Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Grevele de la metrou - Pro sau contra?
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Metroul bucurestean
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
sab



Data înscrierii: 14/Sep/2008
Ultima vizita: 04/Aug/2013
Mesaje: 1354
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 01 Iun 2010 12:37:57    Titlul subiectului: 127823

pmp a scris:
Bine ca o tot dati inainte cu comparatii salarii intre diversi bugetari, dar nu va sesizati cand firme private sug bani de la stat.
Vreau sa va aud de contractul Metrorexului cu Alstom, sau Bombardier, chestii reale si mult mai grave. Vreau sa aud de iertari de datorii (tot ale unor companii private).
Pefect adevarat, trebuie analizate majoritatea contractelor de achiztii publice si daca este ceva ilegal sa fie trase la raspundere persoanele responsabile.
Insa pe langa exemplele date sunt foarte multe firme ale politicienilor care fac contracte cu statul si nu cred ca vedem prea curand vreo masura in acest sens atata timp cat tocmai firma ministrului transporturilor livreaza componente pentru trenuri/BM... Very Happy
Totul este sa ai un minim de bun-simt si de decenta cand faci greva. Atata timp cat ai beneficiat de cresteri salariale an de an esti printre cei mai putin indreptatiti sa faci greva. Si inca una de solidaritate...Insa distractia nu s-a terminat. Detalii aici...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/inceputul-blocajului-in-subteranul-bucurestiului-896376.html

Este un exemplu in articol cu o astfel de firma capusa care apartine sindicalistilor grevisti :

"De la politică, la afaceri cu compania angajatoare

Pe lângă politică, liderul sindical a cochetat și cu afacerile, derulate chiar cu Metrorex, compania unde lucrează angajații pe care-i reprezintă. Astfel, firma „de casă” a Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou, Sindomet Servcom SRL, a obținut an de an de la compania de stat mai multe contracte pentru diferite servicii.
Concret, toate spațiile din subteran, adică trenurile de metrou, scările rulante, porțile de acces și chiar gurile de aerisire, se folosesc pentru afișaj publicitar. Iar trei sferturi din sumele încasate intră în conturile firmei angajaților și nu în cele ale companiei de stat.
Mai mult, sindicaliștii se bucură și de contractele de închiriere a spațiilor comerciale din subteranul Capitalei. Asta, deși Metrorex are nevoie de subvenție de la stat pentru a putea funcționa.
Cât privește activitatea de publicitate de la metrou, majoritatea spațiilor, adică 6.000 de metri pătrați, sunt puse la dispoziția firmei Sindomet, în baza unui contract de asociere cu Metrorex, încheiat cu aproape trei ani în urmă și valabil pentru o perioadă de 12 ani.

Sindicatul ia 75% din bani

Însă, în primii doi ani de contract, adică până în august 2009, partea care revine Metrorex a fost de numai 25%, iar restul de 75% au ajuns în conturile sindicatului. În următorii doi ani, beneficiul Metrorex ar trebui să crească la 31%, dacă „prin mijloacele de publicitate se promovează imaginea companiei”, se arată în contractul dintre Sindomet și Metrorex, obținut și publicat de EVZ de curând.

Potrivit datelor de la Finanțe, firma sindicatului a obținut anul trecut un profit net de 593.160 de lei, la venituri de 3,35 milioane de lei, în creștere cu 18,3% față de 2008. Iar mare parte din veniturile firmei provin dintr-un alt contract încheiat tot cu Metrorex, de închiriere a spațiilor comerciale, din care compania de stat se alege tot cu 25% din venituri.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 01 Iun 2010 19:33:08    Titlul subiectului: 127834

Pareri pro si contra sunt foarte multe. Un lucru este cert si poate trebuie sa fie drept exeplu pentru ceilalti. Cei de la metrou sunt UNITI !
Cat de uniti au fost ceilalti, inclusiv in domeniul transporturilor s-a vazut la "MAREA FASAIALA" din ultimele doua zile. Nu am nici o simpatie pentru Radoi, ba dimpotriva, dar nu pot sa remarc faptul ca cei de la metrou sunt uniti.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sab



Data înscrierii: 14/Sep/2008
Ultima vizita: 04/Aug/2013
Mesaje: 1354
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 02 Iun 2010 08:18:50    Titlul subiectului: 127856

Normal ca sunt uniti. Very Happy Unde mai castiga un zugrav mai mult ca un doctor si un sef de serviciu mai mult ca presedintele tarii? Chiar ne facem ca nu intelegem asemenea absurditati ale sistemului public?
Crezi ca ei nu sunt constienti ca acolo curge mierea (a se citi jaf din banii publici...) si ca l-au apucat pe Dumnezeu de un picior? Nu este logic sa fie uniti "in cuget si simtiri" in acest caz? La pregatirea pe care o au nu ar mai gasi in veci asa posturi bine platite si atunci tin cu dintii de ele, prin orice mijloace, greve mai mult sau mai putin legale si pretentii care sfideaza bunul-simt..
Poate ca ceilalti bugetari/angajati la societatile de stat care "s-au fasait" sunt constienti ca a avea un loc de munca chiar si mai prost platit decat acum o luna in ziua de azi este mult mai important decat a fi somer.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 04 Iun 2010 09:38:02    Titlul subiectului: 127930

Din pacate nebunia de acum incepe, cred ca va urma o perioda in care vom avea din ce in ce mai multe greve de acest gen la metrou. Mai ales ca in propunerea privind micsorarea salariilor intra toti cei care lucreaza la stat, cel putin asa reiese din textul legii:

Citat:
Art. I (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizațiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale, precum și alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice și ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcții a unor categorii de personal din sectorul bugetar și stabilirea salariilor acestora, precum și alte măsuri în domeniul bugetar, se diminuează cu 25%.
(2) În situația în care, din aplicarea prevederilor alin.(1), rezultă o valoare mai mică decât valoarea salariului minim brut pe țară, suma care se acordă este de 600 lei.

Art. II (1) Se reduc cu 25% următoarele drepturi de natură salarială de care beneficiază personalul din cadrul autorităților și instituțiilor publice indiferent de modul de finanțare al acestora:

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sab



Data înscrierii: 14/Sep/2008
Ultima vizita: 04/Aug/2013
Mesaje: 1354
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 14:35:59    Titlul subiectului: 135025

"Angajatii de la Metrou resping eliminarea sporului pentru conditii speciale si ameninta cu greva

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7941669-angajatii-metrou-resping-eliminarea-sporului-pentru-conditii-speciale-ameninta-greva.htm

Angajatii de la Metrou ameninta cu greva in luna decembrie daca prin proiectul de buget li se vor diminua cheltuielile cu salariile, respectiv daca li se va reduce sporul pentru conditii speciale de munca, transmite Mediafax.
Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca este posibil ca, la jumatatea lunii noiembrie, angajatii sa declanseze conflictul de munca, daca dupa stabilirea bugetului pe 2011 se vor diminua fondurile alocate Metrorex, respectiv daca se vor taia sporurile pentru conditii speciale.
Radoi a spus ca in urma unei intalniri cu directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, a fost informat ca prin proiectul de acord cu FMI s-a solicitat reducerea costurilor cu salariile, respectiv eliminarea sporului pentru conditii speciale si extinderea reducerii cu 25% a salariilor si la intreprinderile de stat cu pierderi.
Liderul USLM a specificat insa ca Metrorex nu are pierderi, ci doar o datorie catre Alstom, care se ocupa cu mentenanta metroului, el adaugand ca nu intelege de ce Metrorex este pe lista FMI de monitorizare.
Radoi a aratat ca in urma unei intalniri din 12 octombrie cu Udriste, acesta le-a spus ca se lucreaza la bugetele pentru 2011 si este posibil sa fie reduse cheltuielile salariale, dar ca directorul companiei nu i-a informat pe sindicalisti despre o data in care vor fi finalizate bugetele. Astfel, USLM a cerut o intalnire cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la care nu a primit inca raspuns.

"Nu suntem de acord cu diminuarea drepturilor constitutionale si legale ale salariatilor Metrorex. In aceste conditii vom participa la actiunile confederatiilor sindicale, iar daca ni se vor reduce drepturile salariale vom riposta prin declansarea conflictului de munca", a spus Radoi.
In aproximativ o luna se va sti care vor fi fondurile alocate de la buget pentru Metrorex, astfel ca pe la jumatatea lunii noiembrie angajatii ar putea declansa conflictul de munca daca li se vor reduce veniturile, potrivit liderului sindical.
Radoi a specificat ca sporurile pentru conditii speciale reprezinta 25% din salariu pentru cei 4.300 de angajati Metrorex care lucreaza in exploatare si pentru cei 480 de la Alstom.
Potrivit liderului sindical, la Metrorex este o lipsa de personal de aproximativ 500 de angajati, in conditiile in care numarul de calatori a crescut si s-au mai dat in exploatare patru noi statii.
"

Reincepe distractia...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdaneftimie



Data înscrierii: 06/Feb/2010
Ultima vizita: 04/Ian/2013
Mesaje: 395
Locație: Bucuresti 6 (Gorjului)

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 15:11:14    Titlul subiectului: 135028

Si eu vreau sa fac greva impotriva scumpirii calatoriei cu metroul. Nici eu nu sunt de acord cu incalcarea drepturilor calatorilor cu transportul in comun, cu conditiile decente, si de bun simt.
Sa punem si noi de o greva: daca o zi nu ar circula nimeni cu metroul, sau decat 50%, ii va durea sanatos pe acesti domni de la Metrorex care nu fac decat sa agite lumea, sa instige la greve, si la alte lucruri.
Ar trebuie sa zica multumesc ca nu au fost dati afara, ca atat lume in acest an, in schimb ei stramba de nas pentru reduceri salariale...nu i-a obligat nimeni sa munceasca la metrou (decat salariile grase si sporuruile la fel de grase) sau de ce credeti ca au aparut listele de salarii pe site-ul Metrorex? (nu din transparenta, ci din frica...)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 19:37:16    Titlul subiectului: 135049

Nu sunt de acord cu reducerea sporului de conditii speciale, este o mare diferenta intre munca in subteran si munca in birou de exemplu. Ca Metrorex-ul are pierderi, in conditiile in care avem un trafic destul de mare de calatori este si vina managementului societatii.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdaneftimie



Data înscrierii: 06/Feb/2010
Ultima vizita: 04/Ian/2013
Mesaje: 395
Locație: Bucuresti 6 (Gorjului)

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 20:14:36    Titlul subiectului: 135060

NU te obliga nimeni sa muncesti in subteran. Sa fie clar. Fiecare angajat a semnat cu mana lui contractul de munca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 20:23:01    Titlul subiectului: 135063

Daca mergem pe principiul asta am putea sa dam salarii de 100 RON/luna pentru munca in subteran. Daca nu ar fi fost niste salarii mai atractive cine ar fi venit sa lucreze la metrou, in subteran ? Sa ne folosim putin capul sa rationam totusi, nu sa ne lasam manipulati de mass-media. Capul de pe umeri nu il avem pentru ornament, mai trebuie sa si gandim cu el Very Happy
Cine ar fi venit sa lucreze in subteran cu un salariu de mizerie ? Cu salariu mic se puteau face vanzatori de ziare. Ideea este ca trebuie sa fie si un salariu atractiv ca sa poti munci in conditiile astea, mai ales cand transporti calatori in subteran. Ar trebui facuta putina ordine la managementul societatii, dar deja o dau in off-topic.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdaneftimie



Data înscrierii: 06/Feb/2010
Ultima vizita: 04/Ian/2013
Mesaje: 395
Locație: Bucuresti 6 (Gorjului)

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 20:38:59    Titlul subiectului: 135066

Asa, atractiv nu inseamna peste masura, si repet, semnarea unui contract inseamna asumarea responsabilitatii si respectarea clauzelor lui.
Si daca erau asa de "sarmani" cum spui tu, cum se face ca fac greva precum creste pretul la paine? Nici RATB nu face asa des greva fata de cei de la metrou...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 20:40:50    Titlul subiectului: 135067

Ok atunci sa faca toti calatorii greva sa nu mai mearga cu metroul, ca tot vehiculau mai multi useri ideea pe forum. Cati calatori se vor solidariza la ceasta actiune ? Laughing
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Flo



Data înscrierii: 26/Iul/2007
Ultima vizita: 05/Oct/2016
Mesaje: 357
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 21:21:10    Titlul subiectului: 135072

guest, am mai discutat o data lucrul asta. Cei care lucreaza in malluri, hypermarketuri, hale de birouri intampina aceleasi conditii ca si in subteran: aer pompat prin ventilatoare si lumina artificiala. Eu nu sunt de principiul "sa moara si capra vecinului", daca tot s-au scazut la bugetari, dar mi se pare santaj de cea mai joasa speta sa ameninte cu greva, in conditiile in care de ei depind ~600.000 oameni zilnic! Stiu, pe asta se bazeaza impactul grevei, dar toata lumea le sarea in cap minerilor cand faceau greve si ei lucrau in adevaratul subteran, intr-un aer si un spatiu unde n-ai lasa nici un mort, darmite sa trimiti pe cineva la munca...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Reactor



Data înscrierii: 18/Feb/2009
Ultima vizita: 08/Dec/2013
Mesaje: 118
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 18 Oct 2010 21:55:39    Titlul subiectului: 135080

Voi ati vazut diagramele oficiale, cu cheltuielile Metrorex? Circa. 70% se duce la Alstom, din cauza unui singur om (ministru) care a semnat un contract smecher cu ei. Sa plateasca el, nu noi sau angajatii Metrorex, asa ar fi normal, dar...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mar 19 Oct 2010 07:20:46    Titlul subiectului: 135083

Stii unde cred ca gresesti Flo, si d-asta am ajuns aici (ma refer la situatia in intreaga tara, nu numai metrou):

In loc sa zicem: mai, uite ce bine ca sunt unii care chiar nu le permit guvernantilor sa-si bata de ei, sa-i dam ca exemplu si pentru ceilalti, gandim invers: daca bugetarii au acceptat, astia de ce nu accepta?!? Nu mai conteaza ca toate preturile cresc iar ei vor sa reduca salariile. Se judeca prin comparatii... Cauzele sunt in alte parti: contractul cu Alstom in cazul Metrorex, contractele daunatoare cu alte firme private in alte domenii. Sa plateasca cei care le-au semnat, nu noi, vorba lui Reactor.

Pe principiul asta nu mai e mult pana la falimentul total. Parerea mea.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Oct 2010 07:31:23    Titlul subiectului: 135084

Reactor a scris:
Voi ati vazut diagramele oficiale, cu cheltuielile Metrorex? cca. 70% se duce la Alstom, din cauza unui singur om (ministru) care a semnat un contract smecher cu ei.

Exact la asta ma refeream cand vorbeam de management. Si sunt si alte faze, unele care nu au ajuns inca publice. Dar lumea nu se gandeste, e mai comod sa ii injuri pe cei care vor sa ia atitudine. Nu vreau sa dezvolt mai mult subiectul, mi-am spus argumentele, in concluzie sunt PRO grevei de la metrou. Si daca nu merge metroul sau RATB-ul pana la urma exista si bicicleta Laughing

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sab



Data înscrierii: 14/Sep/2008
Ultima vizita: 04/Aug/2013
Mesaje: 1354
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Oct 2010 10:10:59    Titlul subiectului: 135094

Daca ar lua atitudine impotriva contractului cu Alstom (sau daca ar fi luat la momentul respectiv) lumea i-ar aprecia pe sindicalisti. Din pacate singurul lucru care ii intereseaza este nivelul lor de salarizare, destul de ridicat ca sa nu spun mai mult. Toate grevele de pana acum au avut ca motivatie cresteri de salarii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Flo



Data înscrierii: 26/Iul/2007
Ultima vizita: 05/Oct/2016
Mesaje: 357
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Oct 2010 11:42:56    Titlul subiectului: 135101

Obiectul grevei nu e gestionarea bugetului Metrorex sau stiu eu ce alt motiv nobil, ci salvarea propriilor poponete care stau pe buza prapastiei. Repet: nu vreau sa moara si capra lor, chiar m-as bucura sa fie cateva institutii care sa tina stindardul sus, dar:
1) I-as sustine personal daca ar lua atitudine impotriva coruptiei de la nivel inalt, pana atunci ei isi vad propriul interes in dauna calatorului!
2) Angajatii nu au sustinut calatorii cand s-au marit preturile biletelor (oarecum normala pana la magaria cu cartela 62), acum de ce ar trebui sa ii sustina calatorii pe angajati intr-un demers la fel de egoist?

Sa dam cu rahat in curtea Alstom si a Ministerului Transporturilor, dar sa nu oprim transportul public intr-un oras de 2 milioane de locuitori!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bygy007



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 03/Ian/2024
Mesaje: 239
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Oct 2010 14:37:15    Titlul subiectului: 135106

Reactor a scris:
Voi ati vazut diagramele oficiale, cu cheltuielile Metrorex? Circa. 70% se duce la Alstom,
Iliescu si cu Nastase sint de vina asta e tributul dat Frantei ca Rominia sa intre in NATO. Se vorbea prin parlament cind nici nu visam ca o sa vina astaia in Rominia la vremea respectiva choiar am fost curios sa caut si am gasit ca se vorbise cu cel putin 1 an inainte cind s-au facut descentralizarea regiilor autonome.
Flo a scris:
guest, am mai discutat o data lucrul asta. Cei care lucreaza in malluri, hypermarketuri, hale de birouri intampina aceleasi conditii ca si in subteran: aer pompat prin ventilatoare si lumina artificiala. Eu nu sunt de principiul "sa moara si capra vecinului", daca tot s-au scazut la bugetari, dar mi se pare santaj de cea mai joasa speta sa ameninte cu greva, in conditiile in care de ei depind ~600.000 oameni zilnic! Stiu, pe asta se bazeaza impactul grevei, dar toata lumea le sarea in cap minerilor cand faceau greve si ei lucrau in adevaratul subteran, intr-un aer si un spatiu unde n-ai lasa nici un mort, darmite sa trimiti pe cineva la munca...
Intrebare: oare citi din cei enumerati de tine lucreaza noaptea simbete duminici , etc? (cui ii convine ) si in plus una este sa stai la birou si alta sa fii pina in git de vaselina si mizerie , metroul nu se rezuma doar la mecanici si incasatoare asta reprezinta doar 10%
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 19 Oct 2010 19:56:21    Titlul subiectului: 135134

Flo a scris:
1) I-as sustine personal daca ar lua atitudine impotriva coruptiei de la nivel inalt, pana atunci ei isi vad propriul interes in dauna calatorului!

Gresit. Cu totii trebuia sa luam atitudine impotriva coruptiei. De ce ? Sunt banii tuturor, ai nostri, nu numai al celor de la metrou.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Flo



Data înscrierii: 26/Iul/2007
Ultima vizita: 05/Oct/2016
Mesaje: 357
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 20 Oct 2010 12:03:38    Titlul subiectului: 135189

bygy007 a scris:
Intrebare: oare citi din cei enumerati de tine lucreaza noaptea simbete duminici , etc? (cui ii convine ) si in plus una este sa stai la birou si alta sa fii pina in git de vaselina si mizerie , metroul nu se rezuma doar la mecanici si incasatoare asta reprezinta doar 10%

Ohoo! Cred ca nu cunosti lumea corporatista, unde sambetele, duminicile si noptile trebuie sa fii la lucru cand ai un deadline. Nu poti spune nu si nu exista "drepturile angajatului" cat timp vrei un loc de munca. Cat despre partea cu mizeria si vaselina, asta tine de pregatirea fiecaruia (cu mici exceptii). Daca are o scoala profesionala doar n-o vrea conditii de lucru de doctorand.

[ca o paranteza fie spus, ai mei au amandoi facultate facuta - nu pe branci, la particulara, ci pe vremea lor, cand nu puteai avea o restanta! - si acum muncesc pe salarii de nimic, dar astea sunt conditiile, nici unul dintre ei nu se plange ca ingineri fiind lucreaza pe post de 10 clase.]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bygy007



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 03/Ian/2024
Mesaje: 239
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 20 Oct 2010 19:50:17    Titlul subiectului: 135229

Hai sa lasam simbete si duminici etc, dar afla ca de la 14 ani am stiut sa-mi aleg meseria si locul de munca (cind eram in liceu, nu in scoala profesionala) acum muulti ani si nu stiu daca copiii ar dori sa munceasca in mizerie sa curga jegul in cap la propriu.
Si eu lucrez la o corporatie europeana cu ramuri in toata lumea si lucrurile s-au schimbat in drectia rea, au fost perioade foarte bune, dar s-au dus, poate pe multi i-ar atrage salariul, dar nu cred ca ar face fata, marea majoritate a tinerilor au plecat cu prima ocazie care s-a ivit.
Si eu nu vorbesc de munca din hipermarketuri care poate sa o faca oricine cu facultate sau fara si remunerata prost, eu vorbesc de meserie adevarata care tinerii din ziua de astazi nu prea se mai face, cind auzi soferi, patiseri, pizzeri coferati etc, citi se mai orienteaza spre o meserie de zidar, lacatus, electrician?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bogdaneftimie



Data înscrierii: 06/Feb/2010
Ultima vizita: 04/Ian/2013
Mesaje: 395
Locație: Bucuresti 6 (Gorjului)

MesajTrimis: Vin 29 Apr 2011 08:19:53    Titlul subiectului: 143074

E OFICIAL Grevă de avertisment la metrou pe 4 mai. Vezi de ce sunt nemulțumiți salariații Metrorex

Nemulțumiți de salarii, angajații de la metrou vor organiza miercurea viitoare o grevă de avertisment între orele 04:00-06:00.
Salariații Metrorex sunt nemulțumiți de întârzierea semnării noului contractului colectiv de muncă și cer majorarea salariilor cu 8%. Sindicalistii au contactat deja administrația pentru a-și putea pune în practică intențiile.
"Am primit o notificare de la sindicaliști. Pot să conmfirm această acțiune care va avea loc pe 4 mai între orele 04:00-06:00. Nu cunosc însă intenția acestora de a declanșa o grevă generală", ne-a declarat Gheorghe Udriște, directorul Metrorex.


Sursa adevarul.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 16 Sep 2013 21:18:59    Titlul subiectului: 167170

Maine, 17 septembrie, intre orele 4:00 si 6:00 va avea loc greva de avertisment a celor de la Metrorex. In toate statiile au aparut afise care anunta "fericitul eveniment". In afis, scrie, printre altele ca, problemele noastre sunt si cele ale sindicalistilor de la metrou.


Lucrari Pantelimon si Iancului, 16 septembrie 001.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  43.62 kb
 Vizualizat:  de 14655 ori

Lucrari Pantelimon si Iancului, 16 septembrie 001.jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 16 Sep 2013 22:11:36    Titlul subiectului: 167172

ATENTIE, asta inseamna ca pana la 8,15 NU O SA CIRCULE NICI UN METROU Exclamation Exclamation
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 16 Sep 2013 22:23:34    Titlul subiectului: 167173

Care este motivul ? Nu se face mentenanta decat dupa ora 6:00 ? Asa a fost si la precedentele greve de avertisment ?

Stirea este si in mass-media. Articolul se gaseste aici.

Citat:
GREVĂ DE AVERTISMENT la metrou

Marți, intre orele 04.00 - 06.00, la nivelul SC Metrorex SA, va avea loc greva de avertisment, urmand ca, in cazul nesolutionarii prezentului conflict colectiv de munca, in data de 30.09.2013 sa fie declansata greva propriu – zisa pe termen nelimitat.

Va anuntam ca datorita esecului inregistrat in urma negocierilor sustinute in data de 12.09.2013 cu administratia Metrorex, in data de 17.09.2013, intre orele 04.00 - 06.00, la nivelul SC Metrorex SA, va avea loc greva de avertisment, urmand ca, in cazul nesolutionarii prezentului conflict colectiv de munca, in data de 30.09.2013 sa fie declansata greva propriu – zisa pe termen nelimitat.

Pe aceasta cale ne cerem scuze pentru disconfortul pe care il vom crea, atat dumneavoastra cat si publicului calator dar problemele noastre sunt in mare masura si ale marii majoritati a cetatenilor Romaniei si anume scaderea calitatii vietii in conditiile in care de cinci ani nu putem negocia un contract colectiv de munca pentru acoperirea indicelui de inflatie.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Metroul bucurestean Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 4 din 6

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community