Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

ARCHIMEDES - transport public curat si eficient energetic
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Igor



Data înscrierii: 08/Dec/2007
Ultima vizita: 15/Apr/2016
Mesaje: 94
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi 07 Apr 2011 19:42:43    Titlul subiectului: 142328

Sunt de acord. Nici pe departe cea mai buna alegere din punct de vedere estetic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
BOZO



Data înscrierii: 20/Ian/2010
Ultima vizita: 15/Apr/2016
Mesaje: 45
Locație: Bucuresti, Iasi, Viena

MesajTrimis: Joi 07 Apr 2011 19:46:56    Titlul subiectului: 142329

Nici asa rau nu arata... dar mi se pare cam pripit sa faci reclama la transportul public dupa accidentul din fundatie, mai bine mai lasau sa treaca cateva saptamani cei de la RATP; Asa pare cam sarcastic pentru populatie...
_________________
http://www.urbanrail.net
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 07 Apr 2011 20:16:14    Titlul subiectului: 142331

E un contract care se derula inca dinainte de accident si, in plus, e o etapa (cu termene clare) in cadrul proiectului, nu e chiar atat de simplu.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
paulsback



Data înscrierii: 10/Noi/2009
Ultima vizita: 04/Oct/2020
Mesaje: 96
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 07 Apr 2011 21:12:46    Titlul subiectului: 142347

Eu unul cred ca era mai bine daca lipeau autocolantul pe unul din Be 8/8 -urile care au ajuns primele la Iasi ca acelea arata mai putin bine pe exterior.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
thevlad15



Data înscrierii: 01/Iul/2010
Ultima vizita: 13/Mar/2024
Mesaje: 47
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 07 Apr 2011 21:51:24    Titlul subiectului: 142350

radub a scris:
E un contract care se derula inca dinainte de accident si, in plus, e o etapa (cu termene clare) in cadrul proiectului, nu e chiar atat de simplu.
Nu se puteau pune aceste autocolante pe tramvaie GT4? Eventual pe unele nemodernizate, pe care autocolantul ar fi fost un plus din punct de vedere estetic.

Poza ta e superba. Pacat ca nu vom mai vedea asa ceva. Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 08 Apr 2011 09:40:09    Titlul subiectului: 142387

Se aplica pe foarte multe vehicule, acoperind aproape toate tipurile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 1003
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 25 Iul 2011 15:12:45    Titlul subiectului: 324 146419

Adevărul în editia de Luni 25 Iulie 2011 a scris:
Archimedes, un fiasco pe bani europeni la Iași
Gabriela Toma

Primăria Iași a cheltuit în van milioane de euro pe modernizarea transportului public. Municipalitatea a lansat în 2008 programul Archimedes, care a vizat transformarea radicală a condițiilor de deplasare pe ruta Agronomie - Tudor Vladimirescu. Investițiile sunt deja distruse.

Proiectul Civitas-Archimedes, demarat la Iași în septembrie 2008, și-a propus să introducă și să promoveze măsuri inovative pentru un transport urban durabil, curat și economic. Obiectivul, lăudabil, a primit o finanțare de 4,7 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Primul pas a fost amenajarea unei piste de bicicliști. Ca nicăieri în alt mare oraș din țară, edilii au montat pavele pe spațiul pentru cicliști și nu asfalt sau material special.

Lucrarea de mântuială a trezit nemulțumirea atât a iubitorilor de mișcare pe două roți, cât și a opiniei publice. Bicicliștii se plâng că sunt nevoiți să facă slalom printre pietoni și să înfrunte șocurile create de pavele. În plus, pista de 200.000 de euro, care leagă Tudor Vladimirescu de Podul de Piatră, a fost spartă în repetate rânduri pentru lucrări la sistemul de canalizare.

Stație de autobuz la preț de mașină de lux

Șefii din Primărie au bifat în cadrul proiectului și înlocuirea stațiilor de transport public cu unele noi, moderne, cu bănci de inox, bare pentru accesul persoanelor cu dizabilități și panouri de informare a traseelor RATP. Fiecare din cele 50 de module instalate în oraș a costat 16.000 de euro, preț considerat de experți neobișnuit de mare. Investiția de peste 800.000 de euro a ajuns, în final, o ruină. Majoritatea stațiilor de așteptare au acum sticlele sparte, au devenit loc de afișaj stradal sau adăpost pentru oamenii străzii.

O altă dovadă a unei investiții făcute doar pentru a cheltui cu orice preț bani europeni este achiziția celor zece rampe speciale pentru persoane cu dizabilități locomotorii, în valoare de 17.300 de euro fiecare. Zece microbuze Iveco, răblăgite și vechi de peste șapte ani, au fost „dotate“ cu câte o platformă elevatoare electrohidraulică. Instalația a fost prinsă de scaunele din spate ale microbuzelor într-un mod rudimentar, cu niște chingi din material textil.

Campania de promovare, singura reușită în proiect

„Proiectul a fost bine implementat. Din punctul meu de vedere, noile module sunt foarte bune și utile, toate rampele pentru persoane cu dizabilități funcționează și urmează să dotăm anumite mijloacele de transport și cu camere video“, a spus Maricel Ghercă, directorul RATP. În cadrul aceluiași proiect, au fost montate pe ruta vizată semafoare cu sisteme speciale de avertizare pentru nevăzători. Și acestea au fost vandalizate imediat după montare de ieșenii certați cu legea.

Șefii orașului s-au limitat la a reduce la jumătate volumul semnalului acustic a celor 74 de dispozitive, ceea ce i-a nemulțumit pe nevăzători. Campania de promovare a transportului public pare a fi singura activitate care a dat roade prin proiectul Civitas. Ași la publicitate, edilii au plătit 112.500 de euro pe materiale de promovare, întâlniri cu studenții și elevii, spoturi publicitare și concursuri de biciclete. Șefii orașului au adus la Iași o „armată“ de vedete (Adrian Păduraru, Corina Caragea, Laura Cosoi, Adi Carauleanu, Sergiu Tudose și Dionisie Vitcu și Cristian Brancu și Oana Turcu) pentru a lăuda transportul public.

Contestațiile: 1,6 milioane de euro

O treime din fondurile alocate pe Archimedes, respectiv 1,6 milioane de euro, nu au putut fi cheltuiți corespunzător. Șefii orașului trebuiau să achiziționeze un sistem de ticketing modern și să introducă aparate de validare a biletelor și să instaleze panouri de informare în timp real. Toate licitațiile organizate de Primărie în ultimii doi ani au fost urmate de nenumărate contestații, procedura fiind anulată în cele din urmă, iar Uniunea Europeană a retras finanțarea. În locul sistemului de ticketing, șefii orașului au obținut acordul de a schimba destinația fondurilor și a investi 500.000 de euro pentru echiparea cu sisteme de înregistrare video a 100 de mijloace de transport de pe traseul Tudor Vladimirescu-Copou. Edilii vor cumpăra peste 700 de sisteme de supraveghere video și vor amenaja și trei dispecerate care vor înregistra informațiile din trafic. Dispeceratele vor fi dotate cu servere, monitoare și un hard extern de capacitate mare.

„Vom pune camere video pe 64 de autobuze și 36 de tramvaie de pe Coridorul Civitas în speranța ca vandalizarea să fie minimă. Vom preveni furturile, pentru că vom avea un monitor LCD montat în mijlocul autobuzului, care va reda imagini în timp real din mașină, ca la magazin. Va fi un sistem complex de management al incidentelor“, a declarat Beatrice Fotache, managerul proiectului Archimedes.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Tavinho



Data înscrierii: 07/Sep/2007
Ultima vizita: 19/Aug/2013
Mesaje: 206
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 26 Iul 2011 08:23:36    Titlul subiectului: 146436

Cam au si n-au dreptate. Nu intru totul. Sa le luam pe rand:

- Pista de biciclisti: aici 100% prostie romaneasca. Cum sa pui pavele? Daca-mi aduc aminte bine, pavelele erau puse de dinainte acolo, dinainte sa fie inaugurat traseul. Nici nu stiu ce a fost mai intai, oul sau gaina? Sau mai bine zis, intentia de a face pista de biciclisti si au pavelat-o anticipat sau au pavelat-o si apoi s-au gandit "oare pe unde sa o facem?". Iar cretinismul (pentru ca de multe ori e vorba despre asa ceva) de a sparge lucrarile proaspat asfaltate pentru te miri ce lucrare "uitata" initial. Evident si calitatea lucrarii acolo unde s-a surpat pista spune multe si lasa de dorit.

- Rampele pe microbuze sunt o prostie, scade si capacitatea de transport si asa redusa a unui microbuz. Mai bine le montau pe autobuzele care nu au asa ceva.

- Statiile mie personal nu-mi plac. Designul adica. Mi se par greoaie si inestetice. Se puteau gasi si modele mai bune. Cat despre vandalizarea lor, asta e strict "opera" cetatenilor frumoasei urbe. Doar a lor e vina, a proastei cresteri, a nesimtirii crase si ar trebui amendati, inchisi, batuti toti cei care vandalizeaza un bun public cu buna stiinta. Bine, exagerez dar ideea de baza ramane.

- Licitatiile contestate; iar tipic romanesc. Nu sunt la curent cu toate procedurile facute si de ce una sau de ce alta, dar totusi, atata birocratie dauneaza grav orasului. Si totusi, daca contestatiile sunt legale (in cadrul legii care poate e tembela) de ce UE si-a retras finantarea? E ca si cand m-ar da afara de la serviciu eu fiind in concediu medical in spital.

- E bine si cu camerele de luat vederi; asta e un lucru pozitiv pe care il aprob. Poate asa vor mai scadea mizeriile (la propriu si la figurat) care se tot fac in mijloacele de transport, batai date si luate, furturi etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum 31 Iul 2011 18:13:00    Titlul subiectului: 146904

Daca nu se venea cu solutii pentru inlocuirea masurii afectate de infinitele contestatii, banii ar fi fost pierduti, pentru ca se apropie termenul de finalizare a implementarii proiectului si nu mai era timp pentru alte si alte licitatii cu desfasurare previzibila (ma refer la contestatii).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
cristian



Data înscrierii: 11/Iul/2009
Ultima vizita: 22/Feb/2021
Mesaje: 180
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 01 Aug 2011 08:25:21    Titlul subiectului: 146916

http://www.bzi.ro/jaful-anului-din-primarie-isi-urmeaza-cursul-pe-banii-iesenilor-231746

Citat:
Jaful anului din primarie isi urmeaza cursul pe banii iesenilor

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au suspendat procesul prin care firma Alien Concept SRL atacase modul in care a fost adjudecata licitatia pentru ticketing. Avand in vedere ca cei de la Alien Concept SRL nu s-au mai prezentat la proces pentru a-si sustine pozitia, magistratii au hotarat suspendarea procesului. Astfel, sistemul de ticketing va fi implementat de firma Radcom SRL, care nu a avut nici pe departe oferta cea mai buna la licitatie.


Din cate s-a mai discutat pe aici finantarea din fonduri europene a fost pierduta deci o sa fie suportata din banii primariei sau se anuleaza totul?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 1003
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 27 Aug 2011 18:51:57    Titlul subiectului: 2011-08-27 147958

Licitație de achiziție a 10 Automate vanzare bilete aferente proiectului "Archimedes" programată pentru data de 12 septembrie 2011 :

Buna Ziua Iasi

Sâmbătă 27 August 2011

"Primaria baga 5 miliarde vechi in 10 automate de bilete
Ciprian BOARU

Pe 12 septembrie, municipalitatea ieseana organizeaza o licitatie pentru achizitionarea a 10 automate de vanzare bilete pentru transportul public. Achizitia face parte din proiectul european Archimedes. Costurile sunt estimate la nivelul sumei de 487.500 de lei fara TVA. "Lucrarile de instalare si montaj cad in sarcina furnizorului si vor fi realizate cu asistenta tehnica a personalului RATP Iasi. Toate certificatele de urbanism si autorizatiile de amplasare a automatelor in statiile de autobuze, tramvaie, precum si certificatele necesare alimentarii cu electricitate a automatelor cad in sarcina RATP Iasi", se arata in caietul de sarcini. "


*** In atasament : Caietul de Sarcini aferent licitatiei !



CS vanz bilete.doc.pdf
 Descriere:

Descărcare
 Nume fișier:  CS vanz bilete.doc.pdf
 Mărime fișier:  185.88 kb
 Descărcat:  de 473 ori

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 1003
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 13 Sep 2011 06:08:48    Titlul subiectului: 2011-09-13 148501

Buna Ziua Iasi

Marti 13 Septembrie 2011

"O firma din Cluj vrea sa aduca automate de bilete la Iasi
Ciprian BOARU

Ieri, Primaria Iasi a organizat o licitatie pentru achizitionarea a zece automate de vanzare bilete pentru transportul public. Achizitia face parte din proiectul european Archimedes. La procedura s-a prezentat o singura firma, din Cluj-Napoca, care a depus o oferta financiara incadrata in prevederea bugetara de 487.500 de lei fara TVA. Arobs Transilvania Software SRL a propus 476.208 de lei fara TVA. "Lucrarile de instalare si montaj cad in sarcina furnizorului si vor fi realizate cu asistenta tehnica a personalului RATP Iasi. Toate certificatele de urbanism si autorizatiile de amplasare a automatelor in statiile de autobuze, tramvaie, precum si certificatele necesare alimentarii cu electricitate a automatelor cad in sarcina RATP Iasi", sunt conditiile impuse prin caietul de sarcini.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 17 Sep 2011 21:32:54    Titlul subiectului: 148668

Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu RATP și Asociația "Mai Bine" organizează în perioada 16-22 septembrie 2011 Săptămâna Mobilității la Iași, orașul nostru alăturându-se, astfel, celorlaltor participanți la Săptămâna Europeană a Mobilității. Cu această ocazie au fost pregătite o serie de acțiuni, după cum urmează:

Vineri, 16 septembrie:
- ora 14:00, Primăria Municipiului Iași: vernisajul expoziției “Eco Design – Te ține în mișcare!”, autor Silviu Teodor-Stanciu, deschisă până pe data de 22 septembrie inclusiv
- ora 15:00, str. Lăpușneanu, deschiderea expoziției de modele aparținând Clubului de Modelism Feroviar TRAM AND TRAIN Iași, expoziție deschisă până pe data de 22 septembrie inclusiv

Sâmbătă, 17 septembrie:
- ora 12:00, Piața Unirii: trupe de copii cântă, dansează și interpretează scenete pe teme inspirate din tematica Săptămânii Mobilității
- ora 16:00, str. Lăpușneanu, atelier machetare – concurs pentru copii de asamblare și decorare de machete de tramvai din carton

Duminică, 18 septembrie:
- ora 12:00: traseu Târgu Cucu – Triumf – Târgu Cucu – Triumf – Târgu Cucu: trupa de copii “Înșir-te mărgărite” cântă și interpretează scenete în tramvaiul de epocă
- invităm în continuare călătorii în tramvaiul de epocă pe traseul Tâgu Cucu – Tătărași – Baza 3 – Podu Roș – Gară – Canta – Gară – Dacia
- ora 14:00, loc de întâlnire: str. Lăpușneanu, în dreptul Galeriilor Anticariat Dumitru Grumăzescu: plimbare cu bicicleta; biciclete se vor închiria pe bază de buletin de la centrul de închiriere de biciclete din apropiere

Luni, 19 septembrie:
- ora 18:00: Casa de Cultură a Municipiului Iași “Mihai Ursachi” (Parcul Copou): simpozion “Istoria romanțată a tramvaiului ieșean” – vorbitor ing. Dorian Geba, restaurator de tramvaie de epocă în cadrul RATP Iași
- ora 18:00: proiecție de fotografii cu tramvaie din vechiul Iași
- ora 18:00: expoziție de bilete vechi pentru transportul public

Marți, 20 septembrie:
- ora 18:00: Casa de Cultură a Municipiului Iași “Mihai Ursachi” (Parcul Copou): Seara devoratorilor de tramvaie – proiecție de filme pe teme de transport public. Sunt incluse în program filme ce prezintă istoria transportului public din Iași, film cu aspecte din timpul restaurării de tramvaie de epocă și multe altele.

Miercuri, 21 septembrie:
- ora 17:00: start: Tâgu Cucu: Café concert – instrumentiști din cadrul Liceului “Octav Băncilă” cântă într-un tramvai pentru călătorii ce circulă pe traseul 1/13

Joi, 22 septembrie:
- orele 12:00-18:00 tramvaiul de epocă circulă cu călători pe majoritatea traseelor din oraș
- ora 14:00: str. Lăpușneanu: expunerea machetelor asamblate și decorate de copii în cadrul concursului din data de 17 septembrie și expozitie de desene pe teme de transport public realizate de elevi în cadrul orelor de desen de la școală
- ora 16:30: str. Lăpușneanu: festivitatea de premiere a concursului de machete și a celui de desen
- ora 18:00: Manifest pe două roți – zeci de bicicliști se plimbă prin oraș



Fata.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  137.23 kb
 Vizualizat:  de 21474 ori

Fata.jpg



Afis expo.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  71.17 kb
 Vizualizat:  de 21474 ori

Afis expo.jpg



Afis2011.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  159.9 kb
 Vizualizat:  de 21474 ori

Afis2011.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 27 Sep 2011 15:04:57    Titlul subiectului: 149022

Ocupat fiind, alaturi de toti colegii implicati in proiect, de pregatirea Consortium Meeting, care are loc zilele acestea la Iasi, si, de asemenea, cu manifestarile din Saptamana mobilitatii, nu am mai avut timpul necesar sa prezint pe forum noutatile aparute in ultima perioada.

Pe site-ul BZI apare deja un update cu primele activitati desfasurate in aceasta dimineata in cadrul Consortium Meeting:

BZI a scris:
Proiectul Civitas: Iasul inregistreaza mari intarzieri
Marti, 27 Septembrie 2011

Membrii consortiului Civitas au venit astazi la Iasi si au prezentat stadiul implementarii proiectului in fiecare din cele sase orase partenere. La Iasi, ca si in alte orase, exista intarzieri semnificative in realizarea investitiilor, in special din cauza achizitiilor publice.

"Am avut o comunicare cu fiecare dintre cele sase orase partenere si in toate s-au inregistrat probleme. La Iasi au existat intarzieri mari, dar este bine si trebuie sa ne descurcam. Din cauza procedurilor care privesc achizitiile publice, a fost nevoie sa gasim solutii alternative", a declarat Mette Skamris Holm, lider de proiect pentru Iasi din partea Aalborg - Danemarca.

Tot astazi, membrii consortiului au vizitat sistemul de supraveghere prin GPS/GPRS a mijloacelor de transport in comun. Deocamdata, RATP monitorizeaza traficul prin 24 de camere amplasate in cele mai aglomerate intersectii si capete de linii, precum si cu alte 10 camere montate in autobuze.


In material sunt incluse si cateva imagini, care, insa, nu surprind prea bine ceea ce s-a prezentat dimineata. Este vorba despre dispeceratul central RATP, care a trecut recent printr-o modernizare semnificativa, proces care va continua in perioada urmatoare. Investitiile au fost facute inclusiv prin intermediul proiectului despre care discutam in cadrul acestui subiect. Recent a inceput instalarea echipamentelor necesare monitorizarii parcului de vehicule, 10 autobuze MAZ putand fi deja urmarite in trafic. Evident, echiparea vehiculelor si a bazelor este abia la inceput (stiti deja suficient de bine motivele care au intarziat teribil de mult aceasta investitie si altele pe care ni le propusesem in cadrul masurii gandite pentru eficientizarea activitatii - dispecerizare, informare, ticketing).

Cum spuneam, timp de poze nu a prea fost in ultimele zile, asa ca va prezint deocamdata cateva imagini preliminare (unele extrase de pe filmarile pe care le-am facut pentru Consortium Meeting). Imagini mai bune si detaliate voi aduce cat de curand. Asadar, asa arata acum dispeceratul central RATP, cu echipamentele de monitorizare video si de urmarire a vehiculelor prin satelit instalate pana in acest moment (am pus si o imagine cu echipamentele montate deja in 10 autobuze, cum spuneam mai sus):



IMG_1509.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  91.65 kb
 Vizualizat:  de 21980 ori

IMG_1509.JPG



0000.jpeg
 Descriere:
 Mărime fișier:  49.52 kb
 Vizualizat:  de 21980 ori

0000.jpeg



0004.jpeg
 Descriere:
 Mărime fișier:  48.55 kb
 Vizualizat:  de 21980 ori

0004.jpeg



0002.jpeg
 Descriere:
 Mărime fișier:  48.3 kb
 Vizualizat:  de 21980 ori

0002.jpeg



0003.jpeg
 Descriere:
 Mărime fișier:  49.9 kb
 Vizualizat:  de 21980 ori

0003.jpeg



0001.jpeg
 Descriere:
 Mărime fișier:  45.97 kb
 Vizualizat:  de 21980 ori

0001.jpeg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 27 Sep 2011 22:37:35    Titlul subiectului: 149035

Cateva imagini de astazi, prima zi de Consortium Meeting:


IMG_1554.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  116.44 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1554.JPG



IMG_1560.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  94.13 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1560.JPG



IMG_1562.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  86.21 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1562.JPG



IMG_1573.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  84.13 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1573.JPG



IMG_1581.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  84.57 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1581.JPG



IMG_1590.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  72.66 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1590.JPG



IMG_1597.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  97.05 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1597.JPG



IMG_1600.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.18 kb
 Vizualizat:  de 21934 ori

IMG_1600.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
iordanici



Data înscrierii: 18/Sep/2011
Ultima vizita: 02/Noi/2011
Mesaje: 2
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 28 Sep 2011 18:45:39    Titlul subiectului: 149056

Iata inca o sugestie de care ar fi bine sa tina cont cei care se ocupa de mijloacele de transport in comun:
Am vazut in Statele Unite asa ceva, ma bucur sa constat ca s-a introdus si la Cluj, dar si iesenilor le-ar prinde bine cand nu vor sa urce Copoul pe bicicleta (sper ca nu sunt doar pentru autobuze Sad )!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie 28 Sep 2011 19:23:39    Titlul subiectului: 149057

La RATP se stie despre aceasta initiativa (de altfel, a fost prezentata si pe forumul RATP). La subforumul dedicat judetului Cluj gasesti date suplimentare cu privire la aceasta masura si impactul sau.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 30 Sep 2011 08:13:14    Titlul subiectului: 149078

Pentru ca un anumit ziar s-a inspirat din mesajul de mai sus pentru a realiza un articol pentru editia de azi si pentru ca sunt convins ca mai nimeni nu a urmat sfatul meu din mesajul anterior, iata link-urile directe pentru documentare:

Materiale Tramclub de la debutul actiunii (nu va limitati la a citi doar primul mesaj, derulati):
http://tramclub.org/viewtopic.php?t=4152&postdays=0&postorder=asc&highlight=suport&start=23

Forum RATP:
http://www.ratp-iasi.ro/forum/articol-autobuze-cu-suport-pentru-biciclete-la-cluj_3.htm?article=5

Materiale Tramclub post implementare:
http://tramclub.org/viewtopic.php?t=4093&start=218
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
MIXIX



Data înscrierii: 03/Mar/2010
Ultima vizita: 27/Feb/2024
Mesaje: 83
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 01 Oct 2011 20:53:20    Titlul subiectului: 149111

Cite nopti nu ai dormit in ultimele saptamini din cauza Civitas Archimedes? Banuiesc ca mai multe decit alea dormite! Oricum, ar fi bine sa stie toata lumea ca efortul a meritat. Filmul facut de tine si Cristina a fost aplaudat la scena deschisa de reprezentantii celorlalte 5 orase.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 01 Oct 2011 21:11:42    Titlul subiectului: 149114

Zilele urmatoare ii punem si subtitrarea in romaneste si il urcam pe net. Au fost multe nopti nedormite si zile de munca pe rupte, atat pentru acest eveniment, cat si pentru Saptamana mobilitatii. Succesul ambelor evenimente ne-a dat satisfactia cea mai mare, si la fel cred ca e si pentru ceilalti colegi care au lucrat la pregatirea lor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 08 Oct 2011 19:09:59    Titlul subiectului: 149399

Recent l-am colat si pe 77 cu materiale CIVITAS ARCHIMEDES. Merita ceva deosebit, asa ca a iesit ce se vede in atasamente. Am avut grija deosebita ca autocolantele de pe geamuri sa nu deranjeze calatorii din dreptul acelor geamuri, dupa cum se poate vedea din IMG_1466 (geamul din fata usii 2 era deja colat si se vede foarte bine prin el in exterior). De asemenea, autocolantul de la spate este aplicat pe placa (nu direct pe autobuz), iar aceasta este montata in cadrul destinat afisajului publicitar.


IMG_1466.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  84.42 kb
 Vizualizat:  de 21596 ori

IMG_1466.JPG



IMG_1470.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  97.93 kb
 Vizualizat:  de 21596 ori

IMG_1470.JPG



IMG_1860.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  101.22 kb
 Vizualizat:  de 21596 ori

IMG_1860.JPG



IMG_1863.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  93.12 kb
 Vizualizat:  de 21596 ori

IMG_1863.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 1003
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 05 Noi 2011 08:25:58    Titlul subiectului: 2011-11-05 150119

Ziarul de Iasi

Sâmbătă 5 Noiembrie 2011

"Iesenii, premiati pentru participarea la metodele alternative de transport
Autor: Felix Guzga

Municipalitatea a fost premiata de Comisia Europeana pentru implementarea proiectului Archimedes.

„Anual, Directoratul General Energie - Transport din cadrul Comisiei Europene nominalizeaza orase din Europa in vederea acordarii premiilor Civitas. Exista trei categorii de premii. Iasul a fost nominalizat si premiat la categoria «Participare publica»", a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvint al Primariei.

El a mai spus ca expertii europeni au apreciat campania de promovare a utilizarii bicicletei, dar si campania de educare si promovare a transportului public. In cadrul acestor campanii au fost organizate 36 de intilniri cu peste 7.000 de elevi si studenti. Proiectul Archimedes, finantat prin programul european Civitas, a beneficiat de o finantare initiala de 4,7 milioane euro, din care 55% reprezinta fonduri europene nerambursabile. Sefii Primariei nu au reusit sa consume la timp fondurile alocate, iar bugetul a fost redus pina la aproape patru milioane de euro. Fondurile au fost alocate pentru montarea de echipamente GPL pe autobuze, montarea de camere video in mijloacele de transport, modernizarea statiilor de transport in comun, montarea de sisteme GPS, automate de bilete si altele.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cosmin Sandu



Data înscrierii: 14/Mar/2009
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 1003
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 07 Ian 2012 09:34:07    Titlul subiectului: 2012-01-07 151804

Adevărul

Sâmbătă 7 Ianuarie 2012

" Transportul public de la Iași intră din luna ianuarie în era tehnologiei. Camere video și LCD-uri, în tramvaie și autobuze
Gabriela Toma

100 de tramvaie si autobuze vor fi echipate în luna ianuarie cu câte patru camere video si un ecran LCD de ultima generație și vor înregistra date precum modul de conducerea a vatmanilor si soferilor, incidentele din trafic sau furturile din mijloace de trasport.

Primele camere vor fi montate pe mijloacele de transport săptămâna viitoare, dar vor fi funcționale abia după ce șefii regiei pun la punct softul. Edilii au cumpărat cu aproape 500.000 de euro din fonduri europene 700 de echipamente moderne de înregistrare video, din care 400 de camera vor fi montate în tramvaiele second-hand, vechi de zeci de ani, și în autobuze.

Din cele patru camera din fiecare mijloc de transport, una va fi îndreptată spre șofer și în vecinătatea acestuia, iar celelalte trei vor fi montate în interiorul vehiculului, de plafon. „Camerele pot transmite și imagini online, dar costurile sunt foarte mari. Noi vom stoca datele, iar în caz de reclamații putem să ne conectăm online și să intervenim rapid", a spus Adrian Mihai, purtatorul de cuvânt al RATP.

Fiecare mijloc de transport va fi dotat și cu un ecran LCD, montat în spatele cabinei șoferului, care va afișa imaginile surprinse de camerele video.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu Bialus



Data înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Mar/2024
Mesaje: 8702
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 10 Mar 2012 19:35:51    Titlul subiectului: 153978

Camerele si monitorul montate in GT4 128 (voi reveni cu o prezentare detaliata):


IMG_5896.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  83.86 kb
 Vizualizat:  de 20396 ori

IMG_5896.JPG



IMG_5902.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  43.67 kb
 Vizualizat:  de 20396 ori

IMG_5902.JPG



IMG_5903.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  69.98 kb
 Vizualizat:  de 20396 ori

IMG_5903.JPG



IMG_5906.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  85.26 kb
 Vizualizat:  de 20396 ori

IMG_5906.JPG


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
tramfan



Data înscrierii: 13/Ian/2011
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 1069
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum 11 Mar 2012 17:03:35    Titlul subiectului: 153992

Ma intreb cat vor rezista aceste dotari.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul IAȘI Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 5 din 6

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community