Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri/Articole de presa despre transportul judetean

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul DÂMBOVIȚA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 17 Oct 2011 13:37:14    Titlul subiectului: Stiri/Articole de presa despre transportul judetean 149671

Interesele privatilor sunt majore si autoritatile sunt "nevoite" sa le faca pe plac... priviti ce smecherie au gasit pentru a permite operatorilor judeteni sa circule si sa opreasca prin zonele lor de interes, chiar daca asta produce dezavantaje societatii de transport local...
Auziti, cica din cauza ca sunt lucrari... Evil or Very Mad dupa aia, cand se termina lucrarile, cica pe acolo era traseul, deci... sa ramana asa... Evil or Very Mad

http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/DECIZIE_Lucrarile_la_centura_baga_autobuzele_in_oras_0_573542994.html

"DECIZIE Lucrările la centură bagă autobuzele în oraș

16 octombrie 2011

Autor: Adriana Răceanu

Târgoviște
Călătorii nu vor mai fi debarcați la marginea orașului

Miile de navetiști care ajung zi de zi la Târgoviște – elevi, studenți, salariați – nu vor mai fi abandonați la periferie. Consilierii locali au hotărât să permită accesul mijloacelor de transport județene în municipiu, până când vor fi definitivate lucrările de modernizare a șoselei de centură.

Pentru următorul an, călătorii cu autobuzul nu vor mai fi nevoiți să pornească pe jos către centru sau să plătească alți bani și să se îmbarce în taxiuri sau microbuzele transportului local. Aleșii târgovișteni au schimbat itinerarul mijloacelor de transport, pe perioada cât se execută lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Laminorului, permițând astfel accesul în oraș până în august 2012.

Noile rute, stabilite cu operatorii de transport

“Este o măsură care trebuia luată de anul trecut. Noi am solicitat acest lucru încă din decembrie 2010. Societatea pe care o conduc are pe rolul instanțelor de judecată cel puțin 70 de dosare. Am contestat amenzile primite pentru faptul că nu am lăsat călătorii la marginea orașului și i-am adus la Pavcom. Până acum, nu am pierdut niciun proces, fiindcă legea este de partea noastră. Sunt lucrări pe traseul pe care trebuia să circulăm”, precizează Cătălin Rădulescu, directorul Mondotrans Târgoviște.

Modificarea traseelor a fost dictată, spune ing. Dorin Maican, directorul Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat din cadrul Primăriei Târgoviște, de necesitatea evitării blocajelor în trafic, mai ales dimineața, între orele 7.00 – 8.00, și pentru a nu fi îngreunată efectuarea lucrărilor. Noile rute au fost stabilite luând în calcul propunerile operatorilor de transport, care s-au adresat cu cereri către administrația locală. Imediat ce șantierul pe strada Laminorului va fi închis, se va reveni la traseele inițiale, iar autobuzele nu vor mai pătrunde în oraș. “Când vor termina centura, nu mă deranjează că nu avem stație la Pavcom, fiindcă și transportul local trebuie să trăiască. Sper însă ca nicio firmă să nu aibă punct de îmbarcare-debarcare aproape de centru. Cele care există acum, la Gară, pe strada Tudor Vladimirescu sau la intersecția cu Șoseaua Găești, conform legii, pot fi anulate de către Primărie și astfel toate societățile să suporte același regim”, completează Cătălin Rădulescu. Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, promite că legea se va aplica în mod corect și echitabil pentru toți operatorii de transport călători.

Navetiștii vor permanent stație la Pavcom

Navetiștii, și vorbim de mai mult de 10.000 de persoane, dacă ne raportăm la numărul abonamentelor eliberate, sunt mulțumiți de decizia aleșilor târgovișteni și speră să fie extinsă și după luna august 2012. “Învăț la Liceul Ion Heliade Rădulescu și eram nevoit să vin pe jos tocmai de la fostul big de lângă Oțelărie. Cel mai rău era iarnă, să traversezi pasarela peste calea ferată cu gerul în nas. Îmi trebuiau 15 minute pentru a ajunge la școală. Acum, ne lasă la Pavcom și în două minute sunt în curtea liceului”, spune un elev navetist de Produlești. Și călătorii ocazionali sunt bucuroși că autobuzele îi duce până la Pavcom, acolo unde a funcționat până în 1987 autogara, o zonă de unde pot ajunge foarte ușor la Policlinică, Spital, Poliție ori în centrul orașului. “După mine, maică, aici ar trebui să ne lase mereu, că ne-am obișnuit așa din tinerețe. De unde să mai iau eu bani să plătesc să mă plimb cu microbuzul prin oraș. Și apoi, nici nu știu în care ar trebui să mă urc, dacă vreau să ajung la Muntenia. Sunt ele montate niște plăcuțe, dar cine să le înțeleagă? Până mă dumiresc eu, trece microbuzul prin stație și cine știe când mai vine altul”, se plânge o bătrânică din satul Telești, comuna Ludești.

Traseele de circulație pentru transportul rutier de persoane cu microbuze a rămas neschimbat, acestea continuând să aibă stații accesibile – Gara Târgoviște Sud, Șoseaua Găești – zona Monument, strada Tudor Vladimirescu – zona Policlinică, Finanțe Publice, Piața 2 Brazi."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul DÂMBOVIȚA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community