Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Lucrarile din zona Baneasa
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Bucuresti: Infrastructura. lucrari, devieri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Joi 23 Apr 2009 19:57:28    Titlul subiectului: 109966

Tensiuni in jurul acestui proiect
Citat:
La plăcinte înainte, la pasaj înapoi. Când a devenit mai complicată lucrarea de la pasajul Baneasa au și apărut tensiuni între primărie și compania de autostrăzi. Unii vor să schimbe proiectul pasajului în timpul șantierului, iar ceilalți nici nu vor să audă.

Urbaniștii și cei care se ocupă de organizarea circulației în București s-au gândit să aducă unele îmbunătățiri pasajului subteran. În primul rând, vor să-i scurteze rampa de intrare cu 25 de metri pentru ca acesta să aibă câte două benzi pe fiecare laterală.

De asemenea s-a propus ca intersecția de la Băneasa să nu se transforme într-un giratoriu, ci să rămână așa cum este, pentru ca șoferii să aibă acces ușor la toate instituțiile din zonă. Sunt câteva modificări posibile, care nu dau peste cap șantierul, însă cei de la compania de autostrăzi nici nu vor să audă de acestea.

Pe hârtie, pasajul subteran din Băneasa are un kilometru și 200 de metri.

"Fără costuri suplimentare s-a realizat o scurtare a pasajului, în zona Antena 1", a declarat Ion Dedu, director adjunct Direcția Circulație a Primăriei Generale.

Rampa se scurtează cu 25 de metri, ca să-i asigure două benzi pe laterale. Reprezentanții companiei de autostrăzi nu mai vor să comenteze public, dar susțin că nu e o ideea bună. Rampa mai înclinată decât acum se poate transforma în derdeluș iarna.

"Pasajul nu este afectat, nu i se schimbă caracteristicile geometrice", susține Ion Dedu.

Scurtarea pasajului și renunțarea la giratoriul de la Băneasa, în locul intersecției de acum, au fost aprobate de cei care se ocupă de organizarea traficului în oraș. Peste o săptămână vor fi aprobate și de urbaniști.

Deși sunt modificări făcute de proiectantului pasajului, reprezentanții companiei de autostrăzi susțin că nu le iau în calcul până nu le sunt anunțate oficial.

Pasajul mai are o problemă. Constructorul mai poate lucra două-trei săptămâni și apoi e forțat să stea. Pentru că Primăria Sectorului 1 nu a găsit încă firma care să introducă sub pasaj conductele pentru scurgerea apelor pluviale. Este vorba de 300 de metri de conducte. Dar abia prin mai s-ar putea afla cine se ocupă de lucrare.

"Nu vor apărea întârzieri. Noi practic am deblocat o situație de care trebuia să se ocupe Primăria Generală", a precizat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Șantierul de sub pasaj durează cel puțin o lună. Întregul șantier trebuie închis în iarnă deoarece oficialii de la transporturi își doresc ca pasajul subteran să fie funcțional de 1 decembrie.

Observator

Si aici http://www.antena3.ro/stiri/romania/pasajul-baneasa-provoaca-tensiuni-intre-primarie-si-compania-de-autostrazi_69983.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 23 Mai 2009 15:21:53    Titlul subiectului: 111375

Un grav accident de munca a avut loc ieri dupa masa la pasajul Baneasa, in urma caruia trei muncitori si-au pierdut viata http://www.realitatea.net/trei-muncitori-au-fost-prinsi-sub-un-mal-de-pamant-la-pasajul-baneasa_522726.html

Citat:
Trei muncitori au murit în timp ce lucrau la Pasajul Băneasa
Accident grav de muncă în zona Pasajului Băneasa. Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori. Unul dintre ei a fost scos în viață în timp ce, alți trei au fost găsiți morți de echipele de intervenție.
Primul muncitor scos de sub malul care s-a prăbușit la pasajul Băneasa se află internat la Spitalul Elias din București, în stare de șoc, au declarat medicii de la Camera de Gardă ai spitalului. Aceleași surse au mai declarat că bărbatul nu prezintă leziuni evidente, iar medicii fac investigații medicale complexe. Muncitorul salvat este fratele unuia dintre cei trei bărbați prinși sub malul surpat, conform reprezentanților ISU.
Coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat la o oră și jumătate de la accidentul de la pasajul Băneasa, că șansele ca muncitorii aflați încă sub malul de pământ să fie în viață sunt minime.
Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30, când patru muncitori au fost prinși sub un mal de pământ înalt de patru metri. Permanent a existat riscul ca pământul să se surpe din nou, ceea ce a îngreunat acțiunea de salvare. Echipele de intervenție au încercat, totuși, să stabilizeze malul cu scânduri și au scos pământul cu gălețile.
La fața locului s-au aflat echipe de pompieri salvatori și SMURD.
Muncitorii prinși sub pământ în timp ce lucrau la Pasajul Băneasa sunt angajații unei firme subcontractoare a constructorului pasajului, firma portugheză Lena, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Ionescu, director în Ministerul Transporturilor.
Directorul în Ministerul Transporturilor a mai spus că se va face o anchetă în urma căreia vor fi stabilite cauzele acestui accident. Instituțiile care vor fi implicate în această anchetă sunt Inspectoratul Teritorial de Muncă, Procuratura și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, potrivit lui Adrian Ionescu.
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că prăbușirea malului de pământ a avut loc la o adâncime de cinci-șase metri. Chiliman a dat asigurări reprezentanții Inspecției Muncii verifică modul în care s-au respectat legile

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 26 Mai 2009 10:57:41    Titlul subiectului: 111494

Executantul lucrarilor de la pasajul Baneasa ar putea raspunde penal pentru accidentul in urma caruia si-au pierdut viata trei muncitori. Articolul se gaseste aici

Citat:
Executantul lucrărilor de la Pasajul Băneasa va răspunde penal pentru accidentul de săptămâna trecută
Executantul lucrărilor de la Pasajul Băneasa, unde și-au pierdut viața trei muncitori, va răspunde penal pentru accidentul de săptămâna trecută. Luni, Inspectoratul de stat în Construcții a formulat plângere penală împotriva a patru persoane din conducerea șantierului.
Conform anchetei oficiale, cauza accidentului a fost nesprijinirea săpăturii executate până la șase metri adâncime. Trei dintre muncitorii care lucrau la o deviere a rețelei de apă-canal de la Pasaj au murit după ce malul de pământ s-a prăbușit peste ei.
Primul muncitor scos de sub malul care s-a prăbușit la pasajul Băneasa a fost externat, după ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul Elias din București, unde a fost adus în stare de șoc, au declarat medicii de la Camera de Gardă ai spitalului. Bărbatul se află în afara oricărui pericol, nefiind descoperite leziuni în urma investigațiilor medicale efectuate, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu.
Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30, când patru muncitori au fost prinși sub un mal de pământ înalt de patru metri. Permanent a existat riscul ca pământul să se surpe din nou, ceea ce a îngreunat acțiunea de salvare.

Intrebarea mea este daca la celelalte santiere mari din capitala se respecta cat de cat normele de protectie a muncii ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
survola



Data înscrierii: 18/Mai/2008
Ultima vizita: 25/Aug/2021
Mesaje: 232
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Mie 17 Iun 2009 09:00:55    Titlul subiectului: 112511

In sfarsit lucrarile dinspre iesirea de la Selgros s-au incheiat.
Circulatia a fost rerutata si a inceput decopertarea jumatatii care ramasese din iesirea spre nord a tunelului.
Sa speram ca iau viteza din nou...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 22 Iun 2009 14:34:25    Titlul subiectului: 112723

Intrebare : Stie cineva cum se va iesi din aeroport dupa ce se vor termina lucrarile ? Am fost pe acolo acum cateva ore si nu-mi explic. Evident, sa te duci pana la primul pod mi se pare putin peste mana.


Pasaj Baneasa.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  87.37 kb
 Vizualizat:  de 31246 ori

Pasaj Baneasa.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
survola



Data înscrierii: 18/Mai/2008
Ultima vizita: 25/Aug/2021
Mesaje: 232
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Vin 24 Iul 2009 07:35:40    Titlul subiectului: 114473

Inca un pas important: s-au eliberat benzile centrale pe sensul dinspre Otopeni si continua sapatura la tunelul de subtraversare inspre mijlocul intersectiei.
Ar mai fi de terminat (si de fapt de inceput) zona de benzi de ocolire din fata sediului Antena 1.



tunel apt.JPG
 Descriere:
Sapatura
 Mărime fișier:  109.76 kb
 Vizualizat:  de 31012 ori

tunel apt.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
survola



Data înscrierii: 18/Mai/2008
Ultima vizita: 25/Aug/2021
Mesaje: 232
Locație: Bucuresti 4

MesajTrimis: Mie 30 Sep 2009 19:40:12    Titlul subiectului: 117832

Lucrarile au mai avansat pana la 30 septembrie 2009. S-au pus primele grinzi pe deasupra viitorului tunel.


baneasa.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  119.95 kb
 Vizualizat:  de 30467 ori

baneasa.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 05 Oct 2009 08:41:56    Titlul subiectului: 118011

S-a tot anuntat la radio si TV despre noi restrictii de circulatie in zona Aeroportului Baneasa datorita lucrarilor la pasaj, precum si schimbari de prioritati. Link-ul catre stire se gaseste aici
Citat:
Circulație restricționată în zona Băneasa, începând din 5 octombrie

Restricții de circulație și instalarea de noi semafoare în zona Băneasa pentru fluidizarea traficului.
Începând din 5 octombrie, pe bulevardul Oaspeților și strada Câmpinița se circulă doar pe sens unic, astfel:
- pe bulevardul Oaspeților, dinspre șoseaua Jandarmeriei către Gheorghe Ionescu Sisești și pe strada Câmpinița, dinspre Gheorghe Ionescu Sisești către Jandarmeriei
Tot pentru fluidizarea traficului se va modifica prioritatea în intersecția șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești cu strada Ion Ionescu de la Brad, astfel:
- se pierde prioritatea pe direcția străzii Ion Ionescu de la Brad, pe sensul dinspre șoseaua Străulești spre bulevardul Aerogării
- șoferii nu vor mai putea vira la stânga în intersecția șoseaua București-Ploiești cu bulevardul Aerogării, pe sensul de intrare în oraș
Autoritățiile au montat mai multe balize în aceste intersecții.


Probabil ca traseul liniei 261 va suferi modificari minore datorita intorducerii sensurilor unice pe str. Oasptilor si str. Campinita.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 23 Oct 2009 07:25:24    Titlul subiectului: 118810

Ieri a avut loc o avarie la o conducta de apa datorita unui utilaj care lucreaza la pasaj. Articolul se gaseste aici
Citat:
O conductă de apă s-a spart în nordul Capitalei, pe traseul vicepreședintelui american
Avaria a avut loc în zona pasajului Băneasa pe șoseaua București - Ploiești, la intrarea pe DN1. Traficul în zonă a fost reluat, însă se circulă cu dificultate.
"Țeava nu a fost spartă de un utilaj al Apa Nova, ci este vorba despre un utilaj al firmelor care lucrează la pasajul Băneasa pe porțiunea DN1. Incidentul s-a produs în jurul orei 15.30, fiind deversați 100 metri cubi de apă potabilă pe stradă.", a declarat directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru.
Avaria s-a produs chiar pe drumul vicepreședintelui SUA, Joe Biden, spre aeroportul Băneasa. Următoarea destinație din vizita pe care o întreprinde în statele din Europa centrală și de Est este Cehia.

Un articol mai amplu se gaseste in ziarul Gandul si poate fi vazut aici
Citat:
Intersecția de la Băneasa, inundată de un Dorel chiar în timpul vizitei lui Boc și Berceanu la pasaj
Intersecția din dreptul Aeroportului Băneasa a fost inundată ieri, chiar în timp ce premierul interimar Emil Boc și ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vizitau șantierul pasajului subteran, care ar trebui inaugurat de 1 Decembrie. Avaria, care s-a soldat cu spargerea conductei magistrale ce alimenta cu apă tot cartierul, a fost produsă, probabil din exces de zel, chiar de un excavator al firmei care lucrează la Pasajul Băneasa, potrivit reprezentanților Apa Nova.
Avaria la conducta de apă din nordul Capitalei, în apropierea Pasajului Băneasa, a provocat în cursul după-amiezii, perturbarea traficului rutier în zonă, circulația fiind oprită pe sensul de ieșire din București. Potrivit inspectorului principal al Brigăzii de Poliție Rutieră București, Daniel Piștea, s-a circulat cu dificultate în zonă. Ignorând cursul de apă ce țâșnea din pământ, Boc s-a declarat mulțumit de lucrările la pasaj. "Mă bucur că dumneavoastră lucrați, nu ca Parlamentul. Din punct de vedere financiar, indiferent ce se întâmplă în Parlament, este important ca proiectele de infrastructură să continue", a spus Boc.
Avaria s-a produs pe traseul pe care vicepreședintele american Joe Biden urma să ajungă la Aeroportul Otopeni la plecarea din România. Apa a fost însă strânsă până la momentul trecerii oficialului american prin acel loc.

Ce nu s-a spus in articole ? Cine a avut ghinionul sa fie in 335 la Aeroportul Baneasa in drum spre Piata Presei a tebuit sa fie foarte rabdator. Autobuzele nu au mai putut merge inainte datorita nivelului mare al apei de pe carosabil, au luat-o pe bulevardul Ion Ionescu de la Brad, apoi au iesit inspre Calea Grivitei crescand timpul de asteptare cu o ora jumate.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 03 Noi 2009 08:46:20    Titlul subiectului: 119389

Iata cum arata stadiul lucrarilor la Pasajul Baneasa. Captura este de pe webcam-ul Jurnalului National, de pe site-ul jurnalul.ro, link-ul vi l-am prezentat cateva postari mai sus.


DN1.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  115.59 kb
 Vizualizat:  de 29320 ori

DN1.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 06 Noi 2009 10:14:25    Titlul subiectului: 119609

Stadiul lucrarilor la Pasajul Baneasa pe data de 6 noiembrie. Imagine preluata de pe site-ul www.jurnalul.ro


6 noiembrie 2009.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  113.29 kb
 Vizualizat:  de 29141 ori

6 noiembrie 2009.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 09 Noi 2009 15:31:23    Titlul subiectului: 119765

Stadiul lucrarilor la Pasajul Baneasa pe data de 9 noiembrie. Imagine preluata de pe site-ul www.jurnalul.ro


9 noiembrie 2009.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  107.76 kb
 Vizualizat:  de 28993 ori

9 noiembrie 2009.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 12 Noi 2009 08:14:48    Titlul subiectului: 119909

Stadiul lucrarilor la Pasajul Baneasa pe data de 12 noiembrie. Imagine preluata de pe site-ul www.jurnalul.ro


12 noiembrie 2009.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  114.22 kb
 Vizualizat:  de 28817 ori

12 noiembrie 2009.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 17 Noi 2009 15:48:57    Titlul subiectului: 120180

Stadiul lucrarilor la Pasajul Baneasa pe data de 17 noiembrie. Imagine preluata de pe site-ul www.jurnalul.ro


17 noiembrie 2009.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  93.31 kb
 Vizualizat:  de 28588 ori

17 noiembrie 2009.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 20 Noi 2009 13:18:17    Titlul subiectului: 120352

Stadiul lucrarilor la Pasajul Baneasa pe data de 20 noiembrie. Imagine preluata de pe site-ul www.jurnalul.ro
Au reusit sa asfalteze pe ambele parti (rampe). Nu ar mai fi mult de lucru. Ramane de vazut cum va fi configurata intersectia de la aeroportul Baneasa.



20 noiembrie 2009.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  112.74 kb
 Vizualizat:  de 28405 ori

20 noiembrie 2009.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CRAZY BOY



Data înscrierii: 22/Apr/2008
Ultima vizita: 09/Iul/2012
Mesaje: 368
Locație: Fundeni (jud. IF)

MesajTrimis: Mar 24 Noi 2009 20:18:10    Titlul subiectului: 120534

Citat:
Pasajul Băneasa ar putea fi deschis vineri

Veste bună pentru șoferii care traversează zona de nord a capitalei. După un an și șapte luni de lucrări, Pasajul Băneasa va fi deschis traficului rutier.

Acest lucru s-ar putea întâmpla vineri, cu o jumătate de an întârziere față de termenul stabilit inițial.

În zona lucrărilor la pasaj au fost instituite restricții de trafic, din 10 octombrie.

Deși, inițial, restricțiile trebuiau ridicate pe 10 noiembrie, autoritățile au hotărât menținerea lor până la finalizarea lucrărilor

http://www.antena3.ro/stiri/rutier/pasajul-baneasa-ar-putea-fi-deschis-vineri_85835.html



pasaj_1259081221.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  8.88 kb
 Vizualizat:  de 28127 ori

pasaj_1259081221.jpg



_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 25 Noi 2009 10:42:14    Titlul subiectului: 120555

Stadiul lucrarilor la Pasajul Baneasa pe data de 25 noiembrie. Imagine preluata de pe site-ul www.jurnalul.ro
Au trasat si marcajele rutiere, practic lucrarile sunt aproape gata. Initial se spunea ca in intersectia aflata deasupra pasajului o sa fie un sens giratoriu, din imaginile camerei web nu am vazut asa ceva. Oricum vorba celor de la Radio Romania Actualitati, mai bine de doi ani ca sa sape o gaura si apoi sa o asfalteze. In mod normal termenul de executie ar fi trebuit sa fie de cateva luni. Care va fi solutia pentru blocajul de masini care se va multa de la Baneasa la Piata Presei Libere (pe sensul spre Arcul de Triumf) ? Probabil alt pasaj cu N ani termen de executie.



25 noiembrie 2009.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  113.46 kb
 Vizualizat:  de 28032 ori

25 noiembrie 2009.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 27 Noi 2009 15:02:12    Titlul subiectului: 120619

Uitandu-ma pe prima pagina a topicului, lucrarea la pasajul Baneasa a inceput pe 17 iunie 2008 si avea ca termen de executie un an, pana in iunie 2009. Astazi, data oficiala a inaugurarii pasajului, este 28 noiembrie. Deci iunie................noiembrie=5 luni intarziere.
Prezint ultima captura de pe web-camul din Baneasa www.jurnalul.ro
Cred ca a fost singurul webcam cu ajtorul caruia pasionatii au putut sa urmareasca santierul in timp real. Tot din imagine am vazut ca au trasat si marcajele in intersectia dintre Sos. Bucuresti Ploiesti (acum bretelele laterale ale noului pasaj) si B-dul Aerogarii/B-dul Ion Ionescu de la Brad.



27 noiembrie 2009.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  103.85 kb
 Vizualizat:  de 27339 ori

27 noiembrie 2009.JPG



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BladHaund



Data înscrierii: 11/Iun/2009
Ultima vizita: 21/Mai/2013
Mesaje: 74

MesajTrimis: Vin 27 Noi 2009 17:33:23    Titlul subiectului: 120620

Am circulat si eu pe acolo astazi. Impresie generala proasta. Am scris despre asta la mine pe blog. Tonul nu e potrivit pentru acest forum; cine e interesat, rog să urmeze linkul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 27 Noi 2009 19:57:22    Titlul subiectului: 120621

Si un articol de pe iRealitatea referitor la acest subiect http://voxpublica.realitatea.net/freestyle/s-a-deschis-pasajului-baneasa-17521.html

Citat:
S-a deschis pasajul Băneasa

Un avion alb, de mici dimensiuni, aterizează pe aeroportul Băneasa în timp ce Emil Boc traversează intersecția proaspăt asfaltată dintre bulevardul Aerogării și DN1. Se grăbește și e tot un zâmbet, iar ochelarii îi strălucesc în soarele orei 12 și cinci minute. Jurnaliștii îl iau rapid în primire pentru declarații, și primul ministru devine invizibil în spatele lor.

Nefiind constructor sau expert în trafic, nu mă interesează ce spune domnul Boc. Așa că prefer să-l abordez pe George, un muncitor de la Lena Construcoes, cu cercel în ureche și șapcă roșie. E mai nou în echipă, dar în ultimele săptămâni au muncit pe rupte. Mai e ceva de vopsit, de instalat conducte și de finisat, dar e mulțumit că au terminat cu câteva zile înainte de termen.

Lucrările de construcție la pasajul subteran Băneasa au început în luna mai 2008, iar termenul inițial de finalizare a fost mai 2009. Ca mai toate construcțiile de la noi, lucrarea s-a prelungit vreo 8 luni, terorizând traficul de la intrarea pe DN1.

„Toate mașinile astea pe care le vezi acum sus o să treacă spre Otopeni pe dedesubt”, spune George, în timp ce un polițist zelos suflă puternic în fluier.

„Bretelele laterale o să fie folosite numai să faci stânga și dreapa, da și pentru transportu în comun”, zice el. „Nasol e c-aici o sa meargă șnur și o să se înfunde la Scânteia. ”
„Ș-atunci, ce-i de făcut?”, întreb eu.
„Pai, acolo trebuie un pasaj suprateran, ceva. Da am auzit că deja e un plan”, îmi spune el.

Ca să trec în partea de nord a pasajului, pentru câteva fotografii, mi-au trebuit câteva minute. Poliția acorda prioritate coloanelor de mașini, lăsându-i pe pietoni să aștepte destul de mult.
Din ce mi-am dat seama, pasajul s-a deschis traficului în jurul orei 12 și 10 minute, atunci când semafoarele s-au aprins și polițiștii au renunțat la fluiere.

Spectatorii și jurnaliștii se mai risipiseră, așa că m-am întors spre zona recepției. Speram să-l pot fotografia pe Boc, însă nu mai era acolo. În schimb, am dat peste Radu Berceanu. Aștepta culoarea verde a semaforului și spunea ceva unor reporteri TV. „O să se coreleze și semafoarele, dar mai durează puțin,” am reuși să disting cuvintele lui Berceanu.

Se face verde și ministrul traversează grăbit. Se duce direct spre mașină, parcată într-o zonă încă neamenajată. Probabil se gândește că a fost o zi nasoală pentru recepții, cu efect electoral zero.

Pe deasupra, pasajul este deja aglomerat, din cauza semafoarelor care durează nepermis de mult. Pe dedesubt, pasajul e tot aglomerat, pentru că în București toată lumea are mașină. Mai avem nevoie de receptii

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Grigorie



Data înscrierii: 05/Feb/2009
Ultima vizita: 10/Iul/2011
Mesaje: 43
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 27 Noi 2009 20:46:22    Titlul subiectului: 120623

Intrebare: stiu ca traiesc intr-o lume a basmelor si a imaginatiei bogate.. insa pe acolo este proiectata o viitoare magistrala de metrou sa treaca. Radu Berceanu spunea ca sub pasaj sunt niste imense rezervoare de apa. Nu cumva ar fi fost normal sa se proiecteze inca de pe acum un eventual loc de trecere si pentru metrou mai ales ca tot acelasi ministru spune ca panza freatica este foarte aproape de suprafata ? Totusi la acest pasaj nu se poate aplica solutia Obor sau Muncii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Vin 27 Noi 2009 21:20:07    Titlul subiectului: 120625

Cum se circula? Impresii din teren are cineva? Ca intervale de parcurgere a unor distante pe-acolo. De exemplu, de la Piata Presei pana la Aeroportul Baneasa cat se face?
La fel de la Podul de pe Aerogarii pana la Aeroport, cat se face?
Pasajul asta a avut rolul de a mai descongestiona traficul din zona Aeroportului. Se intampla asta?
La Piata Presei, personal, as vedea ca solutie, scoaterea semafoarelor si transformarea/modificarea intr-un sens giratoriu mare...

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
BladHaund



Data înscrierii: 11/Iun/2009
Ultima vizita: 21/Mai/2013
Mesaje: 74

MesajTrimis: Sâm 28 Noi 2009 00:20:34    Titlul subiectului: 120635

De la p-ta Presei la Baneasa se face cat se facea si inainte de demararea lucrarilor, daca prindeai un verde. Invers e insa mai bine, dar nu de la Baneasa la p-ta Presei ci prin faptul ca a disparut coada uriasa de pe DN. Strict de la Baneasa la P-ta Presei e mai rau, fiindca sunt inegalitati in asfalt la racordarea rampei cu vechea sosea si inca nu au ridicat restrictiile de la pod Herastrau si de la Fantana Mioritei.

Din cauza noilor semafoare, relatia intre Aerogarii si Sos. Bucuresti-Ploiesti e neschimbata, nu are cum sa fie o imbunatatire. Cel mult o inrautatire, din cauza reducerii numarului de benzi pana cand se termina pasajul.

Solutia unui sens giratoriu nesemaforizat la P-ta Presei nu e potrivita. Am prins zile cand semafoarele erau stricate si circulatia devine imposibila.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 28 Noi 2009 09:17:01    Titlul subiectului: 120639

Catalin Grigorie a scris:
... insa pe acolo este proiectata o viitoare magistrala de metrou sa treaca.

Metroul si implicit statia de metrou nu au nici o legatura cu pasajul. Cel mai logic amplasament al statiei - intre pasaj si aerport / Autoritatea Aeronautica Romana. E loc acolo pentru doua statii de metrou, nu una. ( ca spatiu vorbesc, evident ca se va face o singura statie - daca se va face)



M Baneasa.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  167.88 kb
 Vizualizat:  de 26946 ori

M Baneasa.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
CRAZY BOY



Data înscrierii: 22/Apr/2008
Ultima vizita: 09/Iul/2012
Mesaje: 368
Locație: Fundeni (jud. IF)

MesajTrimis: Lun 30 Noi 2009 01:53:45    Titlul subiectului: 120712

Intreb si eu.
Pasajul Baneasa are cumva vreun trotuar pentru pietoni.
Intreb pentru ca in interval de o ora am vazut un domn/doamna care l-a trecut de cel putin 7 ori.



pieton 2.jpeg
 Descriere:
 Mărime fișier:  107.57 kb
 Vizualizat:  de 26608 ori

pieton 2.jpeg



_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Bucuresti: Infrastructura. lucrari, devieri Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 3 din 4

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community