Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Nereguli, reclamatii, propuneri

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ILFOV
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Vin 12 Oct 2007 10:03:14    Titlul subiectului: Nereguli, reclamatii, propuneri 83677

In mod sigur, daca si-ar cunoaste drepturile macar 10% din calatori, ar fi un topic plin de mesaje.
Voi scrie aici toate reclamatiile legate de RATB linii preorasenesti. Voi pune si raspunsurile la reclamatii, daca vor exista...
_________________________________
Buna ziua,
Intrucat astazi, vineri, 12 oct 2007, ora 10:00, situl www.ratb.ro este indisponibil, am ales aceasta cale pentru a face o reclamatie.
In mod sigur, ar trebui sa fac (aproape) in fiecare zi acest lucru, dar fiecare mai are si altceva de facut. Insa, in momentul in care se depasesc orice limite ale bunului simt, trebuie facut ceva.
Despre ce este vorba?
Dupa ce ca intervalele de circulatie pentru liniile preorasenesti sunt jenante (mai ales la pranz si seara), nici macar acestea nu se respecta. Ma refer la situatia liniilor 402, 414 si 434 (Popesti-Leordeni).
Astazi am asteptat un autobuz 40 de minute, de la 8:20 pana la 9:00, timp in care nu a trecut nimic. De obicei, dupa ora 8:20, in statia din care iau autobuzul spre Bucuresti (primaria Popesti) trec urmatoarele autobuze:
~ 8:20 402
~ 8:35 434
~ 8:40 402
~ 8:55 alte 2
Deci 5 autobuze. Un interval acceptabil pentru fluxul de calatori existent, daca s-ar respecta tot timpul si nu ar veni cate 2-3 deodata, creand intervale mari intre ele.
Astazi au depasit orice masura: sa treaca un singur autobuz, la ora 9:00, dupa 40 de minute este ceva strigator la cer.
Am inteles ca trebuie sa mai "vanda" niste motorina soferii dvs catre microbuzele "concurentei", insa vreau sa aflu si parerea dumneavoastra in legatura cu cele semnalate. Mi-ar fi de folos un program cu orele exacte de plecare de la capete pentru cele 3 linii, sa stim si noi cand au vandut motorina si cand nu.
P.S.: nu cer sa vina ca un tren japonez, la secunda, de asemenea sunt de acord ca mai pot aparea defectiuni tehnice, blocaje (putin probabil pe aceste rute), etc. Dar nici sa nu-si faca 4-5 autobuze turele.
Autobuzul care a trecut pe la ora 9 prin centru Popestiului spre Bucuresti (dupa 40 de min) a fost DAF 723.
Va multumesc pentru atentia acordata,
------
RATB Automatic Dispatcher <info@ratb.ro> wrote:
Nr. inreg:222685/10.07.2007
Stimate domn ,
Referitor la sesizarea dvs.transmisa in format electronic , va comunicam urmatoarele:
Aspectele semnalate de dvs. privind comportamentul salariatilor nostri, reflecta o atitudine pe care nu o dorim in relatia cu publicul calator si pentru a evita pe viitor astfel de situatii, tot personalul de bord a fost atentionat si avertizat in privinta respectarii normelor de conduita si a programelor de circulatie.
Chiar daca in urma analizei efectuate, salariatii nu au recunoscut acest incident, s-a dispus notarea in fisele de apreciere ale acestora si monitorizarea mai atenta a activitatii.
Cu speranta ca pe viitor nu va veti mai confrunta cu astfel de incidente neplacute, ne cerem scuze si va multumim pentru aspectele semnalate care ne-au ajutat sa identificam si sa corectam atitudinea unor angajati.
Cu respect,
Serviciul Relatii Publice
Va multumim pentru interesul acordat companiei noastre.
RATB.
_________________________________
La ora 11:00 situl mergea, mai putin functia de depunere a plangerilor.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ionescu



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Feb/2021
Mesaje: 1204

MesajTrimis: Vin 12 Oct 2007 10:38:49    Titlul subiectului: 83679

Eu pe unde am umblat prin Europa am observat ca liniile preorasenesti in general au interval de 30-60 minute. In anumite intervale orare sa fie 2 masini pe ora iar la altele 60. Daca s-ar face asa, s-ar scapa de probleme.
Am gasit si linii preorasenesti cu intervale de 30-60 minute dar si unele care functioneaza numai intre anumite ore...

_________________
GEORGE SCRIPCARU #CONCRET primarul sufletelor noastre--Vorba olteanului: cand ajungi la Brasov, in Romania nu te mai intorci
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Sâm 03 Noi 2007 12:34:03    Titlul subiectului: 84545

A venit si raspunsul la reclamatia de mai sus:
RATB RA
222685/30.10.2007
Stimate domnule ...,
Ca urmare a sesizarii dumneavoastra, va facem urmatoarele precizari cu privire la cursele preorasenesti:
In conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 6/2006 pentru completarea art. 23 din Ordonanta Guvernului nr. 86/2001 privind serviciile de transport local de calatori intre Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Consiliul Judetului Ilfov s-a incheiat un protocol care stabileste traseele liniilor preorasenesti, orarul si tariful acestora. De aceea pentru eventuale modificari ale protocolului va rugam sa va adresati Consiliului Judetean Ilfov prin intermediul Primariei din localitatea dumneavoastra.
Intervalul de succedare este urmatorul:
- linia 402 - 19 minute;
- linia 414 – 42 minute;
- 434 – 60 minute.
Analiza documentelor de transport din data de de 12.10.2007, reflecta faptul ca toate autobuzele au efectuat cursele programate, dar cu intarzieri din cauza ambuteiajelor din intersectia Piata Sudului.
In ce priveste celelalte aspecte sesizate, cu privire la comportamentul conducatorilor auto, va rugam sa ne transmiteti date concrete (nr. inventar, data, ora, sensul) pentru a putea identifica persoanele vinovate si a dispune masuri in consecinta.
Regretam astfel de situatii care conduc la justificate nemultumiri din partea dvs. si speram ca pe viitor, odata cu finalizarea lucrarilor si implementarea programelor de management a circulatiei, sa putem respecta cu strictete orarul de circulatie .
Cu stima ,
Serviciul Relatii Publice

---------------------------------------------------------------------
Asa dupa cum se vede, una am cerut si alta raspund. Ceream orele de plecare de la capete, iar ei mi-au trimis intervalele de succedare. Acum am si eu o intrebare: la ce-mi folosesc intervalele de succedare dc nu am la ce sa ma raportez? Evident a fost un raspuns "ca sa fie".
Din pacate sunt nevoit sa fac reclamatie din nou.
Miercuri am pierdut un autobuz in statie la P-ta Sudului la 19:10 (cu toate ca trecea de obicei la 19:00 sau la 19:20). In fine, o fi fost cel de 19. Urmatorul a venit la 19:55, in conditiile in care sigur mai erau 2 autobuze, unul la 19:20 si altul la 19:37. Nu-mi ramane decat sa anexez emailul primit de la ratb cu intervalele de circulatie intr-o noua reclamatie, de data aceasta la protectia consumatorului.
Vineri, cu toate ca am fost in statie la P-ta Sudului la 20:55, ultima cursa a lui 434 n-a existat (cu toate ca e clar la 21:00). Mai mult, un alt calator, care statea in statie de pe la 20:50, mi-a spus ca a discutat cu dispecerul si i-a spus: "ce sa le fac soferilor, isi fac de cap, nu pot face nimic". Atunci care mai e rolul lui/ei? Doar sa semneze pt ture neefectuate?
In fine, a venit un 402 la 21:20. Insa, problema ramane: unde umbla 434?
O situatie care da de gandit: sunt zile la care la ora 21:00, 21:30, etc te trezesti cu 2 sau 3 autobuze deodata plecand de la P-ta Sudului. In alte zile vezi doar unul sau poate nu dai de nici unul. Problema e: de ce apare variatia asta? Se circula dupa un orar pe zile pare si altul pe impare? Cei de la serviciul relatii publice mi-au cerut sa el spun nr de parc al autobuzului care nu respecta orarul... O gluma buna, trebuie sa ghicesc si cine s-a retras sau a plecat cine stie pe unde in timpul programului.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mie 21 Noi 2007 20:21:08    Titlul subiectului: Nereguli la transportul în regim de maxi-taxi 84924

In mod sigur fac evaziune fiscala. Ia orice maxi-taxi spre Popesti, cere bilet si ti se vor da in bataie de joc 20-30 de bilete trase la xerox, eventual se va mai face si misto de tine. Culmea e ca ceii care s-au suit, au dat bani si nu le pasa de confortul lor - ma refer la calatori, te vor considera pe tine o ciudatenie a naturii, nu pe nemernicul de la volan sau pe patronul lui.
Cel putin asa era cand nu mai circula RATB-ul. Dar si acum cred ca e la fel (n-am mai circulat cu dubele decat de vreo 5 ori de cand s-au reintrodus liniile RATB).
Culmea e ca unii au tupeul sa spuna ca particularii si-au facut temele (adica acum sunt in legalitate), iar RATB-ul n-are licente de transport pt zona X.
Aiurea. Au parte de un control o data pe an, la care cade cel mult un sofer, restul fiind anuntati prin telefon de control. Sa-i vedeti atunci cum circula doar cu oameni pe scaune, dau bilete pe bune, etc. Mi-e scarba de ei.
Si la RATB sunt nereguli, dar macar nu exista EVAZIUNE FISCALA GENERALIZATA. Asta e principala deosebire. Ar trebui sa ne dea de gandit tuturor. Dar n-ai cu cine vorbi.
Iar vina o are si presa. presa nenorocita, ce sa mai zic. (Mi se pare ca s-a discutat pe aici despre un reportaj protv, in rolurile personajelor bune fiind dubarii, iar eroul negatii - RATB-ul). Jumatate din vina pentru situatia generala in care se afla tara o poarta presa.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Sâm 08 Dec 2007 11:52:27    Titlul subiectului: 85537

Acum ceva timp am facut iar reclamatie, legat de aspectele semnalate in mesajul anterior. Raspunsul primit a fost:
R.A.T.B. – R.A.
Nr. 222685/03.12.2007
Stimate domnule ...
Referitor la sesizarea dv. transmisa la RATB, va comunicam:
In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca liniile 402, 414 si 434, functioneaza in general la ore apropiate de cele programate.
Dereglarile inregistrate in functionarea acestor linii sunt datorate traficului rutier foarte aglomerat de pe Sos. Oltenitei, ce are consecinte directe asupra respectarii programului de circulatie.
De asemenea, va informam ca aspectele sesizate au facut obiectul unei actiuni de instruire a conducatorilor auto cu privire la sarcinile de serviciu ce le revin, precum si cu privire la sanctiunile aplicate in cazurile de abateri de la acestea.
Vom urmari atent functionarea acestor linii iar in cazul in care se constata abateri ale conducatorilor auto, acestia vor fi sanctionati.
Va multumim.
Serviciul Relatii Publice

Legat de scuza cu traficul, aceasta nu este valabila la ora 21:00 (ora la care ma refeream in reclamatie). In ultimul timp autobuzele parca au inceput sa vina la orele obisnuite. Sper sa nu fie ceva temporar.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mie 26 Dec 2007 09:18:36    Titlul subiectului: 86072

Un lucru imbucurator este faptul ca pe noul site RATB au aparut informatii utile (care nu existau sau pe care nu reuseam sa le gasesc pe vechiul site).

Ma refer la pdf-uri cu orarele tuturor liniilor (inclusiv cele preorasenesti). La cele preorasenesti apar toate orele de plecare de la capete (fiind in general doar cateva pe zi). E un lucru bun, macar sa stii cand sa stai in statie si cand nu. Mai ramane sa se si respecte ceea ce scrie pe acolo.

Adresa este: http://www.ratb.ro/index.php?page=trasee_cat

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mie 26 Dec 2007 19:05:59    Titlul subiectului: 86100

Te pot asigura că NU se respectă... ce-i drept, absolut întâmplător, la acele ore pleacă ... DUBE pe aceleași rute.

Exemplu: linia 453 http://www.ratb.ro/download/trasee/453%20VARTEJU.pdf

Acum 2 săptămâni, sâmbăta, am ajuns la ora 10:45 la Ghencea. Credeam că autobuzul va veni la 11:06, cum scrie pe site. Am stat ce am stat în stație, iar la 11:20 m-am uitat pe orarul afișat la cap de linie:
-în cursul săptămânii erau doar câteva curse încercuite pe o listă asemănătoare cu cea de pe site
-orele de plecare din week-end lipseau cu desăvârșire.

Probabil ar fi trebuit să mă aștept la asta, ținând cont de proprietarul dubelor de pe acea rută (la 11:06 a plecat o dubă, nicidecum un 453).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mie 26 Dec 2007 22:09:16    Titlul subiectului: 86119

Stiu ca de foarte multe ori nu se respecta orarele, dar asa stim si noi exact cand nu se face o tura.
Pe langa faptul ca (vorba RATB):
Citat:
liniile 402, 414 si 434, functioneaza in general la ore apropiate de cele programate,

mai pot aparea si cazuri de-a dreptul socante, insa explicate foarte amabil de catre dispecerul de la P-ta Sudului:
Citat:
Probabil n-ati vazut dvs autobuzul cand a trecut.

Exemple concrete saptamana trecuta: in 2 zile 402 a plecat de la P-ta Sudului la 22:30 in loc de 22:15! Bineinteles ca lumea zicea ca nu mai vine nici un autobuz si lua o duba... De fapt asta e si ideea...

Daca vedeti 414 plecand de la P-ta Sudului la 20:45 in cursul saptamanii sunteti super norocosi. Se intampla cred cam o data pe saptamana. Cel mai probabil umbla prin alte parti, iar uneori se indura sa vina o data cu 434 la ora 21:00.

Insa m-am saturat sa repet aceleasi lucruri, mi-am exprimat deja punctul de vedere la "transportul in comun vs masina pesonala".

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fider



Data înscrierii: 31/Mai/2007
Ultima vizita: 10/Oct/2008
Mesaje: 202
Locație: Bucuresti (Vest)

MesajTrimis: Joi 27 Dec 2007 22:06:15    Titlul subiectului: 86154

Solutia reala si pe termen lung este acel dispecerat central integral informatizat la nivelul intregii regii care va putea afla pozitia exacta a oricarui vehicul si va putea inregistra cursele real efectuate precum si punctualitatea respectata. Un prim pas este modernizarea parcului auto (autobuzele Citaro pe care le huleste atata lume dar care au facilitati foarte utile pentru monitorizare si eficientizare a transportului). Fara dispecerat si centralizator al datelor insa nu se va realiza prea mult. Vor mai trece ceva ani pana sa se vada o imbunatatire reala pe ansamblul a calitatii serviciilor RATB.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mie 25 Iun 2008 10:41:48    Titlul subiectului: 95000

De pe la jumatatea lunii ianuarie am renuntat la RATB (linii preorasenesti) in favoarea masinii personale - folosita aproape in 100% din cazuri doar pana la metrou. Motivul, bineinteles, era frecventa proasta a autobuzelor, neefectuarea tuturor curselor, etc.

Zilele trecute, din inocenta, m-am gandit sa consult programul autobuzelor spre Popesti, sperand ca poate poate au mai bagat vreun autobuz, macar pe hartie. Surpriza a fost ca din 3 autobuze prezente la ore de varf pe 402 au ramas 2, intervalul transformandu-se din 20 de minute in 30.

Citeam pe forumul celalalt ca modificarile ar fi o consecinta a parcului redus de vara. Gresit, anul trecut nu au aaprut aceste modificari. Ele au aparut acum probabil din dorinta de a scoate in curand aceste linii de tot.

Bineinteles, totul facut pt a trai cei cu maxi taxi... (fac parte din aceeasi specie cu Catalin Ghita, adica atunci cand nu aveam masina preferam sa merg pe jos decat sa iau maxi taxi).

A merge doar cu masina personala nu e o solutie. Asta e clar. Un drum Popesti Pipera cu masina dureaza 1h 40. Acelasi drum, facut cu bicicleta, dureaza 1h 10! Iar folosind masina pana la metrou si apoi metroul, maxim 1h.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhitectul



Data înscrierii: 22/Iul/2007
Ultima vizita: 25/Mar/2015
Mesaje: 22
Locație: Lugoj

MesajTrimis: Mie 25 Iun 2008 21:51:29    Titlul subiectului: 95038

In tarile civilizate in preajama statiilor de metrou si a garilor se amenjeaza parcari tip P+R pentru ca oameni sa procedeze la fel ca pmp. Sunt curios la noi cand o sa apara asa ceva. E de admirat pmp pentru gestul ca se deplaseaza doar pana la metrou cu masina, iar apoi foloseste transportul in comun.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Joi 26 Iun 2008 11:06:08    Titlul subiectului: 95061

Nu sunt singurul care procedeaza asa... problema e ca se aglomereaza cu masini parcate zona de langa statiile de metrou. Daca s-ar vrea, sunt sigur ca RATB ar acoperi cu succes liniile acestea, asa cum facea imediat dupa 90, si poate mai multi si-ar lasa masinile acasa. Si pe vremea lui Ceausescu circulau mai bine... e adevarat ca erau si mai multe fabrici, implicit mai multi calatori.

Parcari in zona statiilor de metrou? O idee buna, desigur, dar nu stiu in cati ani vom vedea prima parcare...

In ultimul timp circula zvonul cum ca de la 1 iulie autobuzele spre Popesti vor fi scoase, iar maxi taxi va costa 2,5 lei in loc de 1,5...

Asa ca am consultat din nou programul pe site-ul RATB. Asa am aflat ca pe 402 acum circula un singur autobuz, la o ora. Bataie de joc. S-a pornit de la interval de 20 de min, s-a trecut o saptamana doua la interval de 30, iar acum 60! (la ora de varf, indiferent de zi).

E clar ca singura solutie este iesitul in strada, daca n-ar fi nespalatii astia de pe maxi taxi sunt sigur ca lucrurile nu ar fi stat asa.

Mi-e scarba de ei.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 26 Iun 2008 11:39:07    Titlul subiectului: 95063

Anul trecut am inteles ca lumea din Popesti Leordeni a iesit in strada, cand au fost scoase autobuzele. Parerea mea este ca cineva de la RATB are bucurii la patronii de microbuze. Pe vremea cand aveam drum inspre Oltenita-Chirnogi si asteptam dimineata la Piata Sudului, microbuzul catre Oltenita, la 20 de metri mai sus unde era statia pantru Popesti Leordeni, erau o multime de oameni, iar cand venea un microbuz/midibuz iesea o inmulzeala de nedescris. Cerere de calatori inspre Popesti exista. Parerea mea este ca tot iesitul in strada a celor din Popesti ar fi o solutie.

Cu parcarile langa statiile de metrou este o idee buna, dar la Piata Sudului nu prea stiu pe unde mai pot face parcari. Una dintre ele a fost folosita o perioada de microbuzele care mergeau la Oltenita. Poate ca cel mai bine ar fi prelungirea metroului pana de la IMGB inspre Popesti-Leordeni. S-a mai discutat la un momet dat despre acest lucru la unul din topice.

In Bucurestiul secolului 21, ar fi necesare niste trenuri suburbane, nu solutiile din evul mediu. N-ar mai face insa anumiti oameni bani frumosi din transportul de persoane (pe post de "saci de cartofi").

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Joi 26 Iun 2008 12:41:30    Titlul subiectului: 95069

guest a scris:
Cu parcarile langa statiile de metrou este o idee buna, dar la Piata Sudului nu prea stiu pe unde mai pot face parcari.
...
In Bucurestiul secolului 21, ar fi necesare niste trenuri suburbane, nu solutiile din evul mediu.
In general cei din Popesti care vin cu masina pana la metrou o lasa la Aparatorii Patriei (sunt mai multe stradute libere, metroul e mai gol, etc).

Nu sunt impotriva trenurilor suburbane, dar nu se mai face metrou in Bucuresti, greu de crezut ca se va face ceva in Ilfov... Macar niste autobuze sa existe... Cu 4 autobuze pe 402 (interval de 15 min), 3 pe 414 (20 de min) si unul pe 434 (1h), cei cu maxi taxi dispar intr-o saptamana. Cu mentiunea ca trebuie inasprite si controalele (atat la RATB, cat si la dube)!

O alta idee: ar trebui asfaltata o strada din centrul Popestiului pana la statia de metrou IMGB, iar acolo sa fie realizata o parcare. Strada Scolii e asfaltata 750 de m, ar mai trebui asfaltati 2km... Iar apoi se poate infiinta chiar o linie de transport in comun pana la IMGB. In felul acesta s-ar mai prelua o parte din traficul de pe sos Oltenitei - DN 4 (la intrarea in Bucuresti). Strada Scolii are cam aceeasi latime cu soseaua Oltenitei, deci s-ar preta la asa ceva. Dar nu cred ca va face cineva asa ceva, ei au alte lucruri din care sa fure. Sau mai stii, poate realizeaza ca preturile terenurilor ar creste foarte mult in zona, si atunci vor face, nu inainte de a le cumpara la preturi ieftine...

Atasez si o harta cu str Scolii (cu verde portiunea asfaltata, cu rosu portiunea neasfaltata). Parcarea desenata langa metrou nu exista!



schema.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  40.54 kb
 Vizualizat:  de 28943 ori

schema.jpg



_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
itb 139



Data înscrierii: 02/Iul/2007
Ultima vizita: 14/Feb/2014
Mesaje: 862
Locație: Bucuresti 1 (Grivita)

MesajTrimis: Joi 26 Iun 2008 19:14:53    Titlul subiectului: 95079

Am mai spus-o, o parte din microbuzele care circula spre Popesti-Leordeni (cele cu numarul de imatriculare de IF) apartin domnului Grigore Trache, primarul orasului Popesti Leordeni si ca atare nimeni nu isi doreste ca sa-l supere pe domnul "Construiesc si se vede", acesta a fost sloganul sau in campania electrorala, iar in legatura cu IMGB cred ca nimeni din Primaria Popesti nu are niciun interes ca sa o faca acum pentru ca terenurile din zona sunt precum o mina de aur Mad .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Dum 22 Noi 2009 07:31:31    Titlul subiectului: 120408

pmp a scris:
Cu 4 autobuze pe 402 (interval de 15 min), 3 pe 414 (20 de min) si unul pe 434 (1h), cei cu maxi taxi dispar intr-o saptamana.
Până la urmă astea toate au interval de o oră și nu circulă între 11 și 15... iar 402 nu circulă deloc în week-end.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
pmp



Data înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 31/Aug/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Dum 22 Noi 2009 14:06:23    Titlul subiectului: 120417

Acum aproximativ 2 ani erau 3 autobuze pe 402, 2 pe 414 si 1 pe 434. Acum cred ca exista maxim 1 pe fiecare linie.

In afara de metrou nu mai folosesc alt mijloc de transport (asta e adevarul din pacate). Ar trebui sa le fie rusine, e aceeasi bataie de joc ca si la CFR. Prefer combinatia autoturism + metrou.

Am renuntat sa le fac reclamatii cand ei stiu bine realitatea si o ignora. Asa ca nu prea am mai avut de a face cu RATB. In 2009 am folosit de 6 ori un autobuz (urban). Nu mai suport bataia de joc, nici din partea RATB, nici din partea particularilor.

_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 04 Mai 2010 13:13:46    Titlul subiectului: 126577

Se pare la linia 445 este - de departe - cea mai "nonconformista" atunci cand vine vorba de golaneala. Sursa: cotidianul "Adevarul", editia din 04.05.2010. Link-ul: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-_445-ruta_de_speriat_0_255574722.html

"445, ruta de speriat

Șoferii de pe linia 445, care face legătura între București și comuna ilfoveană Tunari, sunt terorizați de găștile de țigani. Urcă fără să plătească, înjură și îmbrâncesc șoferii – acestea sunt doar câteva dintre obiceiurile împământenite printre o parte dintre pasageri. De frică, conducătorii auto nici nu le mai cer bani la urcare. Dacă îndrăznesc, sunt bătuți.

Sâmbăta trecută, în timp ce-și făcea ultima cursă din acea zi, după ora 22.00, Virgil Cioponea (34 de ani), șofer pe linia 445, a fost snopit în bătaie în zona cunoscută sub numele de „Țigănie“ de un grup de rromi cărora le-a cerut să-i plătească biletul.

Cazul lui este doar o partea a fenomenului care se petrece, de obicei seara, în Tunari. Dacă ziua încidentele din autobuz se limitează la muștruluirea celor care stau pe scara ușii aștepându-și restul și blocând urcarea celorlalți pasager, seara lucrurile degenerează. „Prind curaj. Urcă cu băutură, unii se și droghează, merg cu geamurile deschise și au pretenția ca șoferul să oprească oriunde li se năzare lor. De plata biletului nici nu poate fi vorba”, povestește patronul firmei operatoare de transport preorășenesc la care lucrează Cioponea. Rromii fac circul, în parte, și pentru a putea „ciordi” din buzunarele celorlați călători, acuză patronul.

Ceri bilet, ești bătut

Traseul este considerat unul al groazei de majoritatea șoferilor. În locul lui Cioponea, îngrozit la gândul de a mai călca vreodată prin Tunari, se afla azi-dimineață un alt șofer. „Sunt doar azi, îmi înlocuiesc colegul dar nu rămân pentru că știu cum e cursa asta. Am mai lucrat pe ea acum patru ani și sunt probleme”, ne-a spus șoferul. Oamenii din comună se feresc să vorbească despre violența rromilor în mijloacele de transport, dar pomenesc despre tupeul de a nu-și achita călătoria. „Se știe că nu plătesc niciodată, asta e regulă!“, a menționat o locuitoare din Tunari.

Polițistul este singur, primarul nu poate

Autoritățile locale, deși știu de teroarea șoferilor, spun că nu au resursele necesare ca să acționeze. „Sunt doar eu și cu doi colegi. Alerg de dimineață până seara. Sunt și lupte între clanuri în care nu mă pot băga. Șoferii însă, dacă sunt bătuți ar trebui să facă reclamații”, ne-a declarat Ghiță Ilie, șeful postului de poliție din comună. De cealaltă parte, patronul firmei de transport a declarat că tocmai polițiștii sunt cei care îi îndeamnă pe șoferi să renunțe la reclamațiile împotriva rromilor, pentru că altfel vor fi bătuți în continuare.

Și primarul Cote Grigore dă vina tot pe șoferi: „Ei fac bișniță cu țiganii, se bagă în seamă. Dacă ar avea coloană vertebrală nu și-ar lua bătaie!”. Comuna Tunari este teritoriul unor clanuri interlope cunoscute care acționează și pe raza Capitalei, Clanul Belgienilor și Clanul Sadoveanu, foști „țigani ursari“.

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Dum 06 Feb 2011 21:04:58    Titlul subiectului: 139605

http://www.adevarul.ro/locale/calarasi/Calarasi-Prins_de_4_ori_ca_transporta_ilegal_de_calatori_0_421158263.html

"Călărași: Prins de 4 ori că transporta ilegal călători

Monica Măgureanu

Vineri 4 feb 2011

Călărași

Operatorul de transport a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 20.000 lei.Un operator de transport din Fundulea a fost sancționat de polițiști pentru efectuarea transportului rutier public de persoane, fără a deține licență de traseu.

Ieri, la ora 09.10, un echipaj de poliție rutieră, aflat într-o acțiune comună cu ARR Călărași pentru combaterea transportului rutier public ilegal de persoane, a depistat pe D.N. 3, pe raza Orașului Fundulea, pe Ștefan P., de 38 ani, din București, în timp ce conducea un microbuz de transport persoane. Acesta efectua transport rutier public de persoane pe ruta Fundulea – București, fără ca operatorul să dețină licență de traseu.

Operatorul de transport a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 20.000 lei. Polițiștii au reținut certificatul și plăcuțele cu numărul de înmatriculare și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Prins de 4 ori ca transporta ilegal de calatoriOperatorul de transport este la a patra abatere de acest gen, aplicată de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Călărași din luna iunie 2010 până în prezent.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că acesta nu a achitat taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale, fiind sancționat contravențional.

Conducătorul auto, Ștefan P., a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru că în momentul controlului transporta mai mulți călători decât numărul de locuri prevăzute."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ILFOV Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community