Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

ARCHIMEDES - transport public curat si eficient energetic
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 08 Iun 2010 13:58:01    Titlul subiectului: 128087

Astazi, 8 iunie 2010, caravana s-a aflat la Liceul Teoretic "Garabet Ibraileanu" (unde invat eu... ) , la intalnirea cu elevii s-a aflat si doamna Carmen Gherca, din partea RATP Iasi;

Nu stiu daca s-a aflat si "Autobuzul Verde" la aceasta intalnire...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 8190
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 08 Iun 2010 14:28:04    Titlul subiectului: 128088

A fost si autobuzul. Urmatoarea oprire a fost la Liceul de Informatica.
_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 21 Iun 2010 08:26:29    Titlul subiectului: 128685

www.curierul-iasi.ro. a scris:

"Către o nouă cultură a mobilității

Obiectivul Archimedes este să introducă măsuri inovative în transportul public. Așa ar suna sec o frază despre proiectul Archimedes.

“Da, Archimedes introduce măsuri inovative în transportul public, dar face asta pentru oameni și cu ajutorul oamenilor. Demonstrația pe care însă încercăm să o facem prin acest proiect este că nu e cel mai important să schimbăm fața imobilă a unor stații de autobuz sau să introducem tehnici de ultimă generație în intersecții semaforizate, nu este cel mai important să reducem noxele modificând autobuze cu instalații GPL sau instalând sisteme de managementul traficului,ori ticketing automat, cel mai important este ca oamenii să beneficieze de toate acestea, să se schimbe și ei o dată cu tehnologia”, afirmă Beatrice Fotache, site manager Archimedes din partea Primăriei Municipiului Iași.

Campania de educare și promovare a transportului public este ea însăși o măsură inovativă, incercând să ofere o abordare nouă a transportului, a mobilității în general. Municipalitatea dorește să introducă și în rândul ieșenilor conceptul de cultură a mobilității urbane, concept lansat de Comisia Europeană odată cu cartea verde a mobilităților în 2007.

Archimedes își dorește, prin obiectivele sale, să educe în mod deosebit elevii și studenții – ca prezente și viitoare nuclee de viitor – de aceea, campania este centrată pe educarea din școli. De altfel, Caravana transportului public a fost deja în patru școli ieșene începând cu ziua de 5 iunie.

Campania are câteva date cheie ce marchează perioade importante pentru măsurile importante ale Programului Civitas Plus: 9 iunie, ediție marcând Ziua Mondială a Mediului și Ecologiei, 22 septembrie, celebrarea Zilei „În orașul tău, o zi fără mașină!”, 12 octombrie, manifestări incluse în programul Sărbătorilor Iașului, 8 noiembrie, marcând Ziua Internațională a Zonelor Urbane.

„Aceste evenimente vor fi doar vârfurile unei campanii de fiecare săptămână, campanie care va încerca să abordeze cetățeanul Iașului să îi dăruiască o altă viziune asupra transportului public, asupra alternativelor la mașina personală”, a subliniat Beatrice Fotache.

Municipiul Iași a depus în iunie 2007 un proiect – Archimedes – care va introduce și în Iași un set ambițios de măsuri inovative care vor conduce la fluidizarea traficului și schimbarea comportamentului de călătorie.

Dintre activitățile proiectului aducem aminte introducerea unui sistem special de tichetare pentru studenți și elevi, pentru a stimula folosirea transportului în comun, introducerea la ore de vârf (începerea orelor de curs și sfârșitul orelor) a unor autobuze speciale pentru elevi si studenți – lucru posibil datorită sistemului de tichetare. De asemenea, este vorba și de echiparea a 30 de autobuze cu instalații de GPL (micșorarea noxelor în coridorul CIVITAS), precum și dezvoltarea sistemului de semaforizare a intersecțiilor pe traseele de transport de călători, respectiv implementarea sistemului ”green light” pentru mijloacele de transport în comun (inclusiv tramvai)."


http://curierul-iasi.ro/catre-o-noua-cultura-a-mobilitatii-495

Buna Ziua Iasi a scris:
Au inceput lucrarile la pista Podu Ros - Tudor Vladimirescu
Sambata, 19 Iunie 2010
Ciprian BOARU

Cu cateva zile in urma, edilii au dispus constructorului Com-Beton SA sa inceapa din nou lucrarile de amenajare a pistei pentru biciclisti. Daca in prima varianta pista pentru biciclisti trebuia sa parcurga traseul Rond Agronomie - Tudor Vladimirescu, acum, va strabate traseul Podu Ros - Splai Bahlui - Campus Studentesc si retur. Pista va fi realizata din pavele, iar pe unele portiuni vor fi trasate doar marcaje. Edilii estimeaza ca pista va fi gata cel tarziu la sfarsitul lunii iulie. "Au inceput sa lucreze pe noua solutie. Pista va avea o latime de 1,60 metri, in conditiile in care trotuarul are o latime de 2,50 metri. Pana la sfarsitul lunii vom finaliza aceste lucrari", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei. Pentru atribuirea lucrarilor de amenajare a pistei pentru biciclisti, municipalitatea a organizat o licitatie ce a fost castigata de Com Beton SA, cu o oferta in valoare de 689.759 lei fara TVA. Municipalitatea a stabilit o prevedere bugetara de 805.837 lei fara TVA.


http://www.bzi.ro/au-inceput-lucrarile-la-pista-podu-ros---tudor-vladimirescu-175147
Ziarul de Iasi a scris:

Luna viitoare va fi gata prima pista de biciclisti
AUTOR: FELIX GUZGA

S-a dat ordinul de incepere pe noul traseu, din Podu Ros.
Municipalitatea a dat ordinul de incepere a lucrarilor pe noul traseu al pistei finantate prin programul Civitas. "S-a discutat cu toata lumea si s-a decis reluarea lucrarilor pe noul traseu. Pista va incepe din zona Podu Ros, pe Splai Bahlui, in zona facultatilor Universitatii Tehnice, va traversa bulevardul Tudor Vladimirescu, pina la strada care delimiteaza campusul universitar. Acolo se va termina pista din pavele. Apoi, se va marca un traseu prin campus, pina la pista facuta pe Tudor Vladimirescu", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Pentru a evita problemele de la lucrarile facute deja pe trotuarul bulevardului Tudor Vladimirescu, acum se va pavela intreg trotuarul de pe malul Bahluiului. Pista va fi delimitata prin marcaje de restul trotuarului.

Lucrarile sint realizate de firma Combeton, contractul avind o valoare de aproape 700.000 lei. Initial, pista pentru biciclisti ar fi trebuit sa fie amenajata pe traseul Rond Agronomie - Copou - Independentei - Elena Doamna - Tudor Vladimirescu.

Lucrarile s-ar fi intersectat insa cu alte proiecte europene care vor fi implementate intr-o perioada viitoare. Exista astfel riscul ca in multe zone trotuarul sa ramina la o alta cota decit pista, ceea ce ar fi provocat probleme atit pentru pietoni, cit si pentru biciclisti.


http://www.ziaruldeiasi.ro/local/luna-viitoare-va-fi-gata-prima-pista-de-biciclisti~ni6fb5
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 8190
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 03 Iul 2010 17:35:15    Titlul subiectului: 129367

In momentul de fata:

- 11 autobuze Renault sunt transformate (52, 53, 59, 62, 63, 64, 67, 70, 73, 78, 80);
- 8 autobuze Renault sunt in lucru (51, 55, 57, 61, 65, 69, 72, 79).IMG_5709.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  76.3 kb
 Vizualizat:  de 12543 ori

IMG_5709.JPGIMG_5700.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  98.98 kb
 Vizualizat:  de 12543 ori

IMG_5700.JPGIMG_5698.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  95.49 kb
 Vizualizat:  de 12543 ori

IMG_5698.JPGIMG_5696.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  71.45 kb
 Vizualizat:  de 12543 ori

IMG_5696.JPGIMG_5699.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  83.67 kb
 Vizualizat:  de 12543 ori

IMG_5699.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 8190
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 06 Iul 2010 09:34:57    Titlul subiectului: 129543

În perioada 05-06.07.2010, RATP Iași, Primăria Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ desfășoară în șase puncte aflate pe culoarul CIVITAS, prin echipe de studenți ai universității, activități de colectare de date (completare de chestionare) referitoare la măsurile prevăzute prin proiectul CIVITAS – ARCHIMEDES. Aceste date, necesare în vederea evaluării, își propun să măsoare gradul de acceptare, conștientizare și calitatea serviciului de transport public, înainte și după implementarea măsurilor din proiect.

Pentru o măsurare corectă și eficientă, rugăm cetățenii chestionați să acorde două minute echipelor de studenți pentru a răspunde la întrebările acestora.

Va mulțumim pentru cooperare.

_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
PokData înscrierii: 25/Apr/2009
Ultima vizita: 27/Noi/2021
Mesaje: 65
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar 06 Iul 2010 11:03:33    Titlul subiectului: 129549

Poți să ne dai informații despre emisiile produse de autobuzele modificate (eventual comparate cu cele originale)?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 8190
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 06 Iul 2010 11:31:20    Titlul subiectului: 129550

Conform programului de desfasurare a proiectului, vor fi facute masuratori la finalizarea implementarii masurii (transformarea celor 30 de autobuze) si comparatii cu datele initiale, culese inainte de transformarea primului autobuz.

Vin cu rugamintea de a posta aceeasi intrebare pe forumul CIVITAS, astfel incat aceste date sa ajunga la cat mai multe persoane (inclusiv la cei care nu impartasesc o pasiune pentru transportul public) altfel decat sub forma unei prezentari seci, scortoase. Desigur, datele vor fi prezentate si pe forumul Tramclub.

_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ovidiuData înscrierii: 19/Iun/2009
Ultima vizita: 28/Iul/2021
Mesaje: 33
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 06 Iul 2010 14:32:57    Titlul subiectului: 129561

Dintre Renault-urile "transformate", circula vreunul in acest moment, in afara de 63? Fiindca eu n-am vazut prin oras niciunul proaspat vopsit, precum cele din imagini.
Iar, in urma probelor care banuiesc ca s-au facut cu ele, puteti spune daca autobuzele modificate vor avea aceeasi problema ca in "configuratia" originala, adica necesitate de supra-aerisire la motor in zilele calduroase?

_________________
373300684
358300698

danke schön!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 8190
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 06 Iul 2010 15:02:54    Titlul subiectului: 129562

Circula. De altfel, 62, care apare in setul de poze de mai sus, era la traseu la momentul fotografierii.
La cealalta intrebare incerc sa-ti raspund maine.

_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 06 Iul 2010 16:04:16    Titlul subiectului: tkt 129564

Buna Ziua Iasi a scris:
"Licitatia pentru ticketing-ul RATP, anulata
Marti, 06 Iulie 2010

Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a dat castig de cauza firmelor care au contestat procedura initiata de municipalitate pentru achizitia unui sistem modern de ticketing pentru mijloacele de transport in comun. Astfel, licitatia a fost anulata. Reprezentantii municipalitatii au anuntat astazi ca in perioada urmatoare Primaria va decide daca contesta sau nu in instanta decizia CNSC. Investitia face parte din proiectul Archimedes. Pe langa introducerea unor aparate de validare a biletelor moderne, proiectul prevede si instalarea unor panouri de informare in timp real si un sistem de urmarire a unitatilor de transport prin GPS."

http://www.bzi.ro/licitatia-pentru-ticketing-ul-ratp-anulata-177773
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 8190
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 07 Iul 2010 11:27:32    Titlul subiectului: 129592

ovidiu a scris:
autobuzele modificate vor avea aceeasi problema ca in "configuratia" originala, adica necesitate de supra-aerisire la motor in zilele calduroase?

Modificarile facute (promit sa revin asupra acestei chestiuni, pentru a trece dincolo de vizionarea unor poze cu autobuze proaspat vopsite) in zona motorului nu au legatura cu motivele care genereaza problema semnalata. Deci, nu o rezolva.

_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 07 Iul 2010 15:51:01    Titlul subiectului: Pista 129600

http://www.adevarul.ro a scris:
Trotuar cu bordură pe mijloc la Iași

Alina Stan
Miercuri 7 iul 2010

Pista pentru bicicliști din Tudor Vladimirescu, făcută din bani europeni, tinde să devină un monument al neroziei. Șefii Primăriei Iași și-au dat seama că trebuie să intervină pentru a face practicabil culoarul destinat mersului pe două roți din Tudor, dar rezultatul este hilar.

Pe Bulevardul Tudor Vladimirescu trotuarul are bordură pe mijloc. Aceasta este consecința lipsei de strategie a edililor orașului. După ce au construit o parte din pista de biciclete pe pavele, cu mult mai înaltă decât restul trotuarului, directorii din Primărie au trecut la completarea tronsonului.

De mai bine de trei săptămâni, angajații de la Citadin se chinuie să acopere diferența de nivel, iar în urma lor rămân două tronsoane despărțite de bordură. „Sunt două lucrări diferite. Pista este executată din fonduri europene, iar completarea o face Citadin. Nu ar fi avut rost să scoatem bordura“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Lucrările suplimentare din Tudor sunt suportate din bani publici, iar pista de biciclete este executată din fonduri europene prin programul Civitas. În martie, firma COM-Beton a câștigat licitația pentru execuția unui culoar detinat mersului pe două roți, cu o ofertă de peste 700.000 de lei. Lucrările ar fi trebuit executate în trei luni, dar șefii din Primărie au schimbat planurile din mers.

Inițial, culoarul trebuia amenajat pe traseul Tudor Vladimirescu-Copou. După ce au ridicat pista pe bulevardul Tudor Vladimirescu, șefii din Palatul Roznovanu și-au dat seama că nu vor putea să o continue în aceeași formă până în Copou. Astfel, au pornit un nou șantier pe Splai Bahlui. O altă porțiune din pista de biciclete a început să fie amenajată tot din pavele din Podu Roș până în campusul din Tudor Vladimirescu. „Tot trotuarul va fi folosit ca pistă de biciclete“, a spus Beatrice Fotache, coordonatorul proiectului.

Soluția de avarie găsită de municipalitate pentru a termina proiectul nu-i încântă pe cei care folosesc bicicleta. „Pista nu este practică. Ar fi trebuit făcută pe un tronson folosit de bicicliști. În Tudor se încurcă pietonii cu cei care merg pe biciclete, iar pe Splai Bahlui, tronsonul este folosit pentru alergat“, a spus Andrei I., biciclist.

Probleme la sistemul de ticketing
Șefii Primăriei vor trebui să găsească de urgență soluții și pentru o altă licitație blocată în proiectului Archimedes, din cadrul programului Civitas. Aceștia sunt obligați de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor să reia licitația pentru sistemul de ticketing evaluat la peste 7,5 milioane de lei. Proiectul, care presupune montarea în autobuze a sute de compostoare moderne, ar trebui implementat până în noiembrie. Valoarea întregului proiect, care are mai multe componente, este de 4,7 milioane de euro, din care 55% reprezintă fonduri nerambursabile
.


http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Unic_in_tara-_trotuar_cu_bordura_pe_mijloc_0_293970917.htmlPista.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  27.7 kb
 Vizualizat:  de 12797 ori

Pista.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
S!lv!uData înscrierii: 05/Mai/2009
Ultima vizita: 21/Aug/2021
Mesaje: 4
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 09 Iul 2010 17:39:50    Titlul subiectului: 129657

Partea cu bordura pe mijloc nu e chiar o problema grava ... In schimb faptul ca pe unele portiuni trotuarul a disparut ca sa faca loc pistei, sau ca cei care vor circula cu bicicletele risca sa se izbeasca de refugiile din statiile de autobuz sau de oamenii de langa ... nu sunt deloc de trecut cu vederea ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
gavryllData înscrierii: 10/Dec/2009
Ultima vizita: 22/Aug/2016
Mesaje: 23
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 09 Iul 2010 17:58:15    Titlul subiectului: 129660

Pista pentru biciclisti nu trebuie sa fie uniforma(adica asfaltata)? O sa le clantane dintii biciclistilor care se vor incumeta sa se aventureze pe aceasta "minunatie".Sau poate sunt eu din alta lume?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 12 Iul 2010 17:19:44    Titlul subiectului: Green light 129849

Buna Ziua Iasi a scris:
Semafoare inteligente, functionale de vineri
Luni, 12 Iulie 2010


Vineri, coridorul de tip "green light" va deveni functional, au anuntat astazi reprezentantii municipalitatii iesene. Acesta va permite autobuzelor Regiei Autonome de Transport Public (RATP) sa aiba prioritate la semafoarele de pe culoarul Civitas, cuprins intre Rond Agronomie si Tudor Vladimirescu. Semafoarele inteligente vor schimba automat culoarea în momentul în care primesc un semnal transmis prin GPS dintr-un mijloc de transport în comun. Sistemul permite accesul prioritar pentru mijloacele de transport în comun. Aparatele GPRS sunt montate pe 75 de autobuze.
http://www.bzi.ro/semafoare-inteligente-functionale-de-vineri-178652
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 13 Iul 2010 06:31:35    Titlul subiectului: Civitas Archimedes 129892

Buna Ziua Iasi a scris:
Unda verde de la Agronomie pana in Tudor
Marti, 13 Iulie 2010
Ciprian BOARU

Edilii au precizat ca de vineri va fi activat sistemul green-light de pe coridorul Civitas, intre Rond Agronomie si bd. Tudor Vladimirescu. Mai precis, in 15 intersectii vor fi montate camere video care vor prelua imagini cu traficul rutier. Daca traficul este sugrumat, timpii semafoarelor vor fi modificati. Astfel, in cazul in care se observa ambuteiaje, semafoarele vor avea timpi prelungiti pe culoarea verde. "Vineri, acest sistem va deveni functional. La DSPM este instalat un server care preia informatiile. Sistemul este dedicat tuturor participantilor in trafic. In ceea ce priveste mijloacele de transport public, legarea la sistem depinde de implementarea sistemului de ticketing", a declarat Beatrice Fotache, manager proiect. UTI Traffic SA implementeaza sistemul dupa ce a castigat licitatia organizata de municipalitate. La licitatie, edilii au stabilit o prevedere bugetara de 410 mii lei. In aceste conditii, CSR Bucuresti a ofertat suma de 363.790 lei cu o durata de executie de 15 zile, Wintech SRL a ofertat suma de 350.420 lei cu o durata de executie de 20 zile, UTI Traffic SA a oferit suma de 238.387 lei cu 10 zile de executie, iar Katel Group SRL a ofertat suma de 389.954 lei cu o durata de executie de 30 de zile. A mai participat si Canel SA cu o oferta de 343.500 lei cu o durata de executie de 32 de zile. Procedura de achizitie face parte din proiectul Civitas.
http://www.bzi.ro/unda-verde-de-la-agronomie-pana-in-tudor-178700
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 14 Iul 2010 06:45:33    Titlul subiectului: BUS 129966

Buna Ziua Iasi a scris:
O singura firma interesata de reabilitarea statiilor de autobuz
Marti, 13 Iulie 2010


In cadrul proiectului Civitas, municipalitatea ieseana a scos ieri la licitatie 50 de statii de autobuz in vederea reabilitarii. Acestea vor fi modernizate prin amplasarea de panouri informative, banci si acoperisuri. Din cele patru firme care s-au inscris la licitatia electronica, doar una singura si-a depus ieri oferta. Este vorba despre Smart Production SRL Iasi. Comisia de licitatii urmeaza sa evalueze oferta si sa ia o decizie. Pentru aceasta licitatie, Primaria Iasi a stabilit o prevedere bugetara de 820 mii lei fara TVA.

http://www.bzi.ro/o-singura-firma-interesata-de-reabilitarea-statiilor-de-autobuz-178802
_______________________________________________________________________________
Evenimentul a scris:
Stații moderne pe coridorul Civitas

Municipalitateaa organizat ieri o licitație în vederea achiziționării de echipamente pentru amenajarea a 50 de stații de transport public local de pe coridorul Civitas, Agronomie – Tudor Vladimirescu, și adiacent acestuia, cu copertine și city light-uri. Valoarea estimată a acestor echipamente este de 820.000 lei, fără TVA, sumă din care contribuția municipalității este de 2 la sută, diferența fiind suportată de la Uniunea Europeană, prin proiectul Civitas. „În criteriile de atribuire vom ține cont în proporție de 80 la sută de oferta financiară și 20 la sută de termenul de furnizare și punere în funcțiune”, a declarat Cosmin Coman, directorul Direcției de Programe și Servicii pentru Comunitate din cadrul Primăriei.

Cele 50 de stații - dotate cu copertine, city-light-uri, bănci de așteptare din inox, bare și două locuri speciale pentru persoane cu dizabilități - vor fi livrate municipalității în termen de maxim 60 de zile de la semnarea contractului
.
http://www.evenimentul.ro/articol/statii-moderne-pe-coridorul-civitas.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 15 Iul 2010 15:41:02    Titlul subiectului: Bicicleta 130125

Buna Ziua Iasi a scris:
Doua firme, interesate de promovarea mersului pe bicicleta
Joi, 15 Iulie 2010

Doua firme au participat la licitatia organizata astazi de municipalitatea ieseana pentru promovarea mersul cu bicicleta in cadrul programului Civitas. AB Plus Events a depus o oferta de 710.502 lei, iar Artis Show - o oferta de 606.504 lei. Prevederea bugetara stabilita de municipalitate este de 618 mii fara TVA. Jumatate din aceasta suma este contributia Primariei, restul reprezentand fonduri europene.

Conform caietului de sarcini, municipalitatea intentioneaza sa achizitioneze 500 flyere, zece bannere stradale, o suta steaguri publicitare, 20 mii bloc notes, 10 mii orare scolare, 5 mii pixuri inscriptionate, 5 mii brosuri informative, 5 mii tricouri inscriptionate, o mie bidoane inscriptionate si o mie rucsacuri inscriptionate. In ceea ce priveste promovarea media, edilii vor sa asigure difuzarea a 27 spoturi radio, 9 spoturi TV, 12 difuzari in presa scrisa sau patru machete de presa. Totodata, vor fi organizate evenimente de educare si promovare a utilizarii bicicletei. Nu in ultimul rand, va fi realizata si o pagina web care va fi lansata cu ocazia evenimentelor
.http://www.bzi.ro/doua-firme-interesate-de-promovarea-mersului-pe-bicicleta-179163
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 16 Iul 2010 05:13:36    Titlul subiectului: Comisia Europeana 130208

Buna Ziua Iasi a scris:
Primaria baga 140 mii euro in biciclete
Vineri, 16 Iulie 2010
Ciprian BOARU

Municipalitatea ieseana vrea sa promoveze mersul cu bicicleta in cadrul unei campanii din cadrul programului Civitas. Pentru echipamentele de promovare este asigurata o finantare de 618 mii lei, insemnand peste 140 mii euro. Jumatate din aceasta suma este contributia primariei, restul reprezentand fonduri europene. Ieri a avut loc o licitatie la care au participat doua firme. AB Plus Events SRL a oferta suma de 610.502 lei, in timp ce Artis Show SRL a venit cu o oferta de 606.504 lei. "S-au prezentat doua firme si urmeaza sa evaluam ofertele. S-a inscris si Rodotex SRL, dar nu au fost acceptati pentru ca au intarziat cu oferta", a declarat Cosmin Coman, director Directia Programe si Servicii pentru Comunitate. Promovarea are mai multe componente. Conform caietului de sarcini, municipalitatea intentioneaza sa achizitioneze 500 flyere, zece bannere stradale, o suta steaguri publicitare, 20 mii bloc notes, 10 mii orare scolare, 5 mii pixuri inscriptionate, 5 mii brosuri informative, 5 mii tricouri inscriptionate, o mie bidoane inscriptionate si o mie rucsacuri inscriptionate. In ceea ce priveste promovarea media, edilii vor sa asigure difuzarea a 27 spoturi radio, 9 spoturi TV, 12 difuzari in presa scrisa sau patru machete de presa. Totodata, vor fi organizate evenimente de educare si promovarea utilizarii bicicletei. Nu in ultimul rand, va fi realizata si o pagina web care va fi lansata cu ocazia evenimentelor. Mai precis, va fi organizat concursul "Pe roti verzi", concursul de orientare pe biciclete, parada bicicletelor si concursul "IESI pe bicicleta". Iasul participa in cadrul Civitas alaturi de Aalborg (Danemarca), Brighton (Marea Britanie), San Sebastian (Spania), Monza (Italia), Usti nad Labem (Cehia). Bugetul total al proiectului pentru Iasi este de aproximativ 4,7 milioane euro, din care aproximativ 55 la suta reprezinta finantarea nerambursabila acordata de Comisia Europeana.http://www.bzi.ro/primaria-baga-140-mii-euro-in-biciclete-179219

___________________________________________________________________________________

Buna Ziua Iasi a scris:
O noua modificare la pista pentru biciclisti
Vineri, 16 Iulie 2010


Traseul pistei pentru biciclisti a suferit o noua modificare. In prima varianta, pista ar fi trebuit sa parcurga traseul Rond Agronomie - Tudor Vladimirescu. Edilii au modificat-o apoi si au stabilit un nou traseu: Podu Ros - Splai Bahlui - Campus Studentesc si retur. Acum, aceasta va fi construita pe ruta Podu de Piatra - Podu Ros - Tudor Vladimirescu. Este vorba despre 11 km dus-intors. Pista va fi realizata din pavele, iar pe unele portiuni vor fi trasate doar marcaje. Edilii estimeaza ca pista va fi gata cel tarziu la sfarsitul lunii iulie.http://www.bzi.ro/o-noua-modificare-la-pista-pentru-biciclisti-179319
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
rgvData înscrierii: 13/Mai/2009
Ultima vizita: 04/Oct/2011
Mesaje: 42
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 16 Iul 2010 20:58:58    Titlul subiectului: Re: Civitas Archimedes 130268

sanducosmin92 a scris:

Marti, 13 Iulie 2010
Ciprian BOARU

[i][b][color=green]Edilii au precizat ca de vineri va fi activat sistemul green-light de pe coridorul Civitas, intre Rond Agronomie si bd. Tudor Vladimirescu.

Ei, cum functioneaza sistemul si cat de eficient?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 16 Iul 2010 23:23:49    Titlul subiectului: 22 iulie 2010 130284

Curierul de Iasi a scris:
Un nou sistem de management al traficului pe coridorul Civitas

Este vorba despre realizarea unui coridor de tip “green light” care să permită mijloacelor de transport public să aibă prioritate la semafoarele de pe culoarul Civitas, cuprins pe segmentul Rond Agronomie – Tudor Vladimirescu.

Archimedes introduce măsuri inovative în transportul public ieșean. Una din măsurile importante ale proiectului este cea de prioritizare a transportului, în general, prin sistemul de prioritate la semafor și, în particular, de prioritizare a transportului public prin marcarea benzii speciale pentru transport public.

Începând cu 22 iulie 2010 va fi funcțional sistemul de prioritate la semafor pe coridorul Civitas.

Acest coridor integreaza un număr de 15 intersecții: Splai Bahlui (mal drept) – blvd. T. Vladimirescu, blvd. Chimiei – blvd. T. Vladimirescu a, aleea Prof. Ghe. Alexa – blvd. T. Vladimirescu, str. V. Lupu – blvd. T. Vladimirescu, str. Elena Doamna – str. Ghica Vodă, str. Elena Doamna – str. A. Panu, blvd. Independenței – str. Sărăriei și str. Stihii, blvd. Independenței – str. I.C. Brătianu, str. M. Eminescu, blvd. Independenței – str. V. Alecsandri, blvd. Independenței – str. V. Conta, Rond Eminescu, blvd. Carol I – str. Toma Cozma, blvd. Carol I – trecere pietoni Universitatea “Al. I. Cuza” Iași, blvd. Carol I – trecere pietoni str. Ghe. Asachi, str. Cuza Voda – str. I.C. Brătianu.

În toate aceste intersecții se instalează în acest moment detectoare de contorizare automată a traficului și, de asemenea, automate de semaforizare. Toate acestea vor fi conectate la un echipament central care va permite monitorizarea echipamentelor instalate, cât și remedierea în foarte scurt timp a eventualelor defecțiuni apărute.

Aceste echipamente vor putea modifica, în timp real, durata de verde de pe diferitele direcții de mers. Calculul duratei de verde se va face prin asigurarea unui timp minim de verde garantat care să permită pietonilor traversarea arterelor în siguranța și, apoi, extinderea perioadei de verde în funcție de numărul de mașini aflat în așteptare la semafor.

După cum se poate observa deja în teren, pe bulevardul Independenței a fost deja marcată banda specială pentru mijloace de transport public. Banda specială pentru transport public a fost aleasă pe bulevardul Independenței având în vedere faptul că bulevardul are trei benzi, delimitarea aducând o reală fluidizare a traficului.

Sistemul de prioritate la semafor și cel de delimitare de benzi speciale constituie prima etapă în implementarea unui sistem centralizat de management al traficului la nivelul întregului oraș.


http://curierul-iasi.ro/un-nou-sistem-de-management-al-traficului-pe-coridorul-civitas-782
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 17 Iul 2010 08:29:14    Titlul subiectului: 5,5 kilometri 130293

Buna Ziua Iasi a scris:
Primaria modifica din nou pista pentru biciclisti
Sambata, 17 Iulie 2010
Ciprian BOARU

Edilii au decis din nou sa schimbe traseul pe unde ar trebui sa treaca pista pentru biclisti. Daca pana acum era vorba ca pista sa se intinda din Podu Ros pana in zona de campus Tudor Vladimirescu, de acum inainte pista va parcurge traseul Podu de Piatra - Podu Ros - campus. Se va circula pe malul de splai Bahlui de pe partea cu facultatile Universitatii Tehnice Gh. Asachi. "Trebuie sa vem 5,5 kilometri de pista pe un sens. Pe malul respectiv se va circula pe ambele sensuri. Vom monta pavele pana spre Podu de piatra. Saptamana viitoare vor veni in control si de la Comisia Europeana. Noi am fi vrut sa ducem pista pana spre strand dar nu s-a putut pentru ca trebuia un aviz de la CFR. Constructorul va lucra in aceeasi bani stabiliti prin contract", a declarat Beatrice Fotache, manager proiect. Pntru amenajarea pistei pentru biciclisti, municipalitatea a organizat o licitatie ce a fost castigata de Com Beton SA cu o oferta in valoare de 689.759 lei fara TVA. Municipalitatea a stabilit o prevedere bugetara de 805.837 lei fara TVA. Pentru amenajrea pistei, jumatate din fonduri provin de la Comsia Europeana, in cadrul proiectului Archimedes.


http://www.bzi.ro/primaria-modifica-din-nou-pista-pentru-biciclisti-179420
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 21 Iul 2010 15:16:29    Titlul subiectului: Marcaje 130493

Adevarul a scris:
Marcaje neclare, nou episod în pista rușinii

Edilii au decis să aplice pe dale două logo-uri care derutează bicicliștii și pietonii din cauză că nu stabilesc cine are prioritate. Semnul publicitar al programului Civitas și al proiectului Archimedes și desenul reprezentând o bicicletă sunt marcate când pe o bandă de mers când pe cealaltă.

Funcționarii din Palatul Roznovanu gafează din nou cu „mâzgălelile“ pe care le-au făcut pe pista pentru bicicliști construită din Tudor Vladimirescu spre Copou.

„Noile marcaje sunt stupide. Inițial, am ținut sensul de mers pe care era desenat bicicleta, dar când am văzut că se schimbă n-am mai înțeles nimic“, ne-a spus Livia, o profesoară de engleză care circulă mult cu bicicleta.

Pe unele porțiuni ale pistei marcajele sunt improvizate prin trasarea unei linii cu creta, așa cum este cazul în zona stației de autobuz din Tudor Vladimirescu.

„O lucrare de mântuială“

Și pietonii sunt derutați și susțin că pista nu este semnalizată corespunzător pentru a se aplica și regulile de circulație, adică să dea prioritate ieșenilor care merg pe două roți.

„Mi se pare o lucrare de mântuială, iar noile marcaje nu ajută la nimic. Eu, ca pieton, n-am de unde ști că aici este o pistă, pentru că semnul cu bicicleta este pe ambele sensuri. Plus că sunt locuri unde ar trebui să dai prioritate bicicliștilor, dar n-ai cum pentru că te calcă mașinile“, ne-a spus Mihai Simionică, un student de 26 de ani la master.

Aviz favorabil din partea Comisiei Europene

Edilii sunt mulțumiți de marcajele de pe pistă și susțin că bicicliștii sunt cârcotași. „Bicicleta este forma de semnalizare recunoscută la nivel european. Oamenii nu au de ce să fie derutați deoarece trebuia să semnalizăm ambele sensuri și nu le puteam pune unele lângă altele“, a spus Cosmin Coman, director din cadrul Primăriei.

Deși au jonglat în nenumărate rânduri cu soluții tehnice pentru a construi culoarul pentru bicicliști, șefii Primăriei au primit aviz favorabil din partea Comisiei Europeane, instituție care a finanțat proiectul. „Ieri, au venit doi reprezentanți ai Comisiei Europene și au fost foarte mulțumiți din toate punctele de vedere. Au fost de acord cu lățimea pistei, cu lungimea ei și cu traseul“, a mai spus Cosmin Coman.http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Marcaje_neclare-nou_episod_in_pista_rusinii_0_302370062.html1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  139.62 kb
 Vizualizat:  de 12272 ori

1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 919
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 23 Iul 2010 15:14:11    Titlul subiectului: Ura ! Victorie ! 130585

Buna Ziua Iasi a scris:
Statiile RATP vor fi dotate cu harti si copertine
Vineri, 23 Iulie 2010

Licitatia pentru achizitionarea de copertine si city-light-uri pentru statiile RATP a ajuns la final. Oferta depusa de Smart Producton SRL este de 780 mii lei, fara TVA , iar prevederea municipalitatii este de 820 mii lei fara TVA . Edilii au anuntat astazi ca urmeaza semnarea contractului. In doua luni de la parafarea acestuia, lucrarile ar trebui sa fie gata. Municipalitatea a cerut 50 de copertine pentru statiile RATP si 50 city-light-uri ce vor contine harta orasului.
http://www.bzi.ro/statiile-ratp-vor-fi-dotate-cu-harti-si-copertine-180306
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 26/Noi/2021
Mesaje: 8190
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 23 Iul 2010 15:54:22    Titlul subiectului: Re: Ura ! Victorie ! 130588

Buna Ziua Iasi a scris:
harta orasului

Harta retelei de transport public a orasului.

Sa facem cunostinta:IMG_6093.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  118.44 kb
 Vizualizat:  de 12191 ori

IMG_6093.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi


Ultima modificare efectuată de către Radu Bialus la Vin 23 Iul 2010 15:59:52, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 2 din 6

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community