Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Tren/Tramvai metropolitan la Timisoara ?

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TIMIȘ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 22 Iul 2011 12:24:21    Titlul subiectului: Tren/Tramvai metropolitan la Timisoara ? 146256

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-banat-ratt-transport_in_comun_0_521947987.html

O idee excelenta, sa vedem daca trece de stadiul de "vorbe"...

"Cu tramvaiul la sat. Primul tren usor va lega Timisoara de comuna Mosnita Nouă

22 iulie 2011

Autor: Stefan Both

Se va putea merge la sat cu tramvaiul

Asociatia Metropolitană de Transport caută finantare să lege Timisoara de comunele limitrofe prin extinderea liniilor de tramvai. Autobuzele care circulă în zona metropolitană vor fi înlocuite de trenuri usoare.

Persoanele care fac naveta din comunele din jurul Timisoarei vor putea călătorii în viitorul apropiat cu tramvaiul. Asociatia Metropolitană de Transport, care a luat fiintă în 2009, vrea să obtină fonduri europene pentru înlocuirea autobuzelor cu linii de tramvai. “Transportul electric este si ecologic si mai economic. Pe viitor vor fi înlocuite autobuzele care fac circulă deja în zona metropolitană cu tramvaie si troleibuze. Sunt asa zisele trenuri usoare. Ele pot circula în Timisoara doar pe cele nouă linii modernizate, dar urmează acum si refacerea celorlalte linii. Deocamdată se caută finantare pentru aceste proiecte”, a declarat Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt la Primăria Timisoara. Prima linie de tramvai extinsă va fi cea spre comuna Mosnita Nouă.

Autoritătile locale vor organiza o dezbatere publică pe 23 august, în Sala de Sport din Mosnita Nouă, cu privire la impactul asupra mediului, la care sunt invitati locuitorii din localitatea.

Transportrul Metropolitan a demarat în 2009, când s-au pus în circulatie autobuzele pe rutele Ghiroda Mosnita Nouă. În acest moment există curse ale RATT-ului si spre Giarmata, Sânmihaiul German sau Dudestii Noi, urmând să se extindă si spre alte comune. Primul troleibuz metropolitan va fi cel spre Ghiroda, pentru care urmează să se prelungească linia 11."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
don quijote



Data înscrierii: 01/Ian/2012
Ultima vizita: 24/Aug/2013
Mesaje: 36
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Lun 02 Ian 2012 11:43:05    Titlul subiectului: 151579

Executarea unor lucrari de investitie fara existenta unui studiu de fezabilitate, care sa arate si fezabilitatea lucrarii, este o mare NEGHIOBIE.
In acest moment, dezvoltarea unor linii de tramvai catre comune adiacente mi se opare o mare NEGHIOBIE, deoarece incasarile vor fi minime, iar investitiile IMENSE.
As recomanda edililor sa finalizeze modernizarea liniilor de tramvai din orasul Timisoara, sa construiasca un depou nou si sa modernizeze depoul din Dambovita.
Toate aceste lucrari trebuie facute in paralel cu modernizarea substatiilor de redresare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 29 Feb 2012 16:15:58    Titlul subiectului: 153613

Fireste, au inceput frecusurile intre cei care sustin si cei care se opun proiectului de extindere a lihiei de tramvai metropolitane catre Moșnita Noua... Evil or Very Mad

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Comisia-Europeana-Mosnita-problema-tramvaiului_0_655134587.html

"Comisia Europeană face anchetă la Moșnița Nouă în „problema” tramvaiului sătesc

29 februarie 2012

Autor: Ștefan Both

Tramvaiul urmează să ajungă la Moșnița Nouă

Cetățenii care locuiesc pe Strada Principală din Moșnița Nouă au sesizat Parlamentul European, nemulțumiți că părerile lor nu sunt luate în serios în țară

În timp ce Primăria din Moșnița Nouă și RATT așteaptă avizul Direcției de Mediu, pentru a putea demara proiectul primului tramvai metropolitan, reprezentanții celor care se opun inițiativei, s-au plâns Parlamentului European. Petiția lor a fost acceptată de Comisia Europeană, care urmează să demareze o anchetă la Moșnița Nouă.

„Suntem în măsură să vă informăm că, în urma petiției depuse la Parlamentul European, pe tema extinderii liniei de tramvai, Comisia de Petiții, prin președintele ei - doamna Erminia Mazzoni, ne-a comunicat că obiecțiile semnalate de noi sunt admisibile, în conformitate cu Regulamentul de procedură. Ca urmare, s-a decis efectuarea unei anchete desfășurate de către Comisia Europeana, privind aspectele acestei probleme. Credem ca acest fapt este suficient de lămuritor cu privire la seriozitatea sau neseriozitatea obiecțiilor depuse de cetățenii din Mosnița Nouă și a actiunilor intreprinse până în acest moment fața de punerea în practică a proiectului în discuție”, a declarat Diana Linția, una din una din cele 178 de persoane care au semnat obieții cu privire la acest proiect.

Oamenii sunt nemulțumiți că vor avea de suferit în urma viitorului șantier, prin care se va lăți și șoseaua la 32 de metri, față de 6,5 metri, cât este acum. Ei se tem că vor trăi într-un mediu nesănătos, cu mult praf , gaze de eșapament și un nivel ridicat de zgomot si vibrații.

“Cunoaștem că există și o altă parte, a cetățenilor care doresc realizarea acestui proiect, majoritatea dintre dânșii locuind la depărtare față de locul unde s-ar desfășura șantierul. Le respectăm opinia și îi rugăm să manifește înțelegere și să se imagineze în situația noastră în a trăi în acele condiții. Până la urmă, țelurile noastre sunt comune, ambele părți dorindu-ne un transport eficient si cat mai ecologic, dar pentru care exista și alte variante mult mai puțin dăunătoare pentru populație și mediul înconjurător”, a mai spus Linția."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 28/Mar/2024
Mesaje: 9823
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 29 Feb 2012 20:11:11    Titlul subiectului: 153622

Totusi este o bresa in modul de gandire al autoritatilor de acolo. Adica in oras se vor inlocui doua linii de tramvai cu autobuze (cica temporar) si ei viseaza in acelasi timp la ... linie de tramvai care sa ajunga in sat, sub titulatura de linie metropolitana. Pai nu au terminat inca tot de modernizat in oras, tot ei spun ca tramvaiele sunt prea vechi si trebuie unele noi, dar vor sa construiasca o linie de tramvai metropolitana. Chiar e ilogic.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
don quijote



Data înscrierii: 01/Ian/2012
Ultima vizita: 24/Aug/2013
Mesaje: 36
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Joi 01 Mar 2012 18:25:27    Titlul subiectului: 153644

Gandirea unora este foarte incurcata.

1. Tramvaie:
- linia 3 trebuie refacuta pe o distanta de circa 1 km. S-au facut modernizari la o retea de canalizare, dar linia de tramvai nu a mai fost repusa in functiune
- mai sunt de modernizat 40 km linie cale
- trebuie modernizat depoul din Dambovita
- trebuie construit un depou nou
Nu se realizeaza nimic din toate acestea, dar se doreste o linie noua la un sat, investitie de circa 6km, substatie de redresare, cablari 600Vcc si 20 kV
2 Troleibuze
- avem troleibuze duale (motor termic si motor electric), dar se doreste prelungirea unor linii de troleibuz la localitatile Dumbravita si Ghiroda. In Timisaoara reteaua de troleibuz are o vechime de peste 30 de ani.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul TIMIȘ Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community