Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Autogarile iesene

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 09/Aug/2020
Mesaje: 6217
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Sâm 31 Iul 2010 07:43:46    Titlul subiectului: Autogarile iesene 131002

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi-_Autogara_SF-pusa_la_dospit_pana_la_anul_0_307769592.html

"Iași: Autogara SF, pusă la dospit până la anul

Alina Stan

Vineri 30 iul 2010

Iasi

Așa arată viitoarea autogară în studiul de fezabilitate
Centrul regional de transport care urma să fie amenajat în Tudor Vladimirescu cu fonduri europene s-a împotmolit din cauza contestațiilor la proiectare.

Ieșenii nu vor beneficia prea curând de o autogară modernă. Șefii Primăriei au anunțat că licitația de proiectare a spațiului ce urma să fie amenajat pe actualul garaj al regiei de transport din Tudor a fost contestată.

Am primit contestația din partea firmei Eden Consulting care a pierdut licitația pentru realizarea documentației pentru autogară. Prin urmare, ne vom judeca cu ei la Curtea de Apel București“, a spus Cosmin Coman, director din cadrul Primăriei. Proiectul trebuia depus în această vară pentru finanțare pe fonduri europene nerambursabile și este estimat la 20 de milioane de euro.

„Nu știu dacă vom putea să realizăm contractul în cursul acestui an. Probabil că vom pierde în acest an finanțarea de aproape 20 de milioane de euro.Sperăm ca în cursul anului viitor să putem rezolva această problemă și să putem realiza, până la urmă, acest proiect“, a afirmat Coman. Valoarea estimată a contractului atribuit firmei Relians Corp SRL, în asociere cu Search Corporation SRL era de 1,8 milioane de lei, însă firmele Eden Consulting SRL și EC-ITS BVBA au contestat licitația și au blocat proiectul până la soluționarea plângerii în instanță.

Se amână începerea lucrărilor

Viitoarea autogară denumită și centru intermodal ar trebui să asigure transportul de persoane la nivel internațional, regional și din municipiu. Proiectul inițial prezentat de firma belgiană EC-ITS BVBA șefilor din Palatul Roznovanu vizează amenajarea unei cădiri desprinse parcă din filme science fiction.

Clădirea cu un etaj urma să aibă la parter un spațiu de tranzit, ghișee, o sală de așteptare modernă, iar la etaj pe lângă compartimentele destinate activității administrative erau proiectate și spații de relaxare pentru șoferi și personalul instituției.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 06 Aug 2010 12:49:10    Titlul subiectului: In sfarsit o veste buna ... :) 131314

Buna Ziua Iasi a scris:
Primaria nu mai pierde finantarea pentru autogara

Vineri, 06 August 2010

Reprezentantii municipalitatii au anuntat astazi ca, pana la urma, va fi semnat contractul cu firma care si-a adjudecat licitatia privind realizarea proiectului tehnic la noua autogara din Tudor Vladimirescu. Asta intrucat reprezentantii firmei Eden Consulting & Engeneering au renuntat la depunerea contestatiei in instanta. Dupa ce vor primi o instiintare scrisa in acest sens, edilii vor putea semna contractul cu asociatia firmelor Relians Corp SRL si Search Corporation SRL, care a castigat licitatia organizata pentru proiectare..


http://www.bzi.ro/primaria-nu-mai-pierde-finantarea-pentru-autogara-182270


Ultima modificare efectuată de către Cosmin Sandu la Vin 06 Aug 2010 13:44:27, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 07 Aug 2010 07:53:40    Titlul subiectului: Răsturnare de situație 131384

Evenimentul a scris:
Răsturnare de situație în cazul Autogării

Proiectul Autogării Iași se pare că a ieșit din încrengătura contestațiilor și poate să între în efectivitate prin semnarea contractului pentru proiectare

Chiar dacă firma belgiană EC-ITS BVBA, cea care a depus contestație la Curtea de Apel București, a luat legătura telefonic cu reprezentanții Primăriei pentru a le comunica că și-au retras plângerea, șefii municipalității nu pot să se culce pe-o ureche până ce nu obțin o dovadă oficială din partea firmei și a instanței care s-a ocupat de contestație. „În această situație, suntem nevoiți să așteptăm din partea firmei belgiene și a Curții de Apel adrese prin care să ni se confirme oficial faptul că această investiție nu mai este atinsă de nici o contestație, pentru a ne permite să încheiem contractul cu firma care a câștigat licitația”, a declarat Cosmin Coman, directorul Direcției de Programe și Servicii pentru Comunitate din cadrul Primăriei.

Dacă va fi eliminată problema contestației, municipalitatea va putea semna cu firma Relians Corp SRL în asociere cu SC Search Corporation contractul pentru întocmirea proiectului tehnic al Autogării Iași, în termen de 3 luni de zile. Proiectarea tehnică a acestui obiectiv va costa 1.051 187 lei.

Nelu Păunescu„Așteptăm din partea firmei belgiene și a Curții de Apel adrese prin care să ni se confirme oficial faptul că această investiție nu mai este atinsă de nici o contestație” - Cosmin Coman


http://www.evenimentul.ro/articol/rasturnare-de-situatie-in-cazul-autogarii.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 30 Aug 2010 16:12:01    Titlul subiectului: Contract Autogara Iasi 132671

Buna Ziua Iasi a scris:
Se semneaza contractul pentru proiectarea Autogarii
Luni, 30 August 2010

Reprezentantii municipalitatii iesene au anuntat astazi ca in aceasta saptamana urmeaza sa fie semnat contractul cu firma care a castigat licitatia organizata de Primarie pentru realizarea proiectului tehnic la noua autogara din Tudor Vladimirescu. Asta dupa ce edilii au primit de la Curtea de Apel Bucuresti o informare privind lipsa contestatiilor. Licitatia a fost adjudecata de consortiul format din firmele Relians Corp SRL si Search Corporation. Acestea, contra sumei de 1.051.187 lei, vor trebui ca, în termen de trei luni de la semnarea contractului, sa execute proiectul tehnic al acestui obiectiv.Articolul se gaseste aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 06 Sep 2010 06:22:29    Titlul subiectului: Tudor Vladimirescu 132960

Ziarul de Iasi a scris:
Contractul de proiectare a autogarii nu se semneaza din cauza concediilor

AUTOR: FELIX GUZGA

Semnarea s-ar putea face la sfirsitul saptaminii, cind sefii firmelor se vor intoarce din concedii.

Sefii Primariei nu au reusit inca sa semneze contractul de proiectare a viitoarei autogari. Procedura de licitatie a fost organizata la inceputul lunii mai.

"Reprezentantii firmelor cu care trebuie sa semnam contractul sint plecati in concediu. Am inteles ca in a doua parte a saptaminii viitoare (aceasta, n.r.) se vor intoarce si vom putea semna contractul", a declarat Cosmin Coman, seful Directiei Dezvoltare si Proiecte Europene.

Documentatia tehnica necesara pentru construirea viitoarei autogari va fi realizata de firmele Relians Corp si Search Corporation. Licitatia organizata de municipalitate a fost contestata, dar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dat cistig de cauza Primariei.

Contractul va fi semnat pentru o suma de peste un milion lei, fara TVA, documentatia urmind a fi predata in termen de trei luni. Autogara va fi proiectata pentru zona Tudor Vladimirescu, pe locul actualelor garaje ale RATP.

Proiectul urmeaza sa fie depus la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est pentru a obtine finantare europeana. Investitiile sint estimate la 20 milioane euro.

Autogara va avea opt peroane, fiecare cu punct de plecare si sosire. Cladirea principala va fi amenajata pe o suprafata de 4.200 mp si va avea un etaj.


Articol
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 15 Sep 2010 06:48:56    Titlul subiectului: Tudor Vladimirescu 133420

Buna Ziua Iasi a scris:
Primaria Iasi s-a blocat la contractul pentru autogara
Miercuri, 15 Septembrie 2010
Ciprian BOARU

Edilii inca nu au reusit sa semneze contractul pentru proiectarea noii autogari din bulevardul Tudor Vladimirescu. Si asta pentru ca firma Relians Corp SRL, aflata in asociere cu Search Corporation SRL, nu a depus garantia financiara. Reprezentantii primariei spera ca firma, care a castigat licitatia pentru proiectare, sa depuna garantia, in caz contrar existand sansa ca procedura sa fie anulata. Contractul are o valoare de un milion lei. "Inca nu a fost depus acordul de asociere si garantia de zece la suta din valoarea contractului. Contractul nu se semneaza daca garantia nu este depusa. Totusi, cred ca firmele vor depune garantia pentru a demara obiectivele din contact", a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei. In ceea ce priveste proiectul de infrastructura Axa Sud, oficialii din primarie mai asteapta un singur raport de la coordonatorul polului de crestere Iasi. Dupa, documentatia de 2.500 de pagini urmeaza sa fie depusa la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord - Est (ADRNE). Insa coordonatorul Georgeta Smadu este in concediu. Valoarea totala a proiectului este de 88 milioane lei. Mai precis, este vizata reabilitarea a 5,7 kilometri de strada si modernizarea liniei de tramvai, pe o distanta de 8,2 kilometri. Arterele incluse in reabilitare sunt: str. Nicolina (1.250 metri), sos. Nicolina (2.714 metri), bd. Cantemir (630 metri), sos. Nationala (1.162 metri) si pasajul suprateran Nicolina (3.557 metri).
Articolul se gaseste aici!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 29 Sep 2010 15:21:31    Titlul subiectului: 13163 134087

Buna Ziua Iasi a scris:
S-a semnat contractul pentru noua autogara
Miercuri, 29 Septembrie 2010

Reprezentantii Primariei Municipiului Iasi au anuntat, astazi, ca la inceputul acestei saptamani a fost parafat contractul care vizeaza realizarea unui proiect pentru noua autogara. Noua autogara moderna va fi construita pe amplasamentul fostei baze a Regiei Autonome de Transport Public din b-dul Primaverii. Contractul de un milion de lei fara TVA a fost semnat cu firma Relians Corp SRL, aflata in asociere cu Search Corporation SRL. Autogara va fi construita pe o suprafata 4.200 metri patrati, sediul va avea parter plus etaj si vor fi amenajate opt peroane si o serie de spatii anexe
.
Articol
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
TrixData înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 06/Aug/2020
Mesaje: 1179
Locație: Bucuresti-Metropolitan; Iasi

MesajTrimis: Mie 29 Sep 2010 19:59:56    Titlul subiectului: 134097

Cum adica a fostei baze? S'a desfiintat garajul de acolo?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MIXIXData înscrierii: 03/Mar/2010
Ultima vizita: 10/Aug/2020
Mesaje: 82
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 29 Sep 2010 22:28:59    Titlul subiectului: 134101

Inca nu. Urmeaza relocarea bazei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 8033
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 30 Sep 2010 06:18:51    Titlul subiectului: 134107

Eu intelesesem ca spatiul de garare va fi reorganizat, vor fi construite hale de intretinere noi, iar cladirea-minune va contine si birouri pentru personalul administrativ RATP si pentru amplasarea echipamentelor necesare dispecerizarii unice.
_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
rgvData înscrierii: 13/Mai/2009
Ultima vizita: 04/Oct/2011
Mesaje: 42
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 15 Dec 2010 12:56:30    Titlul subiectului: Re: 13163 137539

Un nou articol despre "noua" autogara:
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/autogara-sfintul-asteapta~ni6tha
sanducosmin92 a scris:
Miercuri, 29 Septembrie 2010

Reprezentantii Primariei Municipiului Iasi au anuntat, astazi, ca la inceputul acestei saptamani a fost parafat contractul care vizeaza realizarea unui proiect pentru noua autogara.
Autogara va fi construita pe o suprafata 4.200 metri patrati, sediul va avea parter plus etaj si vor fi amenajate opt peroane si o serie de spatii anexe.
Oare asa cum se preconizeaza a fi "autogara moderna" a Iasului, nu-i cam micuta (pe langa faptul ca e si cam scumputa) pentru traficul actual?
Opt peroane???

Fosta autogara pare ca avea o capacitate mult mai mare (foto: tramclub.org):


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 21 Ian 2011 19:07:23    Titlul subiectului: 70 139025

Ziarul de Iași in editia de Vineri 21 Ianuarie 2011 a scris:
Autogara va lasa autobuzele RATP fara garaje

AUTOR: FELIX GUZGA

La demararea proiectului se stabilise ca regia de transport sa beneficieze de 100 locuri de parcare in Tudor Vladimirescu. Dupa construirea autogarii insa, vor ramine doar 70. "Mai bine cautam solutii pentru parcarea a 50 de autobuze, decit sa compromitem un proiect european", spune seful directiei de dezvoltare din cadrul Primariei.

Viitoarea Autogara a municipiului ridica noi probleme. In aceasta luna ar trebui ca Primaria sa primeasca documentatia tehnica necesara lucrarilor din Tudor Vladimirescu. Primele date venite de la proiectanti au provocat discutii la RATP.


Regia a cedat garajele pentru Autogara, dar se astepta sa primeasca in schimb spatii pentru parcarea a 100 de autobuze. Se pare ca dupa proiectare, va mai ramine loc doar pentru 70 de autobuze. "In acest moment problema nu este rezolvata, dar se cauta solutii. Nu ar fi locuri de parcare suficiente, dar mai bine cautam solutii pentru parcarea a 50 de autobuze, decit sa compromitem un proiect european de 20 de milioane de euro", a declarat Cosmin Coman, seful Directiei Dezvoltare si Proiecte Europene, din cadrul Primariei.

Sefii RATP sustin ca nu cunosc multe detalii despre proiectul tehnic al viitoarei Autogari. Ei asteapta insa spatiu pentru parcarea a 100 de autobuze. "Discutiile au fost legate de un spatiu suficient pentru 100 de autobuze. Urma ca noi sa ducem microbuzele la depoul din Dacia. Nu mai stiu ce s-a intimplat. Proiectul este facut de Primarie. In Tudor Vladimirescu au incaput si 350 de autobuze. Cred ca ar fi suficient spatiu acum pentru 100. Daca va fi nevoie, vom cauta alte variante. Am putea duce o parte din autobuze in Dacia", a explicat Maricel Gherca, directorul RATP. Depoul din Dacia este dotat cu ateliere, rezervoare de combustibil si pompe pentru alimentarea mijloacelor de transport in comun.

Documentatia tehnica necesara pentru construirea Autogarii este realizata de firmele Search Corporation si Relians Corp pentru aproximativ un milion de lei.

O alta problema a proiectului este legata de un sechestru pus de Fisc pe cladirile de la actualul garaj al regiei de transport. Doua dintre aceste cladiri ar trebui demolate pentru a face loc Autogarii. Acest lucru nu este insa posibil in momentul de fata. Imobilele au fost puse sub sechestru in perioada 2001 - 2002, in contul datoriilor avute de regia de transport catre bugetul de stat.

Sefii Primariei sustin inca ca aceste bunuri nu au apartinut niciodata regiei. Cladirile, la fel ca si terenul, apartin Consiliului Local si ca urmare Fiscul nu avea cum sa le puna sub sechestru. Disputa a ajuns la sfirsitul anului trecut in instanta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
bruninhoData înscrierii: 07/Ian/2011
Ultima vizita: 15/Mar/2011
Mesaje: 19
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 11 Feb 2011 23:41:16    Titlul subiectului: 139784

RATP are peste 100 autobuze, in viitor va mai cumpara 50, iar Unistil are vreo 50. Daca se construieste autogara in Tudor, unde vor fi garate atatea autobuze???
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 21 Feb 2011 13:27:20    Titlul subiectului: 29 140253

Despre trecutul , prezentul și viitorul autogărilor ieșene :

Evenimentul în editia de Luni 21 Februarie 2011 a scris:
Autogările mizerabile ale Iașului
Nelu Păunescu

Odată ajuns în Iași, un necunoscător al urbei va fi pus într-o situație nefericită încă de la primul pas, deoarece anumite destinații pot fi atinse doar prin intermediul uneia sau alteia dintre autogările răsfirate în tot orașul. Printre punctele de îmbarcare existente în prezent în Iași se numără Autogara Iași-Vest din Păcurari, Autogara Real de la Moara de Foc, Autogara Codreanu de la Vama Veche și Autogara Eurovoyage de la Baza III, vizavi de CET

Pe lângă aceste autointitulate autogări, pentru unele trasee din județ mai există puncte de îmbarcare în zona Tg. Cucu, la intersecția cu Pădurii, sau în Tudor Vladimirescu. Toate aceste puncte de îmbarcare au avize de funcționare temporare, iar limita lor de funcționare depinde de investiția atât de trâmbițată din Tudor Vladimirescu.[...]

Stație comunală de îmbarcare în Păcurari

Autogara Iași Vest, a doua ca mărime după Autogara Codreanu, situată în spatele magazinului Autocenter din Păcurari, funcționează de ani de zile în condiții la limita legii. Practic, în anul 2006, societatea comercială Metchim SA, cea care administrează Autogara Iași Vest, ar fi trebuit să dea curs licenței de execuție pentru autogară, eliberată de Agenția Rutieră Română (ARR) Iași, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, această autogară a făcut obiectul mai multor reclamații din partea locatarilor din zonă către Agenția pentru Protecția Mediului (APM), cât și către Garda de Mediu, cu privire la zgomotul produs și mizeria care rămâne în urma călătorilor și operatorilor.[...]

O sumedenie de locuri de îmbarcare și nici o autogară a Iașului

La un an după ce a dispus demolarea vechii autogări a Iașului, Constantin Simirad a avansat ideea construirii unei noi autogări în Tudor Vladimirescu, pe locul garajului RATP. Ulterior, în timpul primului mandat al actualului primar, Gheorghe Nichita, această soluție a fost preluată, dar s-a mai cochetat și cu ideea ca amplasamentul acesteia să fie în locul depoului RATP de la Gară, mizându-se pe ideea că majoritatea autogărilor sunt situate lângă gări.

După multe lupte de idei în privința amplasamentului care ar urma să găzduiască o autogară europeană a Iașului, în anul 2009 s-a adus vorba și de fondurile pe care le-ar implica o astfel de investiție. Primele mișcări concrete în a susține ideea înființării acestei autogări au fost făcute tot în anul 2009, atunci când a fost organizată o licitație pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate. „Consultanții pe proiectul autogării din Tudor ne-au cerut în această săptămână noi informații legate de posibile modificări ale fluxurile de trafic, de la data întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, precum și date legate de redimensionarea unor spații, precum parcarea supraterană și supraetajată la 100 de locuri. Partea tehnică a început să se lămurească, dar mai avem probleme cu partea juridică ce ține de sechestrul pus de Finanțe pe clădirile de la actuala bază RATP din Tudor”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Odată ce Iașul va avea șansa de a dispune de o autogară modernă, șefii municipalității intenționează să se descotorosească de celelalte autogări, improprii pentru un transport civilizat. „Toate autogările temporare din Iași vor fi închise în clipa în care vom avea această autogară în Tudor Vladimirescu”, a anunțat primarul Gheorghe Nichita.

O astfel de intenție nu este însă împărtășită și de transportatori, în opinia cărora Iașul nu ar trebui să se rezume la o singură autogară. „Iașul are nevoie de mai multe autogări, la ieșirile principale din oraș, pentru a prinde astfel și nodurile rutiere și cele de cale ferată”, este de părere Vasile Toma. Că vor mai rămâne sau nu funcționale aceste monumente ale bătăii de joc față de călători imediat după construirea Centrului Intermodal de Transport - Autogara Iași este o problemă care va fi reglată înainte de toate de existența în sine a unei autogări moderne. Ceea ce contează pentru miile de persoane care apelează acum la acest transport cefalopod este ca autoritățile locale să se miște în sensul asigurării unui cadru decent.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
cristianData înscrierii: 11/Iul/2009
Ultima vizita: 20/Mai/2020
Mesaje: 180
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 12 Oct 2011 08:52:14    Titlul subiectului: 149522

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/adio-autogara~ni7p2r

Citat:
"Adio, Autogara!

Iesenii au sanse mici de a avea o autogara moderna. Municipalitatea are probleme mari in ce priveste regimul juridic al bunurilor de pe amplasamentul stabilit pentru aceasta investitie.

Desi se stia ca pe o parte din halele RATP din Tudor Vladimirescu este pus sechestru pentru datorii la bugetul de stat, sefii Primariei au insistat ca Autogara sa fie realizata in locul garajelor regiei de transport.

Investitia ar urma sa fie realizata cu fonduri europene nerambursabile, dar nu are nici o sansa sa obtina finantare atit timp cit regimul juridic nu este clar. Documentatia pentru obtinerea fondurilor ar trebui depusa pina la sfirsitul anului. Termenul este autoimpus de sefii Primariei, pe baza unor recomandari facute de autoritatile centrale.

Este insa greu de crezut ca toate cele trei procese aflate in derulare sa fie finalizate in urmatoarele luni. Investitia estimata se ridica la aproximativ 90 milioane lei.

"Halele trebuie sa fie libere de sarcini"

Situatia juridica a cladirilor care ar trebui demolate pentru noua autogara este departe de a fi finalizata. Sechestrul de pe bunurile gestionate de RATP a fost pus inca de la inceputul anilor 2000 pentru datorii ale regiei catre bugetul de stat. Sefii Primariei sustin insa ca bunurile apartin municipalitatii si nu puteau fi puse sub sechestru pentru datorii ale regiei de transport. "Avem trei procese legate de halele de la garajele regiei de transport. Un proces este intre Primarie si Directia Generala a Finantelor Publice. Ei au contestat intabularea facuta de noi. La prima instanta am cistigat acest proces. Urmeaza sa vedem ce se va intimpla de acum inainte", a declarat Cosmin Coman, seful Directiei Dezvoltare si Proiecte Europene, din cadrul Primariei.

Un al doilea proces este intre regia de transport si ANAF. Reprezentantii RATP au contestat faptul ca ANAF a dispus executarea imobilelor. "Al treilea proces este cel prin care Primaria solicita ridicarea sechestrului pus pe proprietati publice, pentru datorii ale RATP. Avem trei hale in aceasta situatie", a explicat Coman. El a mai spus ca municipalitatea incearca sa finalizeze documentatiile tehnice pentru viitoarea Autogara. "Speram sa se rezolve si problemele in instanta. Am fost nevoiti sa revizium si studiul de fezabilitate pentru ca a trecut mai bine de un an de cind a fost facut. Avem obtinute aproape toate avizele. Dupa data de 15 octombrie cred ca putem depune intreaga documentatie spre avizare la coordonatorul de pol. Dupa acest aviz am putea depune proiectul la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Fara acele cladiri nu se poate face nimic. Acele hale trebuie sa fie libere de sarcini", a afirmat Coman."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cristianData înscrierii: 11/Iul/2009
Ultima vizita: 20/Mai/2020
Mesaje: 180
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 25 Oct 2011 09:51:29    Titlul subiectului: 149835

http://www.evenimentul.ro/articol/autogara-iasi-va-lua-drumul-adrne-pentru-finantare.html

Citat:
Autogara Iași va lua drumul ADRNE pentru finanțare

Proiectul „Centrul Intermodal de Transport Iași” a făcut zilele acestea obiectul reactualizării studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici. În urma modificărilor aduse, valoarea finală a acestui obiectiv de investiții a ajuns la suma de 93,7 milioane de lei. Potrivit datelor tehnice, viitoarea autogară, care urmează să fie construită în zona Tudor Vladimirescu, se va întinde pe o suprafață totală de teren de 35.597 metri pătrați, va avea un regim de înălțime de 3 nivele, corpul central al autogării urând a fi construit pe o suprafață de 2348 mp, parcarea subterană pentru autoturisme pe 3.893 mp, parcarea pentru autobuze pe 1.346 mp iar adăposturile pe 452 metri pătrați. „Cofinanțarea Primăriei Iași în cadrul proiectului este de 1,5 milioane de lei, reprezentând 2 la sută din valoarea eligibilă a cheltuielilor aferente. După aprobarea studiului și a noilor indicatori tehnico-economici, în cadrul Consiliului Local, proiectul va fi depus pentru finanțare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cristianData înscrierii: 11/Iul/2009
Ultima vizita: 20/Mai/2020
Mesaje: 180
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 27 Oct 2011 09:52:08    Titlul subiectului: 149898

http://www.evenimentul.ro/articol/banii-europeni-buni-de-ingrasat-firmele-de-proiectare.html

Citat:
Potrivit șefilor primăriei, sumele pe metrul pătrat construit în cazul acestui obiectiv nu depășesc 773 euro. „La această valoare ajungem atunci când vorbim de peroane. Pentru celelalte tipuri de lucrări, cum este parcajul, avem o valoare de 749 euro pe metrul pătrat, iar pentru construirea parcării pentru autobuze ajungem la 549 euro”, a spus Cosmin Coman, directorul de Strategii al Primăriei. Potrivit acestuia, valoarea acestui proiect, cu tot cu cheltuieli suplimentare, nu poate să depășească 94 milioane de lei. „Acest proiect nu ar mai fi eligibil la minister dacă vom restricționa cheltuielie suplimentare, care nu pot fi mai mari de 220.000 de lei”, a spus Coman.
Dacă acest proiect a fost reprezentat cu îndemânare în fața plenului de către specialiștii primarului, reușind să fie votat în unanimitate [continuare]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin SanduData înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 13/Aug/2020
Mesaje: 905
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 10 Ian 2012 09:21:34    Titlul subiectului: 2012-01-10 151877

Sub semnul întrebării

Bună Ziua Iași

Marți 10 Ianuarie 2012

"Iesenii si-au luat adio de la noua autogara
Ciprian BOARU

Primaria Iasi ar putea pierde un proiect de 20 milioane euro. Municipalitatea astepta ieri o decizie a instantei cu privire la ridicarea sechestrului de pe mai multe cladiri din fosta baza a RATP pentru a putea derula proiectul noii autogari. Se pare ca judecatorii au amanat luarea unei decizii pana in luna februarie, astfel ca e posibil ca primaria sa nu mai poata depune in timp util proiectul pentru a prinde finantarea.

In cazul in care sechestrul nu va fi ridicat, municipalitatea risca sa piarda 20 milioane de euro, fonduri europene, din cauza datoriilor acumulate in timp de Regia Autonoma de Transport Public (RATP). Daca nu rezolva situatia juridica a terenului pana pe 15 februarie, primaria pierde proiectul care trebuie depus la ADRNE. Reprezentantii municipalitatii nu au putut fi contactati pentru a comenta decizia instantei de judecata.

Daca va fi amenajata, autogara se va intinde pe o suprafata de 4.200 metri patrati, va avea parter plus etaj si vor fi amenajate opt peroane si o serie de spatii anexe. Pentru realizarea studiului de fezabilitate, municipalitatea a incheiat un contract cu firma belgiana EC - ITS BVBA, care a castigat licitatia cu o oferta financiara de 475.204 lei.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community