Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Statiile de transport public din Bistrita

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BISTRIȚA-NĂSĂUD
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 28 Iul 2010 12:13:29    Titlul subiectului: Statiile de transport public din Bistrita 130820

http://www.adevarul.ro/locale/bistrita/Se_muta_o_statie_de_autobuz_din_Bistrita_0_306569510.html

"Se mută o stație de autobuz din Bistrița

Florina Pop

Miercuri 28 iul 2010

Primăria Bistrița îi informează pe bistrițenii care folosesc transportul în comun că stația de autobuz din strada Gării nr. 1-4, de lângă Complexul Metropolis, s-a mutat pe bulevardul Decebal.

Oamenii pot lua autobuzul de pe bulevard, după intersecția cu strada Gării, în fața blocului nr. 2 din strada Mihai Eminescu. Schimbarea întră în vigoare de mâine.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 16 Aug 2010 23:33:20    Titlul subiectului: 132006

http://www.adevarul.ro/locale/bistrita/Bistrita-_Se_amenajeaza_o_statie_de_transport_in_comun_pe_strada_Stefan_cel_Mare_0_317968449.html

"Bistrița: Se amenajează o stație de transport în comun pe strada Ștefan cel Mare

Echipele de muncitori ale Direcției de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Bistrița au început astăzi lucrările de amenajare a unei stații de transport în comun pe strada Ștefan cel Mare.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Mihai Ruști, spune că s-a luat decizia amplasării unei astfel de stații în zonă deoarece autobuzul oprea pe sensul de mers și îngreuna circulația rutieră. „În câteva zile se va amenaja un scuar unde va opri autobuzul și va lua călătorii care locuiesc în împrejurimi", adaugă Ruști.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 20 Aug 2010 07:07:09    Titlul subiectului: 132143

Omul, fiinta superioara cu judecata complexa: daca nu are statie langa bloc nu e bine, fiindca trebuie sa mearga mult pe jos, daca o are atunci iar nu e bine si intrebandu-ne de ce, vom primi raspunsul neaos romanesc, din articolul postat mai jos:

Link-ul este: http://www.adevarul.ro/locale/bistrita/Bistrita-Statie_de_autobuz_intr-o_scara_de_bloc_0_319168331.html

"Bistrița: Stație de autobuz la un metru de intrarea într-un bloc. Locatarii anunță proteste

Primăria Bistrița a amenajat o stație de autobuz la un metru distanță de un bloc de locuințe. Zeci de locatari cer autorităților să stopeze lucrările și spun că se tem pentru viața copiilor, care din scară pot ajunge direct în fața autobuzelor care circulă neîntrerupt în zonă.

Locatarii unui bloc din municipiul Bistrița, din strada Dumbravei colț cu Rodnei, s-au scandalizat după ce s-au trezit cu o stație de autobuz la un metru de ușa de acces în scară.

Locatarii blocului numărul 7 au scris deja o petiție la primărie și amenință cu proteste. Ei spun că deocamdată municipalitatea nu i-a băgat în seamă. Unul dintre locatarii iritați de hotărârea Primăriei bistrițene, cel care semnează și petiția colectivă , Mihai Moldovan, spune că amenajarea stației este o decizie aberantă: „ Nu vrem și nu suntem de acord cu această construcție care ne ia aerul pur și simplu. Ne este frică pentru copiii mici pe care îi avem. Va începe școala, vă dați seama ce va fi după data de 15 septembrie, atunci când încep cursurile ", spune Moldovan.

De aceeași părere sunt și ceilalți locatari, care amenință că vor apela la toate formele de protest pentru a opri lucrările de amenajare a stației respective: „ Nemulțumirea noastră e cu atât mai mare cu cât, primăria nu ne-a informat asupra construcției: pur și simplu ne-am trezit într-o bună dimineață cu niște muncitori la ușa noastră. Ce să mai fi făcut?", mai spune Mihai Moldovan. Nici familiile Rauca sau Tănase nu se lasă mai prejos. Oamenii, adunați în fața scării într-un protest ad-hoc acuză municipalitatea că nu ține cont de părerea cetățeanului de rând." Noi i-am votat și acuma au uitat de noi", se plâng locatarii din Dumbravei 7.

Municipalitatea spune că este o decizie tehnică

Viceprimarul George Avram susține că amenjarea stației de autobuz are toate avizele necesare, inclusiv cel al Poliției Rutiere, instituție cu care au decis și amplasarea stației în locația respectivă: „ Nu am făcut nimic la voia întâmplării, iar faptul că am mutat stația cu 30 de metri mai în fața, la respectiva scară de bloc, nu este decât o decizie strict tehnică, în proiectul tehnic fiind prevăzut și un scuar, pentru fluidizarea circulației în zonă, oprirea autobuzelor în fosta stație blocând circulația în zona respctivă", spune George Avram.

Potrivit lui Avram, amenajarea de scuaruri în stațiile de autobuze nu este o practică singulară pe strada Rodnei: „ Un astfel de scuar am amenajat și în fața Policlinicii municipale, și acolo am luat trei metri din trotuar, dar nimeni nu s-a plâns atât de mult", explică viceprimarul Avram.

El susține că amenajarea stației de pe Rodnei va continua, existând toate aprobările în acest sens. Patronul firmei care administrează transportul local, Melente Horoba spune și el că legea este cea care obligă primăriile să amenajeze astfel de scuaruri. „autobuzul oprește acolo unde este fixată stația. Nu a fost alegerea noastră", explică Horoba.

Ce spune legea

Deși, municipalitatea are toate avizele necesare, Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul obligă autoritățile centrale și locale să consulte cetățenii în cazul unor decizii ce privesc mediul ambiental:" Autoritățile administrației publice centrale și locale au responsabilitatea organizării, desfășurării și finanțării procesului de participare a publicului în cadrul activităților de amenajare a teritoriului și de urbanism", stipulează legea."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BISTRIȚA-NĂSĂUD Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community