Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Transport in comun Turda si Cimpia Turzii
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul CLUJ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 13 Mai 2009 12:30:49    Titlul subiectului: 110860

http://www.monitorulcj.ro//cms/site/m_cj/news/microbuzele_private_ataca_ratl_turda_64154.html

"Microbuzele private "ataca" RATL Turda
Autor: Andi DAISZLER

Citeva zeci de soferi de maxi-taxi din Turda au protestat ieri in fata Primariei si au cerut autoritatilor locale sa le acorde licente de transport in oras.

Dovada concurentei neloiale: un autobuz al Alis iese din refugiul unei statii RATL, desi nu are voie sa efectueze curse "locale

Soferii de maxi-taxi din Turda se pling ca sint impinsi in afara legii chiar de autoritatile locale, care mai apoi le aplica amenzi usturatoare.
Marul discordiei il reprezinta, spun ei, faptul ca autoritatile locale nu le acorda celor 10-13 actionari ai firmei Maxi-Taxi SRL licente de transport in oras; astfel ca, desi au toate celelalte aprobari, fara cea data de Primarie nu au dreptul legal sa transporte calatori in oras. Motivul il constituie - reclama ei - faptul ca Regia Autonoma de Transport Local (RATL) Turda ar fi beneficiat de contractul pentru transportul local prin incredintare in mod direct si fara nici un fel de licitatie. Toti actionarii firmei Maxi-Taxi SRL, infiintata anul trecut pentru a putea participa la licitatia pentru concesionarea serviciului de transport local, sustin ca Politia Comunitara actioneaza "dupa modelul Gestapo-ului", urmarindu-i si amendindu-i chiar si cind au masinile in parcari.

Amenzi "dupa ureche"

Soferii de maxi-taxi se pling ca amenzile Politiei Comunitare se aplica fara nici un fel de notificare, dovada fiind Ion Moldovan, care a incasat intr-o singura zi patru amenzi diferite, toate la aceeasi ora. "Ne pomenim cu amenzile lipite pe usa de la casa si noi nici macar nu stim pentru ce", spune Ion Moldovan, unul dintre participantii la protest. O atitudine mult mai categorica a adoptat ieri Buta Ovidiu, un alt protestatar, care promite sa ceara azil politic in SUA pe motiv de persecutare daca autoritatile nu revizuiesc hotaririle de Consiliu Local si nu le permit sa functioneze legal la fel ca anul trecut.

Alis face legea

Dupa ce a obtinut anul trecut contractele de transport extraurban intre Cluj, Turda si Cimpia Turzii, consortiul de firme Alis Grup, compus din patru societati comerciale, printre care Tours Claus SRL, Auto Trust Corporation SRL si MV Trans SRL, a inceput sa opereze si in afara legii, acuza aceiasi protestatari nemultumiti. Astfel, autobuzele inscriptionate Alis Grup stationeaza si in statiile de calatori ale RATL-ului, singurul operator de transport public local din Turda. Dovada o reprezinta fotografiile efectuate ieri de fotoreporterul monitorul, care infatiseaza mai multe autobuze ale Alis Grup oprind in statiile RATL-ului.

Primaria da vina pe politica

Viceprimarul Mircea Irimie, care s-a intilnit ieri cu protestarii, le-a promis oamenilor ca le va analiza situatia si i-a indemnat la calm pina "mai tirziu anul acesta, cind se va organiza licitatia publica pentru transport local". Printr-un comunicat, edilul turdean Tudor Stefanie i-a acuzat pe participantii la protest de "interese politice, pe fondul campaniei electorale in desfasurare", mai ales ca acestia au scandat lozinci la adresa sa.
"

Vedea-i-as dupa gratii pe toti "transportatorii" astia ilegali si pe toti aia care-i sustin... Evil or Very Mad

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 03 Sep 2009 11:17:06    Titlul subiectului: 116337

Se pare ca RATL Turda s-a desfiintat sau urmeaza sa se desfiinteze (!):

http://www.ftr.ro/angaja-26632.php

Foaia Transilvana a scris:
Sindicatul Transloc RATL Turda, afiliat la Blocul Național Sindical Cluj, a protestat ieri, printr-un comunicat de presă, împotriva deciziei Consiliului Local Turda „de a desființa actuala regie de transport și de a concesiona dreptul de a efectua transport urban de călători unei firme particulare”. Reprezentanții sindicatului au declarat că, de fapt, „această hotărâre a administrației locale vine în urma contestărilor repetate a neregulilor din transportul local și pentru a le închide gura”. Problemele dintre administrația locală turdeană și angajații RATL Turda s-au acutizat în urma protestelor celor din urmă față de practicile prin care primăria a încercat să își impună interesele. Angajații regiei au precizat că „nu au fost anunțați oficial de hotărârea Consiliului Local, însă, în urma acestei decizii, 20 de angajați își vor pierde locurile de muncă”. BNS Cluj anunță că sprijină sindicatul din Turda prin toate mijloacele de luptă sindicale legale atît la nivel local, cît și la nivel județean.

http://www.clon.ro/stiri/cluj/articol/proteste-la-turda-dupa-ce-consiliul-local-a-desfiintat-regia-de-transport-local/cn/news-20090827-12281967

Cluj Online a scris:
Sindicatul Transloc RATL Turda, afiliat la Blocul Național Sindical Cluj, protestează față de hotărârea Consiliului local Turda de a desființa actuala regie de transport și de a concesiona dreptul de a efectua transport urban de călători unei firme particulare.

Reprezentanții Sindicatului Transloc RATL Turda consideră că această hotărâre a adminsitrației locale vine în urma contestărilor repetate a neregulilor din transportul local și pentru „a le închide gura”. Liderii Transloc RATL Turda nu au fost anunțați oficial de hotărârea Consiliului local, însă, în urma acestei decizii 20 de angajați își vor pierde locurile de muncă. BNS Cluj anunță că sprijină Sindicatul Transloc RATL Turda prin toate mijloacele de luptă sindicale legale atât la nivel local, cât și județean.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 03 Sep 2009 12:08:58    Titlul subiectului: 116346

Asa este, ieri am fost intr-o delegatie scurta in Turda, si am inteles ca se desfiinteaza regia deoarece nu prea mai are obiectul muncii. Traseele locale din Turda si Campia Turzii au fost castigate de firma particulara ALIS. Aceasta opereaza cu o gama larga de autobuze SH, atat articulate cat si nearticulate, dar si cu microbuze. Din cate am vazut gradul de umplere al autobuzelor este mediu sau scazut. Trebuie sa mentionez faptul ca am fost doar 10 ore in Turda, peste aproximativ o luna jumate cand sper sa stau mai mult in Turda voi veni cu completari la informatii. Din zvonoteca locala se pare ca in consiliul de administratie al acestei frime particulare de transport ar fi si fata primarului din Turda.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mie 18 Noi 2009 11:13:51    Titlul subiectului: 120223

Totusi se pare ca RATL Turda mai exista, si mai mult chiar ii merge bine dupa niste concedieri:

http://www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7047:ratl-turda-se-menine-pe-linia-de-plutire&catid=8:economie&Itemid=509

Turda News a scris:
Cele 40 de disponibilizări făcute în urmă cu câteva luni au reușit să echilibreze bugetul regiei care până acum mergea doar în pierdere. Directorul Regiei Autonome de Transport Local Turda, Alin Popescu spune că la ora actuală societatea se află la 0 cu datoriile, cheltuielile cu salariile consumau peste 80% din bugetul regiei care și așa se afla la limită.

„Situația este oarecum echilibrată. Avem mai puține salarii de dat...am făcut ceva economie, dacă ar fi să ne gândim la impozitele de la stat, plus cele 40 de salarii, sunt aproape 300 de milioane de lei vechi care acum rămân la noi și îi investim „ explică Alin Popescu.

La ora actuală RATL Turda are circa 150 de angajați

Disponibilizările de personal s-au făcut ca urmare a pierderilor suferite de RATL de pe urma transportatorilor ilegali de persoane care de-a lungul timpului au adus grave prejudicii societății turdene. „Nu ne mai ajung banii de motorină și de alte investiții. Situația a scăpat de sub control, iar acum, ce mai putem face pentru oamenii care vor pleca e să le asigurăm salariul pentru șase luni de zile, ca să poată face față crizei. Asta pe lîngă ajutorul de șomaj”, declara directorul RATL în momentul punerii pe liber a celor 40 de angajați.

Din cei disponibilizați, 20 de persoane erau încasatoare, 10 controlori și 10 muncitori în atelierul de reparații.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 22 Dec 2009 15:15:37    Titlul subiectului: 121576

Nu e prea clar daca RATL va continua sa existe sau nu...

http://www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7659:120-de-angajai-ai-ratl-vor-rmane-pe-drumuri&catid=8:economie&Itemid=509

Turda News a scris:
Circa 120 de angajați ai regiei locale de transport public de persoane vor rămâne fără loc de muncă, după ce transportul local a fost adjudecat, la licitație, de către societatea Tours Claus SRL. Liderul de sindicat al RATL Turda a apelat la deputatul PD-L Mircea Giurgiu, căruia i s-a "plâns" că regia a fost exclusă de la licitație pe motiv că administrația locală nu și-a achitat subvențiile și din acest motiv regia figura cu datorii la bugetul de stat.

Deputatul Mircia Giurgiu a anunțat că va avea o dioscuție cu primarul Tudor Ștefănie, pentru a vedea ce măsuri a gândit administrația locală pentru a atenua efectele negative rezultate în urma trimiterii în șomaj a 120-150 de foști angajați ai regiei locale de transport
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 07 Ian 2010 20:08:53    Titlul subiectului: 122036

Din nou licitatii contestate, e neclar cine va efectua transport in oras:

http://www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7956:la-finele-lunii-vom-avea-o-certitudine-in-privina-operatorului-de-transport-in-comun-la-turda&catid=8:economie&Itemid=509

Turda News a scris:
Licitația organizată la finele anului 2009 pentru alegerea celei mai bune oferte și implicit a operatorului care va asigura transportul de persoane la Turda a fost contestată, iar acum de așteaptă decizia Comisiei Naționale de Soluționare a Contestațiilor.

Potrivit directorului tehnic al Primăriei Turda, Emil Dardai, răspunsul este așteptat la finele lunii ianuarie 2010, atunci când expiră cele 30 de zile în care comisia va evalua solicitările participanților la licitație, mai exact a celor care au venit cu argumente împotriva deciziei în urma căreia clujenii de la Tours Claus SRL au fost declarați câștigători.

Reamintim cele cinci firme care s-au bătut pentru a câștiga dreptul de-a efectua transportul de persoane la Turda: RATL Turda, SC Autotrust Corporațion SRL Cluj Napoca, Societatea de Transport Public S.A din Alba Iulia, SC. Maxi Taxi Trans SRL Turda și SC Tours Claus SRL Cluj Napoca. Câștigător a fost Tours Claus SRL Cluj Napoca.

RATL Turda a fost descalificată din licitație deoarece înregistrează datorii de câteva miliarde de lei vechi la bugetul de stat.

Interesanta participarea STP Alba Iulia la licitatie... oare care e baza legala prin care o societate din orasul X incearca sa ia trasee in orasul Y? In plus autobuzele STP sunt cumparate cu sprijinul Consiliului Local Alba, nu cred ca ar putea fi operate in alt oras.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 11 Ian 2010 10:08:48    Titlul subiectului: 122151

RATL mai supravietuieste cel putin pana in februarie:

http://www.ziarul21.ro/new/index.php?option=com_content&view=article&id=2734:transportul-local-de-persoane-ratl-va-mai-dansa-o-iarn&catid=49:administraie&Itemid=72

Ziarul 21 a scris:
Spre sfârșitul anului 2009, Consiliul local Turda a organizat o licitație, pentru concesionarea serviciului public de transport urban de persoane. Licitația a fost câștigată de firma clujeană ClausTours, ce urma să presteze serviciul de transport al persoanelor, pe traseele din interiorul Turzii, cu începere de la 1 ianuarie 2010.
După Revelion, turdenii au observat însă că, la capitolul transport urban de persoane” lucrurile au rămas neschimbate. Regia Autonomă de Transport Local Turda continuă să elibereze bilete și abonamente, iar autobuzele cu sigla ClausTours, sau mai degrabă AlisGroup, după cum susțin cunoscătorii, nu au părut pe traseele din interiorul orașului, așa cum era de așteptat, după declarațiile făcute în acest sens de către șeful Direcției Tehnice din Primăria Turda, Emil Dardai.
Acesta a revenit și, în săptămâna trecută, a declarat că rezultatul licitației a fost contestat. Dardai nu a putut preciza ce firme au depus contestații și ce motive se invocă în sprijinul acestora. Cu toate acestea, Emil Dardai a spus că, cel mai târziu la sfârșitul lunii ianuarie Comisia Națională de Rezolvare a Contestațiilor se va pronunța în acest caz. Dacă se dovedește că reclamațiile sunt neîntemeiate, ClausTours rămâne câștigător al licitației pentru concesionarea traseelor de transport public urban de persoane din Turda, însă existe șanse serioase ca, iarna aceasta, turdenii să circule tot cu autobuzele RATL-ului. Directorul regiei, Alin Popescu, a spus că, în cazul amintit, se va încheia contractul de concesionare, însă acesta va intra în vigoare după 30 de zile de la semnare. Aceasta înseamnă că, cel puțin în luile ianurie și februarie, RATL Turda va mai desfășura activitatea de transport urban de persoane, pe traseele din interiorul Turzii.

În anul 2007, RATL Turda a pierdut, în favoarea aceleiași firme clujene, ToursClaus, dreptul de a mai opera pe traseul Turda – Câmpia Turzii. După adjudecarea rutei de către ClausTours, între Turda și Câmpia Turzii circulă autobuzele AlisGroup.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Lun 08 Feb 2010 11:49:15    Titlul subiectului: 123394

Razii la Turda:

http://www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8589:control-pe-autobuzele-ratl&catid=14:actualitate&Itemid=515

TurdaNews.net a scris:
47 de autobuze ale RATL, de pe diferite trasee, au fost oprite de către agenții firmei acreditate cu serviciul de pază pe mijloacele de transport ale regiei locale. Asta în cadrul unui filtru organizat împreună cu un echipaj al Poliției Comunitare, în vederea depistării celor care circulă fără bilet și aduc astfel prejudicii societății.

Doru Sigmerean, directorul zonal al firmei Discret Alarm Security, ne-a declarat că alături de cei patru agenți ai poliției comunitare, controlorii au legitimate 42 de călători fără bilet.

„Nu îmi place să o spun, dar toți erau de etnie rromă. S-au aplicat 11 contravenții în valoare de 55 de lei, 8 persoane au fost invitate la sediul poliției comunitare pentru întocmirea de procese verbale, alte trei persoane mai recalcitrante, fiind conduse în același loc chiar în timpul acțiunii”, a precizat Doru Sigmerean.

Astfel de acțiuni de control se vor efectua săptămânal pe mijloacele de transport în comun ale RATL, cu scopul de a se reduce numărul celor care circulă fraudulos.

Oricum rata blatului e foarte scazuta, mai putin de un calator fraudulos per autobuz (in medie).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 12 Feb 2010 21:19:16    Titlul subiectului: 123592

Se mai amana desemnarea operatorului de transport din Turda:

http://www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8669:mai-avem-de-ateptat-dup-noul-operator-de-transport-in-comun-la-turda&catid=8:economie&Itemid=509

Turda News a scris:
Firma din Alba Iulia, ofertantă la licitația pentru transportul local public din Turda, nu acceptă decizia Comisiei Naționale de Rezolvare a Contestațiilor și merge mai departe, în instanță.

La jumătatea lunii decembrie 2009, cinci firme au participat la licitația organizată pentru asigurarea dreptului de-a efectua transportul de persoane la Turda. Acestea sunt RATL Turda, SC Autotrust Corporation SRL Cluj Napoca, Societatea de Transport Public SA din Alba Iulia, SC Maxi Taxi Trans SRL Turda și SC Tours Claus SRL Cluj Napoca. Câștigător a fost declarat Tours Claus SRL din Cluj Napoca, parte a Grupului Alis.

Nici nu a fost bine stabilit câștigătorul că firmele participante au contestat rezultatul licitației, decizie respinsă ulterior de Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor, ca fiind nefondată.

Acum, spune directorul tehnic al primăriei Turda, Emil Dardai, firma din Alba Iulia dorește să atace în instanță decizia comisiei de soluționare a contestațiilor, iar până procesul ajunge pe rol (Curtea de Apel Cluj) și se dă verdictul final mai avem de așteptat câteva luni bune pentru a avea la Turda un nou operator de transport în comun.

La ora actuală RATL Turda are aproximativ 150 de angajați. Alin Popescu, directorul RATL (încă director, pentru că există zvonuri conform cărora „umblă” cu demisia în buzunar n.r), spune că în cadrul regiei se întocmesc liste pe care se pot înscrie cei care doresc să iasă în șomaj, asta ca să nu mai aștepte o eventuală decizia a celui care în cele din urmă va fi declarat drept câștigător al licitației și nu doar favorit.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 04 Mar 2010 15:22:50    Titlul subiectului: 124254

Ia cititi cum se face "treaba" ca sa "iasa bine":

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/888173/Primaria-Turda-acuzata-ca-a-aranjat-o-licitatie-de-transport-public

"Primăria Turda, acuzată că „a aranjat” o licitație de transport public

Mihai Șoica
Marți, 02 Martie 2010

Una dintre firmele care a participat la licitația privind concesionarea transportului public din Turda, județul Cluj, a depus la Curtea de Apel Cluj o contestație, în care acuză primăria că a modificat regulile de desfășurare a licitației chiar în timpul derulării acesteia.

Potrivit avocatului Societății de Transport Public din Alba- Iulia, participantă la licitația de la Turda, în regulamentul inițial al licitației se preciza faptul că societățile care se înscriu trebuie să facă dovada că, în ultimii trei ani, au efectuat servicii de transport public local de persoane.

Tot în caietul de sarcini era prevăzut și faptul că firmele participante trebuie să facă dovada că dețin un parc de autobuze, în proprietate sau achiziționate în sistem leasing.

În timpul derulării licitației, comisia de licitație a înlăturat sintagma "public" din conținutul frazei, ceea ce este nelegal. La cel de-al doilea aspect, executivul autorității contractante a adăugat o liniuță: dovada închirierii unui număr de 31 de autobuze cu un număr total de 50 de locuri fiecare”, spune avocatul Marius Costinaș.

Potrivit documentelor depuse, firma SC Tours Claus, cea care a câștigat licitația, deține doar un autobuz destinat transportului de călători prin orașe, restul fiind destinate transportului turistic și interjudețean.

Decizii controversate

Și Regia de Transport Public (RTP) Turda a depus o contestație, retrasă ulterior de directorul regiei, Alin Popescu, pe motiv că firma ar fi putut fi consi derată de rea-credință. În schimb, liderul de sindicat de la RTP Turda, Ioan Trif, susține că firma câștigătoare a primit și alte contracte discutabile.

„La o licitație organizată de Consiliul Județean Cluj pentru mai mai multe trasee din județ, societatea a pierdut traseul dintre localitățile Bogata și Călărași pe motiv că avea o licență suspendată. Iar la licitația pentru traseul dintre Câmpia Turzii și Turda, desfășurată în aceeași zi, societatea Tours Claus avea toate actele în regulă”, susține Trif.

Subvenții de 500.000 de lei

Primarul din Turda susține, în schimb, că licitația a fost organizată în litera legii. „Dacă sunt nereguli, justiția se va pronunța. Nu cunosc documentația de li citație, pentru că la ea au lucrat specialiști. Nu cred că s-au modificat prevederile în timpul li citației, dar dacă s-a întâmplat, atunci cine se face vinovat va plăti”, ne-a declarat, pe un ton iritat, primarul Tudor Ștefănie, adăugând că subvențiile acordate anual pentru transportul public sunt de 500.000 de lei.

La rândul său, patronul firmei Tours Claus susține că oferta sa respecta întocmai caietul de sarcini. „Într-adevăr, nu avem numărul de autobuze în proprietate despre care se face referire în ofertă. Dar am făcut dovada că am închiriat câteva mijloace de transport, deci totul e normal. De trei ani, firma noastră realizează transport public de persoane pe rute interjudețene, deci nu circulăm în pădure”, conchide patronul Liviu Jișa.

Pe de altă parte, firma Trans Claus e implicat într-o anchetă a Casei Județene de Pensii Cluj, care a descoperit o serie de nereguli în privința decontării călătoriilor efectuate de pensionari."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rooovidiu



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 08/Oct/2017
Mesaje: 339
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 19 Apr 2010 10:36:20    Titlul subiectului: turda 125998

Și acum despre transportul din Turda unde se pare că e tot mai multa ceata:
Tours Claus renunta la Turda:

"Societatea de Transport Public Alba Iulia a fost declarata castigatoare a licitatiei pentru concesionarea serviciului de transport public din Turda, dupa ce societatea care castigase initial licitatia si-a retras oferta, pe motiv ca nu ar face fata cerintelor impuse. Societatea din Alba a contestat in prima faza decizia comisiei de licitatie la Curtea de Apel Cluj, insa si-a retras plangerea dupa ce balanta a inclinat in favoarea ei.

In acelasi timp, Tours Claus, firma care castigase initial, si-a retras oferta de participare pe motiv ca se afla in “imposibilitatea de a face fata la momentul acesta cerintelor impuse de autoritatea contractanta si de a respecta oferta: nivelul investitiei, tariful calatoriei, mijloacele tehnice necesare”, se arata intr-o adresa trimisa de unicul asociat al firmei, Liviu Jisa, catre Primaria Turda. Interesant este ca decizia firmei vine dupa ce comisia de licitatie a stabilit ca indeplineste toate cerintele necesare, atat cele privind tariful calatoriei (stabilit in caietul de sarcini), dar si cele legate de numarul minim de autobuze pe care trebuie sa le aiba in dotare.

Cert este ca imediat dupa ce firma lui Jisa a fost desemnata castigatoare, Societatea de Transport Public Alba-Iulia a contestat decizia la Consiliul National de Solutionare a Contestatilor, iar apoi la Curtea de Apel Cluj. In motivele inaintate, avocatul Marius Costinas a aratat ca Tours Claus nu are numarul minim de autobuze in dotare. Mai mult, caietul de sarcini a fost schimbat in timpul licitatiei astfel incat firma Tours Claus sa obtina un punctaj mai bun. In dosarul inregistrat in 5 februarie a aparut, insa, la mijlocul lunii trecute o cerere de renuntare la judecata. Motivul este unul cat se poate de simplu: Tours Claus si-a retras oferta, iar societatea din Alba Iulia a fost declarata castigatoare.

Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, sustine ca ii pare rau ca societatea din Alba Iulia nu s-a dus pana la capat in instanta. “Chiar luni am semnat contractul de concesiune cu firma din Alba Iulia. Eu am avut o discutie cu cei de la Tours Claus si mi-au spus ca se retrag, ca au o alta strategie. Si eu eram interesat sa aflu o motivatie. Imi pare rau ca nu s-au dus lucrurile pana la capat in instanta pentru a se vedea daca a fost sau nu corecta licitatia. Am fost si la Alba si am vazut ca aceasta firma se ocupa bine de transportul in comun”, a spus Stefanie
."

http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/tours-claus-nu-mai-vrea-transportul-public-din-turda-78232/

_________________
TROLEIBUZELE SUNT CELE MAI TARI Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 07 Mai 2010 17:15:10    Titlul subiectului: 126714

Un articol pe un blog despre intrarea iminenta a STP Alba pe traseele din Turda - ar trebui sa fie maine, sambata 8 mai:

http://zamfirpop.wordpress.com/2010/05/06/iese-ratl-intra-stpa/

Zamfir Pop a scris:
Pentru că, nici eu nu aveam (tehnic, vorbind) tot ce trebuie la mine când am discutat cu directorul Stelian Nicola de la STP Alba Iulia și nici domnia sa nu avea timp de taclale, am convenit să schimbăm două mesaje pe e-mail: eu cu întrebări, Domnia sa cu răspunsuri.

1. Ce trebuie să știe cetățenii turdeni?

Cetățenii din Turda trebuie să știe că STP Alba Iulia este unul din primii 3 operatori de transport public local din România în ceea ce privește calitatea serviciilor prestate. Acest lucru urmează să-l dovedim în Turda, iar în cazul în care acest lucru nu se verifică cetățenii trebuie să ne atragă imediat atenția.

2. De ce trebuie să se teamă călătorii turdeni?

Serviciul public prestat de noi este orientat către cetățean. Cetățenii din Turda nu trebuie să se teamă de STP. Tot ceea ce întreprindem facem cu bună credință.

3. Ce aduceți mai nou, mai bun în transportul local din Turda?

Bunul simț în serviciile publice. De asemenea, vom aduce autobuze moderne, o parte au zero ani vechime, podea integral coborâtă, sistem de îngenunchiere la bordură, rampă acces persoane cu dizabilități locomotorii, camere de luat vederi la ușile II și III. La acestea se vor adăuga peste 9 luni automate vânzare bilete în stații, panouri de afișaj a timpilor de sosire în stații a autobuzelor, panouri în mijlocul de transport de afișare dinamică a numelui stației care urmează, sistem GPS pe toate mijloacele de transport și sistem de management și monitorizare a întregului parc de autovehicule. Pe perioada derulării contractului vom introduce sistemul de ticheting electronic.

4. Cum veți colabora cu ALIS și cu maxitaxi?

Conform contractului încheiat avem exclusivitate pe traseele din teritoriul administrativ al municipiului Turda. Acest lucru este în interesul cetățeanului pentru a fi un singur tip de bilet, un singur tip de abonamente iar cetățeanul să aibe libertate de mișcare indiferent de culoarea autobuzului care sosește în stație. Din acest motiv, serviciile publice sunt încadrate prin lege în categoria monopolurilor. Concurența în acest domeniu apare numai cu ocazia licitațiilor de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului. În ceea ce îi privește pe cei la care ați făcut referire, dacă îndeplinesc condițiile impuse de STP (să fie amabil la modul sincer cu călătorul) îi putem angaja.

STP se află în Turda cu intenția declarată de a presta într-un viitor cât mai apropiat acest serviciu public pe întreg teritoriul Comunității Urbane Arieș. Acest lucru va fi posibil dacă cetățenii din municipiul Turda sunt mulțumiți de serviciile prestate de către noi și numai dacă în Câmpia Turzii și în celelalte localități componente CUA vom fi doriți.

5. Când vă vedem autobuzele pe străzile Turzii?

Începând cu data de 08.05.2010
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
rooovidiu



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 08/Oct/2017
Mesaje: 339
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin 07 Mai 2010 17:46:10    Titlul subiectului: 126716

Daca STP Alba Iulia se tine de cuvand si face tot ce a zis mai sus atunci Turda o sa aiba un transport in comun foarte bun, mai ales cu GPS și autobuze cu 0 ani vechime.
Alo RATUC, trezirea !!!
P.S. Daca STP e pe locul 3 din tara cine sunt pe locurile 1 si 2 ?

_________________
TROLEIBUZELE SUNT CELE MAI TARI Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Sâm 08 Mai 2010 18:48:36    Titlul subiectului: 126745

Tot din articolul de blog semnalat de mine cu doua postari mai sus am aflat ca astazi au circulat intr-adevar primele autobuze ale STP, "de proba"; astazi a fost si gratuita calatoria.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Mar 11 Mai 2010 12:52:24    Titlul subiectului: 126877

Ieri in drum spre Cluj am trecut prin Turda si am vazut autobuzele rosii STP, este vorba despre midibuze/autobuze Turkkar (scuze daca am scris gresit), si autobuze standard Gulleryuz (ambele fiind marci turcesti cu motor MAN).
Fiind in autocar nu am putut observa foarte multe detalii, am vazut doar ca aveau afisajele electronice puse in functiune, cu traseele turdene introduse deja in sistem.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 10 Iun 2010 17:41:34    Titlul subiectului: 128213

Primarul din Turda multumit de serviciile STP:

http://www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10106:tudor-tefnie-2010-este-un-an-decisiv-pentru-turda&catid=7:administraie-local&Itemid=579

Turda News a scris:
Primarul a vorbit în același timp și despre noul operator de transport public. „Este o societate care își demonstrează profesionalismul din toate punctele de vedere. Au adus la Turda mașini de cea mai bună calitate, dotate corespunzător și își doresc și alte investiții. Le doresc cât mai mulți ani de activitate aici!”, a declarat Ștefănie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Lun 24 Ian 2011 19:35:16    Titlul subiectului: 139129

Am observat ca in statiile din Turda a fost montat un sistem de informare a calatorilor foarte interesant:
Afiseaza numarul de inmatriculare al autobuzelor care urmeaza sa soseasca in statie (cifrele si cele trei litere), daca este cu podea joasa sau nu (se aprinde inscriptia LF), linia pe care circula, si timpul de asteptare (cred, am vazut doar din autocar).
Bravo STP!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dexter23



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 20/Mar/2023
Mesaje: 144
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 27 Ian 2011 10:02:23    Titlul subiectului: 139200

Acelasi sistem ca cel din Alba Iulia. Made by Alien Concept Oradea.
_________________
We are just a small, lonely piece in the world of computers.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Joi 27 Ian 2011 10:32:50    Titlul subiectului: 139201

Ceva poze cu acest sistem?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Joi 27 Ian 2011 13:54:17    Titlul subiectului: 139205

Pana cand apar poze de la Turda, uite una de la Alba Iulia, facuta de Stfp:
http://tramclub.org/files/st_202.jpg
Diferenta e ca afisajele de la Turda au mai multe randuri (2 sau 3, in timp ce acesta din imagine are unul singur).
Dupa numarul de inmatriculare apare LF cand e cazul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Joi 27 Ian 2011 15:23:56    Titlul subiectului: 139210

Foarte fain, sincer nu prea vad rostul numarului de inmatriculare. Functioneaza pe toate liniile sistemul? Sistemul din Tg. Mures s-a blocat cand s-a incercat functionarea pe toate liniile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tomi_ms



Data înscrierii: 28/Ian/2007
Ultima vizita: 04/Dec/2021
Mesaje: 404
Locație: Targu Mures

MesajTrimis: Sâm 05 Feb 2011 19:22:49    Titlul subiectului: 139588

@dm, din cate stiu, nu sunt excesiv de multe linii, nu prea are cum sa fie suprasolicitat sistemul.

In alta ordine de idei: langa gara CFR Campia Turzii, intr-o curte am vazut ce a mai ramas din 3 sau 4 Ikarus 280 RATL, in cateva zile probabil se taie si "scheletul" ramas din caroserie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Tram-fan



Data înscrierii: 19/Sep/2009
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 176
Locație: Oradea

MesajTrimis: Joi 02 Iun 2011 18:14:14    Titlul subiectului: 144256

Atasez doua imagini cu autobuze din Turda. Pentru ca nu sunt din acele locuri nu stiu nici ce tip sunt, dar nici ce numar de parc au...


P5052283.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  113.86 kb
 Vizualizat:  de 24894 ori

P5052283.jpg



P5052284.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  123.17 kb
 Vizualizat:  de 24894 ori

P5052284.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Carligu



Data înscrierii: 20/Ian/2015
Ultima vizita: 17/Ian/2024
Mesaje: 162
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun 09 Feb 2015 21:53:02    Titlul subiectului: 177182

Turda ramane fara transport in comun din 20 februarie , cel putin o perioada de timp ..... ar fi incredibil zic eu ca un oras cat Turda sa nu aiba transport in comun.
http://citynews.ro/din-oras/veste-neasteptata-pentru-turdeni-compania-de-transport-public-isi-intrerupe-activitatea
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Volvo



Data înscrierii: 25/Iun/2012
Ultima vizita: 04/Feb/2022
Mesaje: 1300
Locație: Cluj-Napoca, Brasov, Medias

MesajTrimis: Mar 10 Feb 2015 07:17:47    Titlul subiectului: 177188

Pai in aceste conditii daca se retrage STP probabil se va organiza o noua licitatie pentru concesionarea transportului in comun.
_________________
Troleibuzele sunt viata mea.
7 noiembrie 1959 - 7 noiembrie 2019. 60 de ani de troleibuze la Cluj-Napoca.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul CLUJ Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community