Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete / Abonamente Transurbis Zalau

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SĂLAJ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 21 Iul 2010 15:41:05    Titlul subiectului: Bilete / Abonamente Transurbis Zalau 130494

http://www.adevarul.ro/locale/zalau/Biletele_de_autobuz_din_Zalau_se_scumpesc_cu_25_la_suta_0_302370167.html

"Biletele de autobuz din Zalău se scumpesc cu 25 la sută

Paul Maghiu

Miercuri 21 iul 2010

Zalău

Un bilet va costa 4 lei

Zălăuanii vor plăti, începând de luna viitoare sau din septembrie, cel târziu, 4 lei pentru un bilet cu două călătorii pe mașinile Transurbis, față de 3 lei, în momentul de față. Primăria a aprobat deja solicitarea făcută în acest sens de Transurbis, operatorul local de transport în comun.

Prețul unui bilet cu două călătorii va fi majorat cu un leu, ajungând, astfel, de la 3 lei cât este acum, la 4 lei. Operatorul de transport în comun a solicitat primăriei mărirea prețurilor la bilete invocând majorarea TVA, dar și a costurilor la combustibil și piese auto. Primăria va aproba majorarea în una din ședințele viitoare de consiliu local, urmând să fie aplicată de luna viitoare ori cel târziu din septembrie.

Tot cu 25 la sută vor crește și prețurile la abonamente, care costă acum 53 de lei pe lună (preț întreg), 41 de lei pentru elevi și 40 de lei pentru persoane cu handicap.

Singurii care nu vor avea de suferit de pe urma majorărilor sunt pensionarii, primarul Radu Căpîlnașiu susținînd că, în 2010 cel puțin, nu vor fi suspendate gratuitățile pentru pensionari.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 03 Aug 2010 23:01:17    Titlul subiectului: 131171

O calatorie destul de costisitoare...

http://www.adevarul.ro/locale/zalau/Zalaul_-_orasul_cu_cele_mai_scumpe_bilete_de_autobus_din_regiune_0_310169468.html

"Zalăul – orașul cu cele mai scumpe bilete de autobus din regiune

Locuitorii municipiului Zalău sunt nemulțumiți de creșterea, dintr-o dată, cu 33 la sută a unei călătorii cu mașinile Transurbis. Locuitorii din Zalău vor plăti, de luna viitoare, 4 lei pentru un bilet cu două călătorii pe mașinile Transurbis, față de 3 lei, cât e acum. Asta înseamnă o majorare cu 33 la sută. Și prețul abonamentelor va crește cu aproximativ 13 la sută. Ultima majorare a tarifelor pe mijloacele de transport în comun a fost făcută în 2007.

Prețul unui bilet cu două călătorii va fi majorat cu un leu, de la 1 septembrie, ajungând, astfel, de la 3 lei cât este acum, la 4 lei. Societatea Transurbis, operatorul de transport în comun în Zalău, a cerut Primăriei, care subvenționează cu sume importante, acceptul pentru mărirea prețului la bilete și la abonamnete, invocând creșterea TVA de la 19 la 24 la sută, dar și a costurilor la combustibili și piese auto. Primăria va aproba solicitarea Transurbis în ședința Consiliului Local din această lună, majorarea urmând să fie aplicată de la 1 septembrie.

Au crescut și cheltuielile

Directorul Transurbis Zalău, Ioan Mureșan, susține că prețurile la bilete n-au mai fost schimbate din 2007, astfel că se impune o majorare. „De atunci a crescut cu aproape 35 la sută prețul la motorină, iar pe de altă parte, odată cu creșterea TVA, ne-au scăzut și veniturile. Cred că și operatorii de transport din alte municipii vor recurge la majorări”, opinează Mureșan.

„Majorările sunt necesare“

„Nu ne face plăcere să aprobăm majorarea tarifelor, dar n-avem ce face. Majorările sunt necesare din cauza creșterii costurilor și a TVA“, susține Daniela Coța, viceprimarul Zalăului. Singurii care nu vor fi afectați de creșterea tarifelor pe autobuzele Transurbis sunt cei aproximativ 11.000 de pensionari din municipiu, care circulă și acum gratis. „Subvenția pentru pensionari va rămâne în continuare. Noi oricum asigurăm diferența dintre veniturile și cheltuielile Transurbis, așa că din acești bani putem să venim în sprijinul persoanelor de vârsta a III-a”, explică Daniela Coța.

În privința supremației regionale la tarife pentru transport în comun, viceprimarul Zalăului crede că același lucru se va petrece, în cel mai scurt timp, și în municipiile reședință de județ din zonă.

Zălăuanii nu sunt de acord cu majorarea pe care o consideră nu numai inoportună, ci și exagerată. „E un preț exagerat, din start. Creșterea ar trebui să se facă treptat, ar trebui reintroduse pe fiecare autobuz, să taxeze în funcție de câte stații mergi. A mai fost așa pe vremuri. Nu e firesc să plătești doi lei pentru că mergi o stație. În plus, autobuzele sunt la fel ca demult, unele chiar foarte incomode”.

Chiar dacă, cel puțin deocamdată, nu o afectează în mod direct, nici Mate Ana, 57 de ani, pensionară, nu se vede cu ochi buni această majorare „Nu sunt de acord cu o asemenea creștere a prețului, deși eu sunt pensionară și nu trebuie să plătesc. Deocamdată. Pe viitor nu știm ce va fi, ce se va mai întâmpla cu pensionarii. 4 lei e mult pentru Zalău”.

Nici Alexandru Tihoan, 30 de ani, angajat al Jandarmeriei Sălaj, nu este mai îngăduitor vizavi de această măsură: „Ce trasee sunt în Zalău pentru un asemenea preț? Că mergi 50-100 de metri și te oprești din nou. Problema n-ar fi, totuși, că se scumpește, dar condițiile sunt proaste, deoarece autobuzele sunt cam vechi”.

Cât costă un bilet cu o călătorie în vecini

Cluj Napoca – 1,75 lei
Baia Mare – 1,75 lei
Oradea – 1,75 lei
Bistrița Năsăud – 1,75 lei
Satu Mare – 1.9 lei

Cifră – 40 de miliarde este subvenția acordată în 2010 de Primăria Zalău Transurbisului."



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  34.85 kb
 Vizualizat:  de 12927 ori

1.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 13 Sep 2010 15:34:26    Titlul subiectului: 133320

http://www.adevarul.ro/locale/zalau/E_oficial-_bilete_de_autobuz_din_Zalau_se_scumpesc_cu_33_la_suta_0_334766932.html

"E oficial: bilete de autobuz din Zalău se scumpesc cu 33 la sută

Olimpia Man

Luni 13 sep 2010

Zalău

Biletele de autobuz se scumpesc de la 1 octombrie

Consilierii locali au aprobat, în urmă cu câteva momente, majorarea prețului la biletele și la abonamentele pentru transportul în comun. Majorarea, care depășește în cazul biletelor 33 de procente, se va aplica începând cu 1 octombrie - susține primarul Radu Căpîlnașiu.

Un bilet va costa 4 lei, de la 3 în prezent

Consilierii locali au aprobat astăzi cererea operatorului de transport în comun, Transurbis, de majorare a tarifelor la biletele și abonamentele pe autobuz. Pe un bilet cu două călătorii vom plăti, astfel, începând cu 1 octombrie, 4 lei, față de trei lei în prezent, asta însemnând o majorare cu 33,34 la sută. Un abonament va costa 60 de lei, față de 53 acum, iar elevii și persoanele cu handicap vor scoate din buzunar pentru abonamente 50 de lei (de la 41, respectiv 40 până acum).

Consilierii PDL au votat împotrivă

Pentru majorarea prețului călătoriilor cu autobuzul în Zalău au votat 17 dintre cei 20 de consilieri municipali prezenți la ședința de astăzi. Împotrivă au fost doar trei, toți de la PDL. Cel mai înverșunat combatant al proiectului propus de conducerea primăriei a fost Gabriel Margin, care a cerut socoteală directorului Transurbis cu privire la motivele acestei majorări atât de accentuate, cu atât mai mult cu cât a crescut cu 60 la sută și subvenția acordată de Consiliu Local operatorului de transport în comun. Margin a sugerat că această majorare nu ar face altceva decât să alimenteze fondul de salarii al societății, care a crescut cu 25 la sută în ultimii doi ani. El a propus ca biletele și abonamentele să se scumpească cu cel mult 17 la sută, procentul de inflație dat de Institutul Național de Statistică penru domeniul servicii.

Retorica lui Margin a fost susținută și de colegii săi de partid Vasile Filip și Silviu Mureșan. În zadar, însă, pentru că reprezentanții primăriei și ai Transurbis i-au convins pe ceilalți consilieri că majorarea de preț este justificată de creșterea TVA și a prețului carburantului, astfel că proiectul a fost abrobat cu majoritate de voturi.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 11 Iul 2016 07:37:38    Titlul subiectului: 185911

http://adevarul.ro/locale/zalau/zalauanii-vor-putea-cumpara-bilete-autobuz-automate-fost-instalate-primele-aparate-1_577e2a7a5ab6550cb8a32f5c/index.html

"Zălăuanii vor putea cumpăra bilete de autobuz de la automate. Unde au fost instalate primele aparate

7 iulie 2016

de Andreea Vilcovschi

Operatorul de transport în comun din Zalău, Transurbis SA, își propune să introducă în municipiu un sistem de ticketing, primele automate fiind deja instalate.

Zălăuanii care circulă cu mijloacele de transport în comun ale Transubis SA își vor putea achiziționa biletele de autobuz de la automate. Primele trei astfel de aparate au fost deja instalate în câteva locații din municipiu – în stația de autobuz de la Casa de Modă (pe sensul spre Brădet), în stația “Pompieri” (sensul spre Brădet) și în stația “Spitalul Județean” (sensul dinspre Brădet). Reprezentanții Transurbis susțin că acestea vor deveni funcționale din 11 iulie și vor da posibilitatea călătorilor să își achiziționeze un bilet indiferent dacă este zi sau noapte. “Într-o primă fază, un angajat al Transurbis va oferi sprijin și îndrumare cetățenilor care vor dori să achiziționeze bilete de călătorie de la respectivele automate”, a precizat directorul societății, Dan Ruzici. Acesta a mai spus că în locațiile în care au fost amplasate respective automate, cetățenii nu există niciun punct de vânzare a biletelor de transport. Aparatele, ce provin de la societatea care a furnizat și dispozitivele electronice de taxat bilete existente pe autobuze și microbuze, vor funcționa cu bancnote de 1, 5 și 10 lei, dar și cu monede, și vor da rest. Potrivit lui Ruzici, compania va monitoriza timp de două luni modul de exploatare și de funcționare al sistemului de ticketing. “În funcție de concluzii, vom decide împreună cu Primăria Zalău dacă le achiziționăm ori le folosim în regim de închiriere”, a precizat directorul, adăugând că prețul unui astfel de automat ajunge la 5.000 de euro."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SĂLAJ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community