Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri, articole privind transportatorii intrajudeteni

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 04 Mar 2010 15:40:08    Titlul subiectului: Stiri, articole privind transportatorii intrajudeteni 124255

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/03/04/transportul-de-persoane-sub-semnul-ilegalitatii.html

"Transportul de persoane, sub semnul ilegalitatii

Ziarul de Bacau

- 4 Martie 2010 -

Transportatorii bacauani au ajuns din nou in vizorul organelor de control, dupa ce politistii au sesizat in trafic mai multe ilegalitati. In acest sens, Politia Primariei si Politia Rutiera au desfasurat o serie de controale comune pe raza municipiului Bacau, care au vizat depistarea conducatorilor auto care efectueaza transport de persoane si nu respecta prevederile legislatiei in vigoare si care, prin activitatea lor, exercita o concurenta neloiala fata de ceilalti transportatori. “Controalele au scos in evidenta faptul ca soferii microbuzelor nu nerespecta traseele prestabilite si stationeaza in locuri nepermise. In cazul lor, oprirea in statiile de autobuz, care nu sint prevazute in HCL 362/2007, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei”, a mentionat Florin Podoleanu, purtator de cuvint la Politia Primariei Bacau.

Controale zilnice

De la inceputul anului si pina in prezent, agentii locali din cadrul Politiei Primariei Bacau au efectuat controale zilnice. Pentru abaterile constatate, agentii locali au aplicat 103 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 67.100 lei. “In ultima perioada am intensificat numarul verificarilor, iar pe parcursul lunii februarie au fost aplicate 65 de amenzi, in valoare de 41.700 lei. Ca urmare a abaterilor constatate, ii avertizam pe administratorii societatilor si pe conducatorii auto care desfasoara activitatea de transport persoane fara a respecta rutele prestabilite de HCL 362/2007, sa respecte legislatia in vigoare, deoarece aceste controale vor capata un caracter permanent”, a adaugat reprezentantul Politiei Primariei Bacau.

Ilegalitati cu repetitie

Cel mai recent dosar penal intocmit pentru nerespectarea regimului transportului rutier public a fost completat pe numele lui Stefan O., 26 ani, din judetul Bacau. Acesta a fost depistat in trafic de un echipaj de politie rutiera ce desfasura activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe DN 2F. Stefan O. a fost depistat in flagrant in timp ce conducea un autoturism, transportind ilegal persoane. “In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca pentru activitatea desfasurata in mod repetat, conducatorul auto percepea sume de bani, nefiind autorizat sa desfasoare acest tip de activitati. Stefan O. s-a ales astfel cu dosar penal pentru nerespectarea regimului transportului rutier public”, a declarat subinspector Narcisa Butnaru, purtator de cuvint la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 10 Mar 2010 15:28:07    Titlul subiectului: 124452

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Trasportatorii_bacauani_se_pregatesc_de_actiuni_de_protest_0_222578088.html

"Trasportatorii băcăuani se pregătesc de acțiuni de protest

Daniela Pilat

Miercuri 10 mar 2010

Nemulțumiți de faptul că autoritățile nu iau în serios problemele lor legate de taximetria "pirat" și timpul prea scurt alocat autorizațiilor de funcționare, transportatorii se pregătesc de acțiuni de protest.

400 de taxiuri, 20 de mașini de școli de șoferi și circa 20 de microbuze de transport vor porni într-un marș de protest pe data de 23, 24 și 25 martie, pe străzile din oraș. "Vom ieși în stradă. Deja am cerut de la primărie autorizație pentru grevă. Trebuie ca pirateria să fie înlăturată, pentru că presupune furt de clientelă, diminuarea încasărilor, imposibilitatea de plată și chiar faliment", a declarat Marcel Nechita, președintele filialei Bacău a Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

Transportatorii mai doresc o lege unică, prin care să fie reglementată activitatea lor și plata de către autoritățile legale să se facă în termenele legale. "Ne dorim să obținem și toate drepturile bănești cuvenite, referindu-ne și aici la subvenții pentru pensionari. Sperăm că acțiunile noastre de protest să nu rămână fără ecou", a încheiat Marcel Nechita. De menționat că, în Bacău sunt înregistrate 870 de taxiuri, mașini ce sunt folosite 24 de ore din 24 de câte doi sau trei șoferi. În privinața autorizațiilor s-au dat 130 de autorizații la CCB, 150 la TTB, 100 la GPK, 50 la LSR, 40 la IAC și 80 la Ansoma și Florina.
"

Cred ca e in legatura cu greva de pe 23 martie 2010 a transportatorilor, anuntata la nivel national...

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 25 Mar 2010 07:36:30    Titlul subiectului: 125030

Din nou nereguli la transportatori.
Ziarul de Bacau.ro a scris:
Politistii bacauani un intensificat in ultima perioada controalele privind concurenta neloiala practicata un soferii care efectueaza transport ilegal de persoane. Politistii au facut o prima descindere pe str. Narciselor, unde l-au depistat pe Nicolae A., 33 ani, in timp ce conducea un autoturism, efectuind activitatea de transport persoane pe traseul Bacau – Onesti, fara a detine autorizatie in acest sens. Conducatorul auto s-a ales cu dosar penal, politistii efectuind in continuare cercetari pe linia nerespectarii regimului transportului rutier public. Nici in judet nu domneste legalitatea. Gheorghita M., 35 ani, din Comanesti, a fost depistat de politisti transportind persoane pe traseul Preluci – Comanesti, fara a poseda licenta de transport, drept pentru care i s-a intocmit dosar penal. In aceeasi situatie a fost depistat si Neculita B., 42 ani, care transporta persoane cu un autoturism, fara a detine autorizatie in acest sens. El a fost descoperit pe DN12A, in localitatea Straja, ocazie cu care politistii i-au intocmit dosar penal. La rindul lor, politistii din orasul Comanesti au dat de urma lui Adrian C., 41 ani, care efectua transport ilegal de persoane. “In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savirsirii infractiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public”, a mentionat subinspector Narcisa Butnaru, purtator de cuvint la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/03/25/controale-la-ia-ma-nenela.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin 28 Ian 2011 08:05:53    Titlul subiectului: 139236

ARR Bacau vrea site cu programul de transport judetean
Ziarul de Bacau.ro a scris:
Autoritatea Rutiera Romana (ARR) Bacau vrea ca programul curselor de transport judetean sa fie afisate pe Internet. La sedinta Colegiului Prefectural de ieri, reprezentantii Autoritatii Rutiere au venit cu mai multe propuneri pentru imbunatatirea transportului in judetul noustru. “Referitor la transportul public de persoane se impune crearea pe internet, a unui site, unde sa se regaseasca intreg programul de transport, atit interjudetean, cit si judetean, care deserveste judetul Bacau, incluzind traseele, orele de circulatie, zonele deservite, telefon de contact, cit si locul plecarii astfel incit cei interesati sa se poata informa in timp util si exact referitor la programul de transport al curselor de autobuze”, a spus Florin Toma, seful ARR Bacau. Pentru imbunatatirea transportului din judetul Bacau s-au facut si alte propuneri. Printre acestea se numara si necesitatea existentei unui singur for care sa emita toate autorizatiile de transport auto si licentele pentru traseele judetene, astfel incit sa nu existe suprapuneri intre diferiti operatori de transport, pe diferite rute, protejarea interna a operatorilor de transport din judetul Bacau pentru deservirea traseelor din judetul nostru, intrucit deseori s-a constatat ca transportatorii locali sint mai interesati si au si posibilitatea de a executa aceste transporturi in conditii mai bune. In plus, incasarile rezultate din aceasta activitate s-ar regasi la intreprinderi bacauane si nu s-ar mai instraina in alte judete. Pentru combaterea fenomenului de piraterie efectuat cu mijloace de transport sub noua locuri, care mai persista inca, se propune organizarea unor actiuni eficiente de control mixte formate din organe de control ale Politiei, ARR, Consiliului Judetean si operatori de transport, deoarece acest fenomen se manifesta inca, pe foarte multe trasee din judet. In ceea ce priveste municipiul Bacau, legat de problema spatiilor de parcare a autovehiculelor se considera ca ar trebui luate unele masuri prin care sa fie interzisa parcarea pe timpul noptii a mijloacelor de transport licentiate, respectiv a celor de transport marfa de peste 3,5 tone si a celor de persoane de peste noua locuri, pe spatiile publice de parcare, acestea urmind a fi utilizate numai de catre celelalte mijloace de transport.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/01/28/arr-bacau-vrea-site-cu-programul-de-transport-judetean.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mar 02 Aug 2011 13:25:37    Titlul subiectului: 2007-06-11 147087

http://www.evenimentul.ro/articol/un-autobuz-cu-calatori-a-intrat-intr-o-raba.html

"11-06-2007

Un autobuz cu călători a intrat într-o Rabă

(ASIS) - Pe drumul care duce către Vaslui a avut loc, la sfîrșitul săptămînii, un accident de circulație între un autocar al Autogării Bacău și o rabă. Vasile Ichim, în vîrstă de 57 ani, din Răcăciuni, în timp ce conducea Raba, cu numărul BC-07-SRG, încărcată cu asfalt, pe direcția Izvorul Berheciului-Răcăciuni, a oprit ca să vireze stînga și să intre prin localitatea Buhoci. În timp ce aștepta să treacă mașinile care-i veneau din față, s-a trezit cu autocarul BC-49-YTA în spatele său. La volanul autobuzului se afla Mihai H., de 39 ani, din comuna Odobești. Acesta avea zece călători și venea de la Tecuci, urmînd să încheie cursa la Bacău. Nu a mai apucat, pentru că în urma impactului autocarul a fost avariat în partea din față. O singură femeie a ajuns la spital cu multiple leziuni. Se pare că accidentul s-a produs din cauză că frînele autobuzului au cedat, după ce s-au încins pe drum. (A.T.)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 11 Aug 2011 06:59:59    Titlul subiectului: 147557

Criza scoate transportatorii pe tusa
Desteptarea.ro a scris:
O parte din transportatorii care opereaza la nivel judetean au cerut in ultima perioada suspendarea unor curse sau chiar comasarea traseelor. Criza financiara, reducerea numarului de persoane care folosesc acest serviciu si mai ales rezervele din ce mai putine pe care le au la dispozitie pentru a-si tine la suprafata afacerea au condus la aceasta situatie.
O parte din operatorii de transport care efectueaza curse regulate pe raza judetului au solicitat consiliilor locale si Consiliului Judetean modificarea orarelor in care opereaza sau chiar suspendarea unor trasee considerate nerentabile. Afectati serios de criza economica si vazand ca nu mai au cum sa o scoata la capat cu banii, au renuntat fie la unele curse, fie la parti din traseu, fie incearca sa gaseasca o solutie de compromis astfel incat nici oamenii sa nu fie afectati. “Nu mai sunt calatori mai ales la anumite curse. De cateva luni bune am observat acest lucru si incercam sa negociem ca sa eliminam curse sau sa modificam programul. Eu cred ca sunt nemultumiri, dar nu sunt firma de stat si trebuie sa judec problema la rece”, ne-a spus Iulian Lazar, administratorul unei firme care opereaza pe traseul Bacau-Sarata Bai. “In ultima perioada se resimte criza si la acest capitol. La nivelul Consiliului Judetean am promovat mai multe hotarari care au vizat comasarea sau desfiintarea anumitor trasee dar se lucreaza pentru ca cetatenii in primul rand sa nu fie afectati”, a declarat Maricica Cosa, vicepresedintele CJ Bacau.


Primari nemultumiti
Si primarii sunt nevoiti sa gaseasca solutii pentru oamenii din comuna. “Cei cativa oameni de la cursa de dimineata de la ora 5 sunt tot cetateni. Intretin o familie. Nu trebuie sa avem grija si de ei. Cred ca trebuie sa respecte contractul si sa mentina aceste curse”, este de parere primarul din Sarata, Vasile Argatu, nemultumit de calitatea serviciilor operatorului de transport. Si in Birsanesti traseul a fost scurtat. “S-a motivat faptul ca nu erau oameni si nu castiga cat cheltuiesc pe motorina. I-am inteles si pe ei, dar dau de inteles ca mai sunt probleme in continuare”, a explicat edilul comunei, Mihai Coman.
In luna iulie, prin decizia CJ au fost scoase din programul de transport public in trafic judetean alte doua rute: traseele nr. 67 (CCB - Onesti - Deleni) si nr. 69 (CCB-Onesti-Albele) din aceleasi motive, iar de la inceputul anului, o parte din transportatori au mai umblat la tarife din aceleasi motive. “Nu avem semnale ca alte situatii de acest tip ar putea aparea, dar ca masura preventiva lucram la un grafic si tinem legatura cu Autoritatea Rutirta pentru a monitoriza fluxul de calatori. Pe de alta parte, conclucram cu administratiile locale”, a subliniat Maricica Cosa.

http://www.desteptarea.ro/criza-scoate-transportatorii-pe-tusa.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 30 Aug 2011 07:10:22    Titlul subiectului: 148058

REVOLTA la Margineni: Elevi si salariati NAVETISTI lasati pe DRUMURI
Desteptarea.ro a scris:
Navetistii din Margineni, liceeni si salariati, au organizat un miting in fata primariei, nemultumiti ca transportatorul are putine masini pe traseu si ca nu elibereaza abonamente. Cel care a incasat loviturile a fost edilul Marcelin Solot.
Peste 30 de persoane s-au adunat, ieri, in fata Primariei Margineni pentru a protesta impotriva faptului ca operatorul de transport nu mai elibereaza abonamente de la 1 septembrie. Cei mai multi erau adolescenti care invata in liceele din Bacau, dar erau prezenti si vreo zece adulti. Salariatii au ajuns mai tarziu, in jurul orei 16. In final, s-au adunat vreo 50 de nemultumiti. Oamenii sustin ca firma Massaro nu mai elibereaza abonamente deoarece va renunta la acest traseu. Nici acum situatia nu e grozava, cursele fiind rare si la ore inadecvate: "Dimineata, masinile crapa de aglomerate, iar dupa ora 15,30, nu mai circula nimic." Adultii care lucreaza in Bacau sunt nevoiti sa apeleze la "ocazii", insa elevii se tem sa urce in masina unui necunoscut. Adolescentii sustin ca si in primavara au circulat prost si au cheltuit mult: "Abonamentul pana la Valea Budului costa 90 de lei pe luna, iar la ocazie dam intre 7 si 10 lei pe zi". "Vrem autobuz, iar domnul primar, uitati, acum, ca ne-a vazut, a fugit", a observat Bogdan Dumitru. Un sfert de ora mai tarziu, edilul s-a intors. Multimea de elevi si parinti a urcat in sala de sedinte a primariei, unde Solot i-a ascultat, incercand sa gaseasca, impreuna, o solutie.
"Cainele nu pleaca de la macelarie", a afirmat primarul, explicand ca traseul este neprofitabil si din cauza ca oamenii prefera ocaziile: "E un traseu cam dificil. E a cincea firma care renunta la contract. Dimineata e rentabil, dupa care fiecare vine acasa cu ce poate, iar autobuzul circula cu doi oameni." "Noi toti avem abonament. Cum sa ne convina sa mai platim o data? Apelam la ocazii din cauza ca nu vin la timp", acuza protestatarii. Marcelin Solot sustine ca primaria nu are nicio putere: "Licitarea traseelor e organizata de Ministerul Transporturilor. Nici CJ, nici Prefectura, nici primaria nu au vreo atributie in acest domeniu."
Pe de alta parte, "firma nu poate sa nu mai elibereze abonamente. Trebuia sa ne anunte si pe noi, nu sa aflam din barfe. Cand vrea sa renunte la un traseu, operatorul trebuie sa anunte ministerul cu o luna inainte, pentru ca acesta sa organizeze o noua licitatie." Navetistii cer ca masinile sa circule dupa un program adecvat nevoilor lor, sa respecte orarul si sa nu-i mai lase in statie. Din pacate, informatia ca Massaro Trans va renunta la traseu e adevarata. Dan Georgescu, administratorul firmei, da asigurari, insa, ca oamenii vor ajunge la serviciu: "Noi am luat acest traseu pentru ca se suprapunea peste traseul Bacau - Comanesti, dar nu merge. Nu e profitabil. Pretul biletelor nu acopera costurile. Am depus o adresa la ARR, dar pana la organizarea licitatiei si gasirea unui alt transportator ne vom indeplini obligatiile prevazute in contract. Traseul nu va ramane descoperit."

http://www.desteptarea.ro/revolta-la-margineni-elevi-si-salariati-navetisti-lasati-pe-drumuri.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 29 Dec 2011 08:44:58    Titlul subiectului: 151475

Transportatorul Grup Atyc a ramas fara licenta
Desteptarea a scris:
Dupa ce timp de trei ani a fost bombardat cu sesizari impotriva Grup Atyc SRL, CJ a trecut la sanctiuni. Mai exact, i-a retras licenta pentru traseul 60. E de asteptat ca firma sa faca plangere in instanta, dar de data asta autoritatile sunt decise sa mearga pana in panzele albe.
Locuitorii comunei Nicolae Balcescu s-au plans mereu ca merg inghesuiti ca sardelele, ca soferii vorbesc urat, nu respecta orarul si nu opresc in statiile intermediare. Sesizarile au ajuns la CJ Bacau, Prefectura si ARR. A mai existat o tentativa de a disciplina firma, dar nu s-a mers pana la capat. In martie 2009, CJ Bacau i-a retras licenta pentru traseul N. Balcescu - Bacau, dar a revocat hotararea doua luni mai tarziu. Reclamatiile legate de traseul respectiv au reaparut in septembrie 2011, odata cu inceperea anului scolar. Erau aceleasi nereguli din anii anteriori: capacitate insuficienta de transport la orele de varf, nepreluarea din statiile intermediare a abonatilor in favoarea platitorilor de bilete, nerespectarea graficului, utilizarea unor autobuze cu capacitatea de 50 la suta fata de a celor inscrise in documentatia depusa la licitatie.

Autobuze prea mici pentru acest traseu
Primaria N. Balcescu a anuntat CJ Bacau ca masinile care figurau in parcul auto din 2008 au fost inlocuite cu altele neinregistrate in judetul Bacau si fara avizul Autoritatii Judetene de Autorizare in Transporturi, fiind incalcata Legea 92/2007. Din cauza asta, arata Maricica Luminita Cosa, vicepresedinte CJ, "zilnic, la orele de varf de sarcina, raman neimbarcati in statiile intermediare din N. Balcescu 20-40 de calatori." CJ Bacau a cerut lamuriri ARR-ului, dar nu a primit niciun raspuns.
Constatand ca, in perioada martie 2010 - decembrie 2011, operatorul "a incalcat sistematic prevederile referitoare la transportul de persoane din Legea 92", precum si faptul ca a refuzat sa semneze contractul de delegare a gestiunii pe 24 de trasee si sa depunta fundamentarea tarifelor, s-a propus retragerea licentei pentru traseul nr. 60. Proiectul a fost dezbatut si aprobat in ultima sedinta a CJ Bacau. "Vom incepe acest demers care se va lungi in instanta, dar trebuie parcursa aceasta etapa procedurala, de aprobare in CJ", a declarat Dragos Benea, presedintele CJ.

"Acolo se intampla minuni"
CJ Bacau arata ca firma a fost instiintata asupra retragerii licentei, dar si in privinta altor masuri care vor fi luate, din ianuarie 2012, ca urmare a plangerilor pasagerilor din Oituz, Stefan cel Mare, Caiuti, Pralea, Tg. Trotus. "Chiar nu stiu nimic. Aflu acum, de la dumneavoastra", a declarat Mihai Tanase, sef departament licente, Grup Atyc SRL. E de asteptat ca firma sa deschida un proces, iar Silviu Bondor, consilier PDL, a vrut sa stie daca CJ Bacau are sanse sa castige: "Problema este veche. Am mai avut o tentativa si nu am reusit tocmai din cauza hatisului legislativ si, ma rog, a unor opuneri din partea ARR. Sper ca acum suntem mai bine blindati pentru ca, intr-adevar, acolo se intampla minuni si trebuie luata o masura."
Nu s-a reusit "din cauza cardasiei dintre ARR si Grup Atyc", a raspuns Dragos Benea, adaugand: "Ne inhamam la acest razboi de uzura si de durata cu Grup Atyc pentru ca aceasta societate din Dambovita nu intelege sa-si faca datoria fata de cetatenii judetului si fata de ceea ce s-a angajat la o licitatie organizata de ARR. Din pacate, noi toti, de la presedintele CJ pana la cetatenii judetului, avem de suferit din cauza unor decizii strambe luate la Bucuresti."
Silvia Patrascanu

http://www.desteptarea.ro/transportatorul-grup-atyc-a-ramas-fara-licenta.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 06 Mar 2012 08:39:12    Titlul subiectului: 153826

Revolta la Nicolae Balcescu: E 85, blocat din cauza unei firme de transport
Desteptarea.ro a scris:
Drumul european E 85 a fost blocat ieri dupa-amiaza de sute de locuitori din comuna Nicolae Balcescu. Acestia au protestat astfel fata de serviciile oferite de firma de transport de pe traseul 60. Oamenii sustin ca aceasta nu respecta programul stabilit, nu efectueaza toate cursele, nu opreste in statiile intermediare, nu acorda reduceri la abionament pentru elevi si ii transporta „inghesuiti, ca pe cartoane”.
Peste 200 de locuitori ai comunei Nicolae Balcescu au blocat ieri E 85 pentru a-si exprima nemultumirea fata de serviciile firmei Grup Atyc, cea care asigura transportul pe traseul 60. „Conditiile in care circulam cu aceasta firma sunt nesigure, ne-a declarat Regina Budau. Ne duce inghesuiti, ca pe cartoane, ca pe sardele. Nu este sigur nici pentru copii, nici pentru noi. Isi bate joc de noi.” O alta locuitoare a comunei spune ca navetistii traiesc un chin in microbuzele acestei societati. „Si nimeni nu ne asculta doleantele.” Petru Grosu este nemultumit ca nu se respecta orarul. „Am venit de la Tirgu Mures, am ajuns in Gara Bacau si, când sa iau autobuzul spre Balcescu, toate erau garate. Nu mai circula nici macar unul la ora opt seara. Am dat 30 de lei la taxi ca sa pot ajunge acasa.” Augustin Patrasc este de parere ca „totul porneste de sus, de la Bucuresti.”

„Se pare ca are pe cineva sus.”
Fortele de ordine i-au determinat pe protestatatri sa elibereze soseaua si traficul s-a reluat. Oamenii nu au renuntat insa la protest. Ei s-au plâns in continuare primarului si prefectului. „Eu de când am inceput mandatul, in 2008, am facut plângeri fata de aceasta firma, a declarat Anton Siler, primar. Am trimis adrese la Consiliul Judetean (CJ), la Prefectura, la Ministerul de Interne. Vineri si azi au fost ultimele trimise.” Prefectul Constantin Scripat ne-a declarat ca „este o batjocura la adresa oamenilor in ceea ce priveste calitatea serviciilor, pretul, autobuzele de mica capacitate,. Sunt 800 de abonati aici si toti sunt legati de scoli, de serviciu. Transportatorul ne-a facut probleme si in alte zone. S-au purtat discutii, s-au facut demersuri. Se pare ca are pe cineva sus.”

Doar instanta poate „rupe” contractul
Locuitorii din comuna Nicolae Balcescu au trimis in ultimii trei ani nenumarate sesizari impotriva Gup Atyc SRL mai multor institutii: CJ Bacau, Prefectura, Autoritatea Rutiera Româna (ARR). La reclamatiile cetatenilor s-au adaugat cele ale Primariei Nicolae Balcescu, de unde se semnala ca firma a incalcat Legea 92/2007, având in parcul auto masini neinregistrate in judetul Bacau. CJ Bacau a solicitat explicatii de la ARR, dar nu le-a primit. Prin urmare, la sfârsitul anului trecut, consilierii judeteni au votat pentru retragerea licentei pe care o detinea aceasta firma pe traseul 60. Presedintele CJ, Dragos Benea, ne-a declarat ca licitatia pentru traseele de transport a fost organizata in 2008 de Ministerul Administratiei si Internelor. „Noi am fost obligati sa incheiem contractul. Acesta este standard si nu poate fi reziliat decât prin instanta. Inca din 2010 suntem in proces. Pentru traseul acesta, consilierii au votat la sfârsitul anului pentru demararea procedurii in instanta. Suntem in razboi cu aceasta firma.” Dragos Benea sustine, la rândul sau, ca in spatele acestei firme ar fi personaje cu functie in ARR si Ministerul Transporturilor.

http://www.desteptarea.ro/revolta-la-nicolae-balcescu-e-85-blocat-din-cauza-unei-firme-de-transport.html
Video: http://www.1tvbacau.ro/video/B%C4%83lce%C5%9Ftenii-au-blocat-E-85-Benea-acuz%C4%83-c%C4%83-totul-pleac%C4%83-de-la-o-dedica%C5%A3ie-a-Ministerului--v5434.html



balcescu2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  52.13 kb
 Vizualizat:  de 19207 ori

balcescu2.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 07 Mar 2012 19:27:21    Titlul subiectului: 153886

Șeful zonal al unei firme de transport, încătușat de ofițerii anticorupție Bacău după ce a încercat să dea mită. Este vorba de forma Grup Atyc Targoviste, cea care deserveste traseul 60 Bacau-Nicolae Balcescu

Adevarul.ro a scris:
Costică Cojoc, reprezentantul zonal al firmei de transport Grup Atyc din Târgoviște, societatea care a câștigat licitația pentru mai multe trasee din comunele băcăuane, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de dare de mită.
Bărbatul a fost încătușat marți seară de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Bacău într-un flagrant după ce i-a dat unui agent de poliție 200 de lei pentru ca acesta să închidă ochii la mai multe nereguli din actele firmei. Microbuzele de transport în comun aflate în trafic nu aveau nici inspecția tehnică periodică și nici asigurarea obligatorie.
Cojoc va fi prezentat azi instanței Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă. „Acțiunea a fost realizată de ofițerii DGA, coordonați de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și cu sprijinul SRI", a declarat comisarul șef Ovidiu Neicuțescu, purtător de cuvânt la DGA Bacău.
În urmă cu două zile, mai bine de 300 de săteni din comuna Nicolae Bălcescu au blocat E85 pentru că firma de transport a Grup Atyc nu le-a eliberat abonamente și autobuzele nu veneau în stații.

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Seful_zonal_al_unei_firme_de_transport_din_Bacau-incatusat_de_ofiterii_anticorptie_dupa_ce_a_incercat_sa_dea_mita_0_659334221.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin 04 Mai 2012 18:21:53    Titlul subiectului: 155513

Se pare ca Autogara Bacau se retrage din circulatie, conform celor spuse de reprezentantii consiliului judetean Bacau
Desteptarea.ro a scris:
Navetistii, lasati de transportator fara abonamente
Societatea care efectueaza transport de persoane in interiorul judetului nu mai elibereaza abonamente pentru mai multe rute. Cei care fac naveta sunt astfel nevoiti sa plateasca bilet pentru fiecare deplasare, iar costul transportului se dubleaza.
Unul dintre cei nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a face naveta in localitatea Calugareni, din comuna Damienesti, a sesizat acest lucru cotidianului Desteptarea. „Incepând cu data de 1 mai 2012, societatea comerciala Transport Bistrita SA refuza sa mai acorde abonamente de calatorie pe aproximativ 10 rute de transport public, obligând navetistii la cumpararea de bilete de calatorie al caror pret este extrem de costisitor si imposibil de acoperit. Spre exemplu, pe ruta Bacau - Calugareni, valoare biletelor pe o luna lucratoare depaseste 440 de lei in noile conditii in timp ce abonamentul era 220 de lei si in conditiile unor salarii mizere”, spune Ionel A. Omul mai spune ca cele mai afectate vor fi cadrele didactice care fac naveta in zonele respective, care vor fi nevoiti sa dea jumatate din salariu numai pe drum. „Decontarea navetei nu este asigurata in cele mai multe scoli din mediul rural. Din punct de vedere legal, chiar daca in unele unitati de invatamânt naveta cadrelor didactice era decontata, in conditiile in care societatea nu acorda abonamente, decontarea nu se mai poate realiza doar pe baza biletelor deoarece legea stipuleaza clar ca decontarea biletelor se face in limita abonamentului”, mai spune reclamantul.

Transport Bistrita spune ca are voie
In replica, reprezentantii societatii Transport Bistrita spun ca nu sunt obligati sa elibereze abonamente si ca au recurs la acest lucru dupa ce au sesizat ca rutele respective nu mai sunt rentabile. „Noi decidem daca eliberam sau nu abonamente. Atât timp cât ne confruntam cu piraterie si cu drumurile proaste nu putem sa mai facem compromisuri si se circula doar pe baza de bilet. Ni se iau clientii din statii, am vorbit cu autoritatile locale si spu ca nu au cadru legal. Nu suntem ajutati si atunci nu putem continua asa. Am luat decizia de a suspenda abonamentele pentru Calugareni, Poiana, Valea Seaca si Racatau. Sunt trasee de autobuze, consumul este de 38-40%, macar sa scoatem banii pe motorina”, ne-a declarat Sebastian Andone, managerul SC Transport Bistrita Bacau. Acestia recunosc ca navetistii le-au batut in usi nemultumiti de situatie, insa nu-si vor schimba hotarârea. „Oamenii sunt nemultumiti, dar ce sa le facem?”, a mai spus Andone.

Primarii au cerut si ei ajutor
Edilul din comuna Horgesti a trimis mai multe adrese pentru a-i ajuta pe navetistii din Racatau, dar pâna acum nu a primit niciun raspuns. „Am trimis adresa la Consiliul Judetean si la Autogara. Trebuie rezolvata situatia pentru ca aici sunt circa 100 de persoane care fac drumul acesta zi de zi si nu au cu ce plati. Peste 40 de localnici lucreaza la Bacau si mai sunt in jur de 50 de cadre didactice care vin aici. Noi le-am alocat bani pentru naveta, dar daca se dubleaza pretul nu mai ajung sumele respective. Cei de la Autogara invoca pirateria, dar noi ce putem face?”, se intreaba Ionel Turcan, edilul comunei Horgesti.
Geta Panaite

„Transport Bistrita” se retrage de pe trasee
Si elevii din comuna Oncesti au de suferit din pricina faptului ca operatorul nu mai elibereaza abonamente. ”Nu avem microbuz, iar copiii fac naveta cu Transport Bistrita SA. De pe 30 aprilie, societatea refuza sa le dea abonamente. Conducatorul auto le ia banii, dar nu le da bilet, iar noi, fara documente justificative, nu le putem deconta transportul”, arata Lacramioara Prosie, directoarea scolii. Nici cu abonament nu era avantajos, sustin dascalii. “Un abonament Bacau - Oncesti costa 270 de lei, iar Oncesti - Tarnita, 100 de lei”, afirma inv. Florin Dimofte. Cel putin, atunci când se elibera abonament, transportul era platit de autoritatile locale, nu de copii. De la Tarnita la Oncesti, elevii fac 5 km dus si 5 km intors. In situatia asta sunt 28 de elevi. “Am vorbit de doua ori cu cei de la Transport Bistrita, dar ne-au raspuns ca nu pot raspunde favorabil solicitarii noastre”, arata Nicolae Baban, profesor. Vestile care vin de la Consiliul Judetean (CJ) Bacau nu sunt deloc imbucuratoare. “Stim care este situatia la ora actuala si mai stim ca societatea Transport Bistrita nu va mai opera pe niciun traseu din judet, prin urmare nici nu ar fi corect sa mai elibereze abonamente. Am fost notificati ca se vor retrage din activitate la mijlocul lunii iunie”, arata Maricica Luminita Cosa, vicepresedinte al CJ Bacau. Prin urmare, toti navetistii - elevi, cadre didactice si alte categorii de angajati - se vor trezi fara mijloc de transport. “CJ Bacau va incerca sa scoata la licitatie foarte repede, cât de repede o permite legea, toate traseele din judet pentru ca cetatenii sa aiba de suferit cât mai putin”, arata Luminita Cosa. (S. Patrascanu)

http://www.desteptarea.ro/navetistii-lasati-de-transportator-fara-abonamente.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin 25 Ian 2013 11:39:18    Titlul subiectului: 161886

Razboiul transportatorilor pe navetistii judetului
Desteptarea.ro a scris:
Consiliul Judetean e chemat in instanta
Noutatile introduse in programul judetean pe 2013-2019 de catre Consiliul Judetean Bacau i-a nemultumit pe unii transportatori. Operatorii sustin ca din cauza modificarilor vor avea pierderi, ba chiar vor intra in faliment. Vasile Cojan, patronul SC KAM SRL, firma care opereaza in zona Margineni, arata ca traseul 38 a fost desfiintat, ceea ce inseamna ca la viitoarea licitatie nu va mai avea vechime pe traseu, iar vechimea e un criteriu foarte important. In plus, i s-a cerut inlocuirea microbuzelor cu autobuze, in conditiile in care are deja un leasing in derulare. “Ordinul 92 stabileste ca atunci când un traseu se suprapune 50 la suta peste altul, nu il desfiintezi, ci il prelungesti. Daca traseul 37 nu e rentabil, nu desfiintezi traseul 38, ci il prelungesti cu 8 km”, arata Vasile Cojan. Claudiu Nastasa, vicepresedintele CJ, sustine ca modificarile au la baza solicitarile facute de edili: “Eu nu pot sa fac un program fara sa ma consult cu primarii. Ei stiu câti navetisti au, câte autobuze sunt necesare si la ce ore. Inteleg supararea domnului Cojan, dar noi suntem in slujba cetatenilor”, declara vicepresedintele CJ. Vasile Cojan il contrazice, aratând ca schimbarile nu sunt nici in interesul cetatenilor, nici al transportatorilor si ca se va intâmpla ca la N. Balcescu, unde navetistii au blocat E 85.

“Nu am avut nicio sesizare”
“Transportatorii functioneaza pe principiul eficientei”, arata Claudiu Nastasa, adaugând ca ii intelege si ca CJ trebuie sa fie un factor de echilibru intre acestia si beneficiari. Se pare ca, deocamdata, nu reuseste. Sesizarile au fost, in mandatul trecut, de ordinul sutelor. Cele mai cunoscute conflicte dintre transportatori si edili, respectiv, cetateni, sunt cele din N. Balcescu, Margineni, Tg. Ocna. Mai nou, au aparut nemultumiri si la Gioseni. Unele dispute s-au solutionat amiabil, altele, in instanta. CJ Bacau a avut trei procese cu transportatorii: unul câstigat, cu Girueta SRL, si doua in derulare, cu KAM si Grup Atyc. “Eu lucrez de zece ani in zona si nu am avut nicio sesizare, nicio problema, arata Vasile Cojan, KAM SRL. Modificarea asta e indreptata expres impotriva mea!” Firma a facut plângere prealabila, dar CJ Bacau a propus ca in sedinta din 28 ianuarie sa se respinga solicitarea. Razboiul va continua la Tribunal. “Noi am cerut in contencios suspendarea provizorie a HCJ 187, iar CJ era obligat sa o suspende pâna la judecarea pe fond, arata Vasile Cojan. A refuzat. Vom continua actiunea in instanta si sper ca vom câstiga.”
“Am 12 masini nou-noute, luate in leasing, si platesc 150 de milioane de lei pe luna. Stiti ce inseamna asta? Ca pot sa dau faliment din cauza CJ.”
Vasile Cojan, KAM SRL
“Usa mea e deschisa in fiecare zi. Toti nemultumitii pot veni sa discutam si sa gasim impreuna o solutie.”
Claudiu Nastasa, vicepresedintele CJ Bacau

http://www.desteptarea.ro/razboiul-transportatorilor-pe-navetistii-judetului/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 25 Ian 2013 16:42:23    Titlul subiectului: 161896

Care este situatia in teren ? Transportul intre Bacau si localitatile din jur e civilizat ?
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Sâm 26 Ian 2013 09:28:45    Titlul subiectului: 161956

Pe traseele unde circula autobuze se circula bine dar pe cele unde circula microbuze sunt probleme pentru ca unele microbuze pleaca cu calatori in picioare, in privinta eliberarii biletelor de calatorie de catre sofer nu stiu ca nu am circulat in zonele respective, dar sigur sunt cazuri in care nu se elibereaza bilete.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Mie 12 Feb 2020 14:03:56    Titlul subiectului: 205606

În legătură cu transportul public din Faraoani
Delegație din Faraoani, discuție la Prefectura pe tema creșterii prețurilor la biletele de autobuz
deșteptarea.ro a scris:
Prețul biletelor de transport suportate de locuitori și, în special, de elevi, a fost subiectul întâlnirii mediate de prefectul județului Bacău, Liviu Alexandru Miroșeanu, la care a participat primarul comunei Faraoani, Cristina Pal Ciuraru și administratorul societății de transport public SC TRANSPORT BISTRIȚA S.A., Botezatu Laura.
Medierea a fost necesară după ce mai mulți locuitori ai comunei Faraoani au semnalat creșterea prețului biletelor și abonamentelor de transport public, tot mai greu de suportat, mai ales de persoanele defavorizate sau vulnerabile din comună, numărul familiilor monoparentale, a elevilor și a persoanelor vârstnice fiind unul semnificativ.
Prefectul Liviu Miroșeanu a solicitat celor două părți să identifice o soluție care să nu afecteze nici cetățenii, nici activitatea firmei, astfel încât locuitorii să poată suporta costul biletelor și abonamentelor, iar societatea să poată oferi, în condiții de siguranță, servicii de transport public.
Transportatorul va solicita acționarilor să permită etapizarea creșterii de prețuri prognozată, necesară să acopere cheltuielile de funcționare, iar primarul din Faraoani va prezenta o listă cu locuitorii care necesită sprijin în suportarea costurilor pentru transportul public.
De asemenea, reprezentanții firmei de transport i-au prezentat prefectului o serie de probleme cu care se confruntă transportatorii care furnizează servicii pe raza județului, care vor fi înaintate Instituției Prefectului, pentru identificarea posibilelor soluții.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VladSarig2002



Data înscrierii: 25/Noi/2017
Ultima vizita: 08/Dec/2023
Mesaje: 77

MesajTrimis: Mar 24 Mar 2020 17:54:04    Titlul subiectului: 206338

Căutând prin internet, am aflat că Transport Bistrița S.A. își reduce semnificativ numărul de autobuze scoase pe traseele sale în această perioadă. Acestea vor circula conform următorului program (dat fiind faptul de evoluția COVID-19):


 Descriere:
 Mărime fișier:  108.03 kb
 Vizualizat:  de 8723 ori




Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Mie 24 Iun 2020 02:23:39    Titlul subiectului: 207672

Programul microbuzelor operate de S.C SOG TRANS S.R.L


Screenshot_5.png
 Descriere:
 Mărime fișier:  77.76 kb
 Vizualizat:  de 8323 ori

Screenshot_5.png



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Sâm 25 Iul 2020 14:46:21    Titlul subiectului: 207905

Si SC SOG TRANS SRL, care opereaza traseul Autogara Bacau - Lilieci - Hemeius a inceput sa emita bonuri fiscale.


116105828_289906702245354_3133202141076396906_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  259.02 kb
 Vizualizat:  de 8113 ori

116105828_289906702245354_3133202141076396906_n.jpg



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
TheTigerBeast



Data înscrierii: 18/Mai/2017
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 689
Locație: Bucuresti Sector 6

MesajTrimis: Dum 07 Mar 2021 08:35:49    Titlul subiectului: 209895

Programul de circulatie al autobuzelor operate de Grup Atyc SRL Targoviste pe traseul Slanic Moldova - Targu Ocna


157821878_453668875879229_6027547997550919146_n.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  315.97 kb
 Vizualizat:  de 6580 ori

157821878_453668875879229_6027547997550919146_n.jpg



_________________
Asculta Radio TheTigerBeast @192kbps!
http://r.thetigerbeast.ovh
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community