Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Reglementari privind transporturile rutiere

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Petitii, legislatie
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
boy4ever



Data înscrierii: 31/Mar/2008
Ultima vizita: 22/Feb/2024
Mesaje: 355
Locație: Targu Jiu

MesajTrimis: Mie 16 Feb 2011 12:45:15    Titlul subiectului: Reglementari privind transporturile rutiere 140003

:Călătorii vor primi despăgubiri dacă autobuzul întârzie

Dacă întârzie cursa, se anulează sau ni se pierd bagajele, vom avea dreptul la despăgubiri și gustări, a decis Parlamentul European.

După doi ani de negocieri dificile, Parlamentul European și statele membre au ajuns la un acord cu privire la un regulament care va acoperi toate serviciile normale, naționale sau transfrontaliere pe distanțe de cel puțin 250 de kilometri, începând din primavara anului 2013, potrivit agenda.ro.

Noua legislatie prevede compensatii de 150% din prețul biletului dacă un operator anulează o călătorie. În cazul unei întârzieri mai mari de 90 de minute, pasagerii au dreptul la gustări, mese sau băuturi răcoritoare. Dacă o călătorie este întreruptă sau are loc un accident care presupune cazarea peste noapte, operatorii sunt obligați să ofere călătorilor cazare la hotel în valoare de până la 80 de euro pe noapte.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 17 Feb 2011 10:06:09    Titlul subiectului: 140040

Mai multe detalii:

http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Drepturi_europene_pentru_pasagerii_autocarelor_0_428357772.html

"Drepturi europene pentru pasagerii autocarelor

Magda Crișan

Miercuri 16 feb 2011

Pasagerii, despăgubiți pentru întârzieri

Parlamentul European a adoptat o nouă reglementare care garantează drepturile celor care călătoresc cu autocarul sau autobuzul. Dacă operatorul anulează călătoria, pasagerii trebuie să primească o compensație de până la 50% din prețul biletului.

Asta pe lângă rambursarea integrală a tichetului cumpărat. O călătorie este considerată anulată dacă autocarul sau autobuzul întârzie mai mult de două ore, iar transportatorul nu oferă călătorului nicio altă variantă de transport pentru efectuarea drumului. Întârzie autocarul mai mult de o oră jumate? Pasagerii trebuie să primească gustări, băuturi răcoritoare sau chiar o masă cu mai multe feluri de mâncare - așa cum se întâmplă în prezent cu pasagerii avioanelor care întârzie decolarea sau aterizarea. Întrerupe șoferul de autobuz călătoria, are loc un accident? În acest caz, pasagerii au dreptul la o noapte de cazare în valoare de până la 80 de euro.

Care sunt excepțiile

Regula nu este valabilă în cazul unor catastrofe naturale, inundații, cutremure sau incendii de vegetație sau condiții meteorologice nefavorabile - furtună, ploaie torențială, ninsori abundente sau ceață - care pun în pericol securitatea călătorilor sau fac imposibilă continuarea drumului. Dacă bagajul a fost deteriorat sau pierdut, atunci pasagerul are dreptul la o compensație de 1.200 de euro. În cazul unui deces sau unei răniri în urma unui accident rutier, operatorul este obligat să acorde compensații de până la 220.000 de euro. Legislația, care va fi aplicată peste doi ani, oferă guvernelor din UE posibilitatea să facă excepție de la regulă pentru serviciile regulate naționale."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 13 Apr 2011 09:46:17    Titlul subiectului: 142540

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Haiducie-Piratii_soselelor-acoperiti_de_lege_0_461953858.html

"Autoritatea Rutieră reclamă haiducia transportatorilor/ Pirații șoselelor fentează legea

13 aprilie 2011

Autor: Valentin Trufașu

Galați

Transportatorii sunt nemulțumiți de sancțiunile primite

Polițiștii și inspectorii ARR reclamă vidul legislativ, care le permite proprietarilor de microbuze să transporte ilegal călători.Pirateria din zona Tecuciului a scăpat de sub control, zeci de șoferi fiind agresați zilnic de șoferii ilegaliști.

Încercările polițiștilor de a anihila fenomenul pirateriei, în special în transportul județean de persoane din Galați, s-a soldat până acum cu un eșec.

O spun chiar polițiștii, care sunt descurajați de faptul că toate sancțiunile aplicate piraților sunt desființate în instanță sau înlocuite cu amenzi simbolice.

Cu avocații la Poliție

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Galați, a recunoscut la o întâlnire a Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați (COTAR) din România, organizată ieri la Galați, că sancțiunile aplicate de polițiști se întorc până la urmă împotriva lor.

"Am acționat de multe ori, în special în zona Tecuciului. Pentru o perioadă, am descurajat pirateria după ce colegii mei le-au suspendat șoferilor dreptul de utilizare a autovehiculului pentru șase luni. După câteva zile, au venit șoferii cu câte șapte avocați ca să își recupereze certificatele de înmatriculare. Suntem dați în judecată, iar armata de avocați pe care îi angajează proprietarii de autoturisme îi convinge pe judecători că faptele nu prezintă un pericol social atât de mare", susține comisarul Viorel Cojocaru.

La rândul lor, transportatorii autorizați sunt nemulțumiți că sunt sancționați la fel de drastic ca și „pirații" pentru abateri pe care le consideră minore.

"Pentru că am avut într-o mașină doi pasageri peste limita de transport, am primit o amendă de 5.000 de lei. În 10 zile, mi-au fost ridicate patru certificate de înmatriculare la mașinile mele pentru că ar fi avut cauciucurile uzate pe spate și am fost și amenințat. Este un abuz!", a declarat Gheorghe Dumitru, administratorul SC Dumony, cel mai mare operator din transportul județean de persoane din Galați.

Cert este că incidentele din trafic dintre transportatorii autorizați și „pirați" devin mai violente pe zi ce trece, iar autoritățile nu au soluții pentru rezolvarea situației.

Reversul medaliei

Operatorii autorizați au cerut oficial ca toate controalele efectuate în trafic să fie realizate de o singură instituție.

"Sunt cazuri când șoferii sunt opriți de trei-patru ori pe zi de RAR, ARR sau Poliția Rutieră. Cred că trebuie acționat unitar", a declarat Eugen Costan, președintele COTAR București."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Petitii, legislatie Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community