Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Solicitari sprijin pentru articole, proiecte, studii etc

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
abricot



Data înscrierii: 27/Mai/2008
Ultima vizita: 30/Mai/2008
Mesaje: 2

MesajTrimis: Mie 28 Mai 2008 00:21:10    Titlul subiectului: Solicitari sprijin pentru articole, proiecte, studii etc 93876

Va salut, dragi impatimiti ai transportului in comun. Sunt student anul I la Facultatea de JURNALISM si Stiintele Comunicarii si urmez un curs de JURNALISM NARATIV. Nu sunt afiliat nici unei publicatii media.

Vreau sa scriu un articol despre un conducator de metrou, care imi va folosi exclusiv la cursul de jurn. narativ. Despre ce face cand conduce, despre ce face in pauze, ce inseamna metroul pentru el si, sa-mi explice cum se "butoneaza" un tren subteran.

PROBLMA : M-am plimbat din Pipera pana la IMGB si Dristor si nimeni nu vrea sa stea de vorba cu mine. Ori vorbesc urat, nici nu asteapta sa le spun despre ce e vorba si ma dau jos din metrou ori imi spun sa le aduc autorizatie de la "seful de depou". Acest "sef de depou" nu il gasesc nicaieri. E inexistent.

Ma poate ajuta cineva cu vreo opinie, o sugestie, un sfat? As dori foarte mult sa realizez acest articol.

ORICE ajutor e binevenit.
- VICTOR.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Mie 28 Mai 2008 11:33:21    Titlul subiectului: 93882

Profilul psihologic al conductorilor ii indica destul de putin comunicativi, ceea ce mi se pare normal. Apoi metroul este o chestiune destul de sensibila (responsabilitate, exploatare, securitate, interdependenta, etc.) si nu cred ca o sa'ti dea cineva detalii asa, de amorul artei, cred ca sunt reguli foarte stricte in privinta asta. In fond daca e cum spui tu, eventualii cititori ai unui astfel de articol ar fi interesati mai mult de partea emotionala decat de aspecte tehnice foarte detaliate. Comparativ, am un prieten miner in Valea Jiului si cand l'am intrebat despre viata si munca in subteran am pus accentul pe sentimente si momente, nu pe cati bari are butelia de oxigen si ce amperaj are acumulatorul lanternei. Parerea mea.
Spor la treaba!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
abricot



Data înscrierii: 27/Mai/2008
Ultima vizita: 30/Mai/2008
Mesaje: 2

MesajTrimis: Mie 28 Mai 2008 12:43:29    Titlul subiectului: 93884

Da, normal ca nu o sa ma axez pe partea tehnica, ci pe trairile soferului. M-ar interesa foarte mult tabieturile sale.

Exista vreun conducator de metrou (sau cineva care lucreaza la Metrorex) care citeste si posteaza in acest forum? As fi foarte foarte recunoscator daca m-ar ajuta la un articol despre metroul bucurestean.

Va rog sa ma contactati cu un mesaj privat sau sa lasati un reply aici. Va multumesc anticipat!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ciranush



Data înscrierii: 28/Noi/2010
Ultima vizita: 17/Iun/2011
Mesaje: 1
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 22 Feb 2011 00:05:51    Titlul subiectului: Nemultumiri legate de sistemul de transport in comun 140268

In primul rand as dori sa mentionez ca sunt studenta in anul III si in momentul de fata lucrez la lucrarea de diploma pe subiectul optimizarii sistemului de transport public din Bucuresti. M-ar interesa sa aflu opiniile Dvs. legate de cele mai presante probleme ale RATB-ului si Metrorexului mai ales ca observa ca foarte multi membrii ai forumului sunt pusi la punct cu realitatile acestui sistem de transport in comun. Pe scurt, care este, in opinia voastra, cea mai mare problema cu care se confrunta in prezent transportul public din capitala? De la insuficienta numarului de masini/trolee pe unele rute mai aglomerate sau nerespectarea unui orar fix in ceea ce priveste transportul calatorilor pentru operatorul RATB pana la probleme mai complexe cum ar fi slaba accesare a fondurilor europene pentru modernizarea retelei de transport in comun sau faptul ca reteaua de metrou nu este suficient extinsa, nu acopera multe din marile cartiere bucurestene etc. ce considera fiecare si mai ales de ce problema s-au lovit mai des. Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fl82



Data înscrierii: 18/Sep/2010
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 455
Locație: Husi (jud. VS)

MesajTrimis: Mar 22 Feb 2011 15:12:14    Titlul subiectului: Solicit sprijin pentru articole, proiecte, studii, etc. 140284

Dupa parerea mea, cea mai mare problema care trebuie rezolvata, la nivelul transportului in comun urban din Bucuresti (dar si din alte mai orase din tara) este determinarea populatiei sa utilizeze transportul in comun in locul masinii personale (asa cum este in celelalte mari capitale europene), prin adoptarea unor masuri precum:

1. Modernizarea parcului de tramvaie, troleibuze, autobuze.
La nivelul Bucurestiului, acest lucru este in mare parte realizat:
-autobuze: sunt 1000 de autobuze ultramoderne "Mercedes-Citaro";
daca se mai achizitioneaza inca 500 astfel de autobuze, parcul este
complet nou.
-troleibuze: sunt 100 de troleibuze ultramoderne "Iribus-Citelis" si
inca 200 de troleibuze performante "Astra-Ikarus". Aceste "Astra",
pe masura indeplinirii termenului normal de casare (dar pana atunci
sa fie bine intretinute), este de preferinta sa fie inlocuite tot cu
"Iribus-Citelis" (folosirea unui singur tip de vehicul usureaza intretinerea
-tramvaie: aici, din cauza capacitatii reduse de productie a URAC,
trebuie facut un parteneriat intre URAC si o firma de prestigiu
(Bombardier, Siemens, etc), pentru producerea unui tramvai modern,
pentru Bucuresti.

2. Stabilirea unor rute si trasee, frecvente potrivite (in urma unui studiu de trafic), pentru mijloacele RATB si corelarea acestora cu Metrorex.

3. Scoaterea pe traseu a unui numar suficient de vehicule, pentru eliminarea aglomeratiei. Nu este nici o nenorocire daca stai un 10-15 minute in picioare in tramvai, dar sa nu stai inghesuit precum sardelele.

4. Pentru combaterea infractionalitatii, utilizate si imaginile de pe camerele video din mijloacele RATB, infiintarea sectiei de politie RATB (care sa aiba un numar suficient de politisti, care sa patruleze in mijloacele RATB), iar, pe liniile-problema (gen 139), mijloacele RATB sa fie insotite de patrule inarmate de jandarmi. Cei care distrug sau degradeaza mijloacele RATB sa fie obligati la plata despagubirilor.

5. Pe marile bulevarde si strazi, cu mai multe benzi pe sens, o banda se fie rezervata pentru mijloacele RATB, si sa fie separata de restul carosabilului prin "tepi" metalici, rezistenti. Soferii prinsi ca intra pe banda rezervata RATB sa primeasca amenzi mari, si sa le fie suspendat carnetul.
Pe masura reabilitarii liniilor de tramvai, acolo unde este posibil, acestea sa fie separate de carosabil.
Masinile care stationeaza pe linia de tramvai sa fie imediat ridicate (RATB-ul sa aiba 2-3 autoutilitare pentru aceasta operatiune).
Gasit un sistem, prin care mijloacele RATB sa aiba prioritate la intersectii si semafoare.
In felul acesta, daca omul vede ca din Baneasa pana in Berceni face o ora cu masina si 30 de minute cu autobuzul (am dat un exemplul aleatoriu), sigur va prefera autobuzul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Cafeneaua Tramclub Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community