Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Autogara Focsani

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul VRANCEA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 12 Apr 2010 15:19:34    Titlul subiectului: Autogara Focsani 125722

http://www.adevarul.ro/locale/focsani/Autogara_se_muta_din_centru_in_zona_de_nord_0_241175967.html

"Autogara se mută din centru în zona de nord

Gabriel Sava

Sâmbătă 10 apr 2010

Proprietarii terenului, retrocedat în 1992, au vândut totul unei companii care vrea să construiască un supermarket. Cei care fac naveta în zona centrală și de sud a orașului sunt cei mai afectați. La fel de nemulțumiți sunt și transportatorii care nu s-au înțeles încă cu reprezentanții Primăriei pe traseele și stațiile din municipiu.

De la 1 mai, autogara care deservește în prezent orașul și care se află în zona centrală a Focșaniului se va muta în zona de nord, pe strada Mărășești, în curtea societății de Transport Public Local.

Decizia a fost primită cu multă reticență atât de pasagerii care fac naveta, cât și de transportatorii care nu au ajuns încă la o înțelegere cu reprezentanții Primăriei, privind traseele pe care vor circula în oraș dar și stațiile unde vor putea opri.

„Noi cum mai ajungem unde avem nevoie, că din centru plecam peste tot și ne era aproape", ni s-a plâns Elena Olaru, o bătrână din Cârligele.

Aceeași părere o au și persoanele mai tinere, în special navetiștii. Chiar și transportatorii care au traseu cu intrare pe zona de nord a orașului se declară nemulțumiți de măsura mutării autogării.

„Am înștiințat călătorii, însă nu e o treabă bună. Le va fi greu mai ales celor care au treabă în alte zone din oraș", a declarat Ionel Neagu, șofer pe unul dintre microbuzele pe traseul Focșani-Odobești.

Decizia mutării fusese luată de mai bine de un an de aleșii locali. Inițial, autogara urma să fie mutată pe strada Bicaz, nr 26, numai că investitorii în acest proiect au renunțat.

Primăria s-a trezit pusă în fața unei situații dificile, iar soluția a venit de la societatea de transport local care începuse deja să lucreze la o autogară proprie.

„Noi aveam deja acest proiect cu autogara, cea de pe Bicaz fiind una privată. Nu am avut nici un interes, începusem deja amenajările dar până acum nu ne-a lăsat nici vremea. Vor fi 27 de peroane, pentru toți transportatorii de pe toate traseele din județ", a declarat Ionel Diaconu, directorul societății de Transport Public Local din subordinea Primăriei Focșani.

De 40 de ani în centrul orașului

Autogara a funcționat în centrul orașului încă din anii '70. Cei mai vechi angajați spun că, pe vremuri, traficul de călători depășea chiar și 6.000 de persoane zilnic.

Din 1992, terenul a fost retrocedat foștilor proprietari și autogara a fost preluată de o firmă privată. Majoritatea firmelor care operează în autogară sunt transportatori privați.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 13 Apr 2010 15:32:13    Titlul subiectului: 125783

http://www.adevarul.ro/locale/focsani/Transportatorii_s-au_intalnit_azi_cu_reprezentantii_Primariei_0_242976079.html

"Transportatorii din județ vor stații și trasee în municipiu

Gabriel Sava

Marți 13 apr 2010

Discuțiile s-au purtat pe tema traseelor și a stațiilor pe care le vor avea microbuzele după mutarea autogării în zona de Nord a municipiului.

Reprezentanțiii municipalității și cei ai transportatorilor au avut azi o nouă întâlnire la sediul Primăriei din Focșani. Principalul subiect în discuție a fost cel al stațiilor din municipiu în care vor putea opri microbuzele după ce autogara se va muta la noua adresă, respectiv pe strada Mărășești.

La propunerea Primăriei, au fost inițial acordate anumite trasee pentru toți transportatorii din județ însă cei mai mulți dintre ei au reclamat faptul că acestea ocolesc zonele centrale și vor avea astfel probleme cu pasagerii nemulțumiți.

„Au fost făcute mai multe propuneri care vor intra în analiza comisiilor de specialitate de la nivelul Consiliului Local până când vor fi elaborate proiectele de hotărâre. Ședința Consiliului Local va avea loc la sfârșitul lunii și atunci vom decide", a declarat Vasile Dobre, viceprimar al municipiului.

Chiar dacă toți patronii societăților de transport implicate au semnat procesul verbal al întâlnirii de azi, mulți dintre ei speră să mai obțină alte modificări ale acestor trasee.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 29 Apr 2010 10:11:02    Titlul subiectului: 126391

Detalii privitoare la parcul auto al autogarii Focsani. Sursa: cotidianul "Adevarul", editia din 29.04.2010. Link-ul: http://www.adevarul.ro/locale/focsani/Autobuzele_din_autogara_sunt_pericole_pe_patru_roti_0_252574817.html

"Autobuzele din autogară sunt pericole pe patru roți

Mijloacele de transport nu mai prezintă siguranțăMajoritatea autobuzelor societăților de transport din județ sunt vechi de mai bine de 25 de ani.Clienții care apelează la serviciile acestor operatori, iarna îngheață de frig, iar vara suportă cu greu căldura, praful și mizeria.

Autobuzele Roman Diesel, Ikarus și MAN sunt vechi de peste 25 de ani și, în mod normal, ar trebui scoase din uz.

Poluarea este peste limita permisă în țările UE și, cu toate acestea, firmele de transport care au câștigat licențele pe traseele din județul Vrancea dețin aceste "crematorii pe roți", autobuzele oferind condiții execrabile călătorilor navetiști și nu numai.

Iarna, frig. Vara, cald

În timpul iernii aproape niciunul dintre aceste autovehicule nu are instalație de încălzire, lucru care face ca navetiștii să moară de frig în timpul călătoriei. Mai mult decât atât, călătorii se plâng de faptul că în unele autobuze lipsesc banchetele, iar buretele de pe scaunele care au mai rămas ies de sub tapițeria învechită.

Lipsesc cu desăvârșire și dispozitivele parasolare, lucru care îi face pe călători se se bronzeze fără voie.

"Iarna nu poți să stai de frig și ești obligat să stai înfofolit. Vara, pentru că drumurile sunt pline de praf, nu sunt deschise geamurile și trapele autobuzului. Dacă urca un număr prea mare de persoane în autobuz, din cauza căldurii și a mirosurilor înțepătoare, calătoria devine un adevărat coșmar", spune Marian Vasilache, navetist pe ruta Milcovelu-Focșani.

"Cu bani grei"

Directorul ARR, inginerul Titi Jugănaru recunoaște că mai sunt trasee în județ în care ar putea fi introduse autovehicule mai noi: "În 2011 va fi o nouă licitație și atunci cei cu autobuze mai vechi de 20 de ani o să piardă puncte importante. Din câte știu eu, în Autogara Focșani mai sunt doar câteva autovehicule vechi de dinainte de 1989. Cei care sunt pe traseele din Vrancea au câștigat licitația legal. Uneori, sunt cazuri în care mașinile mai vechi arată mai bine decât cele noi".

Cristian Vasile este șofer pe RD 111 din anul 1998: "Am fost cu mașina și la practica agricolă înainte de 1989. Se amânau cursele ca să mergem cu elevii la muncile agricole".

Șoferul focșănean mai spune că "mașina are 22 de ani și nu face mai mult de 10.000 de lei. Confortul este undeva la categoria a III-a și a IV-a. Pisele se găsesc din ce în ce mai greu. S-a mai umblat la ea pe la caroserie, la motor și cred că va mai merge câțiva ani de acum încolo".
VOX: "Din cauza căldurii și a mirosurilor înțepătoare, calătoria devine un adevărat coșmar", Marian Vasilache, NAVETIST.
"

Poza postata mai jos apartine cotidianului "Adevarul":



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  29.57 kb
 Vizualizat:  de 10005 ori

1.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 18 Mai 2010 12:59:21    Titlul subiectului: 127232

http://www.adevarul.ro/locale/focsani/Mutarea_autogarii_ii_aduce_la_faliment_pe_micii_afaceristi_0_263973727.html

"Mutarea autogării îi aduce la faliment pe micii afaceriști

Laurențiu Muscalu

Marți 18 mai 2010

Focșani
Terasele sunt pustii iar barmanul Cristi Vasilescu se roagă pentru clienți

Magazinele alimentare, restaurantele și gogoșeriile din zona vechii autogări se clatină serios din cauza lipsei de clienți.Dacă înainte de mutarea sediului autogării aveau sute de clienți pe zi, acum restaurantele și aprozarele din zonă abia mai vând câteva pâini și un păhărel de băutură.

Gică Mihalcea a rămas fără loc de muncă după schimbarea sediului autogării. Firma de transport la care lucra și-a încheiat contractul de colaborare cu societatea care deținea spațiul astfel încât focșănenaul, la fel ca mulți alți colegi, sunt acum pe drumuri.

„Am 50 de ani și chiar nu știu ce am să fac acum. Sunt corect și am rămas la autogară până în ultima zi. Nu doresc nimănui să treacă prin aceste momente. Toate birourile sunt goale, iar gogoșeriile și fast-food-urile care erau aici au dat faliment sau au trebuit să-și îndrepte afacerile spre alte domenii. Au rămas mulți oameni fără serviciu după această schimbare a sediului autogării chiar dacă s-a spus că cei de la Consiliul Local au preluat toți angajații", spune Gică Mihalcea.

Vânzările au scăzut cu 80%

De suferit nu au avut doar micii afaceriști din sediul vechii autogări, care au fost forțați să-și închidă prăvăliile, ci și cei din zona imediat apropiată. Barmanii de la restaurantele din apropiere au și uitat de când nu au mai servit un client, vânzările scăzând drastic și cu peste 80%.

Angajații cârciumilor își adus aminte cu nostalgie de vremurile când abia mai pridideau să servească clienții și când pregăteau din timp meniurile pentru șoferii de microbuze, al căror orar îl știau pe de rost.

„Parcă trăim în deșert. Acum ne rugăm să ne mai intre cineva în bar sau în restaurant. De dimineață nu am dat decât o vodcă și un coniac. Se simte că nu mai e vânzoleala din autogară. Șeful nu știe ce să mai facă. Astăzi vine și spune că închide, iar după câteva ore se răzgândește. În astfel de condiții nu văd cum va mai putea ține o cârciumă. Nu sunt vânzări deloc. Acum, zona este pustie și nimic nu mai merge", se plânge barmanul Cristi Vasilescu.

La mâna vecinilor

Până la deschiderea noului supermarket care se va construi în locul vechii autogări, patronii alimentarelor din zona Pieței Mioriței speră să mai facă ceva profit. „Vânzările nu mai sunt ca acum o lună când navetiștii făceau vânzare la orice produs. Au mai rămas oamenii din cartier și ei mai iau câte ceva de mâncare. Mai ținem magazinul în viață atâta timp cât rămâne pe linia de plutire", se confesează Maria Cârneci,vânzătoare la un aprozar din zonă.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul VRANCEA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community