Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Copyright, intre necesitate, paranoia si prostie.
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Petitii, legislatie
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Lun 05 Oct 2009 14:16:11    Titlul subiectului: 118058

Pe acest site am gasit la rubrica dedicata Romaniei multe poze, unele din ele fiind luate cel mai probabil dupa stfp.net!

In rest pot spune ca sunt poze interesante atat la Rusia cat si la alte rubrici.

Eu nu vad nimic rau in a copia o fotografie pentru a o pune la o colectie de poze.Si eu am multe poze de la diverse persoane si colaboratori in propriul calculator, dar nu am indraznit sa pun pe vreun site acele poze fara a specifica ca nu imi apartin si ca sunt luate de la alta persoana.
Acest gest tine de bunul simt al acelei persoane iar acest site strain nu este singurul care posteaza poze de la alti oameni fara sa le spuna macar un multumesc.Ba mai mult am observat ca pe acele poze personajul care le-a postat s-a si semnat de parca acele fotografii erau creatia proprie.

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 05 Oct 2009 16:28:08    Titlul subiectului: 11 118065

Legat de pozele de pe stfp.net , s-a specificat foarte clar ca acele poze sunt gratis, si poate oricine sa le foloseasca. Mie mi se pare o mentalitate tipic comunista cu ascunsul pozelor, imi lasa un gust amar faptul ca aceasta mentalitate se transmite si la cei mai tineri. Pana la urma noi de ce facem poze cu pasiunea noastra, sa le tinem in sertar ? Nu sa ne bucuram cu totii de ele ? Treziti-va oameni buni si mai lasati aceste mentalitati deoparte, suntem in secolul 21. Ar trebui sa fim mai deschisi.
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
zimbrul



Data înscrierii: 30/Sep/2009
Ultima vizita: 09/Dec/2011
Mesaje: 4
Locație: Londra (Marea Britanie)

MesajTrimis: Mar 06 Oct 2009 17:36:16    Titlul subiectului: 118104

Corect ar fi sa se precizeze sursa tocmai din acelasi motiv pentru care majoritatea militeaza aici: pentru a face cunoscut unui public cat mai larg intrega colectie de autorul X sa zicem.
Daca am sa iau vreodata o poza de aici am sa precizez sursa pentru ca cei care citesc si vor sa vada mai mult sa stie unde sa se duca.

_________________
Pentru fiecare femeie frumoasa exista un barbat plictisit de ea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 15/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mar 06 Oct 2009 22:24:21    Titlul subiectului: 118115

Dupa cum spunea si Emil mai sus, e liber oricine sa faca ce vrea cu pozele din stfp.net. In rest am aruncat si eu un ochi pe site-ul respectiv si am gasit acolo unele poze facute de mine chiar cu un logo al altora (exemplu: http://transphoto.mosfont.ru/photo/199905/). Personal nu-mi pasa catusi de putin, nu sunt nici mai fericit, nici mai nefericit, n-au decat sa scrie ce vor pe ele Smile

Remarcati ca am scris mai sus 'facute de mine' si nu 'ale mele'; in continuare dupa atatia ani ma amuz cand vad tot felul de oameni agitandu-se pe diverse forumuri ca cineva 'le-a furat' pozele 'lor'... copilarii.
zimbrul a scris:
Daca am sa iau vreodata o poza de aici am sa precizez sursa

Asta e un lucru bun, dar e important sa se inteleaga ca este optional. Daca doriti sa puneti un link e bine, daca nu, nici o problema.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 09 Oct 2009 08:07:21    Titlul subiectului: 118188

In mod normal ar trebui sa existe "bucuria de a imparti si cu altii" pozele sau informatiile detinute. Este un aspect care practic face diferenta intre forumul public, unde toata lumea poate vedea si prelua fotografii (informatii) si cel de tipul "members only" unde trebuie sa fii inscris in "marea familie patriarhala" pentru a avea acces la unele poze. Mai exista, de asemenea, unele Forum-uri ai caror administratori sunt atat de habauci dupa pozele pe care le-au efectuat (sau le detin), incat ofera doar posibilitatea de a le vedea insa nu si a le descarca. In fine, fiecare are propria lui idee in ceea ce priveste accesul la fotografii.
Toate pozele pe care le detin, le realizez sau le descoper pe internet le postez in cadrul acestui forum, fara "rautatea individualista" de a le abandona intr-un folder in PC-ul personal, de unde sa ma pot bucura doar eu de ele. Pozele pot fi preluate, dupa cum spunea si stfp de oricine, pot apare oriunde, noi ne bucuram ca putem oferi ajutor celor interesati. Apreciez totodata ca printre cei care au preluat poze sunt si "gentlemani" care precizeaza sursa. Este un aspect care tine de bunul simt al fiecaruia...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Vin 09 Oct 2009 14:35:18    Titlul subiectului: 118214

Nu exista posibilitatea de "a vedea, dar nu a descarca". Un browser care permite dezactivarea (sau nu are) JavaScript trece peste restrictiile in cauza. Iar daca imaginea e servita prin JavaScript, un filtru ca Proxomitron sau altele mai bune poate filtra sau puteti defini voi cu el un filtru pentru codul care blocheaza click dreapta pe poze. Aceste restrictii sunt poate pentru profani.

Nu am nimic impotriva faptului ca pozele mele apar pe undeva, dar ma deranjeaza cand altul se semneaza pe ele, le foloseste in scopuri comerciale (adica le vinde la pachet cu altele) sau isi vinde marfa folosindu-le ca suport grafic si/sau publicitar. Cum ar spune klingonienii, a face BANI din munca mea este lipsit de onoare.

Exista situatii cand pozele au fost facute din start in scopuri comerciale si cel mult publicate pe situri in mod restrans, cu inscriptii pe ele (cazul Blickpunkt Strassenbahn). Asta e dreptul autorului sa faca ce vrea cu ele.

Iar comunitatile ca forumurile sunt impanzite de ziaristi care folosesc pozele dupa ureche ca sa-si ilustreze stiri mai mult sau mai putin exacte, iar "bucuria de a imparti" pagina cu fata dela pagina 5 imi lipseste in totalitate Evil or Very Mad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dr2006



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Mesaje: 2182
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 09 Oct 2009 15:18:58    Titlul subiectului: 118216

Fiecare face ce dorește cu pozele făcute de el. La fel, fiecare le distribuie cum vrea, cui vrea și în ce condiții vrea.

Eu unul nu sunt de acord în niciun caz cu utilizarea pozelor mele în scop comercial (fără acordul meu) sau cu re-postarea lor fără a specifica sursa.

Întrebare, de bun simț: în urmă cu câțiva ani postam pe poze pe un anume site trolleybuses.3x.ro, apoi trolleybuses.lx.ro, apoi transira.ro. Ei, condițiile de atunci corespundeau celor dorite de mine în legătură cu redistribuirea pozelor. Dintr-o ,,eroare" intenționată baza de date a ajuns în tramclub.org. Toate bune și frumoase, numai că apoi s-a aplicat retroactiv un regulament cu care eu NU am fost și nu sunt de acord, însă pozele mele au rămas și au fost și sunt în continuare distribuite fără absolut niciun drept de autor pe acest site! Cine are drepatate aici? De ce trebuie eu să sufăr pentru un regulament aplicat retroactiv, peste o bază de date sustrasă mișelește? Aștept un răspuns civilizat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV



Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019
Mesaje: 4345
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 09 Oct 2009 16:25:57    Titlul subiectului: 118219

Pentru Trix: nimeni nu te obliga sa imparti sau sa publici poze pe Forum daca nu doresti. M-am referit la un aspect general, faptul ca tu nu doresti "aceasta bucurie" este problema ta.
Referitor la pozele alea pe care "le poti vedea dar nu le poti descarca" sunt fel de fel de situatii, vezi de exemplu poza dar la descarcare se spune ca fotografia e protejata prin copyright si nu poate fi downloadata(la acest aspect ma refeream in afirmatia de mai sus) Desigur, "profani" sunt cei care incearca sa le descarce.
Forum-urile pot fi "impanzite" de orice persoana care fie contribuie in mod corect la scopul forum-ului respectiv, fie se documenteaza. Ce fac ziaristii sau ce publica ei, este problema lor. Un exemplu am avut la Galati, un candidat la alegerile locale folosise o poza de-a lui Terry Lawson intr-un mod negativ. Ce era de facut?
Fiecare are libertatea sa faca absolut ceea ce doreste cu pozele pe care le-a realizat. Unii insa exagereaza cu aceste poze de parca ar fi lingouri de aur...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
rosetti61



Data înscrierii: 03/Iul/2006
Ultima vizita: 19/Mar/2024
Mesaje: 1177
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Vin 09 Oct 2009 16:55:17    Titlul subiectului: 118223

Siteurile care au restrictie la clic dreapta sau la "Save page as" au rezolvare cu Print Screen. Sau daca vrea cu orice pret poza aia, exista programe cu care dai jos tot siteul.
_________________
Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kaustik



Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Mesaje: 766
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Lun 12 Oct 2009 15:21:42    Titlul subiectului: 118322

Daca pozele respective sunt destul de clare, merge cu printscreen, se merita "efortul", dar daca pozele au rezolutia pe pagina web mai mica decat originalul, iar ca sa le vizualizezi in formatul original trebuie sa dai click (stiu eu, au adresa URL in alta locatie decat cea a paginii si se deschide o noua fereastra sau pozele sunt in flash), atunci e mai greu cu prinscreen, ca nu sunt clare. Intr-adevar, exista programe care "clarifica" pozele (am eu in posesie un astfel de programel, destul de simplu), de la programe simple la foarte complexe, dar nu se compara nimic cu originalul. Oricum, de copiat poze sau de luat informatie de pe net, totdeauna va exista o cale, datele nu sunt "full-secured", iar cand vine vorba de furat si copiat, romanul e foarte inventiv si gaseste solutii la orice. Smile

In alta ordine de idei, haideti sa va povestesc ceva. Cand m-am inscris pe forum, am vazut ca la rubrica dedicata hartilor traseelor de transport in comun din orasele Romaniei nu exista o harta a traseelor din Braila si am decis sa fac eu una. Am realizat eu una (ideea mea, designul meu, pe calculatorul meu cu programul meu de grafica Exclamation Idea ). Am postat-o pe forum imediat ce am realizat-o (nici nu mi-a luat foarte mult timp s-o intocmesc), asta intamplandu-se acum ceva vreme, anul trecut. Toate bune si frumoase cand am descoperit cu stupoare, prin intermediul unui articol recent si al unor fotografii relevatoare postate tot pe forum de un coleg din Braila, ca harta mea in format electronic acum apare pe hartie lipita in toate autobuzele din Braila, bineinteles putin modificata, ca sa nu "bata la ochi": fara traseele de maxi-taxi (cea originala, a mea, avea si rutele de maxi-taxi din oras), fara denumirile unor statii (nu stiu de ce...) si cu alte mici adaugiri ca numele unor hypermarketuri. Dar in esenta (circa 90%) harta din autobuze este i-den-ti-ca cu harta realizata de mine, inclusiv notatiile, culorile folosite, designul, legenda, pozitia titlului pe pagina si a stemei municipiului, pana si roza vanturilor este la fel Laughing Laughing . Am incercat sa aflu cum a ajuns acea harta in posesia Braicar-ului si in "dotarea" tuturor autobuzelor, dar n-am avut sorti de izbanda, ba chiar mi s-a "motivat" (ma rog, o incercare "ambitioasa" de a ma spala pe ochi, nereusita dealtfel, eu sunt mai imun asa la astfel de "spalari", le refuz...) ca harta "seamana izbitor" doar "printr-o coincidenta rar intalnita"... Laughing Laughing Am lasat-o balta, neinteresandu-ma prea mult cine, ce, de ce, cum. Din punctul meu de vedere chiar nu-mi pasa, ba din contra, faza m-a amuzat copios, mai ales ca am vazut harta si cu ochii mei in autobuz, cand am fost ultima oara prin Braila, laudandu-ma printre prieteni cu "opera de arta"... N-am nevoie de banii Braicar-ului pentru pretinse drepturi de autor, sa si-i pastreze linistiti acolo si sa ia niste autobuze si niste tramvaie ca lumea din ei ca-i dezastru in Braila...

_________________
"O tara dezvoltata nu este una unde saracii pot merge cu masina, ci una unde bogatii folosesc transportul public." E.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dAImon



Data înscrierii: 05/Dec/2008
Ultima vizita: 30/Dec/2010
Mesaje: 9
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum 25 Oct 2009 02:24:31    Titlul subiectului: 118900

Eu mi-am găsit o poză care fusese pusă inițial pe blog - introdusă într-un articol al ziarului local Agenda, fără link, doar cu mențiunea nicknameului. Așa că de atunci, pentru a evita surprizele, pun frumos un copyright transparent peste imaginile la care țin. E ușor, o simplă căutare pe Google după "batch watermark" returnează tot ce este necesar.

Și, da, o imagine odată ce a fost descărcată pentru a fi afișată, poate fi și salvată. Spre exemplu, în Firefox se face click dreapta pe pagină, View page info, iar la tabul media apare totul.

E chinuială pură cu print screens.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Trix



Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020
Mesaje: 1194

MesajTrimis: Dum 25 Oct 2009 14:34:16    Titlul subiectului: 118920

O solutie poate fi postarea de imagini fie la dimensiuni mici, fie de calitate slaba. Am observat ca pana si unele reviste procedeaza asa cu imaginile tiparite, pentru ca prin scanare copia sa nu iasa bine.

In orice caz, e de retinut replica, pentru masura de reciprocitate luata impotriva celor care copiaza in felul acesta, iar ca raspuns, le raspundem in acelasi fel dupa ce am copiat si noi dela ei: "e o coincidenta rar intalnita" Twisted Evil

Pentru ca, cel putin cazul arhivei lui Serban Lacriteanu, caz pe care il cunosc, niste oameni au facut un efort financiar pentru scanarea pozelor, si n'au facut-o pentru ca un Gigel.ro sa-si vanda marfa pe spinarea acestora.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2012 15:35:37    Titlul subiectului: 151689

As dori sa stiu daca este vreo institutie la care ma pot adresa pentru furtul de poze pe care-l practica ziarul Adevarul !Atat mie cat si altor colegi de breasla ni se fura pozele de catre acesti "ziaristi", mai exact ni se taie si numele trecut pe ele. Inteleg ca-s anumite hibe de care s-ar putea lega, insa materialele pe care le fura apartin unor forumuri unde administratorii platesc niste bani pentru a le tine in picioare. Mie ca administrator nu mi-ar pica bine sa vad ca un amarat de redactor cu facultatea facuta la fara fecventa imi sustrage imagini de pe propria mea pagina de internet! Stiu ca poate va pare indiferent, dar aceste probleme sunt si cauza pentru care unii au renuntat sa mai scrie pe forumuri, tot datorita presei mai avem noi probleme cand facem fotografii sau cerem aprobari pentru a vizita depouri si tot datorita nesimtirii lor unii nu-si publica imagini vechi care pentru noi sunt pretioase (sentimental)!
_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stfp



Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 15/Mar/2024
Mesaje: 1759
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2012 18:40:01    Titlul subiectului: 151697

Furt? Hmm... poate ca ar trebui sa cautam in dictionar ce inseamna; daca am face-o am afla ca se refera la bunuri si nu la lucruri imateriale, deci nici vorba de vreun furt aici.

Pentru cine nu vrea sa-si vada republicate si in alte locuri super-nemaipomenitele-capodopere-fotografice obtinute cu nemaipomenit-de-multa-truda-si-migala solutia e simpla: nu le publicati nicaieri! Ati facut-o... la revedere!

Daca nu, fuga la ORDA inainte de publicare pentru a v-o inregistra drept opera de arta fotografica, evident contra unei taxe!

Zau ca sunt discutii de copii de gradinita...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2012 20:41:52    Titlul subiectului: 151698

Asta este si ideea forumului, sa se bucure toti de poze si informatii corecte. Eu chiar m-as bucura sa vad ca ziaristii publica pozele mele, asta inseamna ca totusi intereseaza pe cineva si acest subiect (transportul in comun).
_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stefan_br



Data înscrierii: 04/Feb/2008
Ultima vizita: 01/Noi/2017
Mesaje: 1170
Locație: Braila

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2012 22:22:01    Titlul subiectului: 151704

stfp a scris:
Pentru cine nu vrea sa-si vada republicate si in alte locuri super-nemaipomenitele-capodopere-fotografice obtinute cu nemaipomenit-de-multa-truda-si-migala solutia e simpla: nu le publicati nicaieri! Ati facut-o... la revedere!

Era firesc sa citesc asemenea cuvinte din partea cuiva ce detine un site unde cei care isi pun fotogarfii se dezic de drepturile de autor. Ca o curiozitate, am urmarit ultimele up-date-uri la sectiunea "Locomotive romanesti" si am observat numai 3 persoane fidele, in trecut erau mai multi, care probabil au fost nemultumiti de acea conditie si au preferat sa si le tina-n sertar sau sa le posteze cu numele stampilat pe ele, pe anumite pagini de internet, unde le era permis asa ceva si unde se lua atitudine (scrisa si verbala, dar barem arata ca le pasa) fata de cei ce considera fotografia ca pe o coaja de banana.

Domnule Puscasu, va admir pentru aceasta comunitate, insa cuvintele de mai sus ma jignesc pe mine, dar si pe altii care au patima fotografiei sau a mijloacelor de transport, poate ca unii dintre noi au investit bani in tehnica foto, in calatorii, si nu fac poze slab calitativ (cum am vazut ca intalnim pe multe forumuri din ziua de astazi). Nu uitati ca unii dintre noi cu "super-nemaipomenitele-capodopere-fotografice" v-am umplut paginile acestui forum si daca ar fi sa va ascultam sfatul nu le publicati nicaieri! Ati facut-o... la revedere!, cred ca ati scrie dumneavoastra si cativa fani, ca de... sa ni le tinem in sertar! Rolling Eyes Poate ca unele persoane ce detin fotogarfii pretioase chiar le tin in sertar cand vad atata indolenta!
Citat:
Daca nu, fuga la ORDA inainte de publicare pentru a v-o inregistra drept opera de arta fotografica, evident contra unei taxe!

Am inteles, pentru cateva fotografii chiar am sa incerc "trucul" asta sa vad daca face minuni, insa cred ca se a gasi vreun individ de la Adevarul, care sa o posteze in vreun articol, in timp ce sta la un birou si bea cafea. Culmea, am facut niste cercetari, iar cel care mi-a folosit o fotografie are aparat foto, fotografiaza pentru Adevarul, dar cand a venit vorba de autobuze, cred ca i s-a facut frica sa nu-l injure soferul! Domnilor, de cand sunt in aceasta "lume", am incercat sa pun o vorba buna pentru toti "colegii" si sa le explic angajatilor de la societatile de transport ce facem noi si ca nu suntem jurnalisti care sa-i vaneze ori de la politie. Am pus vorbe bune si pe la depourile unde am fost si le-am spus ca nu-s vreun vanator si ca-mi plac mijoacele de transport. Mi-au dat voie sa fotogarfiez, mi-au dat voie sa le postez, iar acum ce facem?... le pasam celor din presa dupa ce ne-am "chinuit"?... sa nu uitam ca multi soferi, vatmani, ingineri, mecanici de locomotiva le este o oarecare teama cand vad aparate foto, pentru ca au impresia ca este vreun jurnalist indiscret.

Nu am sa pot sa inghit faptul ca un jurnalist care nu are habar de transportul public sa-mi utilizeze imaginile postate deja pe pagina de internet a unei comunitati. Toata treaba aceasta tine si de bunul simt, pe care noi romanii ar trebui sa-l mai ingrijim si nu sa aruncam cu vorbe la plezneala pe internet. Poate ca voua nu va pasa, dar mie si altor persoane ne pasa! Am sa iau legatura cu cei de la Adevarul pentru a le explica situatia si am sa caut o solutie pentru a numai aparea divergente. Daca domnul Puscasu nu tine la fotografiile proprii, am sa le indic site-ul stfp.net ca sursa de luat fotografii fara nicio grija.
Citat:
Zau ca sunt discutii de copii de gradinita...

Am incheiat discutia de copiii! Vedeti ca majoritatea celor ce sunt pe acest forum cred ca sunt copii de 14-15 ani, am fost si eu la randul meu dar am incercat sa fiu cat mai clar si matur in postarile pe care le-am realizat. Ii multumesc lui Catalin Ghita pentru ajutorul si pentru intelegerea acordata pe acest forum!

Am sa ii rog pe toti copiii pe care-i vad ca ofteaza dupa autobuze sa va viziteze forumul si am sa le explic celor de la mai multe societati de transport abordarea dumneavoastra fata de fotografii, fata de pasionatii de transport, ca asa reactioneaza o persoana care nu face fotografii "nemaipomenit-de-multa-truda-si-migala" !

Toate cele bune, aceasta a fost replica mea! Daca o considerati o copilarie, foarte bine!

Sa stiti ca mi-au mai fost publicate fotografii de catre alte persoane, dar fie mi-au cerut acordul verbal, fie au trecut sursa de unde au luat fotogarfia!

_________________
SBT-IJTL-RATCGL-S.C. Braicar S.A.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest



Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 9816
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 04 Ian 2012 22:36:55    Titlul subiectului: 151706

Nimeni nu vrea sa jigneasca pe nimeni, dar aici pe forum vrem sa impartasim pozele cu transportul in comun, sa se bucure cu totii de ele, mai ales ca pentru noi transportul in comun este un hobby. Si daca de exemplu nu sunt lasat sa fac poze la depou ? Mi se rupe, fac poze din strada care este domeniu public. De fapt nu as fi de acord cu nici un compromis, de genul daca te las sa faci poze in depou, vezi ce scrii pe forum...
Intr-adevar, poate ca ziaristul nu a fost prea fair-play ca nu a indicat sursa pozei si a sters semnatura, dar poti sa iei civilizat legatura cu el si cu redactia. Nu facem poze sa ne dam mari, ci poze care sa reflecte mai bine realitatea, si ceea ce am spus sau daca este ceva inedit, adica din PASIUNE! In caz contrar nu ne putem numi pasionati ! Referitor la activitatea viitoare, fiecare este liber sa petreaca cat timp vrea, nimeni nu este fortat sa posteze aici, si NIMENI nu ne face o favoare daca posteaza aici !

_________________
Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 05 Ian 2012 11:20:01    Titlul subiectului: 151721

Stefane (stefan_br), totul porneste de la abordarea noastra mai mult sau mai putin egoista fata de transportul public.
Trebuie mai intai sa analizezi si sa decizi tu insuti DE CE anume faci acele poze: le faci din pasiune, pentru ca ITI PLAC MIJLOACELE DE TRANSPORT, pentru ca vrei sa pastrezi crampeie de istorie pe care sa le imparti cu cei cu pasiune comuna sau le faci ca un paparazzo/mercenar, pentru a le vinde si a obtine un profit, fie el si ca o "publicitate"?
Sau vrei sa-ti fie gadilat orgoliul, vrei sa-ti apara numele pe toate gardurile, vrei sa devii "cunoscut" astfel ? Adica pentru asta faci pozele?

Vezi, Stefane, la inceput imi inscriptionam si eu pozele, convins ca in acest fel le "protejez" cumva contra redifuzarii necontrolate, insa la un moment am avut parte de o "demonstratie" care m-a convins de prostia si inutilitatea de a scrie pe poze: aveam o poza in care aparea un autobuz, insa o parte din el era acoperit de un autoturism care tocmai trecea prin dreptul lui in momentul pozei. Ei, "nenea" ala meserias a editat poza si a scos din poza autoturismul, ramanand doar autobuzul.
Pai daca a reusit sa faca atat de rapid si atat de bine asta, atunci cat de stupid sa fiu ca sa cred ca un simplu text aplicat pe poza va "garanta" in vreun fel ceva?!?

Exact cum a zis si Stefan, singura (dar chiar singura!) cale de a-ti "proteja" poza este sa n-o publici; in momentul in care ai publicat-o, s-a terminat, ea e complet scapata de sub control, va umbla "liber" si nu vei putea decat sa te enervezi degeaba si ... atat.
A, ai putea incerca sa urmezi calea legala cu inregistrarea cumva a pozei (sau cum i-o zice procedurii) insa tare ma tem ca te vei lasa pagubas din 2 motive, pretul platit la astia cu drepturile de autor, si apoi ... sa zicem ca iti utilizeaza cineva poza, ai banii, timpul, nervii ca sa stai sa te judeci cu unul si cu altul pentru o amarata de poza?!? Esti dispus sa-ti pierzi vremea si sanatatea prin tribunale doar pentru un orgoliu prostesc?
Cei care isi protejeaza o poza, o marca etc, au un castig de pe urma ei, probabil ca banii castigati justifica cheltuielile cu protejarea ei in cazul tau insa ai vreun castig de pe seama ei, in afara de "mandria" de a fi facut o simpla poza?!?
Si apoi, alt caz, sa zicem ca iti "inregistrezi" poza si esti dispus sa-ti pierzi timpul prin tribunale, dar chiar crezi ca asta va impiedica "umblatul" pozei?!? Nu, sa fim realisti! Poza va umbla sigur cel putin "pe sest", intre "cunoscatori", deci efect zero. Uita-te la pirateria masiva din lumea filmelor, muzicii sau soft-ului, e vorba de companii mari si uite ca nu-si pierd timpul nici ei cu prostii, sa umble sa se judece cu X care are si el un soft piratat sau o copie a unui film.
Ei actioneaza de obicei impotriva marilor piratatori, a celor care pirateaza industrial si apoi VAND produsele piratate pentru a face un profit, da, pe astia ii mai "scutura", dar ai auzit sa fi dat in judecata o multinationala un parlit oarecare, un insivid?!?

Stefane, cu timpul ne maturizam si, daca nu suntem fixisti, trebuie sa intelegem cum stau lucrurile, sa evaluam cat de util sau sigur e sau nu un lucru si, daca vom constata ca un lucru e lipsit de utilitate, daca suntem inteligenti, nu-l mai facem, nu muncim in zadar, ba inca sa ne mai si enervam pentru motive relativ puerile.

Stefane, la inceput nici eu nu agream pozitia lui Stefan (stfp) de a pune la liber pozele, insa tinand cont si de cele de mai sus, am decis sa le las libere, sa va puteti bucura cu totii de ele. Acum ma simt perfect comfortabil, n-am niciun stres si nu-mi fac nervi, pozele sunt postate si oricine le poate lua liber. Incearca asta, dupa un timp vei realiza cat de inutila, nefezabila si prosteasca este ideea inscriptionarii pozelor!
Am urmarit evolutia ta pe forum inca de cand ai aparut, mi-a placut felul cum ai evoluat si m-am straduit sa te ajut cu o vorba, cu un sfat, uneori te-am mai si "urecheat", dar am facut-o si o fac cu o intentie buna: suntem o comunitate minuscula si uite ca orgolii si patimi nedemne de niste oameni inteligenti ne fac sa fim scindati in "j"-de grupulete si-mi pare rau ca tu esti in categoria celor egoisti, insa sunt convins ca nu peste mult timp ma vei intelege si vei realiza inutilitatea acelei inscriptionari si in timp te vei amuza si tu de patima pusa pentru o cauza atat de putin importanta...

Stefane, trebuie sa trecem de stadiul acesta egoist, sunt convins ca pozele tale, ale mele, ale oricui oricum "circula", cred ca mai mult ai avea de castigat daca pozele tale ar umbla liber pentru ca s-ar "raspandi" mai mult, iar cei carora pozele le vor place se vor interesa de autorul lor si vor incerca sa-l contacteze, asa poti fi contactat de pasionati sau cunoscatori acum "ascunsi", uite, forumul de fata a reusit sa atraga in timp cativa useri valorosi, care ne fac sa simtim ca nu a fost degeaba munca noastra de atatia ani...

Sigur, ar fi de bun simt sa se mentioneze autorul pozei, insa nici cu asta nu e cazul sa ne facem nervi, s-o lasam la latitudinea celor care le folosesc, daca aunt oameni inteligenti si seriosi o vor face si fara sa le-o ceri; daca nu... vei pierde timp aiurea cu ei, oare are rost?!?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dm



Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 11/Mar/2024
Mesaje: 819

MesajTrimis: Mie 06 Iun 2012 08:44:53    Titlul subiectului: 156306

Candidatul UDMR la primaria Targu Mures a furat pur si simplu o poza facuta de mine in 2006 si postata pe acest forum. Vezi aici: http://tramclub.org/viewtopic.php?t=209&start=0 postul 37949. Poza a aparut aici: http://www.frunda.ro/aktualis/frunda-gyorgy-a-kozszallitasi-dijszabasnak-a-meltanyossag-elvet-kell-kovetnie NU si pe pagina in lb. romana (daca tot vrea sa fie primarul tuturor). Am scris pe facebook, insa au sters repede mesajul. Nu m-au contactat, nu au specificat sursa imaginii. Ce este de plans sau de ras, este ca pe aceea lini nu circula de mult timp maxi taxiuri, de fapt mai pe toate liniile au fost scose dubele. Sa faci campanie in 2012 cu o poza din 2006 mi se pare prea de tot.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 06 Iun 2012 09:10:47    Titlul subiectului: 156307

Din pacate, se pare ca nu ai citit sectiunea "Administrativ" a forumului, pentru ca aici

http://tramclub.org/viewtopic.php?t=3401

gasesti urmatoarele precizari;

"Toate mesajele originale scrise de utilizatorii acestui forum sunt public domain si ca urmare sunt libere de orice restrictii; acest lucru se aplica atat textului mesajelor cat si atasamentelor (in principal fotografii dar si arhive de alta natura). Deci toate informatiile de aici pot fi repostate, copiate pe alte site-uri sau forumuri, tiparite samd samd in mod liber si nelimitat, fara a fi nevoie de permisiunea prealabila a cuiva.

[ . . . . . ]

In ambele paragrafe de mai sus apare mentiunea 'originale', desemnand mesaje concepute de utilizatorii forumului precum si fotografii si filme facute personal. In cazul mesajelor care nu sunt contributii originale ale autorilor lor (cum ar fi citatele din presa locala) respectiv ale filmelor care nu sunt personale (cum ar fi capturile video din jurnale de stiri) drepturile de redistribuire sunt stabilite de autorii acestor materiale."


Ca atare, omul n-a incalcat nimic, cu toate ca folosirea acelor poze in scop electoral ar putea fi considerata imorala. Insa avea dreptul sa le foloseasca, iar raspunderea in privinta modului si scopului in care o face ii apartine.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Petitii, legislatie Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community