Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

HUNEDOARA - Stiri si articole din presa

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul HUNEDOARA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mie 22 Oct 2008 10:27:35    Titlul subiectului: 99882

O fi fost ceva adevarat sau doar abereaza ala?
Varianta cu tramvai in Hunedoara ar fi fost credibila inainte de '89, acum insa orasul e in declin si, fireste, au aparut si acolo "ciupercile" maxi-taxi care inlatura orice speranta de transport civilizat, de mare capacitate...



untitled.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  58.86 kb
 Vizualizat:  de 14848 ori

untitled.JPG



_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stef



Data înscrierii: 24/Mar/2008
Ultima vizita: 04/Oct/2015
Mesaje: 24
Locație: Deva

MesajTrimis: Sâm 25 Oct 2008 11:47:26    Titlul subiectului: 100015

O linie de tramvai ar fi super... Hunedoara e destul de mare ca sa sustina o linie de tramvai. Auzisem ca inainte de '89 se planuia o linie de tramvai sau troleibuz intre Deva si Hunedoara.
Chestia cu biletele de autobuz nu prea am patit-o, nici nu am observat-o. Dar probabil depinde si de ce autobuz iei. In Deva, cel putin, marea problema nu sunt biletele ci aglomeratia. Se circula ca inainte de '89, cu autobuzele pline ochi. De obicei se intra pana nu se mai pot inchide usile Razz . Tocmai de aceea autobuzul nu prea mai e o solutie viabila de transport in Deva, oras care de altfel se parcurge relativ repede la pas.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 26 Ian 2009 15:35:00    Titlul subiectului: 104953

http://www.servuspress.ro/hd/articol.php?id=9071

"Mii de persoane au de suferit din cauza conflictului dintre administrația locală din Hunedoara și Manolache Transcom
Fără gratuități la transportul local
de Oana Bimbirică, 13-08-2008, nr. 1083

Scandalul dintre Primăria Hunedoara și firma de transport local, Manolache Transcom se adâncește. După ce, în urmă cu circa o săptămână, societatea care efectuează transportul în municipiul Hunedoara a decis să nu mai accepte biletele gratuite pentru anumite categorii de persoane, administrația locală este hotărâtă să facă toate demersurile pentru rezilierea contractului încheiat cu Manolache Transcom. Tot conflictul care s-a transformat într-un adevărat scandal din care au de suferit mai mult călătorii, a pornit de la faptul că Primăria Hunedoara a refuzat să plătească niște facturi emise de către transportator, motiv pentru care Manolache Transcom a hotărât să nu mai accepte călătoriile gratuite ale pensionarilor, persoanelor cu handicap, elevilor și studenților.

Încălcarea contractului

Din 8 august 2008, toate persoanele care beneficiau de transport gratuit pe cele opt trasee din municipiul Hunedoara s-au văzut puse în situația de a plăti biletul de călătorie sau de a coborî din mijloacele de transport, deoarece șoferii firmei Manolache Transcom, la ordinul patronului, au refuzat să-i mai transporte pe aceștia pe baza tichetului eliberat de primărie. Motivul acestei măsuri, explicat și într-un afiș pe care reprezentanții firmei transportatoare l-au lipit pe toată raza orașului, a fost faptul că „primăria a refuzat să plătească contravaloarea serviciilor prestate de această societate”. În același anunț, transportatorul preciza faptul că toate facilitățile de care au beneficiat persoanele în cauză au fost „suportate în totalitate de Manolache Transcom Auto SRL” și îi îndemna pe călători să-și păstreze biletele de călătorie, iar, pentru orice nemulțumire, să se adreseze conducerii Primăriei Hunedoara. Ca o reacție la măsura luată de firma de transport, administrația locală hunedoreană a explicat, ieri, întrega situație, scoțând la iveală faptul că societatea Manolache Transcom își încalcă, de ceva vreme, contractul de concesiune încheiat cu Primăria Hunedoara în anul 2006. Potrivit primarului Ovidiu Hada, administrația locală nu a putut achita facturile emise de către transportator, deoarece acestea nu au fost însoțite de documente doveditoare (bilete) ale călătoriilor făcute de persoanele care beneficiază de facilități pe traseele din municipiul Hunedoara. „Noi am primit doar facturile și un desfășurător, fără niciun fel de alt document, bilet sau orice altceva care să dovedească faptul că firma respectivă a transportat persoanele în cauză. Cum putem noi să plătim o factură care nu se bazează pe nimic? Am solicitat firmei de transport, printr-o adresă să vină și cu biletele, să ni le prezinte, pentru a putea avea dovada călătoriilor și, apoi, îi vom achita facturile, dacă totul este în ordine. Nu am primit niciun fel de răspuns la adresa noastră, ba, mai mult decât atât, firma de transport a decis, cu de la sine putere, să nu mai transporte nicio persoană în regim gratuit. Prin această măsură, firma a încălcat contractul de concesiune”, a afirmat Hada.

Transport în „legea Manolache”

Pe lângă faptul că nu a prezentat nicio dovadă a călătoriilor gratuite care pretinde să-i fie plătite de către municipalitate, societatea Manolache Transcom a venit la primărie cu facturi neplătite din luna noiembrie 2007 până în luna mai 2008, însă toate erau emise în data de 3 iulie 2008. „Am primit toate facturile o dată, chiar dacă multe dintre ele erau de anul trecut. Toate erau facturate în luna iulie, fapt care mi se pare ilegal, motiv pentru care nu pot să i le plătesc. Și nu o voi face până când patronul acestei firme nu va veni la primărie cu biletele pe care i le-am cerut”, a mai spus Hada. Potrivit primăriei, câteva mii de pensionari, persoane cu handicap, elevi, studenți, văduve și veterani de război beneficiază, lunar, de 20 de bilete gratuite pe cele opt trasee de transport din localitate, iar valoarea facturilor pe care municipalitatea trebuie să le plătească firmei Manolache Transcom sunt de circa 550.000 de lei. Conform unei situații prezentate de primarul Ovidiu Hada, în perioada 25 ianuarie 2006 - 31 martie 2007, Primăria Hunedoara a plătit, zilnic, circa 1.493 de euro numai pentru biletele gratuite de transport ale persoanelor care beneficiau de aceste facilități. Conducerea Primăriei Hunedoara susține că, încă din anul 2007, au fost primite numeroase sesizări în legătură cu nerespectarea de către Manolache Transcom a prevederilor contractului de concesiune, însă nu a fost luată nicio măsură. „Această firmă nu are rampe pentru handicapați, a modificat, fără aprobarea consiliului local, prețul biletelor de călătorile, nu respectă orarul călătoriilor și să nu mai spun faptul că, biletele gratuite sunt valabile doar pe baza unei legitimații a persoanei respective, pe care șoferul este obligat să o ceară, dar nu o face. Așa că mulți pensionari ajung să-și vândă biletele gratuite și nu-i depistează nimeni”, a afirmat Robert Dan, viceprimarul Hunedoarei.

Servicii prestate de primărie

Având în vedere încălcarea contractului de către firma de transport local din Hunedoara, conducerea primăriei a declarat că pentru rezolvarea conflictului va apela chiar și la instanță, fiind hotărâtă să facă o notificare la Autoritatea Rutieră Română (ARR) pentru retragerea licenței de transport pentru această societate. Însă, în timp ce primăria se ceartă cu Manolache Transcom, mii de hunedoreni nu pot circula gratuit, cel mai grav fiind faptul că, printre ei, se află și persoane cu handicap, văduve și veterani de război, cărora o lege, și nu un contract de concesiune, le oferă facilități la transportul local. Pe de altă parte, primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, a declarat că municipalitatea studiază posibilitatea înființării unor noi trasee de transport, în oraș, pe care să circule autobuze sau microbuze închiriate de către administrația locală și conduse de șoferi ai primăriei. „Nu trebuie neapărat ca acest serviciu să fie concesionat unei firme. Dacă putem să ne ocupăm noi, de el, o vom face. Însă, în cazul în care vom recurge la această modalitate, dacă nu se va rezolva amiabil conflictul cu Manolache Transcom, o vom face doar pentru persoanele care beneficiază de aceste gratuități și nu pentru toți hunedorenii. În acest moment, juriștii din primărie caută o modalitate legală de a rezolva această criză”, a afirmat Hada.
"

Hm! Asa-i cand dai din mana activitatea de transport cu autobuze, lasandu-te apoi la mana unor privati verosi...

Da' si primaru' e amuzant, inteleg ca vrea sa faca transport doar pentru handicapati si/sau alti beneficiari de gratuitati?!? Cam discriminatoriu, ce sa zic... de restul calatorilor nu-i pasa, ii lasa tot in seama lu' nea Manolache cel razboinic?!?

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 05 Mai 2009 09:56:53    Titlul subiectului: 110437

http://www.mesagerulhunedorean.ro/detaliustiri.php?recordID=10990

"Autobuzul librarie

Redactor: Dana Istudor

Dupã ce a parcurs un traseu de 2.000 de km, un autobuz – librãrie din Finlanda a ajuns si în judetul Hunedoara, fãcând primul popas în Uricani.

Cãrti din toate domeniile
Un autovehicul mai putin obisnuit atrage de câteva zile privirile tinerilor din localitãtile aflate în Valea Jiului. Este vorba despre o librãrie ambulantã, plecatã la drum din Finlanda, spre aproape toate tãrile Europei de Est. Autobuzul apartine unei fundatii umanitare din Finlanda, iar interiorul lui este amenajat precum o librãrie, cu rafturi pline de cãrti de toate genurile, cei mai favorizati fiind cei mici. Cãrtile din librãria ambulantã nu au adaosuri comerciale si în ciuda faptului cã Valea Jiului este consideratã o zonã mai degrabã sãracã, oamenii au cumpãrat foarte multe volume. Autobuzul – librãrie rãmâne în Uricani doar pânã astãzi, dupã care se va îndrepta cãtre Lupeni si Petrila. La începutul lunii mai, librãria itinerantã va pãrãsi Valea Jiului, urmând sã treacã în total prin 47 de orase din România.
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Mar 18 Aug 2009 15:31:46    Titlul subiectului: 115599

Scandalul din transportul public continua...

Sunt bani multi la mijloc si interese pe masura.
Fiti atentie la o chestie: Manolache Transcom face profit! Mai sa fie, cum incap pe mana privatilor, cum incep sa faca profit firmele de transport. E misto precizarea: profit declarat. Adica...

Sau vedeti acuzatiile lui Dorin Ungur cum ca primarul ar vrea un transport facut de "sustinatori"... Despre ce vorbim, prieteni?!? Astia nu mai au nicio jena! Asa s-a distrus transportul public in Romania, pentru interesele unora sau altora...

http://www.hunedoreanul.ro/comunitate/scandalul-transportului-in-comun-ia-amploare-2926993

"Scandalul transportului în comun ia amploare
de Călin Tebieș | 15 august 2008

BILETE. Într-o magazie din sediul firmei "Manolache" se află depozitate peste 500.000 de de bilete de autobus (Foto: Doru Nica)

Firma "Manolache Transcom Auto SRL", care este transportatorul local în municipiul Hunedoara, anunță că va da în judecată primăria municipiului.

Scandalul transportului în comun din municipiul Hunedoara este departe de a fi încheiat, după ce directorul general al firmei "Manolache Transcom Auto SRL", Dorin Ungur, a declarat ieri că va da în judecată Primăria Hunedoara, deoarece aceasta refuză să-i deconteze suma de 540.000 de lei.

În prezent, situația transportului în comun din Hunedoara a devenit de-a dreptul hilară. Într-o magazie a clădirii în care se află sediul firmei de transport "Manolache" se află adunate acum peste 500.000 de bilete de autobuz, care valorează 540.000 de lei.

Cine numără biletele?

Dorin Ungur spune că nu va accepta să trimită biletele Primăriei, deoarece îi este teamă că o parte dintre ele vor fi distruse de apropiații primarului Ovidiu Hada, pentru ca apoi acesta să aibă prilejul să spună că sumele facturate de firma "Manolache" sunt false, fapt care i-ar servi drept motiv să rezilieze contractul.

În replică, primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, refuză să-și trimită subordonații să meargă să ia biletele de la sediul firmei "Manolache". "Noi nu avem obligația de a merge la sediul lor să le numărăm biletele. Păi ce, dacă aveau sediul în Timișoara, trebuia să-mi trimit oamenii până acolo să le numere biletele? E ridicol ce vor ei", afirmă Hada.

Ungur anunță că va da Primăria în judecată pentru a-și recupera banii, iar primarul Hada susține că Ungur "spune poezii" și anunță că va rezilia contractul cu firma "Manolache". Până la rezolvarea problemei, locuitorii municipiului Hunedoara care beneficiază de gratuități pe mijloacele de transport în comun trebuie să scoată bani din buzunar pentru a circula cu autobuzul.

-----------------------------------------------

"Domnul primar Hada vrea să rezilieze contractul pe care-l avem cu Primăria, deoarece vrea ca transportul local în Hunedoara să fie făcut de firma BV Dasler, de care s-a folosit în campania electorală"

Dorin Ungur, directorul general al firmei "Manolache Transcom Auto"

-----------------------------------------------

12 miliarde de lei este profitul declarat al firmei "Manolache" pe anul 2007
"

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin Ghita



Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 18/Oct/2023
Mesaje: 6225
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Vin 27 Iul 2012 13:13:49    Titlul subiectului: 157670

Cum nu avem un "corespondent" in zona Hunedoarei, ne informam si noi cum si de unde putem... Rolling Eyes

Bunaoara prin intermediul site-ului domnuleprimar.ro. De unde, prin intermediul unei petitii adresate de o cetateana aflam despre starea jalnica a transportului local hunedorean.

Sigur, aceste petitii trebuie analizate cu un ochi critic, nu intotdeauna ce se scrie e si adevarat, insa in cazul de fata, si prin prisma modului de exprimare, eu apreciez ca fiind credibile cele relatate:

http://www.domnuleprimar.ro/62771-legatura-transportul-public-local-Dommule-primar-sunt-foarte-nemultumita-felul-care-desfasoara-transportul-local-municipiu-Firma-Manolache-care-asigura-transportul-local-este-firm.htm

"Postata de: Tileaga Olga
La data: 20 Iulie 2012
Tip: Reclamatie
Cod: 62771

In legatura cu transportul public local.Dommule primar ,sunt foarte nemultumita de felul in care se desfasoara transportul local in municipiu.Firma Manolache care asigura transportul local este o firma care se pare ca se chinuie sa supravietuiasca pe piata si nicidecum sa asigure conditii acceptabile pentru transport.Am crezut ca macar daca au scumpit tariful de transport vor reusi sa asigure conditii decente.Nici pomeneala.Microbuzele din dotare sunt la fel de murdare,soferii la fel de nepasatori.Dupa ce au suspendat curse pe traseele 2 si 3 ,au aplicat aceeasi metoda si pe traseul 6.Ceea ce ma intriga si mai mult este faptul ca au facut toate aceste lucruri fara a le face publice.Nu se stie nici pentru noi localnicii darmite pentru un strain de orasul nostru ,care sunt orele in care se intampla minunea sa apara autobuzul.Vi se pare acceptabila aceasta situatie?Oare va puneti intrebarea cam care este starea de spirit a unei persoane care isi propune sa ajunga din Centrul Vechi in micro 5 si vede ca nu mai vine nimic timp de o ora si este pus in situatia de pierde timpul degeaba pe vreme de canicula sau de ger la iarna?Sau acceasi situatie din Micro 5 cand vezi ca in fata ta microbuzul care are ora de plecare la ora 9 din Pestis si el defapt a ajuns in Micro 5 la 9 si 2 min.Domnule primar ,nou ales considerati ca aceasta situatie este tolerabila.?Sau se va perpetua in continuare in ideea ca Primaria deconteaza cum deconteaza cval.biletelor de transport iar firma face si ea ce poate? Mi se pare aceasta situatie inadmisibila si in functie de raspunsul dvs voi apela si la Protectia consumatorului si ARR-ului."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul HUNEDOARA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community