Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete/abonamente RATB/STB. Puncte de vanzare
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 01 Apr 2010 09:13:47    Titlul subiectului: 125287

Iata si articolul referitor la scumpirea biletelor si abonamentelor RATB. Acesta se gaseste aici

Citat:
Biletele și abonamentele RATB se scumpesc, de la 1 mai
Abonamentele și biletele RATB se vor scumpi începând de la 1 mai, a anunțat, joi, directorul Regiei Autonome.

"Prețul abonamentelor va fi de 60 de lei, de la 1 mai. Tot de la acea dată, costul unui bilet RATB crește de la 1,3 la 1,5 lei", a declarat, joi, directorul RATB, Gheorghe Aron, după protestul spontan al șoferilor.

În ceea ce privește greva angajaților RATB, Aron spune că nu are o rezolvare imediată a situației, deoarece, în acest an, regia are un buget de austeritate, la nivelul celui din anul 2008.

Acum pun si eu doua intrebari, din punctul de vedere al unui cetatean platitor de taxe, impozite si abonament RATB.
1-Vom plati mai mult, dar conditiile vor fi mai bune ?
2-Datorita grevei nu ar trebui sa fie prelungita perioada de valabilitate a abonamentului cu numarul de zile cat va dura greva ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adrianb



Data înscrierii: 29/Mar/2007
Ultima vizita: 09/Mai/2011
Mesaje: 72
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 01 Apr 2010 10:24:44    Titlul subiectului: 125294

Apropo de aberatiile sistemului de taxare:

http://romaniadeieri.blogspot.com/2010/04/ratb-si-smecheriile-cu-portofelul.html

"joi, 1 aprilie 2010

RATB și șmecheriile cu "Portofelul electronic"

În nemernicia mea și în dorința de a deveni o țară mai modernă, deoarece merg cu RATB, mi-am luat, la propunerea unei domnițe de la bilete, Portofel electronic. Adică un card preplătit care funcționează și la Metrorex și la RATB cu care să-mi plătesc turele prin târg. O mișcare aparent normală. Fals.

Domnița de la bilete mi-a dat cardul, mi-a explicat că putem merge mai multe persoane cu el, că merge la metrou, o chestie care mi-a plăcut. Nu mi-a explicat că puteam să fiu urmărit peste tot dar asta știam.

Eu am trasee diverse dar una din turele mele comune este cu troleul de la Favorit la Ministerul Transporturilor și viceversa. Un drum care pare la fel ca oricare altul. Dacă la dus nu e diferit la întors este.

Toate rutele RATB în circuit care au un capăt la care nu se golește autobuzul supun călătorii care trec peste capătul fals la plătirea de două ori a biletului. Astea sunt regulile. Dar asta scrie doar pe site și niciunde altundeva. Nu scrie în autobuz, nu scrie pe card.

Să zicem că nu asta e problema, nu e o scuză că habar n-ai care sunt regulile. Dar se face o discriminare între cei care plătesc cu "Portofel electronic" (vezi partea cu Rețineți) și cei care taxează bilet. Dacă am un bilet taxat pot să trec peste capătul formal, dacă am varianta electronică trebuie să plătesc de două ori.

Nici asta n-ar fi o porcărie prea mare atât timp cât pot să-mi iau bilet și să nu plătesc electronic. Doar o problemă de implementare aberantă a unui concept bun.

Dar ce facem cu controlorii care stau la pândă să-i prindă pe cei care nu știu că sunt în ilegalitate dacă au trecut peste un fictiv capăt de linie? Unii sunt rezonabili și nu cer suprataxă. Dar există unii care chiar asta fac, stau la pândă.

Pentru binele sistemului, sau schimbați rutele sau faceți lucrurile transparente, și aveți grijă pe cine puneți controlori. Sunt la al doilea incident în 2 luni. Primii au fost rezonabili, cel de-al doilea era un derbedeu.

Există echipe de control de un singur om?

PS Acum nu mai există nimic. E scris demult dar mi-a adus aminte de el greva asta.
Publicat de Dan Selaru la 08:45
"

Aceasta situatie ma face sa cred ca cel mai bine ar fi sa se treaca la sistemul cu tarifare la durata (biletul sa fie valabil sa zicem 60 minute, timp in care poti circula cu cate vehicule ai nevoie). Acest sistem elimina si inconvenientele legate de traseele prost gandite sau incomode pentru unii (acum o calatorie cu 25 dintr-un capat in altul al orasului costa 1 bilet, dar o calatorie de la Lujerului la Sibiu - 3 statii de tramvai cu 41 + 25 - costa dublu).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 06 Apr 2010 11:26:04    Titlul subiectului: 125476

Tot facand curatenie de Pasti, am dat peste o cartela valabila pe liniile expres 781, 782, 784, 785 din septembrie 1996. Atunci o cartela cu 2 calatorii costa 1200 lei vechi. Din pacate scrisul pespate este foarte putin lizibil. Cartela era valabila pana in decembrie 1996, si nu era buna pentru linia expres care ajunge la aeroportul Henry Coanda (783).
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 11 Mai 2010 07:05:08    Titlul subiectului: 126859

Biletele si abnamentele RATB se vor scumpi dupa data de 15 mai, si nu cum se vehicula initial, dupa 1 mai. De asemenea in articol se specifica ca vor fi reduse si subventiile pentru anumite categorii sociale, cum ar fi pensionarii cu venituri mari. Se pare ca din iulie iar nu vom mai avea linii preorasenesti, o data cu venirea vacantei scolare. Articolul se gaseste aici

Citat:
Prețul biletelor RATB ar trebui să crească la 1,5 lei în 5 zile, potrivit viceprimarului Capitalei

Măsura de majorare a prețului unui bilet ar trebui să fie însoțită și de reducerea subvențiilor pentru unele categorii de populație, a precizat viceprimarul Bucureștiului, Mircea Raicu.

Prețul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport București (RATB) ar trebui să crească de la 1,3 la 1,5 lei până la 15 mai, a declarat, luni, într-o conferință de presă viceprimarul Capitalei Mircea Raicu.

Raicu a precizat că mărirea prețului unui bilet ar trebui însoțită și de reducerea subvențiilor pentru unele categorii de populație, dând exemplul pensionarilor cu venituri mari și al angajaților administrațiilor publice locale.

"Nu este normal ca un pensionar cu venit de 15 milioane de lei să primească subvenția 100% în timp ce, de exemplu un medic stagiar care ia un salariu de 6 milioane să plătească biletul întreg", a declarat Raicu.

Viceprimarul a mai spus că data de 15 mai nu este aleasă întâmplător și că dacă nu se va apela la creșterea prețului și la reducerea subvențiilor până la acea dată există riscul ca RATB-ul să folosească din fondurile destinate investițiilor pentru a-și acoperi pierderile.

Raicu a precizat că încă de la adoptarea bugetului exista un minus de 55 milioane de lei în bugetul RATB pentru acoperirea subvențiilor de anul acesta.

Pe de altă parte, viceprimarul Capitalei a declarat că este de acord cu propunerea lui Sorin Oprescu ca transportul în Ilfov să fie întrerupt după terminarea anului școlar, în condițiile în care Consiliul Județean Ilfov nu și-a îndeplinit obligațile financiare față de regia bucureșteană.

Surse municipale au declarat pentru NewsIn că RATB a înaintat încă din septembrie 2009 o cerere către Consiliul General privind creșterea prețului biletelor de la 1,3 la 1,5 lei, urmând ca și prețul abonamentelor să aibă o creștere echivalentă procentual.

Conform reprezentanților RATB, bugetul actual le ajunge doar până la sfârșitul lunii august. Potrivit bugetului municipalității pentru anul 2010, bugetul RATB scade de la 748 milioane lei în 2009 la 518 milioane anul acesta, subvenția pentru acoperirea diferenței de tarif micșorându-se și ea, de la 520 la 465 milioane lei.

Ultima creșere a prețului unui bilet pentru o cursă urbană a fost pe 31 ianuarie 2008, de la 1,1 lei la 1,3 lei. Prețul unui abonament nominal integral pe o linie a crescut cu 20%, de la 25 de lei la 30 de lei, cel pe două linii cu 16,66%, de la 30 de lei la 35 de lei, iar un abonament lunar nominal intergral pe toate liniile s-a majorat cu 25 %, de la 40 de lei la 50 de lei.

Referitor la ce spuneau stimabilii despre investitii sa nu ne abureasca atat, ei nu sunt in stare sa reabiliteze intr-un an un amarat de kilometru de cale dubla de rulare a tramvaiului pe str. Tunari de exemplu. Ce mari investitii a mai facut RATB-ul in ultimii doi ani ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CRAZY BOY



Data înscrierii: 22/Apr/2008
Ultima vizita: 09/Iul/2012
Mesaje: 368
Locație: Fundeni (jud. IF)

MesajTrimis: Mar 11 Mai 2010 11:59:04    Titlul subiectului: 126874

Probabil ca au trecut la investitii si cele doua Bucururi de care s-au si apucat deja.
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 12 Mai 2010 19:11:28    Titlul subiectului: 126946

Avand in vedere ca se vor scumpi biletele si abonamentele, am vrut sa imi prelungesc abonamentul inainte de 15 mai. Am intrebat la casa de bilete daca stie cad se vor scumpi biletele, raspunsul casieritei m-a lasat perplex. Ea mi-a spus ca desi in presa s-a tot vorbit despre aceasta scumpire, ele nu au fost anuntate de o eventuala scumpire a biletelor si abonamentelor.
Ramane asadar de vazut cand se va intampla acest lucru.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 04 Iun 2010 10:55:00    Titlul subiectului: 127935

Sa vedeti cate persoane beneficiaza de gratuitati in Bucuresti...

http://www.gandul.info/news/peste-5-000-de-handicapati-beneficiaza-de-abonamente-gratuite-de-transport-in-comun-eliberate-de-primaria-sectorului-4-6127935

"gandulnews

Peste 5.000 de handicapați beneficiază de abonamente gratuite de transport în comun eliberate de Primăria Sectorului 4

17 mai 2010

Peste 5.000 de handicapați beneficiază de abonamente gratuite de transport în comun eliberate de Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 a eliberat, anul acesta, peste o mie de abonamente pentru transportul în comun, peste 3.500 de cartele de metrou și aproape 11.000 de bilete CFR, acestea fiind distribuite gratuit persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor, potrivit prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat de luni al Primăriei Sectorului 4, de la începutul anului au fost eliberate 3.516 legitimații pentru metrou, 1.093 pentru RATB, 10.955 bilete CFR și 1.096 de bilete auto.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 acordă o serie de facilități persoanelor cu nevoi speciale, în funcție de valabilitatea certificatului de handicap, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, precizează sursa citată.

Persoanele cu dizabilități beneficiază, conform legii, de abonamente gratuite pe mijloacele de transport urban ale RATB și cu metroul, de bilete gratuite de călătorie interurbane CFR și auto, de roviniete și carduri de parcare.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BladHaund



Data înscrierii: 11/Iun/2009
Ultima vizita: 21/Mai/2013
Mesaje: 74

MesajTrimis: Lun 07 Iun 2010 00:39:37    Titlul subiectului: 128039

Oricum, la acestia se adauga pensionarii, care pot calatori gratuit in baza talonului de pensie. Nu am inteles insa daca sunt multi sau putini si daca e rau sau bine.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 05 Iul 2010 23:04:36    Titlul subiectului: 129523

Am mai spus-o si mai repet, nu gratuitatile la pensionari sau persoanele cu handicap sunt problema gaurilor negre la RATB. Ia sa bage controale zilnice pe liniile de Rahova, Ferentari, Giulesti si nu numai, sa vedeti cum RATB-ul va avea incasari mai mari. Acest lucru il stiu toti, dar nimeni nu vrea sa ia nici o masura. Preferam sa ii injuram pe cei cu gratuitati.

Revenind la subiectul scumpiri bilete/abonamente, desi acest lucru era anuntat cu surle si trambite prin presa centrala, iata acum avem o stire ca deocamdata biletele si abonamentele nu se scumpesc o data cu cresterea TVA-ului. Articolul se gaseste aici

Citat:
Prețurile serviciilor RATB și RADET nu vor fi deocamdată afectate de creșterea TVA

Prețul apei calde și cel al biletelor RATB nu va fi deocamdată afectat de creșterea TVA de la 19% la 24%, iar o modificare a tarifelor poate fi făcută doar printr-o hotărâre adoptată de Consiliul General al Municipiului București, a declarat viceprimarul Mircea Raicu.

Potrivit lui Raicu, prețurile RATB și RADET rămân deocamdată neafectate deoarece pot fi modificate doar printr-o hotărâre a CGMB.
"Creșterea nu poate fi aplicată retroactiv. Dacă va fi adoptată o hotărâre în acest sens în ședința CGMB din luna iulie, creșterea va fi aplicată din august", a declarat Mircea Raicu.
Majorarea TVA a fost decisă în 26 iunie în ședință de Guvern, iar OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată pe 28 iunie în Monitorul Oficial.

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 07 Iul 2010 13:08:30    Titlul subiectului: 129596

RATB continua sa "recicleze" chiar si in ziua de azi (07.07.2010 Shocked ) bilete de ... 1,2 lei/calatoria pe liniile preorasenesti, peste care s-a aplicat o stampila cu "1 calatorie urbana 1,30 lei".

Pe unde or fi zacut aceste bilete pana acum?!?

Bilet cumparat azi de la chioscul din statia de la Piata Presei Libere a lui 205, pe sensul spre Gara de Nord.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 20 Sep 2010 10:50:30    Titlul subiectului: 133682

Vesti "bune": Evil or Very Mad

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Un_nou_val_de_scumpiri_la_transportul_public_0_338366469.html

"Un nou val de scumpiri la transportul public

Simona Soare

Duminică 19 sep 2010

Bucureștenii vor plăti cu 10 lei mai mult pentru abonamentul RATB

COSTURI La doar două zile de la scumpirea cartelelor de metrou, pe bucureșteni îi paște o altă majorare: a prețului cu transportul de suprafață. Reprezentanții RATB așteaptă, de pe o zi pe alta, aprobarea Consiliului General ca să crească prețul călătoriilor cu aproximativ 20%.

Decizia oficialilor din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii de a scumpi prețul cartelelor de metrou îi inspiră și pe oficialii Regiei Autonome de Transport București (RATB). După ce Metrorex a dublat prețul unui abonament lunar, de la 25 de lei la 50 de lei, RATB așteaptă decizia Consiliului General al Municipiului București la cererea pe care deja a făcut-o pentru creșterea tarifului la călătoriile cu autobuzul, troleibuzul și tramvaiul.

Combustibilul, vinovat de majorare
Astfel, bucureștenii care folosesc mijlocul de transport în comun de suprafață se pot aștepta la scumpiri chiar de astăzi. Biletul va ajunge să coste cu circa 15% mai mult, iar abonamentul cu 20% mai mult decât în prezent. Cei de la RATB susțin că mărirea de preț este absolut justificată. „Ultima majorare a fost în urmă cu doi ani. Prețul combustibilului a crescut foarte mult de atunci. În plus, mai sunt și alte cheltuieli pe care trebuie să le acoperim. Am făcut o cerere încă de anul trecut în care ceream să crească tariful biletului de la 1,3 lei la 1,5 lei, iar al abonamentului lunar de la 50 la 60 de lei. Nu știu exact de când se va aplica. Așteptăm“, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, directorul general al RATB, Adrian Criț.

35 de lei în plus pentru transportul public
Vestea că vor plăti mai mult pe transport a venit ca un trăsnet pentru mulți bucureșteni. „Și autobuzul să fie mai scump? Abia au mărit cartelele la metrou și o să simțim asta în buzunar. A crescut tariful abonamentului de metrou la 50 de lei, în timp ce salariile noastre scad de la lună la lună. Nu știu cum o să mă mai descurc!“, s-a plâns Maria (43 de ani), asistentă medicală.

Un simplu calcul arată că un bucureștean care își cumpără lunar și abonament de metrou și abonament RATB va scoate din buzunar cu 35 de lei mai mult. Andreea are 27 de ani, locuiește în Prelungirea Ghencea și lucrează la o firmă din zona Pipera. Tânăra plătea lunar până săptămâna trecută, 25 de lei pentru abonamentul de metrou și 50 de lei pentru cel de RATB. La metrou deja au avut loc majorările, iar după ce vor fi aplicate scumpirile la abonamentul de autobuz, troleibuz și tramvai, ea va plăti în fiecare lună 110 lei.

„Renunț la transportul în comun!“

„Este o sumă exagerat de mare! În condițiile astea, voi renunța și la metrou și la tramvai și voi merge la serviciu doar cu mașina personală. Chiar dacă voi plăti mai mult, măcar am confort! Pentru confort sunt dispusă să plătesc, pentru nesimțirea celor care sunt la conducerea companiilor de stat, nu. Așa merită cei care scumpesc prețurile, să rămână fără clienți! Sper ca și alți bucureșteni să procedeze ca mine“, a spus revoltată Andreea.

„Scumpirea este justificabilă. Ultima majorare a fost în urmă cu doi ani, iar prețul combustibilului a crescut foarte mult de atunci“
Adrian Criț, director RATB

60 de lei va costa abonamentul RATB lunar pe toate liniile, după scumpire
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Lun 20 Sep 2010 12:00:30    Titlul subiectului: 133695

Citat:
...se face o discriminare între cei care plătesc cu "Portofel electronic" și cei care taxează bilet...
Eu am abonament si validez doar cand am chef (exceptand prima data cand il folosesc dela cumparare si atunci mai mult ca sa-l verific). Dar bloggerul in cauza are dreptate, iar pe calatorul cinstit il doare in plasticul cardului de limitarile tehnice ale biletelor.
Este absurd sa platesti de doua ori pentru ca te-ai urcat cu o statie inainte de un capat care este uneori doar pentru ca un traseu are doua capete.

Fiind intr'adevar vorba de o discriminare, ar trebui facut un protest oficial, la cat tam-tam se face cu discriminarea. Si inca nu cred ca exagerez spunand ca in acest moment cei care platesc cu "portofel electronic" reprezinta o minoritate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 28 Oct 2010 12:50:39    Titlul subiectului: 135558

Se ia in calcul cresterea pretului abonamentelor ...
Inteleg ca la echivalentul a 60 de calatorii... sper sa nu fie vorba de copierea ideii nefericite a Metrorex de introducerea a abonamentului cu numar limitat de calatorii...

Ca amuzament, introducerea liniilor preorasenesti cica s-a facut pentru ... "eficientizarea activitatii regiei" Laughing Pardon?!? E vreo caterinca ieftina la mijloc si au uitat sa precizeze?!?

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Biletele_RATB_nu_se_scumpesc_pana_la_primavara_0_361764148.html

"Biletele RATB nu se scumpesc până la primăvară

Joi 28 oct 2010

București

Directorul general al Regiei Autonome de Transport București (RATB), Adrian Criț, a declarat, astăzi, că biletele RATB nu se vor scumpi până la primăvară.

El a precizat însă că este posibil ca prețul abonamentelor să fie mai mare decât cel de acum și să se apropie de cele practicate în alte țări europene.

Astfel un abonament lunar pe toate liniile este posibil să fie echivalentul a 60 de călătorii.

Pe de altă parte, directorul general a precizat că regia are nevoie urgentă de 65 de milioane de lei pentru a încheia anul fără datorii. Acesta a adăugat că, dacă nu vor fi primiți acești bani, vor fi datorii în special către furnizori, cum ar fi de combustibil, electricitate, piese de schimb etc.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat că, la rectificarea bugetară, suma pe care RATB o va primi este de doar 50 de milioane de lei.

Adrian Criț a mai spus că pentru eficientizarea activității regiei au fost introduse linii de transport RATB în cinci localități preorășenești din județul Ilfov.

Cât privește pregătirea de iarnă, directorul general al RATB a declarat că angajații săi se vor ocupa de deszăpezirea depourilor, liniilor de tramvai, autobazelor.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Joi 28 Oct 2010 14:23:10    Titlul subiectului: 135561

"Afacerea" cu abonamente cu numar limitat de calatorii n-o pricep... Nici la RATB, nici la Metrou... Ce vor cu asta, sa mai "degajeze" putin traseele aglomerate?... Daca ai calatorii limitate in buzunar te autoconstrangi sa le folosesti rational, nu te mai plimbi cu tramvaiul si astfel autobuzele, troleibuzele si tramvaiele au sa circule mai libere?... Mad
_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 28 Oct 2010 16:53:42    Titlul subiectului: 135564

Formularea din articolul de mai sus se referea doar la pretul abonamentului si nu la limitarea numarului de calatorii. Astfel echivalentul a 60 de calatorii este 60*1.3 = circa 80 de lei deci poate se are in vedere o crestere substantiala de la 50 la 80 lei a abonamentului general. Pe de alta parte e drept ca la 50 de lei abonamentul general bucurestean e printre cele mai ieftine din tara, media pe tara fiind chiar de 79 de lei.

In rest mai peste tot prin Europa civilizata raportul tarif abonament lunar / tarif o calatorie nu e de 60 ci mai aproape de 30; exemple: Milano (30/1 = 30), Frankfurt (78.40/2.40 = 33), Paris (60.40/1.70 = 35), Madrid (46/1 = 46), Viena (49.50/1.80 = 28).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
andrei11



Data înscrierii: 10/Feb/2009
Ultima vizita: 11/Iul/2023
Mesaje: 1863
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 28 Oct 2010 17:29:45    Titlul subiectului: 135565

Trebuie raportat valoarea abonamentului nu la ce e in Europa ci la castigul mediu salarial. Neamtul, Belgianul si Romanul cate abonamente generale își pot cumpara dintr-o leafa "medie" ? Poate face cineva o comparatie ? . Eu care muncesc o luna pe 210 euro si o luna nu ma plateste, nu ma pot compara cu ceilalti la abonamentul RATB.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 18 Noi 2010 13:26:49    Titlul subiectului: 136466

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/RATB-_De_astazi-autobuzele_circula_in_Magurele_si_Otopeni_0_374362612.html

"RATB: De astăzi, autobuzele circulă în Măgurele și Otopeni

Emilia Sava

Joi 18 nov 2010

[ . . . . . . ]

Scumpiri din primăvară

În altă ordine de idei, conducerea RATB intenționează ca din primăvară să majoreze de la 1,3 lei la 1,5lei prețul biletelor, dar adevărata creștere se va simți la prețul abonamentelor.

Banii pe care RATB îi are pentru plata furnizorilor sunt insuficienți și nici reprezentanții Primăriei Capitalei nu pot aloca din buget sumele necesare pentru acoperirea datoriilor.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 07 Dec 2010 20:19:22    Titlul subiectului: 137201

Dupa ce au cugetat indelung, sefii RATB au gasit "vinovatul" pentru gradul ridicat de blatism si anume: elevii si studentii Laughing
In consecinta RATB-ul a inceput o "vasta campanie de informare" a elevilor si studentilor sa foloseasca abonamentul redus http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=475

Citat:
RATB lanseaza o campanie de informare a elevilor si studentilor

In perioada 29.11.2010 - 01.03.2011, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va organiza o campanie de informare, in scopul atragerii elevilor si studentilor catre utilizarea, in mod regulat, a abonamentului lunar RATB cu reducere 50%.

La achizitionarea abonamentelor lunare pentru elevi si studenti pe una, doua sau pe toate liniile, RATB acorda reducere 50% fata de tariful integral, conform H.C.G.M.B. nr. 129/13.09.1996. Pentru restul de 50%, decontarea se face ulterior, prin institutiile de invatamant, conform H.G. nr. 309/06.05.1996.

Campania va consta in postarea unui numar mare de afise informative in mijloacele de transport RATB si in centrele universitare, precum si in prezentarea unui clip de promovare a abonamentului cu tarif redus pentru elevi si studenti, pe monitoarele LCD amplasate in autobuze si pe site-ul www.ratb.ro.

Am vazut si eu astazi, cand m-am intors cu 135 pe monitor aceasta campanie. In principiu ideea este buna, dar eu sunt mai carcotas de felul meu si intreb: Cand vor fi campanii de informare a locuitorilor din Ferentari, Giulesti-Sarbi si alte zone "fierbinti" ?

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sveik



Data înscrierii: 10/Feb/2010
Ultima vizita: 24/Sep/2017
Mesaje: 88
Locație: Bucuresti 1 - Giulesti

MesajTrimis: Mie 08 Dec 2010 19:41:25    Titlul subiectului: 137262

Asta e nesimtire din partea lor. Nu isi pun intrebarea: controlorii pe cine controleaza mai intai?!?!? Nu pe studenti? Nu pe tineri??
...De cei care nu au bilet si merg pe blat, nu se ating.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 20 Dec 2010 14:11:17    Titlul subiectului: 137705

Astazi, la stirile EuropaFM, s-a mentionat intentia RATB de a majora tarifele din primavara, cam cu 40%. In plus dl. Adrian Crit (directorul RATB), intr-un scurt interviu, spunea ca 'avem cele mai mici tarife din tara, dar cel mai nou parc din tara'.

De ce o fi la moda sa te vaicaresti ca ai cele mai mici tarife din tara cand nu e cazul? Tarifele sunt mici intr-adevar la abonamente, dar la bilete nu. In plus partea cu parcul cel mai nou o fi valabila la autobuze, dar troleele si tramvaiele au destui ani in spate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1004
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 20 Dec 2010 15:32:51    Titlul subiectului: RATB 137707

Site-ul Antena3 a scris:
Biletele RATB se vor scumpi cu 50 de bani din 2011

Călătoria cu mijloacele de transport ale RATB se va scumpi cu 50 de bani de la anul.Prețul unui bilet va fi un leu și 82 de bani. Oficialii RATB justifică această măsură prin faptul că, de peste doi ani, Regia nu a operat nicio creștere a tarifului de transport.

RATB mai vine cu o noutate începând de anul viitor. Regia a solicitat pentru 2011 producerea a unui prototip nou de tramvai, cu podea total coborâtă.

Regia Autonomă de Transport București are nevoie de 65 de milioane de lei pentru a încheia anul fără datorii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 20 Dec 2010 19:44:32    Titlul subiectului: 137710

In ultimele luni a fost un fel de joaca: "uite scumpirea, nu este scumpirea". Inca din luna mai se tot vorbea ca vor creste tarifele la bilete si abonamente, apoi se spunea ca vor creste tarifele numai la abonamente. Am mai spus-o in repetate randuri, o spun si acum, marea gaura neagra a RATB-ului o reprezinta blatismul.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
folkfan



Data înscrierii: 29/Ian/2010
Ultima vizita: 14/Iun/2022
Mesaje: 634
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 21 Dec 2010 00:18:41    Titlul subiectului: 137720

Cum adica 1 leu si 82 de bani? Ne pregatim cu monezile mici si aurii?
Mie imi miroase a 2 lei calatoria, de fapt Smile

_________________
Andrei Ionel
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
BIGRED1984



Data înscrierii: 27/Iun/2007
Ultima vizita: 07/Sep/2016
Mesaje: 67
Locație: Bucuresti 4 (Piata Sudului // Piata Straduintei)

MesajTrimis: Mie 22 Dec 2010 22:04:28    Titlul subiectului: 137823

Mai degraba 1.8 lei.
Probabil multa lume o sa redescopere mersul pe jos, sanatos de altfel.

_________________
In me the WishMaster
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 28 Dec 2010 19:37:25    Titlul subiectului: 138131

Iata cum arata campania RATB pentru elevi si studenti http://www.ratb.ro/index.php?page=campanie&id_campanie=8

Citat:
Esti elev sau student ?
La achizitionarea abonamentelor lunare pentru elevi si studenti pe una, doua sau pe toate liniile, R.A.T.B acorda reducere 50% fata de tariful integral, conform H.C.G.M.B. nr. 129/13.09.1996. Pentru restul de 50% decontarea se face ulterior, prin institutiile de invatamant, conform H.G. nr. 309/06.05.1996. Bucura-te de calatorii nelimitate cu abonamentul care, pana la urma, iti revine GRATUIT !

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Următoare
Pagina 6 din 11

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community