Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Articole privind maxi-taxi-urile din Ramnicu Sarat

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 25 Sep 2009 10:07:35    Titlul subiectului: Articole privind maxi-taxi-urile din Ramnicu Sarat 117488

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?numar=2466

Nr. 2466 de joi, 24 august 2006

"Șoferii de maxi-taxi fac legea la Rîmnic

articol de: Loredana BĂLAN

Șoferii de maxi-taxi fac legea pe străzile din Rîmnicu Sărat. Nu țin cont de regulile de circulație, îi amenință pe cei care le atrag atenția și ocupă parcările ce revin taximetriștilor. Acuzele la adresa șoferilor de maxi-taxi vin din partea taximetriștilor din Rîmnicu Sărat, oamenii se plîng că cei care conduc mașinile în regim maxi-taxi nu respectă legea privind parcările și de multe ori se fac răspunzători pentru haosul creat pe străzile Rîmnicului. Zona Gării este locul în care au loc cele mai dese dispute între șoferi. La redacția Șansa din Rîmnicu Sărat s-a prezentat zilele trecute Marin Geangoș, în calitate de taximetrist independent, autorizat legal. Rîmniceanul, împreună cu ceilalți colegi ai săi, care activează în zona Gării, reclamă faptul că aici șoferii de maxi-taxi nu respectă legea privind parcările și în zonă se creează un adevărat haos. Problemele apar cu predilecție la orele de vîrf din zi, în zona intersecției dintre strada Nicolae Bălcescu, Horia și Matei Basarab. Potrivit taximetriștilor, cei mai indisciplinați sînt șoferii microbuzelor din Brăila, dar și cei care efectuează transport pe ruta Rîmnicu Sărat - Buzău și Rîmnicu Sărat - București.
"Microbuzele ne fac probleme"
Deși în zonă există suficient spațiu pentru parcarea microbuzelor, taximetriștii din Rîmnicu Sărat nu înțeleg motivul pentru care ceilalți colegi ai lor nu respectă legea circulației rutiere și în orice moment pot provoca accidente în intersecția respectivă: "Microbuzele astea ne fac probleme, blochează parcarea noastră, nu ne putem efectua serviciul, în fiecare zi se întîmplă așa. Șoferii nu respectă semnele de circulație, dacă ar respecta nu ne-ar crea nouă probleme, nu avem loc de ei pentru că sînt mașini mari, vin oamenii, stau o oră aici pînă se urcă în microbuz și să stea o mașină mare, parcată neregulamentar aici ne afectează foarte tare, trebuie să facem manevrele de a parca mașina corespunzător în stația de taxi, și nu putem de ei, nu avem loc de ei.", au declarat taximetriștii din stația de la Gară.
"M-au amenințat cu bîta"
Marin Geangoș spune că de multe ori a fost amenințat de conducătorii auto de pe microbuzele care efectuează transport interjudețean: ,,M-au amenințat cu bătaia, cu omorul chiar și mi-au zis dacă nu mă liniștesc, nu-i las să facă ce vor ei, nu o să mai fac taxiul, că au ei relațiile lor, șefii lor au relații la vîrf și nu o să mai fac taxiul. Nu-i problemă, nu fac, nu fac, dar să fie ordine aici."
Taximetriștii susțin că în intersecția de la Gara din Rîmnicu Sărat s-au respectat legile rutiere doar atît timp cît au fost prezenți la fața locului agenții de poliție, după plecarea oamenilor legii haosul s-a reinstalat: ,,Poliția a fost, a intervenit, dar vine azi, îi ia la întrebări pe șoferi și totuși ei nu respectă legea, a doua zi fac tot ce știu ei."
Situația din zona Gării Rîmnicu Sărat este cunoscută și oamenilor legii. Zilele trecute, agenții din cadrul Biroului Rutier au efectuat un control în teren. Ce măsuri s-au luat am aflat de la comandantul Poliției municipale, comisarul-șef Lucică Nicolae: ,,Urmare a sesizării înregistrate la Poliția municipiului Rîmnicu Sărat cu privire la stabilirea locurilor de așteptare pentru autobuzele și microbuzele de călători din zona Gară, potrivit competenței, Poliția a înaintat o informare către Primăria Rîmnicu Sărat, competentă în stabilirea acestor locuri, fapt pentru care strada Horia a fost desemnată ca loc de așteptare în vederea îmbarcării persoanelor care utilizează transportul interurban. Urmînd ca ulterior să se facă o repartizare din partea instituției publice a peroanelor pentru fiecare unitate de transport." În urma acțiunii organizate în intersecția din zona Gării, agenții rutieriști au acordat șapte sancțiuni contravenționale șoferilor care efectuează transport în regim maxi-taxi, valoarea amenzilor ridicîndu-se la 225 de lei noi.(Rîmnicu Sărat)"

_____________________________________________________________________________

http://www.sansabuzoiana.ro/5_minute.html?aid=29875

Nr. 3368 de joi, 20 august 2009

"Polițiști în civil îi vînează pe șoferii de dubițe

Mersul cu maxi-taxi, sport extrem
Controalele din ultimele zile demonstrează că mulți transportatori și șoferi nici nu realizează riscurile la care își expun călătorii

articol de: (L.M.)
Groaznicul accident de săptămîna trecută din județul Iași, în urma căruia au murit 14 oameni, a declanșat ample acțiuni de verificare a transportatorilor. Nici județul nostru nu a fost ocolit de filtrele agenților de la Poliția Rutieră. După două zile de controale, analizînd rezultatele, se poate trage concluzia că mulți dintre cei aflați la volan se sinchisesc prea puțin de viețile ce le sînt încredințate. Au fost găsiți șoferi vorbind la telefon, cu mașinile încărcate peste măsură cu pasageri, ori și mai grav, conducînd autovehicule cu defecțiuni.
În urmă cu două zile, controalele au început dis-de-dimineață, iar vehiculele care efectuează transport public de persoane aflate în trafic pe raza municipiului Buzău și pe DJ 203 K în Mărăcineni au fost trase pe dreapta. Nenorocirea de la Iași, pentru care încă se caută vinovați, a determinat ca aceste controale să fie făcute la sînge. Au fost verificate atît documentele cît și starea tehnică a mașinilor și, nu în ultimul rînd, comportamentul șoferilor. În cele două zile de verificări au fost oprite 67 astfel de autovehicule și au fost legitimate 74 de persoane. Pentru ca acțiunea să fie cît mai eficientă, printre călători s-au aflat și polițiști în civil, scopul fiind acela de a constata ce abateri comit șoferii care sînt la volanul acestor mijloace de transport în comun. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 5200 lei.

Convorbiri telefonice cu mîna pe volan
S-a putut constata astfel că șoferii de microbuze sînt certați cu centura de siguranță, opt dintre ei fiind amendați pentru această abatere. Alți cinci conducători auto au fost sancționați pentru că au circulat pe un sector de drum unde accesul era interzis , tot atîția pentru că nu au avut documentele asupra lor, iar patru dintre ei au depășit numărul de locuri pe scaune. Sancțiuni au fost aplicate și șoferilor care au utilizat telefonul mobil în timp ce se aflau în cursă (două cazuri) sau celor care au fost depistați că au plecat la drum cu autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice (trei situații). Grav este și cazul unuia dintre șoferi care conducea un astfel de mij­loc de transport deși nu avea atestat profesional. Verificările ce îi vizează pe transportatorii de persoane nu sînt o noutate. Acțiuni asemănătoare s-au mai organizat și în trecut înpreună cu reprezentanți ai Autorității Rutiere Române, însă după cum se vede nu i-au speriat prea tare nici pe șoferi nici pe patronii lor."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 28 Apr 2010 15:03:46    Titlul subiectului: 126346

Luati aminte ce se intampla cu epavele maxi-taxi:

http://www.adevarul.ro/locale/buzau/Un_microbuz_a_ars_ca_o_torta_0_251975035.html

"Un microbuz a ars ca o torță

Florin Mitu

Miercuri 28 apr 2010

Buzău
Pompierii au intervenit rapid pentru stingerea incendiului

Un microbuz de transport persoane înmatriculat în Buzău s-a făcut scrum în această dimineață, într-o parcare de lângă piața centrală din municipiul Râmnicu Sărat.

Două echipaje de pompieri împreună cu echipa SMURD din cadrul detașamentului de intervenție de la Râmnicu Sărat s-au deplasat la locul incendiului care a fost izolat și stins în câteva minute.

Focul generat se pare de un scurt circuit la un cablu electric al mașinii a distrus în totalitate microbuzul de persoane și a afectat și două magazine din zonă."În urma focului puternic a fost afectat pe o suprafata de 60 de pătrați acoperișul comun a două magazine. Pagubele se ridică la aproape 35 de mii de lei. Din fericire în momentul producerii incendiului în microbuz nu se afla niciun pasager și nici șoferul ” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Daniela Rățoiu.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BUZĂU Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community