Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Taxarea in transportul public din municipiul Iasi
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Lun 20 Sep 2010 12:25:51    Titlul subiectului: 133697

Mi se pare absurd ca intr'un oras in care abonamentul lunar este foarte mare, suprataxa pentru calatorie frauduloasa este cu 20% mai mica decat cea dintr'un oras unde abonamentul lunar este aproape la jumatate fata de cel din Iasi.
De ce nu se face la Iasi suprataxa mai mare (50-60 roni)? N'ar mai trebui decat sa inlocuiasca notatia de "DM" de pe avertismentele legate de calatoria frauduloasa in tramvaiele GT4 (Tatrele s'au dus) din Halle si sa spuna "60 RON sind viel Geld".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 23 Sep 2010 04:38:15    Titlul subiectului: Abonamente studenti 133862

Buna Ziua Iasi a scris:
Transport public mai scump pentru studenti
Joi, 23 Septembrie 2010
Ion MUSET

Studentii ieseni vor plati, in acest an, mai mult pentru abonamentele subventionate, eliberate de Regia Autonoma de Transport Public (RATP). Si asta din cauza Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) de 24 la suta. Astfel, acestia vor achita, de anul acesta, 13 lei, in loc de 12,4 lei, cat plateau pana acum pentru un abonament pe toate liniile, subventionat de municipalitatea ieseana si universitate. Primaria acopera o diferenta de 19,5 lei, iar universitatile, cate 32,5 lei pentru fiecare abonament. De abonamente subventionate beneficiaza studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad", ai Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa", ai Universitatii de Arte "George Enescu", precum si cei ai Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi". "Am inceput demersurile cu toate universitatile si urmeaza sa semnam contractele. Procedura de acordare a abonamentelor se va desfasura ca si anul trecut, doar ca studentii vor plati un pic mai mult. Acestia vor trebui sa se prezinte la tonetele RATP cu adeverinte eliberate de facultatea universitatii la care sunt inmatriculati, prin care se atesta subventionarea abonamentelor, cu buletinul si carnetul de student. Cred ca de la 1 octombrie se vor putea pune la dispozitie tichetele de transport pentru studenti", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Acesta a mai precizat ca, in medie, peste 13 mii de studenti au solicitat lunar cate un abonament subventionat. Cei mai multi sunt de la UAIC, peste 7.000 de studenti solicitand lunar astfel de abonamente.


Articolul se gaseste aici!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 22 Oct 2010 05:15:16    Titlul subiectului: 20 135290

Buna Ziua Iasi a scris:
RATP transporta gratuit 35 mii ieseni
Vineri, 22 Octombrie 2010
Ion MUSET

Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi continua sa ofere gratuitati pentru cel putin 35 mii de ieseni. Si asta desi primeste cu greutate banii cu care municipalitatea ar trebui sa compenseze contravaloarea acestor libere. Astfel, pe 20 octombrie, reprezentantii RATP au finalizat o noua runda de vizare a abonamentelor respective pana la finalul anului. Conform inregistrarilor de la nivelul lunii august, cei mai multi beneficiari ai acestor abonamente sunt pensionarii. Astfel, RATP a acordat libere pentru 24.664 pensionari, 7.256 persoane cu handicap, 17 eroi, 2.239 veterani de razboi si vaduve, precum 929 persoane persecutate in perioada regimului comunist. "Celor care nu au reusit sa-si vizeze abonamentele pana la aceasta data, li se vor retine legitimatiile de calatorie. Acestea vor fi trimise apoi la Directia de Asistenta Comunitara, unde beneficiarii le vor putea ridica vizate doar dupa ce fac dovada ca se incadreaza in una dintre aceste categorii", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.

Subventiile primariei au ingropat Regia

Desi oficialii RATP nu o spun raspicat, este cunoscut deja faptul ca RATP se afla intr-o situatie financiara dificila din cauza acestor gratuitati. Acestea s-au "inmultit" mai ales in campania electorala pentru alegerile locale din 2008. Momentan, RATP are de incasat de la municipalitatea ieseana nu mai putin de 10 milioane lei. Suma a fost acumulata dupa ce primaria a evitat sa achite contravaloarea liberelor acordate de RATP in 2009.
De altfel, desi au avut in vedere mai multe variante de reducere a cheltuielilor cu aceste abonamente, respectiv prin acordarea de gratuitati pe o linie sau doua de transport, oficialii RATP nu au putut sa le aplice. Si asta pentru ca o decizie in acest sens trebuie luata de Consiliul Local.
Sursa
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 29 Oct 2010 05:05:56    Titlul subiectului: nhnhnh 135580

Buna Ziua Iasi a scris:
Transport gratuit, cu portia, pentru pensionari
Vineri, 29 Octombrie 2010
Ion MUSET

 Pensionarii si alte persoane care beneficiaza de gratuitate in mijloacele de transport ar putea calatori doar intr-un anumit interval orar  Propunerea vine din partea mai multor ieseni nemultumiti de aglomeratia din autobuze si tramvaie  Cei care pot lua o astfel de decizie sunt consilierii locali ai municipiului

Tot mai multi ieseni se plang de inghesuiala mare din mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport Public (RATP). Acestia reclama faptul ca numarul mare de legitimatii gratuite acordate pensionarilor si altor categorii sociale a dus la aparitia unor astfel de situatii. Desi au existat numeroase propuneri de reducere a numarului de abonamente de acest tip, atat sefii RATP, cat si cei ai municipalitatii au preferat sa nu ia nici o decizie. Una dintre acestea este si ca pensionarii sa poata calatori gratuit doar intr-o anumita perioada a zilei. "Am primit mai multe reclamatii de la persoane care reclama numarul mare de calatori, in special din categoriile sociale care beneficiaza de gratuitati, dar noi, ca Regie, nu putem lua nici o decizie. Totul depinde de Consiliul Local. Am avut si o propunere ca toate facilitatile pentru pensionari sa se acorde in afara orelor de varf, iar cei care vor sa circule in acel interval orar sa achite contravaloarea biletului. Am avut, insa, astfel de discutii cu reprezentanti ai pensionarilor si mi-au spus ca nu este posibil asa ceva. Si asta din cauza ca ei dimineata merg la tratamente, sa-si ridice retetele sau au activitati care tin de acele ore. O propunere de acest gen au incercat cei de la Timisoara, dar nu s-a mai aplicat pana la urma. Deocamdata, mergem pe prevederile hotararii de Consiliu Local in vigoare", a declarat Maricel Gherca, directorul RATP Iasi.
O alta solutie ar fi si acordarea de gratuitati pentru o linie sau doua. La Bacau, pensionarii care vor sa circule cu mijloacele de transport pe toate liniile achita 4 lei pe luna, restul de 49 lei fiind suportati din bugetul municipalitatii.
Abonamentele gratuite pentru pensionari s-au inmultit mai ales in campania electorala pentru alegerile locale din 2008. Momentan, RATP are de incasat de la municipalitatea ieseana nu mai putin de 10 milioane lei. Suma a fost acumulata dupa ce primaria a evitat sa achite contravaloarea liberelor acordate de RATP in 2009. Conform oficialilor Regiei, de gratuitate in mijloacele de transport public beneficiaza, in acest moment, 24.664 pensionari, 7.256 persoane cu handicap, 17 eroi, 2.239 veterani de razboi si vaduve, precum si 929 persoane persecutate in perioada regimului comunist.
Articol
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 10 Ian 2011 06:31:17    Titlul subiectului: 200920102011 138590

Evenimetul in editia de Luni 10 Ianuarie 2011 a scris:
A scăzut numărul călătorilor frauduloși


Ultima statistică comunicată de reprezentanții RATP în ceea ce privește cuantumul amenzilor aplicate de echipele de controlori denotă faptul că numărul călătorilor frauduloși a scăzut. „În ultima lună, controlorii RATP au acordat 71 de amenzi, în valoare totală de 6.840 lei. De asemenea, au mai fost încheiate 606 procese verbale”, ne-a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP. Numărul ieșenilor amendați în luna decembrie este de trei ori mai mic comparativ cu anul 2009.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 26 Ian 2011 06:21:06    Titlul subiectului: 30000 139172

Buna Ziua Iasi in editia de Miercuri 26 ianuarie 2011 a scris:
30 mii de pensionari pot circula gratis cu mijloacele RATP
Ion MUSET

Numarul pensionarilor care beneficiaza de abonamente gratuite in mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport Public (RATP) a crescut vertiginos in ultima vreme. Peste 30 mii de pensionari din municipiu au, in acest moment, dreptul sa foloseasca autobuzele, tramvaiele si microbuzele Regiei fara a plati vreun un leu. Cresterea numarului beneficiarilor se explica prin faptul ca, dupa masurile de austeritate aplicate de Guvernul Boc, tot mai multe persoane se incadreaza sub salariul minim pe economie.
Conform unei hotarari de Consiliu Local aprobata in 2008, beneficiaza de gratuitate in mijloacele de transport ale RATP si pensionarii care au venituri mai mici decat salariul minim.
Pensionarii nu s-au grabit sa-si vizeze abonamentele. Doar 23 mii din cei peste 30 mii de pensionari aflati in evidenta Primariei si-au vizat legitimatiile pentru primul trimestru al acestui an. "In octombrie 2010, la precedenta sesiune de vizare a legitimatiilor, au fost peste 24 mii de pensionari care si-au vizat aceste legitimatii. Acum, numarul acestora a scazut, dar a crescut numarul beneficiarilor. Noi primim bani de la primarie doar pentru abonamentele vizate. Pensionarii care nu au reusit sa-si puna viza nu vor fi sanctionati. Acestia trebuie sa mearga la sediul de pe Soseaua Nationala sa faca acest lucru", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
De altfel, sistemul de compensare a acestor legitimatii nu este nici pe departe perfect. Sefii RATP au de recuperat de la primarie aproape 10 milioane lei, bani pe care trebuie sa-i primeasca in contul gratuitatilor oferite pensionarilor in 2009.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 28 Ian 2011 16:13:01    Titlul subiectului: 2012 139256

Buna Ziua Iasi in editia de Vineri 28 ianuarie 2011 (Articol complet!) a scris:
Carduri obligatorii pentru pensionarii ieseni
Ion MUSET

Peste 30 mii de pensionari din municipiu vor putea de anul viitor sa foloseasca mijloacele de transport in comun doar daca au carduri electronice, valabile timp de 12 luni. La Iasi, aplicarea unei ordonante de urgenta aprobata recent de Guvern nu poate fi pusa in aplicare deocamdata. De aproape trei ani autoritatile locale se chinuie sa implementeze un sistem de ticketing modern, care ar rezolva problema abonamentelor de carton. De fiecare data insa, licitatiile organizate fie de Regia Autonoma de Transport Public (RATP), fie de primarie au fost contestate de doua firme. Este vorba de SC Alien Concept Oradea si de SC UTI SYSTEMS SA. "Daca am putea sa implementam acest sistem, ne-ar fi mult mai usor sa gestionam situatia abonamentelor. Ar fi fost o posibilitate sa limitam numarul calatoriilor prin intermediul cardurilor. Daca e vorba de cititoare cu calatorii nelimitate, noi am fi avut situatii clare vizavi de numarul de pensionari sau calatoriile pe care acestia le fac intr-un anumit interval de timp. Deocamdata, acest lucru este imposibil, avand in vedere ca licitatia de ticketing este blocata in continuare de contestatii", a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.

Ultima data, sefii primariei au scos la licitatie serviciul de ticketing in luna noiembrie 2010. Este vorba de cheltuirea a 6,8 milioane lei, bani obtinuti prin proiectul Civitas Archimedes. Ca un facut, si aceasta licitatie a fost blocata printr-o contestatie a celor de la UTI SYSTEMS SA.(...)


Sursă atașament!



og_pensionari (2).pdf
 Descriere:
Proiectul de hotĂŁrĂąre

Descărcare
 Nume fișier:  og_pensionari (2).pdf
 Mărime fișier:  180.19 kb
 Descărcat:  de 379 ori

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 02 Feb 2011 07:39:18    Titlul subiectului: 2 139435

Buna Ziua Iasi in editia de Miercuri 2 Februarie 2011 a scris:
Cate doua filtre RATP pe zi la strada

Ion MUSET

Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi a inasprit controalele la strada. Sefii institutiei au dispus organizarea a cel putin doua filtre zilnic, in diferite zone din oras. Astfel, controlorii pot opri mijloacele de transport intre statii pentru a verifica iesenii care circula fraudulos. "Sistemul de control tip filtru este mult mai eficient pentru depistarea calatorilor fraudulosi. Acum avem cate doua echipe pentru filtre, care ies impreuna cu seful de formatie si verifica mijloacele de transport intre statii.Astfel, se elimina posibilitatea ca cei fara bilet sa coboare in statii fara a mai putea fi verificati. In plus, unii calatori sunt mai recalcitranti si nu vor sa se legitimeze in fata unei singure echipe de controlori", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Acesta a precizat ca astfel de controale efectuate intre statii nu afecteaza ritmul de transport. "Ei nu au dreptul sa retina in trafic un mijloc de transport mai mult de doua minute. Asta nu afecteaza transportul calatorilor, dar ne permite noua sa prindem cat mai multi calatori fraudulosi."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
paulsback



Data înscrierii: 10/Noi/2009
Ultima vizita: 04/Oct/2020
Mesaje: 96
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 07 Mar 2011 21:10:08    Titlul subiectului: Situatie tragic-comica! 140834

Astazi, in jurul orei 12 am fost nevoit sa ma plimb o jumatate de oras pe jos pentru a face un abonament studentesc... Prima data am incercat pe Copou la Universitate... acolo (cum ma asteptam de altfel) am primit raspunsul "Nu mai am abonamente, ati ajuns prea tarziu", bun zic, cobor per-pedes pana pe Independentei unde ce sa vezi "Nu mai am abonamente studentesti!", cobor in Piata Unirii... ce sa vezi ? "Le-am epuizat de dimineata" (deja incepusem sa-mi pierd cumpatul), ma duc la Filarmonica ... binenteles "Nu mai am.."
Cu nervii in pioneze merg in Targu Cucu unde intr-un final am reusit sa-mi fac abonamentul!!
1. Oare chiar e nevoie sa se plimbe lumea si sa piarda timpul...???
2. Oare cate abonamente studentesti primesc pe zi la tonete??
3. Daca eu ma sui in mijloacele de transport in comun RATP fara bilet/ABONAMENT sunt sanctionat! Dar pe ei cine ii sanctioneaza pentru plimbarile facute de studenti???

Si nu e o situatie singulara, ultima oara am avut acelasi itinerar dar m-am oprit la Filarmonica! Si nu sunt singurul ghinionist... multi studenti se perinda de pomana prin oras...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 8714
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 07 Mar 2011 21:59:54    Titlul subiectului: 140841

In general, personalul de la tonete are grija sa se aprovizioneze cu titluri de calatorie corespunzator punctului de lucru. Cele doua tonete (in special cea de la Universitate) au vanzari foarte mari din abonamentele studentesti. Este posibil ca azi sa fi iesit din tipar si cererea sa fi fost mult mai mare decat de obicei. In plus, ora 12 este apropiata de momentul schimbului pentru aceste tonete si o aprovizionare suplimentara devine problematica dpdv al timpului. Stiu, nu te intereseaza aceste aspecte, insa trebuie, totusi, un minim de intelegere, pentru ca exista niste reguli in toate aceste chestiuni. Pentru tonetistele pe care le gasiti in general la Universitate, de exemplu, garantez ca isi fac treaba corect si nu exista vreun motiv de repros (si, evident, nu sunt singurele).

Pe de alta parte, nu ar fi trebuit sa expui problema aici si nici eu nu ar fi trebuit sa-ti dau raspunsul acesta. Telverde (si celelalte posibilitati de a semnala astfel de situatii) sau forumul RATP (daca doresti doar o explicatie, nu sa reclami ceva) sunt modalitatile potrivite de a rezolva probleme de tipul celei semnalate. Textul cu epuizatul de dimineata chiar merita semnalat...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
paulsback



Data înscrierii: 10/Noi/2009
Ultima vizita: 04/Oct/2020
Mesaje: 96
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 07 Mar 2011 22:33:26    Titlul subiectului: 140844

Toate scuzele ... n-am vrut sa arate a reclamatie sau sa pun problema intr-un mod neplacut... era chiar o situatie tragi-comica care si-a gasit rezolvare pana la urma...Smile
Dar de curiozitate, cei de la tonete primesc un numar de abonamente in functie de locatie sau iau asupra lor cat considera necesar?
Si daca se constata probleme cu numarul de abonamente in anumite perioade ale lunii, de ce nu se mobilizeaza personalul pentru a nu mai exista astfel de probleme...?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 8714
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 07 Mar 2011 23:03:24    Titlul subiectului: 140847

Nu e vorba de a pune problema intr-un mod neplacut, ci de faptul ca posibilitatile de a-ti raspunde aici sunt limitate (intram in chestiuni interne).

Categoric, fiecare se aprovizioneaza in functie de vanzarile din punctul in care e planificat. Atentie la un alt aspect: unele puncte de lucru sunt dispecerate, iar acestea nu sunt doar la capete de linie, ci si in diverse noduri ale retelei, pentru urmarirea si dirijarea vehiculelor la nevoie - Gara, Tatarasi Sud, Piata Eminescu (statia Piata Independentei, sens spre Fundatie), Triumf. Dispeceratele au alt regim si, spre exemplu, nu vand abonamente studentesti (insa vand abonamente cu pret redus clasice pentru elevi si studenti si abonamente zonale).

Cu personalul e un cerc vicios: deficit de personal - lipsa posibilitatilor de a angaja. Recent a fost organizat un concurs, insa nu pentru suplimentarea personalului, ci pentru inlocuirea oamenilor plecati din institutie din diverse motive.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
paulsback



Data înscrierii: 10/Noi/2009
Ultima vizita: 04/Oct/2020
Mesaje: 96
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 08 Mar 2011 12:55:57    Titlul subiectului: 140862

Multumesc pentru raspuns:)!
Am aflat anul trecut despre dispeceratele de pe traseu, din pacate tot printr-un raspuns sec (din cate imi amintesc), ceva in genul "Eu aici sunt si dispecer, crezi ca am timp sa fac abonamente pentru fiecare student", asta se intampla anul trecut la gara.
Dar daca se constata ca in anumite perioade ale lunii nu ajung abonamentele tip studentesc, de ce nu se ia o masura? O idee ar fi ca atunci cand cererea este mare iar cel de la toneta observa ca nu ajung abonamentele, sa dea un telefon la sediu, iar cineva sa vina sa aduca mai multe (nu zic sa vina cu masina RATP-ului, sunt constient ca benzina e scumpa, dar sa vina cu mijloacele in comun care oricum circula).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 8714
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 08 Mar 2011 16:12:18    Titlul subiectului: 140863

Asa si trebuie sa procedeze. Cei constiinciosi o fac, dar sunt, din pacate, si uscaturi...
In ce-l priveste pe dispecerul (din nodurile enumerate mai sus) care refuza sa faca abonamente cu pret redus pentru elevi si studenti (deci nu abonamente studentesti), exista ac de cojocul sau. Trebuie doar semnalate situatiile astea, cu toate datele. Da, este dispecer, cand apar probleme si trebuie sa dirijeze circulatia trebuie sa existe intelegere din partea calatorilor, insa in rest isi vede si de celelalte atributiuni de serviciu (chiar si cand nu are sarcini precise de dirijare are alte atributiuni legate de urmarirea traficului, insa asta nu-l impiedica sa vanda legitimatii de calatorie, conform fisei postului). La fel si la capetele de linie (acolo sunt mai multe de facut, insa, din nou zic, vanzarea legitimatiilor de calatorie este una dintre sarcinile de serviciu).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 15 Mar 2011 05:17:45    Titlul subiectului: 67 141124

Evenimentul în editia de Marți 15 Martie 2011 a scris:
Atenție cine vă controlează biletele în mijloacele de transport în comun!
Au apărut falșii controlori

T. Damaschin

Mijloacele de transport în comun par a fi devenit raiul escrocilor. După milogii care stârnesc compasiunea călătorilor scoțând la iveală certificate medicale false sau care nu le aparțin din care rezultă că suferă de boli incurabile au apărut persoanele care încearcă să facă bani dându-se drept controlori

Cel puțin în ultima perioadă, pe traseele de tramvai dinspre Gară spre Centru a putut fi zărit un individ cu o coafură fistichie, care le cere călătorilor să-i prezinte legitimațiile de călătorie. În schimb, răbdarea cu care acesta îi verifică pe clienții RATP dispare ca prin minune ori de câte ori individul respectiv remarcă prezența în stații a controlorilor veritabili, situație în care omul nostru coboară în mare grabă. „Nu avem informații despre persoana la care faceți referire. De altfel, ar trebui să avem o fotografie cu acesta, pe care să o putem oferi celor de la Poliția Comunitară. Totuși, ne-am confruntat cu astfel de situații, inclusiv în acest an. Spre exemplu, au existat cazuri în care unii călători le-au spus controlorilor că tocmai au prezentat legitimațiile de călătorie cu puțin timp înaintea lor. De asemenea, la începutul anului am fost sesizați cu privire la faptul că un fost controlor încă mai desfășoară această activitate. I-am solicitat să returneze ecusonul și legitimația RATP, în caz contrar urmând a fi dat pe mâna oamenilor legii. În cele din urmă, acesta s-a conformat și ne-a adus actele solicitate”, ne-a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

Oficialul regiei recomandă ca, în eventualitatea în care călătorilor li se pare ceva suspect în legătură cu controlorii, să le ceară acestora autorizațiile de control. „Un ecuson mai poate fi falsificat. Cu legitimațiile RATP, însă, e mai greu”, a mai spus acesta.

33 de femei amendate de ziua lor

În ceea ce privește activitatea de controlorilor, aceștia par a nu avea nici mamă, nici tată. O demonstrează cele 19 rapoarte de constatare și cele 14 procese verbale cu care aceștia le-au „gratulat” pe domnișoarele și doamnele prinse fără bilet pe data de 8 Martie. „Legea nu ne permite să oferim astfel de bonusuri. Nu am dat și nici nu vom da derogări de la hotărârile Consiliul Local pe motiv că ar fi vorba de o anume sărbătoare”, a mai spus Adrian Mihai.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 21 Mai 2011 08:02:21    Titlul subiectului: 231 143735

Buna Ziua Iasi în editia de Sâmbătă 21 Mai 2011 a scris:
Un fost angajat RATP vinde abonamente false
Ion MUSET

Caz incredibil la Regia Autonoma de Transport Public (RATP). Un fost angajat s-a gandit sa faca bani pe seama institutiei, eliberand mai multe abonamente false. Lucian Petrica Spoiala, fost angajat la toneta, modifica abonamentele expirate primite de la calatori, aplicand stampila de tonetar, si apoi le vindea din nou. Totul a iesit la iveala luna trecuta, la un control de rutina prin mijloacele de transport. Controlorii RATP au depistat patru astfel de abonamente, modificate cu un creion corector. "In luna aprilie au fost depistate o serie de timbre modificate, patru la numar, care aveau perioada de valabilitate modificata. Pentru a arata ca sunt chipurile autentice a folosit stampila de la toneta, pe baza careia a si fost identificat. Acesta nu a recunoscut, motivand ca ar fi intrat persoane necunoscute in toneta si i-ar fi furat stampila. Pentru ca a avut si alte abateri, ultima fiind o lipsa in gestiune de 1.200 de lei, am decis sa-i desfacem contractul de munca", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Acesta a mai precizat ca ancheta nu se va finaliza aici. Reprezentantii Regiei vor sa depuna plangere la politie pentru a se lamuri daca scrisul modificat de pe abonamentele respective apartine fostului angajat. "Noi vom face plangere, intrucat nu avem abilitati in a identifica daca scrisul apartine lui. In plus, nu ne permitem o expertiza grafologica a abonamentelor descoperite. Deocamdata, prejudiciul este in jur de 300 de lei, dar el poate fi mai mare, intrucat nu stim care este numarul real de abonamente modificate si vandute apoi calatorilor. Rugam pe aceasta cale calatorii sa refuze daca li se inmaneaza astfel de cartoane sau sa ne semnaleze daca le-au primit deja, pentru a putea lua masurile necesare", a adaugat Adrian Mihai.
Sesizarile pot fi facute la numarul de telefon 0800.110.427 sau la sediul RATP de pe strada Silvestru nr. 5.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 23 Mai 2011 05:28:15    Titlul subiectului: 234 143780

Buna Ziua Iasi în editia de Luni 23 Mai 2011 a scris:
RATP ar putea impune din nou un plan de amenzi pentru controlori
Ion MUSET

Controlorii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) ar putea lucra din nou dupa un plan de amenzi. Acesta va fi stabilit in urma aplicarii noilor criterii de performanta, stabilite de sefii institutiei odata cu aparitia noului Cod al Muncii. Asta si pentru faptul ca numarul calatorilor fraudulosi a scazut dramatic in ultima vreme. Astfel, in luna ianuarie, controlorii RATP au intocmit doar 841 de procese-verbale de contraventie si au taiat 934 de chitante. In februarie, au scris 1.372 de procese-verbale si au aplicat 1.798 de amenzi, iar in luna martie au completat 1.538 de procese-verbale si 1.788 de chitante. Numarul celor depistati fara bilet in mijloacele de transport ale Regiei a scazut, insa, in luna aprilie, cand au fost intocmite doar 958 de procese-verbale si aplicate 1.125 de amenzi. In total, de la inceputul anului si pana la jumatatea lunii mai, controlorii RATP au incheiat 5.742 de procese-verbale si au dat 6.672 de amenzi. Au adus, astfel, la bugetul institutiei 64,3 mii de lei.
Oficialii RATP sustin, insa, ca numarul proceselor-verbale si a amenzilor este insuficient. "Este adevarat ca a scazut si numarul persoanelor care circula cu mijloacele noastre de transport ca urmare a crizei economice. S-au inchis multe firme, omenii nu mai au aceleasi venituri, iar asta se vede. Pe de alta parte, vom impune noi criterii de performanta celor de la control, pentru ca exista posibilitatea ca acestia sa se implice mai putin, dupa ce am renuntat la masura de a realiza un anumit numar de amenzi pe luna. Acum, indiferent de cate amenzi si procese-verbale intocmesc, ei primesc salariul intreg. Vom avea in vedere o salarizare stimulativa, pentru a-i determina pe acestia sa fie mai eficienti in activitatea de control", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Reamintim ca, la un moment dat, controlorii Regiei trebuiau sa dea un anumit numar de amenzi pe luna, pentru a-si ridica salariul intreg. Conducerea institutiei a renuntat la aplicarea acestei masuri ca urmare a protestelor angajatilor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 23 Mai 2011 15:26:46    Titlul subiectului: 235 143792

Buna Ziua Iasi în editia de Luni 23 Mai 2011 a scris:
Ieseanca prinsa circuland cu o legitimatie RATP falsa

O ieseanca a fost prinsa circuland cu mijloacele de transport ale RATP pe baza unei legitimatii de handicap falsa.

Controlorii RATP au solicitat ajutorul jandarmilor. Acestia au constatat ca fotografia din legitimatie nu corespunde cu numele mentionat pe aceasta, în fotografie aparând chipul celei care a prezentat actul echipei de controlori.

Având în vedere cele constatate, femeia a precizat ca legitimatia este a unei cunostinte, care este plecata din tara de aproximativ 3 saptamâni si ca, pentru a nu plati bilet, a inlocuit fotografia de pe legitimatie cu fotografia sa. Pentru faptele savarsite s-au întocmit actele premergatoare pentru fals material, uz de fals si fals privind identitatea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 8714
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 23 Mai 2011 15:48:08    Titlul subiectului: 143793

Tipul respectiv de legitimatie nu este emis de RATP.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 13 Iun 2011 06:58:28    Titlul subiectului: 273 144539

Ecologie , economie , ergonomie și eficiență în transportul de nivel european:

Evenimentul în editia de Luni 13 Iunie 2011 a scris:
Biletele RATP s-ar putea ieftini
T. Damaschin

Reprezentanții RATP au participat săptămâna trecută la un seminar organizat de Uniunea Transportatorilor Publici din România, acțiune în cadrul căreia a fost prezentat proiectul Benefit

„Este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Intelligent Energy - Europe. Se urmărește implementarea unor măsuri astfel încât să crească semnificativ numărul utilizatorilor transportului public. Dincolo de faptul că acest lucru ar putea conduce spre o ieftinire a biletelor, se urmărește reducerea emisiilor poluante rezultate din transportul cu autoturismele personale și, implicit, fluidizarea traficului în marile orașe. Sau, altfel spus, creșterea mobilității urbane”, a explicat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

Deocamdată, singurul oraș din România care a aderat la acest program este Bistrița. „Vom analiza dacă lucrurile care s-au făcut aici, dar și în alte orașe europene, cum ar fi Brno, Zilina, Palma de Mallorca, se pretează pentru Iași. Oricum, o parte din măsurile cuprinse în proiectul Benefit a fost deja implementată în Iași, cum ar fi campaniile de promovare ale transportului ecologic sau cursele speciale puse la dispoziția unor categorii de angajați, cum ar fi cei de la CET sau Carrefour. Să nu uităm nici faptul că RATP Iași a demarat o serie de acțiuni destinate preșcolarilor și elevilor, în ideea de a-i familiariza pe cei mici cu avantajele transportului public”, a mai spus dl. Mihai.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 24/Apr/2024
Mesaje: 1006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 24 Iun 2011 08:09:30    Titlul subiectului: 283 144935

Buna Ziua Iasi în editia de Vineri 24 Iunie 2011 a scris:
RATP cumpara bilete de 53 de mii de euro
Ion MUSET

Peste 225 de mii de lei (53 de mii de euro) va cheltui Regia Autonoma de Transport Public (RATP) pentru tiparirea unor noi bilete pentru calatori. Este vorba de 2,85 milioane de bilete cu o calatorie, 5 milioane de bilete cu 2 calatorii si 11,1 milioane de seturi a cate 10 calatorii. De asemenea, sefii RATP solicita si tiparirea a 506.850 de abonamente de toate tipurile. Cele mai multe dintre abonamente vor fi de tip studentesc, respectiv 170 de mii de tichete, precum si 120 de mii de abonamente pe toate liniile, valabile o zi. Atat biletele, cat si abonamentele vor trebui securizate cu banda holografica de 5 mm latime, personalizata cu literele "RATP", aplicata pe latura de 46 mm, si fond de siguranta filigran tiparit. Pana acum, biletele si abonamentele emise de RATP erau tiparite de SC Tipo Offset SRL Cluj. "Contractul cu firma din Cluj a expirat si e nevoie de un nou contract. De aceea, am si lansat licitatia. Biletele si abonamentele vor avea aceleasi elemente de siguranta pentru a preveni falsurile sau tichetele trase la imprimanta. De cand am introdus noile bilete si abonamente securizate, numarul calatorilor fraudulosi, precum si a tichetelor false descoperite a scazut foarte mult", a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Ofertele fiananciare pot fi depuse pana pe 5 iulie la sediul Regiei, aceasta urmand sa solicite si alte titluri de calatorie sau sa renunte la unele existente, in functie de situatiile concrete, respectandu-se aceleasi conditii contractuale.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mar 23 Aug 2011 11:05:02    Titlul subiectului: 147870

http://www.evenimentul.ro/articol/sa-plateasca-nichita-amenda.html

"Nervi, injurii și amenințări la o acțiune de depistare a călătorilor frauduloși

„Să plătească Nichita amenda!”

Fără îndoială, ieșenii s-au obișnuit numai să primească. Pentru cei mai mulți, simțul civic a dispărut de mult, ca să nu mai vorbim de faptul că le lipsește și doza elementară de bun simț. Printre cei care resimt frământările unei societăți marcate de tensiuni se numără și reprezentații RATP. Aflată într-o perioadă delicată din punct de vedere financiar, regia de transport public este prejudiciată zilnic de ieșenii care călătoresc cu tramvaiul, autobuzul sau microbuzul fără a-și achiziționa bilete sau abonamente. În viziunea acestora, faptul că circulă doar o stație sau acela că sunt șomeri reprezintă argumente suficiente pentru a încălca legea

Nu au mai mult de 20 de ani. Sunt tunși în pas cu moda, poartă îmbrăcăminte de firmă și nu au ezitat în a-și face tatuaje în locuri cât mai vizibile. Cu toate acestea, spun că nu au bani de bilete și zâmbesc superior atunci când sunt prinși de echipele de controlori ai RATP. O fac întrucât părinții sunt cei care suportă consecințele comportamentului de tip teribilist al odraslei. Astfel de lucruri sunt vizibile la orice acțiune de tip filtru organizată de reprezentanții regiei, în condițiile în care controalele obișnuite nu mai sperie pe nimeni. „Controalele de tip filtru sunt altceva. Apelăm la sprijinul oamenilor legii, iar prezența jandarmilor ne ajută. Doar așa pot fi identificați cei prinși fără legitimații de călătorie”, susține Gabi Popescu, șeful Direcției Control din cadrul RATP.

Întrucât o asemenea acțiune în zona Zimbru s-a soldat cu 62 de ieșeni amendați, șefii regiei au programat duminică seara un nou filtru, în același loc. Primul mijloc de transport controlat este tramvaiul 421, care circulă pe traseul 6. Patru controlori urcă în interior, iar doi rămân afară. Primii se întorc însoțiți de trei puști. Două fete și un băiat. Nu au mai mult de 16 ani. Sunt duși la 20 de metri de stație, unde așteaptă o dubă a Jandarmeriei. Aici are loc verificarea identității adolescenților. Doar unul are buletinul asupra sa. Ceilalți doi sunt „dați” prin stație. În câteva minute apar și datele de identificare, care ulterior sunt consemnate în procesele verbale. Nu au 40 de lei pentru a achita amenda pe loc, motiv pentru care trebuie să achite 50 lei în termen de 48 de ore. Dacă nu o fac, suma se dublează, cel prins fără bilet urmând a primi acasă hârtia de la Finanțele locale.

Trei amenzi la preț de una

Timp de trei ore, controalele se repetă după același tipar. Diferă doar vârsta și comportamentul celui prins fără bilet. O doamnă trecută de prima tinerețe, care circula cu microbuzul 28, acceptă să plătească pe loc amenda. Din tramvaiul 456, de pe traseul 5, sunt coborâți alți trei puștani, în cazul cărora controlorii RATP sunt dispuși să facă o concesie. „Nu vă dăm amenzi la fiecare. Plătiți toți 40 de lei”, spun aceștia. Ideea la surâde tinerilor. Nu au banii la ei, însă promit să se întoarcă după jumătate de oră.

Nici belgienii nu știu că trebuie să cumpere bilet

Controlul a scos la iveală și un alt aspect: și cetățenii străini circulă fără bilet. Este cazul unui tânăr de 24-25 de ani. „În cazul acestora, lucrurile sunt mai complicate. Nu deținem datele lor de identitate. Figurează doar dacă au sau nu permis de ședere”, ne explică unul dintre jandarmi. Tânărul în cauză „corespunde” din acest punct de vedere. Este belgian și nu a avut probleme cu legea noastră. „Am dat peste străini aflați în urmărire pentru alte delicte”, adaugă omul legii.

Circ cu romi băuți

Aproape pe finalului filtrului, apar și personajele „exotice”. O pereche, despre care aflăm că sunt nepot și mătușă, de orgine romă. Femeia apelează la un limbaj colorat. Nu lipsesc înjurăturile, dar și remarcile savuroase. „Tu cât scrii acolo? Ce, îmi dai 7 milioane amendă?”. Bărbatul, amețit și el de băutură, este mai reținut. „Mă șterg cu ea de amendă. Să plătească Nichita amenda”. În cele din urmă, scapă fără ca la amenda pentru călătorie frauduloasă să fie adăugată și cea pentru tulburarea liniștii publice.

După trei ore, bilanțul controlului este unul previzibil: 25 de procese verbale încheiate, șapte chitanțe și tot atâtea rapoarte de constatate. Mai puțin în comparație cu ziua de vineri, fapt absolut normal atât timp cât duminica RATP scoate la stradă mai puține mijloace de transport. „Să scrieți câți am prins. Și că vom mai face filtre. Poate așa se vor învăța să nu mai circule fără bilet”, ne solicită sprijinul unul dintre controlori. Plecăm fără a-i răspunde, convinși fiind de contrariu. Cu o floare nu se face primăvară, iar cu un filtru nu se rezolvă toate problemele RATP...

Tudor Damaschin

Tudor Ghioc

Călătorii prinși fără bilet sau abonament într-un mijloc de transport trebuie să achite o amendă de 40 de lei pe loc sau de 50 lei în termen de 48 de ore. Dacă nu o fac, suma se dublează"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 13 Sep 2011 12:55:12    Titlul subiectului: 148538

Bilet TROLEIBUZ I.J.T.L. Iasi, 2,50 lei...
Ce timpuri, Iasi-ul avea inca troleibuz... Mad

Din colectia lui Cristi Angheliuc.



20110912-01.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  20.16 kb
 Vizualizat:  de 13813 ori

20110912-01.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 17 Oct 2011 12:29:22    Titlul subiectului: 149662

Bilete Iasi:

R.A.T.P. Iasi:

- (a+b) 2 calatorii, 2,5 lei;
- 2 calatorii, 2 lei;

R.A.T.C. Iasi

- (a+b) 2 calatorii, x.000 lei Rolling Eyes

Din colectia lui Cristi Angheliuc



20110916-18a.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  23.43 kb
 Vizualizat:  de 13593 ori

20110916-18a.JPG



20110916-18b.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  10.52 kb
 Vizualizat:  de 13593 ori

20110916-18b.JPG



20110916-20.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  22.29 kb
 Vizualizat:  de 13593 ori

20110916-20.JPG



20110916-84a.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  20.86 kb
 Vizualizat:  de 13593 ori

20110916-84a.JPG



20110916-84b.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  15.48 kb
 Vizualizat:  de 13593 ori

20110916-84b.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cristian



Data înscrierii: 11/Iul/2009
Ultima vizita: 22/Feb/2021
Mesaje: 180
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 08 Noi 2011 11:00:54    Titlul subiectului: 150187

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Automate-bilete-statiile-transport-Iasi_0_586741852.html

Citat:
Automate de bilete, instalate în stațiile de transport public din Iași

Primele automate de vânzare a biletelor vor ajunge la Iași până la sfârșitul lunii și vor fi montate mai întâi în zonele mai aglomerate, Copou, Independenței și Tudor Vladimirescu, acolo unde vor fi scoase tonetele RATP. În primă față, automatele vor avea doar bilete cu o singură călătorie, la 1,9 lei, urmând să elibereze și cu două călătorii sau seturi de bilete.

„Până la sfârșitul anului vor veni toate tonetele la Iași. Vor fi instalate în stațiile mai aglomerate și unde este vânzare mai mare de bilete decât de abonamente. În zonele respective, este posibil să scoatem complet tonetele sau să facem un program mai scurt“, a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Următoare
Pagina 4 din 12

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community