Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Stiri/Articole de presa despre autogarile din Bacau

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
zzzData înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 24/Mar/2019
Mesaje: 874
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 02 Mar 2011 08:06:30    Titlul subiectului: 140632

Autogara Bacău a rămas fără ambele ieșiri în principalele artere ale orașului
Adevarul.ro a scris:
Un proiect de 22 de milioane de euro a municipalității încurcă afacerile firmei Transport Bistrița. Firma transportatoare s-a trezit fără ambele ieșiri în arterele principale: una a vândut-o singură iar cu a doua a făcut Primăria un schimb de terenuri
Autobuzele Autogării din Bacău se află în imposibilitatea de a ieși de pe platforma de parcare din spatele sediului. Aceasta după ce, ambele ieșiri spre arterele principale ale municipiului au fost blocate.
S-a ajuns în această situație după ce, acum o lună, terenul pe care se afla una dintre ieșiri a fost dat la schimb de Primărie, care era proprietară, iar a doua ieșire a fost vândută de conducerea autogării de bună voie încă de acum câțiva ani.
Prin urmare, dacă nu se va găsi o soluție, municipiul Bacău riscă să rămână fără principalul transportator pe rutele din județ și din afară. „Avem un proiect de 22 de milioane de euro care vizează modernizarea mai multor artere din oraș. O ieșire din autogară era pe un teren aflat pe domeniul public. L-am dat la schimb cu un altul situat pe Vadul Bistriței. Aveam nevoie de acel teren pentru realizarea modernizării din proiect", a declarat Dragoș Luchian, viceprimarul Bacăului.
Supriza a fost de proporții când s-a descoperit faptul că cealaltă ieșire a autobuzelor de pe platformă a fost vândută chiar de conducerea autogării în urmă cu mai mulți ani. „Nu am știut că au vândut terenul unde se afla cealaltă ieșire. Este vina lor! S-au bazat pe terenul care era domeniul public. Conducerea autogării trebuia să ia în calcul că poate Primăria va schimba într-o zi destinația acelui teren", a mai spus viceprimarul Luchian.

„Am vrut să concesionăm terenul primăriei"
De partea cealaltă, conducerea SC Transport Bistrița SA, afirmă că nu au anticipat faptul că Primăria va da terenul pe care îl foloseau pentru a ieși cu autobuzele din parcare.
Ba mai mult, șefii autogării spun că au cerut, în repetate rânduri, concesionarea acelei bucăți de teren, însă nu au primit niciodată un răspuns. „Am făcut cereri de concesionare doi an la rând, în 2007 și în 2008. Rezultatul a fost unul negativ pentru noi. Noi am cheltuit 200 de mii de lei cu asfaltarea terenurilor pe care Primăria le-a înstrăinat", a spus Nicolae Damian, reprezentantul acționariatului de la Transport Bistrița.

Autogară nouă în zona Gării
Încă din toamna anului trecut, municipalitatea a aprobat ridicare unei alte care va fi amplasată în apropierea Gării Municipiul Bacău va avea o a doua autogară, pe lângă cea deja existentă.
Proiectul aparține unei societăți de transport din Constanța care și-a propus să înceapă lucrările chiar din acest an. Noua autogară va avea o suprafață de 2.000 de metri pătrați și operatorii de transport vor efectua numai curse interjudețene iar vechea autogară va efectua doar curse județene.

http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Autogara_Bacau_a_ramas_fara_ambele_iesiri_in_principalele_artere_ale_orasului_0_436756336.html#commentsPage-1
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzzData înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 24/Mar/2019
Mesaje: 874
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 17 Mar 2011 07:57:05    Titlul subiectului: 141195

Schimbul de terenuri de la Autogara, suspendat de Prefectura
Desteptarea.ro a scris:
Hotarare de CL atacata in contencios administrativ
Legalitatea hotararii prin care Consiliul Local a aprobat schimbul dubios de terenuri de la Autogara, derulat intre municipalitate si o societate imobiliara, a fost contestata in instanta de Prefectura. Prin actiunea Prefecturii, hotararea este suspendata, iar schimbul blocat pana la o decizie contrara a judecatorilor.
Pe data de 19 ianuarie 2011, in cadrul unei sedinte extraordinare, Consiliul Local Bacau a aprobat cu unanimitate un schimb de terenuri intre municipalitate si o societate privata, Fiald Imobiliare SRL.
In urma schimbului, edilii au instrainat o suprafata de 620 de metri patrati, situata pe terenul Autogarii Bacau, primind la schimb 1128 metri patrati in zona fostului poligon auto, pe strada Vantului. Conform Raportului de evaluare intocmit de Sierra Quadrant municipalitatea nu a prezentat documente din care sa reiasa dreptul de proprietate deplin al municipalitatii asupra imobilului-teren. Mai mult, la data respectiva, terenul nu figura intabulat nici la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) ca fiind al municipalitatii. Cu toate aceste scapari, alesii locali au aprobat, de principiu, schimbul de terenuri.

Autogara, in pericol de desfiintare
Reprezentantii societatii Transport Bistrita, proprietarul Autogarii, au formulat o plangere prealabila impotriva hotararii din 19 ianuarie si s-au prezentat la sedinta CL din 28 februarie pentru a contesta schimbul de terenuri care lasa Autogara fara iesire la arterele rutiere principale. Nicolae Damian, reprezentantul actionariatului de la Transport Bistrita, a declarat - la acea data - ca Autogara nu mai are iesire nici spre strada Vadu Bistritei, nici spre Bulevardul Unirii, astfel incat ea nu mai poate functiona. Afaceristul a dezvaluit ca pe langa schimbul din 19 ianuarie, care a dus la blocarea iesirii catre Vadu Bistritei, edilii au retrocedat si iesirea din Autogara spre Bulevardul Unirii. "Pentru noi e simplu. O inchidem, o facem bani si gata. Dar dumneavoastra trebuie sa ne puneti la dispozitie locuri de parcare pentru 200 de mijloace de transport", afirma Damian in sedinta CL din 28 februarie.
Tot atunci, el a aratat ca Transport Bistrita a facut mai multe cereri catre Primarie pentru concesionarea unor suprafete de acces la arterele rutiere din vecinatate, insa acestea au ramas fara ecou. "S-au facut cereri de concesionare si in 2007 si in 2008. Avem si raspunsuri de la dumneavoastra la acele cereri, vi le putem transmite. Avand in vedere ca Transport Bistrita este de 40 de ani in Bacau ar trebui sa va mandriti. Noi am cheltuit 2 miliarde cu asfaltarea terenurilor pe care dumneavoastra le-ati instrainat", a adaugat Damian in sedinta amintita.

Schimb ilegal de terenuri
Potrivit prefectului Constantin Scripat, schimbul de terenuri aprobat de CL pe 19 ianuarie s-a facut fara respectarea legii. Scripat a declarat ca Primaria nu a putut dovedi ca terenul oferit la schimb s-ar afla in domeniul privat al municipiului, conditie fara de care schimbul nu se putea face. "Nu pot sa merg mai departe si trebuie sa atac acea hotarare. Primaria nu a putut dovedi daca terenul se afla in domeniul privat al municipiului, conditie fara de care schimbul nu putea fi facut. Le-am dat mai multe termene sa prezinte documentele, au expirat toate si n-au reusit sa faca dovada ca terenul este in domeniul privat", a declarat prefectul. El a mai spus ca nu doreste sa fie acuzat ca a blocheaza proiectele de infrastructura ale municipalitatii, dar ca acestea trebuie realizate cu respectarea legii si nu in alt mod.

Primaria a dat ceva ce nu avea
Suprafata de 620 de metri patrati, oferita la schimb de municipalitate, nu aparea - la data aprobarii schimbului de catre CL - in inregistrarile si documentele de la OCPI Bacau. Conform Expunerii de motive ce a insotit proiectul de hotarare vizand aprobarea schimbului de terenuri de catre CL, terenul s-ar afla in domeniul privat al municipiului Bacau, mai exact in rezerva Primariei, municipalitatea avand dreptul sa faca ce vrea cu el. Conform declaratiilor lui Scripat, Primaria nu a putut proba acest fapt. Prefectura a verificat inventarul privat al municipiului, insa suprafata supusa schimbului nu se regasea in document.
Mai mult, raportul de evaluare intocmit de Sierra Quadrant atesta faptul ca Primaria nu a reusit sa faca dovada ca detine terenul oferit la schimb societatii Fiald Imobiliare. Edilii au prezentat doar planul de situatie al terenului, "fapt ce nu certifica corectitudinea din punct de vedere legal a acestuia si nici dreptul de proprietate deplin". La acel moment, Florin Dragomir, asociat in cadrul Sierra Quadrant, a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca evaluatorii sunt obligati sa prezinte situatia completa a bunurilor supuse evaluarii. "Cand nu se face proba dreptului de proprietate deplin noi consemnam lucrul asta. N-ar fi deontologic pentru un evaluator sa nu informeze cititorul despre situatia bunului evaluat. O simpla schita care se pune la dispozitie nu e suficienta pentru a certifica dreptul de proprietate", afirma Dragomir.

Edilii sunt nemultumiti ca Transport Bistrita si-a vandut o parte din terenul detinut la Autogara
Reprezentantii municipalitatii sunt nemultumiti ca Desteptarea a dezvaluit culisele schimbului imobiliar de la Autogara. Intr-un drept la replica remis cotidianului pe 10 martie, edilii sustin ca vina pentru situatia in care a ajuns Autogara apartine patronilor acesteia si nu Primariei. Mai mult, edilii ii incrimineaza pe actionarii Transport Bistrita ca au vandut 8700 de metri patrati din terenul detinut la Autogara (!), teren pe care s-ar fi putut realiza - spune Primaria - mai multe iesiri catre arterele rutiere invecinate. "Tinem sa subliniem faptul ca singura vinovata de problemele aparute este doar conducerea SC Transport Bistrita SA, care a preferat sa vanda o mare parte a terenului pe care il aveau in proprietate (aprox. 8700 mp) si pe care puteau sa-si dezvolte infrastructura si inclusiv unul sau mai multe accese in/din Autogara Bacau, fara a se gandi la problemele pe care acum le invoca, preferand sa foloseasca fara drept si in mod gratuit un teren care apartinea unui alt proprietar, in speta municipiului Bacau", se arata in dreptul la replica citat. Practic, marea nemultumire a edililor - ilustrata chiar de declaratiile primarului Romeo Stavarache la sedinta din 28 februarie - este ca actionariatul SC Transport Bistrita a vandut 8700 mp, proprietate privata, fara sa instiinteze Primaria, adica autoritatea publica, de aceasta vanzare.
In aceeasi sedinta, Nicolae Damian declara ca vanzarea terenului s-a realizat pentru acoperirea costurilor unui credit bancar efectuat de societate cu mai mult timp in urma.

http://www.desteptarea.ro/schimbul-de-terenuri-de-la-autogara,-suspendat-de-prefectura.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzzData înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 24/Mar/2019
Mesaje: 874
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 02 Noi 2011 08:30:20    Titlul subiectului: 150071

Autogara Bacau isi face supermarket
Ziarul de Bacau a scris:
Autogara Bacau isi va construi un supermarket. Acesta se va inalta chiar in curtea autogazii, in zona unde sint in prezent mai multe corpuri de cladire ce apartin autobazei. Societatea de Transport Bistrita SA din Bacau a solicitat de la Consiliul Local Bacau eliberarea planului urbanistic zonal pentru construire supermarket, imprejmuire si amplasament luminos, pe strada Vadu Bistritei. Durata de valabilitate a planului este de 18 luni de la data aprobarii lui.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/11/02/autogara-bacau-isi-face-supermarket.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul BACĂU Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community