celsius. Destul cît să simțim că ne sufocăm, dar asta și pentru că indicele de confort-umezeală a ajuns aproape de pragul critic. Buzăul a fost pentru a patra zi sub efectul temperaturilor ridicate. Miercuri însă mercurul termometrelor a urcat pînă la pragul de caniculă. La amiază, meteorologii au înregistrat o maximă de 32 de grade Celsius. În oraș, temperatura aerului a urcat și mai mult din cauza asfaltului fierbinte. Senzația că aerul este irespirabil este accentuată și de faptul că indicele de confort termic s-a apropiat de pragul critic, situîndu-se la valoarea de 78,69 de unități. În aceste condiții, cei mai mulți orășeni au ales să se ascundă de vipie, la orele prînzului. Alții au încercat să își rezolve treburile dimineață. Chiar și la primele ore ale zilei, atmosfera era încărcată, iar aerul irespirabil. Cei care au urcat într-un mijloc de transport în comun au simțit și mai acut acest lucru. Reporterii Focus TV au făcut un experiment. Au luat un maxi-taxi de pe linia doi. Înăuntru erau aproape 40 de grade Celsius și nici vorbă de aer condiționat. Aerul se mai recircula grație geamurilor lăsate deschise de pasageri. Și dacă orășenii s-au mai protejat de arșiță, la țară, oamenii au ignorat-o și au ieșit la muncile cîmpului. Ziua de ieri a fost cea mai caldă de la instalarea verii.
Florin ZAFIU
Laura SANDU
Andreea NEGOIȚĂ"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 28 Iun 2012 10:34:43    Titlul subiectului: 156811

Presa comenteza sporadic despre tigania maxi-taxi dar ... smenul merge mai departe, "prietenii" stiu de ce... Evil or Very Mad

http://www.opiniabuzau.ro/index.php/actualitate/14047-primim-de-la-cititori-martoaga-de-pe-traseul-8

"Primim de la cititori: Mârțoaga de pe traseul 8

Publicat: Miercuri, 27 Iunie 2012 00:00
Autor: Ion STOIAN

Stau pe o canapea, într-o stație de autobuz. Parcă mă ia somnul ... Și parcă visez ... Microbuzul trage la bordură. Șoferul, în cămașă cu mâneci scurte și cu cravată, deschide ușa și ni se adresează:

“Poftiți, vă rog ! Urcați, doamnă... Și dumneata, tataie, unde mergi? La spital? Da, vă anunț eu când trebuie să coborâți, nicio problemă. Vă văd că sunteți suferind. Dumneavoastră, domnule ... Nu mai sunt locuri pe scaune la cursa asta. Mă scuzați, dar așa-i regulamentul, nu pot să transport călători fără locuri pe scaune ...”

Mă trezesc brusc, tocmai când microbuzul BZ-05-G... de pe traseul 8, frânează la bordură. Pare mai mult decât obosit. La culoare este alb murdar cu pete. Ușa a doua este blocată, poate cu șurubul de sus. Șoferul este lejer echipat. Șlapi în picioare, pantaloni de plajă ... Ba nu, exagerez, nu s-ar duce la mare cu așa ceva. Dă biletele cu nonșalanță: 1,5 lei, 1,5 lei, 1,5 lei. O doamnă urcată înaintea mea nu-și găsește locul. Mă enervează. Caută și iar caută. Până la urmă se hotărăște. Stă în picioare. Mă uit mai bine la scaune: Jalnice! Murdare, jegul lucește, soioase, cu îmbrăcămintea din vinilin ruptă și, la unele, cu buretele legat de scheletul metalic cu sfoară. Husele sunt o amintire: mototolite și la fel de murdare, iar de tetiere, nici vorbă. Acum mă dumiresc. Doamna se ferea ca nu cumva să se murdărească de pe vreun scaun, să nu “împrumute” ceva, că de, cine mai știe ce-a cărat transportatorul cu hârbul ăsta care azi execută un serviciu public .

Dar, să descriu tabloul în continuare: geamurile umblătoarei pe patru roți sunt murdare, plafonul afumat, iar podeaua pătată și nespălată. Trecem peste niște denivelări și autovehiculul se zdruncină din toate încheieturile, iar dacă privești mai atent, pe sub uși se vede cum “gonește” asfaltul. Mă întreb, ca un neștiutor în ale transportului de călători: dacă și pe dedesubtul mașinii mecanismele au cam aceeași stare fizică cu interiorul, ce plătim, de fapt, urcând într-un asemenea jalnic mijloc de transport? Cumva, taxă pe prostie?

Suntem aproape de Bulevardul Nicolae Bălcescu, așa că îmi vine să-i strig șoferului “La bulivard, birjar, la bulivard!” Ce rost ar avea, mă întreb: Oare toate mârțoagele au dreptul să circule pe bulevard?

Așadar, cine pune semaforul pe roșu pentru astfel de “mârțoage” din transportul de călători? Pentru că mai sunt și altele. Sau mergem în continuare “pe șanț”, cum se mai spune: “Eu mă prefac că nu aud, tu că nu vezi, doar afacerea să meargă...”

Ion STOIAN "

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 01 Iul 2016 09:59:06    Titlul subiectului: 185810

http://www.campusbuzau.ro/sauna-in-maxi-taxi-fara-aer-conditionat-la-35-de-grade/#comment-26127

"SAUNĂ ÎN MAXI-TAXI. FĂRĂ AER CONDIȚIONAT, LA 35 DE GRADE
Numai călător să nu fii, la Buzău, într-un microbuz de transport în comun. Pe aproape toate liniile de transport, șoferii nu pornesc aerul condiționat, poate din spirit economic. În alte microbuze, instalația de aerisire lipsește cu desăvârșire. Singurii care au de suferit sunt, ca de obicei, călătorii, plătitori de bilet.

În miezul zilei, la 35 de grade, este destul de dificil să respiri chiar și în locurile mai umbroase ale orașului. Devine, însă, un chin, să circuli cu microbuzele care asigură transportul în comun, în municipiul Buzău. Călătorii nu beneficiază de nicio facilitate, chiar dacă unele dintre microbuze sunt noi și prezintă un aspect decent. La orele de vârf, aproape orice maxi-taxi din oraș se transformă într-o saună, încărcată până la refuz. Totul pentru profitul operatorilor, care trebuie să-și scoată, cumva, pârleala.

Din fericire pentru patronii de maxi-taxi, buzoienii s-au resemnat de mult și acceptă atît tarifele mărite, cât și gradul de confort limitat. În acest context, ar trebui ca transportul în comun asigurat de Trans-Bus să beneficieze de un avantaj, dar, din cauza intervalelor de timp mari în care sosesc autobuzele, buzoienii preferă să călătorească tot cu maxi-taxi.

Ar fi de aflat dacă în caietele de sarcini ale licitațiilor de traseu sunt, sau nu, stipulate aparatele de aer condiționat, un accesoriu atât de obișnuit într-un mijloc de transport al secolului 21. Dacă nu, așteptăm, ca de obicei, un accident mortal, într-un mijloc de transport, care să genereze, apoi, reglementări mai drastice. (Andrei Solomon)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 27 Apr 2017 07:43:22    Titlul subiectului: 189861

http://www.campusbuzau.ro/bilet-mai-scump-pe-maxi-taxi-4-de-la-15-la-2-lei-incepand-cu-1-iunie/

"BILET MAI SCUMP PE MAXI-TAXI 4. DE LA 1,5 LA 2 LEI, ÎNCEPÂND CU 1 IUNIE

De la 1 iunie, călătorii care circulă cu maxi-taxi numărul 4 vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru bilete sau abonamente. Asociația Transportatorilor care operează cu microbuze pe linia 4 a solicitat autorităților majorarea tarifului pentru o călătorie, de la 1,5 la 2 lei. Primăria a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre cu privire la această modificare de preț. Potrivit documentului ce va fi supus votului în Consiliul Local, scumpirea este motivată de creșterea prețului la motorină, la RCA, a cheltuielilor de personal și a costurilor de întreținere a microbuzelor.

Maxi-taxi cu numărul 4 circulă pe traseul Comat – Răchitei – Depozitului – Fabrica de bere – Bazalt – Romcarbon – Rond (Oltului) – Crâng – Big – A.C.R – Piața Centrală – B.P. Hasdeu – Gară. (Mihai Bunăziua)"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 01 Noi 2018 08:50:21    Titlul subiectului: 196979

Un articol interesant pentru a reda "armosfera" de sfarsit de eră maxi-raxi la Buzău... păcat de investiții, dar asta e...

https://www.buzoienii.ro/iata-ce-are-special-acest-maxi-taxi-din-buzau/

"Discuție în această dimineață la ora 07.00 între reporterul buzoienii.ro și unul dintre șoferii de pe autobuzul 5.

– Am o rugăminte. Maxi taxi 5 nu mai circulă ?

– Cine ? Talibanul ? Ba da, circulă. L-am văzut mai devreme la capăt de linie. Trebuie să vină după mine.

– Dar de ce îi ziceți Talibanul ?

– Păi dacă a rămas singur. E singurul maxi taxi de pe traseul 5.

Imediat Talibanul și-a confirmat renumele.

L-a păcălit pe reporter, care-l aștepta pentru a-i face o poză.

Talibanul a venit, dar de pe celălalt sens de unde îl aștepta reporterul, iar poza n-a ieșit.

Enervat, reporterul s-a suit în mașină și a plecat în urmărire. Dar talibanul a mers lis, astfel că reporterul l-a prins pe BZ-15-FRE abia la capăt de linie.

„Nu sunt eu Talibanul. Șeful e. Patronul. Lui i-au spus unii așa, probabil după figură și tunsoare. Eu sunt doar șofer. Erau opt maxi-taxi pe linia 5, de duminică a rămas doar ăsta. Ultimul care a rezistat, singur printre autobuze. Mai are licență până pe 16 august. De atunci probabil că-i gata. Nu mi se pare corect. Șeful a dat în 2015, când a semnat noul contract pe șase ani, 45 de mii de euro pe maxi-taxi ăsta. L-a cumpărat de nou. Nu știu dacă și-a scos banii pe el. Ce-o să fac eu ? Nu știu, sunt îngrijorat. Mi-am depus și eu ca toți ceilalți CV-ul la Trans-Bus. Am înțeles că mai vin vreo 20 de autobuze și au nevoie de șoferi. Sper să mă sune și pe mine”, ne-a declarat șoferul de pe ultimul maxi-taxi 5.

Răstimp, cei de la Trans-Bus își freacă mâinile. Rămași fără concurență constată creșterea bruscă a biletelor vândute pe traseul 5.

„Erau zile în care dădeam 15 bilete. Pe toată tura. Astăzi, în 2-3 ore, am vândut 45 de bilete. Vă dați seama ce diferență ? Plus cei care își iau bilete și abonamente de la tonete. Că, încet-încet, lumea învață să-și cumpere de la tonete, că e mai ieftin. Eu le spun tuturor să-și ia de la tonete, îmi convine și mie, îmi văd doar de drum”, ne-a declarat și un șofer de pe autobuzul 5 aflat la capăt de linie.

Adio maxi taxi, mai vin 24 de autobuze

Maxi-taxi de pe liniile 4,6,7.8 și 10 va mai circula în municipiul Buzău până la sfârșitul lunii iulie.

Din august expiră licențele și pe restul traseelor, iar transportul public va fi efectuat doar cu autobuzele Trans-Bus.

Pe 20 iulie sunt așteptate la Buzău încă 24 de autobuze second-hand din Olanda. Conducerea Trans-Bus susține că va avea flota necesară pentru ca buzoienii să nu resimtă eliminarea maxi-taxi."



DSC04585-1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  163.4 kb
 Vizualizat:  de 9696 ori

DSC04585-1.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community