Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Tramvaie construite la Arad

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tramvaie
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
The_Kid



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Iun/2022
Mesaje: 149

MesajTrimis: Mie 19 Mar 2008 14:50:18    Titlul subiectului: Tramvaie construite la Arad 90317

Am un coleg de serviciu a carui parinti lucreaza la Astra Calatori, tatal sau chiar in sectia unde se construiesc Siemens Desiro si mi-a spus ca se lucreaza la un proiect care va face ca in viitorul apropiat sa se construiasca tramvaie noi in aceeasi sectie.
Prea multe detalii nu am, poate mai stiti si voi cate ceva insa daca este adevarat atunci va fi cu adevarat o veste extraordinara.
Chiar sunt curios ce tramvaie pot sa produca pentru ca nu stiu daca vor fii din gama Siemens sau va fi un concept nou? ... asta in cazul in care se adevereste aceasta informatie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
The_Kid



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Iun/2022
Mesaje: 149

MesajTrimis: Mar 24 Iun 2008 07:32:12    Titlul subiectului: 94956

Tramvaie made in Arad
ARAD - Astra Vagoane Călători ar putea produce, pe viitor, tramvaie și le-ar putea recondiționa pe cele vechi.

Arădenii s-ar putea plimba în viitorul apropiat cu tramvaie făcute în municipiu, iar Primăria Arad ar putea renunța, tot de atunci, să aducă tramvaie second-hand din Germania.

Primarul Gheorghe Falcă a purtat mai multe discuții cu reprezentanții societății Astra Vagoane Călători, care par dispuși să înceapă recondiționarea tramvaielor existente, modernizarea lor, ba chiar producerea unor mijloace de transport de acest gen în fabrica din Arad.

La momentul testelor făcute la liniile de tramvai din Vlaicu, edilul avea asupra sa o mapă în care era prezentată una dintre variantele de modernizare a tramvaielor vechi existente în parcul auto al CTP (noile tramvaie erau confecționate din două vechi, prin unirea acestora și recondiționarea exterioară și interioară a vagoanelor).

La acea dată, Gheorghe Falcă a refuzat să dea mai multe date despre posibila investiție de la Astra Vagoane Călători, susținând faptul că deocamdată se negociază.

Edilul a revenit însă asupra subiectului în ședința de constituire a noului CLM, când a precizat că „în municipiu se vor construi pe viitor și tramvaie, pe lângă vagoane de călători, autobuze sau metrouri”.

Până când planurile vor fi puse în practică, Primăria Arad are de gând să achiziționeze din Germania alte câteva tramvaie second-hand și și-a manifestat și intenția de a cumpăra, la finele lucrării BERD, două tramvaie moderne.
A.B.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
RoTram



Data înscrierii: 05/Iun/2008
Ultima vizita: 10/Iul/2009
Mesaje: 3
Locație: Pascani

MesajTrimis: Mar 24 Iun 2008 10:24:33    Titlul subiectului: 94961

Aradul e in discutii mai vechi cu Alstom, dar acestea par moarte si, mai nou, se discuta cu Stadler.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
The_Kid



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Iun/2022
Mesaje: 149

MesajTrimis: Lun 22 Sep 2008 07:28:51    Titlul subiectului: 98597

Arad Online a scris:
Vagonarii vor face tramvaie
Până la 50 de tramvaie cu două și trei vagoane se vor produce în fiecare an la Arad.

Arad - Compania arădeană din domeniul feroviar, Astra Vagoane Călători, intenționează să intre și pe piața transportului urban.

Producătorul de material rulant urmează să se întâlnească săptămână viitoare la Berlin, în cadrul celui mare târg din domeniu, cu o filială poloneză a unei multinaționale pentru a perfecta un contract de colaborare.

După ce se vor stabili toate detaliile de producție, Astra Vagoane Călători se va pune pe treabă, urmând să scoată pe piață până la 50 de garnituri de tramvaie pe an.

Dacă până acum compania nu a pordus pe segmentul „vehicul urban” decât garnituri de metrou, noul sector pe care îl va aborda producătorul arădean, nu îl sperie pe președintele Astra Vagoane Călători.

Valer Blidar a punctat în mod clar că „această extindere a portofoliului nu poate decât să fie un implus pentru companie. Sperăm, de asemenea, ca producția garniturilor de tramvaie să ne aducă o creștere a afacerilor cu până la 30%”.

Tramvaiele pe care le va produce din 2009 Astra Vagoane Călători vor avea atât două cât și trei vagoane. „Garniturile de tramvaie vor fi destinate în principal pieței din România, dar nu excludem nici varianta exportului. După cum se știe în acest moment 40-45% din totalul materialului rulant produs de noi merge spre export, atât în Europa cât și în Orientul Mijlociu”, a mai precizat președintele grupului.

În ceea ce privește prețul de producție, un tramvai fabricat la Arad va fi mai ieftin cu până la 40% decât prețul tramvaielor fabricate de celelalte companii din domeniu.

„Dacă în prezent un tramvai produs de ceilalți furnizori costă aproximativ 2,8 milioane euro, noi vom dorim ca prețul unitar al unui tramvai să nu depășească 1,6 milioane euro. În aceste condiții, și ținând seama de tehnologia și spațiile pe care le avem la dispoziție ne propunem să scoatem pe piață între 25 și 50 de tramvaie anual”.


Sursa: http://www.aradon.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomberonul



Data înscrierii: 29/Iun/2006
Ultima vizita: 15/Iul/2014
Mesaje: 82
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 25 Sep 2008 16:58:37    Titlul subiectului: 98777

Sper sa le faca odata pana nu scot desteptii astia, alesi ai neamului, retelele in toata tara... De vreo 3 InnoTrans-uri se tot lauda ca incheie un contract cu cineva, dar pana acum nimic... Macar o asamblare din kit-uri sa faca, si tot ar mai scadea din pret.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
quiksilver



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 21/Mar/2024
Mesaje: 1120
Locație: Arad

MesajTrimis: Joi 25 Sep 2008 21:15:34    Titlul subiectului: 98787

E o masura logica a Astrei sa treaca la fabricarea tramvaielor. Sper ca de primele sa beneficieze chiar Aradul. Laughing
Oricum, in prima faza ar avea contracte, dat fiind faptul ca atat Aradul , cat si Timisoara intentioneaza sa achizitioneze tramvaie noi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Chagall



Data înscrierii: 11/Mai/2008
Ultima vizita: 13/Aug/2011
Mesaje: 40
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mie 08 Oct 2008 21:38:00    Titlul subiectului: 99321

Aceste tramvaie ar putea circula prin Timișoara și Arad!



Celebra companie canadiană Bombardier Transportation intenționează să livreze municipalităților din Timișoara și Arad mai multe tramvaie de tip Flexity Outlook. Vicepreședintele companiei pentru Europa de Sud-Est și România, Jean Berge, a declarat că licitațiile ar putea avea loc în cursul acestui an. Municipalitatea timișoreană și-a exprimat, în mai, intenția de a cumpăra 50 de tramvaie noi.

Tramvaiele Flexity sunt caracterizate în principal de podeaua joasă, pasagerii nemaifiind nevoiți să urce nici o treaptă. Acest mijloc de transport este creat pentru a ajuta persoanele cu dizabilități motorii sau care au bagaje foarte grele. Asemenea tramvaie se găsesc la Geneva și Zurich (Elveția), Linz și Innsbruck (Austria), Lodz, Cracovia și Gdansk (Polonia), Eskisehir (Turcia), Bruxelles (Belgia), Marseille (Franța), Valencia, Porto și Alicante (Spania), Palermo (Italia), Berlin, Augsburg și Krefeld (Germania), Norrköping (Suedia), Adelaide (Australia).

În luna mai, consilierii locali din Timișoara și-au dat acordul pentru demararea contractării unui credit necesar cumpărării a 50 de tramvaie noi. Conducerea Regiei Autonome de Transport Timișoara dorește schimbarea întregului parc de tramvaie din oraș, mai ales că s-au făcut reabilitări a liniei cale. Suma preconizată pentru această investiție este de 175 de milioane de euro, considerată foarte mare de către aleși. La această valoare totală, un tramvai ar fi achiziționat cu 3,5 milioane de euro. Municipalitatea intenționează să ia un credit pentru a face această investiție. Totuși, cum și producția tramvaielor mai durează între doi ani și doi ani și jumătate, timișorenii vor putea circula cu tramvaie ca în Europa prin 2012.

Bombardier vrea să participe și la licitațiile similare din București și Iași, dar și-a arătat interesul și pentru linia de mare viteză Constanța-Budapesta, la care vrea să livreze material rulant. În plus, Berge a declarat, conform MEDIAFAX, că Bombardier Transportation ar putea încheia până la sfârșitul anului un parteneriat cu unul din producătorii români de material rulant pentru dezvoltarea unor proiecte. În baza acordului, compania ar putea produce trenuri intercity, regionale, vagoane de călători, tramvaie, dar și metrouri pentru piața românească și din regiune. "Până la sfârșitul anului am putea încheia un parteneriat cu unul din producătorii locali, pentru a produce material rulant", a spus Berge, după un seminar pe tema transportului feroviar, organizat de Asociația Industriei Feroviare din România. Berge nu a precizat companiile vizate, însă singurii producători locali de material rulant pentru traficul de călători sunt Remar Pașcani și Astra Vagoane.

De asemenea, reprezentantul companiei a spus că, cel mai probabil, licitația pentru achiziția de tramvaie în București va fi organizată în cursul anului viitor, fără să precizeze data exactă. Berge a menționat însă că licitația pentru achiziția tramvaielor din Timișoara și Arad va avea loc înaintea celei din Capitală. Bombardier Transportation a anunțat în luna mai că intenționează să vândă în România tramvaie de tip Flexity Outlook de aproximativ 300 de milioane de euro, pentru municipalitățile din București, Arad, Iași și Timișoara. Compania, reprezentând o divizie a grupului canadian Bombardier înregistrată în Germania, activează pe piața românească din anul 1996 și a livrat din 2000 și până în prezent companiei Metrorex 260 de vagoane de metrou, precum și trei sisteme de semnalizare, în valoare totală de 300 de milioane de euro.

banateanul.ro

_________________
Timisoara
1869 - primul tramvai tras de cai din Europa de Est
1889 - primul tramvai electric din România
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
arthurarad



Data înscrierii: 27/Oct/2008
Ultima vizita: 21/Aug/2015
Mesaje: 466
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun 10 Noi 2008 09:44:21    Titlul subiectului: 100843

Chagall a scris:
Aceste tramvaie ar putea circula prin Timișoara și Arad!

Ma indoiesc ca in Arad vor circula astfel de tramvaie! La noi se va alege cel mai probabil solutia "Astra Vagoane" non-Bombardier. E mai ieftin, iar inginerii pot produce mai usor un tramvai care sa se potriveasca pentru cerintele orasului.
NU ma intelegeti gresit, consider bine venita achizitionarea unor tramvaie Bombardier, dar ma indoiesc sincer ca va fi asa! Oricum, la cat de secretosi sunt cei de la Astra... vom afla de ele doar cand vor circula deja pe strazi. Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
o_serar



Data înscrierii: 19/Sep/2008
Ultima vizita: 01/Iun/2022
Mesaje: 174
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar 29 Dec 2009 17:57:12    Titlul subiectului: 121793

Valer Blidar a anunțat și una dintre prioritățile pentru anul următor: construirea ramei de tramvai la sectorul 2 al SC Astra Vagoane Călători.Ar fi una dintre cele mai mari realizări ale industriei arădene de după Revoluție, nu doar cu impact național, ci european.

Sursa: http://www.observator.info/eveniment-1/muncitorii-de-la-astra-vagoane-au-fost-premiati
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tramvaie Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community