Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Pareri personale despre taxiuri
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Taxiuri
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Mar 29 Mai 2007 10:19:15    Titlul subiectului: Pareri personale despre taxiuri 79250

Din cauza ca uneori stau mai mult la serviciu iar dupa anumite ore mersul cu autobuze ce trec pe la gara ma deranjeaza (ca tip de calatori), folosesc taxiul. Pot spune ca in privinta curateniei depasesc scaunele murdare din unele autobuze, soferul isi cere voie sa fumeze, nu scoate ultimul fum in autobuz dupa ce a aruncat tigara pe jos (calator) sau pur si simplu fumeaza in cabina si iese fumul in salon (sofer), daca nu-mi place maneaua ii cer sa o inchida (nu cred ca am patit mai mult de odata sa asculte asa ceva), nu am observat sa vorbeasca urat decat la idioti care erau sa intre in el &c.
Legat de tarife, eu fac comanda intotdeauna, exceptand unele cazuri cand vad taxiuri dela anumite firme pe strada, asa ca n'am avut probleme. Toti au bon fiscal pe care in general il dau, daca nu oricum nu prea am ce face cu el, decat daca apar probleme, ceea ce n'am patit.
Taximetristii nu sunt neaparat civilizati, dar cel putin sunt destul de buni soferi fata de unii tembeli cu masini de lux.
Taxiul este o alternativa la ultra-extra-super-vehiculata renuntare la automobilul propriu in favoarea unui transport public, nu neaparat in comun.
Exista tari unde sunt si taxiuri (numite "service", ca si dubele dela ei), unde contra unei sume fixe se ocupa toate locurile din masina, care merge pe un traseu prestabilit (posibil cu mici variatii).
Este adevarat ca multi nu-si permit sa mearga cu taxiul si personal eu il folosesc doar pentru ca, trecand peste mizeria din autobuze de dupa anumite ore, mai am de mers cu o masina pana acasa de unde autobuzul ma lasa.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 12 Sep 2007 21:54:25    Titlul subiectului: 82683

Ca o parere strict personala, in Bucuresti cele mai bune firme, ca raport calitate-pret sunt: Cristaxi, Confort Taxi (desprinsa din Cristaxi), taxi Occident (la un moment dat avea cel mai mic pret din Bucuresti), TAXI 2000.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
OAB



Data înscrierii: 25/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Mai/2022
Mesaje: 1621
Locație: Cluj

MesajTrimis: Mie 03 Oct 2007 16:07:10    Titlul subiectului: 83313

Dacă nu agreez vreun mijloc de transport, acela e taxiul. Deși le mai folosesc, din când în când, comportamentul multora dintre taximetriști lasă de dorit. Nu odată mi s-a întâmplat să treacă astfel de vehicule razant pe lângă mine; De asemenea, nu odată s-a întâmplat ca, fiind într-un taxi, acesta să efectueze fie depășiri periculoare, fie să treacăpe sub "nasul" unor vehicule de dimensiuni mari, cum ar fi tramvaiul. Să dau un exemplu concret. Eram la intersecția Splaiului Independenței cu Podul Napoca. Oricine a fost prin Cluj, știe că acolo e o intersecție dificilă, mai ales în orele de vârf. Din cauza semaforizării intersecțiilor de la Teatrul Maghiar și de la Podul Garibaldi, în zona Podului Napoca e un flux continuu de mașini; când nu vin mașini dinspre vest (Garibaldi), vin dinspre est și viceversa; semaforul e pus de luni bune, dar e pe galben intermitent.
Taxiul în care eram, bazându-se pe ideea că, dacă nu ai tupeu, nu ieși de pe pod, a accelerat brusc, trecând pe sub botul tramvaiului 22 care circula cu viteză redusă
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ratbmetrou



Data înscrierii: 01/Iul/2006
Ultima vizita: 25/Iul/2010
Mesaje: 175
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 09 Dec 2007 12:23:55    Titlul subiectului: 85550

De circa 3 ani circul destul de mult și cu taxiul, mai ales atunci când știu că nu există nici o șansă în a ajunge cu RATB-ul sau metroul în timp util la destinație.
Sunt șoferi și șoferi. Unii conduc foarte bine și civilizat, alții o iau pe contrasens sau pe trotuar pt a ajunge mai repede la destinație.
De la unii am învățat scurtături pe care nu le știu mulți. Pe alții a trebuit să-i școlarizez eu.
Unii sunt respectuoși și civilizați, alții însă dacă ar putea te-ar arunca pe geam...
Inițial mergeam mai mult cu Cristaxi, pt că au garajul în apropiere. Am renunțat însă la firma lui Anghel și nu mai merg deloc cu ei în urma unor incidente pe care le-am reclamat la dispecerat, dar nu le-a păsat - mașinile veneau cu aparatul deja pornit și nu luau cursa dacă nu plăteai ceea ce înregistrase deja deși nu fusesem în mașină, dacă întârziai un minut mașina pleca și șoferul refuza apoi cursa, șoferul prelua alte curse pe drumul spre mine și apoi mințea că a fost acolo și nu am venit deși a așteptat (și asta deși eu deja eram acolo și nu apăruse nici un taxi).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
silviu_alex



Data înscrierii: 06/Noi/2006
Ultima vizita: 18/Sep/2010
Mesaje: 46
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 06 Mar 2008 20:25:01    Titlul subiectului: 89697

Taxiurile le folosesc ocazional. Am fost multumit mereu de servicile oferite de diferite firme de taxi. O singura data era sa o patesc la Gara de Nord cand am luat in graba un "rechin" si pana la Basarab deja aveam de platit 70.000 lei vechi si am coborat. A balacarit ca dece mai merge daca cobor la jumatatea drumului. Ca isi cheama colegii.
Si i-am zis ca sun si eu la Politie, sa vina si ei. Si atunci a plecat de acolo (dupa ce iam platit cursa). Cel mai des insa am contact cu taximetristi in trafic. Sunt uni care nu stiu cum au ajuns taximetristi. Cred ca ii cunoasteti toti, si le stiti felul de a conduce. Daca luati un taxi incercati sa fie o firma cunoscuta si feriti-va de "rechinii" de la Gara de Nord (stau la Coloane) si cei din aeroporturi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 14 Iun 2008 10:59:22    Titlul subiectului: 94553

In Bucuresti, majoritatea taximetristilor nu accepta curse pe distante scurte (1-1,5 km), decat daca se plateste un tarif de 3-4 ori mai mare decat ar fi costat o cursa obsinuita. Rareori se mai gaseste un sofer care sa accepte sa faca curse scurte, la tarifarea normala.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Sâm 14 Iun 2008 19:34:30    Titlul subiectului: 94572

Iar daca te duci in fata Garii de Nord la taximetristii particulari si le spui ca vrei sa mergi pana la, sa zicem, Cismigiu (aproximativ 2.5km) ar fi in stare sa te ia la bataie sau daca ar acepta, fara 15 lei nici nu baga cheia in contact!
Dar in schimb multi dintre cei de la firme sunt mult mai amabili cu pasagerii lor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Dum 15 Iun 2008 05:03:21    Titlul subiectului: 94629

Într-adevăr, cei de la firme sunt mai amabili... pentru un drum de la Gara de Nord pana la Politehnica (deci vreo 3 km maxim) am primit și bon pentru cei 35 (da, treizeci și cinci) lei noi!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
nostalgicul



Data înscrierii: 04/Ian/2007
Ultima vizita: 22/Mar/2016
Mesaje: 5
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 13 Aug 2008 21:12:08    Titlul subiectului: DESPRE TAXIMETRISTII DIN BUCURESTI 96976

In sfarsit am gasit o modalitate de a-mi spune parerea despre acesti (carutzasi, fosti tractoristi, fosti portari de fabrici, fosti cofetari, dulgheri care s-au apucat sa conduca prin Bucuresti taxiurile Logan.
Ei conduc dupa bunul lor plac, dupa legea lor din jungla, parca intorc caruta pe camp. La toate intersectiile ei stationeaza inclusiv pe trecerea de pietoni, merg pe contrasens, nu acorda nici un fel de prioritate.
Fata de biciclisti au o atitudine de kamicaze. Am fost de curand in Germania si am vazut o faza memorabila. Un biciclist mergea pe un drum ingustat urcand o panta in spatele lui o coloana de masini care mergeau linistite, fara sa-l claxoneze, fara sa vocifereze la el, pana drumul s-a latit apoi masinile l-au depasit si si-au vazut de drumul lor, nu l-au sicanat in nici un fel. Aici iti umpleau frigiderul numaidecat.
Inteleg ca e painea lor, dar sa nu puna in pericol viata altor persoane, sa mai gandeasca si ei putin mai mult. Eu am permis cat.B:C+E, dar ma gandesc si la pietoni si la biciclisti atunci cand merg cu masina, dar de cateva luni merg numai cu bicicleta la serviciu, intampin numai greutati din partea acestor taximetristi. Sper sa se mai rareasca taximetristii in Bucuresti, nu mijloacele de transport in comun, care sunt excelente, jos palaria in fata conducatorilor acestor vehicule.

_________________
cornel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 14 Aug 2008 22:15:08    Titlul subiectului: Re: DESPRE TAXIMETRISTII DIN BUCURESTI 97005

nostalgicul a scris:
Fata de biciclisti au o atitudine de kamicaze
Aici te-as contrazice putin. Am bicicleta si ies de multe ori cu ea in oras si pot spune ca nu am avut probleme majore cu taximetristii, ci din contra ma ocolesc la o distanta destul de mare. Nu toti taximetristii conduc ca in jungla, multi dintre ei merg ceva mai repede ca sa realizeze cat mai multe curse intr-o zi (si cat mai multe incasari).

Sunt de acord ca multi taximetristi parcheaza aiurea, chiar in refugiile de statie pentru RATB, cu niste amenzi sau ridicarea masinilor parcate aiurea, s-ar rezolva si problema asta.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alexandra2



Data înscrierii: 07/Iul/2007
Ultima vizita: 06/Mai/2015
Mesaje: 408
Locație: Viena (Austria)

MesajTrimis: Mie 19 Noi 2008 19:07:09    Titlul subiectului: 101325

Nu ma deranjeaza absolut deloc si folosesc acest mijloc de transport de cateva ori sunt pe graba.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
m_the_one



Data înscrierii: 05/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2014
Mesaje: 41
Locație: Arad

MesajTrimis: Sâm 28 Mar 2009 21:14:11    Titlul subiectului: 108676

Mai nou, de cand se fac lucrarile la infrastructura in Arad, multi oameni renunta la transportul in comun in favoarea taxiurilor. Cu toate ca platesc ceva in plus, desi daca se urca in masina mai multe persoane iar traseul este scurt se poate iesi mai ieftin decat cu tramvaiul, pentru cei care se grabesc si nu au masina este indispensabil. La orice ora. La fel pentru cei din afara orasului, cei cu multe bagaje, cei care au o intalnire importanta si ar fi pur si simplu ridicol sa urce in autobuz la inghesuiala in frac sau rochie de seara etc. Taxiurile sunt facute ca o alternativa a transportului in comun pentru cei care isi permit si nu numai. Firmele care se ocupa cu asa ceva sunt private. Nu inteleg ce are CLM de a face cu ele. E libertatea lor sa detina si sa puna la dispozitie cate taxiuri vor, la ce ora vor ei. Si daca nu e asa, deja incep sa cred ca o dam in comunism, sau poate ii interesul cuiva "de sus" la mijloc in toata treaba asta. Confused
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 29 Sep 2009 09:02:49    Titlul subiectului: 117715

Marea "durere" a taximetristilor din Bucuresti se pare ca este "invazia" colegilor de breasla din Ilfov, care au preturi mai mici decat practica ei. Se pare ca aceasta "invazie" are loc de pe timpul mandatului fostului primar al capitalei, Adrian Videanu. Pe de o parte cei din Bucuresti afirma ca taximetristii de Ilfov nu au autorizatie de a opera in Bucuresti, de fapt exista si amenzi intre 25 si 50 de milioane de lei vechi pentru cei care sunt prinsi fara licenta, pe de alta parte taximetristii de Ilfov spun ca este aberant sa nu opereze si in Bucuresti, ce fac daca au clienti care vor sa mearga din localitatile jud. Ilfov in Bucuresti.
Eu personal daca merg cu taxiul aleg pe cel cu tariful mai scazut si conditii decente, chit ca este taximetrist de Ilfov sau taximetrist din Bucuresti.
Voi pune aici si un articol din ziarul Adevarul aparut in februarie acest an pe aceasta tema http://www.adevarul.ro/articole/razboi-intre-taximetristii-bucuresteni-si-cei-ilfoveni.html
Citat:
Război între taximetriștii bucureșteni și cei ilfoveni
Taxiurile din Ilfov circulă prin București cu tarife mult sub prețul pieței, deși nu au dreptul să transporte clienți din Capitală. Concurența neloială scade drastic veniturile firmelor din București și reprezentanții acestora susțin că se va ajunge la bătăi în stradă între taximetriști, dacă nu se rezolvă situația.
Taximetriștii bucureșteni sunt la un pas de a protesta din cauza numărului tot mai mare de taximetriști ilfoveni care lucrează pe străzile Capitalei. Aceștia spun că cei care fac taximetrie în București, dar au autorizație pe teritoriul județului Ilfov, încalcă legea.
„Legea prevede că taxiurile au voie să-și desfășoare activitatea doar în orașul unde sunt autorizate. Și așa sunt prea mulți taximetriști în Capitală, iar legea prevede să fie un număr maxim de patru taxiuri la mia de locuitori“, spune Vasile Ștefănescu, președintele Camerei Taximetriștilor din București.
El susține că evaziunea fiscală este foarte mare, iar Primăria Capitalei și Poliția nu intervin. Ca să facă față concurenței și să atragă cât mai mulți clienți, taximetriștii bucureșteni au redus acum două săptămâni prețurile.
Cei care aveau tarif de 1,89 lei pe kilometru au scăzut prețul la 1,59 lei pe kilometru. Ilfovenii nu s-au lăsat mai prejos: au scăzut și ei prețurile.
„Li se permite celor care nu au autorizație în București să circule în voie, afișând prețuri foarte mici, de dumping, chiar de 1,2 lei, pe care de cele mai multe ori nu le respectă“, mai spune Vasile Ștefănescu.
Ilfovenii riscă amenzi de zeci de mii de lei
În plus, veniturile taximetriștilor bucureșteni scad drastic pe fondul crizei și al concurenței ilegale, multe dintre companii fiind în pericol de a nu-și mai putea plăti leasingurile, susțin aceștia.
„Am trimis la Primăria Capitalei dosare cu pozele ilegaliștilor, dar nu s-a făcut nimic. Dacă se continuă așa, se va ajunge la bătaie în stradă între taximetriști“, spune directorul companiei Taxi 2000, Robert Meghesi.
Reprezentanții taximetriștilor din Ilfov recunosc faptul că unii dintre colegii lor fac ilegal taximetrie. „Conform ultimei legi știu că este ilegal ce fac ei și că pot primi amenzi între 25.000 și 50.000 de lei“, spune Alexandru Marin, vicepreședintele Asociației 200 a taximetriștilor din Ilfov.
El denunță evaziunea fiscală a unor colegi. „Chiar dacă în județul Ilfov sunt autorizate 606 taxiuri, unele firme care au autorizație doar pentru 10 mașini scot la stradă, ilegal, sute de taxiuri“, mai spune Alexandru Marin.
„Am semnat la începutul acestei săptămâni un protocol cu primarul general Sorin Oprescu prin care am cerut înființarea unui corp de control format din polițiști comunitari și inspectorii Primăriei Capitalei, care să verifice taxiurile ilegale din București“, a declarat, pentru „Adevărul”, Vasile Ștefănescu, președintele Camerei Taximetriștilor din București.

A circulat vreunul dintre voi in Bucuresti cu taximetrisiti de Ilfov ? Daca da ce parere aveti despre ei ?
Oricum preturile din Bucuresti sunt mult mai mici comparativ cu ce am vazut in Constanta sau Mangalia de exemplu. Ei bine in Constanta pentru un kilometru trebuia sa scoti din buzunar 2,5 RON, iar in Mangalia pretul era de 3,5 RON/km. Nu inchei inainte e a da un sfat referitor la Mangalia, mai ales in sezonul de vara. Cine soseste noaptea in Mangalia si vrea sa mearga in zona 2 Mai-Vama Veche ii recomand sa evite taxiurile, sa incerce cu o ocazie. Luna trecuta m-a costat o bere drumul dintre Mangalia si Vama Veche Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
George_Catalin



Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Joi 01 Oct 2009 13:42:10    Titlul subiectului: 117848

Nu am mers si nu o sa merg niciodata cu taxiul in capitala. Am vazut taxiuri care avea afisat pretul pe km de 1,6 , 1,9 si 3,6 lei firme diferite.

Ca e vorba de taxiuri in general si nu doar de Bucuresti, imi plac taxiurile din Brasov, mai mult de 90% din ele sunt Loganuri albe nu zece mii de marci de masini si zece mii de culori cum sunt in alte orase.

In Ploiesti am zis ca nu mai merg in viata mea cu taxiul dupa ce un burtos negru cu un Logan alb m-a zburat din Centru pana in Vest in doar 5 minute, la un moment dat avea si 140 km/h in oras dupa 1 noaptea la sfarsitul unui concert din august.

Taxiuri mai sunt si de vreo 5-6 ani care fac rute ca Fieni-Pietrosita-Moroieni, Fieni-Pucioasa, Pucioasa-Fieni-Pietrosita-Moroieni si mai multe trasee din zona toate au acelasi tarif pe km si pretul stabilit. Au si aparate dar nu le folosesc. Tarifele sunt stabilite. Fieni-Dealu Mare = 2 lei, Fieni-Pietrosita = 2,5 lei sau pana la Moroieni 3 lei. De obicei pleaca din Fieni pline adica sofer + 4 clienti la intoarcere mai vin si cu 1 sau 2 clienti insa tariful este acelasi. Cred ca daca vrei sa mergi de la Fieni la Bucuresti sau la Pitesti se negociaza tariful pe cursa.

Fieni are vreo 30, Pucioasa vreo 50 de taxiuri si alte localtitati au taxiuri, au licente, sunt pe gaz si au si nr de inventar (acel numar pe usile laterale. Te ia si te lasa unde vrei si circula pana seara pe la 21.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Vin 02 Oct 2009 20:42:54    Titlul subiectului: 117879

Citat:
A circulat vreunul dintre voi in Bucuresti cu taximetrisiti de Ilfov ? Daca da ce parere aveti despre ei ?

Am circulat multa vreme cu taxiul dela o firma care avea sediul in Ilfov (Taxi Metropola). Firma lua si comenzi telefonice si parea OK. Tarifele erau si ele cam la nivelul celor "din Bucuresti". Masinile erau insa inmatriculate in Bucuresti, nu in Ilfov, dar autorizatia cred ca de Ilfov era. Personal nu m-au deranjat. Daca faceti comanda si firma e din Ilfov sau au si taximetristi "de Ilfov", nu ar trebui sa fie o problema. Din strada nu stiu insa cum e. Oricum, o multime de taxiuri sunt pirat in Bucuresti, nu trebuie sa fie neaparat "de Ilfov". Daca faceti comanda, n'o sa vedeti tarife diferite intre masini, decat daca vreti neaparat Mercedes sau altceva si asta nu la toate firmele.

Nu taximetristii de Ilfov sunt problema, ci insusi acest judet fantoma intr'o metropola fantoma, ca si multimea de comune pe la 1-2 km langa orasele mari care ar trebui sa le fi inghitit inca din vremea comunismului.

Cand te uiti pe geam (din alt taxi!) si vezi parcat pe margine un taxi cu un numar de inmatriculare pe el si cu altul scris pe placuta cu autorizatia, pentru asta nu-ti trebuie prea multe. E suficient sa te plimbi prin oras pe langa locurile unde stationeaza taxiurile.
Daca au maimuta sau alte smecherii de umflat pretul pe aparat, asta e intr'adevar mai greu de facut.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 25 Dec 2009 20:57:22    Titlul subiectului: 121703

Nesimtire fara limite la unii soferi de taxi din Bucuresti chiar in ziua de Craciun. Am venit cu bunica mea de la Piata Iancului la Piata Galati cu un taxi de la firma AS (fostul Taxi GLucoza). La dus, sofer de treaba, cursa a fost 4,35 RON, i-am lasat 6 RON fiinda a fost si politicos. La intoarcere chemam la telefon un taxi de la aceeasi firma, sofer ursuz. Aceeasi distanta, a costat 6,8 RON !!!! Fata de 4,35 RON cat a costat la dus. Aceeasi distanta, aceeasi firma, care chipurile are aceelasi tarif zi/noapte de 1,29 RON/km.
Totusi nu asta m-a deranjat, ci atitudinea soferului care spunea la dispecera ca a avut parte numai de curse nenorocite ca aceasta, toata ziua !!!
Ma gandeam sa-l reclam pe acest sofer, dar este zi de Craciun.
Alte comentarii despre soferii acestei firme de taxiuri se gasesc aici: http://www.taximetre.ro/taxi-as/

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Dum 27 Dec 2009 12:16:12    Titlul subiectului: 121737

Daca nu umbla cu maimuta, este posibil sa fi prins si alt trafic, a prins mai multe semafoare &c. Daca judecam doar dupa distanta, costul nu ar fi trebuit sa difere, dar mai conteaza si timpul de stationare. Nu stiu daca mai sunt alte elemente (in afara de smecherii), care sa afecteze costul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 20 Ian 2010 14:53:04    Titlul subiectului: 122540

Nici nu stii peste ce taxiemtrist dai! La sfarsitul cursei te poti declara multumit de om sau dimpotriva, iti poti jura ca nu mai pui niciodata piciorul in taxiu - fireste, peste ceva timp, silit de imprejurari, uiti ce ti-ai jurat de la ultima patanie si risti din nou...
Am avut parte de oameni politicosi, care si-au facut treaba cu profesionalism. Am avut parte insa si de incidente... unele chiar comice. De regula calatoresc cu taxi-ul intre doua cartiere importante din Galati si stiu, in caz de urgenta, cat am de scos din buzunar. Mi s-a intamplat insa, intr-o seara, sa prind o masina "la trotuar" (asa se spune cand agati taxiul pe strada si nu la comanda) si sa plec spre locatia ceruta fara a se porni aparatul de taxare. Ajuns la destinatie imi spun ca voi avea de dus munca de lamurire cu soferul. Cand colo, omul imi cere o valoare sub pretul pe care il cunosteam... Nu am zis nimic, i-am lasat insa valoarea pe care o stiam eu, restul (vreo 2.5 RONI) ramanand ciubuc.
Un alt caz interesant: daca pe aparat scrie de exemplu 6.89 Roni, soferul nu forteaza nota si cere 6 RONI (arborand o figura de om spasit incat nici nu-ti dai seama daca glumeste pe socoteala ta sau incearca sa fie... excesiv de amabil). Este un caz destul de rar intalnit.
In urma cu cateva seri patesc o alta isprava. Comand un taxiu, mi se zice in cat timp ajunge in locatia ceruta precum si numarul de evidenta al masinii. Stau si astept. Trece timpul de asteptare, mai am rabdare inca vreo 5 minute si pe urma sun din nou la firma de taxi-uri. Cateva momente mai tarziu incerc impreuna cu centralista sa aflam de ce nu apare masina... Vine si prima explicatie: masina s-a stricat. Cu scuzele de rigoare, primesc o alta masina... adica un alt timp de asteptare plus un nou numar. Ei bine, cat timp asteptam cel de-al doilea taxi il vad pe primul, cu client la bord, ruland bine mersi pe strada din fata mea... Reclama luminoasa afisa semn de ocupat, inauntru veselie mare... culmea ironiei, masina trage in dreptul unui local aflat la cativa metri de pozitia unde ma aflam iar tipul din dreapta soferului se intoarce in masina care chipurile ar fi trebuit sa ma duca la destinatie, cu doua pahare de cafea...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Mie 20 Ian 2010 20:55:30    Titlul subiectului: 122553

Reclama treaba asta la firma si lasa-l putin somer pe domnul respectiv.

Eu am alta poveste: drumul de la Aeroportul Baneasa acasa. Din cauza unei intarzieri de 8 ore de la Londra, avionul care trebuia sa ajunga la 4.15 pm a ajuns la 12.30am a doua zi. Prin urmare, a trebuit sa apelez la taxi. Am pregatit 200 mii vechi si m-am indreptat spre taximetristi. Primii cativa la auzul a numai 200 au comentat, ca e prea putin, ca nu face atit pe aparat, unul a crezut ca ii dau 20 euro. Am argumentat ca daca nu vor sa ma duca, nu-i nimic, o iau pe jos. Pana la urma, unul de la o firma pe care nu am retinut-o, a zis: Hai dom'le! M-a luat si pana acasa a facut fix 210 mii. Fiindca a fost de treaba i-am mai lasat 50 de mii.
Depinde mereu de taximetrist si cat de cinstit e, sau cat de foame ii e.

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
taxifreak



Data înscrierii: 02/Sep/2010
Ultima vizita: 02/Sep/2010
Mesaje: 4

MesajTrimis: Joi 02 Sep 2010 10:43:14    Titlul subiectului: 132808

Eu am avut mereu experiente placute cu taxi Cobalcescu cand fac comanda. Mereu tin minte nr lor de telefon si mi-e mai usor sa sun la ei. Cand fac comanda, soferii sunt foarte ok, ma duc unde vreau repede si bine. Dar daca iau un taxi de la ei de pe strada, se prea poate sa nu mai am aceleasi experiente placute. O fi vreo chestie care mi se intampla numai mie?

Imi mai plac si cei de la Pelicanul, prefer sa merg cu ei.

Iar unii cu care nu mai vreau sa merg din cauza unui sofer recalcitrant sunt cei de la Meridian.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Lun 13 Sep 2010 20:58:04    Titlul subiectului: 133343

Eu merg foarte des cu Meridian si nu am avut probleme, dar intotdeauna fac comanda, chiar si din strada.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sheena



Data înscrierii: 22/Mar/2008
Ultima vizita: 09/Oct/2019
Mesaje: 281
Locație: Braila

MesajTrimis: Vin 15 Oct 2010 03:03:22    Titlul subiectului: 134800

Nu inteleg de ce sa dai atatia bani sa mergi cu taxiul cand poti cheltui pe acelasi drum mai putin de 3 lei. Parerea mea taxiul nu se merita decat noaptea in intervalul 0.00-6.00 cand transportul in comun nu circula.
Ziua, daca te grabesti exista microbuze.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 13 Noi 2010 14:10:03    Titlul subiectului: 136227

Ca o recomandare, evitati sa luati taxiurile de la capatul tramvaiului 32, de la Piata Unirii (Bucuresti), ma refer strict la cele oprite la acel terminal. Mai bine mergeti putin pe jos si luati unul din taxiurile oprite in fata magazinului Unirea.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 08 Dec 2010 22:12:52    Titlul subiectului: 137270

In Bucuresti opereaza doua firme de taximetrie care au nume aproape identic, dar sunt diferite, asa ca fiti atenti sa nu se creeze confuzie. Avem firma "Taxi 2000", care este cunoscuta, dar mai avem o firma cu taxiuri de Ilfov, care se numeste ... "Taxi 200". Tarifele sunt la fel 1,39 RON/km, dar nu stiu cat de serioasa este firma "Taxi 200".
A circulat cineva cu taxiurile apartinand acestei firme?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
creatza2403



Data înscrierii: 27/Ian/2011
Ultima vizita: 27/Ian/2011
Mesaje: 2

MesajTrimis: Joi 27 Ian 2011 14:03:39    Titlul subiectului: 139207

Eu am mers cu taxi 200, nu e cu nimic special, nici nu a incercat sa ma incarce la tarif... am dat de o Solenza in care mirosea urat... Mad

Eu de obicei fac comenzi la Taxi Occident, intotdeauna mi-au gasit cate o masina cand am avut nevoie, nu au intarziat, nu mi s-a parut a ma fura vreunul sau sa ma ocoleasca... ce nu va recomand: Taxi Bagetti, mai ales doamnelor. Eu am patit-o cu unul dintre soferi in timp ce ma indreptam spre Moghioros. M-am trezit cu o mana pe picior printre canapele in timp ce stateam la un semafor, i-am spus ca asa ceva nu se face si ca daca se mai intampla ma dau jos, dar nu m-a ascultat. la urmatorul semafor s-a repetat povestea, asa ca am coborat si nici nu i-am platit cat facea pana in acel moment, dar nici nu a comentat.

_________________
http://www.teamguard.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Taxiuri Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community