Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Taximetria din Bacau

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 01 Apr 2010 13:16:47    Titlul subiectului: Taximetria din Bacau 125305

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Taximetristii_trebuie_sa_refuze_betivii_0_235776594.html

"Taximetriștii trebuie să refuze bețivii

Claudiu Banea

Joi 1 apr 2010

Cei chercheliți vor fi nevoiți să ajungă acasă pe picioarele lor. Dornici să facă ordine în transportul de persoane, aleșii locali au schimbat regulamentul taximetrelor, adoptat în urmă cu doar un an.

După un an de la impunerea unui set de reguli pentru taximetriști, consilierii municipali și-au dat seama că nu au luat în calcul toate situațiile care pot crea probleme, așa că au schimbat regulile din mers. De asemenea, aleșii au profitat de ocazie ca să introducă noi biruri. „În noul regulament s-a introdus o taxă ce trebuie plătită pentru eliberarea autorizației de transport. S-au adus completări la sancțiunile privind aspectul mașinilor, dar și o serie de noi reglementări privind folosirea locurilor de așteptare a clienților“, a declarat Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Taxă pe dispecerat

Taximetriștii au întâmpinat cu ostilitate vestea că vor trebui să plătească primăriei 250 de lei pentru eliberarea autorizației de disperat. „Probabil că s-a considerat că plătim prea puține taxe. Nu-mi convine decizia luată. Din păcate, nu doar noi avem de suferit, ci și clienții pentru că dacă administrația locală mai introduce multe taxe, atunci vom fi obligați să creștem tariful pe kilometru“, ne-a declarat Matei Panaite, șofer de taxi.

Stai în față doar cu centură

Nici clienții n-au scăpat de noile prevederi. Astfel, băcăuanii aflați în stare avansată de ebrietate nu vor mai fi primiți în taxi.Nici locul de lângă șofer nu va mai fi la îndemâna oricui. Pasagerii care refuză să-și pună centura de siguranță vor fi obligați să stea pe bancheta din spate. Pe de altă parte, șoferii sunt obligați să poarte centura de siguranță doar când circulă cu clienții, în rest purtarea acesteia devenind opțională. „Nu înțeleg de ce eu, ca și client, trebuie să-mi pun centura, iar șoferul nu. Înțeleg că este o măsură de siguranță pentru pasageri, dar nu cred că va respecta cineva această obligație“, ne-a declarat Șerban Mândru, client taxi.

Regulamentul prevede și amenzi usturătoare pentru cei care încalcă regulile. „Cea mai mare amendă este de 2.500 de lei. Un șofer de taxi poate plăti această amendă dacă circulă fără autorizație, iar un client va fi amendat cu această sumă dacă refuză să plătească contravaloarea cursei“, a adăugat Tomescu.

Călătoria cu taxi-ul arde la buzunar

Regulamentul fixează și prețuri-limită pentru călătoria cu taxiul. Pe timp de zi, un kilometru parcurs poate costa maxim 3,36 lei, însă pe timpul nopții acest tarif poate fi majorat cu maxim 50%. Acum, băcăuanii plătesc în medie 1,8 lei pe kilometru, însă prețul are mari șanse să crească, firmele de taximetrie având în plan o majorare a tarifelor cu cel puțin 10%.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 24 Noi 2010 13:54:11    Titlul subiectului: 136713

Cand nerespectarea reglementarilor stabilite favorizeaza "expansiunea" taxiurilor:

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Locuri_de_taxi_in_Bacau_doar_pe_hartie_0_377962540.html

"Locuri de taxi în Bacău doar pe hârtie

Taximetristii spun ca locurile de parcare nu sunt marcate corespunzator pe strazi În stațiile de autobuz aceștia intra deseori în conflict cu soferii amatori. Circa 800 de șoferi autorizați au voie să parcheze teoretic pe 323 de locuri, însă ei susțin că în realitate, pe străzi, sunt marcate mai puțin de jumătate.

Taximetriștii din Bacău sunt indignați că cele 323 de locuri de parcare rezervate lor există doar teroretic și nu sunt marcate cum se cuvine în stațiile de autobuz.

Ei spun că reprezentanții primăriei nu au realizat marcajele stradale pe care le-au promis prin reglementare de Consiliu Local.

"Degeaba sunt locuri de parcare dacă nu sunt marcate. În stația de autobuz de la Banca Comercială Română sunt șapte locuri dar pe stradă sunt trasate doar patru. În stația de la Colegiul de Telecomunicații "N.V. Karpen" sunt trasate două din șapte, iar situația se repetă și în stația de la Orizont", a zis Narcis Dominteanu, președintele Asociației Persoanelor Autorizate în Regim de Taxi din Bacău.

Reclamațiile taximetriștilor către primărie au rămas fără răspuns. "Acum doi ani, noi am blocat drumul de Poliție în semn de protest. Vrem ca locurile noastre să nu ne fie luate de alți șoferi care vor și ei la rândul lor să-și staționeze mașinile în oraș", a mai zis el.

Mai mult, acesta afirmă că unele stații au fost desființate complet și locurile destinate lor nu au mai fost suplimentate în alte locații.

"La intersecția străzii Ștefan cel Mare cu Aprodu Purice aveam stație. S-a desființat ca și la Autograră sau pe Frasinului și nu ne-a rămas decât să staționăm pe unde putem. Nu ne-au dat alte soluții de parcare", a încheiat Dominteanu.

Primăria promite că situația se va reglementa

Băcăuanii intră deseori în conflict cu taximetriștii pentru că nu au unde să-și lase masina. "Să-și lase autovehicolul pe locul rezervat lor. Avem și noi nevoie de spațiu. Unde să lăsam mașinile pe trotuare?", se întreabă retoric Dan Voinea, reprezentant vânzări.

Pe de altă parte reprezentanții primăriei spun că se vor ocupa de marcajele stradale în scurt timp. "Vom marca diferența de locuri de parcare în viitor. Nu am făcut acest lucru până acum deoarece procedura se realizează noaptea și de fiecare dată pe acele spații erau staționate mașinile oamenilor care locuiesc în zonă", a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt la Primăria Bacău.

Totodată, Poliția Primăriei spune că și taximetriștii pirat aglomerează parcările. "Anul acesta am dat 373 de sanțiuni în valoare de 260.000 de lei pentru lipsa de autorizație și am dezechipat 79 de mașini. Zece dintre ele s-au reîntors în trafic iar șoferii au fost amendați din nou", a precizat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt la Poliția Primăriei Bacău."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
ASB



Data înscrierii: 04/Sep/2007
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 58
Locație: Bacau

MesajTrimis: Dum 02 Apr 2023 10:16:19    Titlul subiectului: 215926

Bacău 1956 - Taxiurile

https://www.facebook.com/watch/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=1YhcI9R&v=1622234518204231 Shocked
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community