Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete și abonamente RAT Brașov
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Dum 30 Mai 2010 14:07:23    Titlul subiectului: 127727

Inainte era 50% pentru pensionari. Gratuitatea a fost adusa de Scripcaru acum 2 ani. Se mai facuse varianta de a acorda 20 de calatorii gratuite pensionarilor cu venituri foarte mici. Probabil ca s-ar reveni la acele variante.
Cum unde sa se duca banii? Se duc la RAT ... Sau mai simplu se da subventie mai mica de la primarie catre RAT.
Nu vad legatura intre MAZ si pensionari. Oricum ceva reduceri vor primi, asta e clar, pentru ca 1. nu poti sa ii obligi si nu e corect sa ii lasi pe pensionari sa plateasca o calatorie intreaga si 2 la mana oricum ar fi mari proteste si sunt daca s-ar face asa ceva. S-ar putea reveni la o solutie anterioara, macar temporar. Cum de fapt vor fi toate masurile.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci


Ultima modificare efectuată de către Ionescu la Lun 31 Mai 2010 03:59:05, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 01 Iun 2010 10:26:12    Titlul subiectului: 127819

Hai ca s-a rezolvat, macar temporar:

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Pensionarii_brasoveni_vor_achita_50-_din_valoarea_biletelor_RAT_0_271773359.html

"50% din valoarea biletelor RAT

Silviu Ștefan

Luni 31 mai 2010

Măsura anulării gratuității ar putea avea caracter temporar

Consiliul Local Brașov a decis în această seară anularea gratuităților pentru pensionarii care circulă cu mijloacele Regiei Autonome de Transport (RAT) și menținerea unei reduceri de preț de 50% pentru biletele și abonamentele puse în vânzare. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu data de 15 iunie a.c.

Decizia a fost luată după aproape o oră de dezbateri, unii consilieri locali cerând conducerii RAT Brașov, respectiv directorului Augustin Pulpea să găsească altă modalitate de acoperire a „găurilor" din bugetul regiei.

Până la urmă, s-a hotărât ca pensionarii să poată circula pe mijloacele de transport în comun cu bilete a căror valoare să fie redusă cu 50%. La propunerea consilierului local Adrian Atomei, în următoarele trei luni, după ce se vor lămuri și cuantumurile pensiilor după aplicarea noilor măsuri guvernamentale, conducerea RAT va elabora o grilă de venituri pe baza cărora să fie acordate reduceri și gratuități. De asemenea, Atomei a cerut conducerii RAT să prezinte documente referitoare la contractele încheiate de regie cu alte societăți comerciale în domeniul vânzării spațiilor publicitare și al achiziției de carburanți și anvelope.

Ideea introducerii grilelor a fost îmbrățișată de toată lumea, inclusiv de primarul George Scripcaru, care a susținut că „nu este corect să beneficieze de gratuitate bătrâni cu pensii mari, iar cei care au efectiv nevoie să nu poată beneficia de asemenea facilitate. Eu am și susținut o asemenea idee, însă unii pensionari au spus că introducerea unei asemenea grile ar genera discriminări între ei".
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 15 Iun 2010 07:37:09    Titlul subiectului: 128392

Pe aceeasi tema, un alt articol apartinand cotidianului "Adevarul", editia din 15.06.2010. Link-ul: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Gata_cu_gratuitatile_RAT_0_280771955.html

"Gata cu gratuitățile RAT

Pensionarii nu mai beneficiază de astăzi de călătorii gratis cu autobuzul. În același timp, RAT trecut la programul de vară, așa că numărul mașinilor de pe traseu a fost micșorat simțitor.

Pensionarii brașoveni nu mai beneficiază de gratuități pe autobuz, dar își pot cumpăra biletul la jumătate de preț. Hotărârea a fost adoptată de Consiliul Local la sfârșitul lunii trecute.

Schimbările coincid cu trecerea la programul de vară. RAT Brașov a redus numărul mașinilor de pe traseu, așa că brașovenii sunt sfătuiți să consulte orarele afișate în stații."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Mie 16 Iun 2010 13:33:59    Titlul subiectului: 128471

Da, o parte din liniile mari si-au schimbat programul.
Astfel ca pe liniile principale (e.g. 5, 6, 8 ) intervalul minim este de 6 - 8 minute. Pentru seara la unele linii sunt ceva mai multe curse, pentru altele numarul s-a redus. Un factor important este vacanta elevilor, a studentilor, a profesorilor, precum si apropierea concediilor. Probabil, ca si in anii trecuti, programul de vara este mentinut pana la inceperea noului an scolar.
Da, e bine ca oamenii sa consulte programele afisate in statii sau pe internet la www.ratbv.ro (au fost postate din data de 10.06.2010).
Referitor la gratuitati se pare ca se va putea in continuare circula cu biletul de pensionar, redus jumatate si s-ar putea reveni la sistemul anterior gratuitatii, i.e. acordarea unui numar de bilete de catre RAT in functie de venit.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
trollino



Data înscrierii: 20/Feb/2010
Ultima vizita: 28/Dec/2018
Mesaje: 277
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun 05 Iul 2010 21:03:22    Titlul subiectului: 129501

O veste buna pentru brasoveni, RAT Brasov va monta inca trei automate de bilete.

Tipul de bilet cu 2 calatorii ce se poate achizitiona de la automat- seria, ora si data imprimata pe bilet

http://prinbrasov.com/2010/07/ratbv-instaleaza-3-automate-noi-de-bilete/

"Domnii de la Regia Autonomă de Transport Brașov ne anunță că regia va monta și va pune în funcțiune începând de mâine, 06.07.2010, trei noi automate de vânzări bilete. Aparatele vor fi amplasate pe Strada 13 Decembrie, în stațiile Biserica Tractorul, Mircea cel Bătrân (Făget) și Onix, pe sensul de deplasare spre centrul orașului.

Cele trei noi aparate funcționează cu bancnote de 1 leu și 5 lei, precum și cu monede de 50 de bani, eliberând patru tipuri de bilete, respectiv: bilete pentru o călătorie, pentru două călătorii, bilete cu două călătorii pentru pensionari (având prețul redus cu 50%), precum și bilete pentru linia 20, Livada Poștei-Poiana Brașov.
"



BILET 2 CAL. AUTOMAT.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  305.74 kb
 Vizualizat:  de 24572 ori

BILET 2 CAL. AUTOMAT.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 06 Iul 2010 09:00:14    Titlul subiectului: 129545

Se pare ca se inmultesc si automatele de distribuire a biletelor. Sursa: cotidianul "Adevarul", editia din 05.07.2010. Link-ul este: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Noi_automate_de_bilete-in_statiile_de_autobuz_0_292771026.html

"Brașov: Noi automate de bilete, în stațiile de autobuz

Primele automate RAT au fost amplasate acum două luni. foto: ADSRegia Autonomă de Transport Brașov a hotărât să amplaseze alte trei automate de bilete în stațiile intens circulate. Acestea vor putea fi utilizate începând de astăzi.

Automatele vor fi montate pe Strada 13 Decembrie, în stațiile Biserica Tractorul, Mircea cel Bătrân (Făget) și Onix, pe sensul de deplasare spre centrul orașului. Cele trei noi aparate funcționează cu bancnote de 1 leu și 5 lei, precum și cu monede de 50 de bani și eliberează patru tipuri de bilete: bilete pentru o călătorie, pentru două călătorii, bilete cu două călătorii pentru pensionari, precum și bilete pentru linia 20, Livada Poștei-Poiana Brașov.

Automatele tipăresc pe loc biletele de călătorie, eliberând în același timp, dacă este cazul, și restul de bani. Pentru achiziționarea biletelor, călătorii își pot alege limba în care să funcționeze aparatul. „Am decis amplasarea automatelor în aceste locații pentru că acele stații nu aveam case de bilete proprii și înregistrăm un flux important de călători pe acel tronson", a spus Augustin Pulpea, directorul RAT Brașov.

Automatele prind bine

RAT Brașov mai are în exploatare trei automate de bilete, instalate la mijlocul lunii aprilie în trei importante capete de linie, respectiv în Livada Poștei, Gară și Saturn. „Aparatele sunt tot mai folosite de brașoveni, astfel că, în cursul lunilor mai și iunie, de la automate au fost achiziționate bilete de călătorie în valoare totală de 29.334 și, respectiv, 29.185 lei", a spus Siviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RAT."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Dum 18 Iul 2010 11:26:13    Titlul subiectului: 130337

Iata si un bilet de o singura calatorie, luat din automat:


RATBv_aut.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  47.83 kb
 Vizualizat:  de 24454 ori

RATBv_aut.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 21 Iul 2010 15:45:16    Titlul subiectului: 130496

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-handicap_brasov-rat_brasov-bilete_rat_brasov_0_302369979.html

"Bilete RAT, gratuite pentru persoanele cu handicap din Brașov

Paula Ciotloș

Miercuri 21 iul 2010

De la 1 august, pe mijlocele de transport în comun se reia gratuitatea pe mijloacee de transport în comun, însă doar pentru persoanele care suferă de un handicap accentuat, grav și asistenții personali ai acestora.

Gratuitatea pe RAT va putea fi folosită doar după ce persoanele în cauză își ridică abonamentele aliberate de Direcția de Servicii Sociale Brașov.

Acestea se vor putea ridica de la casieriile RAT de la capătul liniei Roman SA, Str. Poienelor și capătul liniei de la Stadionul Municipal - pentru persoanele cu handicap grav și accentuat și de la sediul DSS, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 23, Bl. C7, cam 102 pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav.

Pentru aceste abonamente trebuie depus un dosar care trebuie să conțină actul de identitate al persoanei cu dizabilități, actul de identitate al reprezentantului legal, certificatul de naștere pentru copiii sub 14 ani, certificatul de încadrare în grad de handicap, hotărârea de la DGASPC Brașov în cazul copiilor sub 18 ani, dispoziția de primar privind instituirea tutelei/curatelei (unde este cazul) și legitimația de călătorie eliberată de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, anunță bzb.ro
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihaiatanasie



Data înscrierii: 02/Noi/2008
Ultima vizita: 10/Ian/2017
Mesaje: 373
Locație: Rosiorii de Vede

MesajTrimis: Lun 02 Aug 2010 15:20:48    Titlul subiectului: 131070

Am regasit abonamentul gratuit al lui taticu (veteran de razboi) pentru anul 2005. Din pacate pentru el si pentru mine, nu l-a folosit decat pana in septembrie ...



_________________
Mihai
http://constructorideavioane.blogspot.ro/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 07 Sep 2010 14:09:29    Titlul subiectului: 133025

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Fenomenul_-blatului-_risca_sa_scumpeasca_biletele_RAT_Brasov_0_331167058.html

"Fenomenul „blatului“ riscă să scumpească biletele RAT Brașov

Ionuț Dincă

Marți 7 sep 2010

Zilnic, controlorii Regiei Autonome de Transport depistează peste 100 de persoane care circulă fraudulos.

Comparativ, în perioada similară a anului trecut se înregistra un număr cu aproximativ 50% mai mic de călători frauduloși.

Regia face un apel către brașoveni pentru a întelege obligativitatea cumpărării biletului la fiecare călătorie și reamintește faptul că oferirea de bani conducătorilor auto nu reprezintă o plată a transportului, ci o contraventie. Pierderile nu pot duce decât la majorarea prețurilor biletelor sau abonamentelor.

„RAT Brasov face eforturi considerabile pentru a menține actualul nivel al prețurilor abonamentelor, stabilit în urmă cu patru ani (1 iulie 2006) și pe cel al biletelor, stabilit în urma cu trei ani (1 iulie 2007). RAT a evitat în ultima perioada să majoreze tarifele de călătorie, deși în ultimii trei ani, prețurile carburanților, anvelopelor, acumulatorilor etc. au crescut cu aproximativ 50%", ne-a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RAT Brașov.

Chiar dacă a crecut TVA-ul, RAT nu a scumpit tichetele, față de alte orașe, precum Timișoara,Craiova, sau Oradea, unde costul a ajuns la 2 lei, călătoria, și Cluj, unde biletul unei călătorii în oraș este de 1,75 de lei.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 10 Sep 2010 11:16:23    Titlul subiectului: 133171

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Gratuitatea_elevilor_pe_transport_se_mentine_0_332966828.html

"Gratuitatea elevilor pe transport se menține în noul an școlar

Ionuț Dincă

Vineri 10 sep 2010

Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov va pune în vânzare, începând de mâine, abonamente cu preț redus pentru elevi.

Elevii care frecventează învățământul primar, gimnazial și liceal din municipiul Brașov în noul an școlar își vor putea achiziționa abonamente pe o linie sau două linii cu preț redus de 50% ș în noul an școlar, care va începe luni. Eliberarea abonamentelor lunare cu preț redus pentru elevi se va face contra cost, respectiv cu 50% din valoarea nominală a abonamentului, prin punctele de distribuție ale RAT Brașov. Diferențele rezultate din acordarea acestor reduceri vor fi suportate din bugetul local al municipiului Brașov.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 05 Oct 2010 10:15:02    Titlul subiectului: 134392

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Abonamentele_gratuite_RAT_pot_fi_ridicate_pana_in_22_octombrie_0_347965262.html

"Brașov: Abonamentele gratuite RAT pot fi ridicate până în 22 octombrie

Flavia Cistian

Marți 5 oct 2010

Noile abonamente RAT se elibereaza până în 22 octombrie Foto: arhivă

Persoanele cu handicap accentuat, grav și asistenții personali ai acestora care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun în municipiul Brașov își pot ridica abonamentele în perioada 6-22 octombrie.

Noile abonamente se vor elibera doar titularilor și pot fi ridicate de la capătul linie Roman SA, Str. Poienelor și cap linie Stadionul Municipal - pentru persoanele cu handicap grav și accentuat și de la sediul Direcției de Servicii Sociale, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 23, Bl. C7, cam 102, pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav.

Vechile abonamente expiră la data de 1 noiembrie.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 08 Mar 2011 12:29:59    Titlul subiectului: 140861

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-rat_brasov-amenzi_brasov_0_440356193.html

"RAT Brașov se laudă cu amenzile date în 2010

Sebastian Dan

Marți 8 mar 2011

Echipele de control ale Regiei Autonome de Transport (RAT) Brașov au sancționat în cursul anului 2010 un număr total de 13.809 de persoane ce au fost depistate circulând fără a avea bilete sau abonamente de călătorie valabile.

În cazul a 8.326 de persoane s-a procedat la eliberarea de bilete contravenționale, iar în cazul a 5.483 de persoane s-au întocmit procese-verbale de contravenție.

RAT reamintește faptul că, potrivit HCL nr. 25/1992, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la activitatea de transport în comun, următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează cu amendă: „călătoria fără bilet, cu bilet necompostat/compostat necorespunzător sau abonament de călătorie nevalabil pentru perioada de timp și linia respectivă; folosirea abonamentelor de călătorie de către alte persoane decât titularii acestora precum și folosirea biletelor de călătorie cu reducere sau acordate gratuit de către alte persoane decât cele îndreptățite; transmiterea, primirea și folosirea biletelor compostate deja, într-un mijloc de transport public local de călători, de către călătorii care coboară, respectiv cei care urcă, pentru justificarea de către aceștia a călătoriei pe care o efectuează etc".

„Regia face eforturi considerabile pentru a menține actualul nivel al prețurilor abonamentelor, stabilit la 1 iulie 2006 și pe cel al biletelor, stabilit la 1 iulie 2007. RAT Brașov oferă la ora actuală un preț redus al biletelor comparativ cu alte orașe din țară: Timișoara, Craiova și Oradea- 2 RON/călătorie, Iași - 1,9 RON/călătorie, Cluj Napoca și Constanța - 1,75 RON/călătorie etc“, spune SIlviu Ștefan, purtător de cuvânt la RAT, care a mai precizat că „Regia Autonomă de Transport Brașov își va continua demersurile pentru a oferi călătorilor condiții de confort și siguranță, dar reamintește faptul că activitatea de transport public se susține financiar într-o proporție semnificativă din veniturile obținute din vânzarea de bilete și abonamente“.

Ce nu spun cei de la RAT este câți bani încasează din activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public. Practic, managerii regiei și consilierii locali acceptă cu bună știință căpușarea regiei de către două SRL-uri, care rămân cu grosul profitului din această afacere-monopol. Evident, și banii care se încasează din această activitate ar putea susține financiar, într-o proporție la fel de semnificativă, transportul în comun, ca să-l cităm pe purtătorul de cuvânt al regiei."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 13 Sep 2011 10:31:39    Titlul subiectului: 148509

1. Bilet R.A.T. Brasov, 2 calatorii, pret 1.700 lei.
2. Bilet R.A.T. Brasov, 1 calatorie "POIANA-DUS", pret 2.200 lei.

Din colectia lui Cristi Angheliuc.



020110912-02.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  19.38 kb
 Vizualizat:  de 22343 ori

020110912-02.JPG



20110912-01.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  19.3 kb
 Vizualizat:  de 22343 ori

20110912-01.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 17 Oct 2011 11:57:48    Titlul subiectului: 149657

Bilete R.A.T. Brasov:

- 1 calatorie, 1,50 lei.
- 2 calatorii, 3,00 lei.

Din colectia lui Cristi Angheliuc



20110916-16.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  26.41 kb
 Vizualizat:  de 22165 ori

20110916-16.JPG



20110916-17.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  29.43 kb
 Vizualizat:  de 22165 ori

20110916-17.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
SEBY



Data înscrierii: 10/Apr/2007
Ultima vizita: 07/Noi/2011
Mesaje: 38
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie 19 Oct 2011 11:52:28    Titlul subiectului: 149714

1. Bilet pe linia 17 barat (pe vremea cand mergea pana la Cotu Donului) cumparat de la sofer.
Acum soferul vinde bilete ca la orice chiosc/casa de bilete (verzi sau rosii).
2. Bilet cu doua calatorii la pretul de 700 ROL.



DSCN1266.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  140.84 kb
 Vizualizat:  de 22125 ori

DSCN1266.JPG



DSCN0901.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  138.15 kb
 Vizualizat:  de 22125 ori

DSCN0901.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 28 Dec 2011 13:03:53    Titlul subiectului: 151447

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/rat_brasov-poiana_brasov-transport_poiana_brasov-plata_cu_cardul-brd_0_583142006.html

"Bilete RAT spre Poiana Brașov se pot plăti cu cardul, direct în autobuz

1 noiembrie 2011

Autor: Diana Sârbu

Cititoarele de card vor funcționa în paralele cu cele de bilete

Cei care aleg să urce cu autobuzul în Poiana Brașov vor putea plăti contravaloarea biletului de călătorie direct cu cardul, în autobuz.Sistemul va funcționa începând de mâine.

RAT Brașov instalat 16 validatoare electronice care citesc, însă, doar cardurile contact-less BRD Mastercard/Maestro PayPass. Prețul unei călătorii este 3,5 lei, iar plata se face prin simpla apropiere a cardului de POS. Pentru fiecare tranzacție aparaul eliberează o chitanță care atestă plata călătoriei.

Deocamdată aceste aparate au fost instalate doar pe opt autobuze care circulă pe traseul Livada Poștei- Brașov. Cititoarele au fosr puse gratuit la dispoziția RAT Brașov, iar BRD nu percepe niciun commision nici călătorilor care plătesc cu cardul și nici regiei.

În pararele cu acestea vor funcționa și clasicele cititoare de bilete RAT care există în autobuze."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Vin 02 Mar 2012 14:50:17    Titlul subiectului: 153681

Legitimatiile valabile pentru o zi gasesc maine, sambata, sa iau de pe strada Zizinului, mai precis statiile Traian sau Gemenii, sau se gasesc doar in statile-cheie cum e Gara Centrala, Livada.Postei si anumite capete de linie ??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Sâm 03 Mar 2012 10:18:36    Titlul subiectului: 153702

Da, in principiu gasesti abonament de o zi cam la orice chiosc RAT. Gasesti si simbata si duminica...
_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 14 Mar 2012 13:12:10    Titlul subiectului: 154107

Pomeni, cat mai multe pomeni pentru atarnatori... Evil or Very Mad

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/RAT_Brasov_va_elibera_de_luni_abonamentele_gratuite_0_663533824.html

"RAT Brașov va elibera de luni abonamentele gratuite

14 martie 2012

Autor: Flavia Cistian

Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov va începe de luni, 19 martie, eliberarea abonamentelor lunare gratuite pentru transportul public de pe raza municipiului Brașov pentru beneficiarii mai multor legi speciale, în conformitate cu procedurile Casei Naționale de Pensii Publice.

Astfel, în perioada 19 - 30 martie 2012, RAT va elibera abonamentele gratuite beneficiarilor prevederilor:

- Decretului-lege nr. 118/1999, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat;
-Ordonanței Guvernului nr. 105/1999, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 martie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobată și modificată prin Legea nr. 189/2000, cu modificările și completările ulterioare;
- Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 214/1999, privind acordarea calității de luptător în rezistența anticomunistă persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite din motive politice, precum și persoanelor împotriva cărora au fost dispuse, din motive politice, măsuri administrative abuzive, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a lucra cât mai operativ, RAT Brașov va înființa patru puncte de distribuție, fiecărui punct fiindu-i arondate mai multe zone, după cum urmează:

- cap linie Tocile: pentru beneficiarii domiciliați în zonele Șchei, Centru vechi, Centru Civic, Poiana Brașov;
- cap linie Municipal: pentru beneficiarii domiciliați în zonele Bartolomeu, Tractorul, Rulmentul, Stupini, Griviței, 13 Decembrie;
- cap linie Roman: pentru beneficiarii domiciliați în zonele Astra, Valea Cetății, Noua, Dârste, Uzina 2;
- sediu RAT: pentru beneficiarii domiciliați în zonele Triaj, Craiter, Florilor, Gară, Hărmanului, Scriitorilor.

Programul de lucru al punctelor de distribuție a abonamentelor va fi de luni până vineri, între orele 7.00 și 15.00. Documentele de transport vor fi eliberate titularilor sau persoanelor împuternicite de acestea prin procură notarială, după prezentarea actului de identitate și a ultimului cupon de pensie specială."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihaiatanasie



Data înscrierii: 02/Noi/2008
Ultima vizita: 10/Ian/2017
Mesaje: 373
Locație: Rosiorii de Vede

MesajTrimis: Joi 06 Sep 2012 14:02:22    Titlul subiectului: 158723

Acum cateva zile am fost surprins de ploaie departe de casa si as fi vrut sa iau o masina, sa scap neudat. Nu am indraznit, pentru ca nu am gasit, la ora 20 (aprox) de unde sa cumpar bilet. Recunosc si imi e rusine ca dupa doua zile, desi nu ploua, am fost din nou nevoit sa iau o masina din Triaj spre Bartolomeu si iar nu am avut de unde sa iau bilet, asa ca am tras blatul pe 23 barat. Ce faceam daca venea controlul? Dadeam curs atentionarii de pe cabina soferului cu "mai bine 1,50 lei pe bilet decat 200-300 pe amenda", sau controlorul ar fi aratat marea mila a mariei sale, mai ales ca nu aveam nici acte in buzunar? Nu mi se pare normal sa transformi un om cinstit intr-un calator clandestin.
_________________
Mihai
http://constructorideavioane.blogspot.ro/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Mar 20 Noi 2012 18:31:49    Titlul subiectului: 160546

Abonamentul de o zi, cel de 5 lei, ramine in continuare cel mai bun titlu de calatorie al orasului.
Simbata seara cand am ajuns am luat un bilet de la automatul de la Gara, iar duminica si apoi luni am luat pe fiecare zi cate un abonament de 5 lei.
Am fost chiar inspirat pentru ca, atit duminica, cat si luni am prins ceva controale.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Al3xFlo



Data înscrierii: 06/Iul/2008
Ultima vizita: 21/Dec/2012
Mesaje: 28
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin 21 Dec 2012 15:32:09    Titlul subiectului: 161117

Biletele RAT- scumpite dintr-un foc cu 33%

Consilierii PP-DD au fost singurii care au votat ieri împotriva majorării tarifelor RAT. Indexarea tarifelor plătite firmelor private pentru salubritate, întreținere drumuri și spații verzi a fost aprobată ieri de CL, tot cu o singură împotrivire, cea a PP-DD. Reducerea taxelor și impozitelor locale la minimul legal, propusă de PP-DD, nu a fost agreată

Din luna ianuarie, brașovenii vor plăti mai mult pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun, taxele și impozitele locale, care au fost majorate până la pragul maximal, cu ani în urmă, nu vor scădea, iar pentru serviciile publice, cum ar fi salubrizarea străzilor sau deszăpezirea, municipalitatea va achita, din bugetul local, taxe mai mari.
Toate aceste măsuri au fost aprobate de către Consiliul Local Brașov în ședința de ieri. Singurii consilieri care s-au opus acestor măsuri au fost cei ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD).
„Partidul nostru a susținut, dintotdeauna, că taxele și impozitele locale sunt mult prea mari și ar trebui diminuate, însă, prin hotărârea adoptată acestea vor fi menținute la nivelul actual. Acesta este motivul pentru care am dat un vot negativ acestui proiect de hotărâre de Consiliu Local”, a explicat consilierul local PP-DD Antonela Simion.
Un alt proiect care îi va afecta direct pe locuitorii municipiului Brașov, aprobat ieri și care va produce consecințe imediat după sărbători este cel referitor la tarifele RAT. Practic, din data de 4 ianuarie 2013, prețul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun va fi de 2 lei, cu 33% mai mult, iar un abonament pe o singură linie va fi 40 de lei, față de 35 de lei, cât este în prezent. Conducerea Regiei a motivat solicitarea de majorare prin scumpirile repetate ale prețului carburanților. „Am susținut dintotdeauna măsurile de protecție socială și nu măsurile care să îi împovăreze și mai tare pe brașoveni, de aceea nu am putut fi de acord cu majorarea prețurilor pentru biletele și abonamentele RAT”, a subliniat Antonela Simion.
Tot în ședința Consiliului Local de ieri, s-a aprobat și indexarea tarifelor achitate de Primăria Brașov contractanților, persoane juridice, pentru serviciile de utilitate publică: salubritate, întreținere drumuri și spații verzi.
Astfel, taxele pe care municipalitatea le va achita firmelor care se ocupă de repararea străzilor vor fi mai mari cu 2,92%, iar pentru salubrizarea străzilor cu 5,23%. „Într-o perioadă de criză ar fi trebuit să facem unele reduceri. Ni s-a motivat că aceste indexări sunt prevăzute în contractele încheiate cu firmele private care prestează aceste servicii publice, și nu s-au mai făcut modificări din 2007. Am solicitat să se facă un act adițional prin care să modificăm acea prevedere contractuală, mai ales că fiind vorba de un contract părțile pot negocia, însă propunerea nu a fost agreată”, a precizat consilierul local PP-DD Adina Durbacă, care a anunțat că a demisionat din funcția de membru în Consiliul de Administrație al Sport Club Corona Brașov.

Prețurile biletelor și abonamentelor RAT
valabile din 4 ianuarie 2013
Preț nou Preț vechi Creștere
Bilet 1 călătorie 2 lei 1,5 lei 33%
Bilet pensionari, 2 călătorii 2 lei 1,5 lei 33%
Bilet 1 călătorie, Brașov - Poiana Bv 4,5 lei 3,5 lei 28,57%
Abonament linia 20 90 lei 75 lei 20%
Abonament pe toate liniile 90 lei 80 lei 12,5%
Abonament pe 1 linie 40 lei 35 de lei 14,28%
Abonament 2 linii 65 lei 60 lei 8,33%
Amendă 60 lei 40 lei 33%
*) Gratuitățile acordate pensionarilor cu venituri de până în 800 de lei, respectiv 10 călătorii pe lună, se vor menține.

sursa: http://bzb.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Vin 21 Dec 2012 22:05:12    Titlul subiectului: 161123

Cea mai profitabila era legitimatia pentru o zi pe toate liniile de la 5 lei, cat or s-o faca, ca in articol mai sus nu zice nimic de ea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 1351
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Sâm 22 Dec 2012 00:59:17    Titlul subiectului: 161125

La toata ecuatia mie mi se pare cea mai buna modificare cea cu tarifarea pensionarilor. Ar fi o premiera.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BRAȘOV Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 2 din 4

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community