Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri / Articole de presa despre transportul judetean

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Lun 07 Mar 2011 16:13:37    Titlul subiectului: Stiri / Articole de presa despre transportul judetean 140814

http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Neamt-_Weekend_cu_ghinion_pentru_doi_soferi_0_439756437.html

"Neamț: Weekend cu ghinion pentru doi șoferi

Andreea Amariei

Luni 7 mar 2011

[ . . . . . . ]

Tot sâmbătă, o oră mai târziu, Detașamentul de Pompieri Roman a fost alertat și a intervenit cu cinci subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la anvelopa unui autobuz, aflat în trafic pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Roman.

În incendiu a ars anvelopa din partea stângă - față, pompierii militari reușind să împiedice propagarea focului. cauza incendiului a fost o defecțiune a autobuzului."



4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  16.01 kb
 Vizualizat:  de 15011 ori

4.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Joi 28 Iul 2011 12:09:01    Titlul subiectului: 2002-06-24 146717

http://www.evenimentul.ro/articol/viata-altfel-decit-in28.html

"24-06-2002

Viata, altfel decit in roz

[ . . . . .]

Un autobuz al Transmoldavia SA s-a facut scrum
Neamt – Joi, pe la ora 17, pe DN 15D, in dreptul localitatii Almas, autobuzul DAF NT-314, apartinind Transmoldavia SA Piatra Neamt, a luat foc. Din fericire, in momentul producerii incendiului, in autobuz se afla numai soferul, care se intorcea din cursa. Desi militarii din cadrul Grupului de Pompieri "Petrodava" au intervenit imediat, autobuzul a ars in totalitate. Focul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit, sigurantele fuzibile fiind improvizate. (C.T.) "
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 09 Sep 2011 23:51:51    Titlul subiectului: 148394

Scandalul de la Transmoldavia pare departe de sfarsit:

http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20110909&pagina=1&articol=30026

"Fiscul, singurul nemultumit în dosarul Transmoldavia

• desi olandezul a fost condamnat la închisoare cu executare, nu a atacat sentinta • cauza a ajuns la Înalta Curte • inculpatul are de plată peste un miliard la Fisc si se vor confisca 302.710 euro •

Dosarul Transmoldavia a ajuns pe rolul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, după ce Agentia Natională de Administrare Fiscală a atacat sentinta Curtii de Apel Bacău. ANAF este singura parte care a uzat de căile de atac, interesant fiind faptul că inculpatul olandez nu a uzat de posibilitatea legală de a contesta sentinta. Cu atît mai mult cu cît desi initial a primit o pedeapsă cu suspendare, ulterior Curtea de Apel Bacău l-a condamnat pe patronul de la Transmoldavia, Hendrik Van Regteren, de 68 de ani, la 3 ani si 3 luni de închisoare, cu executare. Cetăteanul olandez cu domiciliul în Pîngărati a fost găsit vinovat de folosirea cu rea credintă a bunurilor sau creditului societătii, înselăciune si evaziune fiscală. Pentru acuzatia de spălare de bani învinuitul a fost achitat. A fost păstrată confiscarea sumei de 302.710 de euro, iar inculpatul în solidar cu Retom Holand BV Olanda trebuie să achite Fiscului 118.545 lei (1,18 miliarde lei vechi) cu titlu de despăgubiri materiale si accesorii fiscale. Retom Holand BV, al cărei unic actionar este inculpatul, a devenit actionar majoritar al societătii nemtene Transmoldavia în anul 1998, cînd a cumpărat pachetul majoritar de actiuni de la fostul FPS. Pînă în iunie 2001 noul actionar avea obligatia de a face investitii în valoare totală de 577.543 de dolari. Olandezul si-a asumat obligatiile contractuale si a cumpărat pentru Transmoldavia mijloace de transport. Dar nu de oriunde, ci chiar de la firma sa, Retom Holand BV, din Olanda. Masinile au fost luate în leasing si au fost achitate partial de Transmoldavia, iar diferenta de 238.705 de dolari a venit de la firma olandeză. La data de 1 octombrie 1999, Transmoldavia, reprezentată de Van Regteren, a încheiat un contract de prestări servicii cu Retom Holand BV, prin care aceasta din urmă se obliga să furnizeze servicii de consultantă în domeniul transportului, leasing, import autobuze, afaceri si managementul firmei românesti, totul pentru suma de 30.000 de dolari pe lună. Contractul a devenit functional abia în ianuarie 2003, cînd s-a schimbat si moneda de plată. Astfel firma olandezului a încasat de la Transmoldavia cîte 30.000 de euro, în perioada ianuarie 2003 - noiembrie 2004. În total a fost vorba de 302.710 euro, sumă pe care inculpatul a primit-o în conturile firmei din Olanda pentru „serviciile“ pe care le-ar fi prestat către Transmoldavia. Anchetatorii au considerat că inculpatul a spălat această importantă sumă de bani pe care a repatriat-o în tara sa de origine, Olanda, în contul capitalului investit la preluarea firmei pietrene. Transmoldavia nu s-a constituit parte civilă."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 03 Feb 2012 21:09:09    Titlul subiectului: 152692

Se pare ca transportatorii privati se coalizeaza intr-un fel de... breasla definita prin principii care nu fac cinste nici unui sofer, amator sau profesionist. Prin urmare, pe langa "distributivitate" (si nu aia matematica!), lacomie, imprudenta si indiferenta, mai adaugam si lasitatea. Iata despre ce este vorba:

http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Un_sofer_de_microbuz_a_accidentat_un_copil_de_9_ani_0_638936347.html

"Un șofer de microbuz a accidentat un copil de 9 ani

Polițiștii fac cercetări

Accidentul a avut loc pe drumul comunal din localitatea Grințieș, județul Neamț.

În urma investigațiilor polițiștilor s-a stabilit că pe 01 februarie 2012, în jurul orei 13.00, B. Ioan de 41 ani conducea un microbuz, pe drumul comunal din localitatea Grințieș.

Pentru că nu a adaptat viteza, șoferul a acroșat cu roata din spate un băiețel de 9 ani, care aștepta microbuzul pentru a merge acasă. În urma impactului, minorul a suferit o contuzie la glezna piciorului drept.

Sperând să scape, șoferul nu a înștiințat poliția. Mama copilului l-a reclamat însă și bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție."


Asadar, tolerarea unor grave abateri stimulate de castig plus goana "democratica" ne pun vietile in pericol. Dar deh... Cui sa-i pese?! Rotile se invart iar noi mergem inainte, asemenea unei parodii pentru vorbele tatucului Mircea: "De-o fi bine, de-o fi rau"...

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 24 Iul 2012 23:32:34    Titlul subiectului: 157613

Pentru copii... Mi-ar fi placut sa vad autobuzul dedicat acestora dar, din pacate, momentan nici o fotografie.

http://www.ziarulceahlaul.ro/?p=10348

"Minimax așteaptă copiii în autobuzul magic

Aflată într-o călătorie prin țară în perioada 15-23 iunie, Caravana Minimax va poposi la Piatra Neamț astăzi și se va instala pentru o zi în zona ștrandului. Copiii sînt asteptați să pășească în Autobuzul Magic precum și în spatiul alăturat, special amenajat cu corturi gonflabile dotate cu numeroase panouri informative și decorative, precum și cu măsuțe pe care vor fi instalate zeci de jocuri. Însoțiți de părinți, bunici sau profesori, micuții vor fi premiați cu mii de cărticele, reviste și baloane, ei avînd posibilitatea de a face fotografii cu Mini, Max, Cuțulache și Pisicuța. Îndrăgitele mascote se vor alătura copiilor în marea aventură a cunoașterii. Ca în fiecare an, nu va lipsi premiul cel mare ce constă într-o excursie în străinătate pentru o familie și care va putea fi cîștigat în urma unei super-tombole.

Cei mici au toate motivele să nu rateze Caravana Minimax pregatită să poposească azi în Piatra Neamț
."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 20 Feb 2013 11:06:32    Titlul subiectului: 162806

O greva la nivel national inabusita pe ultima suta de metri:

http://zch.ro/?p=6572

"Transportatorii au renunțat la proteste

Publicat de Angela Brudaru | 13/02/2013

Ieri dimineață, centrul municipiului Piatra Neamț trebuia să fie blocat de marșul operatorilor din transporturile județene și interjudețene de călători care anunțau un amplu protest între orele 8 și 12, cu pichetarea sediului prefecturii. Între timp, la Ministerul Transporturilor delegația Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) a continuat negocierile pe marginea revendicărilor care au condus la acest conflict deschis.

„În urma angajamentelor ferme cu privire la promovarea în regim de urgență a ordonanței pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27 (legea transporturilor), și ținând cont de faptul că Ministerul Transporturilor a reluat procedura de atribuire a curselor interjudețene conform celor stabilite cu Federația Operatorilor Români de Transport, FORT suspendă protestele anunțate la nivel național. Activitatea autogărilor nu va fi întreruptă în nici un județ din țară”, se arată în comunicatul de presă al FORT remis redacției noastre.

Protestele ar putea fi însă reluate în cazul în care promisiunile ce vizează promovarea ordonanței solicitate încă din luna august anul trecut, chiar de premierul Victor Ponta, nu vor fi asumate în mod oficial de cele două ministere de resort, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Transporturilor.

„Promovarea în regim de urgență a acestei ordonanțe în forma discutată în comisiile de dialog social va debloca atribuirea traseelor județene ce nu se supun obligației de serviciu public, va înlătura pericolul infringementului pentru neaplicarea Regulamentului CE 1370/2007 și va elimina o parte din transportul illicit de mărfuri și pasageri ce afectează grav de ani de zile siguranța rutieră, bugetul de stat și concurența loială”, ne-a spus Cristian Șerban președintele Asociației Județene a Operatorilor Nemțeni de Transport."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community