Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Accidente/incidente implicand vehicule de transport local

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SUCEAVA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 31 Mar 2010 07:02:49    Titlul subiectului: 125203

Adolescentă accidentată în autobuz
Evenimentul.ro a scris:
O adolescentă ce călătorea cu un autobuz, stând în picioare, a suferit răni din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate mijlocului de transport în comun. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, luni seară, la ora 19, Cătălin A., în vârstă de 26 ani, localnic, nu s-a asigurat la plecarea de pe loc și nu a acordat prioritate unui autobuz cu pasageri care circula pe bulevardul George Enescu, și condus regulamentar de Vasile L., de 31 ani. În urma impactului, minora I. B., în vârstă de 16 ani, din comuna Ulma, aflată în picioare în autobuz, a fost rănită

http://www.evenimentul.ro/articol/adolescenta-accidentata-in-autobuz.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 06 Apr 2010 11:05:22    Titlul subiectului: 125472

http://www.adevarul.ro/locale/suceava/Suceava-_O_femeie_de_75_de_ani_a_fost_accidentata_intr-un_autobuz_TPL_0_238776199.html

"Suceava: O femeie de 75 de ani a fost accidentată într-un autobuz TPL

Iulia Tomuț

Marți 6 apr 2010

Silvia C., din comuna Bosanci a fost accidentată în timp ce se afla într-un autobuz de la Transport Public Local (TPL) și a fost internată în spital.

Ieri la ora 17.00 pe Bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava, Silvia C. de 75 ani din comuna Bosanci, în timp ce se afla ca pasager într-un autobuz de transport public condus de Ștefan T. de 36 ani din localitate, s-a dezechilibrat și a căzut.

În urma acordării îngrijirilor medicale victima a fost diagnosticată: „fractură femur drept”, necesitând pentru vindecare 30-40 zile dacă nu intervin complicații. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și atât lui cât și victimei li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă pentru șoferul autobuzului.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 07 Apr 2010 15:27:21    Titlul subiectului: 125523

Scandalul femeii accidentate in autobuz la Suceava continua...

Ma enerveaza exagerarile ziaristilor astia care prezinta incidentul ca pe o mare tragedie iar autobuzele sucevene ca pe un "pericol". Nu cunosc sa existe vreo prevedere legala privind acceleratia sau deceleratia maxima admise pentru vehiculele de transport public, iar femeia trebuia sa-si poarta singura de grija, sa se tina bine de bare sau scaune, soferul ce era sa-i faca, s-o tina el in brate?!? Sigur ca incidentul e mai mult decat regretabil si nedorit, dar nici sa fie pornita o astfel de ofensiva impotriva transportului local sucevean nu mi se pare in regula...
Iar daca nici unul dintre calatori nu a chemat salvarea sau nu a solicitat soferului sa opreasca pentru coborarea femeii, soferul ce era sa faca, sa intrebe in fiecare statie fiecare calator daca nu cumva a uitat sa coboare ?!?

http://www.adevarul.ro/locale/suceava/Autobuzele_TPL-un_pericol_pentru_calatori_0_239376259.html

"Autobuzele TPL, un pericol pentru călători

Iulia Tomuț

Miercuri 7 apr 2010

Sucevenii se tem să mai circule cu mijloacele de transport în comun după ce o bătrână și-a rupt piciorul în autobuz. Șoferul s-a declarat nevinovat, dar polițiștii au început cercetările sub acuzația de vătămare corporală din culpă.

Autobuzele Transportului Public Local (TPL) au ajuns un pericol pentru sucevenii care urcă în acestea. Silvia Cârlan, în vârstă de 75 de ani, din comuna Bosanci, s-a ales cu un picior rupt după ce conducătorul a luat o curbă bruscă la stânga. „M-au ajutat niște oameni din autobuz să mă ridic și m-au așezat pe un scaun, unde am stat încă o oră pentru că nu mai puteam să mă ridic de durere“, a declarat victima. Femeia a zăcut în durere, timp în care a fost plimbată de autobuz pe toată ruta, prin cartierele Burdujeni, Ițcani și retur până în oraș.

Curbă luată în viteză

Șoferul susține că nu are nicio vină în accidentarea pensionarei. „Eram la intersecția de la Areni, coboram pe Mărășești, m-am asigurat și am făcut curba. Femeia nu s-a ținut de bară, așa a declarat și la polițiști, și s-a accidentat. Am întrebat-o dacă vrea să coboare în stație la Bancă, dar a refuzat, a spus să o las de unde am luat-o, din Obcini, că merge la fata ei. La Curcubeu am chemat ambulanța deoarece o durea prea tare“, a declarat Ștefan Tiron, șoferul autobuzului cu pricina.

Acesta a explicat că în intersecție a trebuit să se miște repede deoarece sunt mașini care nu dau prioritate și, din nefericire, chiar el a fost victima unui alt incident în același loc. Femeia va fi supusă unei intervenții chirurgicale pe 9 aprilie, după care va mai rămâne internată pentru recuperare încă 30-40 de zile.

„Victima accidentului nu a trebuit să depună plângere la poliție deoarece se fac cercetări în acest caz cu privire la vătămare corporală din culpă“, a declarat Gabriel Panțiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava. Directorul TPL a sărit în ajutorul angajatului său. „Am primit confirmare de la poliție că femeia și-a asumat vina, deci nu vor mai fi discuții. Dacă șoferul va fi găsit vinovat în urma cercetărilor, asigurarea companiei va acoperi zilele de spitalizare ale victimei“, ne-a declarat Darie Romaniuc, director TPL.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 12 Mai 2010 06:52:48    Titlul subiectului: 126909

Un nevăzător s-a lovit de un autobuz
Evenimentul.ro a scris:
În urmă cu două zile, un nevăzător s-a lovit de un autobuz al TPL Suceava. Cătălin Vasilică N., de 41 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea un autobuz din direcția Areni către George Enescu a oprit cu intenția de a intra în stația pentru mijloace de transport în comun Obcini. Din cauza faptului că în stație se mai aflau mijloace de transport în comun partea din spate a autobuzului a rămas pe trecerea de pietoni instalată la începutul stației.

De pe trotuarul opus s-a angajat în traversarea străzii Constantin P., de 49 de ani, localnic, care din cauza faptului că este nevăzător grad 1, s-a lovit de autobuz. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui Constantin P

http://www.evenimentul.ro/articol/un-nevazator-s-a-lovit-de-un-autobuz.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Dum 06 Iun 2010 22:16:15    Titlul subiectului: 128029

http://www.adevarul.ro/locale/suceava/Suceava-_Groapa_de_4_metri_in_mijlocul_drumului_0_274772758.html

"Suceava: Groapă de 4 metri în mijlocul drumului

Anca Ungureanu

Sâmbătă 5 iun 2010

Suceava

Groapa este încercuită de gărdulețe metalice, iar pietonii merg pe stradă
Șoseaua a fost stricată în urma lucrărilor de canalizare ISPA, care au stagnat apoi din cauza unui proces cu un localnic.

Imensa groapă se află pe calea Burdujeni, iar locuitorii din zonă spun că traficul este dat peste cap de cel puțin jumătate de an. În plus, poziția acesteia pune în pericol viața șoferilor deoarece imediat după groapă urmează o curbă la stânga care duce într-o intersecție, iar vizibilitatea este redusă.

„Această stradă a fost asfaltată acum doi ani și uitați în ce hal arată. Nu înțeleg de ce nu au lucrat cum trebuie. Firma este cea vinovată“, a spus Marian Popovici, localnic. Afectate de groapa care trebuie ocolită, sunt și autobuzele. La orele de vârf, circulația se sugrumă pe această rută, iar mijloacele de transport în comun au întârzieri din cauza faptului că trebuie să dea prioritate mașinilor care vin din sens opus.

A refuzat să fie spartă strada în fața casei

„Parcurg acest traseu de zeci de ori pe zi. M-am săturat de această situație. Pentru cine nu cunoaște traseul, noaptea este foarte periculos. Un șofer poate cădea oricând în această groapă, avariindu-și grav mașina“, ne-a declarat Alexandru Andrieș, șofer pe autobuz.

Situația a pornit de la un localnic, susține viceprimarul Sucevei, care nu a fost de acord să se spargă strada în preajma casei sale și a dat în judecată firma care se ocupa cu lucrările de canalizare. Drept urmare, pe durata procesului au fost „înghețate“ lucrările, iar groapa a fost încercuită cu gărdulețe metalice. „Aici a fost o problemă juridică. Dar am câștigat, iar groapa urmează să fie acoperită din fonduri europene“, a declarat Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei. Edilul nu a putu preciza cât vor costa lucrările de refacere a străzii, dar a promis că vor începe în curând. Între timp, buruienile cresc în voie în groapă.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 24 Feb 2011 08:01:05    Titlul subiectului: 140370

Accidentată în autobuz
Evenimentul.ro a scris:
Nu puține sunt cazurile în care, din cauza șofatului „sportiv” al conducătorilor de autobuz dar și a preocupării lor de a purta conversații telefonice, în loc să fie atenți la drum, călătorii ajung să se izbească unui în alții și să se lovească involuntar la frânările buște ale mijlocului de transport. De asemenea, nu puține sunt cazurile în care femei mai învârstă au ajuns la spital cu răni și fracturi după ce au căzut în autobuzele TPL Suceava. De cele mai multe ori șoferii ignoră aceste incidente și ajung să fie căutați de poliție după ce peroanele rănite ajung la spital. Pe 22 februarie, s-a înregistrat însă o excepție. Șoferul a anunțat că o femeie s-a accidentat în autobuzul pe care-l conducea.
La Poliția Municipiului Suceava s-a prezentat O. Gheorghe, de 41 ani, din municipiul Suceava, care a sesizat că în timp ce conducea pe strada Ștefan cel Mare din localitate, un autobuz, o călătoare din vehicul care stătea în picioare a căzut și s-a lovit. Femeia a călătorit din stația „Policlinică” până în stația „Sala Sporturilor”, unde a plecat cu un taxi într-o direcție necunoscută și fără a fi identificată.
Șoferul autobuzului a fost audiat și testat alcoolscop rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Seara, poliția a a fost sesizată despre faptul că la Spitalul Județean Suceava s-a prezentat T. Elena, de 43 ani, din municipiu, care prezenta leziuni și a declarat că acestea s-au produs în cadrul unui accident de circulație în timp ce călătorea cu un autobuz, pe strada Ștefan cel Mare. Polițiștii continuă cercetările.

http://www.evenimentul.ro/articol/accidentata-in-autobuz.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1004
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 10 Mai 2011 18:35:16    Titlul subiectului: 212 143462

Adevărul în editia de Marți 10 Mai 2011 a scris:
Accident spectaculos la Suceava! Un autobuz a intrat într-o farmacie
Cezar Păun

Șoferul a fost dus de urgență la Spitalul „Sf. Ioan“ din Suceava

Ora 19.30: Autobuzul se deplasa pe bulevardul George Enescu, dinspre stația Mărășești către complexul Dorna. Cu aproximativ 30 de metri înainte de intersecția semaforizată din zona Nordic, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar după care s-a lovit violent în vitrina unei farmacii.

La locul accidentului au sosite echipaje ale descarcerării și ambulanței, care au constatat că șoferul suferise un infarct, transportându-l de urgență la Spitalul „Sf. Ioan“ din Suceava.
Reprezentanții ISU Suceava au declarat că nici unul dintre călători nu a fost răni și din fericire nici un pieton aflat în zonă nu a fost accidentat.

Ora 18.50: Un autobuz cu călători a intrat într-o farmacie din Suceava. Mai multe ambulanțe sunt la fața locului.Accidentul s-a produs în cartierul George Enescu.

Pasagerii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.


__________________________________________________________________

Cotidianul în editia de Marți 10 Mai 2011 a scris:
Un autobuz a intrat într-o farmacie în Suceava

Un autobuz cu călători a intrat într-o farmacie în Suceava. În urma accidentului, șoferul autobuzului a fost transportat la spital. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe.

UPDATE: Accidentul s-a produs în cartierul George Enescu, în momentul în care autobuzul, care aparține societății locale de transport public, cobora pe o stradă în pantă, autovehiculul sărind peste un scuar și oprindu-se în vitrina unei farmacii.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonel Ion Burlui, a declarat că pompierii au intervenit pentru descarcerarea șoferului autobuzului, care a fost transportat la spital, în timp ce pasagerii au coborât singuri din autovehicul, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.


__________________________________________________________________

Reflectare și la Știrile ProTv:

Știrile ProTV.ro, Marți 10 Mai 2011 a scris:
Suceava: un autobuz plin cu calatori a intrat intr-o farmacie

In urma accidentului, soferul a fost ranit grav. Autobuzul a scapat de sub control dupa ce a coborat pe o strada in panta, trecand mai intai peste un scuar cu flori si banci.

Soferul autobuzului a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a fost preluat de un echipaj SMURD. Martorii accidentului spun ca este posibil sa i se fi facut rau. Nimeni nu-si poate explica exact cum, dupa ce a coborat strada in panta, a taiat intersectia printr-un scuar si s-a oprit in vitrina unei farmacii.

Se putea petrece o adevarata tragedie pentru ca scuarul peste care a trecut este de obicei plin cu copii. Din fericire nu exista raniti nici in farmacia care are acum toate geamurile sparte. Pasagerii autoibuzului au scapat si ei teferi, insa s-au speriat ingrozitor. Au crezut ca franele nu au mai tinut, ca in cazul tramvaiului de la Iasi, de acum doua luni.


__________________________________________________________________

*** Autobuzul implicat : Iribus #019 , B 09 YMO
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 10 Mai 2011 20:37:11    Titlul subiectului: 143464

Stirile sunt contradictorii privind cauza accidentului. Conform celor de la iRealitateaTV soferul ar fi suferit un accident vascular cerebral. Articolul se gaseste aici

Citat:
Un autobuz a intrat într-o farmacie în Suceava

Un autobuz cu pasageri a intrat într-o farmacie din Suceava. Singurul rănit grav este șoferul autoturismului care a fost transportat de urgență la spital. Primele date ale anchetei arată că șoferul a pierdut controlul volanului după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Accidentul a avut loc în centrul orașului. Primele date arată că autobuzul, care aparține societății locale de transport public, a acroșat o mașină parcată și apoi s-a oprit în vitrina unei farmacii.

Șoferul a fost transportat la spital, iar medicii au descoperit semnele unui accident vascular cerebral.

La ce perioada se face evaluarea starii de sanatate a soferilor, in Suceava ? Poate un user din Suceava sa ne spuna mai multe despre acest eveniment, fiindca ceea ce scrie in ziare nu corespunde 100 % cu realitatea din teren.



autobuz_in_farmacie_Suceava (realitatea.net).jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  89.34 kb
 Vizualizat:  de 15222 ori

autobuz_in_farmacie_Suceava (realitatea.net).jpg



_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 11 Mai 2011 09:38:03    Titlul subiectului: 143485

Astazi am vazut stirea completa la RealitateaTV. Soferul a suferit un aaccident cerebral. In autobuz se aflau 60 de calatori, in farmacie se aflau doar angajatii. Intr-adevar se pare ca a fost un mare noroc, deoarece accidentul putea sa aiba urmari mult mai grave. As fi curios sa stiu cand si-a facut ultima oara acest sofer examenul medical.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1004
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 28 Mai 2011 16:27:53    Titlul subiectului: 248 144015

Adevărul în editia de Sâmbătă 28 Mai 2011 a scris:
Suceava: Panică în autobuz
Cezar Păun

Un autobuz plin cu călători a luat foc ieri după-amiază, în trafic, în zona sennsului giratoriu de la Bazar.

Șoferul a declarat că a observat în oglindă cum din partea din spate a autobuzului ieșea un fum gros așa că a oprit motorul, a deschis ușile să coboare călătorii și a început să stingă focul, fiind ajutat de câțiva șoferi.

În ajutorul acestora au venit mai multi angajați ai unei benzinării din apropiere, reușind astfel să stingă flăcările, nemaifiind nevoie de intervenția echipei de descarcerare și a ambulanței care au fost trimise la locul incidentului.

Incendiul se pare că a fost cauzat de un scurtcircuit la instalația electrică a autobuzului. Traficul rutier din zona bazarului a fost perturbată pentru câteva zeci de minute până când autobuzul a fost tractat către baza TPL.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 27/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mar 14 Feb 2012 08:42:56    Titlul subiectului: 153128

Autobuzele pentru transportul local în comun din Suceava „mor” pe capete
Adevarul.ro a scris:
Frigul care domnește de aproape trei săptămâni în Suceava a ucis nu doar oameni, ci și autobuzele societății locale de transport public local, TPL.
Pentru că nu au hale unde să încălzească peste noapte autobuzele, acestea „refuză” în unele dimineți să mai pornească sau „își dau sufletul” pe traseu.
Consecința este aceea că la orele de vârf sucevenii se înghesuie în autobuzele care ies pe traseu, iar uneori petrec perioade lungi în ger pentru a prinde un mijloc de transport care să-i ducă spre serviciu. Din cele 33 de autobuze din dotarea TPL, la orele de vârf sunt scoase pe traseu doar 25, restul fiind scoase temporar din uz, pentru reparații.
„Probleme apar tot timpul. Scoatem un autobuz din atelier, dar vin alte două și tot așa. Nu ne permitem să mai reparăm defecțiunile care cer mult timp de intervenție. Cele mai multe probleme sunt cauzate de înghețarea aerului - blocarea ușilor, a frânelor. Majoritatea problemelor cu care ne confruntăm acum sunt cauzate de frig. Rar mai apare câte o curea ruptă, un alternator defect, un electromotor blocat“, a explicat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.

Abonamentul TPL, mai scump de la 1 iulie
Actualele autobuze care circulă în municipiul Suceava sunt fabricate în Franța și nu au fost gândite pentru ierni grele. Reprezentanții TPL Suceava spun că sistemul de încălzire nu face față, iar autobuzul se transformă într-o cutie de conserve atât pentru călători, cât și pentru șofer.
Cu această experiență tristă în spate, autoritățile locale sucevene spun că la următoarea licitație care se va organiza pentru achiziționarea de autobuze una dintre condițiile impuse să fie cea a existenței unui sistem de încălzire performant.

http://www.adevarul.ro/locale/suceava/Autobuzele_pentru_transportul_local_in_comun_din_Suceava_-mor-_pe_capete_0_646135406.html



4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  44.94 kb
 Vizualizat:  de 14342 ori

4.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul SUCEAVA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community