Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Arhiva de presa - 2009
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 10:48:31    Titlul subiectului: 2009-12-19 147195

http://www.evenimentul.ro/articol/ghinioanele-se-tin-lant-la-ratp.html

"19-12-2009

Ghinioanele se țin lanț la RATP

După deraierile de marți, ieri, un tramvai s-a trezit cu pantograful rupt. Incidentul a avut loc în zona Rondului Țuțora. "O basculantă care transporta pămînt a agățat rețeaua de fir contact. Acest lucru a dus la ruperea pantografului unui vagon are aștepta în rond. Circulația tramvaielor a fost întreruptă de la ora 5.30 pînă la ora 7. S-a luat decizia ca tramvaiele de pe traseul 5 să întoarcă în Baza 3, iar pe relația Baza 3 - Rond Țuțora am pus la dispoziția călătorilor două microbuze și un autobuz", ne-a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al RATP.

Alte șase autobuze au avut probleme tehnice întrucît, din cauza frigului, li s-a defectat sistemul de frînare. "Am decis retragerea lor la garaj. Este vorba de autobuze care deserveau traseele 41, 28 și 43 barat. Ulterior, acestea au fost înlocuite cu alte autobuze", a mai spus dl. Mihai.

Probleme s-au semnalat și la tramvaie, ale căror uși nu s-au mai închis din cauza zăpezii adunate pe scările vagoanelor. "Aici a fost vorba de defectarea senzorilor. De asemenea, le-am retras la depou și le-am înlocuit cu alte vagoane", a mai precizat oficialul RATP. (T.D.)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 10:50:47    Titlul subiectului: 2009-05-12 147196

309 autobuze ?!? Rolling Eyes

http://www.evenimentul.ro/articol/primarul-nichita-este-nemultumit-de-santiere-si-de-politistii-rutieri.html

"12-05-2009

Iași
Primarul Nichita este nemulțumit de șantiere și de polițiștii rutieri

Ieri, primarul Gheorghe Nichita a vizitat din nou șantierele unde se lucrează la înlocuirea liniilor de tramvai. Rezultatul: toate lucrările merg extraordinar de prost. Pe strada Arcu, edilul șef a acuzat firma Martin Rose că muncește încet, iar din această cauză lucrările sînt mult întîrziate. "Î voi invita pe reprezentanții firmei la o discuție. E drept că avem datorii de 650.000 de euro la această firmă, iar BERD întîrzie acordarea celei de-a treia tranșe din împrumut din cauză că RATP nu s-a transformat încă în societate comercială. Pentru asta, voi convoca o ședință extraordinară de Consiliu Local", ne-a spus dl Nichita.

Pînă atunci, de săptămîna viitoare, tramvaiele nu vor mai circula pe tronsonul Gară –– strada Arcu, unde vor începe lucrări de înlocuire a liniilor de tramvai. Pînă cînd RATP va finaliza licitația referitoare la achiziționarea a 50 de autobuze noi dotate cu motoare Euro 5, șefii regiei vor căuta să închirieze 309 autobuze din Olanda. "Tariful de închiriere pentru un singur autobuz este de aproximativ 1.000 de euro pe lună. Este un preț foarte bun, avînd în vedere că o firmă din România cerea 3.000 de euro pe autobuz", ne-a spus Maricel Ghercă, directorul RATP.

La fel de prost merge treaba și în zona Tătărași, unde lucrează firma Themeli din Grecia. "Le vom face o adresă să vină la Iași pentru o serie de discuții. Am înțeles vor să schimbe soluția tehnică din proiect, or asta nu se poate", a completat primarul. El și-a exprimat indignarea față de lipsa totală a agenților rutieri din zonele în care circulația se desfășoară cu dificultate. "De exemplu, în intersecția de la Spitalul de Neurochirurgie n-am văzut nici un polițist rutier. Este acolo stradă cu sens unic din care jumătate este blocată cu mașini parcate. IJP și în special Poliția Rutieră nu se interesează absolut deloc de traficul din oraș. Mereu motivează că nu au decît 8 agenți rutieri în tot orașul, iar în acest timp agenții comunitari nu pot interveni, că nu au voie. Voi trimite adrese și la Prefectură, și la Ministerul Administrației și Internelor, pentru că ceea ce se întîmplă este o bătaie de joc", a mai spus dl Nichita.

Șeful IJP, Liviu Zanfirescu, a replicat: "S-a stabilit în cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi (ieri – n.r.) ca în perioada cea mai scurtă să detașăm un anumit număr de polițiști de la secții pentru a asigura fluidizarea traficului în zonele de șantier. De asemenea, vom trimite echipe mixte formate din lucrător al IJP și polițist comunitar pentru a sancționa șoferii care își parchează mașinile în aceste zone". (C.Negoiță, A.Hurbea)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 10:51:45    Titlul subiectului: 2009-08-07 147197

http://www.evenimentul.ro/articol/angajatii-ratp-isi-bat-joc-de-calatori.html

"07-08-2009

Angajații RATP își bat joc de călători

La mai puțin de o săptămînă după ce reprezentanții RATP au schimbat traseul 13 fără a se mai obosi să-i anunțe pe ieșeni, istoria s-a repetat ieri, cînd călătorii aflați în stația din Piața Chirilă au fost lăsați să aștepte minute bune autobuze care circulau pe altă rută. "Ce se întîmplă, dom'le, de nu mai vine nici un autobuz?", se întrebau pensionarii veniți la piață.

Confuzia a fost cu atît mai mare cu cît la toneta RATP din stație nu exista nici un anunț, iar angajata regiei era la fel de contrariată precum ieșenii care așteptau. "Am pus un afiș în care informam publicul că autobuzele de pe linia 13 circulă pe un traseu deviat, pe Vasile Lupu. L-am scos însă după ce am remarcat că unele mașini au ajuns totuși în stația din Piața Chirilă. Acum văd că iarăși nu mai circulă pe aici și nu știu ce să fac: să pun afișul din nou sau nu?", ne-a spus aceasta. În jurul orei 10.30, în stație se aflau aproximativ 30 de ieșeni care continuau să spere că va trece un autobuz. Poate și datorită faptului că, din sens opus, acestea circulau normal.

Directorul RATP, Maricel Ghercă, ne-a explicat că situația a fost cauzată de firma care se ocupă de reabilitarea șinei de tramvai din zona rondului Tătărași Nord. "Am fost sunat la ora 8 și informat că se va turna beton, motiv pentru care ni se solicită devierea autobuzelor de pe traseul 13. Logic era să vedeți la Piață Chirilă oameni de-ai noștri, cu stații de emisie-recepție, care să informeze călătorii despre această modificare de ultimă oră. Bine că mi-ați spus care este situația! O voi schimba de acolo pe angajata tonetei, întrucît aceasta avea obligația de a ieși din cușcă pentru a le transmite ieșenilor să nu mai aștepte autobuzul", a tunat directorul RATP. Interesant însă este faptul că salariații de la Unistil fuseseră ceva mai operativi în comparație cu angajații RATP: la toneta din rondul Tătărași Nord aparținînd acestui operator fusese postat un afiș care-i informa pe ieșeni că, din cauza lucrărilor din zonă, stația autobuzului 27 a fost mutată peste drum.

Din păcate, nu este pentru prima dată cînd ieșenii au de suferit din cauza deficiențelor de comunicare ale reprezentanților RATP. Pe 31 iulie, aceștia au deviat pentru prima dată autobuzele de pe traseul 13 din cauza lucrărilor de consolidare la un imobil situat la intersecția străzilor I. Creangă și Dr. Savini, mulțumindu-se să anunțe acest lucru prin bilețele scrise de mînă de cei care vînd bilete. Ilizibile și postate laolaltă cu prețurile la abonamente, acestea au putut fi observate cu greu de călători, care, la fel ca și ieri, au pierdut timpul în stații în așteptarea autobuzelor-fantomă.

Tudor Damaschin"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 10:52:57    Titlul subiectului: 2009-09-12 147198

http://www.evenimentul.ro/articol/nu-e-zi-fara-accidente.html

"12-09-2009

Nu e zi fără accidente

Cel de-al doilea accident s-a produs pe la 12, pe bdul Independenței. Gheorghiță L. (28 de ani), șoferul unui autobuz al RATP, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de taxiul condus de Dănuț P. (32 de ani) și l-a acroșat. Cele două vehicule au intrat în coliziune, iar Dănuț P. a fost grav rănit. Taxiul a fost avariat în proporție de 20 la sută. În ambele cazuri, șoferii vinovați s-au ales cu dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. (A.Hurbea)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 10:53:30    Titlul subiectului: 2009-04-25 147199

http://www.evenimentul.ro/articol/fara-tramvaie-in-alexandru-cel-bun.html

"25-04-2009

Fără tramvaie în Alexandru cel Bun

Reprezentanții RATP au anunțat o nouă modificare a traseelor de transport în comun, pentru acest sfîrșit de săptămînă. Ea este cauzată de lucrările de modernizare a căii de rulare a tramvaielor de pe podul Alexandru cel Bun. Astăzi și mîine, tramvaiele nu vor mai circula între Rondul Dacia și Podu de Piatră. "Lucrările constau în montarea de traverse, efectuarea sudurilor de închidere, ridicarea la cotă a liniei de tramvai și turnarea stratului de beton", ne-a spus dl Adrian Mihai purtătorul de cuvînt al RATP.

Tramvaiele de pe traseul 5 vor circula între rondul Țuțora și Podu de Piatră, iar cele de pe traseul 6 – între Podu de Piatră și Tătărași Nord. "Pentru transportul călătorilor din zonele Dacia și Alexandru cel Bun se va suplimenta traseul de autobuz numărul 11 cu 4 unități", a precizat dl Mihai. (A.Rusu)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 10:54:28    Titlul subiectului: 2009-05-26 147200

http://www.evenimentul.ro/articol/o-singura-firma-vrea-sa-inchirieze-autobuze-pentru-ratp.html

"26-05-2009

O singură firmă vrea să închirieze autobuze pentru RATP

Ieri, la sediul RATP a avut loc licitația pentru închirierea a 20 de autobuze. Șefii regiei doresc să le folosească pentru transportul călătorilor pe perioada lucrărilor de la calea de rulare a tramvaielor. "Am primit o singură ofertă, de la o firma care aduce autobuze din Olanda. Prețul pe care îl vom plăti pentru șase luni este de aproximativ 4.500 de euro pentru fiecare vehicul", ne-a spus dl Cristian Stoica, directorul RATP.

Transportatorii ieșeni au cerut peste 10.000 de lei pentru închirierea unui autobuz, pentru o singură lună. Șefii RATP vor anunța zilele următoare dacă vor accepta oferta. (A.Rusu)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 10:56:27    Titlul subiectului: 2009-05-05 147202

http://www.evenimentul.ro/articol/alte-4-autobuze-spaniole-au-ajuns-la-iasi.html

"05-05-2009

Alte 4 autobuze spaniole au ajuns la Iași

RATP a primit încă patru autobuze dintre cele achiziționate din Spania. "Nu am stabilit un traseu anume pe care să introducem aceste vehicule. Le vom folosi acolo unde va fi nevoie", ne-a spus dl Maricel Ghercă, directorul RATP. Un singur autobuz mai trebuie să ajungă la Iași. "În timpul transportului i s-a defectat cutia de viteze și a fost dus la un service în Italia. Sperăm să ajungă cît mai curînd în Iași", a adăugat dl Ghercă.

Transportul autobuzelor este realizat de firma Dora Expres, care va încasa pentru acest serviciu 145.000 de lei. Reamintim că RATP a achiziționat 9 autobuze second hand, de tip Mercedes, de la Compania Del Tranvia din San Sebastian – Donostia (Spania), pentru care va plăti aproximativ 57.500 de lei. (A.Rusu)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:12:29    Titlul subiectului: 2009-10-03 147205

http://www.evenimentul.ro/articol/accident-rutier-pe-strada-palat.html

"03-10-2009

Accident rutier pe strada Palat

Un autobuz RATP a fost implicat ieri într‑un accident, din fericire, fără victime. Incidentul a avut loc pe strada Palat. "Șoferul autoturismului Cielo IS-09-ANC nu s‑a asigurat și a intrat în coliziune autobuzul cu numărul 5, care circula pe traseul 28", ne‑a declarat ing. Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al RATP. Autobuzul a fost retras de pe traseu, avînd un far spart și spoilerul avariat. (T.D.)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:17:46    Titlul subiectului: 2009-11-11 147210

http://www.evenimentul.ro/articol/cerberii-din-autobuz.html

"11-11-2009

Cine îi verifică pe controlori?
Cerberii din autobuz

Și la Iași mai sînt nemulțumiri față de comportamentul unor controlori. "După foarte mulți ani, am mers zilele trecute cu tramvaiul. A fost o experiență foarte neplăcută. Am întîlnit un controlor destul de agresiv. Nu cred că am să mai folosesc mijloacele de transport în comun", ne-a spus dna Marta Alexe, o ieșeancă deranjată de comportamentul controlorilor.

Cerințele pentru angajarea pe postul de controlor sînt foarte flexibile: să fi terminat cel puțin o școală profesională; să aibă abilitatea de a lucra în echipă, să știe să comunice cu oamenii, să fie fermi și politicoși în situații critice. Din păcate, excepții de la regulă pot fi probate, dacă nu în fiecare autobuz, atunci la cîteva stații! (ASIS)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:19:23    Titlul subiectului: 2009-09-16 147211

http://www.evenimentul.ro/articol/autobuz-ratp-avariat-de-un-sofer-nervos.html

"16-09-2009

Autobuz RATP avariat de un șofer nervos

Pentru șoferul autoturismului Daewoo Nubira IS‑97‑YHF, recomandările polițiștilor rutieri de a ne păstra calmul la volan s‑au dovedit vorbe în vînt. Ieri, Voicu Botez a încercat să depășească un alt autoturism, însă odată intrat pe contrasens, nu a putut evita impactul cu un autobuz Renault care circula regulamentar. "Accidentul s‑a petrecut în jurul orei 7,20, în zona Țesătura. Din ceea ce ni s‑a comunicat, șoferul Nubirei era agitat în urma unei altercații cu un alt participant la trafic. A încercat o manevră de depășire, însă a lovit autobuzul cu numărul de parc 72, care deservea traseul 43. Incidentul s‑a soldat cu rănirea unui copil, aflat în autoturism", ne‑a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al RATP.

Autobuzul a fost retras de pe traseu, urmînd să stea în garaj o perioadă ceva mai lungă. "Partea din stînga față este complet sfărîmată. Vom demara o acțiune împotriva șoferului pentru a ne recupera pagubele produse din vina acestuia", a mai spus dl Mihai. Voicu Botez s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

De altfel, nici seara de luni nu a fost prea bună pentru RATP: în prima zi de la revenirea pe vechile trasee de tramvai, vagonul 320 s‑a defectat, în zona Gării. "Incidentul s‑a produs în jurul orei 21. O defecțiune apărută la instalația de aer a făcut ca sistemul de frînare să nu mai funcționeze corespunzător. La 21,30, vagonul era deja în depou. Reparațiile au fost efectuate în cursul serii, iar astăzi (n.r. ‑ ieri) tramvaiul a rulat normal", a precizat Adrian Mihai. Menționăm că din cauza lipsei de fonduri, regia ieșeană va continua și în acest an politica achizițiilor second hand, urmînd să aducă din Germania, după 25 septembrie, 13 vagoane tip GT4 și un vagon GT8, la prețul de 250 de euro per bucată! (T.D., A.H.)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:20:09    Titlul subiectului: 2009-05-15 147212

http://www.evenimentul.ro/articol/efii-ratp-pleaca-dupa-autobuze.html

"15-05-2009

Șefii RATP pleacă după autobuze

Astăzi, șefii RATP vor pleca în Olanda. Ei vor să vadă cele 30 de autobuze pe care doresc să le închirieze pentru perioada în care se lucrează la calea de rulare a tramvaielor. "Am cerut oferte și la transportatorii particulari din România, dar ne-au solicitat peste 10.000 de lei pentru fiecare vehicul, pe lună. În plus, unii au mai cerut ca, după șase luni de folosire a autobuzelor, să le reparăm astfel încît să le readucem la starea la care erau cînd ni le-au dat", ne-a spus dl Maricel Ghercă, directorul RATP. Pentru fiecare autobuz închiriat din Olanda, RATP ar trebui să plătească aproximativ 1.000 de euro lunar. (A.Rusu)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:20:52    Titlul subiectului: 2009-12-14 147214

http://www.evenimentul.ro/articol/mai-putine-autobuze-si-tramvaie-pe-parcursul-sarbatorilor-de-iarna.html

"14-12-2009

Iași
Mai puține autobuze și tramvaie pe parcursul sărbătorilor de iarnă

Din această săptămînă, RATP va reduce numărul unităților de transport. Motivul îl reprezintă vacanța elevilor și studenților, care au terminat cursurile din acest an. "Comparativ cu luna noiembrie, reducerea numărului mijloacelor de transport este de 18 la sută. Este o măsură determinată de scăderea numărul de călători odată cu intrarea elevilor și studenților în vacanță", ne‑a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al RATP. Astfel, regia locală va scoate la stradă, în perioada 14 decembrie 2009 - 4 ianuarie 2010, 50 de autobuze, față de 66 în noiembrie, 48 de tramvaie, în loc de 50, și 31 de microbuze, în loc de 42.

Și celălalt operator de transport, firma Unistil, își reduce numărul unităților, scoțînd la stradă, în aceeași perioadă, 32 de autobuze și microbuze, în loc de 47, cîte au circulat luna trecută.

Schimbări vor avea loc și în ceea ce privește parcul auto al celor două instituții. Astfel, în această săptămînă, reprezentanții RATP vor scoate la stradă alte patru tramvaie din lotul de 13 unități adus recent din Augsburg. "Cinci tramvaie au intrat în revizie tehnică. Patru dintre acestea, dacă nu chiar toate, le vom scoate la stradă imediat, pentru a le înlocui pe cele cu durată de viață care a atins limita maximă", a mai precizat dl Mihai. La rîndul ei, firma Unistil așteaptă să sosească de la Amsterdam șase autobuze Volvo, fabricate în anii 1995‑1996. "Un alt autobuz îl aducem din Austria. Este a cincea unitate de transport pe gaz cumpărată din Viena", a spus dl Pușcașu. Pentru fiecare autobuz, a căror capacitate de transport este de 94‑96 persoane, societatea a plătit 21.000 de euro, urmînd a beneficia și de o garanție de șase luni. (T.D.)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:21:35    Titlul subiectului: 2009-04-10 147215

http://www.evenimentul.ro/articol/tramvaiele-si-autobuzele-intra-in-vacanta-0.html

"10-04-2009

De luni
Tramvaiele și autobuzele intră în vacanță

În perioada 13-21 aprilie, a vacanței elevilor și studenților, prin Iași vor circula mai puține mijloace de transport în comun. Conducerea RATP susține că reducerea nu va afecta prea mult programul tramvaielor și al autobuzelor, întrucît se va renunța la mijloacele de transport care erau trimise suplimentar în orele de vîrf. "De pe traseele 5 și 6 de tramvai vom renunța la ranforsări, iar de la cele de autobuz vor fi cu cîte două vehicule mai puține pe fiecare traseu. În general, reducerea numărului mijloacelor de transport este de 10 la sută față de normal", ne-a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al RATP. (C.Negoiță)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:22:58    Titlul subiectului: 2009-08-20 147217

http://www.evenimentul.ro/articol/graficul-transportului-in-comun-pacaleala-pentru-calatori.html

"20-08-2009

Graficul transportului în comun, păcăleală pentru călători

Regulile sînt făcute pentru a fi încălcate. Acesta pare a fi deviza șoferilor autobuzelor Van Hool, de pe traseul 13 (Tătărași Sud - Copou), cărora nu le mai pasă de graficul de transport. Ieri, la ora 13, stația de pe strada Pădurii (pe sensul către Tîrgu Cucu) era ticsită de lume. "Stau de jumătate de oră. Din sens opus au trecut cinci mașini, dar spre centru nu mai vine nici un autobuz", ne-a spus unul dintre ieșenii aflați în stație.

Reprezentanții RATP susțin că astfel de situații sînt imposibil de evitat din cauza traficului din oraș. "În mod normal, ar trebui să circule un autobuz la șase minute. Sînt zece pe traseu, iar timpul alocat unei curse este de 60 de minute. Este posibil ca, din cauza ambuteiajelor, graficul să fie dat peste cap", ne-a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al regiei. Ulterior, acesta a revenit, spunînd că unul dintre șoferii de pe traseul 13 a retras autobuzul la garaj, din cauza unor probleme tehnice.

Există însă și situații în care vina nu le aparține celor de la RATP. Un astfel de episod s-a petrecut ieri în rondul din Tîrgu Cucu. Tramvaiul nr. 421, care circula pe traseul 3, nu putea pleca din cauza autoturismului IS-O7-ROZ, parcat chiar pe linie! "Am anunțat dispeceratul. Individul stă aici de vreo 10 minute", a spus vatmanul. "În astfel de situații este anunțată Poliția. Dacă aceasta intervine la timp, posesorul autoturismului riscă o amendă substanțială. Din păcate, de cele mai multe ori, șoferii pleacă înainte de sosirea oamenilor legii", a adăugat Mihai Adrian. (T.D.)"



1-32708-2-270-400-1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  47.56 kb
 Vizualizat:  de 11461 ori

1-32708-2-270-400-1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:23:45    Titlul subiectului: 2009-07-04 147219

http://www.evenimentul.ro/articol/tramvaiele-nu-circula-pe-podul-alexandru-cel-bun.html

"04-07-2009

Azi
Tramvaiele nu circulă pe podul Alexandru cel Bun

Tramvaiele nu vor circula astăzi între Rond Dacia și Podu de Piatră. RATP a anunțat că se vor executa lucrări la calea de rulare a tramvaielor pe podul Alexandru cel Bun. Din acest motiv, tramvaiele de pe traseul 5 vor circula între rond Țuțora și Podu de Piatră, iar cele de pe ruta 6 nu vor circula. Pentru transportul călătorilor din zonele Dacia și Alexandru cel Bun, se va suplimenta traseul de autobuz numărul 11 cu 4 unități. (A.Rusu)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:32:10    Titlul subiectului: 2009-09-11 147224

http://www.evenimentul.ro/articol/mai-putin-timp-pierdut-in-statiile-ratp.html

"11-09-2009

Teoria e frumoasă, să vedem și practica!
Mai puțin timp pierdut în stațiile RATP

Conform graficului de transport în comun elaborat de RATP pentru perioada 14-21 august, timpul pe care îl vor petrece ieșenii în stații, în așteptarea unui autobuz, tramvai sau microbuz, va fi de maxim 10 minute. Excepție face doar traseul de autobuz 43b (CUG - T. Vladimirescu - Păcurari), unde șase autobuze se vor succeda cu o ritmicitate de unul la 13 minute. Cei mai avantajați rămîn ieșenii care vor folosi MAZ‑urile de pe traseul 41. "Este unul dintre traseele unde se constată un flux de călători extrem de ridicat. Din acest motiv, pentru perioada următoare, vor fi scoase la stradă 14 autobuze, timpul destinat fiecărei curse fiind de 70 de minute. Rezultă, o ritmicitate de un autobuz la fiecare cinci minute", ne‑a declarat ing. Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al regiei.

Cît privește cursele speciale introduse de RATP pe ruta Tîrgu Cucu - Billa, acestea vor mai funcționa două săptămîni. "Odată cu reintroducerea traseului de tramvai 6, microbuzele vor fi dirijate pe alte trasee", a mai spus dl Mihai. Totuși, oficialul RATP îi avertizează pe ieșeni că ar putea exista decalaje între graficul de transport și realitatea din teren. "Este știut faptul că, odată cu începerea anului școlar și universitar, crește și traficul rutier. Pot apărea ambuteiaje, care vor genera perturbarea ritmicității gîndite de noi. Pot spune din experiența anilor trecuți că astfel de situații apar cu precădere în zona CUG", a mai precizat Adrian Mihai. (T.D.)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:33:07    Titlul subiectului: 2009-02-11 147225

http://www.evenimentul.ro/articol/pe-role-in-autobuz.html

"11-02-2009

Pe role, în autobuz?

Șefii RATP s-au confruntat de curînd cu o sesizare mai deosebită din partea unei ieșence. Femeia a reclamat, prin serviciul Call Center al regiei, că nu a fost lăsată să urce în autobuz cu fiica sa, deoarece copila avea role. "Din punctul nostru de vedere, șoferul nu se face vinovat de nimic. Autobuzele noastre au un sistem de frînare foarte bine pus la punct. La o oprire bruscă, sănătatea copilului ar fi fost pusă în pericol de către role", a explicat dl Adrian Mihai, purtătorul de cuvînt al RATP. Există chiar și o hotărîre a Consiliului Local care le dă dreptul angajaților RATP să trieze călătorii. Este vorba despre HCL 144 din 2007 care precizează la articolul 5, litera (h), că "este interzis călătorilor să urce în mijloacele de transport în comun în ținută necorespunzătoare". (A.Rusu)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:35:23    Titlul subiectului: 2009-11-16 147227

http://www.evenimentul.ro/articol/de-la-picnic-la-scandal-in-autobuz.html

"16-11-2009

De la picnic, la scandal în autobuz

Trei ieșeni au stîrnit haos într-un autobuz de pe linia 44. Ștefan C. (43 de ani), Gheorghe C. (41 de ani) și Costel F. (43 de ani) au mers sîmbătă în comuna Ciurea la un picnic, împreună cu soțiile. La întoarcere, rămași fără bani, ei au urcat într-un autobuz aparținînd Unistil SRL, care circulă pe ruta 44 Ciurea - Piața Dacia. Nu au cumpărat bilet, iar cînd taxatorul i-a luat la întrebări, au început să facă scandal și să-l amenințe atît pe el, cît și pe șofer. De frică, acesta din urmă a anunțat problema prin stația de emisie-recepție și a oprit autobuzul.

Cînd au văzut că autobuzul nu mai pleacă, bărbaților le-a sărit de tot muștarul. Speriați, șoferul și taxatorul au coborît și au fugit aproximativ 300 m, fiind urmăriți de scandalagii. Pentru a calma spiritele, a fost nevoie de două echipaje ale secțiilor 5 și 6 de Poliție și unul al Jandarmeriei. Oamenii legii i-au sancționat pe cei trei cu cîte 1.000 de lei, pentru provocare de scandal în loc public. (Andrei Hurbea)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mie 03 Aug 2011 11:36:20    Titlul subiectului: 2009-03-04 147228

http://www.evenimentul.ro/articol/alveole-pentru-autobuze.html

"04-03-2009

Alveole pentru autobuze

Ca urmare a solicităriilor venite din partea șefilor RATP, mai multe stații de autobuz vor fi prevăzute cu alveole. Acestea vor ajuta la descongestionarea traficului, în special pe străzile cu doar două benzi, unde oprirea autobuzelor sau microbuzelor în stații îngreunează foarte mult traficul. Angajații Citadin au început să lucreze deja la amenajarea de alveole în Podu de Piatră și pe strada Elena Doamna. Zonele în care stațiile de autobuz urmează a fi prevăzute cu alveole sînt Billa, Canta, Bazar, Bucium, Piața Alexandru cel Bun, Bicaz. (A.Rusu)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community