Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Posibila telegondola in Bucuresti (Pantelimon - Herastrau)

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Transport pe cablu
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Grigorie



Data înscrierii: 05/Feb/2009
Ultima vizita: 10/Iul/2011
Mesaje: 43
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 05 Feb 2009 20:42:32    Titlul subiectului: Posibila telegondola in Bucuresti (Pantelimon - Herastrau) 105645

Neculai Onțanu vrea telegondolă peste râurile din București
Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, vrea ca bucureștenii să circule cu telegondola peste râurile din Capitală și propune reluarea lucrărilor la canalul București-Dunăre, potrivit unor proiecte discutate, miercuri, de edilii sectorului.
Telegondola va avea mai multe funcțiuni, turism, agrement și transport public, oferind utilizatorilor posibilitatea de a admira zonele verzi și luciul de apă. Proiectul construirii telegondolei mai presupune amenajarea de parcări la capetele liniei, care vor permite descongestionarea traficului rutier prin traversarea Capitalei cu acest mijloc de transport. Un alt avantaj al acestui proiect este, în opinia edililor, amplasarea unor zone pietonale sub traseul telegondolei.
Un proiect aflat în atenția edililor din sectorul 2 este reluarea lucrărilor la canalul București-Dunăre. Aceasta ar urma să fie un canal navigabil cu posibilități turistice, care ar face legătura între râul Argeș și București, cu extensie pe râul Colentina.
Sursa: NewsIn
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 02 Iun 2009 20:02:36    Titlul subiectului: 111874

Nu avem canalizare inca dar autoritatile locale viseaza la telegondola in capitala. Articolul se gaseste aici
Citat:
Bucureștenii vor putea traversa Capitala cu telegondola.
Consiliile locale ale sectoarelor 1 și 2 au primit astăzi aprobarea Consiliului General al Municipiului București pentru construirea unei telegondole care va circula peste lacurile de pe râul Colentina.
deea unei telegondole cu capacitatea de 4-6 persoane îi aparține primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, care vrea ca bucureștenii să se poată deplasa, în acest mod, peste lacurile de pe râul Colentina și până în zona Herăstrău. Telegondola dorită de edili sectoarelor 1 și 2 ar urma să aibă mai multe funcțiuni - turism, agrement și transport public, "oferind utilizatorilor posibilitatea de a admira zonele verzi și luciul de apă", după cum promit edilii. Proiectul construirii telegondolei mai presupune amenajarea de parcări la capetele liniei, care vor permite descongestionarea traficului rutier prin traversarea Capitalei cu acest mijloc de transport. Un alt avantaj al proiectului este, în opinia edililor, amplasarea unor zone pietonale sub traseul telegondolei.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
COSTACHE MIHAIL



Data înscrierii: 01/Feb/2009
Ultima vizita: 12/Mar/2024
Mesaje: 350
Locație: Bucuresti 2 (Tei)

MesajTrimis: Mie 29 Iul 2009 18:28:09    Titlul subiectului: 114717

Asta inseamna ca stalpii de sustinere vor fi amplasati chiar in salba de lacuri. Iar pentru a fi amplasati, trebuie ca acestea sa fie secate. Inseamna ca cel putin o vara lacurile vor fi secate, aspectul va fi unul dezolant, mirosul de mal, noroi, mocirla, namol, va invada locuintele celor care locuiesc in apropiere, iar barcutele si vaporasele vor sta pe tusa. Si sa nu mai vorbim de fundurile lacurilor care vor fi micsorate, intrucat se va pune pietris ca sa poata circula masinile, si nu va mai fi plat, asa cum este acum! Si ca sa vin si cu un argument: Cand s-a facut fantana arteziana acum cativa ani in mijlocul Lacului Plumbuita (Chive), a fost nevoie de un drum din pietris pe albia lacului, de la debarcader si pana in mijlocul lacului. Dupa finalizarea lucrarilor, drumul din pietris a ramas pe fund, stricand albia lacului . Nu s-a gandit nimeni ca sa scoata pietrisul si sa redea lacului adancimea care era si inainte, pentru ca fundul lacului sa fie plat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 15 Ian 2010 08:50:24    Titlul subiectului: 122306

Noi visam la cai verzi pe pereti cum ar fi aceasta ipototica telegondola, dar am reusit performanta sa facem praf mijloacele de agrement de pe aceste lacuri, cum ar fi vaporasele. Nu suntem in stare sa facem lucruri simple si de bun simt, cum ar fi ingrijirea debarcaderelor existente, revitalizarea mijloacelor de agrement enuntate mai sus, dar suntem cei mai tari la fel si fel de proiecte SF-iste, care bineinteles costa multi bani. Si acum ce sa vada turistii din telegondola ? O vedere panoramica asupra gunoaielor de la marginea lacului Pantelimon ? Sau sa admire vilele rasarite peste noapte ? Astea sunt realizarile in materie de agrement in ultimii 20 de ani.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 15 Sep 2010 08:26:38    Titlul subiectului: Telegondola, mijloc de transport in comun in Bucuresti ?!? 133422

Conform unei stiri difuzate pe postul Antena 1, Primaria sectorului 2 are intentia de a construi o telegondola care sa traverseze Bucurestiul de la est la nord, cu un traseu cuprinzand 11 statii, printre care sunt mentionate explicit doar cateva: Cora Pantelimon, Dobroesti, Fundeni, Tei, Floreasca, Herastrau (Pavilion H)

Din relatarile celor de la postul de stiri citat, rezulta ca ar exista deja un Caiet de sarcini pentru constructia acestui sistem alternativ de transport iar costurile sunt estimate la 18.000.000 de euro.

In acest reportaj aveti ocazia sa-l vedeti si pe noul director general al RATB, Adrian Crit.

In animatia prezentata in reportaj scrie Dobrogesti, insa cred ca e vorba de Dobroesti…

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf


Ultima modificare efectuată de către Catalin Ghita la Mie 15 Sep 2010 14:53:25, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mihai



Data înscrierii: 02/Iul/2008
Ultima vizita: 16/Dec/2012
Mesaje: 26
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 15 Sep 2010 09:10:32    Titlul subiectului: 133424

Proiectul este vechi de 1-2 ani sau chiar mai mult. Cred ca exact acum un an a mai fost un scandal de presa pe aceiasi tema, pornit de la "tara arde si baba se piaptana".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Transport pe cablu Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community