Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete si abonamente din Piatra Neamt

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 03 Aug 2007 01:22:30    Titlul subiectului: Bilete si abonamente din Piatra Neamt 80974

O alta informatie pe care o detin de ceva vreme este modul de distributie al biletelor. Atat la TROLEIBUZUL cat si la TRANSURBAN, biletele erau impartite, din punct de vedere al tarifului, dupa zone. De exemplu, zona I acoperea o lungime de 6 kilometri din traseu. Zona II cuprindea alta lungime... De obicei, calatorii care se deplasau in interiorul orasului, pe trasee precum Darmanesti-Gara, primeau bilete pentru zona I. Cei care calatoreau in afara orasului, primeau bilete pentru zona II. Nu stiu exact cate zone erau. Eu le cunosc pe cele cu zona I si cu zona II. Biletele aveau aceeleasi dimensiuni, tot ce era diferit la ele era culoarea si zona intiparita.
Nu stiu daca in prezent, la Piatra-Neamt se mai practica acest sistem... zonal. In trecut, cand nu exista haosul transportului particular, sistemul mi se parea corect si convenabil. Probabil ca ideea de la care s-a realizat acest sistem a pornit de la cursele tarifare efectuate de autogari. Si, la drept vorbind, noi, pasionatii de plimbari cu mijloacele de transport, ar trebui sa recunoastem ca drumul de la Scolile Normale la Fibrex Savinesti era... o minunata excursie...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 28 Sep 2007 21:43:16    Titlul subiectului: 83163

Si in Piatra Neamt s-a trecut la autotaxare; multe din vehicule au si un mic inscris AUTOTAXARE in fata (vezi galeria foto). Iata un automat de bilete, de acelasi tip cu cele care au aparut la Braila, Targu Jiu si alte orase din tara. Biletele costa 1 leu indiferent de distanta.


v.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  175.89 kb
 Vizualizat:  de 26493 ori

v.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 28 Sep 2007 21:46:53    Titlul subiectului: 83164

Anunturi despre autotaxare lipite intr-un troleibuz DAC


a2.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  178.27 kb
 Vizualizat:  de 26492 ori

a2.jpg



a3.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  95.77 kb
 Vizualizat:  de 26492 ori

a3.jpg



a4.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  100.5 kb
 Vizualizat:  de 26492 ori

a4.jpg



a1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  189.29 kb
 Vizualizat:  de 26491 ori

a1.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 28 Sep 2007 23:18:12    Titlul subiectului: 83172

Iata si niste bilete din Piatra Neamt. Primele sunt cumparate de la distribuitoarele automatice, ultimul de la chiosc. Este deosebit de interesant modul de validare al biletelor: ele se baga in validator care le trage un pic, le scrie data/ora si apoi le da afara; de aceea exista anunturile 'bagati biletul si lasati-l liber' in troleibuz.


pn.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  105.67 kb
 Vizualizat:  de 26487 ori

pn.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 19 Aug 2008 08:19:17    Titlul subiectului: 97119

Se anunta un val de scumpiri "autorizat" de primarie in ceea ce priveste achizitionarea biletelor sau abonamentelor de calatorie cu mijloacele de transport existente in Piatra Neamt. Articolul apartine cotidianului local "Monitorul de Neamt", editia din 19.08.2008:

"Altă veste bună - se scumpeste transportul local

• o călătorie va costa 1,5 lei, iar abonamentul lunar 45 de lei

Drumul cu troleul si microbuzul se scumpeste pentru pietreni. Primăria avizează favorabil majorarea pretului unei călătorii în oras. Pietrenii vor plăti, astfel, un bilet jumătate pentru aceeasi călătorie. Firmele care au microbuze s-au constituit într-o asociatie si, de prin luna mai a acestui an, tot trimit adrese primăriei cerînd aprobarea majorării preturilor. „Toti sînt concesionari ai serviciului de transport prin curse regulate pe raza municipiului Piatra Neamt si au contracte valabile pînă în 2010. Au făcut un studiu si solicită majorarea tarifelor de călătorie cu 50% de la 1 august 2008, motivînd în principal cresterea pretului la carburanti, la energie electrică, precum si a salariilor conducătorilor auto“, precizează Dana Mungiu, sefa biroului Transporturi din primărie. Dat fiind că acum un bilet costă 1 leu, iar abonamentul 30 de lei, majorarea cu 50% ar duce la 1,5 lei pentru un bilet si la 45 de lei pentru abonament. Potrivit legii, tarifele sînt aprobate prin hotărîre a consilierilor locali si în deplină conformitate cu legea. Aici nu prea bat cifrele. „Legea spune că tarifele se actualizează periodic, prin indexare cu indicele de crestere a preturilor de consum. Aplicînd acest indice, comunicat de Directia de Statistică, nouă ne-a rezultat un tarif de 1,2 lei pentru un bilet si de 36,5 lei pentru un abonament. Nu este însă de competenta noastră să decidem, ci cade strict în sarcina Consiliului Local. Noi doar comunicăm aceste date, si ale noastre si ale transportatorilor, iar consilierii vor fi cei care decid“, mai spune Dana Mungiu.
Propunerea care ajunge pe masa alesilor pietreni dă suflu în pupa transportatorilor. De fapt, acestia ar fi vrut să intre deja pe noile preturi pentru călătorie, numai că n-au avut ocazia si n-a fost sedintă de consiliu. Acum este. Vineri. Firmele care au cerut scumpirea sînt Giulia Tour, Danyval, Krono Tour, Costalex (constituite în asociatie de transport), Marionex, Teopet, Ama Vis, Gip Moldova si Yolitrans (constituite în asociatia de transport Lider Trans Piatra Neamt), precum si societătile Stellaria SRL si Troleibuzul SA (constituite, la rîndul lor, în asociatia de transport Mini Trans). Cum s-ar zice, toti care fac transport public local de călători.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Lun 01 Mar 2010 23:02:00    Titlul subiectului: 124193

Mai bine fara taxatoare dar totusi... pe unele trasee parca este necesar, pentru a evita pierderile destul de insemnate. Mai jos, un articol postat in cotidianul local "Monitorul de Neamt", editia din 23.02.2010. Link-ul este: http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20100223&pagina=1&articol=24631

"Reguli noi la taxarea troleibuzelor de Speranta, Ocol si Văleni
• conducerea SC Troleibuzul urmăreste să reducă numărul celor care circulă cu masinile societătii fără bilet •

Sătulă să asigure transport gratuit pentru foarte multi călători pe rutele unde circulă masinile societătii Troelibuzul, conducerea unitătii a luat decizia ca pe trei dintre traseele cele mai păguboase să introducă taxarea la sofer. Astfel, se mai reduce din numărul călătorilor care nu îsi luau bilete nici de la case si nici de la distribuitoare, dar urcau în autobuze si troleibuze fără nici o jenă. „Revenim la taxarea la sofer acolo unde este posibil acest lucru si unde nu sînt foarte aglomerate masinile. Cel putin deocamdată am introdus acest sistem de taxare pe traselele Piatra Neamt - Speranta, Piatra Neamt - Ocol si Piatra Neamt - Văleni. Foarte multi călători circulau cu masinile noastre pe aceste rute fără a lua bilet. De cîteva zile, de cînd soferii dau bilete se simte cresterea încasărilor. Traversăm cu totii o perioadă dificilă si trebuie să facem în asa fel încît să adunăm leu cu leu. Am făcut calcule si am stabilit cum procedăm pentru a crea disconfort cît mai putin sau deloc clientilor nostri. Biletele date de către soferi sînt valabile o oră. Cînd se taie biletul se trece pe el ora, pentru că pentru a se ajunge la Speranta, de exemplu, trebuie schimbată masina la jumătatea traseului“, a declarat Constantin Hociung, director al societătii Troleibuzul.
În aceste conditii, soferul din troleibuzul care merge către 1 Mai va da bilete călătorilor care urcă din Piatra Neamt pentru a ajunge la Speranta. Oamenii vor coborî la Scoala nr. 1 sau la sensul giratoriu, de unde, în cel mult 15 minute vor fi preluati de către autobuzul care îi va duce pînă la capăt de linie. Directorul Hociung dă asigurări că nu va expira valabilitatea biletelor pentru că distanta de la Piatra la Speranta nu se străbate în mai mult de 15-20 de minute. Acum se vor mai adăuga minutele de asteptare pentru a veni a doua masină. Distribuitoarele de bilete pe care Troleibuzul le-a fixat în Piatra Neamt, în principalele statii, vor rămîne să deservească numai călătorii care circulă în interiorul orasului. La fel se întîmplă si cu casele de bilete. Cele două surse de bilete au fost introduse după ce conducerea SC Troleibuzul a lua decizia de a renunta la taxatorii de pe mijloacele de transport, reducînd în felul acesta numărul de angajati.
"

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Mie 31 Mar 2010 07:04:56    Titlul subiectului: 125204

Mai puține călătorii gratuite pentru persoanele cu venituri modeste din Piatra Neamț.
Evenimentul.ro a scris:
Începând de luna aceasta, primăria va reduce numărul călătoriilor gratuite de care beneficiază o serie de categorii de persoane cu venituri modeste din Piatra Neamț. Este vorba despre pensionarii ale căror venituri nete lunare se situează sub salariul minim pe economie, elevii care provin din familii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt sub salariul minim pe economie, beneficiarii de ajutor ajutor social care efectuează ore de lucrări de interes local, scrie Ceahlăul. Potrivit legii, aceste categorii au dreptul la gratuitate pe transportul urban de călători și primesc abonamente lunare de la primărie. Până acum, prețul unui astfel de abonament a fost de 30 lei, însă începând din luna martie va fi de 20 lei. Reducerea cheltuielilor cu transportul urban a fost decisă ca urmare a faptului că, deși persoanele din categoriile menționate anterior circulă destul de rar cu mijloacele de transport în comun - în medie, între 10-15 călătorii pe lună , primăria este nevoită să deconteze transportatorilor valoarea integrală a abonamentelor. În luna ianuarie, legislativul local a decis reducerea de la 30 la 20 lei a contravalorii unui abonament și pentru alte categorii: veterani de război și urmașii acestora, persoane cu handicap accentuat și grav, asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav. „În urma investigațiilor sociale efectuate de serviciul de specialitate din cadrul primăriei, a reieșit că majoritatea beneficiarilor de gratuitate pe transportul urban, din categoriile menționate mai sus, circulă rar cu mijloacele de transport în comun - în medie, maxim 15 călătorii pe lună. De asemenea, din notele primite de la Direcția Economică rezultă că decontarea cheltuielilor cu prestatorul de servicii se efectuează la valoarea integrală lunară de 30 lei a unui abonament, deși, practic, situația este cea anterior prezentată", spun reprezentanții municipalității.

http://www.evenimentul.ro/articol/mai-putine-calatorii-gratuite.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 09 Apr 2010 21:06:09    Titlul subiectului: 125625

O masura cel putin ciudata, daca nu aiuristica... in troleele din Piatra Neamt se va urca doar prin usa din fata (!!):

http://www.realitateamedia.ro/stiri-neamt/social/11856/de-la-1-aprilie-o-singura-cale-pentru-a-circula-cu-troleibuzul.html

Realitatea Media a scris:
Începând cu data de 1 aprilie cei care circulă cu troleibuzul trebuie să se conformeze unei noi regului. Încolonați în stații, călătorii vor fi nevoiți să utilizeze la urcarea în mijlocul de transport doar ușa din față. În momentul în care vor trece pe lângă sofer vor trebui să arate acestuia abonamentul, legitimația de călătorie sau biletul achiziționat de la casa de bilete sau de la distribuitoarele aflate în principalele stații. Ulterior, în cazul în care dețin bilet, călătorii îl vor composta imediat ce vor trece de prima verificare, în acest caz, șoferul.

Cei care, cine știe cum, vor reuși să înșele vigilența soferului și vor fi prinși de către controlori că circulă fără bilet, abonament sau legitimație de călătorie valabile, vor fi puși în situația de a plăti un bilet la supra-preț, adică 25 de lei sau amendă.

Conducerea SC Troleibuzul a luat acesată măsură pentru a reduce numărul celor care circulă fără bilet. Cu același scop, în urmă cu mai bine de o lună s-a luat decizia ca pe câteva dintre traseele cele mai păguboase, printre care și Piatra Neamț- Gărcina, Piatra Neamț-Ocol, Piatra Neamț-Speranța să se reintroducă taxarea la șofer, după ce inițial călătorul se putea urca pe oricare dintre uși iar biletul trebuia compostat în mijlocul de transport.

În timp se va dovedi dacă măsura ce va fi aplicată de mâine va fi eficientă sau nu. Până atunci, călătorii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru că e posibil ca noua misiune pe care o va avea de îndeplint zilnic soferul să ia ceva timp, iar sosirile și plecările să aibă mici întârzieri.


Articolul a fost publicat pe 31 martie si indica data de 1 aprilie... o fi un banc sau e serios?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 09 Apr 2010 21:31:04    Titlul subiectului: 125627

Foarte frumos. Ceea ce nu s-a specificat in cotidian este ca orasenii nu sunt straini de aceasta masura; in trecut, la fostul Transurban exista aceeasi conditie numai ca se urca pe ultima usa (a treia sau a patra) iar incasarea biletelor sau verificarea legitimatiilor se facea de catre o taxatoare. A existat mai apoi o "abatere" de la aceasta regula cand s-a infiintat societatea Troleibuzul: calatorii urcau tot pe usa din spate dar taxatoarea nu avea ghereta ca la autobuzele Transurban-ului ci se plimba printre banchete pentru a incasa banutii pentru bilete. Dupa o perioada de timp s-a renuntat la aceasta masura, oamenii avand posibilitate sa se urce si sa coboare pe oricare dintre usi. Frauda a aparut odata cu "eliminarea" taxatoarelor. Atunci si-au dat unii seama ca... "se poate calatori in mod gratuit". Evident, pierderile nu sunt neinsemnate. Masura aceasta ar fi trebuit introdusa in mai multe orase. Nu ar mai exista frauda. Cat despre Piatra-Neamt, ce pot spune, ne intoarcem la disciplina anilor din urma fiindca deocamdata, fara ea nu se poate.
_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 15 Apr 2010 12:46:45    Titlul subiectului: 125840

Filme cu prosti:

http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Aparat_electronic_de_bilete_spart_de_hoti_0_244175786.html

"Aparat electronic de bilete spart de hoți

Florin Jbanca

Joi 15 apr 2010

Călătorii își iau bilet de la distribuitoarele electronice

Jefuitorul a crezut că dispozitivul este un bancomat cu bani. Aparatele au fost montate în urmă cu patru ani, dar s-au dovedit a fi mai mult inutile decât necesare călătorilor.

În oraș au fost amplasate zece aparate în care biletele se dau, ca și cafeaua, cu fise sau bancnote. Numai că acestea au fost sau sunt vandalizate de hoții care cred că se pot îmbogăți.

„În urmă cu câteva săptămâni, unul din aceste distribuitoare a fost desfăcut de un cetățean care, cel mai probabil, căuta să-l golească de bani. Numai că ori nu a știut unde să-i caute, ori a fost surprins de trecători și a fugit“, ne-a declarat Constantin Hociung, directorul societății Troleibuzul.

Blocate cu bețe de chibrit

Mai nou, distrugerea aparatelor este folosită drept scuză de pietrenii care se urcă în mijloacele de transport fără bilet. „Un călător surprins de noi spunea că nu avea decât o bancnotă de 100 de lei, iar distribuitorul primește doar de 1 leu și 5 lei. Alții au reclamat că nișele pe unde se introduc banii erau blocate cu bețe de chibrit sau hârtie“, a mai spus reprezentantul operatorului de transport. La aproape patru ani de la introducerea acestui sistem în oraș, sunt numeroase situațiile în care acestea sunt blocate cu tot felul de lucruri. „Am vrut să-mi iau bilet de la distribuitor și nu intrau nici monedele, nici bancnotele. A trebuit să merg într-o altă stație, unde se găseau bilete la chioșc“, ne-a spus pietreanca Maria Pricope.

Chioșcurile de bilete, preferate de călători

Pentru defecțiunile de acest gen, firma de transport a postat pe automatele de bilete și numerele de telefon ale echipelor de intervenție. Pentru operativitate, călătorii preferă însă să apeleze la chioșcurile unde se distribuie tradițional bilete. Săptămânal, aproape 20 de călători sunt surprinși de echipele de control fără bilet și riscă să plătească de 16 ori valoarea acestuia.

Dacă sunt descoperiți pe traseu, blatiștii riscă să plătească suprataxa de 25 de lei, în timp ce valoarea unui tichet de călătorie este de 1,5 lei, respectiv 2 lei în cazul în care cursa este pe ruta Dumbrava Roșie sau Săvinești până în oraș.

„Noi intervenim de câte ori ne solicită echipele de control de la Troleibuzul și întocmim procese verbale. Nu știm de ce călătorii nu au bilete“, ne-a spus Dumitru Crăescu, șeful Poliției Comunitare. Pentru cei care refuză să plătească suprataxa, amenda este cuprinsă între 300 și 500 de lei.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi 22 Apr 2010 06:59:13    Titlul subiectului: 126131

Criza taie și în abonamentele de călătorie decontate de primărie
Evenimentul.ro a scris:
Reducerea valorii unui abonament lunar decontat de primărie pentru veteranii de război și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav se aplică acum și altor categorii defavorizate de cetățeni, scrie Realitatea media. În luna ianuarie, Consiliul Local a decis să stabilească prețul unui abonament de călătorie pe transportul urban, la 20 de lei lunar, pentru veteranii de război și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav. Începând cu luna trecută, nu doar aceștia vor suporta reducerea cheltuielilor cu transportul urban. Aceeași măsură se aplică și asupra abonamentelor de călătorie acordate pensionarilor ale căror venituri nete lunare se situează sub salariul minim pe economie, elevii care provin din familii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt sub salariul minim pe economie și beneficiarii de ajutor social apți de muncă care efectuează ore de acțiuni de interes local. "În urma investigațiilor sociale efectuate de serviciul de specialitate a reieșit că majoritatea beneficiarilor de gratuitate pe transportul urban, din categoriile menționate, circulă foarte rar cu mijloacele de transport în comun, în medie, maxim 15 călătorii pe lună, ceea ce determină reducerea cheltuielilor cu transportul urban. Din verificarea documentelor lunare privind cheltuielile cu transportul urban ale acestor categorii de oameni a reieșit că decontarea cheltuielilor cu prestatorul de servicii se efectuează la valoarea integrală lunară de 30 de lei a unui abonament, deși practic, situația este cea prezentată", spun consilierii Primăriei Piatra Neamț.

http://www.evenimentul.ro/articol/criza-taie-si-in-abonamentele-de-calatorie-decontate-de-primarie.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Sâm 05 Iun 2010 22:20:05    Titlul subiectului: 127982

Pana la urma, pe ultima suta de metri s-a renuntat la taierea gratuitatilor pentru pensionari. Cel putin pentru deocamdata. Sursa: cotidianul "Monitorul de Neamt", editia din 03.06.2010. Link-ul este: http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20100603&pagina=1&articol=25822

"Pensionarii pot merge gratuit cu troleul
- primăria pietreană păstrează gratuitătile acordate pensionarilor si persoanelor cu handicap -


Pensionarii pietreni primesc o slabă consolare la toate vestile proaste care le pică pe cap. Începînd de astăzi îsi vor păstra dreptul de a merge gratuit cu troleul si autobuzele municipalitătii. Oficialii primăriei tin să-i linistească pe pensionari, după ce s-a vehiculat că acestora li se va ridica începînd cu 1 iunie dreptul de a merge gratuit cu mijloacele de transport în comun. „Deocamdată gratuitătile se mentin asa cum sînt, pînă va veni o ordonantă de la centru care să ridice aceste facilităti. La nivel de primărie nu există nici o astfel de initiativă si nici măcar nu stim dacă va veni o astfel de ordonantă“, spune Radu Tudor, purtătorul de cuvînt al primăriei pietrene. În Piatra Neamt sînt cîteva sute de pensionari care beneficiază de transport în comun gratuit, pentru că au pensii mai mici decît salariul minim pe economie. Acestora li se adaugă 815 persoane cu handicap care, potrivit legii, trebuie să primească această facilitate. Ele si însotitorii, acolo unde e cazul. Toti au trăit emotii acum cîteva zile, cînd s-a vehiculat intentia guvernului de a sista gratuitătile pensionarilor la transportul public si feroviar, la pachet cu diminuarea burselor pentru elevi si studenti, a indemnizatiei de merit si rentei viagere, dar si a altor „daruri“ pe care le mai oferea statul. Intentiile au fost incluse în ordonanta de criză pe care guvernul Boc a pregătit-o, document ce prevedea că, începînd cu 1 iunie 2010, nu se mai acordă facilitătile pentru transportul intern auto si feroviar, transportul local în comun, de suprafată si subteran, prevăzute de OU 71/2004 privind acordarea unor facilităti familiilor de pensionari, dar nici cele prevăzute de Legea 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, Legea învătămîntului si Legea privind statutul personalului didactic."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Joi 09 Sep 2010 12:30:12    Titlul subiectului: 133115

Bilet emis de SC Troleibuzul SA, seria W, achizitionat in urma cu cateva zile...
In comparatie cu cel postat de Stefan (stfp), iata ca s-a modificat, pe langa font, atat seria principala (CJN - adica Consiliul Judetean Neamt). Tariful ramane diferit, functie de zona (repartitia pe numar de kilometri parcursi raportata, fireste, la traseul urmat)



Bilet Troleibuzul fata.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  228.69 kb
 Vizualizat:  de 24293 ori

Bilet Troleibuzul fata.JPG



Bilet Troleibuzul verso.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  174.47 kb
 Vizualizat:  de 24293 ori

Bilet Troleibuzul verso.JPG



_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Arhiva de Presa



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Vin 29 Iul 2011 10:52:20    Titlul subiectului: 2003-07-29 146799

http://www.evenimentul.ro/articol/biletele-de-autobuz-mai.html

"29-07-2003

Piatra Neamt
Biletele de autobuz, mai scumpe

Transurban SA va majora tarifele practicate la transportul in comun de calatori, incepind cu 1 august. Pietrenii vor plati cu o mie de lei mai mult, adica 7.000 de lei/calatorie. Ultima majorare a avut loc in decembrie anul trecut. Conducerea unitatii si-a motivat cererea, aprobata de Consiliul Local, prin pierderile suferite ca urmare a majorarii preturilor la combustibili si piese de schimb pentru cele 29 de autobuze simple si 13 articulate, cu care Transurban transporta aproximativ 5 milioane de calatori anual. Si abonamentele vor fi mai scumpe cu circa 15 la suta. Un abonament cu 60 de calatorii pe o distanta de 6 km va costa, de la 1 august, 220.000 de lei, cu 30.000 de lei mai mult, iar pe o distanta de 8 km, 300.000 de lei, fata de 260.000. (R.R.)"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 13 Sep 2011 13:01:36    Titlul subiectului: 148541

Bilet 1 calatorie al R.A.T.U.C. Neamt, 25 lei.

Din colectia lui Cristi Angheliuc.



20110912-01.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  21.11 kb
 Vizualizat:  de 23080 ori

20110912-01.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mar 13 Sep 2011 13:35:27    Titlul subiectului: 148548

Ulterior a mai fost un model similar cu cel postat de Catalin dar:

-cu chenar albastru (pe urma negru) pentru zona I;

-cu chenar rosu pentru zona II.

De specificat ca aceste bilete aveau trecute, in zonele in care este scris DUS/INTORS cifre de la 1 la 17 (format mic); se spune ca acestea reprezentau numarul de kilometri de taxare.

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
zzz



Data înscrierii: 26/Aug/2007
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 913
Locație: Bacau

MesajTrimis: Sâm 24 Sep 2011 10:30:21    Titlul subiectului: 148947

Biletele de călătorie se scumpesc de la 1,5 la 2 lei
Evenimentul.ro a scris:
O veste nu tocmai bună pentru pietrenii care circulă zi de zi cu mijloacele de transport în comun. Începând cu data de 1 octombrie va crește prețul biletului de la 1,5 lei la 2 lei de persoană pe călătorie, însemnând orice mijloc de transport: microbuz, troleibuz, autobuz, anunță www.realitateamedia.ro.
Creșterea anunțată de toți transportatorii locali, inclusiv cei de la Troleibuzul, este motivată atât de majorarea prețului combustibililor, cât și de alte cauze asemănătoare. Decizia a fost luată ieri, într-o ședință pe care conducerea Urbtrans a avut-o cu transportatorii și cu membrii forului de decizie. Reprezentanții Urbtrans (ce administrează transportul public local) au catalogat revendicările transportatorilor privați cât și a celor de la Troleibuzul drept fondate, în contextul general al crizei economice pe care o traversează țara, majorarea TVA la 24 la sută, precum și scumpirea motorinei, a pieselor de schimb și investițiile făcute până acum au dezechilibrat situația financiară a societăților de transport care au înregistrat pierderi notabile.
„Am avut ședință astăzi (n.r.ieri) și am convenit că este necesar să majorăm prețul biletelor de călătorie de la 1,5 lei la 2 lei pe călătorie, bazându-ne pe fundamentările operatorilor de transport. Creșterea prețului va fi de la 1 octombrie. Majorarea este cu 33% și se datorează creșterii prețului la motorină cu 27%, TVA-ul l-am ținut în frâu și nu l-am crescut la 24% când trebuia. Din 2008 n-a mai fost majorat prețul, am avut și achiziții de mașini noi plus lipsa locurilor de muncă, au scăzut încasările cu 32% față de 2008. În septembrie 2010, am organizat licitație și am optat pentru mașini noi pentru privați și Troleibuzul și așa i-am cam băgat în găleată cu investițiile pe transportatori. Noi am încercat să menținem prețul scăzut cât mai mult posibil pentru cetățeni, dar sperăm ca și acest preț nou, de 2 lei, să-l putem menține tot vreo trei ani, dacă nu intervine ceva neprevăzut", a declarat Ioan Cucoreanu, directorul asociației Urbtrans.

http://www.evenimentul.ro/articol/biletele-de-calatorie-se-scumpesc-de-la-15-la-2-lei.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum 02 Oct 2011 23:30:45    Titlul subiectului: 149156

... si justificarea din Adevarul de Seara:

http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Transportul_in_Piatra-mai_scump_ca-n_Iasi_0_563344216.html

"Transportul în Piatra, mai scump ca-n Iași

Pietrenii vor plăti 2 lei pentru o călătorie cu microbuzul

Călătorii vor plăti 2 lei pentru un bilet începând cu 1 octombrie, tarif cu 10 bani mai mare decât cel din capitala Moldovei. Cei care vor călători în acest weekend cu mijloacele de transport în comun din Piatra Neamț vor achita cu 50 de bani mai mult pentru o călătorie.

Începând cu 1 octombrie, indiferent de mijlocul de transport ales pentru a tranzita orașul, troleibuz, microbuz sau autobuz, călătorii vor achita doi lei pentru un bilet, nu 1,5 lei ca până acum.

Majorare cu 33%

Transportatorii susțin că majorarea este motivată de creșterea prețului la combustibil, dar și de faptul că pietrenii plătesc același preț pentru un bilet încă din 2008. „Noi nu am aplicat până acum majorarea TVA de la 19 la 24%. Alte motive care au determinat această scumpire a biletelor sunt creșterea prețului la motorină din 2008 până acum cu 27% și a indicelui de consum cu 12,7%. Totodată, numărul călătorilor a scăzut cu 32% față de acum trei ani“, a spus Ioan Cucoreanu, directorul Asociației Urbtrans, administratorul transportului în comun din Piatra Neamț.

Deși transportatorii justifică majorarea cu 33% a tarifului, pietrenii ajung să plătească mai mult decât călătorii din orașele mari ale Moldovei. Astfel, aceștia vor achita pentru o călătorie cu 20 de bani mai mult față de băcăuani și cu 10 bani mai mult față de ieșeni.

„Chiar dacă prețurile nu au mai crescut din 2008, mie mi se pare că întotdeauna transportul din Piatra Neamț a fost mai scump decât în alte orașe. Nu știu cât plăteau cei din Iași în urmă cu trei ani, dar cred că era mai puțin decât dădeam noi. Este scump, mai ales la ce salarii sunt la noi“, este de părere bugetara Oana Cojocaru.Și călătoriile în afara orașului vor fi majorate tot de la 1 octombrie. Astfel, cei care plăteau doi lei pentru un bilet vor achita 2,5 lei, biletele de trei lei vor costa 3,5 lei, iar cele de patru lei, până în orașul Roznov, vor fi majorate la 4,5 lei."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Mie 18 Ian 2012 17:47:26    Titlul subiectului: 152145

Facilitati pentru anul in curs:

http://www.ziarulceahlaul.ro/?p=4186

"Facilități la transportul în comun pentru săracii Pietrei

Primăria pietreană a decis să acorde, și anul viitor, abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun, persoanelor cu venituri modeste din oraș. De aceste facilități vor beneficia familiile care primesc ajutor social și efectuează ore de muncă în folosul comunității, pensionarii care locuiesc în cartierele mărginașe (Gara Veche, Ciritei, Bîtca Doamnei, Văleni și Valea Viei) și au venituri nete lunare individuale sub salariul minim pe economie, dar și părinții beneficiari de ajutor social care locuiesc în Speranța, Muncii, Ciritei, Văleni și Bîtca Doamnei, acestora din urmă abonamentele fiindu-le necesare pentru a-și însoți copiii la grădiniță ori clasa I. Tot în categoria persoanelor defavorizate socio-economic sînt incluși și elevii proveniți din familii cu venituri mici și care sînt nevoiți să facă naveta la școli situate în alte cartiere decît cele în care locuiesc, persoanele cu handicap grav și accentuat, plus asistenții personali ai acestora, veteranii și văduvele de război, persoanele deportate și persecutate politic ori etnic.

Facilizățile vizează călătoriile cu autobuzul, troleul și microbuzele care circulă pe raza orașului, prețul lunar al unei legitimații de călătorie fiind de 15 lei, pentru toate categoriile sociale. Prețul unui astfel de abonament a fost de 30 lei pînă în ianuarie 2010, cînd a fost redus la 20 lei în urma unei anchete din care a reieșit că o parte a beneficiarilor de gratuitate pe transportul urban (persoane cu handicap grav, veterani de război) circulă extrem de rar cu mijloacele de transport în comun – în medie, maxim 15 călătorii pe lună -, în timp ce decontarea cheltuielilor cu prestatorul de servicii trebuie efectuată la valoarea integrală lunară."

_________________
http://transportlocalgalati.blogspot.com/ - mai multe info gasiti aici
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul NEAMȚ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community