Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Generalitati despre transportul in comun galatean
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 02 Aug 2011 23:01:07    Titlul subiectului: 147136

S-a dus parfumul de greva...

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/conflictul-de-la-transurb-finalizat-cu-semnarea-ccm-7079.html


"Conflictul de la Transurb, finalizat cu semnarea CCM

--------------------------------------------------------------------------------

Conflictul de interese declanșat de unul dintre sindicatele de la Transurb, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la un acord cu conducerea pe marginea creșterii salariale cerute de sindicaliști, a ajuns în ogradă ITM, care a organizat o ședință de conciliere la care au participat atât reprezentanți ai sindicatului cât și ai conducerii societății, dar întâlnirea s-a finalizat fără ca reprezentanții celor două părți să ajungă la o înțelegere. Potrivit declarației șefului ITM Galați, Ionel Petrea, conflictul de interese nu a putut fi conciliat iar reprezentanții sindicatului și ai conducerii nu au convenit să participe la o nouă ședință de conciliere. Potrivit informațiilor noastre, sindicaliștii au solicitat acordarea unei majorări salariale în sumă de 30 de lei, ceea ce ar însemna practic un leu pe zi, cerere cu care reprezentanții conducerii Transurb nu au fost de acord. Reprezentanții Transurb au adus ca argument în favoarea punctului lor de vedere faptul că o majorare salarială nu este posibilă din cauza unei hotărâri de Consiliu Local care prevede faptul că anul acesta nu pot fi acordate creșteri salariale și că fondul aferent salariilor trebuie să se încadreze într-un anumit venit.
Potrivit declarației șefului ITM Galați, Ionel Petrea, Contractul Colectiv de Muncă a fost în cele din urmă semnat atât de reprezentanții conducerii, cât și de cei ai sindicatului, fiind înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 07 Aug 2011 23:19:57    Titlul subiectului: 147431

Cica... au modernizat viaductul.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/marea-peticeala-a-viaductului-combinatului-7166.html

"Marea peticeală a Viaductului Combinatului

--------------------------------------------------------------------------------

Cei care au trecut pe viaductul Combinatului în ultimele 3 săptămâni au avut ocazia să vadă cu ochii lor modul în care a fost pus în aplicare unul din demersurile Primăriei Galați, și anume lucrările de asfaltare și frezare. Timp de două săptămâni, în fiecare luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Nicoleta Manole, transmitea un comunicat de presă în care anunța străzile unde se efectuează lucrări de asfaltare și de frezare, pe listă fiind menționat și viaductul Sidex. Cei care au citit comunicatul au trăit cu impresia că viaductul Sidex își va schimba complet look-ul, în urma lucrărilor șoferii care vor circula cu mașinile pe drumul respectiv nemaisimțind nicio zdruncinătură, așa cum se întâmpla până acum din cauza șanțurilor și denivelărilor existente. Dar acțiunea „marea asfaltare și frezare” anunțată cu surle și tobe în comunicatele de presă ale Primăriei s-ar putea numi cu ușurință „marea peticeală”. Și asta deoarece atât viaductul, cât și trotuarul au fost doar cârpite pe anumite porțiuni, iar totul este departe de a arăta bine. În aceste condiții, ne întrebăm de ce în comunicatele de presă ale Primăriei nu s-a precizat că se vor face doar lucrări de asfaltare și de frezare pe anumite porțiuni ale Viaductului care face legătura între oraș și Combinat? Cât despre ceea ce înseamnă asfaltarea și frezarea executate, fotografia făcută de fotoreporterii ziarului Monitorul acum câteva zile este mai grăitoare decât o mie de cuvinte."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
deprodio



Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 824
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 14 Aug 2011 09:40:03    Titlul subiectului: 147658

De pe site-ul Transurb am aflat ca, pret de cateva zile, iar va fi un "deranj" la traseele spre Bazinul Nou:

"S.C. TRANSURB S.A. aduce la cunostinta calatorilor ca, datorita lucrarilor din Programul ISPA se intrerupe circulatia tramvaielor pe str. Basarabiei pe tronsonul cuprins intre str.Domneasca si str.M.Bravu in perioada 16.08.2011- 20.08.2011. Transportul va fi asigurat cu 2 tramvaie la linia 44 cu o frecventa de 20 min. incepand cu ora 5,20 de la COMAT si 4 tramvaie la linia 7 cu o frecventa de 15 min din Micro 19, incepand cu ora 5,25. Pentru Valea Orasului transportul va fi asigurat cu 2 autobuze cu o frecventa de 16 min. incepand cu ora 5,30 din Piata Centrala. Acestea vor circula pe str. Traian, str. Garii, str. M. Bravu, str. Basarabiei, Bazinul Nou si retur. Vor face statii pe str. Garii (‘Miorita‘) si pe str. Basarabiei in dreptul ACH si la tur si la retur. Autobuzele de la traseul 36 vor circula pe str.Domneasca, str. Garii si vor face statie la retur la Policlinica cu Plata. Abonamentele pentru liniile 5 si 42 sunt valabile la liniile 7 si 8, respectiv liniile 44 si 8."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 17 Aug 2011 23:13:13    Titlul subiectului: 147752

Mi-ar fi placut si mie sa aud "Stairway to Heaven" in troleu... Macar inceputul... N-a fost sa fie, dar ce conteaza cand calatorii au apreciat surprinza?!

http://www.viata-libera.ro/articol-Ana_Moraru_-_minunea_din_troleibuz_2.html

"Fata cu chitara

Joia trecută, seara târziu, în troleibuzul 102. Abia plecasem de la birou, destul de obosită, cu fruntea plină de gânduri. Ca mine, și alți gălățeni, preocupați de grijile cotidiene, cu privirile îndreptate afară, în orașul întunecat. Aveam căștile la urechi, muzica e modul meu de a mă proteja de agitația din jur.

Deodată, fără vreun motiv aparent, oamenii au început să plece spre partea din față a troleibuzului. Intrigată, mi-am scos căștile și, surpriză: cineva cânta la chitară. Pe lângă sunetul inconfundabil al chitării, un firicel de voce de fată îi cânta din suflet „Nebunul de alb” lui Emeric Imre.

M-am ridicat și eu, să văd minunea care, de una singură, reușise în doar câteva minute să-i facă să zâmbească pe toți acei oameni: un bărbat vânjos, cu un flex în brațe, o femeie în jur de 40 de ani care clar fusese pe stadion la Gala 1.000 a Cenaclului Flacăra, o profesoară de limba română, fericită să audă versurile unor poeți de regulă uitați de mai tinerele generații, niște adolscenți în mod evident fani hip-hop și câțiva bunici care se întorceau acasă după o zi epuizantă de păzit nepoții.

Și am văzut-o, o fată cu zâmbet frumos și ochi vii, care cânta pentru ea și pentru noi. Pentru oameni. I-am făcut câteva fotografii, le-am strecurat prietenilor care o însoțeau cartea mea de vizită și am coborât, mergând către casă mai ușoară, mai puțin obosită, cu zâmbetul pe buze, gândindu-mă cât de ușor este să faci pe cineva fericit. În seara aceea, am adormit mai ușor ca de obicei.

„Cuzistă” la bilingv franceză

Pe urmă, cu ajutorul poștei electronice, am aflat mai multe despre fata cu chitara. O cheamă Ana Moraru, a împlinit 18 ani pe 30 iulie anul acesta, din toamnă va fi elevă în clasa a XII-a, profil bilingv franceză, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”.

Ana spune despre ea că este „o persoană foarte ambițioasă, sensibilă, optimistă, visătoare, energică, dar cam împrăștiată și adesea iresponsabilă”.

Am întrebat-o care-i sunt pasiunile, pe lângă cea evidentă pentru muzică, dacă are vreun folkist preferat, care este modelul ei în viață, ce-și dorește cel mai mult. Și iată ce am aflat.

Muzica – un vis împlinit de curând

„De la 5 ani mi-am dorit să cânt la pian, însă, din cauza dificultăților materiale, acest vis a putut fi îndeplinit abia anul acesta. În urmă cu doi ani, am primit cadou o chitară și, odată cu ea, susținerea și încurajările grupului de tineri și al preoților parohiei romano-catolice din Galați – de care aparțin - cărora, încă o dată, le mulțumesc din inimă că m-au sprijinit să iau lecții de chitară”.

„Nu am un folkist preferat. Ori de câte ori îmi aleg un cântec, acesta trebuie să conțină într-adevăr un mesaj. Eu mă regăsesc în muzică și, ori de câte ori am o zi mai grea, iau chitara în mână și compun ceva”.

După ce trec momentele grele, ne bucurăm altfel de oameni

Ce face Ana, în afară de cântec? Îi plac plimbările lungi, excursiile, ping-pong-ul, cățăratul prin copaci, jocurile de perspicacitate, leagănele, saltelele elastice pentru sărit, cartofii prăjiți (cui nu-i plac?!), fluturii și ploile calde de vară.

Îi place să-i vadă pe cei din jur zâmbind din toată inima, să le facă mici surprize amuzante prietenilor, să fie îndrăgostită și o sursă de energie și de voie bună pentru cei pe care îi întâlnește. Asta, vă spun eu, îi reușește.

Dar pasiunea ei cea mai mare este să descopere lumea, să învețe în fiecare zi ceva nou despre ea, despre cum „funcționează” și despre cât de frumoasă este.

Și, crede Ana, „tocmai dificultățile pe care le întâlnim pun în valoare frumusețea vieții. Pentru că, întotdeauna, toate momentele grele trec. Și, după ce trec, simțim și trăim altfel evenimentele, ne bucurăm altfel de oameni și de ceea ce ne înconjoară”.

O altă mare pasiune de-a ei este teatrul. Dacă industria dramaturgiei ar fi bine valorificată în România, i-ar plăcea să continue în această direcție.

Însă, spune Ana Moraru, „cum sunt șanse mici să găsești o rampa de lansare, e riscant. Așa că m-am hotărât să-mi îndrept pașii spre medicină. Va fi un drum lung și greu, dar voi putea să-i ajut pe cei din jurul meu!”.

Schimbarea pornește din noi

Ana crede cu tărie că lumea poate fi schimbată. Și că această schimbare pornește de la noi:

„Modul nostru de a fi și iubirea pe care o putem oferi celor din jur pot schimba multe. Simplul fapt că ne-ați auzit cântând cu bucurie v-a înseninat seara. Pentru câteva clipe, ne-am bucurat împreună, nu străduindu-ne să fim cumva anume, ci fiind noi înșine”.

„Eu cred că lumea are nevoie de o schimbare în bine, căci, așa cum s-a întors spre negativism și individualism și falsitate, tot astfel, cu iubire, răbdare și credință, procesul poate fi inversat. Eu vreau ca, indiferent cum sunt persoanele pe care le voi întâlni, să pot deveni pentru ele o œmică rază de luminăœ, care să le însenineze ziua și să le facă să înțeleagă că totul depinde de noi”.

În fiecare persoană din jurul meu găsesc model într-o privință sau alta. Au fost câteva persoane care și-au pus amprenta în mod deosebit asupra mea: părinții, apoi cei mai buni prieteni ai mei și mai este Cineva. Poate pare copilăresc și puțin exagerat pentru cei care vor citi, dar acel Cineva este Domnul.”

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 24 Aug 2011 16:10:56    Titlul subiectului: 147893

Nemultumiri in ceea ce priveste subtierea unor grafice...

http://www.viata-libera.ro/articol-Nemultumiri_fata_de_programul_de_vara_al_autobuzelor_2.html

"Problemele gălățenilor

Am primit pe adresa redacție o scrisoare semnată de Florica Ionescu, în numele tuturor gălățenilor care călătoresc cu autobuzul de pe traseul 17.

„Vă scriu în numele mai multor cetățeni plătitori de abonamente și bilete foarte supărați că din data de 20.06.2011 s-a schimbat graficul traseului 17 fără să se anunțe nicăieri și fără nici o explicație plauzibilă.

După ce ieri am sunat toată ziua la dispeceratul Transurb, pe la ora 15,30 a răspuns cineva care mi-a spus că are alte probleme decât să se ocupe de noi și mi-a închis telefonul. Este normal ca să se joace cineva cu banii și nervii noștri?

Majoritatea călătorilor care circulă cu acest traseu au abonamente pentru că merg la serviciu și nu au alt mijloc de transport Transurb cu care să ajungă la timp la locul de muncă.

Când și-au cumpărat abonamente nu i-a anunțat nimeni că vor avea program de vară și că vara trebuie să circule un autobuz la 50 de minute pentru că așa vor cei de la dispecerat. Noi nu plătim abonament de vară și abonament de iarnă, plătim un abonament ca să ajungem la timp la serviciu.

În aceste condiții, până în Micro 19 trebuie să circule din autobuz în tramvai și apoi iar în autobuz (pentru că nu sunt paralele peste tot până în Micro 19 ) să ajungă acasă sau la serviciu?

Cred că dânșii nu știu că există o lege a transportului public și că au niște obligații față ce cei care folosesc mijloacele de transport, care plătesc abonamente și din banii cărora dânșii își iau salariile.

Am sunat și la Primărie și mi-au spus că nu este problema lor, că Transurb este societate autonomă și poate face ce vrea. Chiar așa este? Atunci de ce primește subvenții de la Primărie?

Nici pe site-ul Transurb nu sunt publicate modificările. Se anunță numai că 14 trasee vor avea program de vară. Este corect așa?

Aceeași problemă am avut-o și anul trecut în aceeași perioadă, dar după ce am făcut mai multe reclamații, și am trimis tabele cu semnături de la călători s-a revenit la normal. Acum nu mai am timp fizic să fac asta.

Vă rugăm să ne ajutați pentru că dumneavoastră trebuie să vă dea un răspuns în legătură cu această problemă, dacă nouă, simpli cetățeni, ne răspund după o lună, timp în care vom pierde timp și bani pentru că cineva nu vrea să-și facă datoria. Noi nu dorim decât să revină graficul autobuzului 17 la cel obișnuit care ne ajuta să ajungem la timp la serviciu. Cu noul grafic ajungem la serviciu mai târziu cu 30 min și pierdem la plecare 50 min”.

Răspunsul Transurb

Am luat legătura cu Genica Totolici, director Transurb Galați, care ne-a explicat situația. „Schimbarea orarului a fost anunțată chiar și în «Viața liberă». A fost afișat pe site și la capătul de linie al traseului”.

„Pe perioada verii se schimbă programul pe toate traseele. Merg autobuzele în gol și de aceea, de ani de zile, se modifică programul. Programul de vară este între 1 iulie și 12 septembrie”.

„După 12 septembrie se va suplimenta numărul de autobuze atât pentru traseul 17, cât și pentru traseul 10. Vor fi câte 3 autobuze pentru fiecare traseu, astfel programul de plecare va fi din 30 în 30 de minute”.

„Știm că oamenii din cartierul Dimitrie Cantemir sunt nemulțumiți mai ales pentru faptul că cele 25 de microbuze care asigurau transportul din acel cartier nu mai circulă. Aici nu este vina noastră. Facem tot ce se poate pentru deservirea oamenilor din acel cartier”, ne-a spus doamna Totolici."



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  22.99 kb
 Vizualizat:  de 13088 ori

1.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 24 Aug 2011 23:04:41    Titlul subiectului: 147900

E timpul sa ne intoarcem in trecut... eu unul, cel putin, asa am facut astazi, cand am rasfoit presa anului 1980, adica editiile cotidianului "Viata Noua". Sincer, am fost emotionat... Scopul a fost acela de a culege cat mai multe informatii despre transportul local din acea perioada... Materialele pe care le-am gasit - specifice anului mentionat - sunt deja grupate intr-o pagina de "Arhiva de presa", pe blogul meu pe care l-am dedicat transportului in comun din Galati.

Cateva observatii:

-in materiale, se vorbeste despre traseul 2 (de tramvai, nu-i asa, care era functional in 1980!) precum si de traseul 17, care, in 1980, mergea pe la Dramatic... Are cineva idee despre itinerariul lui de atunci?

-intr-una din fotografii (si anume cea de pe Magistrala CSG) se observa si capatul abandonat unde intorceau tramvaiele intre orele in care nu trebuiau sa intoarca langa combinat;

-in fotografia facuta pe strada Brailei, se observa un autobuz ROMAN precum si o Dacie ruland... pe contrasens. Se facea, in acea perioada, al doilea sens (turul actual) sau era o perioada de reparatii la infrastructura (precum cea din 1986-1987) cand s-a circulat tot pe contra-sens?!

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 29 Aug 2011 00:17:19    Titlul subiectului: 147986

Pasi mici, in directii obscure...

http://www.viata-libera.ro/articol-Galatiul_salvat_de_microbuze_2.html

"Strategie- ioc
Galațiul, salvat de microbuze


Problemele transportului public gălățean au fost analizate la Prefectură, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

La finalul discuției, directorul executiv al Prefecturii, Vasile Pârlog, a tras concluzia că orașul Galați este salvat de microbuze și că Primăria ar trebui să-și facă o strategie prin care traseele principale să fie apanajul mijloacelor de transport ecologice.

Tot Pârlog a cerut societății Transurb să își afișeze graficul curselor în fiecare stație, nu doar la capetele de traseu și a criticat suprapunerea stațiilor de maxitaxi peste cele ale societății locale de transport."



1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  24.53 kb
 Vizualizat:  de 12995 ori

1.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 29 Aug 2011 00:21:11    Titlul subiectului: 147987

Si iata c-avem un nou justitiar, dornic de afirmare...

http://www.viata-libera.ro/articol-Cat_merg_oficialitatile_cu_mijloacele_de_transport_in_comun_2.html

"Surprize, surprize!
Cât merg oficialitățile cu mijloacele de transport în comun?


Foarte puțin sau chiar deloc, acesta ar fi răspunsul corect pe care ar trebui să-l dea nu numai aleșii, ci și autoritățile locale.

La ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice care a avut loc la Prefectură zilele trecute, directorul executiv Vasile Pârlog a fost extrem de surprins să afle că biletele se vând în mijloacele de transport ale Transurb cu prețul de 2 lei, în vreme ce tariful biletelor cumpărate de la chioșc este de 1,5 lei. „Nu e normal așa ceva! Nu stă în picioare legal!”, a spus Pârlog, fost consilier local.

Decizia a fost luată însă în Consiliul Local, la finele anului trecut. Pare ciudat faptul că până acum nu a aflat!"

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
BaditaStefanGalati



Data înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 25/Mar/2024
Mesaje: 661
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 29 Aug 2011 13:07:41    Titlul subiectului: 148018

La noi in Galati nu e normal, dar la Craiova este.... la noi niciodata nu se va face nimic, atat timp cat in administratie inca mai sunt oameni care au peste 50 de ani, cu convingeri trecute si demult apuse..... Nu stiu cate injuraturi imi voi lua aici pe forum, dar am propus eliminarea amenzilor de la Transurb, vanzarea in mijloace de transport a biletelor la pretul de 2 lei calatoria. La chiosc 1.5 lei, in autobuz 2 lei, considerandu-se o suprataxa asemanatoare CFR-ului. Dupa modelul Craiovei am facut lucrul acesta, plus ca si in Madrid de la sofer e mai scump decat de la automatul de bilete! Asa ca e total deplasat ce zice omul vis-a-vis de ilegalitatea pretului. Dupa ce vor fi scoase maxi-taxi-urile din oras si va ramane doar Transurb ar fi atunci o posibilitate ca pretul sa revina la 1 leu calatoria, dupa ce se vor face achizitii de tramvaie noi-noute, troleibuze si autobuze.
_________________
https://linktr.ee/rsbadita (totul într-un singur loc)
MIE-MI PASĂ DE GALAȚI! VOUĂ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 29 Aug 2011 13:24:30    Titlul subiectului: 148019

1.5 e bine si la automatele din saloanele autobuzelor... Haideti sa ne gandim ca nimeni nu mai deranjeaza soferul si haideti sa ne gandim ca masura aceasta ar fi suficienta pentru a permite un program lejer celor care ne transporta...
_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 29 Aug 2011 13:27:44    Titlul subiectului: 148021

Revin pe blog cu arhiva anilor 1981... pentru cei interesati...
_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 31 Aug 2011 18:08:06    Titlul subiectului: 148152

S-a votat, s-a alocat... iar salariile nu vor suferi intarzieri, cel putin pana la sfarsitul anului.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Consiliul_Local_Galati_salveaza_salriile_angajatilor_societatii_locale_de_transport_public_Transurb_0_545346026.html

"Consiliul Local Galați salvează salariile angajaților societății locale de transport public Transurb

Salariații își vor primi lefurile restante

Aleșii locali au votat ieri după amiază un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Galați. Cea mai substanțială sumă merge către SC Transurb, respectiv 60 de miliarde vechi.

Conform directorului SC Transurb, Genica Totolici, suma este necesară pentru acoperirea salariilor personalului până la sfârșitul anului. Proiectul a fost aprobat cu 17 voturi „pentru" și șapte „împotrivă".

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 04 Sep 2011 12:26:57    Titlul subiectului: 148257

Astazi m-am ocupat si de arhiva anilor 82 (a primit o pagina de blog)... Intr-una din fotografii se vede partial, DAC-ul 117 cu numarul 5521...

Sper sa reusesc pana la sfarsitul acestui an sa fac rost si de ceva fotografii mai clare cu fostele noastre masini, scumpe si dragi...

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 12 Sep 2011 23:11:40    Titlul subiectului: 148499

Am mai adaugat azi o pagina pe blogul dedicat transportului local din Galati: arhiva anului 1983... Informatii noi precum si cateva fotografii (intr-una apare si Timis-ul 127 - ma rog, vechimea si posibilitatile din trecut isi spun cuvantul...)

http://transportlocalgalati.blogspot.com/p/arhiva-de-presa-ijtl-anul-1983.html

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
BaditaStefanGalati



Data înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 25/Mar/2024
Mesaje: 661
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 14 Sep 2011 01:30:25    Titlul subiectului: 148572

Azi, am vazut control mare facut intre statiile Tiglina 2 si Str. Oltului. Bineinteles nelipsitele scandaluri facute de calatorii fraudulosi, care tipa si sunt recalcitranti. Unul capsa biletul de fata cu controloarea motivand ca nu merge capsatorul, apoi "i-am aratat cum functioneaza inventia arhaica", pentru data viitoare. Toti calatorii fraudulosi au fost sanctionati cu 25 de lei. Pe str. Frunzei un alt control mare organizat de Transurb a golit cel putin 9 tramvaie unul dupa altul.... Ce sa intelegem de aici?
_________________
https://linktr.ee/rsbadita (totul într-un singur loc)
MIE-MI PASĂ DE GALAȚI! VOUĂ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 14 Sep 2011 10:13:15    Titlul subiectului: 148577

N-ai ce-i face... povestea asta in Galati (si probabil ca nu numai in Galati) dureaza din mosi stramosi si ar fi demna de intrat totodata in istoria locala. M-am uitat pe arhiva cotidianului "Viata Noua" (cat am apucat sa rasfoiesc pana acum) si am descoperit articole care vorbeau despre aceeasi neseriozitate a calatorilor (deci, meteahna veche, incurabila).

Saptamana trecuta s-au facut doua razii majore in urma carora - din cate vorbeam cu prietenii soferi - incasarile la biletele cumparate de la ei au crescut simtitor. Unul dintre acestia, aflat la unul dintre principalele trasee mi-a spus ca a vandut peste saizeci de bilete in patru curse.

Evident, instruirea noastra nu se poate face decat cu frica si tam-tam; ca de corectitudine nu poate fi vorba. Dar pentru Transurb e bine: isi recupereaza pierderile pe baza acestor controale. Probabil ca oamenii nu se mai asteptau la o alta razie majora dupa cele desfasurate saptamana trecuta.

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 14 Sep 2011 14:21:47    Titlul subiectului: 148582

Am gasit o chestie interesanta, poate cineva din Galati si-o cumpara si studiaza, e posibil sa apara imagini inedite:

http://www.videoscene.co.uk/romanian-trams-and-trolleybuses-1-in-galati.html



ND105--Romanian-Trams-and-Trolleybuses-in-Galati.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  79.83 kb
 Vizualizat:  de 12621 ori

ND105--Romanian-Trams-and-Trolleybuses-in-Galati.jpg



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
emil p



Data înscrierii: 01/Feb/2011
Ultima vizita: 09/Dec/2012
Mesaje: 21
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 19 Sep 2011 16:28:17    Titlul subiectului: 148728

Problema este ca nu e bine ceea ce se intampla cu noi soferii de autobuze si troleibuze. S-a redus timpul la grafice, nu mai avem voie sa stam 2-3 minute la capat de linie, suntem urmariti mai ceva ca securistii, nu suntem intelesi etc. Pai eu sunt fumator si nu am voie sa fumez cu calatorii in autobuz fiindca nu are cabina, atunci cand fumez o tigara, cand mananc, cand merg la toaleta, cand fac gestiunea daca nu avem voie sa stam la capat de linie acele 2-3 minute pe care nu intotdeauna le prindem? E total inuman ceea ce se intampla, si vorbesc de psihologie. Am pus personal aceasta intrebare unei doamne de la birou daca ei de acolo in 8 ore de serviciu au pauza de masa? Mi-a raspuns ca au pauza de masa. Toate bune si frumoase dar stiti ca soferii se trezesc la ora 03.00 dimineata si pana la ora 13.00-13.30 nu au pauza de masa??? Stie toata lumea asta?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 19 Sep 2011 21:20:15    Titlul subiectului: 148741

Din motive ce tin de organizarea blogului destinat transportului local din Galati, am grupat articolele de presa stranse pana acum intr-o pagina pe care o voi edita cu fiecare vizita pe care o voi face la V.A. Urechia (Arhiva de presa: 1980 - 2005).

Astazi am adaugat si materialele pe care cotidianul "Viata Noua" le-a publicat in 1984: http://transportlocalgalati.blogspot.com/p/arhiva-de-presa-ijtl-ratu-transurb-1980.html

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 29 Sep 2011 23:38:11    Titlul subiectului: 149077

Masuri propuse... Abia azi au aparut in presa desi prietenii soferi m-au informat de mai bine de-o luna despre ele... Desigur, totul e - deocamdata - la faza de intentie. Sa vedem ce-o urma.

http://www.viata-libera.ro/articol-Camere_web_in_autobuze__2.html

"Măsuri de protecție
Camere web în autobuze


Mijloacele de transport în comun din municipiul Galați ar putea fi dotate cu camere web, dar și cu GPS-uri, ca măsuri de protecție, a anunțat directoarea SC Transurb, Genica Totolici, în ședința Comitetului Consultativ pentru Persoane Vârstnice.

Ideea a fost avansată, în urmă cu o lună, chiar de pensionarii intrigați de distrugerea autobuzelor de vandalii pe care nimeni nu îi poate opri, căci nimeni nu supraveghează ce se întâmplă în autobuze.

„Pentru astfel de dotări ar fi nevoie de circa șase miliarde de lei vechi, bani pe care societatea nu îi are. Am luat, în schimb, legătura cu o firmă privată de consultanță care deja a implementat cu succes acest proiect, Civitas – 2, în București și Craiova”, spune Genica Totolici, adăugând că același sistem ar trebui montat și pe microbuze, „pentru a vedea ce venituri fac, în realitate”.



11.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  29.35 kb
 Vizualizat:  de 13018 ori

11.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 11 Oct 2011 23:25:17    Titlul subiectului: 149516

Se continua informarea presei privitoare la camerele de supraveghere ce vor fi amplasate in mijloacele de transport ale Transurb-ului... De data asta, avem un articol in "Monitorul de Galati" iar fotografia prezentata de acest ziar... ei bine, este WZL pe vremea cand avea afisajul acela original in partea superioara a parbrizului si alerga la trasee aglomerate...

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/ac-de-cojocul-scandalagiilor-din-autobuze-8464.html

"Ac de cojocul scandalagiilor din autobuze

--------------------------------------------------------------------------------

Conducerea Transurb dorește să monteze camere video de supraveghere mijloacele de transport în comun pentru a asigura astfel atât siguranța călătorilor cât și a proprilor angajați. Potrivit declarației directorului general al Transurb, Genica Totolici, în ultima perioadă au avut loc situații neplăcute, în special seara, când unii vatmani sau șoferi au fost agresați de călători.
„Șoferii sau vatmanii au fost agresați de călători atunci când i-au întrebat dacă au bilet de călătorie și când le-au spus să îl prezinte. Șoferii sau vatmanii agresați au sunat la 112, a venit Poliția, au făcut și plângere, însă e destul de dificil să dovedești că un anumit călător sau un grup de călători te-a agresat. Instalarea aceastor camere ar putea asigura atât siguranța călătorilor cât și a șoferilor și a vatmanilor. Practic, în acest fel se va putea vedea cine sunt cei care comit agresiuni sau au un comportament necorespunzător sau care comit anumite infracțiuni, cum ar fi furtul din buzunare sau poșete”, ne-a declarat directorul Transurb, Genica Totolici.
Reprezentanții societății testează piața pentru a vedea prețurile cu care pot fi cumpărate camerele de supraveghere video, care sunt montate în mijloacele de transport din alte orașe ale țării sau din țările europene, potrivit declarației directorului Transurb. Deocamdată montarea unor asemenea camere de supraveghere este doar la stadiul de intenție și asta deoarece societatea locală nu are fondurile necesare pentru o astfel de achiziție. Deoarece de la vorbe până la fapte este cale lungă iar unele mijloace de transport ale Transurb ar trebui trase pe dreapta din cauza faptului că sunt depășite din punct de vedere fizic, fiind practic vorba de 30 de autobuze care din ianuarie nu ar mai trebui să circule, rămâne de văzut când vor fi montate aceste camere de supraveghere și dacă nu vor rămâne cumva doar o dorință a directorului Transurb."



468-11autobuze.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  45.98 kb
 Vizualizat:  de 12946 ori

468-11autobuze.jpg



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
BaditaStefanGalati



Data înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 25/Mar/2024
Mesaje: 661
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 13 Oct 2011 13:30:43    Titlul subiectului: 149549

Transportul public de persoane din municipiul Galați este în pericol! Societatea Transurb are nevoie de 400.000 de lei pentru a cumpăra anvelope de iarnă pentru autobuze, însă suma nu se regăsește în bugetul de cheltuieli al societății pe acest an.

Potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cei care merg cu mașinile neechipate cu cauciucuri de iarnă în condițiile în care șoseaua este acoperită cu zăpadă sau polei, precum și șoferii veghiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 3,5 tone precum și cei ai autoutilitarelor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune care nu au cauciucuri de iarnă riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 603 și 1.430 lei și reținerea cerificatelor de înmatriculare.

„Nu au fost alocați bani pentru așa ceva, deoarece nu am știut din timp de această prevedere. Am organizat licitație pentru achiziție de anvelope mixte, doar pentru roțile unde autobuzele au tracțiune. Ne costă 400.000 de lei și trebuie să facem rost de ei pentru că deocamdată nu îi avem”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb.

Ajutor de la CL

Reamintim că, pentru a putea asigura salariile angajaților până la finalul anului, aleșii locali au aprobat la sfârșitul lunii trecute, alocarea unei subvenții în valoare de 600.000 lei.

„Subvenția reprezintă, de fapt, diferența de bani pe care o scot proprietarii de maxi-taxiuri prin faptul că circulă în paralel pe traseele noastre. Noi avem trasee unde sunt foarte puțini călători și trebuie să le facem pentru că acesta este programul de transport. Șoferii de maxi-taxi întorc mașina la mijlocul traseului dacă nu au călători”, susține Genica Totolici, directorul Transurb.


http://www.adevarul.ro/locale/galati/GalatiTransurb-bani-cauciucuri-iarna_0_571743087.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 06 Noi 2011 00:38:15    Titlul subiectului: 150143

Exista o propunere care, sper sa prinda contur pe parcursul urmatorilor ani: traseul 15, intr-o oarecare forma, sa fie deservit de troleibuze... De asemenea, in cursul urmatorului an se intentioneaza achizitia unor troleibuze articulate asa... ca-n vremurile bune!
Propuneri, ecologie, sperante... S-a propus, se asteapta acordul...

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 28 Noi 2011 13:13:20    Titlul subiectului: 150614

Se cauta anvelope noi... Asa cere legea, asa trebuie facut. Anuntul dateaza din 25 octombrie; in prezent, o parte din masinile Transurb-ului au primit aceste anvelope desi inca nu s-a pus de ninsoare.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/anvelope-de-iarna-pentru-autobuzele-galatene-8772.html

"Anvelope de iarnă pentru autobuzele gălățene
--------------------------------------------------------------------------------

Noul act normativ care prevede folosirea unui anumit tip de anvelope în anotimpul de iarnă a determinat condcerea Transurb să facă o cheltuială neprevăzută, și anume cea legată de achiziționarea anvelopelor pentru dotarea autobuzelor de diferite tipuri. Potrivit informațiilor oferite de către directorul Transurb, Genica Totolici, societatea a organizat licitația publică necesară pentru desemnarea firmei care va asiigura anvelopele de iarnă, care vor fi cumpărate însă în tranșe, suma totală necesară fiind de 4 miliarde de lei vechi. „Este adevărat că actul normativ intră în vigoare de la 1 noiembrie, dar folosirea lor este obligatorie doar dacă este polei, gheață sau dacă a nins. Transurb a organizat licitație publică pentru achiziționarea a 210 anvelope pentru autobuze marca DAF, MAZ și DAB, 86 de anvelope pentru autobuze marca Isuzu și Prestige și încă 76 de anvelope pentru o altă marcă”, ne-a declarat directorul Transurb. Aceasta ne-a mai precizat că achiziționarea anvelopelor se face eșalonat, pe măsură ce autobuzele sunt trase pe dreapta. Deși obligativitatea achiziționării acestui tip de anvelope este o cheltuială care a apărut în mod neprevăzut, deoarece actul normativ nu a fost emis de mult timp, conducerea Transurb speră să facă rost de banii necesari pentru achiziționarea anvelopelor deși suma este mare."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 01 Dec 2011 10:08:34    Titlul subiectului: 150671

De ziua nationala, programul mijloacelor de transport este cel specific week-end-ului si, in plus, intre orele 10 si 13 unele trasee vor fi intrerupte:

http://www.viata-libera.ro/societate/24997-programul-institutiilor-publice-si-magazinelor-de-1-decembrie

"(...)

Transportul în comun, dat peste cap de Ziua Națională

Dacă aveți drumuri de făcut astăzi cu mijloacele de transport în comun ale societății Transurb, gândiți-vă bine la orele la care vă plimbați și pe care străzi. Tramvaiele și autobuzele de pe traseele 31, 26, 17 și 34 circulă normal. În schimb, autobuzele de pe celelalte linii și troleibuzele au programul perturbat de restricțiile de circulație impuse de manifestările prilejuite de Ziua Națională a României. Așadar, mijloacele de transport în comun care trec pe străzile Brăilei și Constructorilor și pe bulevardul George Coșbuc nu circulă între orele 10.00 și 13.00 pentru că nu s-au identificat rute ocolitoare pentru acest interval orar. Mai trebuie spus că întreaga flotă Transurb circulă astăzi conform graficului de transport din weekend. „Programul mijloacelor de transport pe 1 decembrie este unul de weekend, adică, de pildă, dacă pentru traseul 102 avem în timpul săptămânii 18 autobuze, pentru week-end sunt numai 12 autobuze”, a declarat directorul societății, Genica Totolici.

(...)"

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20  Următoare
Pagina 17 din 20

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community