Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri/Articole de presa privind transportul din Tarnaveni

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul MUREȘ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 11 Dec 2009 14:50:44    Titlul subiectului: Stiri/Articole de presa privind transportul din Tarnaveni 121157

http://www.punctul.ro/articol/6004/scandalul-transportului_-departe-de-final.html

"Scandalul transportului, departe de final

Pensionarii din Tîrnăveni, motiv de ceartă pentru aleșii locali. Și asta pentru că subvențiile acordate de la buget pentru pensionari au stârnit dispute încă de la începerea mandatului noului Consiliu Local.

Scuze și acuzații

În ședința ordinară din data de 23 octombrie certurile legate de subvenționarea pensionarilor care circulă pe mijloacele de transport în comun au atins apogeul. Prezent la ședința de Consiliu, directorul general al SC TAR SA, Ghiurca Petru, l-a acuzat pe primarul Adrian Matei de faptul că a dovedit rea-voință atunci când l-a chemat la negocieri. Mai mult decât atât, directorul TAR a afirmat că invitația la negociere a primit-o cu 6 minute după ora la care ar fi trebuit să se prezinte deja la discuții. Primarul Adrian Matei s-a scuzat atunci că mașina care ar fi trebuit să ducă invitația a întârziat. În urma discuțiilor nu s-a ajuns la niciun rezultat astfel că cei din Consiliu l-au mandatat din nou pe primar să poarte negocieri cu firma care efectuează transportul de călători la Tîrnăveni.

Următoarea rundă de negocieri a fost însă mai constructivă. În cadrul negocierilor desfășurate în data de 24 octombrie la sediul Primăriei s-a stabilit, împreună cu operatorul de transport, cuantumul subvenției pentru transportul gratuit al persoanelor pensionare din municipiul Tîrnăveni, inclusiv din satele Bobohalma, Botorca și Cuștelnic cu vârsta de peste 55 de ani. Suma stabilită a fost de 11 lei/persoană urmând ca subvenția să fie aplicată pe perioada lunilor noiembrie și decembrie 2008.

Părțile au convenit și datele de facturare și decontare a facturilor pentru sumele reprezentând subvenția și înființarea unei echipe mixte care să monitorizeze fluxul de călători beneficiar al subvenției.

Persoanele pensionare cu vârsta de peste 55 de ani își vor ridica legitimația de transport de la Primăria municipiului Tîrnăveni, după ce aceasta va fi vizată în prezența reprezentantului operatorului de transport local. Părțile au acceptat ca acordul lor de voință să fie prezentat sub forma unui proiect de hotărâre în proxima ședință a CL.

Cu probleme la Bobohalma; certuri de o oră

Ședința extraordinară din data de 28 octombrie a pornit direct cu probleme.

După observațiile făcute de consilierul Octavian Popa au început și reacțiile consilierilor. Acesta a precizat că nu se pot acorda subvenții pentru transportul pensionarilor din satul Bobohalma în municipiul Tîrnăveni, deoarece satul are statutul aparținător și, în consecință, alt regim juridic.

De asemenea transportatorul a declarat că regimul traseului Bobohalma-Tîrnăveni este unul interurban și nu poate fi clasificat ca și unul din interiorul orașului.

După certuri de aproape o oră pe marginea acestui subiect consilierii au aprobat acordarea subvențiilor pentru pensionari, rămânând la latitudinea firmei de transport să decidă ce va face cu pensionarii din Bobohalma. Reprezentantul firmei TAR a declarat că pensionarii din Bobohalma vor putea circula gratuit cu autobuzul pe raza orașului, însă nu și pe traseul dintre sat și localitatea Tîrnăveni.

Din ianuarie, tura doi la certuri

Discuțiile pe această temă sunt însă departe de a se fi încheiat. În luna decembrie proiectul va reveni în mapele de ședință ale consilierilor, iar în decembrie, odată cu adoptarea bugetului pe anul 2009 se va discuta o nouă variantă de subvenționare a călătoriilor pensionarilor cu mijloacele de transport în comun. Și asta pentru că proiectul de hotărâre aprobat s-a referit doar la lunile noiembrie și decembrie ale acestui an.

O parte a consilierilor au propus ca din ianuarie 2009 în caz că nu se mai inițiază niciun proiect de hotărâre să se revină la vechea subvenție de 30 de lei pentru fiecare pensionar, dar propunerea nu fost adoptată.

Mircea Barbu
2008-11-04
Luduș - Iernut
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul MUREȘ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community