Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Tramvaie noi pentru Arad ?

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ARAD
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Vin 10 Dec 2010 12:57:11    Titlul subiectului: Tramvaie noi pentru Arad ? 137360

http://www.adevarul.ro/locale/arad/adevarul_de_seara_arad-tramvaie_arad-Primaria_Arad-tramvaie_Tatra-Rainer_Hesser_0_387561541.html

"Propunerea specialiștilor nemți: tramvaie noi pentru municipiul Arad

Claudia Untaru

Vineri 10 dec 2010

Arad

O parte dintre tramvaiele care sunt acum în circulație trebuie înlocuite Costul noilor vehicule se ridică la suma de 20 de milioane de euro. Tramvaiele cu podea joasă și aer condiționat ar putea în curând să le înlocuiască pe cele existente în momentul de față în Arad.

Societatea germană care a realizat studiul de fezabilitate în vederea achiziționării a 10 tramvaie noi de către Primăria Arad și-a prezentat în această dimineață raportul. Specialiștii au oferit o serie de sfaturi referitoare la tipul de tramvaie care trebuie cumpărate, în funcție de infrastructura de transport existentă. În acest moment pot fi înlocuite 40 de tramvaie vechi, iar cele noi trebuie să aibă podea joasă, dar și aer condiționat pentru cabina vatmanului și pentru compartimentul pasagerilor, precum și sisteme moderne de comunicare. Sunt recomandate 21 de produse de la mai mulți furnizori.

Costuri și condiții

Noile tramvaie nu vor necesita modificarea liniilor, dar obligă la organizarea unor cursuri de pregătire profesională care vor costa 57.000 de euro. Vehiculele vor avea un consum mai mic de energie și costuri reduse de întreținere.

Zece vehicule noi

Capacitatea noilor tramvaie va fi echivalentă cu capacitatea tramvaielor Tatra cu două vagoane. Se recomandă să fie făcuți mai puțini kilometri anual. Cele zece vehicule noi, care ar urma să fie achiziționate de-a lungul a 3 ani, ar putea să înlocuiască întreaga flotă de Tatra.

Prețul tramvaielor

Niciuna dintre categoriile de vehicule nu necesită însă înlocuire imediată. Specialiștii spun că tramvaiele noi vor avea uși duble și că cele zece vor fi suficiente pentru linia 3. Prețul lor va fi de 20 de milioane de euro, la care se adaugă alte 250 de mii de euro pentru dotările atelierelor de reparații și pregătirea vatmanilor."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 1004
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 12 Apr 2011 13:39:03    Titlul subiectului: 144 142518

Adevărul în editia de Marți 12 Aprilie 2011 a scris:
Astra Vagoane Călători Arad va scoate tamvaie cu aer condiționat și scaune comode
Claudia Untaru

Peste 2,5 milioane de euro trebuie să dea autoritățile care doresc să aibă în oraș tramvaie românești, de ultimă generație. Arădenii vor fi primii din țară care vor beneficia de tramvaie de ultimă generație.

Reprezentanții SC Astra Vagoane Călători Arad, unde se lucrează deja la primul tramvai, spun că în curând acesta va circula prin municipiu. Este vorba despre tramvaiul „Imperio”, care este unul foarte performant. Garniturile vor dispune de un grad mult mai ridicat de confort, aer condiționat, scaune comode și afișarea electronică a traseului. În funcție de solicitările clienților, aceste tramvaie pot fi mai late sau mai înguste și cu o capacitate de la 55 la 200 de pasageri. Controlul biletelor se va face electronic, iar securitatea pasagerilor va fi monitorizată video.

Tramvaie noi în câțiva ani

Reprezentanții companiei spun că vor fabrica peste 20 de tramvaie, care vor fi date în folosință în câțiva ani. „Pe viitor, România va avea nevoie de 1.500-2.000 de tramvaie, mai ales că majoritatea orașelor își modernizează infrastructura. Noi o să participăm la toate licitațiile. Prețul mediu al unui tramvai va ajunge la 2,5 milioane de euro”, a spus Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Arad.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 19 Mai 2011 13:30:58    Titlul subiectului: 143696

http://www.adevarul.ro/locale/arad/Primaria_face_un_nou_imprumut_BERD_pentru_achizitionarea_unor_tramvaie_0_483551780.html

"Primăria face un nou împrumut BERD pentru achiziționarea unor tramvaie

19 mai 2011

Autor: Ana Maria Loga

Primăria intenționează să achiziționeze zece tramvaie noi cu bani proveniți dintr-un nou împrumut. Creditul se va face de la BERD, aceeași bancă care a mai ajutat orașul în proiectul de modernizare a centrului vechi.

Potrivit lui Gheorghe Falcă, actele creditului în valoare de 15 milioane de euro vor fi semnate pe data de 10 iunie. Detalii despre rambursarea creditului dar și dobânda pe care o va plăti municipalitatea nu se cunosc astăzi, urmând ca ele să fie discutate pe data de 10 iunie.

„Cei de la BERD au fost foarte încântați de modul în care a fost folosit primul împrumut, de aceea ne-au oferit posibilitatea contractarii unei noi sume de bani”, a declarat Gheorghe Falcă.

Cel mai probabil, Primăria va achiziționa tramvaie „Imperio“ produse la Arad, la SC Astra Vagoane Călători. Primarul Falcă a anunțat de mai multe ori că municipalitatea dorește să cumpere acest model de tramvai. La rândul său, patronul fabricii Astra Vagoane, Valer Blidar, a anunțat că tramvaiul va fi gata în aproximativ o lună de zile."



Tramvaiele care vor circula prin Arad.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  36.54 kb
 Vizualizat:  de 13723 ori

Tramvaiele care vor circula prin Arad.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
quiksilver



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 21/Mar/2024
Mesaje: 1120
Locație: Arad

MesajTrimis: Vin 15 Iul 2011 16:19:38    Titlul subiectului: 145961

http://www.vestic.ro/articol_19440/%28foto%29-imperio-cel-mai-nou-tramvai-de-pe-piata-mondiala-de-profil-a-fost-lansat-oficial.html

"Tramvaiul Imperio va fi scos in oras de Zilele Aradului
Imperio, cel mai nou tramvai de pe piața mondială de profil a fost lansat oficial

15 Iulie 2011

Astăzi a avut loc lansarea oficială a tramvaiului Imperio. Acesta este cel mai nou model de tramvai produs la ora actuală pe piața mondială de profil. Imperio are podeaua complet coborâtă și aduce pasagerilor un plus de confort pe durata călătoriei iar operatorului de transport o exploatare
economică și optimizată. Tramvaiul Imperio este realizat pe ecartamentul metric ți standard și este construit de Astra Vagoane Călători în parteneriat cu Simens, care furnizează echipamentele de tracțiune și comandă.
La lansare a participat toată conducerea Siemens, dar și conducerea Astra Vagoane Călători SA. Proprietarul grupului de firme Astra, Valer Blidar, care a și condus azi noul tramvai, a precizat că trăim un moment istoric: lansarea unei noi ramuri industriale în România.
Configurația tramvaiului Imperio este adaptată pentru a satisface toate cerințele pieței în domeniul transportului urban de călători și pentru a garanta cel mai bun raport pentru preț, operare și mentenanță. În funcție de solicitări Imperio poate fi echipat cu 3 sau 4 module, iar pentru a crește confortul călătorilor 30% din lungimea acestuia poate fi echipată cu uși.
Imperio este dotat cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, cărucioare pentru copii și zonă de acces fără bare. Culoarul pentru pasageri din interiorul tramvaiului este fără diferențe de înălțime, nu are trepte și asigură accesul ușor al călătorului. Confortul este asigurat și printr-un sistem de aer condiționat atât în salonul pasagerilor cât și în cabina vatmanului.
Interiorul tramvaiului este impresionant. Imperio are 168 sau 240 de locuri, în funcție de numărul de module din care este format.
O componentă importantă este și consumul de energie. Astfel Imperio este cel mai economic tramvai din lume, luând în calcul tariful la energiea consumată - număr călători - kilometri.
Prin realizarea tramvaiului Imperio cu podea complet coborâtă, România, prin intermediul Astra Vagoane Călători se înscrie pe harta mondială a fabricanților de tramvaie."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
The_Kid



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 10/Iun/2022
Mesaje: 149

MesajTrimis: Dum 17 Iul 2011 14:44:28    Titlul subiectului: 146058

Un filmulet de la acelasi eveniment:
http://www.youtube.com/watch?v=0ao1rCYoN4s&feature=player_embedded
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Joi 18 Aug 2011 15:06:15    Titlul subiectului: 147759

http://www.adevarul.ro/locale/arad/Tramvaiul_Imperio_produs_la_Arad_iese_pe_sine_saptamana_viitoare_0_538146397.html

"Tramvaiul Imperio produs la Arad iese pe șine săptămâna viitoare

18 august 2011

Autor: Claudia Untaru Crețu

Tramvaiul este unul modern

Primul tramvai românesc produs la Arad va fi pe linii în data de 25 august. Atunci, arădenii vor putea călătorii pentru prima dată cu un tramvai modern. Este vorba despre tramvaiul Imperio fabricat la Astra Vagoane Călători.

Acest tramvai va staționa în ziua respectivă preț de câteva minute pe liniile din fața Primăriei Arad, acolo unde vor fi prezenți o serie de invitați de seamă.

După acest moment festiv, tramvaiul se va retrage în spatele porților fabricii. Primarul Aradului a spus că Primăria va declanșa o licitație pentru cumpărarea de tramvaie și acest tramvai va rămâne definitiv pe liniile din oraș. Acesta a mai declarat că dorește să achiziționeze, în câțiva ani, zece astfel de tramvaie.

Tramvaiul are o capacitate de până la 240 de călători și este prevăzut cu camere de supraveghere video și controloare electronice de bilete. Boghiurile tramvaiului sunt prevăzute să reziste până la viteze de 200 de kilometri pe oră, ceea ce-l fac recomandabil și pentru folosirea drept metrou de suprafață."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
arnold 1165



Data înscrierii: 19/Sep/2006
Ultima vizita: 01/Iul/2014
Mesaje: 134
Locație: Arad

MesajTrimis: Mie 24 Aug 2011 20:54:13    Titlul subiectului: 147897

Maine,2 5 august 2011 la ora 10:30 dimineata iese din depoul UTA tramvaiul "Imperio".
El va merge pana in Boul Rosu si la intoarcere se opreste timp de 20 minute in fata Primariei unde aradenii il vor putea admira si afla date despre el.
Sursa: www.ARQ.ro

_________________
SCOOTER ESTE CEL MAI TARE
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Acier



Data înscrierii: 15/Feb/2006
Ultima vizita: 11/Ian/2024
Mesaje: 364
Locație: Bucuresti 3 - Vitan

MesajTrimis: Vin 26 Aug 2011 09:16:02    Titlul subiectului: 147925

http://www.mediafax.ro/social/cel-mai-modern-tramvai-din-romania-prezentat-in-premiera-video-8653830/

http://stirileprotv.ro/stiri/social/asa-arata-tramvaiul-imperio-cel-mai-modern-din-romania-costa-1-7-milioane-de-euro-video.html

O veste cu adevarat buna!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
quiksilver



Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 21/Mar/2024
Mesaje: 1120
Locație: Arad

MesajTrimis: Sâm 27 Aug 2011 12:21:53    Titlul subiectului: 147941

"Arădeni, „eu sunt Imperio: primul tramvai modern realizat la Astra Arad în colaborare cu Siemens!”

Prototipul tramvaiului „Imperio”, realizat de fabrica arădeană Astra Arad în colaborare cu prestigiosul concern german Siemens, a fost prezentat oficial arădenilor printr-o plimbare pe linia nou modernizată dintre Piața UTA și Piața Romană. Vagonul a pornit dimineața la ora 10 din depoul UTA spre „Boul Roșu”, iar la ora 11 și-a făcut intrarea triumfală în Piața Revoluției pe muzică de fanfară. Acolo a avut loc o scurtă ceremonie festivă după care invitații (oficialități din Arad, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, directori din cadrul Siemens), jurnaliștii dar și simpli cetățeni au putut urca în vagon pentru câteva minute. Primăria Municipiului Arad intenționează ca în perioada următoare să achiziționeze tramvaie noi, toată lumea dorindu-și ca Imperio să ajungă în circulație pe liniile din Municipiul Arad. Acest lucru se va putea întâmpla doar în urma unei licitații publice unde, teoretic, Imperio ar trebui să își impună calitățile declarate: calitate la cele mai înalte standarde mondiale, preț fără concurență, consum extrem de scăzut de energie care face din Imperio cel mai economic tramvai din lume. Invitații la ceremonie au avut prilejul de a face o scurtă plimbare cu Imperio, între Primărie (Piața Revoluției) și Podgoria. Spre deosebire de celelalte modele de tramvai existente în Arad (unele ating jumătate de secol), noul tramvai Imperio nu scoate absolut nici un zgomot atunci când se deplasează!
"

Sursa: http://www.vestic.ro/articol_20000/%28foto-video%29-aradeni-%E2%80%9Eeu-sunt-imperio-primul-tramvai-modern-realizat-la-astra-arad-in-colaborare-cu-siemens%E2%80%9D.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ARAD Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community