Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Generalitati despre transportul in comun galatean
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Mar 02 Feb 2010 01:19:57    Titlul subiectului: 123095

Imi dati voie sa fac cateva remarci?
Prima:
- plingerea anonima... Pai nu au curajul sa recunoasca ce vor? Aici e leapsa sau sunt vietile lor in joc.
- soferii sa vinda bilete... nu inteleg in ce consta problema...
- un controlor are 650lei salariu, mai mult decat un asistent universitar?? Pentru ce munca? Ce servicii prestate atit de speciale fac 650 lei?
Pe soferi ii inteleg ca lucreaza in conditii grele, ca se scoala cu noaptea in cap, etc. Dar un controlor? Si de ce se supara ca au plafon de amenzi? Cum sa fie controlati daca isi fac slujbele? Dupa parerea mea, singura revendicare serioasa este cea din problema soferilor.
Nu vreau sa jignesc nici un sofer sau societatea respectiva, dar si liderii astia sindicali trebuie sa dea dovada de bun simt in revendicari.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 02 Feb 2010 12:09:57    Titlul subiectului: 123126

-plangerea este anonima fiindca, in cazul unui rezultat negativ al grevei (adica nu se vor obtine revendicarile cerute) penalizarile se vor rasfrange la nivel colectiv, in alta ordine de idei toti sunt in aceeasi oala, din solidaritate. Bine si inteles ca daca se vor imputa sanctiuni, vom da din greva intr-o alta greva... Pe cand daca era semnata de cateva persoane atunci penalizarile sau "raca" ii va viza in mod direct pe acestia. Plangerea intruneste toate nemultumirile angajatilor de la Transurb.
-am ajuns la ideea ca vanzarea de bilete in mijloacele de transport de catre soferi este o mare porcarie. Daca oamenii vin sa ia bilet de la sofer, pana se incaseaza banii, se da biletul si eventual rest la suma incasata, trece un timp care, totalizat la numarul de pasageri duce la intarzieri pe traseu si implicit nu se mai respecta norma impusa (numarul de ture). Asta cand autobuzul e pe loc. Daca se afla in miscare, sa nu uitam procedura: ciocanire in geam, soferul intoarce privirea, deschide geamul, ia banii, da rest, preda biletul, inchide geamul (procedura se repeta functie de numarul de clienti) timp in care se pot intampla o droaie de incidente "in fata parbrizului". Deci, in loc sa fie atenti la trafic, soferii sunt atenti la pasageri. Mi se pare o tampenie fiindca acesta e PRINCIPIUL CLASIC AL TRANSPORTATORILOR PRIVATI care, totusi, sa nu uitam ca nu au perete despartitor cu geam intre cabina si salon precum nu conduc nici masini late de peste doi metri si lungi de peste zece...
-controlorii? Pai trebuie sa ai rabdare cu omul, sa suporti insulte, amenintari si alte aspecte care nu fac cinste omului bine-crescut. Pe urma treci printr-un veritabil circ atunci cand trebuie sa convingi pe unul sa recunoasca faptul ca nu a perforat bilet sau nu are abonamentul la el... Am asistat la astfel de cazuri. De multe ori te confrunti cu violenta, alteori ti-e frica sa nu iei un pumn in nas de la un grup de ciudati... Programul acestor persoane e destul de riscant. Ce pot spune, am vazut personalul de control de multe ori la trasee, isi fac treaba cu amabilitate insa de multe ori sunt primiti cu rautate si ranchiuna, atat de cei care calatoresc legal cat si de cei care calatoresc fraudulos. Dupa o zi de munca in asemenea conditii te miri ca nu iti cresc peri albi... O prostie mare mi se pare stabilirea unui numar de amenzi pe luna. Daca am... "ghinionul" sa dau peste calatori civilizati nu e bine, fiindca au bilet si nu-mi iese norma; daca dau peste fraudulosi, apelam la violenta pana ii convingem sa primeasca amenda (sa nu mai amintesc de efortul de a legitima persoana) si zambesc multumit cu un ochi "machiat" ca la ursul Panda ca am strans suficiente amenzi sa-mi iau salariul?! Nu, dragilor, problema este ca sistemul de control e cam prost pus la punct. Oamenii pot fi raniti sau batuti dupa program sau chiar in mijloacele de transport pentru un amarat de bilet... Din nou, am asistat la astfel de cazuri stupide dar reale.
Cea mai buna solutie ar fi fost dotarea mijloacelor de transport in comun cu taxatoare. Ar fi fost foarte bine atat pentru soferi cat si pentru controlori. Avand in vedere gradul de cultura (sau incultura) cu care ne confruntam, pentru moment pare singura solutie de a reduce din pierderi...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 03 Feb 2010 00:37:38    Titlul subiectului: 123178

De astazi se reia transportul in comun cu mijloacele de transport ale Transurb-ului. Sa ne documentam in privinta rezolvarii conflictului de interese care a izbucnit in urma cu doua zile, citind cele patru articole pe care le-am postat mai jos. Primul apartine cotidianului local "Viata Libera", editia din 03.01.2010. Link-ul: http://www.viata-libera.ro/articol-Astazi_mergem_cu_autobuzul_2.html

"Gata cu protestele!
Astăzi mergem cu autobuzul


După o discuție care a durat mai bine de patru ore, sindicaliștii de la Transurb au semnat, totuși, un protocol cu Primăria. „Mergem la sediu ca să lămurim oamenii, să iasă mâine pe traseu”, ne-a declarat, monosilabic, liderul sindicatului șoferilor Transurb, Dumitru Lungu.

„În proporție de 95 la sută, șoferii sunt de acord cu reluarea lucrului, pentru că nimănui nu îi convine să facă grevă. Ne cerem scuze gălățenilor pentru neplăceri”, ne-a declarat și Horațiu Ghirlande, membru al Sindicatului Șoferilor.

Protocolul semnat între sindicaliști și reprezentanții Primăriei consfințește oferta salarială expusă, ieri, de viceprimarul Ciumacenco, precum și realizarea unor investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

În plus, s-a mai stabilit ca, de pe 8 februarie, Ghiță Paraschiv să revină la conducerea Autobazei nr. 1, să se desființeze „norma” de amenzi pentru controlori, iar din martie, pensionarii să nu mai lucreze la Transurb.

În finalul protocolului scrie că „participanții nu vor suporta consecințe de orice natură din partea conducerii, în condițiile reluării imediate a lucrului”. Așadar, este puțin probabil ca astăzi să nu circule autobuzele.
"

Al doilea articol, apartinand tot cotidianului "Viata Libera", editia din 03.01.2010. Link-ul: http://www.viata-libera.ro/articol-A_doua_zi_de_greva_in_transportul_public___2.html

Pană generală la autobuze
A doua zi de grevă în transportul public


Pentru a doua zi consecutiv, ieri, gălățenii au așteptat degeaba autobuzele în stațiile Transurb. Până la urmă, fie că au auzit de la alții, prin stații, fie că s-au plictisit de atâta așteptare, oamenii s-au urcat în microbuze ori în taxiuri. Și așa au ajuns acolo unde aveau treabă, însă plătind ceva mai mulți bani pentru asta.

În timp ce gălățenii au înghețat în stațiile de autobuz, reprezentanții Primăriei au continuat seria negocierilor cu sindicaliștii. Și totuși, nimeni nu a pus în discuție alte câteva subiecte legate de acest caz.

De pildă, nimeni nu a vorbit de legalitatea sau nu a unei greve spontane, cine răspunde în acest caz pentru prejudiciile aduse călătorilor (de pildă, ale gălățenilor care au plătit pentru abonamente!), dar și cine anume din cadrul Primăriei ar fi trebuit să transmită din timp administrației locale problemele celor de la Transurb, astfel încât să nu se ajungă la grevă?

Asta, ca să nu mai vorbim de faptul că Primăria nu a găsit soluții, măcar de moment, pentru asigurarea transportului în zonele periferice ale Galațiului, precum cartierul ANL Dimitrie Cantemir, unde nu circulă microbuzele, ci doar autobuzele…

Grevă la stat, bucuria privaților!

Ieri, în una din stațiile Transurb din oraș (din centru), câțiva gălățeni așteptau. Ce?

„Microbuzul, că autobuzele nu circulă, știu și eu asta, am citit în ziar. Noi mergem în general cu autobuzul, avem abonamente. Am dat 450.000 de lei vechi pentru o lună, că-s elev…”, ne-a răspuns un tânăr.

Alături de grupul de elevi, Elena Stan, pensionară: „Sigur că mă afectează, păi deja am dat 20.000 de lei vechi, pe două drumuri cu maxi-taxi… Eu vin de la laboratorul de analize…”.

„Dacă mergeam cu autobuzul, nu plăteam deloc, că am 72 de ani și mă lasă să circul gratuit… Despre greva lor, ce părere să am? Să le dea Primăria salarii, că și ei sunt oameni”.

„Doar Primăria îi poate ajuta, că noi… doar ne enervăm și … ne crește tensiunea!”.

Și doamna Elvira Petrea, cu nepoțica de mână, ne-a spus că „…merg la Parc CFR, cu maxi taxi… Normal că mă afectează. Dar, pe de altă parte, probabil au și ei, șoferii, dreptate, își cer și ei drepturile… sunt și ei oameni, nu?”.

Primarul: „Probabil după-amiază vor relua lucrul…”

Întrebat ce părere are despre situația de la Transurb, primarul Dumitru Nicolae a declarat, ieri, că „…eu am niște reclamații ale oamenilor de acolo, voi trimite comisia de anchetă acolo… de situație se ocupă viceprimarul Ciumacenco și city-managerul Florin Popa”.

„Probabil în marți după-amiază vor relua lucrul. Ce trebuie să rețineți este că bătaia e mult mai lungă: în câteva săptămâni începe licitația pentru noi trasee ale microbuzelor, credeți că nu are legătură?”.

„Când s-a mai întâmplat acest lucru? În urmă cu cinci ani, când și atunci se licitau traseele și ce greve aveam atunci… unii se ajută pe ceilalți”.

Pe de altă parte, Dumitru Nicolae a declarat că, în zilele următoare, la Transurb va avea loc un audit realizat de o comisie din cadrul Primăriei, iar în urma verificărilor se vor lua măsurile care se impun.

Primarul a confirmat și că, într-adevăr, Primăria trebuia informată de problemele de la Transurb de către city-managerul municipiului Galați, Florin Popa, cel care prin contract are în atribuții și monitorizarea activității societăților de interes local.

Lucru care s-a și întâmplat, a adăugat primarul. Care însă nu a explicat și de ce Primăria nu a intervenit din timp în aplanarea conflictului, dacă se știa dinainte că șoferii mocnesc a grevă?

„După mine, orice litigiu trebuie lămurit cu răbdare și cu calm. La Transurb sunt aceleași probleme de 20, 40 de ani…”, a spus primarul.

Acesta a mai precizat că: „cine nu muncește, nu primește bani și îi vom sancționa pe capii greviștilor”.

Primăria promite creștere salarială și condiții mai bune de muncă

Tot ieri la prânz, viceprimarul municipiului Galați, Nicușor Ciumacenco, s-a întâlnit cu o numeroasă delegație a sindicaliștilor de la Transurb. Înainte de a începe discuțiile cu aceștia, vicele a prezentat, pe scurt, oferta administrației:

„După o analiză serioasă cu cei din Primărie, s-a ajuns la concluzia că se pot rezolva aproape toate revendicările angajaților de la Transurb, inclusiv cele legate de condițiile grele de muncă”.

„Astfel, se vor găsi soluții financiare pentru plata acelor creșteri a salariilor, cu 2 la sută, aferente lunilor septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie”.

„Sunt aproape convins că vom reuși și indexarea salariilor cu rata inflației, de 5,52 la sută, în acest an. Am găsit ca soluție și realizarea anumitor investiții în infrastructură pentru a îmbunătăți condițiile de muncă”.

„În mod normal, dacă sindicaliștii acceptă această ofertă, ar trebui să se stingă conflictul de muncă”.

„Din câte am înțeles, va urma la Transurb realizare unui audit, de o comisie a Primăriei, pentru a se vedea dacă se verifică sau nu plângerile”.

„După aceea se va lua o decizie… oricum, Consiliul Local va trebui să hotărască acest lucru”, a mai spus viceprimarul Nicușor Ciumacenco despre problemele conducerii, pregătindu-se să intre la ora 12.00, la o întrunire, cu sindicaliștii de la Transurb, ședință care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ore.


Al treilea articol pe care il postez apartine tot cotidianului mentionat anterior. Link-ul: http://www.viata-libera.ro/articol-Directoarea_Transurb_„Greva_este_ilegala”__2.html

"Reacție oficială
Directoarea Transurb: „Greva este ilegală!”


* Într-o zi în care autobuzele nu ies pe trasee, societatea locală pierde aproximativ 50.000 de lei *

„Am participat, dimineață, la discuția cu viceprimarul, city-managerul și directoarea economică a Primăriei. Am discutat și despre posibilitatea demarării unor investiții care să conducă la îmbunătățirea condițiilor de muncă dar și la posibilitatea acordării acelor măriri de salariu”.

„Este vorba despre creșterea salarială cu 2 la sută, aferentă lunilor septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2009, pentru acei angajați care au salarii de până în 1.000 de lei”.

„Pentru a putea face această recorelare, avem promisiunea că Primăria ne va aloca în luna februarie un plus la subvenție de 1,3 miliarde lei vechi”, ne-a declarat, ieri, directoarea Transurb, Genica Totolici (FOTO).

Potrivit acesteia, încă din noiembrie 2008 există un studiu de fezabilitate privind construcția unei noi hale de reparații, obiectiv pentru care ar fi nevoie de șase milioane lei, bani care până acum nu au fost disponibili!

„Salariile restante au fost date ieri, iar în această dimineață s-au dat și tichetele de masă, dar nu acestea au fost problemele pentru care s-a făcut greva…”.

„Despre demisia mea, îmi mențin punctul de vedere, că demisia mea nu va rezolva problema Transurb”, ne-a declarat Genica Totolici. În momentul în care discutam, directoarea tocmai verifica câteva plângeri ale cetățenilor cu privire la indisciplina șoferilor Transurb – limbaj, comportament, nerespectarea traseului…

„Greva este ilegală și ar trebui să răspundă toți cei care au participat la ea. Conform legii, sindicaliștii trebuiau să facă o listă de revendicări, să discute cu conducerea, dacă nu se ajungea la nici un consens, puteau declanșa conflictul de muncă”.

„Sunt niște pași legali pe care sindicaliștii nu i-au respectat”, a mai precizat Genica Totolici.

Cât privește despăgubirea clienților Transurb care au plătit abonamente, „…probabil că îi vom chema la casieriile noastre pentru a le prelungi abonamentele cu câte zile va dura greva”, a spus directoarea, precizând că o zi de grevă la Transurb înseamnă pierderi de circa 50.000 de lei.
"

Al patrulea articol pe aceasta tema apartine cotidianului "Monitorul de Galati", editia din 03.01.2010. Link-ul: http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=2

"Șoferii de la Transurb ies azi pe traseu

Primarul Nicolae apreciază că protestul spontan al șoferilor este o lucrătură care se potrivește foarte tare cu apropierea licitațiilor traseelor. Edilul a precizat: „Dumneavoastră (jurnaliștii n. r.) trebuie să vă gândiți că bătaia e mult mai lungă, în câteva săptămâni începe licitația pentru trasee. Unii se ajută pe alții”. Nicolae consideră că lucrurile s-au desfășurat după același scenariu ca în urmă cu cinci ani, cu ocazia stabilirii traseelor pentru transportul comun privat. Primarul consideră că oamenii au așteptat o perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic pentru a forța mâna autorităților.

Protestul pune pe tapet și schimbarea conducerii de la Transurb. Edilul ne-a declarat că oamenii ar fi reclamat faptul că directoarea Genica Totolici le vorbește urât, deși de când e director, nu au avut a se plânge de limbajul acesteia. La asemenea argument, Nicolae a pasat motanul în curtea politică - „știți și voi cum s-au făcut numirile: când au propus un nume, cu toții au ridicat mâinile. O să hotărască în ședință consilierii”.

Va plăti cineva?!

Ce am fi făcut dacă orașul ar fi avut doar transport public municipal, iar cel privat ar fi lipsit? Nicolae a apreciat că în orașul nostru este nevoie de ambele variante de transport. Edilul a precizat că vor fi acceptate mai multe microbuze decât cele anunțate inițial, „chiar dacă unii se vor supăra”.

În ceea ce privește această grevă declanșat㠄spontan, lăsând gălățenii în plină iarnă să meargă cu ce s-o nimeri, Nicolae a declarat că șoferilor le vor fi tăiate de la plata salariilor orele în care nu au lucrat, iar liderii protestatarilor vor suporta consecințele. Nicolae își face și autocritica: „Singura mea imputație pe care mi-o fac este că nu am luat 100 de autobuze”.

Muncipalitatea a găsit niscaiva soluții

Viceprimarul Nicușor Ciumacenco, pe capul căruia pare să fi căzut și soluționarea acestei dandanale, a precizat ieri că ar fi găsit soluții la majoritatea revendicărilor sindicaliștilor. Ciumacenco a precizat: „Sunt aproape sigur că vom găsi soluții pentru indexarea salariului cu inflația. Aștept liderii de sindicat. Dacă ei acceptă ce le oferim, ar trebui să se oprească conflictul”.

Viceprimarul Ciumacenco a precizat că va avea loc un audit intern la Transurb pentru a se constata temeinicia reclamațiilor șoferilor. Dacă nemulțumirile acestora se vor proba, atunci consilierii vor decide într-o ședință schimbarea conducerii instituției.

Totolici plătește pentru Durbacă?

În ediția anterioară a ziarului nostru redam recunoașterea susținerii candidaturii la prezidențiale a lui Traian Băsescu de către Eugen Durbacă. Concomitent, liderul conservatorilor locali a negat intenția ruperii alianței PSDAPC la Galați. Cu toate acestea, se zvonește că tot tămbălăul este motivat de intenția schimbării din funcție a Genicăi Totolici, unul dintre oamenii importanți ai organizației PC. Primarul Nicolae însuși a făcut trimitere la declarațiile lui Durbacă date în media locală și a comentat: „Acum o lună-două avea alte poziții. Acum zice că nu se dezlipește de PSD”.

Cererile sindicaliștilor, rezolvate parțial

Reprezentanții sindicatelor de la Transurb s-au întâlnit ieri după-amiază cu primarul Dumitru Nicolae, cu cei doi viceprimari, Nicușor Ciumacenco și Mircea Răzvan Cristea, dar și cu city-managerul Primăriei, Florin Popa, subiectul întrevederii fiind doleanțele angajaților societății de transport public local. Discuțiile care au avut loc timp de câteva ore s-au terminat cu o serie de promisiuni din partea celor care conduc municipalitatea în ograda căreia se află Transurb. „Tichetele de masă, care nu ne-au fost acordate de mai bine de o lună, s-a reușit să fie date azi (n. r. ieri). În ceea ce privește solicitarea sindicatelor de a fi majorate salariile mai mici de 10 milioane de lei vechi cu 2%, lucru care era convenit în protocolul pe care l-am semnat anul trecut cu conducerea Transurb, s-a stabilit să se calculeze un procent de 2% din fondul de salarii al Transurb, iar din banii respectivi să fie achitate retroactiv sumele reprezentând majorările salariale, banii urmând să fie dați salariaților care îndeplinesc această condiție. Asigurarea privitoare la aplicarea majorării salariale ne-a fost dată de domnul primar Dumitru Nicolae”, ne-a declarat liderul Sindicatului Liber al angajaților de la Transurb, George Preda.

În ceea ce privește demiterea conducerii Transurb, în frunte cu directorul general Genica Totolici, liderul de sindicat ne-a declarat că sindicaliștii au fost informați că reprezentanții Primăriei nu pot lua imediat o asemenea decizie, trebuind parcursă o întreagă procedură, iar o decizie trebuie să fie luată de către Consiliul Local. „Ni s-a spus de către domnul primar Dumitru Nicolae că va fi analizată activitatea conducerii Transurb și în acest scop vor fi efectuate o serie de controale în următoarele zile. Cât despre reducerea de personal, și aici mă refer la cel TESA, reprezentanții Primăriei au spus că vor face o analiză, inclusiv a posturilor existente în organigrama societății, pentru a se vedea ce trebuie făcut”, ne-a mai spus liderul de sindicat.

Vor reintra azi pe trasee

După terminarea întâlnirii cu reprezentanții Primăriei, care s-a finalizat cu semnarea unui protocol între cele două părți, sindicaliștii s-au dus ieri după-amiază, în jurul orelor 16.30, în mijlocul oamenilor pentru a le spune rezultatul discuțiilor purtate. Faptul că o parte dintre cereri le-a fost soluționată, cel puțin teroretic, nu i-a mulțumit pe unii dintre salariați, care au refuzat să înceapă lucrul pentru a doua zi consecutiv, oamenii cerând în continuare demiterea conducerii Transurb. După ce au ascultat ce au avut de spus liderii de sindicat, șoferii au decis totuși să reintre pe trasee începând de azi dimineață"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 03 Feb 2010 11:29:02    Titlul subiectului: 123197

Pe timpul grevei de la Transurb, tramvaiele au functionat, atat cele pentru Conventii cat si cele desemnate pentru regimul local de transport. In alta ordine de idei, "sectorul tramvaie" si-a facut datoria fata de calatori (si) pe timpul grevei. Aveti mai jos patru fotografii pe care le-am realizat ieri, ultima zi de protest a Transurb-ului; primele trei fotografii au fost realizate in zona cartierului Micro 20 iar a patra a fost realizata in cartierul Micro 17.


IMG_1300.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  206.83 kb
 Vizualizat:  de 12461 ori

IMG_1300.JPG



IMG_1301.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  257.32 kb
 Vizualizat:  de 12461 ori

IMG_1301.JPG



IMG_1305.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  262.85 kb
 Vizualizat:  de 12461 ori

IMG_1305.JPG



IMG_1310.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  158.33 kb
 Vizualizat:  de 12461 ori

IMG_1310.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 03 Feb 2010 22:12:53    Titlul subiectului: 123228

Sa vedem acum un articol privitor la greva si rezultatele acesteia realizat de cotidianul local "Adevarul de seara", editia din 03.01.2010;
In al doilea articol, apartinand aceeluiasi cotidian se trateaza o problema care in ultima vreme a cam dat galatenilor de furca: gheata formata in statiile de autobuz cat si nametii intocmiti de utilajele de deszapezire ale Primariei si uitati prin capetele refugiilor (si nu numai). E drept ca daca nerabdarea iti alimenteaza starea de curiozitate, te poti urca pe un astfel de namete si sa privesti tocmai hat, in zare dupa mijloacele de transport... Dar sa lasam alpinismul urban pe seama celor "rosi" de adrenalina, nu?



IMG_1316.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  420.08 kb
 Vizualizat:  de 12425 ori

IMG_1316.jpg



IMG_1318.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  301.78 kb
 Vizualizat:  de 12417 ori

IMG_1318.JPG




Ultima modificare efectuată de către AmiralAOV la Joi 04 Feb 2010 00:33:38, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 04 Feb 2010 00:19:04    Titlul subiectului: 123238

Greva s-a incheiat insa rezultatele au scos la iveala lipsa de comunicare si totodata de interes care guverneaza prin Primarie si C.L. Greva se putea evita daca doleantele oamenilor, de astfel justificate, ar fi fost respectate. Dar nu, s-a preferat lalaiala politica, impinsa pana la ultimul strop care a umplut paharul cu amaraciune. Suntem oameni, ar trebui sa ne pese... nu insa si la Galati, unde trebuie sa protestezi ca sa-ti aperi interesele si sa castigi ceea ce de fapt este al tau, acordat prin lege dar uitat de cei responsabili. Halal conducere mai avem la carma orasului! Sa vedem ce mai urmeaza... Vorbea primarul ca ii pare rau ca nu a mai adus 100 de autobuze?! Hai s-o lasam balta... De ani de zile ne tot chinuim si ne tot balacim prin birocratie... Teancuri de acte si plimbari pline de importanta cu dosarul la sub brat pe coridoarele Primariei, Prefecturii, si pe la sediile conexe... Se vede, dragi edili, cat de mult sprijiniti transportul urban si cat de multa seriozitate acordati...
Articolul de mai jos apartine cotidianului local "Monitorul de Galati", editia din 04.02.2010. Link-ul este: http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=9

"Protestele de la Transurb și Muzical, generate și de indiferența autorităților

Protestul spontan al șoferilor de la Transurb, în urma căruia autobuzele au fost trase pe dreapta timp de 2 zile, precum și greva foamei declanșată acum o săptămână de 5 angajați ai Teatrului Muzical au scos la iveală un fapt îngrijorător, și anume că problemele existente nu au fost cunoscute la timp de către conducerea Primăriei Galați. Situația de la Transurb este un exemplu grăitor în ceea ce privește modul în care nemulțumirile angajaților ajung la urechea reprezentanților de frunte ai Primăriei, care ar fi trebuit, cel puțin teoretic, să cunoască problemele existente și să ia măsuri pentru ca nemulțumirile angajaților să nu dea în clocot. În cadrul conferinței de presă susținute ieri, viceprimarul Galațiului, social-democratul Nicușor Ciumacenco, a discutat în mod deschis despre situația existentă la Transurb, lucru care nu poate fi decât de apreciat. Rămâne de văzut dacă deschiderea viceprimarului Ciumacenco față de rezolvarea situației, precum și promisiunile pe care le-a făcut - se va face un audit intern privind activitatea societății și modul în care a fost condusă societatea, audit în urma căruia se vor lua măsuri - nu vor rămâne doar la stadiu de simple declarații și de intenții, lăudabile de altfel. În debutul conferinței de presă viceprimarul Galațiului a prezentat conținutul protocolului care a fost semnat marți seara între reprezentanții Primăriei și reprezentanții sindicatelor de la Transurb.

„În urma analizei sesizărilor făcute de reprezentanții Sindicatului Șoferilor Transurb Galați și Sindicatului Liber Transurb Galați, între aceștia și Primăria Galați a fost încheiat, marți seară, un protocol care cuprinde 8 puncte. Astfel, s-a stabilit convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație în data de 5 februarie, pentru a se propune o nouă organigramă și un nou stat de funcții care să asigure încadrarea în fondul de salarii aferent anului 2010. Toți angajații cu un salariu mai mic de 1.000 de lei vor primi procentul de 2% din fondul de salarii în cursul lunii februarie. Fondul de salarii va crește cu 4,74 % și se va urmări ca angajații încadrați în funcții similare să aibă salarii apropiate. Începând cu data de 1 martie, conducerea va reduce personalul angajat care cumulează pensia cu salariul, și aici este vorba de o persoană. În cursul acestui an va fi introdusă, ca obiect de investiții, construcția unui nou atelier de reparații și întreținere. Salariații din Corpul de Control nu vor mai avea normă de amenzi”, a explicat viceprimarul Ciumacenco.

Lanțul slăbiciunilor

Viceprimarul Galațiului a recunoscut că a aflat de la sindicaliștii de la Transurb despre protestul spontan chiar în dimineața în care șoferii au tras autobuzele pe dreapta, acesta susținând că nu cunoștea problemele existente în cadrul societății și nici nemulțumirile oamenilor. Asta în condițiile în care Primăria Galați are un city manager, Florin Popa, care are printre atribuții și coordonarea activității societăților din subordinea Primăriei, printre care se află și Transurb, una dintre sarcinile acestuia fiind aceea de a menține legătura dintre municipalitate și conducerea societăților respective. „Eu nu am știut că nu a fost respectată prevederea din Contractul Colectiv de Muncă și anume aceea de majorare cu 2% a salariilor mai mici de 10 milioane de lei vechi începând cu luna septembrie. Nu mi s-a părut în regulă nici decizia luată de conducerea Transurb, care nu știu dacă a fost aprobată de Consiliul de Administrație, prin care salariații aveau normă de amenzi, și anume 20 pe zi”, a spus Ciumacenco. Întrebat dacă este normal ca city managerul să nu fi cunoscut problemele existente la Transurb, viceprimarul Ciumacenco a spus că Florin Popa nu a fost informat de către conducerea societății în privința nemulțumirilor existente. „Nu mi se pare normală nici reacția liderilor de sindicat. Ar fi fost bine dacă aceștia ar fi venit la Primărie să spună ce probleme sunt și să vedem cum putem rezolva situația. Vreau însă să îi atenționez în mod colegial pe toți directorii societăților din subordinea Consiliului Local că dacă nu își vor face treaba și nu vor eficientiza activitatea se vor lua măsuri, adică îi vom schimba”, a mai spus viceprimarul Ciumacenco. Se pare că unele nemulțumiri existente în rândul salariaților de la Transurb, și aici ne referim la întârzierea de o lună în acordarea bonurilor de masă, precum și neacordarea majorării de 2%, au fost o necunoscută și pentru membrii Consiliului de Administrație al societății, indiferent ce partid politic reprezintă. Cât despre rolul și eficiența Consiliului de Administrație de la Transurb, aici s-ar putea ridica unele semne de întrebare dacă ținem cont de declarațiile făcute de viceprimarul Ciumacenco. „A fost întocmită o nouă organigramă de activitate a societății, care a fost aprobată de către Consiliul de Administrație, și care urma să fie aprobată de către Consiliul Local. Ne-am uitat marți pe această organigramă și după ce am studiat-o s-a decis să fie refăcută”, a spus viceprimarul Galațiului. Acesta a prezentat și câteva episoade din experiența sa de 2 ani ca membru al CA de la Transurb, post pe care l-a părăsit în vara anului 2008. „Nu pot spune că întotdeauna se știa ce se aproba. Ni se dădeau documentele chiar în ziua în care avea loc ședința, ceea ce nu era normal. Eu la un moment dat am refuzat să mai particip la ședința de CA deoarece nu ni se dădeau documentele așa cum ar fi trebuit, cu 5 zile înainte, deși am cerut acest lucru”, a mai declarat Ciumacenco. Acesta a dat asigurări că situația existentă la Transurb va fi analizată la sânge și dacă e cazul se vor lua măsuri.

Cât despre angajările făcute pe criterii politice, un alt motiv de nemulțumire a oamenilor, subiect care a făcut obiectul unei analize care a rămas doar la stadiul de analiză, viceprimarul Galațiului a afirmat că va fi făcută o nouă analiză și că vor fi luate măsuri dacă este cazul. „Din discuțiile pe care le-am purtat în ultimele zile a reieșit că pentru lucrurile bune care s-au întâmplat la Transurb este meritul conducerii societății, iar pentru nerealizările sau problemele existente sunt vinovate Primăria și Consiliul Local, ceea ce nu mi se pare în regulă”, a mai spus Ciumacenco. Cât despre legalitatea acțiunii declanșate de șoferii Transurb, care a avut consecințe neplăcute pentru gălățeni și a produs pierderi societății, viceprimarul Galațiului susține că a fost un protest spontan deci legal nu pot fi luate măsuri împotriva salariaților. „În protocol s-a prevăzut că nu vor fi luate măsuri împotriva salariaților. Se va face un audit intern, se va stabili cine este vinovat pentru situația creată și dacă este cazul vor fi luate măsuri”, a mai spus Ciumacenco.
"

Sa vedem si raspunsurile oferite in cotidianul local "Viata Libera", editia din 04.02.2010 privitoare la greva Transurb-ului. Iata ca se confirma din nou lipsa de comunicare cat si indiferenta. Plutim in deriva si nici macar nu stim... Rusinos. Link-ul este: http://www.viata-libera.ro/articol-_Dupa_greva_Transurb_multi_viteji_se-arata___2.html

"Din ciclul „dacă doriți să revedeți”
După greva Transurb, mulți viteji se-arată!


Deși s-a terminat într-un timp relativ scurt (două zile) și cu oarecari câștiguri, cel puțin cele financiare, căci nu vorbim de schimbarea conducerii (solicitare care sună mai degrabă a orgolii politice, având în vedere că vorbim de aceeași directoare care se află acolo de aproape 5 ani!), greva angajaților Transurb n-a înregistrat vreun succes sindical și nu s-a oprit ca urmare a dialogului real dintre administrație și societatea locală, aflată în subordine.

Sindicaliștii au dovedit că nu au nicio putere asupra angajaților, de vreme ce aceștia au protestat „spontan”, fără să se gândească că în lupta sindicală există niște pași legali ce trebuie parcurși – negociere, declanșarea conflictului de muncă, grevă de avertisment etc - , iar în lipsa acestora, liderii de sindicat pot fi trași serios la răspundere.

Pe de altă parte, nu poate fi considerat vreun succes nici din partea Primăriei, care susține în continuare că habar nu avea că la Transurb sunt atâtea probleme, în condițiile în care există un city-manager, special plătit pentru a constitui o interfață între societățile de interes local și administrația orașului.

În plus, Transurb, ca orice societate de interes local din Galați, are un Consiliu de Administrație din care fac parte persoane numite și susținute de fiecare grup politic din Consiliului Local.

Așadar, acești membri CA ar fi putut măcar ei să informeze, pe la partidele care i-au susținut, despre problemele de la societate! Că banii pentru ședințe i-au luat.

În schimb, în locul unor astfel de discuții, toată lumea tace, sindicaliștii, de teama unor repercursiuni, Primăria, fericită că greva nu s-a prelungit mai mult, iar conducerea societății, îngrijorată de perspectiva auditului intern.

Nimeni însă nu se gândește că democrația asta are și niște reguli; de pildă, dacă ești plătit să monitorizezi activitatea unei societăți de interes local, atunci ești obligat să informezi despre problemele societății.

Sau, dacă ești ales să reprezinți interesele salariaților, atunci te lupți, pe căi legale, să le aperi drepturile. A, și nu uităm ceva: greva de la Transurb, în lipsa oricăror sancțiuni, ar putea constitui un nefericit precedent pentru orice societate de interes local din Galați.

Iar dacă mâine o societate va refuza să livreze apă potabilă, alta, căldura și alta, să mai ridice gunoiul, să nu vă mire! Tocmai s-a demonstrat că astfel de lucruri se pot întâmpla, fără ca cineva să fie tras la răspundere!

Primăria susține că nu a știut că e așa de rău la Transurb!

Părerile de mai sus nu sunt împărtășite de viceprimarul municipiului Galați, Nicușor Ciumacenco, care în conferința de presă de ieri, a spus:

„Este pentru ultima oară când mai tolerăm o astfel de reacție din partea sindicaliștilor, nu este normal ca la orice nemulțumire să se iasă în stradă. Puteau veni la Primărie să discute problemele”.

Viceprimarul spune că, deși se bănuia că există probleme în societate, niciodată nu și-a imaginat că aceste probleme sunt așa de grave.

„Cred că în perioada imediat următoare ar trebui ca fiecare societate de interes local din oraș să aibă câte un audit intern, pentru a vedea clar care este situația acolo”.

Inclusiv teatrele, adică și Teatrul Muzical, unde săptămâna trecută cinci angajați intraseră în greva foamei în semn de protest față de deciziile directorului Florin Melinte.

Revenind la Transurb, viceprimarul Nicușor Ciumacenco a recunoscut, cu jumătate de gură, că situația de acolo ar fi trebuit adusă la cunoștința primăriei de către city-managerul Florin Popa.

„Dar eu nu răspund în numele lui, așa că nu mă întrebați pe mine. Acum, fără să-i iau apărarea, să știți că este greu ca un om să supravegheze activitatea tuturor societăților de interes local”, a mai spus vicele.

Desigur, așteptăm, zilele următoare, când își va face timp, și opinia city- managerului Florin Popa.

Cine ar mai fi trebuit să răspundă?

În condițiile în care city-managerul a fost depășit de situație, ar mai fi fost o posibilitate: ca primarul sau viceprimarul Ciumacenco, ambii membri PSD, să afle problemele de la Transurb de la reprezentantul PSD în CA-ul societății, Ionela Dumitru.

„După fiecare ședință CA, membrii noștri aduc la cunoștință conducerii ce s-a discutat: ori primarului, ori city-managerului”, confirmă Ciumacenco.

Dacă s-a și întâmplat asta, vicele nu spune, însă, logic, ce primar sau city-manager ar fi ținut sub preș o astfel de situație tensionată, dacă ar fi cunoscut-o?

„Vreți să vă spun ceva? Și eu am fost membru în CA la Transurb în 2006, 2007 și puțin din 2008, până la alegeri. La acele ședințe nu se discutau niciodată lucruri cu adevărat importante niciodată, n-am știut, sincer, care e situația acelei societăți...”, a explicat, cu o sinceritate dezarmantă, viceprimarul Ciumacenco.

Acesta a recunoscut și că pe toată perioada cât a fost membru CA nu a știut nici măcar care sunt condițiile de muncă ale angajaților Transurb și că halul în care lucrează șoferii l-a văzut abia luni, când a trebuit să stea de vorbă cu protestatarii, la autobaza de pe Coșbuc!

Dar astfel de situații nu se vor mai repeta pe viitor, a promis vicele, spunând că personal se va ocupa de punerea în regulă a problemelor de la Transurb. Începutul va fi chiar mâine, când este programată ședința CA, în cadrul căreia se va discuta pe viitoarea organigramă a societății.

Avertisment clar pentru cei care nu se țin de treabă

„Să știți că din discuțiile pe care le-am avut în ultimele două zile am constatat cu tristețe că tot ce e bun în acea societate este meritul conducerii, iar ce e rău, e din vina Primăriei și Consiliului Local”.

„Lucrurile nu stau chiar așa și un bun manager știe să își promoveze interesele ca societate în CL, așa încât lucrurile să meargă bine acolo. Nu e normal să aflu de grevă în ziua respectivă și să aflu asta de la liderii de sindicat!”, a concluzionat viceprimarul, cerându-și scuze gălățenilor pentru inconvenientele din ultimele zile.

În final, Ciumacenco a lansat și un avertisment către toți șefii societăților și instituțiilor aflate în subordinea CL:

„Dacă lucrurile nu merg bine și nu își eficientizează activitatea, oricare din ei sunt în pericol, indiferent de culoarea politică. Noi încercăm să nu stricăm imaginea administrației și alții, care sunt în subordinea noastră, fac acest lucru cu succes și chiar nu e în regulă!”.


Fotografia postata mai jos apartine cotidianului "Viata Libera":



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  34.83 kb
 Vizualizat:  de 12407 ori

1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 08 Feb 2010 18:02:24    Titlul subiectului: 123407

Ninge din nou la Galati si ma intreb daca in ultimele decenii am avut vreodata parte de atata ninsoare... De aceasta data oamenii nu s-au mai aratat nemultumiti de valurile de zapada care astazi s-au asternut peste oras, si in mare parte, s-a putut circula in conditii multumitoare. Responsabilii cu deszapezirea au facut ceva antrenamente in ultimele trei luni... Se pare ca le-a prins bine atat lor (fiindca au intervenit inca din prima jumatate de ora de cand a inceput ninsoarea) cat si noua, trecatorilor (fiindca ne-am putut deplasa fara prea mari impedimente).
Se pare ca interventiile din zilele trecute in statiile pentru calatori a prins bine; cei care astazi doreau sa calatoreasca cu mijloacele de transport in comun n-au trebuit sa escaladeze nametii stransi langa borduri, asa cum se intampla in cursul saptamanilor trecute (foto 1). Totusi, nameti au mai ramas... Nu in locurile de acces ci undeva in afara acestora (dar tot in statii), pentru a nu uita prea repede ce iarna bogata am avut si... inca mai avem (foto 2).
Dupa cum spuneam, echipajele de deszapezire erau astazi prezente prin tot orasul. E drept ca s-a intervenit mai mult pe arterele principale insa si pe o parte din cele secundare, unde s-a aruncat nisip si sare pentru a se evita formarea ghetusului. Pe strada Brailei, la orele diminetii lucrau 4 tractoare cu lama (foto 3 si 4). Acestea se deplasau pe toate cele trei benzi de circulatie (tur si mai apoi retur) reusind astfel sa asigure fluidizarea traficului (la primele ninsori s-au deszapezit doua dintre cele trei benzi de circulatie, fapt ce s-a facut simtit in special la orele de varf...). Cu toate acestea, in spatele lor s-a cumulat o coloana substantiala de vehciule... (Foto 5 si 6). Muncitorii au continuat sa elibereze bordurile de ghetarii acumulati in urma ninsorilor anterioare (foto 7). Si ei erau la datorie, am descoperit mai multe "detasamente" de lucru, doua pe Brailei, unul mai... "amplu" pe Domneasca.



1.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  204.21 kb
 Vizualizat:  de 12327 ori

1.JPG



2.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  180.36 kb
 Vizualizat:  de 12327 ori

2.JPG



3.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  256.11 kb
 Vizualizat:  de 12327 ori

3.JPG



4.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  258.14 kb
 Vizualizat:  de 12327 ori

4.JPG



5.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  234.68 kb
 Vizualizat:  de 12327 ori

5.JPG



6.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  265.94 kb
 Vizualizat:  de 12327 ori

6.JPG



7.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  222.82 kb
 Vizualizat:  de 12327 ori

7.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 08 Feb 2010 20:46:22    Titlul subiectului: 123412

In privinta programului de lucru al mijloacelor de transport in comun putem spune ca nu a suferit intarzieri semnificative. Au fost cateva exceptii la traseul 11 insa spre pranz lucrurile pareau sa fi revenit la normalitate. La 102 au fost impinse majoritatea MAZ-urilor iar la celelalte trasee s-a apelat la rezerve, in special la orele de varf.
Sa vedem si cateva poze din trafic:



1.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  231.42 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

1.JPG



2.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  266.02 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

2.JPG



3.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  305.71 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

3.JPG



4.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  166.17 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

4.JPG



5.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  246.94 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

5.JPG



6.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  253.16 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

6.JPG



7.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  262.87 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

7.JPG



8.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  291.33 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

8.JPG



9.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  282.55 kb
 Vizualizat:  de 12310 ori

9.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 09 Feb 2010 10:15:04    Titlul subiectului: 123430

Sa vedem si un articol despre situatia actuala din oras, publicat in cotidianul "Viata Libera", editia din 09.02.2010. Link-ul este: http://www.viata-libera.ro/articol-Orasul_din_nou_alb__2.html

"Deszăpezire și nămeți
Orașul, din nou alb


Potrivit declarațiilor purtătoarei de cuvânt a Primăriei Galați, Nicoleta Manole, acțiunea de deszăpezire a străzilor din municipiu a început luni, de la ora 10.

„Se acționează cu 10 tractoare cu lamă și perii și o autosărăriță, utilajele aparținând serviciului Ecosal și societății RER. Acțiunea de deszăpezire vizează 50 de străzi”.

„Nu s-au înregistrat probleme deosebite, excepție făcând autovehiculele de mare tonaj, trase pe dreapta, care împiedică deszăpezirea pe zonele spre ieșire din oraș”, a declarat Nicoleta Manole.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Primăriei a reamintit și de obligația cetățenilor de a degaja trotuarele de zăpadă, în fața imobilelor în care locuiesc sau unde muncesc. Lucru pe care deja unii gălățeni l-au învățat.

În rest, ieri, imaginile din oraș erau cele cu care deja ne-am obișnuit: oameni așteptând în zăpadă, în stațiile Transurb, mijloacele de transport, mașinile, bară la bară, din cauza șoferilor super-atenți ca nu cumva să derapeze și, desigur, aceleași lucrări ISPA, „înghețate” la propriu și la figurat încă din decembrie 2009.
"

Pozele postate mai jos apartin cotidianului "Viata Libera":



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  25.08 kb
 Vizualizat:  de 12288 ori

1.jpg



2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  21.35 kb
 Vizualizat:  de 12288 ori

2.jpg



3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  30.99 kb
 Vizualizat:  de 12288 ori

3.jpg



4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  21.19 kb
 Vizualizat:  de 12288 ori

4.jpg



5.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  26.33 kb
 Vizualizat:  de 12288 ori

5.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 09 Feb 2010 10:47:39    Titlul subiectului: 123432

Sa vedem acum, un articol apartinand cotidianului "Viata Libera", editia din 09.02.2010, cu privire la rezultatele grevei de saptamana trecuta. Ceva concedieri, ceva organizari interne si ceva persoane vizate pentru greva considerata ilegala datorita faptului ca nu s-au organizat toti pasii necesari... Link-ul este: http://www.viata-libera.ro/articol-Disponibilizari_si_proces_la_Tribunal_dupa_greva_de_la_Transurb_2.html

"Rezultatele unei… „greve spontane”
Disponibilizări și proces la Tribunal, după greva de la Transurb


* După ce, săptămâna trecută, șoferii au refuzat să mai iasă pe trasee, acum se discută organigrama și bugetul suplimentat * Societatea i-a dat în judecată pe protestatari *

La o săptămână după ce când șoferii de la Transurb au refuzat să mai iasă la treabă, timp de două zile consecutiv, ieri, lucrurile erau cumva schimbate.

Ce s-a întâmplat după încetarea lucrului și ce măsuri organizatorice s-au luat, am aflat de la directoarea societății, Genica Totolici și de la liderul Sindicatului Șoferilor, Dumitru Lungu.

Așa cum s-a decis în cadrul protocolului semnat între reprezentanții Primăriei, conducerea societății Transurb și liderii sindicatelor Șoferilor din Transurb și Angajaților din SC Transurb, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc ședința Consiliului de Administrație.

În cadrul acestei ședințe s-au luat în discuție noua organigramă și bugetul de venituri și cheltuieli al societății. „Au fost luate și decizii privind desființarea unor posturi de conducere, dar și de concediere a unor angajați.

Astfel, s-a luat decizia încetării contractului de muncă al consilierului personal al directorului și al altor două persoane care lucrau la „relații cu publicul”.

Cei trei vor înceta să mai lucreze, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, după o perioadă de preaviz de 30 de zile, dată după ce Consiliul Local Galați va aproba organigrama societății”, ne-a declarat directoarea Transurb, Genica Totolici.

Totodată, în aceeași ședință a Consiliului de Administrație, s-a luat decizia desființării a nouă posturi de conducere. „Este vorba despre nouă șefi de birou care nu vor mai primi sporul de conducere de 6 la sută.

Desființarea acestor posturi de conducere se face prin transformarea birourilor în compartimente. De pildă, în subordinea Serviciului Comercial se aflau trei birouri, printre care cel de Vânzări-Facturări.

Aici aveam un șef de birou, funcție care se va desființa, iar biroul va fi trecut la categoria compartiment. S-a luat această măsură la cererea sindicatelor și reprezentanților Primăriei, deși șeful biroului de Vânzări-facturări avea în subordine 40 de oameni, vânzătorii de bilete.

O altă restructurare se va face la biroul Exploatare, care are în subordine 36 de oameni – impiegații de mișcare de la capătul traseelor. Rămâne însă Biroul Control-Călători, care are în subordine 61 de oameni”, a mai precizat Genica Totolici, spunând însă că „potrivit legii, orice birou cu mai mult de șapte subordonați poate avea un șef”.

Prin desființarea posturilor de șefi de birou, cine va răspunde pentru subordonații de acolo? „Probabil voi desemna câte o persoană responsabilă”, a răspuns directoarea.

Cât privește bugetul de venituri și cheltuieli al SC Transurb, acesta a fost discutat în condițiile în care în acest an trebuie să fie fonduri și pentru mărirea retroactivă (în perioada septembrie-decembrie 2009) cu 2 la sută a salariilor celor cu până la 1.000 de lei lunar, dar și pentru indexarea lefurilor cu rata inflației, precum și pentru aducerea salariilor angajaților Transurb la nivelul celor negociate prin contractul de muncă la nivel de ramură.

„Pentru toate acestea vom avea nevoie de un buget cu 2,7 milioane lei în plus față de cel de anul trecut. Rămâne de văzut ce se va decide, marți, în ședința Comisiei de buget finanțe și joi, în ședința CL”, a mai spus directoarea Transurb.

Cât privește revendicarea protestatarilor ca Genica Totolici să fie dată afară, Primăria a decis că despre așa ceva se va discuta abia în momentul în care la societatea de transport se va încheia un audit. Analiză care nu a început încă, am mai aflat.

Grevă sau protest spontan?

„Mulțumiți nu vom putea fi niciodată, însă s-au făcut niște pași. Cu mărirea de doi la sută, cu promisiunea de indexare a salariilor cu rata inflației, se fac eforturi”.

„Însă eu anticipez că în continuare vor fi probleme; de pildă, bonurile de masă pe care le-am primit săptămâna trecută erau cele pentru luna decembrie. Acum, în aceste zile, ar trebui să primim bonurile pentru luna ianuarie… dar eu cred că pe 15 tot vom mai vorbi de acest lucru”, ne-a declarat, ieri, liderul Sindicatului Șoferilor, Dumitru Lungu.

Acesta tocmai se întorcea de la Tribunal, unde fusese citat într-un proces.

„Întreprinderea a deschis acțiune în instanță împotriva sindicatului și a unui număr de 162 de angajați care au participat la protest. Societatea susține că a fost o grevă ilegală, însă eu am explicat că nu este vorba de grevă, ci de un protest spontan. Nu știu sigur, dar am auzit că se vor cere și daune”, ne-a mai spus Dumitru Lungu.

Asta, în condițiile în care după cele două zile de protest, între sindicaliști și Primărie s-a încheiat un protocol în finalul căruia scrie negru pe alb că
„…participanții la protest nu vor suporta consecințe de orice natură din partea conducerii, în condițiile reluării imediate a lucrului”.

Directoarea societății Transurb, Genica Totolici, a explicat: „Societatea a depus în instanță o acțiune prin care reclamăm că nu s-au respectat pașii legali în privința protestului de săptămâna trecută”.

„Am depus acțiunea în instanță înainte de semnarea protocolului, însă îl vom respecta și nu vom cere daune materiale. În schimb, acțiunea în instanță se va derula, eu nu pot retrage dosarul, ci las justiția să se pronunțe dacă a fost sau nu vorba despre o grevă ilegală”.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 13 Feb 2010 00:43:16    Titlul subiectului: 123607

Se reduce numarul personalului de la Transurb. Sursa: cotidianul "Viata Libera", editia din 13.02.2010. Link-ul: http://www.viata-libera.ro/articol-Reducere_de_posturi_la_Transurb_2.html

"Ce-au mai votat ai noștri aleși?
Reducere de posturi la Transurb


Aleșii locali au decis, joi seară, reducerea numărului total de posturi la SC Transurb, de la 865 la 786. Reducerea a fost justificată de necesitatea încadrării în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2010 de numai 40.600.000 de lei.

Noul buget al Transurb, votat de Consiliul Local, este de numai 94,09 la sută din cel pe care societatea l-a avut aprobat în 2009.

În documentele Transurb se arată că din cele 79 de posturi desființate, 73 sunt vacante și doar 6 sunt ocupate. Cele 73 de posturi sunt vacante pentru că personalul care le-a ocupat a fost redistribuit corespunzător pregătirii profesionale.

Astfel, se arată în documentele Transurb, 39 de persoane au urcat în funcția de controlor bilete, 18 sunt muncitori calificați la Atelierul de Întreținere Troleibuze Autobuze, 17 sunt conducători auto la Atelierul de Exploatare Aurobuze-Troleibuze, iar nouă persoane au fost concediate.

Cât despre cele șase posturi ocupate, Transurb a decis concedierea persoanelor care le ocupă, atribuțiile urmând să fie preluate de salariații rămași în cadrul compartimentului respectiv.

Odată ce au tăiat cele 79 de posturi, aleșii au votat și bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2010. Veniturile totale propuse pentru anul 2010 sunt de 40.600.000 lei, iar cheltuielile de 40.551.000 lei.

Profitul brut propus a se realiza în anul 2010 este de 49.000 lei. Cheltuielile cu salariile respectă majorarea cu rata inflației, se mai arată în documentele ce însoțesc hotărârea.

Consilierul local PD-L Mihai Alin a ținut să atragă atenția că subvenția Transurb pe 2010 este cu 30 la sută mai mare decât în 2009, ridicându-se la suma de 27.790 mii de lei și s-a întrebat dacă acordarea ei va fi posibilă anul acesta.

Și liberalul Mircea Cristea a dat de înțeles că suma prevăzută la subvenții este foarte mare. Primarul Dumitru Nicolae, împăciuitor, a răspuns că, atunci când va fi aprobat bugetul Consiliului Local, se va ști precis cât își permite consiliul să plătească pentru subvenție.

Directorul Transurb, Genica Totolici, a replicat că subvenția nu este altceva decât suma suportată de Primărie pentru protecția socială: abonamentele elevilor, studenților, reducerile și gratuitățile pentru pensionari:

„Nu e o majorare a subvenției. Suma în plus față de anul trecut reprezintă redevența pe care o plătim înapoi Primăriei. Anul acesta, noi plătim către Primărie redevență pentru concesionarea firului de contact a stâlpilor și a celor 40 de autobuze care sunt noi pe traseu, autobuze în proprietatea Primăriei”.


Poza postata mai jos apartine cotidianului "Viata Libera".



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  35.48 kb
 Vizualizat:  de 12231 ori

1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 15 Feb 2010 10:06:27    Titlul subiectului: 123702

Nu stiu cum e in alte orase insa la noi, la Galati, partea de infrastructura arata jalnic. Candva radeam de drumurile limitrofe orasului Vaslui, unde erau gropi langa gropi si fisuri langa fisuri... Ei bine, iata ca acum e randul nostru sa ne facem de rusine...
Culmea este ca in cursul ultimilor ani am tot asfaltat insa... la misto, mai mult de ochii lumii si in special al soferilor, constienti ca o parte din banii primiti pentru acest proces au ajuns in buzunarele fomistilor iar lucrarea va fi de slaba calitate... Prin urmare, recomand calduros ca toti galatenii sa-si cumpere Monster-Truck-uri sau macar un jeep de teren cu dotari dintr-alea "de care se bucura si arabii"...
Din punct de vedere al mijloacelor de transport, fiecare zi pe traseele locale este o aventura... Devii... "si mai profesionist" la volanul MAZ-ului atunci cand trebuie sa treci printre gropi precum la poligon printre fanioane/jetoane si sa dea naiba daca iei vre-un "crater" si-ti busesti suspensia sau, mai rau, planetara... In curand probabil ca vom recunoaste gropile dupa denumire; adica le vom boteza pe toate, asa cum s-a inceput cu "groapa de la VOX" (pe scurt, "groapa Vox"), teroarea soferilor care alearga pe Brailei, si in special a celor care conduc mijloacele de transport in comun si care, siliti uneori de imprejurari, mai trebuie sa dea si prin ea...
Despre conditiile "de calitate" ale infrastructurii cat si despre modul de circulatie aflati din articolul postat mai jos, apartinand cotidianului "Viata Libera", editia din 15.02.2010.
Sa amintesc inainte ca, din randul mijloacelor de transport, cele mai rezistente pentru un astfel de teren accidentat sunt midibuzele Isuzu, urmate de Prestij-uri si Cobre. DAB-urile si MAZ-urile nu au fost concepute pentru astfel de conditii si prin urmare, daca nu sunt conduse cu grija, la un "soc mai mare", se pot defecta.
Sa vedem si link-ul pentru acest articol: http://www.viata-libera.ro/articol-Galati_coboara_in_transee.html

"Un oraș care costă, dar nu face
Galați, coboară în tranșee!


* Circuit automobilistic: din groapă în groapă * Adrenalină * Bazinul gratuit din mijlocul străzii * Pe buza prăpastiei? *

Privit de la nivelul străzii, orașul nu se mai vede. Cufundat în mocirlele fostelor albe zăpezi. Murdărit de noroaiele cândva ascunse în spațiile verzi din fața blocurilor.

Spart în tranșee năzărite din fostele crăpături din asfalt. Desprins din alb-negrul fotografiilor de acum 100 de ani, Galațiul se întoarce la țară. Gălățeni, știm cu cine ne luptăm?

Brăilei (FOTO 2)

Surprinzător, în lunile decembrie, ianuarie și februarie a fost iarnă. A nins. Putea la fel de bine să ne lovească racheta.

Prin urmare, în plin centru, pe Brăilei, craterul apărut în carosabil în fața clădirii Vox schimbă echilibrul lucrurilor: nu mai e groapa din Brăilei, este strada care încurcă extinderea gropii.

Basarabiei cu Tecuci (FOTO 3)

Nu suntem ipocriți – a fost o iarnă grea. A nins. De mai multe ori. Zăpada a fost acidă, Primăria a dat cu sare, asfaltul era oricum prost, că din ce să trăiască și oamenii ăia care îl pun, mai fură și ei.

Concluzia rea: mașina se lasă acasă, nu mai putem să mergem pe străzi. Concluzia bună: putem folosi gratis piscina din mijlocul intersecției străzilor Basarabiei cu Tecuci.

Traficul bate teatrul (FOTO 4)

Îl bate, vă zicem noi. În fața „Dramaticului” gălățean, noi, șoferii ne umplem mintea de respect, ochii de lacrimi, mâna de schimbătorul de viteză, subțiem privirea și trecem cu doi kilometri la oră din șanțul umplut prin ianuarie cu pietriș. Uf, contribuabili răi ce suntem.

Bălcescu (FOTO 5)
Este doar o stradă, oameni buni. Și e simplu de mers pe ea – se aleg gropile mici, de lățimea unui om, se ignoră gurile de canalizare și gata. Și să nu uităm - a fost încă o senzație tare pe gratis.

Dintre grămăjoare de asfalt

Auzim în fiecare zi că, de, Primăria nu are de ales: trebuie să ni se scumpească gigacaloria, cum altfel? Banii trebuie să se ducă oricum la bugetul local, într-un fel sau altul, din impozite sau din scumpiri.

Dar ce face bugetul local cu banii noștri? Cu întreținerile pentru a căror achitare sacrificăm jumătate din munca pe o lună?

Cam câtă sfidare din partea aleșilor locali trebuie să mai înghițim când punem piciorul pe asfaltul sfărâmicios?

Sau când ne rupem mașina în străzi umplute în batjocură cu pietre?

Sau când vedem cum degeaba am plătit „limitatoarele de viteză” smulse în grabă de lamele aruncate de izbeliște prin oraș?

Dar, șșșt, să nu vorbim prea tare. Dacă se surpă orașul?!
"

Pozele postate mai jos apartin cotidianului "Viata Libera":



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  38.49 kb
 Vizualizat:  de 12172 ori

1.jpg



2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  32.08 kb
 Vizualizat:  de 12172 ori

2.jpg



3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  35.45 kb
 Vizualizat:  de 12172 ori

3.jpg



4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  28.12 kb
 Vizualizat:  de 12172 ori

4.jpg



5.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  35.31 kb
 Vizualizat:  de 12172 ori

5.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 15 Feb 2010 14:15:46    Titlul subiectului: 123711

Astazi, 15.02.2010, s-a pus din nou pe ninsoare. Orasul s-a imbracat din nou in alb, acoperind astfel aspectul sau mizer; craterele din strazi, gunoaiele aruncate pretutindeni, elementele de infrastructura urbana deteriorate sau mazgalite, precum si multe alte aspecte care ne amintesc de faptul ca mai avem drum lung si... viforos pana sa atingem si noi, ca popor, un grad minim de civilizatie si respect urban. In fine, ma bucur mereu de zapada, ma bucur si astazi.
La primele ore ale diminetii circulatia a intampinat ceva probleme, mai ales din cauza carosabilului umed care a inghetat, determinand astfel soferii sa-si dovedeasca abilitatile si reflexele. Se pare ca si cei insarcinati cu deszapezirea au fost luati cam pe neasteptate, utilajele aparand destul de tarziu pe strazile orasului. Din cauza cozilor cumulate pe principalele artere ale orasului, traficul s-a miscat cu greutate, mijloacele de transport inregistrand ceva intarzieri care insa au fost acoperite spre orele pranzului.
Foto 1: utilaj in "inspectie" pe bulevardul Otelarilor;
Foto 2: de teama sa nu ramana inzapezit, soferul TIR-ului (in fata MAZ-ului) a ignorat legea; pe Brailei nu au ce cauta masinile de tonaj greu decat in conditii speciale. Evident... era o conditie speciala;
Foro 3: convoi de masini "acumulat" la semafor. Zona Mazepa I/TreiStar, zona Tiglina II/intre CEC si Barladeanu, pe ambele sensuri sau zona Inel-Mc (asta ca sa nu mai amintim de Siderugistilor si Piata Micro 39) sunt puncte de blocaj;
Foto 4 - 8: aspecte din trafic.



1.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  215.65 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

1.JPG



2.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  280.92 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

2.JPG



3.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  233.63 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

3.JPG



4.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  275.35 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

4.JPG



5.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  273.1 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

5.JPG



6.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  232.8 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

6.JPG



7.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  235.71 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

7.JPG



8.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  252.27 kb
 Vizualizat:  de 12151 ori

8.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
claudiu_samy



Data înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Mesaje: 223
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Mar 16 Feb 2010 14:02:57    Titlul subiectului: 123753

Aglomeratia de pe b-dul Brailei a fost (si inca va mai fi un timp) si din cauza sparturii si a gaurii care s-a format langa elice, masinile care mergeau pe b-dul Falezei superioare fiind nevoite sa intre prin oras.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
NightWishMaster



Data înscrierii: 03/Sep/2009
Ultima vizita: 21/Iul/2014
Mesaje: 133
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 20 Feb 2010 16:34:33    Titlul subiectului: 123912

Vin cu o intrebare din partea mea, un neavenit:

Odata ce au fost demontate liniile CF din zona Galgross, cum vor mai fi aduse tramvaie in viitor? (cred ca nu va apune transportul cu tramvaie in galati cu ce avem cum)
Am stat si am analizat variante si in afara de capatul "Port Bazinul Nou" alt loc in care sa se faca trecerea de pe vagon CF pe linii nu stiu. (Chiar si la PBN e deva sitanta intre linia CF si cea de tramvai).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 23 Feb 2010 09:49:44    Titlul subiectului: 123977

Un articol cat se poate de pertinent, despre grijile pentru buna-starea transportului privat... S-a tot discutat despre maxi-taxi, despre numarul lor, despre conditiile de transport, despre tinutele soferilor si cu siguranta se va mai discuta despre multe alte aspecte mai mult sau mai putin interesante pentru calatori. Agitatia acapararii licentelor de trasee peste cateva luni i-a pus pe multi pe jar. Si, pe baza intereselor si a cunostintelor incearca sa se extinda cat mai mult in circuitul urban, in detrimentul Transurb-ului. Cine ia apararea principalului operator de transport din Galati? Nimeni! Sa nu credeti ca lucrurile sunt roz la Transurb... O, absolut deloc, mai avem nevoie de autobuze, dupa pararea mea, mai mult de 30, ar mai trebui infiintate si ceva trasee pe la periferiile orasului (un traseu de legatura sau ceva similar nu ar fi deloc rau) insa cum sa te misti cand nimeni nu-si da interesul? Acum conteaza privatii. Adica partea secundara din transportul public. Eu nu zic ca nu au rolul si importanta lor, insa de aici si pana la a se extinde peste Transurb este drum lung, pavat cu marlanii si interese sfrijite...
Despre privati auzim cat in luna si-n soare dar despre Transurb, ceva modernizari, ceva sprijin de la stat, ceva achizitii noi, moderne...? Aceeasi placa: nu sunt bani! Si atunci stai si te intrebi, ca prostu-n capat de lopata: eu pentru ce cotizez, si banii papati de stat pe unde naiba se duc?!
Articolul postat mai jos apartine cotidianului local "Viata Libera", editia din 23.02.2010. Link-ul este: http://www.viata-libera.ro/articol-Transportul_public_in_umbra_celui_privat_2.html

"La Galați
Transportul public, în umbra celui privat?


* Parcul Auto al Transurb SA Galați are 120 de autovehicule, iar coeficientul de utilizare a parcului este de 80 la sută * Nu s-au mai făcut investiții din 2008, iar în anul în curs investițiile sunt zero *

Grija aleșilor noștri pentru trasportul public privat, în detrimentul transportului public în comun asigurat de SC Transurb SA Galați - serviciul public comunitar aflat sub tutela Consiliului Local Galați - a pus în mișcare abonații (aproximativ 8500 de persoane) Societății de Transport în comun Transurb SA, dar și călătorii care preferă acest serviciu public de transport comunitar.

Abonații Transurb - nemulțumiți

„Nu știm cum se întâmpla înainte de luna februarie, când autobuzele Transurb ajungeau regulat în stații la un interval de unu-două minute”.

„În ultimele două zile, însă, am așteptat în stația auto de la Trei Star, de exemplu, cam 20 de minute, timp în care nu a trecut niciun autobuz, în vreme ce maxi-taxiurile, în același interval de timp, au venit cu zecile”.

„Ceva este în neregulă de la greva șoferilor din 1-2 februarie 2010 și citind declarația domnului consilier local Picu Roman de ieri, am înțeles grija domniei sale pentru trasportul public privat, dar pe noi ne interesează ce au făcut aleșii noștri pentru transportul public în comun - serviciu care este al Consiliulul Local Galați?”, ne întreabă domnul Cătălin D. din Galați.

„Ni s-au acordat sporurile pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2009”, ne-a spus Dumitru Lungu, lider de Sindicat la Transurb.

„În schimb, tot atunci ni s-a promis că vom face o discuție cu autoritățile locale despre starea transportului public comunitar, dar încă așteptăm invitația, pentru că nu s-a întâmplat acest lucru”.

„Observăm că domnul Picu Roman, consilier local, este foarte interesat de îmbunătățirea transportului public privat, în timp ce pentru societatea de transport public în comun - care aparține Consiliului Local - nu manifestă nicio grijă”.

„Condițiile de lucru în halele noastre de reparații trebuie modernizate, iar Parcul Auto trebuie, neîntârziat, îmbunătățit pentru că în 2009 nu s-a făcut nicio investiție, iar la iarnă avem toate șansele să lucrăm doar cu autobuzele cumpărate în ultimii ani...”.

Starea parcului auto la Transurb

În prezent, parcul auto Transurb are 120 de autobuze și ar fi nevoie de 150 de autobuze. Din cele 120, numai vreo 70 de autobuze sunt într-o stare corespunzătoare.

Și firește, autovehiculele corespunzătoare sunt cele achiziționate în ultimii patru ani, pentru că doar ele corespund cerințelor de transport european.

„Cele mai bune sunt cele 30 de autobuze care au fost achiziționate în 2008, plus cele 10 troleibuze”, ne-a spus doamna Genica Totolici, director la SC Transurb SA Galați.

„Sunt într-o stare bună și autovehiculele achiziționate la second hand în anii 2006 și 2007. Lucrăm cu 50 de autobuze care au fost date la casat, iar la iarnă avem toate șansele să lucrăm cu 70-80 de autovehicule...”.

Cât despre investiții, cei doi interlocutori ne-au spus că, în ultimii ani, au tot cerut Consiliului Local Galați să fie îmbunătățite condițiile de lucru în cele două hale de reparații și să fie construită o hală pentru spălarea autobuzelor; cea din urmă ar necesita 80.000 de euro.

„În acest an, nu avem niciun leu pe investiții, deși le-am adus la cunoștință domnilor consilieri aceste aspecte”, a continuat doamna Genica Totolici.

„În plus, nivelarea prețului la biletele auto cu cele din sectorul privat a făcut ca încasările noastre să scadă în 2009, față de 2008 - deși paradoxal, biletele noastre s-au scumpit”, a explicat doamna Genica Totolici.

„S-a dus o politică de concurență neloială și observăm că nu există niciun interes ca acest serviciu să fie îmbunătățit. În plus, fără investiții, nu peste mult timp, siguranța călătorilor ar putea fi pusă în pericol, pentru că avem autovehicule care trebuie scoase din uz”.

Cât despre alte aspecte care privesc concurența neloială, reprezentanții Transurb SA Galați cer ca transportul public în comun să fie „întărit” în limita celor 170 de autovehicule și acolo unde chiar e nevoie de trasport public, pe traseele lăturalnice, unde nu pot ajunge autobuzele Transurb.

„Noi așa vedem transportul public privat, ca un serviciu complementar serviciilor noastre și acolo unde noi nu putem ajunge sau nu e eficient să mergem”, a spus liderul de sindicat Dumitru Lungu.

Am încercat luni să luăm legătura cu domnul Picu Roman, dar nu am reușit.

Așteptăm completările de rigoare legate de eforturile pe care le-a făcut în calitate de consilier și pentru transportul public în comun. Că acesta ne doare și observăm că e în umbra celui privat.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
peisaj_urban



Data înscrierii: 03/Feb/2009
Ultima vizita: 23/Aug/2011
Mesaje: 166
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 23 Feb 2010 11:10:49    Titlul subiectului: 123978

Mai sunt alte 2 articole legate de transportul public tot in Viata Libera dar comentariile sunt foarte interesante. Toti care au comentat, cu exceptia a 1 sau 2 persoane, blamau maxitaxi-urile. Cat de cat se poate considera un lucru bun si asta pentru ca totusi galateanul de rand si-a dat seama ca acest tip de transport nu este benefic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 23 Feb 2010 22:49:53    Titlul subiectului: 124015

Un alt aspect demn de semnalat in ceea ce priveste circulatia in Galati este nebuneala orelor de varf. O sa spuneti ca nu este nici o noutate... Ei bine, de cand cu celebra groapa de pe Faleza Superioara, traficul a devenit si mai dens pe strada Brailei, la unele ore cozile de vehicule se intind pe suprafete mari iar o calatorie care in mod normal ar trebui sa dureze 10 minute, ajunge si pana la 45 sau chiar o ora. Desigur, sunt intarzieri si in ceea ce priveste orarele mijloacelor de transport in comun. Cu toate acestea, in ultimele zile o parte din semafoarele de pe strada Brailei nu au mai functionat. Nu stiu daca sunt defectiuni sau intreruperi temporare, special pentru a mai fluidiza cat de cat traficul. In Micro 19 s-a intrerupt si grupul de semafoare de la Mc, in Tiglina, la anumite ore, si grupul de semafoare de acolo este intrerupt. Fiecare intersectie este un calvar, de multe ori nu se mai respect regulile de circulatie, fiecare sofer da sa intre cum simte un moment prielnic... Focar mare de masini de la TreiStar si pana dupa Mc, precum si-n zona Micro 39/40 Micro 13b.
Abaterile de la graficele mijloacelor de transport sunt corectate cu destula dificultate in perioadele dintre orele de varf. De regula, traseele cu mai multe masini au si cele mai mari intarzieri. La cele cu numar mic (1 -2 masini) graficul se corecteaza mai usor prin reducerea timpului de asteptare de la capatul de linie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 24 Feb 2010 00:21:32    Titlul subiectului: 124021

Sa privim acum asupra unei mai vechi probleme: linia de tramvai de pe strada Mihai Bravu. Iat-o din nou adusa in discutie. Din cate se spune, strada Mihai Bravu va fi modernizata, la fel si linia de tramvai ce o strabate... In acest caz, ce rost mai are toata tevatura asta cu comisia de analiza?! Cumva bataie de campi?! Sa ne dam si noi importanta asa, ca de construit vreo linie de tramvai sau vreo retea de troleibuz nu ne bate gandul?! Excelent, haideti sa casapim tot ce a mai ramas functional din vremurile apuse, haideti sa stricam ca initiativa de a crea ceva constructiv nu avem... Cine stie, poate se doreste maxi-taxi pe Mihai Bravu...
Sursa: cotidianul local "Viata Libera", editia din 24.02.2010. Link-ul: http://www.viata-libera.ro/articol-Consilierul_Trif_va_initia_scoaterea_tramvaiului_de_pe_Mihai_Bravu_2.html

"Din ciclul „Eu vorbesc, eu aud!”
Consilierul Trif va iniția scoaterea tramvaiului de pe Mihai Bravu


* Democrat-liberalul va depune un proiect de hotărâre * Viorel Trif solicitase înființarea unei comisii în chestiunea tramvaiului * Comisia a rămas… ca-n tren! * Societățile C.L. – la raport! *

„Am să vin și cu un proiect de hotărâre a Consiliului Local prin care solicităm direct scoaterea liniei de tramvai de pe strada Mihai Bravu”, a declarat ieri consilierul local gălățean Viorel Trif.

De fapt, o astfel de hotărâre, dacă va fi adoptată și de restul consilierilor, vine în ajutorul mai multor cetățeni de pe această stradă (denumită între timp strada Paul Păltănea) care solicită desființarea acestui traseu, ce afectează rezistența locuințelor lor. Pe aceeași stradă este de altfel și biblioteca „V.A. Urechia”.

Consilierul a recunoscut că a încercat și altă cale, fără succes însă:

„Am mai cerut o dată înființarea unei comisii de analiză a situației traficului tramvaiului pe strada Mihai Bravu și bineînțeles că acea comisie nu s-a înființat!”.

Ca să fie sigur că va fi luat în seamă, consilierul va cere și în scris ceea ce, verbal, a primit acordul primarului: prezentarea de rapoarte din partea societăților Consiliului Local Galați.

„Eu am solicitat un raport de activitate pentru fiecare societate din subordinea Consiliului Local și, când prezintă raportul, să se menționeze inclusiv aspectele legate de buget, de personal, de indicatorii de performanță, dacă au fost atinși, conflictele interne, urmând ca ulterior Consiliul Local să avizeze favorabil sau nefavorabil aceste rapoarte de activitate”.

„Am cerut public acest lucru la încheierea ședinței de luna trecută. Și dl primar am înțeles că a notat acest aspect și va solicita acestor societăți să prezinte un raport de activitate”.

Acest lucru devine și mai necesar pe fondul unor recente conflicte de muncă la câteva dintre aceste societăți, a precizat consilierul local PD-L.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 28 Feb 2010 23:45:33    Titlul subiectului: 124152

Postez articolul de mai jos in cadrul acestui topic intrucat priveste atat operatorii de transport privati cat si pe cei "de la stat". Iata ca nu vor fi 220 de maxi-taxi, nici 210, ci 170, asa cum s-a promis. Ceva informatii referitoare la noile trasee au fost oferite si-n cadrul acestui articol: cel mai semnificativ ramane devierea traseului 60 prin complexul Francezi, idee care va fi adoptata si de unele trasee detinute de Transurb.
Marile suparari: muzica si vestimentatia. Doua aspecte care au starnit indignarea unor soferi... In tarile vest-europene am observat ca soferii au o tinuta a lor, obligatorie si totodata prezentabila, o tinuta care le face cinste... La noi insa, marlanul nu doreste sa se "emancipeze", el doreste sa ramana la stadiul retrograd cu care s-a invatat... Prin urmare, orice dorinta de a mai drege imaginea transportatorilor privati ramane legata de gard... Si zic asta fiindca sunt convins ca manele si maiouri vom vedea si-n aceasta vara, fara jena...
Articolul postat mai jos apartine cotidianului "Adevarul de seara", editia din 28.02.2010. Link-ul este: http://www.adevarul.ro/locale/galati/Manelele_lui_Guta_si_Salam-interzise_la_Galati_0_216578447.html

"Manelele lui Guță și Salam, interzise la Galați

Nu toți șoferii sunt mulțumiți de noile reglementăriȘoferii de autobuze și microbuze vor fi obligați să aibă o ținută decentă. Nu vom mai vedea șoferi îmbrăcați în maieu, tatuați și, desigur, care ascultă manele la maxim. Din luna mai, gălățenii vor beneficia de 170 de microbuze noi de ultimă generație, dar suprapunerile pe traseele principale vor exista în continuare.

Pentru că vechea împărțire pe trasee, din 2005, expiră pe 9 mai, municipalitatea va modifica transportul local. Dacă până acum erau pe străzile orașului 500 de microbuze, în noua formulă vor fi numai 170.

„În urma licitației care va avea loc pe 15 mai, gălățenii vor beneficia, în ceea ce privește transportul privat, de 170 de mașini de ultima generație. Se dorește un transport confortabil și civilizat”, spune viceprimarul Nicușor Ciumacenco.

Gata cu șoferii în maieu!

Faza tare este că prin noul regulament li se va impune șoferilor o ținută decentă, total diferită față de ce vedeam până acum. Astfel, nu vom mai vedea șoferi îmbrăcați în training sau maieu, tatuați și, desigur, care ascultă manele la maxim. Conducătorii auto trebuie să poarte cămașă și cravată.

Actualul parc al societății de transport public local nu permite deocamdată să se asigure necesarul de mașini cerut din luna mai de Consiliul Local. Ceea ce înseamnă că trebuie cumpărate noi autobuze.


„S-a aprobat ca pe trasee să intre 170 de microbuze și 80 de autobuze. Noi avem deocamdată doar 64 de autobuze, dar am depus la Primărie documentația pentru achiziția altor 16 autobuze”, ne-a declarat directorul SC Transurb, Genica Totolici.

În altă ordine de idei, conducerea societății de transport local este nemulțumită că transportatorii privați vor dubla autobuzele pe străzile principale din Galați, așa cum se întâmpla și până acum.

„Din punctul nostru de vedere, Transurb trebuia să asigure singură transportul public de persoane pe traseele principale din oraș și mă refer aici la traseele 102, 11 și altele. Nu am văzut ca microbuzele să intre pe trasee precum Port Bazinul Nou sau Coșbuc, unde nu sunt atât de mulți călători, dar cursele trebuie efectuate”, susține Totolici.

Șoferii nu sunt însă foarte încântați de noile reglementări. „Da, ce, domnule? De ce să-mi impună mie ce muzică să ascult? Să fiu îmbrăcat decent, înțeleg. Dar asta cu muzica mă enervează”, este de părere Gheorghe Mihai, care uită, momentan, că nu doar el ascultă muzica, ci și restul călătorilor.

„Nu-mi place asta cu ținuta. Mă îmbrac cu ce vreau eu și cu ce am. Poate nu-mi place la cravată. De ce să mă oblige?”, spune șoferul Marius Radu.

Împărțirea pe trasee

La cererea gălățenilor care doresc să se deplaseze până în zona Universității Danubius, s-a decis devierea unui fragment din traseul nr.17 ( Dimitrie Cantemir –Metro) denumit traseul nr.23 ( Danubius-Comat).

12 autobuze ale Transurb vor circula pe traseul 102 : Micro 19 – Str. Oțelarilor – Brăilei – Domnească – Parc CFR (și retur pe Str. Gării – N. Bălcescu). Nu mai puțin de 25 de microbuze vor circula pe traseul 60: Str. Oțelarilor – Brăilei – Dunărea – Oțelarilor – Stadionului – Brăilei – Reg. 11 Siret – Brăilei – Domnească – Parc CFR (și retur pe Str. Gării – Bălcescu).

Vechimea și confortul, criterii de selecție a microbuzelor

La licitația din luna mai, punctajul final va fi stabilit în funcție de o serie de criterii clare: redevența pe autovehicul activ, vechimea parcului de vehicule, gradul de confort și vechimea pe traseu a operatorului.

Vor conta în egală măsură și alte „finețuri”, cum ar fi experiența firmei în transportul local de persoane și gradul de poluare al autovehiculelor folosite.

La licitație s-au înscris deja opt operatori privați, cei mai mulți din Galați, dar și unii din afara orașului și chiar a județului. „Va fi licitație și nu putem îngrădi pe nimeni să participe. Nu este exclus ca la licitație să participe și firme din afara Galațiului. Interesul nostru este să dăm de treabă firmelor din oraș, dar nu este obligatoriu să se întâmple așa”, spune viceprimarul.

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 04 Mar 2010 22:49:44    Titlul subiectului: 124279

S-a inceput marea astfaltare la Galati! Sa anuntam cu surle si trambite activitatea desfasurata in ritm rapid ce a avut loc astazi pe strada Brailei! O parte din gropi au fost... "delimitate", curatate si mai apoi acoperite. Dupa-amiaza incepuse astfaltarea in Micro 20, de la Centura spre Mc. Activitatea a continuat pana noaptea tarziu, pe ploaie.
Circulatia a fost din nou ingreunata iar o parte din mijloacele de transport au suferit intarzieri. Sa speram ca-n zilele urmatoare nu vom mai conduce ca la poligon si nu vom mai plange dupa amortizoare si planetare...



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  231.75 kb
 Vizualizat:  de 11779 ori

1.jpg



2.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  265.4 kb
 Vizualizat:  de 11779 ori

2.JPG



3.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  273.65 kb
 Vizualizat:  de 11779 ori

3.JPG



4.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  283.72 kb
 Vizualizat:  de 11779 ori

4.JPG



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 05 Mar 2010 00:19:54    Titlul subiectului: 124285

Operatorii privati nu se lasa si vor cu orice pret majorarea numarului de vehicule private. Adica starpirea ultimului gram de bun-simt ce ar fi inflorit in transportul de persoane. Nu e vorba de orgolii, domnilor, asa cum afirmati in presa, e vorba de bun-simt. De ce sa induiosati conducerea orasului, sau mai precis, cu ce sa induioasati?! Cu haosul pe care il provocati, cu jignirile pe care le aduceti mereu calatorilor sau celorlalti soferi din trafic? Cu aglomeratia nesimtita din statiile mijloacelor de transport ale Transurb-ului, sau cu goana nebuna pentru a ocupa un loc fruntas la semafor?! De ce sa va inteleaga altii cand voi nu intelegeti niste reguli simple, ce tin de obraz?! Reguli precum confortul, respectul fata de pasageri, conformarea regulamentului impus de Politie?! Articolul postat mai jos apartine cotidianului local "Viata Libera", editia din 05.03.2010. Consider ca cei din fruntea urbei ar da veritabile semne de slabiciune daca ar intoarce rezultatul de la 170 la 210 sau 230 microbuze... Link-ul: http://www.viata-libera.ro/articol-Operatorii_privati_nu_se_lasa_2.html

"Transportul local
Operatorii privați nu se lasă


* „Problemele cetățenilor, mai importante decât calculele economice” * Președintele FORT, Sorin Amarinei, susține că reducerea reală a capacității de transport privat este la 40 la sută * Operatorii vor încerca să-i sensibilizeze pe aleși printr-o scrisoare deschisă *

Cu toate că aleșii locali au bătut în cuie numărul de 170 de microbuze, operatorii însă mai speră că pot schimba situația transportului public privat de persoane.

Sorin Amarinei, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) – filiala Galați, ne-a explicat de ce s-a dorit și se dorește suplimentarea numărului de microbuze de la 170 la 230.

Pentru că, deși numărul de microbuze care vor face transport din luna mai se reduce la jumătate, în realitate, capacitatea transportatorilor este diminuată mai mult:

„Zi de zi, noi, cele 350 de microbuze existente la ora actuală, transportăm zeci de mii de gălățeni. Imaginați-vă că după 1 mai, vor circula doar 40 la sută, pentru că aceasta e reducerea reală a capacității de transport”.

„Dacă acum avem o capacitate de 5.000 de locuri, nu vom rămâne în final cu 2.550, ci cu aproximativ 1.800”, spune președintele FORT.

Potrivit lui Sorin Amarinei, pentru a câștiga două puncte în plus la licitație, mașinile trebuie să fie dotate cu ladă de bagaje. Ori pentru amenajarea acesteia, operatorii trebuie să sacrifice locuri și în loc de 15 rămân cu 11.

Suplimentarea la 230 de microbuze ar fi acoperit exact locurile care dispar prin amenajarea spațiului pentru transport bagaje. Operatorii vor încerca să-și apere punctul de vedere printr-o scrisoare deschisă:

„Vom prezenta o scrisoare deschisă care va veni din partea FORT-ului și a Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România”.

„Noi așteptăm un semn din partea autorităților că problemele cetățenilor sunt mai importante decât problemele strict legate de calcule economice”.

„Aceste 40-50 de mașini pe care le socilităm înseamnă o sută de locuri de muncă și tot atâtea familii. Dați un anunț în ziar œAngajez șoferœ și o să vedeți câți oameni sunt interesați”.

„Eu am făcut-o și într-o zi am primit 300 de telefoane. Sunt oameni disperați după un loc de muncă. În aceste condiții, nu văd de ce nu pot fi lăsate la o parte orgolii sau bârfe că e interesul cuiva sau al altcuiva”, ne-a declarat Sorin Amarinei.
"

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 06 Mar 2010 10:40:20    Titlul subiectului: 124337

Anuntam ca toata lumea sa stie si in intervalul orar stabilit sa respecte regulile de circulatie (si nu numai)... In mod normal, o astfel de razie nu ar trebui anuntata. Asa se poate verifica mult mai bine corectitudinea soferilor in trafic. Dar in fine, la noi se zice, ca trebuie sa fim pregatiti... cel putin sufleteste.
Asadar, in intervalul orar 8-14, soferii profesionsti vor fi luati la purificat... Sa vedem cum se comenteaza minunatul mod de calatorie cu microbuzul privat precum si statiile ad-hoc facute pe la semafoare... Repet, ar fi fost mult mai corect si mai eficient un control inopinant... si cu agenti "undercover"... Sursa: "Viata Libera", editia din 06.03.2010. Link-ul este: http://www.viata-libera.ro/articol-Rutiera_ii_verifica_pe_transportatori_2.html

"Acțiune TISPOL
Rutiera îi verifică pe transportatori


* Săptămâna viitoare nu va fi una ușoară nici pentru polițiștii rutieri, nici pentru cei care se ocupă de transportul de persoane și de mărfuri *

Acțiunea polițiilor rutiere europene TISPOL de verificare a transportatorilor vizează corectitudinea cu care aceștia își respectă rutele, orele de odihnă, dar și numărul pasagerilor. În intervalul 8-14 corectitudinea va fi bine apreciată pe șoselele județului Galați.

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Galați: „Vor fi verificate documentele de transport, încărcătura, documentele de însoțire a mărfii și respectarea numărului maxim de pasageri”.

Să nu uităm, șoferi – legea este lege și se aplică tuturor, chit că acțiunea îi vizează în principal pe transportatori.
"

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 06 Mar 2010 13:24:24    Titlul subiectului: 124339

Sa revenim acum si cu un alt aspect, privitor la trafic... Zapada ne-a mai infrumusetat odata orasul, in cursul noptii trecute, iar drumarii si-au facut din nou aparitia pe principalele artere pentru a nu fi luati la injuraturi "dimineata pe racoare". Nu stiu cat de necesara era interventia lor intrucat, primele raze de soare au intervenit in favoarea soferilor dar deh, e bun pana la urma si excesul de zel.
Traficul nu a fost ingreunat din aceasta privinta.



IMG_1818.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  353.77 kb
 Vizualizat:  de 11702 ori

IMG_1818.JPG



IMG_1823.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  362.37 kb
 Vizualizat:  de 11702 ori

IMG_1823.JPG



IMG_1827.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  353.49 kb
 Vizualizat:  de 11702 ori

IMG_1827.JPG



IMG_1828.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  363.51 kb
 Vizualizat:  de 11702 ori

IMG_1828.JPG



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 08 Mar 2010 08:56:28    Titlul subiectului: 124372

Din nou despre transportul privat de persoane, masini si trasee... Articolul postat mai jos apartine cotidianului local "Viata Libera", editia din 08.03.2010. Link-ul: http://www.viata-libera.ro/articol-Transportul_local_va_fi_gatuit_2.html

"Cu 60 la sută mai puține microbuze
Transportul local va fi gâtuit


* La vremuri noi, mașini noi * Vestea bună: microbuzele vor circula din Piața Centrală și de la Cimitirul Israelit până în Cartierul Dimitrie Cantemir, și retur * Supărați că le dispar trasee precum Micro 19 – Port Bazinul Nou, operatorii își pledează cauza printr-o scrisoare deschisă *

Noile microbuze achiziționate de operatorii care speră să rămână în pâine din 10 mai au intrat deja în cursă. Sunt impecabile.

Unii proprietari au afișat „instrucțiuni de folosire” prin care interzic nesimțiților să mănânce semințe, să-și șteargă mucii de perdeluțe sau tapiserie și să arunce hârtii sau ambalaje pe jos, amenințându-i că, în caz contrar, șoferul va lua măsuri.

De cealaltă parte, Primăria municipiului Galați anunță pe site-ul propriu licitația pentru transportul public privat de persoane. Durata contractului de delegare a gestiunii va fi de 5 ani, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 12 aprilie, ora 9. Două ore mai târziu, ofertele vor fi deschise.

- Traseul nr. 63: Billa 1 - Cimitir Israelit (30 microbuze);
- Traseul nr. 60: Billa 1 - Parc CFR (25 de microbuze);
- Traseul nr. 68: ADP - INTFOR (15 microbuze);
- Traseul nr. 76: ADP - Domnească - ADP (15 microbuze);
- Traseul nr. 79: ADP - Nicolae Bălcescu - ADP (15 microbuze);
- Traseul nr. 62: Dimitrie Cantemir - Piața Centrală (15 microbuze);
- Traseul nr. 77: ADP - Piața Centrală (15 microbuze);
- Traseul nr. 84: Dimitrie Cantemir - Cimitir Israelit (10 microbuze);
- Traseul nr. 64: Billa 1 - Gara CFR (10 microbuze);
- Traseul nr. 61: Billa 1 - INTFOR (10 microbuze)
- Traseul nr. 75: Billa 2 - Gara CFR (10 microbuze).

Vestea bună pentru locuitorii cartierului Cantemir este că vor avea la dispoziție microbuze care să-i lege de restul orașului, că doar și ei sunt gălățeni.

Scrisoare deschisă

Deși treburile par a fi bătute în cuie, operatorii privați nu se lasă. Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) ne-a trimis o Scrisoare deschisă adresată primarului Dumitru Nicolae și Consiliului Local.

FORT amintește autorităților că transportul privat de persoane s-a desfășurat, din luna mai 2005 până în prezent, cu un număr de 26 de operatori de transport, 500 de microbuze și 350 de autorizații de traseu.

În scrisoare, operatorii atrag atenția asupra „dezechilibrului major creat prin reducerea numărului la 170 de microbuze, sub aspectul capacității disponibile de transport rămase și a forței de muncă”. Potrivit FORT, 350 de șoferi vor îngroșa rândul șomerilor.

„Multitudinea de lucrări la nivelul rețelelor de apă și canaliare precum și infrastructura rutieră nu permit circulația autobuzelor mari și greoaie, necesită asigurarea unui transport fexibil. Prin reducerea cu peste 60 la sută a capacității de transport oferite cetățenilor orașului, foarte multe puncte de interes, cartiere de locuințe, zone industriale, rămân izolate, fără acces la transportul public de persoane, având ca alternativă transportul din bucăți sau cu mașina personală”.

„În aceste condiții, considerăm că alternativa completării ofertei CL cu un număr de 4 trasee și 50 de microbuze pentru operatorii privați e o măsură necesară”, se arată în scrisoarea FORT.

Monopol?

Sorin Amarinei, președintele FORT – filiala Galați, susține că nu este echitabil un monopol Transurb pe anumite zone.

„Nu există un calcul, un studiu la baza deciziei de a reduce numărul la 170 de microbuze. Vor fi zeci de mii de oameni care or să se trezească la ora 5 ca să ajungă la 8 dimineața la serviciu și n-o să le fie ușor”.

„Sunt zone unde microbuzele nu ajung. De exemplu, între rondoul de la intrare dinspre Brăila și Spitalul Județean nu există niciun microbuz, în condițiile în care acum trec 200 pe zi. Transurb a luat tot și pe Siderurgiștilor. Traseul Micro 19 - Port Bazinul Nou nu va mai fi”.

„Microbuzele parcurg zi de zi 80 de mii de km, o dată și jumătate lungimea Pământului. Timp de 5 ani nu am avut niciun eveniment grav. Am dus oamenii întregi la destinație. Suntem împrumutați la nivel de 8 milioane de euro pentru aceste microbuze noi pe care le-am luat pentru gălățeni!”

„Poate că ar trebui să le arătăm tuturor celor care nu sunt convinși că facem ceva pentru oraș cât de importanți suntem: două ore să suspendăm transportul să vedem ce se întâmplă... Vă imaginați ce înghesuială va fi în microbuze din 10 mai?”, ne-a declarat supărat liderul FORT Galați, Sorin Amarinei.
"

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  Următoare
Pagina 4 din 20

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community