Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Linii turistice STB (RATB)
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trasee, rute si harti din Bucuresti
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
subway guru



Data înscrierii: 02/Iul/2010
Ultima vizita: 14/Noi/2013
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 10 Aug 2010 19:06:09    Titlul subiectului: 131618

Cand m-am mirat de 'accident' am facut o mica estimare probabilistica cam care ar fi sansa ca din 9 autobuze ce merg in directii diferite sa se ciocneasca doua...practic zero!
Asa-s inginerii astia, 'Toma Necredinciosul', incearca totdeauna sa puna realitatea in cifre si in calcule! Sau a fost 'vointa divina'? Probabil ca cele doua autobuze erau pline cu 'pacatosi' ce mergeau sa se pocaiasca si Dumnezeu a vrut sa-i pedepseasca pentru 'fariseism'!!!
Revenind la lucruri mai serioase, nici eu nu auzisem de Schitul Balamuci pana ce nu mi-a cazut in mana o carte scrisa in limba franceza de marele Iorga, un soi de ghid turistic antebelic pentru turistii straini in care sunt prezentate 'comorile' istorice si arhitecturale ale Romaniei.
Denumirea e simplu de explicat. Inainte de a exista adevarate spitale, in Tara Romaneasca eforiile 'de tratament' erau organizate pe langa asezamintele bisericesti. Vezi de exemplu Manastirea Marcuta si soarta lui Eminescu sau asezamintele brancovenesti din Piata Unirii.
Cartea mi-a trezit curiozitatea si am dorit sa vad cu ochii mei locul. Am cam bajbait pana am ajuns cu masina pana acolo, dar impresia de liniste si frumos a fost deosebita.
Nu stiu cum arata azi locul, dar daca seamana cu ce am vazut eu acum cca 25 de ani merita vizitat! Cu RATB sau altfel, nu are importanta!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 30 Aug 2010 15:15:39    Titlul subiectului: 132672

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-_Manastirea_Comana-destinatia_preferata_in_excursia_cu_RATB-ul_0_326367654.html

"Mânăstirea Comana, destinația preferată în excursia cu RATB-ul

Ana-Maria Niculae

Luni 30 aug 2010

Bucureștenii pot merge în fiecare weekend cu ratb-ul la manastirile din jurul orasului

Dintre cele nouă trasee turistice cu RATB-ul la mănăstirile din jurul Capitalei, bucureștenii preferă ruta Piața Presei Libere – Parcul Natural Comana. Două autocare a câte 27 de locuri ajung în ambele zile din weekend la Mănăstirea Comana și celelalte obiective turistice de pe traseu.

La aproape o lună de la lansarea traseelor turistice către mănăstirile din jurul Capitalei, preferata bucureștenilor este ruta RATB Piața Presei Libere – Comana. În fiecare weekend, cu doar câteva minute înainte de plecare, stația din care autobuzul pornește pe acest traseu este plină de bucureșteni dornici să cunoască împrejurimile orașului în care locuiesc. Traseul preferat de aceștia cuprinde Biserica Sf. Gheorghe Brăniștari și se încheie cu Mânăstirea Comana și Parcul Natural Comana.

„Vin câte două autocare pline în fiecare sâmbătă și duminică. Inițiativa este una foarte bună, traseul este constructiv, fiind multe de vizitat“, a spus Starețul Mânăstirii Comana, Mihail Muscariu.
Locul este plin de istorie și legende și, de aceea, a atras cei mai mulți vizitatori. „Pot vedea Biserica, muzeul Mânăstirii cu pietrele de mormânt ale voievozilor, mausoleul, foișorul Cantacuzino sau biblioteca Mânăstirii. Pe raza comunei mai pot vedea fântâna cu nuc unde, legenda spune, că ar fi fost prins și ucis Vlad Țepeș, dar și «o a doua Deltă naturală» a țării“, povestește starețul.

Autobuz cu maximum zece călători

În timp ce autobuzul care merge spre Comana este plin în fiecare zi din weekend, cele care au trasee către alte mănăstiri și biserici ies din oraș chiar și cu maximum zece călători.

„Cea mai aleasă este Comana, iar cei mai puțini merg spre Ciorogârla. Celelalte sunt undeva pe la mijloc“, a declarat Adrian Criț, directorul RATB. Astfel, ruta spre Comana a fost vizitată cu RATB-ul de aproape 300 de bucureșteni de la 1 august când a început proiectul și până în prezent.

Următoarele locuri în preferințele vizitatorilor sunt traseele către mânăstirile Pasărea, Cernica și Căldărușani. Chiar dacă și Mănăstirea Ciorogârla are multe de arătat turiștilor, aceștia nu par a fi interesați, din cauză că traseul cuprinde mai puține obiective. Până în prezent, Ciorogârla a reușit să „adune“ prin acest program doar câteva zeci de vizitatori.

Excursii de weekend

Cursele operează în prezent doar sâmbăta și duminica, dar și la sărbătorile legale.
„Am făcut un prim pas pentru dezvoltarea transportului public urban. Promovarea acestor rute se va face prin ghiduri disponibile la casele de bilete“, a declarat Adrian Criț, director la Regia Autonomă de Transport București.

Prețul biletului dus-întors este de 15 lei. Plecările sunt începând cu ora 8.30 de la terminalele Ghencea, Piața Presei Libere, Piața Sfânta Vineri, iar sosirile la aceleași terminale în jurul orei 17.00.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 13 Sep 2010 18:43:47    Titlul subiectului: 133335

Liniile turistice RATB vor functiona si maine cu ocazia sarbatorii religioase "Inaltarea fostii cruci" http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=447

Citat:
Liniile turistice RATB vor functiona in ziua de 14.09.2010

Cu ocazia sarbatorii religioase 'INALTAREA SFINTEI CRUCI', marti,14 septembrie 2010, Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, vor pune la dispozitia calatorilor, 9 trasee turistice care vor asigura legatura intre Bucuresti si Manastirea Caldarusani, Manastirea Balamuci, Manastirea Cernica, Manastirea Pasarea, Manastirea Ciorogarla, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Calugareni, Biserica Sf. Ilie din Calugareni, Biserica Sfintii Voievozi din Hulubesti, Manastirea Sf. Gheorghe din Branistari, Manastirea Comana si Parcul Natural Comana.
Programul liniilor turistice este urmatorul:
1. T1: Terminalul Ghencea (plecare la ora 8.30) - Piata Presei Libere - Manastirea Caldarusani - Manastirea Balamuci. Pe retur, plecarea de la Manastirea Balamuci este la ora 14.30.

2. T2: Terminalul Piata Sf. Vineri (plecare la ora 8.40) - Terminalul Piata Presei Libere - Manastirea Caldarusani - Manastirea Balamuci. Pe retur, plecarea de la Manastirea Balamuci este la ora 14.20.

3. T3: Terminalul Ghencea (plecare la ora 8.40) - Terminalul Piata Sf. Vineri - Granitul - Manastirea Cernica - Manastirea Pasarea. Pe retur, plecarea de la Manastirea Pasarea este la ora 15.00.

4. T4: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.30) - Terminalul Piata Sf. Vineri - Granitul - Manastirea Cernica - Manastirea Pasarea. Pe retur, plecarea de la Manastirea Pasarea este la ora 15.10.

5. T5: Terminalul Piata Sf. Vineri (plecare la ora 8.45) - Terminalul Ghencea - Manastirea Ciorogarla. Pe retur, plecarea de la Manastirea Ciorogarla este la ora 15.10.

6. T6: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.40) - Terminalul Ghencea - Manastirea Ciorogarla. Pe retur, plecarea de la Manastirea Ciorogarla este la ora 15.20.


7. T7: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.30) - Terminalul Ghencea - Biserica Adormirea Maicii Domnului din Calugareni - Biserica Sf. Ilie din Calugareni - Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti. Pe retur, plecarea de la Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti este la ora 15.00.

8. T8: Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.40) - Terminalul Piata Sf. Vineri - Biserica Adormirea Maicii Domnului din Calugareni - Biserica Sf. Ilie din Calugareni - Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti. Pe retur, plecarea de la Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti este la ora 14.15.

9. T9: - Terminalul Piata Presei Libere (plecare la ora 8.30) - Terminalul Ghencea - Biserica Sf. Gheorghe din Branistari � Manastirea Comana - Parcul Natural Comana. Pe retur, plecarea de la Parcul Natural Comana este la ora 14.30.
- Terminalul Piata Sf. Vineri (plecare la ora 8.30) - Manastirea Comana � Parcul Natural Comana. Pe retur, plecarea de la Parcul Natural Comana este la ora 14.30.

Pretul unui bilet dus - intors este de 15 lei.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rosetti61



Data înscrierii: 03/Iul/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1177
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Lun 13 Sep 2010 23:17:46    Titlul subiectului: 133351

Sambata, intr-un T3 la Piata Unirii nu era decat o singura persoana - autobuzul venea dinspre Piata Alba Iulia.
_________________
Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 17 Sep 2010 22:05:29    Titlul subiectului: 133561

Se pare ca unele linii turistice nu sunt rentabile, in acest week-end vor fi suspendate doua linii turistice http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=451
Citat:
Sapte linii turistice RATB vor functiona in acest week-end, iar doua vor fi suspendate
Vineri, 17 Septembrie 2010

In zilele de 18 si 19 septembrie 2010, Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, vor pune la dispozitia calatorilor sapte trasee turistice care vor asigura legatura intre Bucuresti si Manastirea Caldarusani, Manastirea Balamuci, Manastirea Cernica, Manastirea Pasarea, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Calugareni, Biserica Sf. Ilie din Calugareni, Biserica Sfintii Voievozi din Hulubesti, Manastirea Sf. Gheorghe din Branistari, Manastirea Comana si Parcul Natural Comana.
Datorita lipsei de interes a calatorilor pentru traseele T5 (Piata Sf. Vineri - Ciorogarla) si T8 (Piata Presei Libere-Piata Sf. Vineri- Biserica Sf. Voievozi din Hulubesti), incepand din acest week-end, liniile mentionate se desfiinteaza.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 13 Oct 2010 15:38:18    Titlul subiectului: 134721

La ce sa te astepti de la un proiect facut pe genunchi de o individa care se ia in serios, chiar crezand ca e ministru al Turismului si nu protejata Tatucului?!?
O "idee" pusa in practica la repezeala, insuficient studiata si promovata tinde sa devina (si) oficial un fiasco, desi potential ar fi avut...

Motivatia este buna, cica din cauza vremii... eu sunt curios daca liniile vor mai exista pana la primavara, d-apoi sa fie reluat programul "initial"...
Daca duminica, cand se duc multi pelerini pe la manastiri astia isi pun problema sa faca doar excursii pre-comandate pentru grupuri, nu curse, atunci e bine...

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Liniile_turistice_RATB_vor_functiona_de_sambata_numai_pentru_grupuri_0_352765134.html

"Liniile turistice RATB vor funcționa de sâmbătă numai pentru grupuri

Aura Clara Marinescu

Miercuri 13 oct 2010

Mânăstirea Comana este cea mai aleasă destinațieturistică cu ratb-ul

Din cauza modificărilor condițiilor meteorologice, cererea de transport pentru traseele turistice RATB a scăzut semnificativ, ceea ce nu mai justifică menținerea în exploatare a autobuzelor de pe aceste linii, informează un comunicat al RATB.

Turismul la biserici cu RATB dă ortul popii

Linie de autobuze între București și comuna Dragomirești - Ilfov

Pentru evitarea situațiilor în care gradul de solicitare ar fi redus, iar nivelul veniturilor înregistrate nu ar acoperi cheltuielile de exploatare ale autobuzelor, începând din data de 16.10.2010 până în luna martie 2011, liniile ecumenice RATB vor funcționa numai pentru grupuri turistice organizate.

În condițile unor rezervări concrete, Regia Autonomă de Transport București va organiza curse turistice între București și Mănăstirile Căldărușani, Balamuci, Cernica, Pasărea, Comana, Bisericile Adormirea Maicii Domnului din Călugareni, Sf. Ilie din Călugareni, Sf. Voievozi din Hulubești, precum și Parcul Natural Comana.

Rezervările se pot face în fiecare zi de luni până vineri, între orele 7.00 și 20.00, la telefon 021 313 72 38.

Prețul unei călătorii dus-întors este de 15 lei.

Regia Autonomă de Transport București va comunica solicitanților, în timp util, detalii privind traseul turistic solicitat.

Din luna martie, Regia Autonomă de Transport București va relua traseele turistice conform programului inițial, în fiecare weekend, precum și cu ocazia evenimentelor religioase importante.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 13 Oct 2010 22:54:35    Titlul subiectului: 134755

Sunt doua motive pentru scaderea numarului de calatori:

1-sezonul rece, cum s-a mai spus mai sus. Vremea nu mai este frumoasa, multi prefera sa stea in casa, decat sa iasa la plimbare.

2-scaderile salariale cu 25 %, criza, 15 lei biletul este totusi un pret destul de mare.

Care ar fi target-ul RATB-ului, cand a infiintat aceste linii turistice, pensionari, calatori cu varste intre 40-50 de ani, cei cu varsta intre 30-40 de ani sau mai tineri ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Sâm 27 Noi 2010 21:36:17    Titlul subiectului: 136868

Afis cu orarul "traseului turistic ecumenic T3", asa cum e afisat pe spatele cabinei autobuzului #4657:


P1350933.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  72.45 kb
 Vizualizat:  de 20325 ori

P1350933.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Iul 2011 17:26:14    Titlul subiectului: 146652

Nu se mai aude nimic de liniile turistice care au functionat anul trecut, dar de lunea viitoare vor circula autocarele supraetajate inchiriate din Constanta. Articolul se gaseste aici

Citat:
De luni, autobuze supraetajate pentru turism în centrul Bucureștiului

Șefii RATB au anunțat că vor copia modelul londonez al mijloacelor de transport pentru turiști în centrul orașului. Astfel, începând de luni, bucureștenii și turiștii care vor să viziteze obiectivele din centrul Capitalei pot lua unul din cele patru autobuze supraetajate care vor fi puse la dispoziție de RATB.

După cum susține conducerea RATB, cele patru autobuze supraetajate vor circula pe un singur traseu cu lungimea de circa 15 kilometri, în centrul Capitalei, la începutul săptămânii viitoare, zilnic, în intervalul orar 10.00-22.00. Cele 14 stații vor putea fi parcurse în 50 de minute.

“Traseul va fi parcurs de la Piața Presei pe Bd. Kiseleff – Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Libertății – Piața unirii cu întoarcere prin Universitate – Piața Romană – Lascăr Catargiu – Aviatorilor – Piața Presei”, a declarat pentru B365.ro, Adrian Criț, directorul general al RATB care a adăugat că mijloacele de transport vor circula la intervale de 15 minute.

Pe traseu, ar urma să se facă opriri în stațiile RATB existente, precum și în altele patru noi: Piața Victoriei – Muzeul Antipa, Calea Victoriei – Palatul CEC, Calea Victoriei – Biserica Crețulescu, Piața Charles de Gaulle – acces metrou Aviatorilor.

Traseul noii linii se desfășoară în jurul punctelor de interes turistic din București, respectiv: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Național de Artă, Biserica Crețulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Național de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colțea, Muzeul Municipiului București, Teatrul Național, Muzeul Literaturii și Academia de Studii Economice, informează RATB.

Conform sursei citate, călătorii vor plăti pentru un bilet 25 de lei în cazul adulților, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria va fi gratuită dacă sunt însoțiți de un părinte. Tichetele de călătorie se vor putea achiziționa atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât și din autobuze, având valabilitate de 24 de ore.

Conducerea Regiei de Transport a anunțat că cele patru autobuze supraetajate pentru turiști au fost închiriate de la Primăria Constanța în cadrul unui program pilot (Bucharest City Tour), implementat împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) și care ar urma să fie extins în cazul în care va exista cerere din partea bucureștenilor și a turiștilor.

Autobuzele vor fi inscripționate cu însemnele brandului național de turism, în vederea creșterii notorietății României ca destinație turistică. „Cred în succesul proiectului și sper ca aceste circuite să sporească atractivitatea Capitalei noastre, iar Bucureștiul să-și recâștige locul pe care îl merită în rândul celor mai vizitate capitale europene”, a declarat Elena Udrea, ministrul MDRT.

Joi, autobuzele vor fi prezentate presei, inaugurarea oficială pentru public urmând să fie făcută luni.
[/quote]


harta-764x1024.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  261.2 kb
 Vizualizat:  de 19673 ori

harta-764x1024.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 27 Iul 2011 21:23:05    Titlul subiectului: 146666

Liniile turistice de anul trecut functioneaza si anul asta, bine-mersi... le-am vazut in weekend pe traseu. Se pare ca le pu in functiune numai daca se aduna grup organizat, deoarece pe site nu este trecut un program.
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 00:16:57    Titlul subiectului: 146676

Au inceput sa apara tablitele de statie cu "Linie turistica". Din pacate nu a aparut inca nici un orar al liniilor turistice care trec prin statia respectiva.


Intalnire veri, Curtea Berarilor, 27 iulie 060.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  60.98 kb
 Vizualizat:  de 19625 ori

Intalnire veri, Curtea Berarilor, 27 iulie 060.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 09:14:08    Titlul subiectului: 2011-07-26 146681

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Autobuze-Capitala-Udrea-turismului-bucurestean_0_525547514.html

"Autobuze turistice, cu etaj, inaugurate de Udrea în Capitală

28 iulie 2011

Autor: Ionel Dancu

Patru autobuze supraetajate, de culoare roșie, cu „frunza" brandului turistic pe ele, încep de azi să circule pe străzile din București.

Autobuzele supraetajate sunt asemănătoare autobuzelor cu etaj din Londra, devenite simboluri ale capitalei Marii Britanii.

"În sfârșit, Bucureștiul intră și el în rândul orașelor civilizate europene care au linii de transport în comun pentru turiști. În toată Europa, aceste linii speciale reprezintă firul roșu al turismului: este suficient să te urci într-un autobuz turistic pentru a vizita principalele atracții ale orașului fără a avea mari probleme de orientare", a scris pe blog ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea.

Traseul pentru linia turistică este: Piața Presei Libere - Muzeul Satului - Arcul de Triumf - Piața Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Parlamentului - Piața Unirii - Universitate - Piața Romană - Piața Victoriei - Piața Charles de Gaulle - Șoseaua Kiseleff - Piața Presei Libere..

"Îi invit pe toți bucureștenii să vină și ei să vadă Capitala dintr-un aubuz decapotat. E o nouă perspectivă asupra orașului pe care până la urmă îl iubim", spune Udrea.

Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți, 10 lei pentru copiii între 7-14 ani și gratuit pentru copii sub 7 ani. Biletele au o valabilitate de 24 de ore și se pot cumpărar la centrele de vânzare ale RATB și în autobuze.

Autobuzele supraetajate vor circula zilnic, în intervalul orar 10.00-22.00. Cele 14 stații vor putea fi parcurse în 50 de minute. Mijloacele de transport vor circula la intervale de 15 minute."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 09:18:05    Titlul subiectului: 146682

Mda... in conditiile precizate in articol le prevad un succes la fel de mare ca si "liniilor ecumenice", pretul e descurajator, sper sa le vina mintea la cap si sa-l coboare la 5 lei/calatorie ca sa atraga inclusiv "bastinasii" amatori de-o plimbare, ca altfel...

Imbecila idee cu 25 lei/biletul, dar valabil 1 zi, isi inchipuie ca se vor gasi prea multi dispusi sa-si petreaca o zi in autobuz?!?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 09:32:29    Titlul subiectului: 146683

Nu e vorba ca cineva isi va petrece o zi intreaga dand ture cu autobuzul; valabilitatea 24 de ore este pentru a permite mai multe calatorii - cineva merge 2-3 statii, se da jos, viziteaza ce are de vazut, se urca la loc, mai merge cateva statii si procesul se repeta, ajungand sa foloseasca poate 3-4 autobuze diferite intr-o zi.

Intr-adevar 25 de lei e umflat rau...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 12:37:01    Titlul subiectului: 146734

25 lei sunt 5.5E. E un pret rezonabil! Nu cred ca s-a inteles mesajul! Autobuzele astea nu sunt pentru plimbat o zi intreaga sa stai in autobuz, logic! Probabil ca masinile sunt in regim hop on hop off, adica urci si cobori unde vrei si cand vrei pe parcursul unei zile.
Mai mult, autobuzele astea nu au drept tinta de piata pe locuitorii orasului, ar fi ridicol!!! D-aia le zice autobuze turistice, pentru ca sunt pentru turisti!

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci


Ultima modificare efectuată de către Ionescu la Joi 28 Iul 2011 12:49:28, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 12:45:26    Titlul subiectului: 146739

Intr-adevar, principiul "hop-on/hop-off" s-a avut in vedere cand s-a stabilit valabilitatea de o zi, asta am inteles acum.

Pe de alta parte, chiar daca pretul in euro este "accesibil" pentru un turist strain, totusi mi se pare foarte restrictiv pentru potentialii turisti romani, inclusiv bucuresteni amatori de o plimbare.

Eu as fi introdus macar, optional, si varianta unui bilet cu o singura calatorie, la 5 lei/biletul, sunt convins ca asta ar fi generat ceva calatori amatori de plimbat - pur si simplu - cu autobuzul etajat, nu dornici sa viziteze vreun obiectiv turistic... Rolling Eyes

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 14:56:32    Titlul subiectului: 146752

Ionescu a inteles cel mai bine situatia. Aceste linii turistice NU sunt dedicate bucurestenilor, cu turistilor straini. Ca bucurestean, mi-ar fi rusine sa nu fi vizitat acele obiective anterior. Poate o data, de placerea de a ma plimba cu autobuzul la etaj, sa-mi iau un bilet si sa nu cobor deloc, altfel... Smile
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 15:03:35    Titlul subiectului: 146754

Exact pe asta insist si eu, cred ca s-ar gasi calatori atrasi pur si simplu de ineditul calatoriei cu autobuzul etajat, nu de "maretele" obiective turistice... cam lipsa...
Ori pentru asta mi se pare prea mare pretul de 25 lei si as vrea sa fie si o alta oferta, un pret rezonabil, de 5 lei/calatorie.
Pe de alta parte, sa fim seriosi, ce si cati turisti straini atrage Bucurestiul? Sunt convins ca autobuzele se vor plimba goale si dupa cateva zile se va restrange programul si apoi ... se va restrange si mai mult Laughing ...
Sper sa nu se ajunga doar la "curse la cerere", cu programare... Rolling Eyes
Desi e o idee interesanta si care imi place, din punct de vedere economic cred ca va fi un mare esec, lucru stiut probabil inca de pe acum, dar de! au trebuit sa-i faca poftele coanei Leana... Evil or Very Mad
Va dati seama? 60.000 de euro chirie pentru 4 autobuze, pe 3 luni, asa cum vehiculeaza presa?!? Mi se pare exagerat, dar probabil ca o parte din suma se "intoarce" la platitor, "sa mananca si gura lui/ei", ca altfel nu-mi explic...
http://www.antena3.ro/romania/traseu-turistic-al-capitalei-inaugurat-de-udrea-60-000-euro-pentru-autobuzele-supraetajate-timp-de-trei-luni-132061.html a scris:
Costurile de închiriere ale autobuzelor se ridică la aproximativ 60.000 de euro pentru trei luni și sunt suportate de RATB și Ministerul Turismului.

Adica RATB si Primaria cumpara la foc automat 1.000 de "stele" Mercedes Citaro si nu-si permiteau sa cumpere si 2 autocare etajate, experimental, pentru inceput, sa vada daca "prinde" ideea?!? Hm... Rolling Eyes

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 19:41:18    Titlul subiectului: 146765

folkfan a scris:
Ionescu a inteles cel mai bine situatia. Aceste linii turistice NU sunt dedicate bucurestenilor, cu turistilor straini.

Si daca e turist strain sa il jupuim ? Este o mentalitate romaneasca 100%, hai sa ii jupuim cat putem. Am vazut azi autobuzele, dar se plimbau goale.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 21:23:01    Titlul subiectului: 146770

E prima zi, si mai e si joi, iar daca luam in calcul si capacitatea de promovare a RATB... eu zic ca mai dureaza pana sa vedem autobuze pline Smile
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 21:26:49    Titlul subiectului: 146771

Ei bine referitor la liniile turistice, se pare ca totusi acestea au fost desfiintate. Articolul se gaseste aici

Citat:
Linia turistică RATB pentru mănăstirile de lângă București, desființată din lipsă de călători

Linia turistică de autobuze pentru mănăstirile din jurul Capitalei a fost desființată ca urmare a numărului extrem de mic de călători, a anunțat, joi, directorul Regiei Autonome de Transport București, Adrian Criț.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/linia-turistica-ratb-pentru-manastirile-de-langa-bucuresti-desfiintata-din-lipsa-de-calatori_857077.html#ixzz1TQi3JsR4

Erau câte cinci-șase pasageri într-un autobuz, adică nerentabil", a explicat Criț.

Potrivit directorului RATB, autobuzele speciale vor putea circula însă în continuare pe la mănăstirile din apropierea Capitalei, însă numai la solicitarea grupurilor organizate care se adresează RATB și care, firește, plătesc pentru această cursă.

Linia turistică pe la mănăstiri a fost lansată în vara lui 2010, cu opriri la Mănăstirea Balamuci, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Ciorogârla, Biserica Sf. Voievozi Hulubești și Parcul Național Comana.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 29 Iul 2011 16:58:42    Titlul subiectului: 146842

Sa o luam practic si logic: RATB, ca si CFR de altfel, este la dispozitia oricarui grup organizat pentru a efectua orice deplasari organizate in oras sau in zona orasului (elevi - vizite / vizionari de spectacole; excursionisti - vizite in jurul orasului). Este aceeasi idee ca la trenurile sau avioanele charter. Normal ca nu ma avantajeaza pe mine, turist singuratic care vreau sa ajung intr-o zi oarecare la Caldarusani, dar...
_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 01 Aug 2011 20:49:52    Titlul subiectului: 146942

Victorieeee... pe site-ul RATB s-a anuntat numarul de turisti inregistrati in primele doua zile de functionare, si anume 220 !
http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=168

Citat:
Bucharest City Tour” – primele rezultate
Noua linie de transport destinată vizitării obiectivelor turistice din București - „Bucharest City Tour”, a înregistrat în primele două zile de funcționare 220 de turiști.
Proiectul pilot, implementat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, prevede o creștere graduală a numărului de persoane care vor utiliza acest mijloc de vizitare a Capitalei, pe măsură ce procesul de promovare, abia inițiat, va atinge masa critică.
“Ne bucură că punem la dispoziție un nou instrument care permite atragerea unui număr mai mare de turiști în Capitală, iar estimările noastre sunt optimiste: în trei luni vom înregistra aproximativ 80.000 de persoane transportate. De altfel, nu ne așteptăm la transport de masă, nicăieri în lume aceste autobuze nu sunt pline” afirmă Adrian Criț, directorul R.A.T.B.
Noua linie turistică a fost lansată joi, 28 iulie, și este deservită de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Național de Artă, Biserica Crețulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Național de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colțea, Muzeul Municipiului București, Teatrul Național, Muzeul Literaturii și Academia de Studii Economice.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 09 Aug 2011 21:44:08    Titlul subiectului: 147504

Pana acum cei de la RATB par multumiti de linia turistica http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=169

Citat:
„Bucharest City Tour” – un proiect promițător

Linia de transport destinată vizitării obiectivelor turistice din București - „Bucharest City Tour”, a înregistrat până în prezent 3200 turiști. Numai în zilele de sâmbătă și duminică, numărul turiștilor care au utilizat această linie a fost de peste 1100.

Proiectul pilot, implementat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, prevede o creștere graduală a numărului de persoane care vor utiliza acest mijloc de vizitare a Capitalei.

Noua linie turistică a fost lansată joi, 28 iulie, și este deservită de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Național de Artă, Biserica Crețulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Național de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colțea, Muzeul Municipiului București, Teatrul Național, Muzeul Literaturii și Academia de Studii Economice.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 10 Aug 2011 10:20:37    Titlul subiectului: 147522

Incet-incet, lucrurile sunt ajustate si tind spre normalitate: se introduce audio-ghidul, intr-o prima faza in romana si engleza, ulterior, functie de "cerere" se spune ca vor putea fi adaugate si alte "optiuni" lingvistice.

De altfel era o tampenie sa faci o linie care pretinzi ca se adreseza in mod expres turistilor (straini) si apoi sa nu le spui ce vad pe parcurs: "That is a maidanez", "That is a mountain of garbage", "Those are Gypsies", "Take care of your belongings", "Mind you're in Romania, do you still have your wallets?!?" Twisted Evil

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-ratb-audioghiduri-lansare-autobuze_supraetajate_0_533346778.html

"Primul weekend cu ghid în autobuzele turistice. Vezi ce spun turiștii despre mașinile londoneze

10 august 2011

Autor: Olivia Tulbure

Sistemul de informare turistică în format audio a fost deja instalat și va fi funcțional în maximum trei zile. Audioghidurile sunt în limba română și engleză, iar utilizarea lor este inclusă în prețul călătoriei. Acestea vor putea fi folosite în următoarele zile.

Numărul celor care au admirat Bucureștiul de la înălțime a crescut considerabil în ultimele zile. Doar ieri, în autobuzele supraetajate s-au urcat aproape 540 de turiști, cât într-o zi din weekend.

Până acum, peste 3.700 de curioși au călătorit pe traseul Bucharest City Tour. Singura problemă remarcată de turiști, lipsa unui ghid care să le povestească despre obiectivele turistice de pe traseu, este pe cale să fie remediată. Sistemele de ghidare sunt deja montate pe autobuzele decapotabile. Reprezentanții Regiei Autonome de Transport București (RATB) le verifică pentru a fi siguri că turiștii vor asculta în căști informațiile despre un anume obiectiv turistic, în momentul în care autobuzul se deplasează prin zona respectivă.

Practic, audioghidurile trebuie să se coordoneze cu sistemul GPS al autobuzelor. „Suntem în linie dreaptă și ne dorim ca până la finalul săptămânii să folosim deja audioghidurile", a spus Constantin Tobescu, purtător de cuvânt în cadrul RATB. În fiecare mașină care ciculă pe traseul Bucharest City Tour vor exista audioghiduri suficiente pentru toți călătorii. „În această primă parte a proiectului, informațiile de pe audioghiduri vor fi în limba română și limba engleză, urmând ca pe viitor să ne adaptăm în funcție de reacția călătorilor", a mai spus Tobescu. Aparatele sunt incluse în prețul biletului, 25 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trasee, rute si harti din Bucuresti Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 2 din 4

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community