Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete si abonamente Barlad

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul VASLUI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Sâm 30 Ian 2010 08:58:56    Titlul subiectului: 122900

Persoanele cu handicap care vor sa circule cu autobuzul in Barlad vor trebui sa se limiteze la numai 40 de calatorii.
Evenimentul.ro a scris:
De anul acesta, persoanele cu handicap din Bârlad și însoțitorii acestora vor avea parte de ceva mai puțin ajutor din partea autorităților locale. Mai exact, această categorie de populație (și așa lovită de soartă) va mai primi o “lovitură”: nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul public de călători din oraș, srie Obiectiv de Vaslui. Până acum, fiecare persoană cu handicap primea câte o legitimație în baza căreia putea circula gratuit. De anul acesta, consilierii municipali au decis ca persoanele de acest gen (inclusiv însoțitorii acestora) să primească doar câte 40 de bilete de călătorie lunar. Bineînțeles, totul este pus pe seama crizei economice. “Vor avea în continuare legitimații de călătorie, însă vor primi și câte 40 de bilete pe lună. Ținând cont de situația și contextul actual, s-a decis că este mai bine să se ofere câte 40 de bilete de călătorie lunar. Este o măsură care nu va afecta negativ această categorie de populație. În schimb, situația este de așa natură încât trebuie luate astfel de măsuri pentru că bugetul local nu poate suporta mai mult de atât”, ne-a declarat Liliana Platon, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad. Cu alte cuvinte, de acum înainte, persoanele cu handicap nu vor mai putea călători cu autobuzul ori de câte ori vor dori, ci vor trebui să se limiteze la 40 de călătorii.

http://www.evenimentul.ro/articol/persoanele-cu-handicap-au-pierdut-gratuitatile-la-transportul-in-comun.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 29 Oct 2010 11:03:30    Titlul subiectului: 135598

http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/Consilierii_locali_vor_decide_astazi_daca_biletul_de_autobuz_se_va_scumpi_0_362363984.html

"Bârlad: Consilierii locali vor decide astăzi dacă biletul de autobuz se va scumpi

Ionuț Benea

Vineri 29 oct 2010

Vaslui

Prețul biletului de autobuz ar putea crește cu 30 de bani

Societatea care asigură transportul în comun din Bârlad intenționează să majoreze prețul unui bilet de călătorie.

Edilii din Bârlad se vor întîlni, în această după-amiază, într-o sedință ordinară. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi este majorarea prețului biletului de autobuz. Unistil, firma care asigură transportul în comun în Bârlad, vrea să majoreze valoarea unei călătorii cu 30 de bani. De la 1,3 lei cât costă acum, la 1,6 lei.

"La cât de mic este orașul, mi se părea mult și 1,3 lei. Având în vedere că trăim în cel mai sărac județ al țării, prețurile ar trebuie să fi mai mici și la servicii", ne-a spus Mihai Dolea, bârlădean.

Dacă proiectul va trece, majorarea ar urma să intre în vigoare de la 1 decembrie. Unistil își motivează decizia pe baza scumpirilor la carburant și a numărului din ce în ce mai mic de călători.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 18 Noi 2010 13:20:55    Titlul subiectului: 136462

http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/Vaslui-_Transportul_in_comun-scumpit_din_decembrie_0_374362837.html

"Vaslui: Transportul în comun, scumpit din decembrie

IONUȚ BENEA

Joi 18 nov 2010

Vaslui

Mersul cu autobuzul va fi un lux pentru bârlădeni din luna decembrie
Vrei bani pentru o masina, indiferent de venit?

Edilii Bârladului au decis să majoreze de luna viitoare prețul unei călătorii cu autobuzul prin oraș de la 1,3 la 1,6 lei. Oamenii sunt nemulțumiți de decizia municipalității și susțin că vor merge mai mult pe jos pentru a face economii.

Luna cadourilor debutează cu o scumpire pentru bârlădeni. De pe 1 decembrie, tariful pe care locuitorii vor trebuie să-l achite pentru călătoriile cu autobuzul va crește cu 30 de bani, de la 1,3 la 1,6 lei. Edilii bârlădeni au consfințit scumpirea în ședința Consiliului Local de ieri.

Firma care asigură transportul în comun în Bârlad, SC Unistil SRL, a propus municipalității să aprobe noile tarife încă de luna trecută. Autoritățile au retras însă proiectul.


Mai ieftin în București

„Am decis să retragem acest proiect luna trecută deoarece reprezentanții firmei nu asfaltaseră parcarea din zona IRB. Acest lucru era obligatoriu prin caietul de sarcini pe care l-au primit acum patru ani, când au câștigat licitația pentru transportul public din Bârlad“, a spus primarul Constantin Constantinescu.

Tot de la 1 decembrie va crește și prețul unui abonament. Acesta va sări de la 58 de lei, cât este în prezent, la 75 de lei. Reprezentanții Unistil își motivează decizia prin scumpirile la carburant din ultima perioadă și prin majorarea TVA-ului.

De asemenea, ei se plâng că au din ce în ce mai puțini clienți și că profitul firmei a scăzut de la zece procente la opt. Bârlădenii sunt supărați pe edili că au votat majorarea propusă de firma care asigură transportul public în oraș.

„Din câte știu eu, în orașele mari, în București, biletul este mai ieftin. Și nu se compară distanță pe care o parcurgi în aceste orașe mari cu cea din Bârlad. Este foarte mult și cred că-și vor mai pierde din clienți prin această măsură“, ne-a spus Cătălin Niță, gestionar.

Gratuit pentru pensionari

La fel de nemulțumiți de noile prețuri sunt și alți bârlădeni. „E inadmisibil! După ce facturile la utilități au crescut considerabil, acum ne obligă să dăm mai mult și pentru transportul public. Eu sunt obligată să merg în fiecare zi cu autobuzul, însă nu știu cum mă voi descurca cu aceste scumpiri“, ne-a spus Magdalena Grigore, confecționeră.

Pensionarii și persoanele cu handicap vor beneficia în continuare de gratuitate. Biletele lor vor fi asigurate prin subvențiile oferite de Unistil și de Primărie.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 31 Mar 2011 10:30:49    Titlul subiectului: 141962

http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/BARLAD-Apa-transportul-scumpe-aprilie_0_454154700.html

"BÂRLAD: Apa și transportul, mai scumpe de la 1 aprilie

Ionut Benea

Joi 31 mar 2011

Prețul unei călătorii cu autobuzul va crește cu 20 de bani de la 1 aprilie

Începutul de lună vine cu noi scumpiri pentru bârlădeni. De la 1 aprilie, locuitorii vor trebui să plătească mai mult pentru apă, dar și pentru transportul în comun.

Astfel, de mâine, prețul unui bilet de autobuz va crește de la 1,6 la 1,8 lei, iar pentru fiecare metru cub de apă consumat, bârlădenii vor trebui să achite 4,32 de lei cu tot cu TVA (cu 20 de bani mai mult decât până acum).

Reprezentanții SC Aquavas Sa au mai solicitat scumpirea prețului apei la sfârșitul anului trecut și atunci edilii fiind de acord. De această dată, ei își motivează decizia pe baza creșterii TVA-ului.

În ceea ce privește firma care asigură transportul în comun în municipiul Bârlad, reprezentanții acesteia susțin că au fost nevoiți să ia această decizie din cauza scumpirii carburantului. „În noiembrie 2010 carburantul costa 4,6 lei, iar în prezent acesta a ajuns la 5,3 lei pe litru. De asemenea, și prețul pieselor de schimb și a uleiurilor a crescut", susțin reprezentanții Unistil."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul VASLUI Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community