Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Autocare - Centre mobile donare sange

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 20 Apr 2010 13:17:59    Titlul subiectului: Autocare - Centre mobile donare sange 126064

http://stirileprotv.ro/stiri/social/cinci-centre-mobile-pentru-donarea-de-sange-cumparate-din-taxa-pe-viciu.html

Ministerul Sanatatii a achizitionat 5 autocare transformate in centre mobile pentru donarea de sange.

Autocare vor circula prin tara, venind in intampinarea celor interesati in a dona si a salva vietile altora.

Din ce am inteles, in cazul donatiilor facute in aceste autocare nu se acorda bani sau bonuri de masa, asa cum se face la centrele de recoltare "clasice".

"Cinci centre mobile pentru donarea de sange, cumparate din taxa pe viciu
Avem viata in sange

Cei care doresc sa doneze sange pot sa evite deplasarea dificila la centrele fixe de donare. Ministerul Sanatatii a cumparat cinci autocare echipate special, destinate donarii de sange, in zonele rurale si urbane.

Cei de la Sanatate spera ca astfel va creste numarul donatorilor.

Masinile se vor putea deplasa la institutii, firme, in locurile publice din localitatile unui judet pentru a recolta sange de la persoane voluntare, asa cum se intampla si in alte tari europene. Autocarele vor actiona regional, ele deplasandu-se dupa un program prestabilit.

In centrele mobile vor lucra voluntari ai organizatiei Crucea Rosie. Dupa finalizarea actiunilor de donatie, sangele va fi preluat de catre centrele de recoltare din tara, care il vor prelucra.

Autocarele urmeaza sa fie operationale incepand cu luna iunie a.c., sub coordonarea Institutului National de Hematologie si in colaborare cu Societatea Romana de Cruce Rosie din Romania.

Materialele necesare donarii de sange se asigura de catre Ministerul Sanatatii, iar costurile de operare ale autocarelor (conducator auto, combustibil etc.) sunt asigurate de catre Crucea Rosie in baza unui protocol semnat intre MS, INH si CR.

Autocarele au baza in regiunile Bucuresti, Moldova, Dobrogea, Ardeal si Banat. Fiecare masina va deservi un numar de judete, iar activitatea va fi monitorizata atent in vederea cresterii numarului de donari si reducerii lipsei de sange.

Costul unui autocar include si dotarea si amenajarea interioara si a fost de aprox. 220.000 RON. Fiecare autocar este dotat cu o sala de asteptare, unde se completeaza formularele inaintea consultatiei medicale, o sala de consultatii cu un mini-laborator unde se testeaza hemoglobina si glicemia, o sala cu doua posturi pentru donare si o sala unde cei care au donat pot servi un ceai sau un suc inaintea parasirii autocarului, se arata intr-un comunicat al MS.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 14 Iun 2012 15:41:53    Titlul subiectului: 156522

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-stiri_din_bucuresti-recoltare_sange-sange_spital-donare_sange-donatori_sange-campanie_donare_sange_0_718128519.html

"Donare de sânge, într-un autobuz! Recoltările din spitalele bucureștene sunt insuficiente

13 iunie 2012

Autor: Florin Stoican

Campanie benevolă de donare sânge în Capitală

Centru de transfuzie din Capitală lansează joi, 13 iunie 201, o campanie benevolă de donare de sânge într-un autobuz parcat pe platforma Pipera, întrucât cantitatea recoltată zilnic este mult sub necesarul spitalelor.

"Militez pentru donarea benevolă de sânge. De când avem acest autobuz, unitatea mobilă de donare, toate acțiunile au fost benevole. Să știți că sunt mulți oameni care nu cer nimic pentru donare. În Capitală, sunt peste 30 de spitale, iar cele mai mari consumatoare sunt Floreasca, Fundeni și

Spitalul Universitar de Urgență. Colectăm, anual, cam 40.000 de litri, dar cantitatea este sub necesarul acestora", a explicat dr. Goșa, cu ocazia finalizării lucrărilor la noua clădire a Centrului de Trasfuzii București, în cadrul programului "O șansă pentru viață", lansat de Asociația React și Vodafone.

Potrivit medicului, cele mai mari cantități de sânge merg pentru transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular și în oncologie. De asemenea, clinicile de chirugie cardiovasculară solicită mult sânge și produse derivate.

În Centrul de Transfuzii donează, în fiecare lună, aproximativ 5.000 de persoane, care, până acum, erau obligate să stea în unitatea sanitară aproape două ore, pentru a realiza acest lucru. Mai mult, activitatea de donare se desfășura pe trei etaje. Odată cu renovarea unității, timpul de așteptare a fost redus la jumătate, a precizat directorul.

Proiectul de modernizare constă în renovarea clădirii centrului și dotarea acestuia cu echipamente informatice. "Până în prezent, a fost renovat parterul clădirii, iar Vodafone România a donat zece echipamente informatice pentru crearea unei baze de date electronice centralizate ale persoanelor care vin să doneze sânge la Centrul de Transfuzii București", a spus Florina Tănase, director la Vodafone România.

Numărul donatorilor din România nu depășește 2 la sută din populație, față de media europeană de 10 la sută.

"O șansă pentru viață" este cel mai amplu program național de donare de sânge, cu ajutorul căruia, în București, în ultimii patru ani, au fost salvate peste 140.000 de persoane.

Construit în 1952, Centrul de Transfuzii București nu a mai fost renovat de la înființare. "De aceea, am decis să continuăm programul cu renovarea acestei instituții atât de importante pentru salvarea de viețiii omenești. Am finalizat de renovat parterul clădirii, iar prin recompartimentarea spațiului de recepție și administrativ, timpul de asteptare al donatorilor s-a redus cu 50%. În lunile următoare, vom extinde lucrările de modernizare și la celelalte zone destinate donatorilor. Până în prezent, peste 100.000 de persoane au donat sânge, dintre care 2.000 de angajați Vodafone", a mai spus Florina Tănase.

În prezent, Centrul de Transfuzii București dispune de o sală de așteptare și o zonă de recepție a donatorilor, amenajate și dotate în conformitate cu standardele europene. Valoarea lucrărilor de renovare și dotare cu echipamente informatice se ridică la 33.000 euro, Vodafone România contribuind cu 23.000 euro, iar restul de 10.000 euro fiind donat de către comunitate, în urma campaniei de strângere de fonduri inițiate de Asociația React în 2011.

Valoarea totală pentru renovarea întregului centru se ridică la 100.000 euro. Totodată, Centrul de Transfuzii București beneficiază de o ambulanță donată de Vodafone România în 2010, pentru a îmbunătăți cu până la 30 la sută timpul de livrare a sângelui către spitalele bucureștene și, implicit, către pacienți."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community